thoralf

Alla inlägg under augusti 2014

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2014 15:27

Väldigt vad vissa av motdemonstanterna är inskränkta i sitt tänkande!


Jag fick "spola" fram till ca 8:30 in i klippet innan det börjar.



Se även den nya valfilmen med Jimmie Åkesson!


Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2014 00:06

 

Varit ganska mycket den senaste veckan som började med stadsfesten i Kalmar torsdag till lördag. Söndag hade vi distriktsstyrelsemöte i Högsby och valkonferens med våra kandidater i Kalmar län. Måndagen ägnades åt pappersarbete och att snickra valplakat. I tisdags besökte jag Löttorps marknad och träffade medlemar från SD Öland innan jag körde ner till Kalmar.


Igår kom vårt valmanifest hem från tryckeriet. Det var tvunget att packas om enligt de regler som Postens ODR-terminaler ställer på det material som skall delas ut. Det innebar att 33 000 broschyrer skulle hanteras. Som tur var tog andra medlemmar i SD Kalmar hand om Rockneby marknad under onsdagen så jag kunde passa transporten från Schenker och börja ompackningen. Idag har allt levererats till Postens ODR terminal i Alvesta. Skönt!


 


Ett arbete med vårt valmanifest som började under våren är nu färdigt och i slutet på nästa vecka kommmer det att nå hushållen i Kalmar kommun.


Därför var det extra skönt att bänka sig på Guldfågeln arena ikväll för att se KFF möta Falkenberg. Det började illa men KFF vände matchen och vann med 3-1. Skönt!


Precis som många anser här på bloggen är det viktigt att få ut information direkt till hushållen. Media kommer inte ge oss någon draghjälp. De köper istället allt med hull och hår som kommer från Expo. De flesta av Kalmars hushåll kommer få information från Sverigedemokraterna vid 4 tillfällen i sin brevlåda med början under nästa vecka och med det sista utskicket den 11 september. I två av dessa kommer det finnas valsedlar om jag fått rätt information.


Under dagens bilresa till Alvesta lyssnade jag bland annat till Ring P1. Idag var det flera araber som ringde Täppas för att prata om ISIS. Täppas fick det minst sagt besvärligt med flera av dessa. Det sas mer än en sanning under programmet men naiva svenskar på Södermalm tycks ändå inte förstå vad det handlar om. Sunni muslimer pekas ut som förövare av en av inringarna.



Barometern brukar ju alltid anlita socialdemokraten Nasim Malik när det händer grymma saker i den muslimska världen men nu har det varit ganska tyst från Barometern.  Det slog mig också att Barometerns redaktion bara ligger ca 100m från en sunnimuslimsk källarmoské. Varför har inte Barometerns journalister intervjuat ett antal ”svenska” sunnimuslimer om vad de anser om konflikten i Syrien och om ISIS? Imorgon fredag är det fredagsbön i moskéen och då finns det stora möjligheter att intervjua flera sunnimuslimer. Bara ett litet tips till Barometern.


Barometern skriver idag i ett stort uppslag om deras valbevakning och vill ha tips. Fem journalister ingår i valbevakning om man skall tro artikeln. Det skall bli intressant att se hur de tänker genomföra sin valbevakning. Det kanske är journalisterna som egentligen borde granskas? Inte politikerna!


Hur neutrala är egentligen dessa lokala journalister?

Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2014 23:48

Idag har jag lyssnat ganska mycket på radion. I flera av de inslag jag hört har ungefär samma term kommit upp. Spela i samma lag eller rättare sagt man vill inte spela i samma lag som Sverigedemokraterna. Ingen vill uppenbarligen spela i samma lag som SD.


Det skall tydligen vara orsaken till Fredrik Reinfeldts oförmåga att handla logiskt eller handla överhuvudtaget. Men det gäller i väldigt hög utsträckning även för andra partier om man skall tro dessa radioprogram. Den journalist som till och med utvecklade denna tes i Radio Värmland får det antagligen inte så lät.



Just nu händer det mycket saker både i Sverige och ute i världen. Händelser som i mångt och mycket spelar Sverigedemokraterna i händerna då 7-klövern inte vill spela i samma lag som SD.


