thoralf

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2014

SUNNI OCH SHIA I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 30 augusti 2014 22:55

Var det ett busstreck bakom att det sattes upp en ISIS-flagga i Smedby eller är det något betydligt allvarligare?


ISIS består ju av sunnimuslimer och det finns uppenbarligen en hel del sunnimuslimer i Kalmar om man skall döma av trafiken till och från källarmosken på Storgatan i Kalmar.


Enligt uppgifter jag hört skall shiamuslimer ha en lokal i Smedby. Jag börjar även att fundera på om det finns en boendesegregering bland muslimer i Kalmar. Sunnimuslimer bosätter sig i vissa bostadsområden och shiamuslimer i andra områden. Jag bara undrar!


Alla som följer med i rapporteringen från Syrien och Irak vet att sunnimuslimerna inom ISIS avrättar shiamuslimer på de allra bestialiska sätt.


Frågan som måste ställas var uppsättningen av en ISIS-flagga någon form av markering mot shiamuslimer som är bosatta i Smedby från sunnimuslimer?


Jag vill i detta sammanhang citera en text som är mer aktuell idag än när den skrevs för ca fem år sedan.


"Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.


Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.


Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.


Detta, tillsammans med nästan 1 400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

 

Så här långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam."


Jimmie Åkesson, den 19 oktober 2009 i Aftonbladet. Läs hela artikeln här.


 

Vittnesmålen om valsabotage fortsätter strömma in.

 

Själv upptäckte jag det klassiska tricket vid COOP i Norrliden där Vänsterpartiets valsedlar var ställda framför våra valsedlar. Jag gjorde personalen uppmärksam på det och hoppas att de har bättre koll i fortsättningen.


Det grövsta jag har hört lokalt kommer ifrån Nickebo där en person har sett hur Socialdemokraterna helt enkelt sätter upp sina valaffischer över Sverigedemokraternas valaffischer. Låter helt sjukt i mina öron.


Följande bild fick jag på mejl idag. Enligt uppgift skall det vara på torget i Borgholm.

 

Tänk vad lustigt det är. Nästan alltid är Vänsterpartiet inblandade men de är väldigt sällan själva utsatta för något valsabotage!

 
ANNONS
 
Ingen bild

OT

30 augusti 2014 23:13

Apropå "nya moderaterna"

Hank Williams Jr. " Keep The Change": https://www.youtube.com/watch?v=Kwtsm7YYlAA

 
Lassekolja

Lassekolja

30 augusti 2014 23:18

Det förstår Du väl Thoralf att alltid Sverigedemokraternas affischer men aldrig Vänsterpartiets blåser ner, beror naturligtvis enbart på slumpen. Vad trodde Du?
Det som låter i moskén kan ju inte vara något annat än en eller flera illamående åsnor eller kameler.......
SD i september!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Eric H

30 augusti 2014 23:41

Sunni- resp shiamuslimer hatar varandra nästan mer än vad "muslimer" generllet hatar Israel!
Sen tror man att det på något magiskt sätt ska kunna bli ordning i regionen..
Hur, frågar då vän av ordning.

 
Ingen bild

Göran

30 augusti 2014 23:41

Har kollat på vallokalen idag men där var allt i sin ordning kl. 11.30
SD:s valsedlar var dock lite svåra att upptäcka, men det tror jag beror på att jag upplevde texten "Sverigedemokraterna" som mager.

ISIS flagga hissad i Kalmar låter otäckt, tycker jag. Om det är en provokation från den ena sekten mot den andra eller revirhävdelse är väl lite svårt att säga men kommer väl att visa sig. Tycker emellertid att det känns olämpligt att det förekommer dylika "piratflaggor".

Islam bör över huvud taget inte förekomma i Sverige.

 
Lotta

Lotta

30 augusti 2014 23:54

På tal om att islamiseringen inte pågår i Sverige många gå ger med hjälp av naiva godhetsapostlar som inte fattar bättre:

http://www.exponerat.net/arskurs-tre-elever-erbjuds-arabiska-spraklektioner-foraldrar-rasar-mot-skolan/

http://youtu.be/IzXueFM1EIc

 
Ingen bild

Simon Dekker

31 augusti 2014 00:06

Peter var snäll och sluta sprida antisemitiska konspirationsteorier. ISIS är en 100% sunnimuslimsk rörelse och har ingenting med USA eller Israel att göra.

 
Ingen bild

Argus

31 augusti 2014 00:12

Att blanda sunni och shia är som att tro det går att blanda natrium och vatten i samma kärl.

 
Snaphaen

Snaphaen

31 augusti 2014 01:05

"tämja islam" . så skal man gøre som Singapore, ikke som Sverige

http://snaphanen.dk

 
Ingen bild

Hm

31 augusti 2014 01:18

Sunni eller shia - feces eller vomitus.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 augusti 2014 04:33

Det finns en orsak till varför själva vänsterpartiet som en enhet i socialiststyrda Sverige varit i oposition i sådär 200 år

 
Ingen bild

World Traveller

31 augusti 2014 04:42

Till Markku Ahonen, Mats, realisten och övriga islamförespråkare: Sverigedemokraterna har redan vunnit valet moraliskt. Vilka är det som försöker hindra ett parti att framföra sina åsikter? Vilka försöker hindra svenska folket att få höra dessa åsikter? Vilka ljuger för svenska folket om kostnader för invandringen och när invandrare begår brott? Vilka använder våld mot både meningsmotståndarnas parti, oskyldiga åskådare och polis? Vilka bryr sig inte om våra gamla? Vilka föraktar våra egna ungdomar? Vilka håller tyst när islamister begår massakrer? Vilka är det som inte har några planer för hur massinvandringen och islamiseringen av Sverige ska betalas?
Markku, Ni vet svaret. Ni är de moraliska förlorarna.

 
Ingen bild

World Traveller

31 augusti 2014 06:37

Markku, jag glömde: Vilka kartlägger åsiktsmotståndare och i bästa DDR-stil får dom avskedade? Vilka tar kreditupplysningar på meningsmotståndare? Vilka har aldrig tagit avstånd från kommunismens rättsvidriga brott och folkmord? Listan kan göras hur lång som helst.
Vad har du att säga till ditt försvar förutom ''rasist''?

 
Ingen bild

Ibbe

31 augusti 2014 07:42

Som bekant för många , dock inte för alla politiker, är islam inte bara en religion utan också en samhällsform. Benämningen Islamska staten Iran är ett gott exempel. Vem/vilka inbillar sig att denna samhällsforms utövare är nöjda med att bara få ha samhällsformen i den egna bostaden,medan man villigt accepterar en annan samhällsform i t.ex skolan, omsorgen, sjukvården, rättsväsendet m.m En ISIS-flagga i Kalmar är därför inte förvånande. Vad säger excellensen Nasim Malik, enligt kalmarkällor boende i Smedby,i lokalpressen välkänd kommentator i internationella frågor och dessutom bekännande muslim?

 
Ingen bild

s

31 augusti 2014 07:55

Abderisak Waberi (m) – ett mörkt porträtt.

Var har den här mannen tagit vägen, är det han som i själva verket styr Moderaterna?

http://goo.gl/v21hCS

 
Svensson

Svensson

31 augusti 2014 08:16

Det är nog EU som styr Moderaterna. Fredrik Reinfeldt är bara en liten springpojke,kan förklara varför Filippa tog ut skilsmässa.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 augusti 2014 08:41

Annat ämne.
Efter kravallerna i Stockholm igår och den föregående liknande händelsen i Skåne för en tid sedan funderar jag.
Svp är en liten grupp med dåligt väljarstöd och förhoppningsvis minskar de än mer med tiden. Ett dystert bevis på en misslyckad skola...

Men än mer oroad är jag över de mest extema "motdemonstranterna". dvs, vänsterextremister av grövsta sort. Deras våldsanvändande och stödet från samhället kan på sikt bli förödande.
Det jag oroas över är var dessa ligister hamnar senare i livet. Lärare, förskolelärare, journalister, artister, skådespelare, regissörer, författare, statsvetare, utredare, övriga kulturarbetare och andra arbeten där de kan påverka samhället i fel riktning.

Vi hörde hur Granskning Sverige avslöjade en Vänsterextremist som vinklade och fejkade en frågeställning i ett SVT-program för en kort tid sedan. Det finns säkerligen än fler sådana vinklingar som inte uppmärksammats.

Ett annat intressant område för extremisterna är säkert all barn och ungdomsradio. Ett paradis för Vänsterextemister för att stegvis sakta förändra åsikter i samhället.
Tyvärr finns redan många av föregående kravalligister och gamla 68-extremister nu på inflytelserika poster i samhället. De behöver omgående hängas ut på Sverigevänliga sidor. Många är redan avslöjade men fler finns.

Ett tydligt exempel på Vänsterextemister på inflytelserika poster är Aftoneländets kulturredaktion. Kopplingen till kultur i artiklar där SD kritiseras och "motdemonstranter" hyllas har iaf. jag inte sett...

 
Ingen bild

Lotta

31 augusti 2014 09:17

Chockavslöjande: Muslimer planerade böldpest-attacker mot väst och kristna

http://www.exponerat.net/chockavslojande-muslimer-planerade-boldpest-attacker-mot-vast-och-kristna/


 
Ingen bild

Hulda mk1

31 augusti 2014 09:44

@Lotta.
Jag är tyvärr inte förvånad. Deras krig mot de "otrogna" är totalt.
I denna stund kan några av IS-krigarna vara på väg mot Europa med antingen en bomb eller en behållare med smitta. Eller en kombination...

Vi som lyfter denna fara, vi kallas för rasister...

 
Ingen bild

Trollfar

31 augusti 2014 09:50

@Hulda mk1, problem nummer ett är att media kallar dem motdemonstranter. De har inga tillstånd att demonstrera utan är våldsamma extremister som bör sitta inlåsta.

Titta på videon som Rysk TV tog i Kungsträdgården och inse att svensk media ljuger grovt som vanligt.

När jag ändå är inne på videon så titta på att hundarna har munkorg på sig. Vilket vansinngt beteende av svensk polis. Tänk om hunden tappas av föraren hur skall den kunna försvara sig? Vilken funktion har hundarna om de inte kan använda sitt effektivaste vapen d.v.s bita?

http://www.friatider.se/video-h-r-g-r-v-nsterextremisterna-till-attack-mot-polisen

 
Ingen bild

kalmar

31 augusti 2014 19:07

En kille från Smedby besvarar dig.
https://www.facebook.com/jaafar.al.7/posts/682549625155093

 
Ingen bild

Kent Lindholm

31 augusti 2014 20:57

Efter en kontroll av valsedlarna på Ica Smedby så vill jag rapportera att set såg hyfsatt bra ut. Vänsterpartiet står framför SD. Dock är det så att vi (SD) har många väljare i Smedby. Det har minskat rejält på ett par dagar. Ungefär lika mycket av alla tre. Vad det gäller Sunni och Shia så bor det blandat av dessa i mitt kvarter. Ingen verkar ha direkt ont av varandra i dagsläget i alla fall :-)

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

2 september 2014 12:25

WT
Du som förespråkar människohandel övergränser,(kvinnliga slavar) har inte riktigt förstått vad Ateist betyder efter otaliga försök att förklara.
Jag tar det igen, (((Jag))) gillar (((inga))) religioner. ergo jag försvarar inga av dom. Såg David koresh i går, mycket trevlig kristen som mördade och brände inne 28 barn pga sitt ego, Och eftersom du inte hatar kristendom lika mycket som islam, kan jag lugnt säga, att du tycker att han gjorde rätt. för så funkar DIN logik, den lilla du har. och när du nu tänker säga att det är en enskild händelse med en sjukmänniska. så är det precis svaret, som gäller alla religioner.

Du lägger upp halmgubbe efter halmgubbe, Vad har invandringen med islam att göra.

Mytoman måste stå kvar, må hända att du har det yrke du har, men det måste vara förskaffat med den ena lögnen efter den andra, och mycket r.vslickning kanske du även varit tvungen att konvertera köns preferens ibland. antar jag.

Motivering. Ingen normalbegåvad människa kan skriva så dumma saker, om den har någon som helst utbildning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se