thoralf

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2014

MODERATEN BO FRANK STÄNGER SIN BLOGG EFTER REINFELDTS TAL

Av Thoralf Alfsson - 17 augusti 2014 10:35

 


“Har under någon vecka funderat på att stänga bloggen Och gör det nu. I vart fram fram till valet och kanske året ut. Detta är mitt sätt att med gott samvete kunna säga att jag vänder mig mot en smygande åsiktsdiktatur i samhället och framväxten av en tystnadens kultur.”

  

Ett minst sagt fegt agerande av Bo Frank för att slippa kommentera sin partiledares tal under lördagen. En minst sagt anmärkningsvärd ursäkt för att stänga bloggen. Hyckleri!


Om Bo Frank varit rakryggad hade han istället fortsatt att blogga och "öppnat sitt hjärta".


”Jag kommer inte att kommentera rikspolitik eller recensera var sig mitt eget eller andra partier på riksplanet. Kommer bara att kommentera och uttala mig om sådant som har med moderaterna i Växjö, alliansen och kommunen att göra.”

 

Frågan är om det förekommit påtryckningar från partistyrelsen och partiledningen?

 

Ynkligt agerande av Bo Frank som annars brukar vara frispråkig. Uppenbarligen är han rädd att gå samma öde till mötes som kristdemokraten Samuel Nygren i Uppsala som under lördagen fick löpa gatlopp i media och tvingades hoppa av sin kandidatur för Kristdemokraterna. Göran Hägglund gjorde en offentlig ”avrättning” av Nygren på bästa sändningstid i media. Ivrigt påhejad av vänstermedia i SVT och SR.


Det måste ha skrämt upp Bo Frank ordenligt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

World Traveller

17 augusti 2014 10:43

Bo Frank, hur feg kan man bli? Ta ett piller med "man-the-fuck-up"!

 
Svensson

Svensson

17 augusti 2014 10:46

Det är nog många Moderater som kommer gömma sig fram till valet,nu visar dom vilka människor dom är,fegare samling har vi aldrig tidigare skådat i Sverige.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Mike

17 augusti 2014 10:56

Ytterligare en som "tog ned skylten" och fler lär det bli. Reinfeldt sänkte hela alliansen genom sitt uttalande igår och det ger ju SD rätt i det mesta, till och med twittervänstern blev märkvärdigt tysta efter det..

 
Ingen bild

! ! !

17 augusti 2014 10:59


Fasta och Pest

"Fasta och Fest" heter det när den svenska statliga televisionen (Halal-TV) talar om Ramadabadabambam, muslimernas hungermånad.
Inte med ett enda ord nämns konsekvenserna för den som bryter mot fastan. Att bli ertappad med att äta eller dricka under dygnets ljusa timmar i fastemånaden i islams förlovade land Saudiarabien renderar piskstraff, vid upprepning halshuggning.
Fest, va?
! ! !

 
Ingen bild

Elsa i Norrköping

17 augusti 2014 11:11


Hur kan det komma sig att så många muslimer "misstolkar" det fredliga kärleksbudskapet i sin religion?!

 
Ingen bild

Lärare

17 augusti 2014 11:16

Heja Jimmie!
Heja SD!

Undrar hur måna moderater som nu går över till SD?
Oj, vilken succé det blivit för SD med Jimmies resa genom Sverige.
Bevistade hans tal häromdagen, bland publiken kände jag igen flera civila poliser, lärare samt en del moderater som jag vet är starka motståndare till Reinfeldts katastrofala invandringspolitik.

Alla klappade händerna och visade sitt gillande till SD:s politik. Höll noggrann koll på dem eftersom jag blev lite förvånad över dess närvaro. Flera av dessa gick sen fram till Jimmie och tog honom i hand! Det ni!

Jag känner att vi har rejäl vind i seglen nu!
Inte omöjligt att nå 20%!

 
Ingen bild

Gubben Svensk

17 augusti 2014 11:19

SD kommer nu att lägga om lägga om sin valkampanj!

Jimmie på Twitter:
Statsministern har bekräftat: Valet står mellan välfärd och massinvandring. Du väljer 14 september.

http://avpixlat.info/2014/08/16/nu-briserar-invandringsbomben/

Snacka om öppet mål för SD!

 
Ingen bild

Hacke

17 augusti 2014 11:24

Detta är väl inget annat än ett sätt att visa på solidaritet och underkastelse mot stridshingsten som nu börjar agera desperat i den återvändsspilta han själv placerat sig i. Franks små hugskott tenderar med facit i hand alltmer påminna om en politisk pajas som är mer rädd om sitt eget skinn än kanske någon annan.

OT. Jag har alltid något tillspetsat hävdat att public service-radion bara har ett enda program som ännu inte är politiserat, nämligen väderleksrapporten. Nu har också den sista frizonen i statlig eterregi fallit. Dagens första rapport för landvädret inleddes med att meterologen gjorde reklam för säsongens sista Sommarpratare, Mustafa Can!!!
Det är inte längre någon poäng med att ens skoja till det om tillståndet i det land där dikten ständigt överträffas av verkligheten.

 
Ingen bild

Sissi

17 augusti 2014 11:28

Jag tror inte att Bo Franck inte kommer att rösta på moderaterna i riksdagsvalet (men säkert i landsting och kommunval).

 
Ingen bild

Tony

17 augusti 2014 11:36

Ja hade det funnits folk med ryggrad i Moderaterna ,
så hade Reinfeldt aldrig kunnat driva vansinnet till
den nivå som han gjort. Ingen verkar våga sätta sig
upp mot valda ledare i partierna idag, all slags kritik
stannar inom partierna, om man inte anpassar sig åker
man ut med huvudet före, så ska inte politik byggas,
kritik är bra inom all verksamhet, även inom politiken!

 
Lotta

Lotta

17 augusti 2014 11:45

En fråga: tillhör kvinnan i filmen de moderata muslimerna eller de extrema islamisterna?

http://youtu.be/aOJA0bct7cU

 
Ingen bild

Göta

17 augusti 2014 11:59


Reinfeldts uttalande igår om den HUMANITÄRA STORMAKTEN SVERIGE har tydligen rört om även i moderatgrytan här och var. Men kommer det att bli några större reaktioner bland moderater och övriga 7-klöverpartier? I sitt ärliga blogginlägg idag skriver journalisten Marika Formgren bl.a.:

"Reinfeldts utspel visar vilken masspsykos vi är drabbade av."

Denna masspsykos är en följd av många års indoktrinering från samtliga svenska nyhetsmedier. Jag fruktar att risken är mycket stor att vårt psykosdrabbade folk inte kommer att reagera nämnvärt på Den Store Godhetsledarens besked om att vi ska öka vansinnesvolymerna på vår helt okontrollerade massinvandring ännu mer.

 
Ingen bild

Göta

17 augusti 2014 12:08

Under Thoralfs förra inlägg igår skrev Leon (kl 21:39) följande: "Slaktarna i Syrien och Irak är islamistiska extremister med en högst förvriden tolkning av Islam som delas endast av ett fåtal."

Leon, du må kalla dem ett fåtal, men faktum är att de är tillräckligt många för att på några månader ha erövrat stora och viktiga delar av både Irak och Syrien! En ström av frivilliga människoslaktare från vansinneslandet Sverige och övriga islamistberikade EU-länder är nu på väg dit för att delta i utvidgningen av deras utropade Kalifat Islamiska Staten. IS anser sig nu vara världens rikaste terrorgrupp, efter att de i juni månad intog staden Mosul, Iraks näst största stad med över 1,5 miljoner invånare, och kom över ca 430 miljoner dollar från stadens centralbank. Enligt guvernören fanns där även en stor guldreserv som också tros ha blivit stulen. Dessutom förfogar de över stora, viktiga oljefält på de erövrade områdena.

Underskatta inte deras farlighet i vårt lilla Sverige, vars befolkning av samtliga medier och 7-klöverpolitiker effektivt har hjärntvättats till att bli en skock självutplånande Godhetsgudar.

 
Ingen bild

YYZ

17 augusti 2014 12:18

Storkäftade Bo Frank som i tid och otid skall berätta "sanningar" visade sig trots allt bara vara en feg ynkrygg. Om den lille mannen inte vågar stå för sina åsikter och trotsa partiledningen bör han hålla käften för all framtid.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

17 augusti 2014 12:20

Vänd på det. Att han stänger ned bloggen, visar och bekräftar hur sjukt tillståndet är inom moderörderna. Han bekräftar genom sin nedstängning att han skäms. Vore han hederlig så gick han ur (M)-partiet. Dom som efter Reinfeldts makalösa erkännande om miljardsvindleriet stannar kvar i (m), eller röstar på något av de andra stödpartierna inom 7-k, betraktar jag som medlöpande landsförrädare.

 
Ingen bild

Stefan A

17 augusti 2014 12:27

Hägglund visade sannerligen ingen kristlig barmhärtighet när han offentligt halshögg sin gamle trotjänare..tjhopp.. bara pga. någon fjantig valkompass som media är fulla av nu, påminner om röda kors damen som också jagades iväg av PK-strykrädda överheter...

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

17 augusti 2014 12:46

En feg hycklare kastar in handuken

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 augusti 2014 13:05

@Lotta. Svår fråga. Troligen moderat. Man såg ju större delar av ansiktet. Inspelat var? Malmö??
Eller kanske Rinkeby, Bergsjön, eller kanske något annat av alla andra "utanförskapsområden" som Ullenhag inte ser som problem utan som "utmaningar"...

Inte undra på alla våldtäkter i Sverige när tom. Muslimska kvinnor talar positivt om kristna kvinnor som sexslavar...
Sänk gränsbommen, nu! Lås med hänglås och kasta nyckeln!

 
Ingen bild

Lotta

17 augusti 2014 13:09

Rola Brentlin redaktör Tankesmedjan Migro visar prov på mattekunskaper från den högre skolan.

"Sifferpaniken kring invandring har som allt annat olika perspektiv. Migrationsverket kommer totalt behöva 48 miljarder kronor i år och de kommande fyra åren, utöver budget. Det är mycket. Under Syriens nu treåriga inbördeskrig har över 170 000 människor omkommit. Det är mer."

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/goda-nyheter-toppnotering-i-hur-manga-sverige-kan-ge-en-fristad-i-ar-10194

Undrar varför de rödgröna stödjer denna massinvandring av välbeställda som har råd att betala hundratusentals kronor till flyktingsmugglare? De brukar ju annars påstå sig värna de svagaste. De svagaste finns som bekant kvar i krigets omedelbara närhet. Man bryr sig heller inte om att man hjälper kriminella smugglarligor tjäna storkovan på denna lukrativa marknad stödd av 7-klövern i Sverige som tack vare sin sanslösa invandringspolitik bidrar till att flyktingsmugglarna lever sina golden days.

 
Ingen bild

gigolo

17 augusti 2014 13:17

Jag hade laddat hemma för att ta en vända på marknaden idag Där bruka alltid moderaterna hålla hov. Men idag syntes inte en enda politiker till Snopen blev jag och många andra FEGISAR......

 
Ingen bild

Thoralf A

17 augusti 2014 14:13

gigolo

Moderaterna har hållit sig borta från de flesta aktiviteterna i Kalmar. T.ex Kalmar marknad och Kalmar stadsfest, de vågar uppenbarligen inte möta väljarna på gatan!

 
Ingen bild

off topic

17 augusti 2014 14:29

http://www.improvelife.info/links/special/granskning.htm

Granskningar, avslöjanden, filmer, radio,
politisk korrekthet, floskler & klyschor,
hjärntvätt, berättelser & humor.

ANBEFALLES!

 
Ingen bild

Lärare

17 augusti 2014 14:30

Thoralfs stapeldiagram över de Nordiska ländernas flyktingmottagning, borde skickas till SD centralt så de kan använda sig av den.
Den visar tydligt på skillnaden. Sverige har fyllt kvoten för länge sen och mer därtill, skulle nog behöva reduceras.

Kanske vi måste uppmana alla lokalkontor att kopiera och dela ut!
Väcker många när de ser staplarna och den enorma skillnaden.


 
samma länk, kanske nu klickbar

samma länk, kanske nu klickbar

17 augusti 2014 14:31

http://www.improvelife.info/links/special/granskning.htm

http://www.improvelife.info/links/special/granskni

 
Ingen bild

OT

17 augusti 2014 14:33

@Bo Frank: "...Detta är mitt sätt att med gott samvete kunna säga att jag vänder mig mot en smygande åsiktsdiktatur i samhället och framväxten av en tystnadens kultur."

Är det rätt uppfattat att du stänger ned din blogg och tystnar som en protest mot "...smygande åsiktsdiktatur i samhället och framväxten av en tystnadens kultur."?

 
Ingen bild

än en gång

17 augusti 2014 14:35

http://www.improvelife.info/links/special/granskning.htm
http://www.improvelife.info/links/special/granskning.htm

http://www.improvelife.info/links/special/granskning.htm


 
Ingen bild

Fd moderat

17 augusti 2014 14:43

Det finns massvis moderater ute i kommunfullmäktigeförsamlingarna som vill minska invandringen men som inte törs säga ifrån. De vet att om de yppar ett knyst som kan tolkas som kritik mot uppgörelsen med MP så hamnar de i frysboxen direkt. Att moderaterna skulle bedriva EU:s mest oansvariga invandringspolitik var det få som trodde när man fick makten.Många äldre moderater längtar tillbaka till de "gamla" moderaterna. Men de "gamla" moderaterna kommer inte tillbaka. Istället återstår det att gå över till SD, sluta engagera sig eller knyta näven i byxfickan.

 
Ingen bild

Lena

17 augusti 2014 14:54

@Lotta 11.45
Din länk borde alla se! Om detta kvinna är normalbegåvad i sitt samhälle i Kuwait då förstår man ju att hur förvirrade alla är i detta samhälle. Trots hennes språk och omständiga sätt att tala o logik fick jag i alla fall fram att:

1)hon hoppas Kuwait ska legalisera sexslaveri.

2)en mufti (obs lärd muslimsk man) säger att möjligheten för en muslim i muslimskt land att ta sig en slav, är för att de vill attackera ett kristet land eller icke-muslimskt land och förslava dessa människor (jo-jo).

3)Muftin försäkrade henne att det är inte "haram" att ta slavar och enligt muslims lag har en sex-slav mindre värde än en fri muslim (kom osökt att tänka på "allas lika värde"-harangen.)

4) religiösa muslimer använder sex-slavar istället för att vara otrogna mot sina fruar.... Hycklare

5) Det finns ju människor att köpa efter krig.....

Fy f-n va äckliga dessa människor är. Hycklare är bara förnamnet! Tänk vad hjärntvätt kan göra med människor. Detta MÅSTE vi verkligen göra allt för att stoppa!

https://www.youtube.com/watch?v=kKkY5EpVpY

 
Ingen bild

Pip

17 augusti 2014 15:04

Thoralf eller ngn annan vet Ni vem Åke Wreden är? Han är tydligen ledarskribent på Eskilstuna-Kuriren. Jag har själv inte tidningen men läser den ibland ( gratis skulle aldrig köpa den ). Denna Åke skriver kopiösa rader om SD, och alltid lika negativt. Bara utseendet på karln gör mig illa berörd. Ser så dryg och självgod ut! Hans senaste ledare:
http://ekuriren.se/ledareasikter/signerat/1.2555705-en-del-partier-har-svansar

 
Ingen bild

Sissi

17 augusti 2014 15:05

Fik tydligen med ett 'inte' för mycket i min kommentar ovan: Alltså, jag tror inte att Bo Franck bestämt vilket parti han ska rösta på i riksdagsvalet... Eftersom han är kommunalpolitiker och vill fortsätta med det, kan han inte byta parti nu. Det han kan göra är vad han gör. Sluta att propagera för moderaterna på riksplanet och koncentrera sig på Växjö, samt avvakta - viss om att vid en valförlust så byts partiledaren ut.

 
Ingen bild

Lena

17 augusti 2014 15:05

@Tony
Å så bra beskrivet:)!

@Göta 11.59 och 12.08
Visst är vi drabbade av masspsykos i detta land!

Touché! Vi ska inte underskatta dessa massmördare! Det gäller att kunna se dimensionen i detta!

 
Ingen bild

Janita

17 augusti 2014 15:15

Varför har smp inte skrivit något om Reinfeldts tal? Locket på eller....

 
Ingen bild

Syskon till valbar moderatpolitiker

17 augusti 2014 15:30

Samma dag - på kvällen - som Reinfeldt höll sitt tal skulle mitt syskon närvara på en kick-off för valet. Jag berättade för syskonet att jag verkligen ville höra hur snacket hade gått partikollegor emellan efter talet. Fick samma svar som Bo Frank lämnade, vi kommenterar bara kommunala frågor.

 
Ingen bild

Leon

17 augusti 2014 15:54

@ Fd moderat

Jag ger dig helt medhåll om den uppenbara feghet som uppvisas av moderater (och företrädare för andra borgerliga partier) när det gäller att motsätta sig den förkvävande "konsensusbaserade" politik som är allenarådande. Och då inte bara vad avser invandringen utan i princip samtliga politiska områden som arbetsmarknad, försvar, rättsväsende, utbildning, välfärd o s v. Men liksom partiet en gång, efter valet 1976, svekfullt "dagtingade" för plats vid de politiska "köttgrytorna" är dessa "dissidenter" mer intresserade av att fegt befrämja sina politiska karriärer än att framföra högst berättigad och hård kritik.

 
Lassekolja

Lassekolja

17 augusti 2014 16:17

Lektor emeritus Lars Jansson i Göteborg fick till slut rätt i boken "MÅNGKULTUR ELLER VÄLFÄRD" från år1999, bekräftat av självaste statsministern, även om det satt långt inne!

http://www.svtplay.se/video/2218708/jimmie-akesson

 
Ingen bild

pelle

17 augusti 2014 16:48

Bo frank är en krake av stora mått, jag vill o kräver att dessa skitstövlar ställs till svars för sina handlingar, det är landsföräderi kräken har hållit på med, dom ska straffas på ett eller annat vis, när den stunden kommer ska jag bara njuta.

när det gäller utalandet av halvnegern så är det något som inte stämmer, varför går skitstöveln ut o säger så nu, kort före valet? Är det någon här som har någon teori om det

pelle, förbannad på dessa jävla styrande idioter

 
Ingen bild

Lotta

17 augusti 2014 17:13

@Hulda mk1 och Lena
Man undrar hur utbredd denna syn är bland muslimer? Hittade en ny artikel väl värd att kommentera. Denna gång handlar det om att Jonas Sjöstedt tycker man skulle förbjuda vinster i invandringsindustrin. Det var på tiden men frågan är om det inte endast är valfläsk som snabbt glöms vid eventuell rödgrön seger vid valet?

http://www.friatider.se/v-fel-sko-sig-p-invandringen

 
Svensson

Svensson

17 augusti 2014 17:53

Bo Frank lekte bara tuff när han låtsades kritisera Reinfeldt och kompisarna,när sanningen kom fram då var han bara en mes i mängden.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Rune

17 augusti 2014 17:56

"Thoralf eller ngn annan vet Ni vem Åke Wreden är?"
-------------------------
Åke Wreden är en före detta ledarskribent på Nerikes Allehandan där han skrev bisarra ledare för några år sedan.
Man kan också konstatera att han då var (och kanske nu också) en folkpartistisk extremist av värsta slag.

 
Ingen bild

Mikael

17 augusti 2014 18:01

Bo säger sig vända sig mot en smygande åsiktsdiktatur i samhället och framväxten av en tystnadens kultur. För att markera emot det stängar han sin blogg.!?

Man vet inte om man ska skratta eller gråta...

 
Stefan K

Stefan K

17 augusti 2014 18:45

Misstänker att Bo Frank inte vill svara på frågor från lokala moderatväljare som på allvar börja undra över vad deras partiledare vill med deras land.
Dock måste väl Frank möta dessa väljare på gatorna i Växjö under kommande valrörelse och där tvingas svara på frågorna i realtid.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Bagaren i Älvsbyn

17 augusti 2014 18:48


Nyligen höll alliansens ledare Reinfeldt ett av historiens mest bisarra valtal på Norrmalmstorg.

Reinfeldt var bitvis föredömligt ärlig denna gång. Borta var hänvisningarna till den gamla vanliga söndermanipulerade statistiken som framstället invandringen som en ren vinstaffär. Pengarna är slut, var istället budskapet, det finns inget längre något budgetutrymme för reformer. Att vara en "humanitär stormakt", att stärka vår ställning som EU:s största asylland går före försvar, före skola, före sjukvård, ja, före allt annat.

Reinfeldt vädjade därefter om tålamod, han vädjade till folket att öppna sina hjärtan. Men nej Fredrik Reinfeldt, jag har absolut inget tålamod kvar med de politiker som försatt oss i denna situation och nej, Fredrik Reinfeldt, med de närmast surrealistiskt höga skattenivåer jag betalar har jag ingen som helst lust att öppna mitt "hjärta" – med vilket du menar min plånbok – ytterligare.

Vi är ett litet land med mindre än tio miljoner invandrare, men vi är ändå EU:s största asylland. Att jag är kritisk till detta, Fredrik Reinfeldt, beror inte på att det är något fel på min människosyn eller på min värdegrund. Att jag är kritisk till detta, Fredrik Reinfeldt, beror på att situationen är surrealistisk. Att jag är kritisk till detta, Fredrik Reinfeldt, beror på att situationen tydligt visar på att du och dina kollegor fullständigt har tappat kontrollen. Men mest av allt, Fredrik Reinfeldt, visar det faktum att jag och andra ständigt blir misstänkliggjorda, förlöjligade och demoniserade för att vi är kritiska till detta hur förbannat dåligt det svenska samhället mår.


I Älvsbyn har vi en av alliansens medarbetare, Folkpartiets förstanamn Lars-Ingvar Wendt. Folkpartiet driver den sk "arbetslinjen" precis som alliansen i Övrigt.

Lustigt nog så har Lars-Ingvar Wendt inget arbete trots att han är fullt frisk och arbetsför. Lars-Ingvar Wendt vill helt enkelt inte arbeta utan lever på statligt bidrag som försvaret betalar ut (till de som försvaret ej längre har pengar att ha anställda).

På detta sätt så dräneras både statskassan och försvarets kassa av folkpartisten som ej vill arbeta (eller ens söka arbete).

Folkpartisten Lars-Ingvar Wendt är också en av alla de som stödjer Alliansens massinvandring.

Det blir en lite lustig situation med en folkpartist som lever på bidrag och importerar ännu fler bidragstagare.
Lars-Ingvar Wendt skulle mycket gärna kunna ta ett enkelt arbete som skogshuggare, chaufför, kommunalarbetare eller något annat i linje med den "arbetslinje" han själv driver.
Skulle Lars-Ingvar Wendt inte få något vanligt arbete utan förblir arbetslös, så är det inte mer rättvist än att han själv får ingå i FAS 3, den förvaring för långtidsarbetslösa som han själv varit med om att skapa.


Hyckleriet inom folkpartiet har tydligen inga gränser.

 
Ingen bild

Pip

17 augusti 2014 18:57

Okej Rune. Ja man blir mörkrädd av hans krönikor.

 
Ut ur EU

Ut ur EU

17 augusti 2014 19:01


EU är ett verk av en samling Frimurare -
vi måste gå lämna unionen.

37 miljarder i årsavgift och vi får tillbaka 11,
plus all annan dynga det för med sig - som fri rörlighet över gränserna och lönedumpning.


https://www.youtube.com/watch?v=WcAPJ-kn8Vs


I skuggan av Hermes är titeln på filmen (om Frimurarna). Svenskt tal.

http://https://www.youtube.com/watch?v=WcAPJ-kn8Vs

 
Ingen bild

Stefan A

17 augusti 2014 19:12

Undrar om det här är Bo Frank tro? iaf. bör det vara en moderat ute i landet.
https://www.youtube.com/watch?v=Oh9xrLArB2g

 
Lotta

Lotta

17 augusti 2014 19:43

Nu går det snabbt utför. Arbetsförmedlingen varnar för att pengarna inte räcker till de nyanlända. Alla svenska arbetslösa struntar man tydligen i. Det krävs mer pengar och mer personal annars riskerar man att pengar betalas ut på fel grunder.

http://youtu.be/aOJA0bct7cU

 
Lotta

Lotta

17 augusti 2014 19:50

Glöm inte ekonomidebatten på svt 1 kl 20-21:30 och Agenda 21:15-22 på svt 2 med Jimmie Åkesson

http://youtu.be/aOJA0bct7cU

 
Ingen bild

Tony

17 augusti 2014 20:20

Jag hoppas att medlemmarna gör strömavhopp från
det unkna kommunalarbetarförbundet, detta förbund
har uppenbarligen stora problem med åsiktsfriheten
i landet. Att stoppa SD s reklam på stadsbussarna
i Stockholm, med förklaring om att dom tänker på
personalens säkerhet är inget annat än skitsnack
som man totat ihop tillsammans med kommunistexpo.
Hade dom haft någon heder inombords, så hade dom
jobbat för att lagföra idioter som inte har förstånd
nog att låta alla partier säga sin mening.
Detta visar bara på en sak, att fackföreningarna i
Sverige inte är för demokrati, man är helt enkelt
odemokratiska!

 
Ingen bild

Morningstar

17 augusti 2014 20:22

Rekommenderar I skuggan av Hermes ovan. Såg den för bara ett par dagar sedan och är fortfarande skakad över kommunisternas brutalitet och grymhet.

 
Ingen bild

Leon

17 augusti 2014 20:32

@ Rune

Höll på att sätta kaffet i vrångstrupen av din karaktärisering av Åke Wreden som "folkpartistisk EXTREMIST av värsta slag". Finns sådana överhuvudtaget ???
Minns själv 70-talsuttrycket som väl karaktäriserade liberaler (=folkpartister) - "ATT VARA LIBERAL ÄR ATT VARA KLUVEN", d v s så långt från någon form av EXTREMISM man överhuvudtaget kan komma.
Och minns även den mycket träffande 70-talssatir (kan i och för sig vara mer sentida) som framfördes med anledning av att SR skulle börja med sändningar i stereo:
O Palme : "Min röst ska nu komma från vänster sida av rummet"
G Bohman : "Min röst ska nu komma från höger sida av rummet"
P Ahlmark : "Min röst ska nu komma från en OBESTÄMD plats i rummet"

Folkpartiet Liberalerna har alltid och kommer alltid att närmast karaktäriseras av en total färglöshet och avsaknad ab all sorts extermism.

(Men det är klart...alla som på något sätt ifrågasätter delar av innehållet i SD;s politik får ju, den faktiska politiska hemvisten till trots finna oss i att få epitetet "antidemokratvåldsvänsterextremist".

 
Ingen bild

Sigrid Olsson

17 augusti 2014 21:16

Fredrik Reinfeldt är inte sinnesjuk, sannolikt inte ens psykopat. Väldigt många, även etablerade debattörer i MSM, överdriver dagens situation. Det vi har framför oss är att
Migrationsverket kräver (cirka) 48 miljarder kronor eller 12 miljarder om året. Den svenska statsbudgeten ligger på (cirka) 825 miljarder om året och utgifterna på (cirka) 870 miljarder.

Sverige har haft ett underskott i sin budget sedan decennier, vilket förklarar varför Sverige har en statsskuld på (cirka) 1270 miljarder kronor. Vad få vill kännas vid är att Sverige har ökat sin skuldbörda markant sedan slutet av 1970-talet. Efter 1990-talets finanskris tvingades Ingvar Karlsson (S) och senare Göran Persson (S) ytterligare att skära ned på välfärdsstaten och i synnerhet på den svenska byråkratin. Detta genererade naturligtvis en mycket hög arbetslöshet i kombination med att svenska arbetstillfällen har rationaliserats bort eller flyttat utomlands. För att lösa detta problem instiftade Persson-regeringen mängder med sociala åtgärder. Dessa var bland annat kunskapslyftet – vilket syftade till att ungdomar och unga vuxna skulle skjuta upp sin debut på arbetsmarknaden med flera år genom att söka sig till den undermåliga högskolan. På så sett hölls ungdomsarbetslösheten på relativt låga nivåer. Vidare ökade sjukskrivningarna och förtidspensionerna, vilket var ett redskap för att hålla arbetslösheten nere hos den äldre delen av befolkningen.

Kring 1999-2004 ökade arbetslösheten bland de nu nyexaminerade ungdomarna markant eftersom de ej kunde finna ett arbete. Samtidigt fanns det många ofriviligt sjukskrivna och förtidspensionerade. I valrörelsen 2006 pekade Fredrik Reinfeldt på dessa problem och i TV kanske Göran Persson framstod som ignorant inför detta, men politiskt var han medveten om vad han gjort och hade även ett program – liknande det som Reinfeldt hade. På grund av att Socialdemokraterna förlorade 2006 års val, var det Reinfeldt som fick genomföra sin version av detta program – vilket bland annat innehåller FAS 3.

Den svenska staten har resurserna att finansiera en flyktinginvandring på omkring hundratusentals människor om året under ett bra tag framöver. Det förefaller också så att
svenska kommuner och landsting har råd med detta. Problematiken ligger i att stat, kommun och landsting måste skära ned på välfärdsstaten och offentlig förvaltning om de ej
får mer resurser och dessa resurser kan de enbart få av skattehöjningar eller högre tillväxt per capita och det kommer givet situationen ej att ske. Alliansen kan inte som en borgerlig regering gå till val på att höja skatterna och måste därför skära i det offentliga – vilket antagligen kommer generera arbetslöshet - eller lägre inkomster för de många arbetslösa om bidragen skärs ned.

Däremot kan de rödgröna gå till val på att höja skatterna. En chockhöjning av svenska skatter kan få relativt negativa effekter på arbetsmarknaden eftersom företag ej kommer ha
råd att anställa. Detta skulle kunna kompenseras med att pengarna skulle gå till ”jobb i välfärdsstaten” men antagligen måste dessa pengar gå till att betala ut socialt stöd till
arbetslösa och flyktingar, vilket inte generar jobb mer än att det stimulerar viss konsumtion men det räcker naturligtvis inte för att skapa nya jobb eller behålla de gamla i relation till befolkningsökningen.

Sverige har också andra problem vid sidan av arbetslöshet och det är bostadsbrist. På 1990-talet fanns tomma bostäder att placera invandrare och den växande (primärt på grund
av invandring och det högre barnafödandet hos invandrare)i. Idag råder det bostadsbrist i 65 procent av de svenska kommunerna. Det är ej lönsamt att bygga bostäder i Sverige och
de bostäder som byggs är för få och för dyra. I synnerhet i medel- och stora städer, där de flesta arbetstillfällen finns. Kommuner kommer därför tvingas prioritera – flyktinginvandring
(och anhörighetsinvandring) eller bostäder till sina unga och givet hur svenska politiker ser på invandring, så kommer invandrare prioriteras.

Kommuner kommer också att tvingas höja avgifter, lägga ned skolor, vårdhemsplatser, dra in bidrag till ungdomsidrott, lägga ned bibliotek och i stort sett inte kunna göra något
utanför vad ”ramlagen” föreskriver – vilket innebär att politikerna inte kan erbjuda väljarna annat än nedskärningar, men med samma eller högre skattetryck. Mycket rika kommuner
ibland annat Mälardalens region kommer naturligtvis inte att drabbas nämnvärt av den här flyktinginvandringen, men det kommer däremot resterande delar av Sverige att göra.
Det vi ser nu är inte ”undergången” men snarare en situation där politikerna måste acceptera en mindre välfärdsstat, högre arbetslöshet och mindre valuta för skattepengarna.

Det finns viss risk att partierna (ej Sverigedemokraterna) kommer överrens om att låna pengar för att finansiera flyktinginvandringen, som är permanent och kumulativ – vilket
enbart skulle öka problemen.

Den enda rimliga lösningen som har framkommit är att Sverige avskaffar välfärdstaten som vi känner den. Detta är förövrigt nödvändigt om man skall sänka löner för att få fler in på
arbetsmarknaden, eftersom man inte kan låta bidragen vara på samma nivå som människors lön. Vidare så skapar man en låglöneekonomi och du kan inte ha en välfärdsstat i en sådan, eftersom en välfärdsstat kräver höga medianlöner och hög
produktivitet.

Det har talats om ”bostads-moduler” inom Vänsterpartiet och på ledarsidor för att lösa bostadskrisen. Dessa skulle vara temporära säger man, men de kommer med all sannolikhet att bli permanenta och på sikt (när statens inkomster ytterligare minskar) permanenta kåkstäder.

Det är fel att säga att Sverige inte har råd – men ge det 20-30 år med svensk politik (inte bara invandringspolitik) till och då kan vi nog tala om en mycket allvarlig situation. På sikt kommer antagligen stora mängder människor (mest etniska svenskar, europeiska invandrare och högproducerande, färgade invandrare) att lämna landet och snart skulle Sverige se ut som Detroit, Baltimore, Flint, Memphis, St. Louis, Pittsburgh, New Orleans eller Philadelphia.

Det är naturligtvis så, att du kan leva i alla de här städerna men även i amerikanska mått mätt är de sociala klyftorna enorma och kriminaliteten är hög, även om de är långt från Rio
De Janeiro. Det är tveksamt om en liten folkgrupp som den svenska är villig att leva i ett land med ungefär samma levnadsstandard som i Chile, men givet hur det svenska folket
röstar och hur få som protesterar, så verkar det som om man faktiskt skulle uppskatta att leva i något som kan liknas vid St. Louis.

 
Ingen bild

Förbjud Islam

17 augusti 2014 21:18


De dödar männen och kidnappar (tar som sexslavinnor) unga kvinnor

säger rapporterna från Mesopotamien om de barbariska muslimernas pågående framfart.
Intet nytt.
Så har muslimer gjort alltsedan islams första erövringskrig i början på 600-t. Så har muslimer lyckats sprida sina barbariska gener till de erövrade folken och på så vis se till att säkerställa att de för alltid förblir en del av det islamiska väldet.

 
Ingen bild

Anders

17 augusti 2014 21:18

Leon, 70-talet är sedan länge historia, inget av sjuklöverpartierna är längre vad de var....det kan ju vara ide‘ att hantera folk o partiers beteende som de är, inte utifrån som de var.

 
Lotta

Lotta

17 augusti 2014 21:54

Har precis sett ekonomidebatten. Man ser den stora feta elefanten i rummet men de medverkande pratar om olika reformer som om elefanten inte finns. De reformer som man pratar om kommer inte kunna genomföras sä länge den förda massinvandringen pågår. Allt går till invandringen. Synd att inte Oscar Sjöstedt ut yttrade straffsparken.

http://youtu.be/aOJA0bct7cU

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 augusti 2014 22:13

Lotta : Det skall vara största möjliga tystnad för att glida på en räkmacka till ett bra valresultat från SD:s lednings sida i valet
Kanske är det rätt taktik.
Fast man blir rätt trött som Sverigevän på att se Oscar delta i en meningslös debatt a la sjuklövern och SVT68

 
Ingen bild

Sissi

17 augusti 2014 22:20

@Sigrid Olsson
Kunskapsklyftet omfattade INTE högskolan. Det riktade sig till dem med ofullständig grundskola eller gymnasieskola, som fick möjlighet att komplettera sin utbildning på Komvux.

 
Ingen bild

Stefan A

17 augusti 2014 22:33

Stackars Åkesson tvingas stå ut med intervjuer som man kan tro förs av en förståndshandikappad, drar paralleller mellan Syriens grannländer och Sverige som om det vore en självklarhet, finns ingen konflikt i hela världen där ett land långt borta tagit emot lika många eller flera flyktingar som länderna runt konflikthärden, helt makalöst sjuk sk. intervju...kan man inte komma på något bättre sätta att försöka "sätta dit" Åkesson kan SVT lika gärna lägga ner och uppträda som vuxna människor och ställa riktiga frågor.

 
Lotta

Lotta

17 augusti 2014 22:41

Herre Gud. Var det någon som lyssnade på intervjun i Agenda med Jimmie Åkesson? Intervjuaren häpnade över att Jimmie Åkesson ville satsa de svenska skattebetalarnas pengar på invånarna i Sverige.

http://youtu.be/aOJA0bct7cU

 
Ingen bild

GG

17 augusti 2014 22:46

Fy tusan vad besviken jag är på SD:s upplägg i ekonomidebatten. Istället för att direkt slå fast att: Enligt Reinfeldt finns det inget utrymma för några som helst reformer i Sverige dom närmaste fyra åren, allt överskott ska gå till ökade kostnader för invandring. Istället låtsas alla partier att man har hur mycket resurser som helst. Här skulle såklart Oscar slagit in matchbollen direkt. Här missade man ju för h-te öppet mål gång efter gång. Så här skulle det så klart låtit i frågan och akassa och pensionär:

Vi är det enda seriösa partiet i dom här frågorna. Med vår politik finns det resurser för att höja a-kassan samt att minska skatten för pensionärer. Reinfeldt erkände i sitt sommartal i lördags att beroende på extremt höga kostnader för Sveriges totalt havererade invandringspolitik finns det inte en krona över till reformer dom närmaste fyra åren. Allt överskott ska gå till utgifter relaterade till invandringen. Tack vare vår ansvarstagande invandringspolitik har vi frigjort xx miljarder som vi kan använda till höjd a-kassa och höjda pensioner. Ni sju partier ska inte stå och ljuga inför väljarna att ni har pengar att spendera.

 
Ingen bild

GG

17 augusti 2014 22:53

Oscar skulle självklart direkt stämt i bäcken.

"Varför ska vi stå här och debattera reformer som Statsministern erkänt att det inte finns några resurser till. Det blir ju bara löjligt att höra sju partier stå och lova satsningar med pengar som vi inte har"

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 augusti 2014 23:14

Alla pratar om de som nu flyr från alla hemskheter i Syrien och Irak. Men det är väldigt tyst om vad som driver denna ondska.Väldigt tyst.
Tänk om det varit en nyuppstånden Nazism, som mördat,fördrivit, kidnappat mm dessa stackars människor, då hade löpsedlarna och politikerna skrikit ut sina fördömanden.
Men nu är det val i Sverige snart. Vi har ett enda parti som står upp mot invandring och Islam. Det partiet ska stoppas på alla sätt.
Därav denna tystnad. Därav denna feghet. Därav detta fjäsk mot de som stödjer dessa mördare. För även de som stödjer mördare har en röstsedel...

 
Ingen bild

Hulda 2

17 augusti 2014 23:22

Medans man "spyr galla" över nuvarande regering glömmer man att ställa sig frågan, hur tänker rödgrönröra hantera den kommande "flyktinginvasionen" ? Majoriteten är varse om att det kommer att bli en regeringsförändring men ingen ställer frågan till Löven, hur tänker du hantera migrationsfrågan

 
Ingen bild

Leon

17 augusti 2014 23:55

@ Anders

Faktiskt har 70-talet i högsta grad relevans vid hur man betraktar den förkvävande "konsensuspolitik" som de till förväxling lika politiska partierna för idag. Vid det "stora sveket" efter valet 1976 frångick moderaterna sin dittills konservativa politik med landets väl som främsta mål för en plats vid makten. Och det var i samband med detta val (förövrigt det enda jag deltagit i som röstande) som förruttnelsen av den svenska demokratin inleddes och varthän detta lett i dag kan ju var och en själv se.

Tyvärr finns det inte vid kommande val något anständigt alternativ bland de demokratiska partierna och då kan varken de övervintrande stalinisterna i V eller "miljötalibanerna" MP räknas till denna skara.

@ Hulda 2

Svaret torde ju vara tämligen givet - "business as usual".
Givetvis med ett antal fantasifulla nya skatter och höjningar av redan befintliga.

 
Lassekolja

Lassekolja

18 augusti 2014 00:14

@Sigrid Olsson, efter att ha "stålsatt" mig och lyckats läsa igenom hela Ditt inlägg, konstaterar jag två saker. Dels verkar Du tro att man ekonomiskt kan lyfta sig själv i håret och dels verkar Du tycka precis som 7:an att "all välfärd är en funktion av invandringen till Sverige", d.v.s att invandringen blir vad den blir och allt annat (välfärden) anpassas till den.
Sverigedemokraternas syn på saken är ju den motsatta, d.v.s Välfärdssverige och flyktinghjälp genom UNHCR prioriteras före kostsam utomeuropeisk invandring till Sverige. Just det sista är ju hela poängen med SD och utgör SD´s hela existensberättigande! Kort sagt, alla som INTE röstar SD röstar samtidigt bort sin välfärd och på sin egen undergång vare sig han/hon begriper det eller inte!
SD 2014!!!

http://www.svtplay.se/video/2218708/jimmie-akesson

 
Lassekolja

Lassekolja

18 augusti 2014 00:19

Betr. Svt-"ekonomidebatten": Skandalöst av Svt att en månad för Sveriges viktigaste och mest ödesdigra val hittills genomföre en samhällsekonomisk debatt UTAN att ens nämna de enorma kostnaderna för västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandring! Mycket både sorgligt och tragiskt för Sverige!

http://www.svtplay.se/video/2218708/jimmie-akesson

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 augusti 2014 08:30

Bo Frank Växjö Moderaterna tar till sig av kritiken och öppnar bloggen igen, vilket han skall ha credit för-

http://bofranksdagbok.blogspot.se/

 
Ingen bild

Bo

18 augusti 2014 08:41

Klart att det hade varit bra om man hade kunde byta ut Hitler mot Moder Theresa. I detta fall vore det bästa att rensa ut diktator F.Reinfelt och låta moderatens tänka fritt. Istället vittrar partiet sönder.

 
Ingen bild

svenne

18 augusti 2014 08:48

I Agenda frågade journalisten Jimmie Åkesson vad han "skulle säja till en syrisk familj som har flytt hit, skall dom åka tillbaka?"

Det är typiskt för svensk media att i vissa fall ta upp enskilda händelser. Man kan ju lika gärna fråga vad ansvariga på Migrationsverket - som släppte in den kriminella person som mördade Elin Krantz - skall svara om hennes familj skulle fråga hur han kunde släppas in i Sverige.

Enskilda snyftfall går bra att ta upp endast om det handlar om dem som inte får kränkas enligt "Hatbrottslagen".

 
Ingen bild

joffe

18 augusti 2014 08:50

F.Reinfeldt kan liknas vid the chief executive of the White Star Lines TITANIC´s ynkrygg B Ismay som:

1. Krävde att Capt.Smith, i farofyllt vatten, skulle öka speed för att slå nytt rekord.

2. Efter katastrofen trängde sig före till sista livbåten. Lämnande hundratals värnlösa att drunkna.

Reinfeldts nya beslut vittnar om hänsynslös sjuklig feghet och landsförräderi. Likvärdigt med att han i sin ledarroll desperat efter sina medvetslösa beslut kliver ner i sista livbåten och låter det svenska välfärdsfartyget med kämpande passagerare sjunka .

- Reinfeldts historiska eftermäle blir kolsvart.

 
Ingen bild

Lärare

18 augusti 2014 08:57

Bo Frank!
Lämna Moderaterna och gå med i det enda vettiga och enda partiet med sunt förnuft, nämligen Sverigedemokraterna!

Du kommer aldrig ångra dig, vi är många före dig som bytt till Sverigedemokraterna.

Sverige kan inte fortsätta vara hela världens socialbyrå.
Hit reser dom från Afrika, genom hela Europa för att komma till Sverige som bjuder på allt de vill ha. Ja, de är en resa dom gör, ingen flykt!!!

 
Ingen bild

SO

18 augusti 2014 09:04

@ Lasse Kolja

Javisst Lasse Kolja, "all välfärd är en funktion av invandringen till Sverige", d.v.s invandringen blir vad den görs till - och vad regeringen föranstaltar, och allt annat (välfärden bl.s.) MÅSTE anpassas till detta. Massinvandrinen är det allt annat överskuggande problemet i Sverige. Detta innebär inte att SD:s åsikt om hjälp på plats som enda rimliga och realisriska åtgärd underkännes - tvärtom.

 
Ingen bild

Niklas R

18 augusti 2014 09:32

@Sigrid Olsson
-"Det finns viss risk att partierna (ej Sverigedemokraterna) kommer överrens om att låna pengar för att finansiera flyktinginvandringen, som är permanent och kumulativ – vilket
enbart skulle öka problemen."

Umm.. de gör redan detta. Förra året lånade staten 140 000 000 000 kronor för att bekosta massinvandringen.
I år kommer de att vara tvugna att låna över 200 000 000 000 kronor.

 
Ingen bild

sarak

18 augusti 2014 10:11

Den stackars grabben från SD i ekonomidebatten verkade lite ovan.I sådana här sammanhang kanske det skulle vara någon som kunde tampas med vargarna och ta tillfället nu när SD har det enda vettiga budet.

 
Ingen bild

Lotta

18 augusti 2014 10:22

Ledaren i dagens Östran är skriven av Anne-Marie Lindgren. Hon tar så klart upp Reinfeldts tal där han "ödmjukt" ber det svenska folket öppna sina hjärtan för att tvinga på oss än mer av hans och 7-klöverns redan katastrofala massinvandring. Lindgren tycker tvärt emot Reinfeldts plan att dra ner på precis allt för att betala för massinvandringen att vi istället måste höja skatterna för att klara det. Är det verkligen ingen av dem som inser hur långt det gått när allt precis allt skall gå till att klara denna helt sinnessjuka massinvandring där receptet för att mäkta med den är antingen inget reformutrymme alls eller skattehöjningar? Allt annat får stå tillbaka. Man brukar anklaga SD att sätta grupp mot grupp men det är precis vad 7-klövern och massmedia gör, fortsatt massinvandring mot hela svenska folket.

http://www.ostran.se/OPINION/Det-raecker-inte-med-att-bara-oeppna-vaara-hjaerta

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2014 10:27

Aftoneländet presenterar idag en opinionsundersökning från United Minds. Äntligen ser vi partierna i storleksordning. SD är tredje största. Kampen går vidare..

 
Ingen bild

Hacke

18 augusti 2014 10:37

Lyssnar på statsradion där de båda alternativen på justitieministerposten, Beatrice Ask och Morgan Johansson, just nu "grillas".
Tydligare belägg för att vi bara har pest eller kolera att välja mellan också på detta område i den politiska konsensusfåran som kallas 7-klövern kan man inte få.

 
Ingen bild

Alf

18 augusti 2014 10:39

Än en gång - Dagerlind i sin krönika idag:

...det är bra att statsministern nu för upp invandringens kostnader som en huvudfråga i valrörelsen. Det är där frågan hör hemma. Faktum är att invandringen i det lite längre perspektivet är den alla andra frågor överskuggande ödesfrågan för Sveriges fortsatta välstånd, tillväxt och själva existens. Den nuvarande massinvandringspolitiken hotar ekonomin, välfärden, jobben, utbildningsnivån, tryggheten, försvaret, rättssamhället, den sociala och nationella sammanhållningen och den sekulära demokratin som utgör själva grundvalen för vårt samhälle.

 
Ingen bild

Lotta

18 augusti 2014 17:52

Jimmie Åkesson intervjuades av Expressen som ställde frågor om Reinfeldts tal om att svenska folket skulle" öppna sina hjärtan" och ta emot ännu fler flyktingar än vad vi redan gör. Nu vet jag inte hur många gånger jag hört Jimmie Åkesson förklara att det mest effektiva sättet att hjälpa så många som möjligt är att hjälpa flyktingarna i närområdet. "Journalisten" denna gång sa att Fridolin minsann sagt att detta är den värsta kris sedan andra världskriget. Själv undrade journalisten om vi inte denna gång verkligen borde ställa upp och ta hand om flyktingarna precis som om vi inte redan tagit emot många gånger fler än vårt välfärdssystemet klarerar av. Tydligen förstår inte "journalister" Jimmie Åkessons svar så jag önskar att han byter taktik. Ställ motfrågor med statistik som svenska folket kan ta till sig: Vi har en enorm bostadsbrist i landet var menar du att alla skall bo? Förnuvarande tar vi emot 2500 i veckan, när tycker du att vi inte mäktar med fler? Jämför gärna med vad övriga nordiska länder tar emot och fråga varför Sverige skall ta emot fler än alla nordiska länder ihop. Jag förstår att SD inte kommer öka sin popularitet hos 7-klövern, massmedia eller bland alla fina godhetsapostlar men det kan väcka en hel del sovande svenskar som idag inte har en aning om hur illa det är ställt med gamla Sverige.

 
Ingen bild

Rabiat

18 augusti 2014 18:28

Gubben har ADHD enligt säkra källor!

 
Ingen bild

Stefan A

18 augusti 2014 19:13

Regeringen tar stortag, skickar hela 50 miljoner till Irak + en bunt byråkrater, mindre än vad 50 ensamkommande unga vuxna män kostar per år (4000 beräknas komma till Sverige i år)de unga vuxna sysselsätter säkert även 50 vårdare/byråkrater, vilken kassa som deras lön belastar är inte lätt att veta, att jaga kostnader för massinvandringen är som att jaga undflyende skuggor.

 
Ingen bild

KS

18 augusti 2014 19:43

I kvällens rapport intervjuades en 20-årig "flykting" som på bra svenska klagade över att han var tvungen att bo kvar i ett flyktingboende. Han hade minsann väntat i över 1 (ett) år på bostad. Bostadsköerna i vårt land är betydligt längre med ungdomar som bor hemma under tiden. Betydligt längre än ett år! Men kanske någon av godhetsapostlarna kan hyra ut ett eller två rum åt den stackars pojken?

 
Ingen bild

Göran

18 augusti 2014 20:47

@ Lotta,

Vi må även betänka att det tillkommer 400 000 nya väljare varje år, de flesta svenskar, ännu. Därför bör också SD:s budskap riktas till och för dessa, kanske i första rummet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 augusti 2014 21:29

Ullenhag nu i Aktuellt. Om en havrerad Arbetsförmedling. Återigen problem med ökande antal invandrare till en arbetsmarklnad där arbetslösheten redan är gigantisk. Mer pengar till Arbetsförmedlingen...
Låda att stå på, jajamän...

 
Ingen bild

Dalle

18 augusti 2014 22:26

I inlägget "Pantad och SmP.s opinionsundersökning!" så tycks Bo Frank även ha svårt att stava till enkla ord?

"Hör Löfvén lova mycket pengar till lärarna och skolan.Varför inte poliser, skjuksköterskor eller brandmän? Men det kommer kanske!"

skjuksköterskor?

 
Ingen bild

Lotta

18 augusti 2014 22:42

Jag vet inte om jag kanske sticker huvudet i ett getingbo nu men då må det vara hänt. Men har inte lärarna haft samma löneutveckling som alla andra? Är det inte att döma ut en hel yrkeskår som så urusel att enda sättet att få kompetent personal är att höja lönerna? Jag tror inte att det är något fel på lärarkårens kunnande utan sänket i den svenska skolan är som så många gånger förr den stora elefanten som ingen vågar prata om. Sedan pratas det om att arbetsförmedlingen inte räcker till åt alla invandrare som skall ha jobb, bostad och komma in i det svenska samhället dvs etableringsreformen. Men alla arbetslösa svenskar? Finns inte de?

 
Inger711

Inger711

19 augusti 2014 15:12

Ja det är skrämmande hur Alliansen nu förstört Sverige och mörklagt det negativa med denna flyktingpolitik som kostar enorma pengar så t.o.m Reinfeldt måste erkänna att det finns inte pengar till något annat nu än flyktingmottagandet...Ökade kostnader för kommuner med 48 miljarder för asylmottagandet säger ju en hel del.

Nedan finns fakta på skattefria bidrag och andra skattefria förmåner för våra nyanlända som kommer i hundratusental framöver.

http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Men jag undrar om Reinfeldt vill byta ut oss svenskar för att vi arbetar för dåligt enligt honom så arbetar invandrare mycket mera, lyssna på nedanstående intervju med Reinfeldt angående detta..där han rent ut smutskastar sitt eget folk som betalar skatt för denna flyktingpolitik

https://www.youtube.com/watch?v=Ex-YEo8CdqM

Moderat kommunpolitiker har kritiserat Reinfeldt för att han har en radikal islamist i Försvarsutskottet i riksdagen..läs om detta nedan.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

http://Ladycobras blog Wordpress

 
Ingen bild

Hej!

22 augusti 2014 07:21

@ Thoralf

Vilken valbarometer du är för ditt län Thoralf, riktningen du slagit ut visar en logik som allt fler förstår är riktig och ärlig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se