Jag bara tackar och tar emot. För var dag som vi får vara ensamma i vinnarlaget, desto bättre!

Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2014 00:01

 

Istid på Öland                                        Foto Thoralf Alfsson


”Som framgår av ovanstående har isen utanför Antarktis växt dramatiskt de senaste vintrarna – vilket förbryllat forskarna med tanke på klimatuppvärmningen.”

 

Vi borde nog vara mer oroade för att isen vid polerna breder ut sig istället för att den minskar. Artikeln i DN är inte lång men den belyser ändå bristerna i IPCC:s rapporter. Forskarna är förbryllade!

Med andra ord deras klimatmodeller stämmer inte. Det finns således andra faktorer som man ännu inte har förstått. En faktor X eller snarare en hel rad med faktorer som man ännu inte har koll på eller som man tolkat alldeles fel.


Josef Fransson skriver idag väldigt bra om detta i en debattartikel som publicerats av Nyheter24. Jag är övertygad om att Josef försökt få den publicerad i DN eller SvD men nekats publicerad i de större tidningarna.


”Jag säger på intet vis att vi inte ska eftersträva minskade utsläpp av växthusgaser, men med de begränsade resurser vi har till förfogande måste vi satsa på rätt kort. Vi måste förmå oss agera långsiktigt och inse att det inte finns några snabba mirakelkurer. Hittills har dock de ökade mängderna CO2 i atmosfären varit en välsignelse för vår värld. Koldioxiden, som är alla växters mat, har gjort världen grönare och de ökade skördarna kan mätta betydligt fler. Det betyder dock inte att det inte kan bli problematiskt på sikt. Man måste dock beakta att Sverige endast står för en dryg promille av världens utsläpp och att enbart Kina ÖKAR sina utsläpp med motsvarande 12 Sverige/år. Med det perspektivet blir det farsartat när svenska politiker lovar ”rädda klimatet”.”

 

Läs hela debattartikeln på Nyheter 24


Nytt klipp med Jimmie Åkesson från Borgholm som handlar om trygghet och brottslighet.


Av Thoralf Alfsson - 12 augusti 2014 18:41

Jag tycker det är väldigt intressant att lyssna på hur dessa makthavare inom media gång på gång flyr undan att ta ansvar för sina beslut. Det är minst sagt pinsamt att höra deras undanflykter.


Jag vill rikta ett stort tack till Johan Andersson och Granskning Sverige.


Jag hoppas att ni fortsätter med era avslöjande program. Det finns hur mycket som helst att gräva i om man bara har energin.


Det politiskt korrekta Sverige producerar mängder av halvsanningar och ibland rena lögner som körs ut till den svenska allmänhten. Det värsta är att till och med regeringen börjat ägna sig åt denna verksamhet genom integrationsministern.




UPPDATERING


Har man fått hjärnsläpp på DN? Sheik Ahmed ligger överst på DN:s webbsida. Hela YouTube-klippet finns tillgängligt för DN:s läsare. Det kan definitivt inte vara till någon nackdel för SD.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/okad-strom-av-tips-till-sapo/

Av Thoralf Alfsson - 11 augusti 2014 23:54

De som följt min blogg en längre tid vet att jag med jämna mellanrum tagit upp IPCC och deras rapporter och att jag är skeptisk till deras klimatmodeller. Sverige har dessutom också en mer eller mindre koldioxidfri elproduktion och därför är subventionerna till vindkraften egentligen helt tokiga.


Jag tror att minst 95 procent av Sveriges befolkning inte har en aning om att vår elproduktion är koldioxid fri och att de ekonomiska subventionerna till ett enda vindkraftverk motsvarar kostnaden för t.ex tre poliser eller sjuksköterskor under ett år.


 


Idag hittade jag en podcast i just detta ämne med Ian Wachtmeister och P-O Eriksson. Ian Wachtmeister behöver väl ingen närmare presentation men Per-Olof Eriksson är kanske inte så känd. Läs på Wikipedia.


En minst sagt meriterad person som dessutom vågar gå emot strömmen om han tror på något. Det gör han även när det gäller IPCC och koldioxid och klimatförändringarna.


Lyssna på Ian Wachtmeisters podcast eller på följande länk.


Idag har jag kommit till ett klipp angående fattigpensionärer i Jimmie Åkessons tal från Borgholm.


Av Thoralf Alfsson - 11 augusti 2014 08:48


Jag har lyssnat till debatten om arbetsmarknaden i efterhand. Det var det vanliga käbblet mellan Alliansen och de rödgröna men det var ändå en uppfriskande debatt då det inte var partiledarna som debatterade. Centerpartiet skickade ingen minister, inte ens en riksdagsledamot till debatten. Det tyder på att man inte är nöjda med de personer som hanterar frågorna i riksdagen.


Den absolut vassaste repliken stod Mattias Karlsson för i ett replikskifte med Erik Ullenhag.


”Vi skyller inte på att invandrarna, vi skyller på dig Erik Ullenhag. Du är betydligt bättre på att vara desinformationsminister än integrationsminister. Ni har inte löst några som helst problem, ändå fortsätter ni med samma vansinniga politik.”


Idag är det svårt att hitta artikeln med citatet i Aftonbladet

 

Som vanligt gör Mattias Karlsson ett kanonjobb i debatten. Samma gamla Mattias som lugnt och sakligt står tryggt i vår ideologiska mylla.


Det som förvånade mig ännu en gång att de sakliga attackerna mot Sverigedemokraterna mer eller mindre uteblev under hela debatten. Det är minst sagt märkligt men som Sverigedemokrat är det bara att tacka och ta emot. Den som hade det betydligt jobbigare var miljöpartiets Per Bolund.


Debattens mest motsägelsefulla debattinlägg stod Ali Esbati för när han ville avveckla RUT och i nästa mening säger sig istället kunna öka valfriheten för äldre. Jag är förvånad att ingen tog den straffsparken!


Mattias Karlsson kan vara nöjd med sin debatt.Inte minst när han ser hur man röstade på SVT under och efter debatten.


   


Dagens opinionsundersökning från United Minds var ju också en trevlig läsning med 11,6 procent för SD. Sverigedemokraterna är tredje största parti med god marginal. Det tyder på att Sverigedemokraterna kommer stärka sin ställning som vågmästare i riksdagen rejält och dubblera antalet riksdagsledamöter!



Under stadsfesten i Kalmar erbjöds en ledande person informationsmaterial från Sverigedemokraterna. Han yttrade då följande.

  

”Jag begår hellre självmord än att jag tar emot infomaterial från er (SD)!”

 

Ni får gärna gissa från vem det yttrandet kom. Jag tycker att det är beklämmande av en person som avlönas av oss skattebetalare. Personen är inte politiker och i den befattning han har så bör han inte ta politisk ställning.

Undrar hur han reagerar om personen får information från SD i sin brevlåda?

Av Thoralf Alfsson - 10 augusti 2014 23:32

Galerie Leger i Malmö ställer nu ut en svit av negerbollar enligt deras hemsida. Nu väntar jag bara på en anmälan från afrosvenskarna över den rasistiska utställningen hos Galerie Leger.


Som om inte detta vore nog har man även ställt ut upphovsrättsskyddade bilder. Inte minst Sverigedemokraternas logga som är skyddad från olovlig kopiering och användande.


Kommer vi nu få se en polisstyrka ingripa mot Galerie Leger under måndagen och demonstrationer utanför galleriet i Malmö. Kommer dessa bilder beslagtas och skickas för granskning hos SKL.

Eller är det så att Galerie Leger tillhör de politiskt korrekta och då är det helt ok att ”visa upp” en hel svit av negerbollar utan att afrosvenskarna reagerar eller alla Malmös antirasister. Eller är det så att konstnären Peter Johansson använder järnrörssviten som ett alibi för sina negerbollar och därmed får ett fribrev.


Järnrörsserien som Peter Johansson stulit kan köpas för 42 000 kronor på Galerie Leger. Frågan är om inte Galerie Leger därmed gör sig skyldiga till häleri? Även negerbollssviten kan köpas för 42 000 kronor hos Galerie Leger. Jag köper hellre min på något fik.


Jimmie Åkesson i Borgholm den 6 augusti om Rätt till heltid.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards