thoralf

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2014

DESINFORMATIONSMINSTER ULLENHAG

Av Thoralf Alfsson - 11 augusti 2014 08:48


Jag har lyssnat till debatten om arbetsmarknaden i efterhand. Det var det vanliga käbblet mellan Alliansen och de rödgröna men det var ändå en uppfriskande debatt då det inte var partiledarna som debatterade. Centerpartiet skickade ingen minister, inte ens en riksdagsledamot till debatten. Det tyder på att man inte är nöjda med de personer som hanterar frågorna i riksdagen.


Den absolut vassaste repliken stod Mattias Karlsson för i ett replikskifte med Erik Ullenhag.


”Vi skyller inte på att invandrarna, vi skyller på dig Erik Ullenhag. Du är betydligt bättre på att vara desinformationsminister än integrationsminister. Ni har inte löst några som helst problem, ändå fortsätter ni med samma vansinniga politik.”


Idag är det svårt att hitta artikeln med citatet i Aftonbladet

 

Som vanligt gör Mattias Karlsson ett kanonjobb i debatten. Samma gamla Mattias som lugnt och sakligt står tryggt i vår ideologiska mylla.


Det som förvånade mig ännu en gång att de sakliga attackerna mot Sverigedemokraterna mer eller mindre uteblev under hela debatten. Det är minst sagt märkligt men som Sverigedemokrat är det bara att tacka och ta emot. Den som hade det betydligt jobbigare var miljöpartiets Per Bolund.


Debattens mest motsägelsefulla debattinlägg stod Ali Esbati för när han ville avveckla RUT och i nästa mening säger sig istället kunna öka valfriheten för äldre. Jag är förvånad att ingen tog den straffsparken!


Mattias Karlsson kan vara nöjd med sin debatt.Inte minst när han ser hur man röstade på SVT under och efter debatten.


   


Dagens opinionsundersökning från United Minds var ju också en trevlig läsning med 11,6 procent för SD. Sverigedemokraterna är tredje största parti med god marginal. Det tyder på att Sverigedemokraterna kommer stärka sin ställning som vågmästare i riksdagen rejält och dubblera antalet riksdagsledamöter!Under stadsfesten i Kalmar erbjöds en ledande person informationsmaterial från Sverigedemokraterna. Han yttrade då följande.

  

”Jag begår hellre självmord än att jag tar emot infomaterial från er (SD)!”

 

Ni får gärna gissa från vem det yttrandet kom. Jag tycker att det är beklämmande av en person som avlönas av oss skattebetalare. Personen är inte politiker och i den befattning han har så bör han inte ta politisk ställning.

Undrar hur han reagerar om personen får information från SD i sin brevlåda?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fusk

11 augusti 2014 09:45

Eller hur Aftonbladet fuskar med sin valbarometer angående SD och blir tvungna att erkänna.

http://www.friatider.se/aftonbladet-tvingas-r-tta-fusk-mot-sd-efter-avpixlat-avsl-jande

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 augusti 2014 09:53

Har bara sett några klipp från debatten, varav ett med Ali Esbati. Jag har sett honom i debatter innan och jag får alltid obehagskänslor när han öppnar munnen.Han måste utan tvekan tillhöra vänsterflanken i Vänsterpartiet...

Mattias Karlssons ord till Ullenhag kommer att bli historiska. Vi ser också på röstresultatet vad tittarna tyckte!
Att 81% av tittarna är Sverigdemokrater är nog en dröm, men resultatet visar på ett otroligt stort engagemang hos Sverigedemokrater. På många partikanslier är säkert pannorna i djupa veck idag...

 
Ingen bild

Lotta

11 augusti 2014 09:54

Professor Karl-Olov Arnstberg om romerna och deras situation:

http://morklaggning.wordpress.com/2014/08/06/romer-och-tiggeri/

 
Ingen bild

Eric H

11 augusti 2014 09:54

”Jag begår hellre självmord än att jag tar emot infomaterial från er (SD)!”
Vari ligger det förvånande i detta yttrande?
Personen ifråga agerar preci som svenska politiker brukar göra!
Det som på minsta sätt motsäger "min egna och sanna övertygelse" tar man inte till sig, vill inte se, vill inte höra, inte tala om..
(Nu dök tre tre aporna upp igen..)
Tanken att informera sig mer generellt även om det man ogillar finns tydligen inte hos politiker/journalister.

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 augusti 2014 09:58

Samtliga partier i Högsby kommun har eller kommer att få uttala sej om sin politik i OT i händelse av att dom kommer in i fullmäktige i Högsby kommun i höst , de som hittills uttalat sej säger att dom inte vill samarbeta med SD ! Hoppas dom får äta upp sina uttalanden med råge efter valet !

 
Ingen bild

svenne

11 augusti 2014 11:09

Angående SD:s ökningar i olika opinionsmätningar så tror jag att detta kommer att fortgå hela tiden fram till valet. En del debattörer, statsvetare och "experter" har ju framhållit det viktiga att SD inför valet skall detroniseras från tredjeplatsen i opinionsundersökningarna. Detta därför att "framgång föder framgång" och det är ju oacceptabelt enligt de rumsrena tyckarna.

Om SD:s siffror - med hjälp av diverse "viktningar" plus hänsynstagande till olika faktorer - hålls nere så kan det ju ha funnits ett hopp om att dessa låga opinionssiffror skall resultera i en självuppfyllande profetia som missgynnar SD.

Men jag tror att opinionsinstituten börjar få kalla fötter om de medvetet - genom olika tolkningar av inkomna svar - har försökt att "bända" SD:s resultat nedåt och motsvarande för MP uppåt. Om resultaten medvetet är friserade och valresultatet i september kommer att visa något helt annat så förlorar ju opinionsinstituten all trovärdighet och frågan är om de vågar riskera detta.

Mitt antagande kan sammanfattas i misstanken att opinionsinstiutens resultat är friserade och att SD hela tiden har legat på en högre nivå än vad som redovisats. De resultat som kommer att visas fram till valet kommer att visa högre siffror dels därför att undersökningarna kommer att bli mindre friserade och att sympatierna för SD kommer att öka på grund av den accelererande vansinnigheten i asylmottagandet.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

11 augusti 2014 11:26

Skulle bli mycket förvånad om sifos mdfl undersökningsbolag stämde ang sd:s siffror. Känner många som kommer rösta SD detta val som röstat annat tidigare val

http://barrkis

 
Ingen bild

AWSvensson

11 augusti 2014 11:44

Om man nu inte tar emot information om SD:s politik hur kan man då komma med motargument. Det kanske är det som är dilemmat , har man tagit till sig korrekt information så blir det svårare att sprida myter och påhitt om SD:s politik i vart fall om man inte är skrupellös.

 
Ingen bild

Johnsson

11 augusti 2014 11:48

Säga vad man vill om Mattias Karlsson så pratar han inte i munnen på någon vid debatterna. Övriga debattörer liksom dom som ska leda debatterna har ingen hyfs alls. Att inte låta MK knappt komma till tals visar inställningen från SVT. Om alla som jag talat med kommer att rösta SD så blir SD vågmästare. Nu är det bara att hålla tummarna för att valkampanjerna inte urartar med sabotage och en massa smutskastning.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

11 augusti 2014 12:18

Angående hierakirikillen är det ju lite taskigt :=)(=: att sticka fram en påse sund förnuft, det har ju en sådan person lämnat bakom sej för länge sedan,annars når man inte detta midjemått el position
Önskad effekt erhölls ,synd bara att det inte filmades, och lades ut på bloggen då personen är offentlig.

Skall bli väldigt skönt att slippa Erik Ullenhag efter valet
Sverige kan lätt ordna egna läkare tandläkare bara att utöka utbildningarna.
Clownerna som tar vid efter valet är ännu värre , men samtidigt formas Sverigeblocket emot kommunister på ett bättre sätt

Med sitt uttalande förnedrar Erik Ullenhag hela sitt eget folk precis som hans chef Fredde redan gjort "Tack för att ni valde Sverige"

Vi kommer aldrig att tacka någon för en förstörd skola ,bilbränder våldtäkter 50% förvärvsaktivitet en fet socialbidragsskuld etc
Däremot jobba för att dom som skadat landet får ta det fulla ansvaret för det, folkrörelsen Sverigedemokraterna börjar bli ganska stor nu, så att den dagen kommer råder det nog inget tvivel om
Rörelsen är förutom ständigt växande, topp tunnor rasande
Något liknade har inte skett i Sverige i modern tid

Vi kan inte nog vänta på att SD-gruppen växer i KF KALMAR både 2014 samt 2018 ,det blir extremt nyttigt för oikofoberna där

På riksplan säger bla Steffe att mera pengar skall läggas på gymnasieskolan, Black Cobras vinkar och ler Steffe
Tänk vad dom och deras dampsvans skall börja plugga nu va
Det är ingen liten foliehatt denna man har på huvudet
Är man sosse gör man samma misstag om och om igen utan att lära sej något, man kan nästan tro att hela partiet är kollektiv efterblivet

 
Ingen bild

realisten

11 augusti 2014 12:23

Jag tyckte det var förvånande att SD värnade om högavlönades rätt till skattesubventionerat tjänstefolk.

 
Ingen bild

Sven-Sune

11 augusti 2014 12:28

Ullenhag: "var tredje läkare är född i ett annat land, var fjärde tandläkare är född i ett annat land"

1) Varför utbildar inte Sverige sina egna läkare och tandläkare?
2) Varför har inte svenskar rätt till läkare och tandläkare, som talar svenska och kan svensk kultur?
3) Är det moraliskt rätt av Alliansen att knycka läkare och tandläkare från andra länder?

 
Ingen bild

Göran

11 augusti 2014 12:36

SD:s valsedlar uppvisar totalt 86 namn. Vad händer om valresultatet uppvisar sådana siffror som Mattias Karlsson ensam uppvisade mot hela floskelarmadan som ställdes mot honom i gårdagskvällens debatt?

Svar: 214 tomma stolar ! Ingen katastrof i och för sig eftersom sjuklövern skulle få blott 49 mandat.

 
Ingen bild

SDare

11 augusti 2014 12:43

Japp!
Då får vi hoppas att vederbörande person fått ett informationsblad i sin postlåda, så det per automatik kan bli lite lättnad för oss skattebetalare :)

 
Ingen bild

Thoralf A

11 augusti 2014 12:53

realisten

Ingen är hindrad att ha rut-tjänster! Du har uppenbarligen gått på Ali Esbatis retorik. Läs på lite!

 
Ingen bild

Mattias

11 augusti 2014 13:18

@Thoralf
Kan det kanske varit något högdjur från länsstyrelsen som yttrade de bevingade orden om självmord?

 
Ingen bild

realisten

11 augusti 2014 13:24

@Thoralf
De som har det sämst ställt har inte råd, så det är en sak som främst gynnar överklassen som gott kan betala sin städning själva. Där hade SD kunnat gynna de fattigaste!

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 augusti 2014 13:35

@Thoralf
Tack för att du lagt till ett tecken längst upp på bloggen. Tecknet är N på Arabiska och används nu till stöd för den utsatta gruppen Jezidier som i detta nu förföljs, svälter, törstar, plågas, mördas och begravs tom. levande av Islimister i IS.
Ett antal kvinnor har också kidnappats för att bli slavhustrur av dessa representanter för "fredens religion".
Man undrar verkligen var alla annars så flitiga debattörer, "tyckare", proffsdemonstranter, vänsteraktivister mm finns.
Tex. är den annars så aktive Dror Feiler knäpptyst. Måhända är saxofonen trasig.
Som vanligt tar USA tag i problemen och agerar...

 
Ingen bild

Olof Ek

11 augusti 2014 13:38

@ Sven-Sune
En "liten" detalj som har "viss betydelse" är att detta även innefattar de som är födda i Tyskland, Danmark, Norge osv.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 augusti 2014 13:42

@svenne.
Tänkvärt och klokt om opinionsinstituten och proffstyckare. Deras trovärdighet faller platt till marken under valvakan om deras siffror inte stämmer det minsta, speciellt vad gäller SD.

@Sven-Sune. Rätt om läkare och tandläkare. Alliansen har haft 8 år på sig att öka på utbildningsplatserna. Hade de startat dag 1 efter valet 2006, hade det säkert funnits betydligt fler både svenska läkare och tandläkare...

 
Ingen bild

Hans B

11 augusti 2014 13:48

Det kommer att bli många tappade hakor under valvakan :)

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 augusti 2014 13:56

@Hans B.
Ja det får vi hoppas på. Det är betydligt viktigare nu än under EU-valvakan. Ska kurvan nedåt för Sverige kunna stoppas, måste det ske under nästa mandatperiod.
Massinvandring på samma nivåer eller ännu mer under fyra år till blir förödande för ekonomin, arbetslösheten, samhället och vår kultur.

 
Lassekolja

Lassekolja

11 augusti 2014 13:56

Jag är övertygad att om "självmordskandidaten" hade ombetts att leverera 5 eller 10 argument mot SD hade samtliga 5 resp. 10 varit felaktiga, d.v.s de gamla vanliga lögnerna, halvsanningarna och fördomarna om SD!

http://www.svtplay.se/video/2218708/jimmie-akesson

 
Ingen bild

World Traveller

11 augusti 2014 14:01

Jag tycker det är konstigt med Vänsterns (Ahonen, Mats och övriga) tystnad angående den pågående fortsättningen på den arabiska våren. Vi andra varnade ju för hur det skulle gå och hade våra farhågor. Nu ser vi resultatet. Det blev EXAKT som vi förutspådde. Antagligen vågar Vänstern inte erkänna att de hade fel eller så står de bakom allt som sker just nu.

 
Ingen bild

Thoralf A

11 augusti 2014 14:08

realisten

Du får gärna definiera överklassen. Vid vilken inkomst blir man överklass? 25 000 kronor, 30 000 kronor eller 35 000 kronor i lön?

 
Ingen bild

Stefan

11 augusti 2014 14:14

@ Olof Ek.
Precis, jag tror Ullenhag vill få det att verka som om vi är helt beroende av läkare från Syrien, Afghanistan, Somalia, osv. bara för att ingen ska opponera sig mot massinvandringen från dessa länder. De utlandsfödda läkarna kan ju som du säger komma från vilket land som helst. De behöver inte ens ha varit läkare när de invandrade, de kan ju t.o.m ha kommit som barn och gått i svensk skola sedan första klass. Jag har ingen aning om var de utlandsfödda läkarna kommer ifrån eller var de fått sin utbildning, min poäng är att det som vanligt går att bevisa vad som helst med statistik...

 
Ingen bild

realisten

11 augusti 2014 14:18

@Thoralf
Du glider undan frågan som politiker brukar göra när de inte har något bra svar. Jag vet att defenitionen kan vara osäker men en sak är klar, fattigpensionären är ingen överklass och de borde SD värna, eller hur?

 
Lotta

Lotta

11 augusti 2014 14:30

"Sverige växer snabbt – men inte på grund av att svenskar skaffar fler barn. Istället har regeringen Reinfeldts rekordinvandring gjort att det nu går tre nya personer med utländsk bakgrund på varje nyfödd med svenskfödda föräldrar."


http://www.friatider.se/tre-nya-invandrare-f-r-varje-ny-svensk

http://youtu.be/jzCAPJDAnQA

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 augusti 2014 14:33

@Realisten.
RUT-tjänser innebär jobb för många. Jobb med vita inkomster.

 
Ingen bild

realisten

11 augusti 2014 14:36

@Hulda mk1
Det skulle ge lika många jobb om de fattigaste fick de resurserna istället men du månar om överklassen tydligen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 augusti 2014 14:45

@Realisten.
Om "överklassen" bygger hus, bygger en pol, byter bil, renoverar köket, bygger en brygga mm. så ger det jobb. Så också om de behöver städhjälp. Nu tom. för vita pengar.
Ser inte problemet...

 
Ingen bild

Thoralf A

11 augusti 2014 14:56

realisten

Om du vet lite om Sverigedemokraternas politik borde du veta att vi är det enda partiet som vill avskaffa det som kallas "pensionärsskatten", dessutom vill vi höja garantipension och sänka högkostnadsskyddet. Kostsamma åtgärder men nödvändiga för att förbättra situationen för de som kallas fattigpensionärer.

Att skapa jobb med hjälp av RUT-tjänster har visat sig vara en bra åtgärd. Det är faktiskt många pensionärer som väljer RUT före hemtjänsten då skillnaden i kostnad inte är så stor. Då får de dessutom ofta samma personer som kommer och uyför dessa tjänster till skillnad mot hemtjänsten. Många sätter även ett värde i detta.

 
Ingen bild

realisten

11 augusti 2014 14:57

@Hulda mk1
Fattigpensionärerna ser nog problemet även om inte du gör det. Kan man dra slutsatsen att de rika är viktigare för SD än de fattigaste?

 
Ingen bild

Maja Dacke

11 augusti 2014 15:18

Jag är en fattigpensionär och jag har papper på det!

Alla pensionärer som erhåller bostadsbidrag/tillägg (eller vad de kallar det) är fattigpensionärer. Det är bara att kolla.

Jag trodde aldrig att jag skulle få bidrag till hyran, men jag sökte efter en del år - och fick några hundralappar i månaden. Glad var väl jag!

Nu är det så att jag sedan länge följer den gamle Wallenbergarens devis: Det är inte på inkomsterna man blir miljonär utan på utgifterna. Och är man en verklig smålänning klarar man det. Ingen köpfest här inte, realisten.

Och jag är ändå mycket rik ... på erfarenhet och kunskaper. När jag var yrkesaktiv la jag en hel del av min inkomst på kurser och utbildningar (även universitet) - mest för mitt eget höga nöjes skull. Kunskaper och kunnande som inte kan beskattas idag - detta glädjer mig.

Det du, realisten!

 
Ingen bild

realisten

11 augusti 2014 15:22

@Maja Dacke
Det är bra med kunskap men man kan knappast köpa städhjälp med det. Det jag tycker är konstigt är att man inte vill ta ställning för de fattigaste i samhället.

 
Ingen bild

Lärare

11 augusti 2014 15:48

Får en känsla av att SD nosar M i ryggen. Inte helt osannolikt att SD blir 2:a största parti efter valet.
Ja, jag vet lite osannolikt, men bara lite...

Jobbar vi på, och med företrädare som vi har, senast Mattias Karlsson som överraskade rejält, då vet man aldrig.

Säger som många andra, varenda man pratar med säger sig ska rösta på SD nu, de är skrämda av denna vansinniga massinvandring och alla kostnader de medför, verkar som folket vaknat äntligen.
Väntar på att få info ang kostnaderna och alla neddragningar och besparingar som drabbar oss svenskar. 
Ingen bild

OH

11 augusti 2014 16:10

Realisten
Du menar att ett parti bara kan satsa på en åtgärd.

 
Ingen bild

Mopsen

11 augusti 2014 16:12

Det är något jag inte förstår rörande RUT-avdrag. Överklassen får råd att betala "tjänstefolk". Det kan vara så, men där slutar argumentationen.
Vad säger vi om dem - främst kvinnor - som genom RUT-avdragen kunnat få en fast kundkrets för hushållsnära tjänster, bilda firma och få inkomster. Räknas inte de?

 
Ingen bild

tant Gul

11 augusti 2014 16:13

ULLENHAG ÖKÄND OCKSÅ I UTLANDET
översättning från Gates of Vienna
-----------------------------------------------

SVERIGE PLANERAR TA BORT "BEGREPPET RAS" UR LAGSTIFTNINGEN

Den nedanstående historien om den grasserande multikulturella galenskapen i Sverige anknyter av någon anledning till den färska mediarapport som anklagade programledarna i BBC Radio 4:s trädgårdsprogram för att använda rasistiskt språk, när de talade om t.ex "inhemska" respektive "främmande" växtarter.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2716106/Gardeners-Question-Time-caught-race-row.html

Denna rasifieringsbesatthet har nu nått bortom den spritt språngande totala galenskapen.

Den svenska regeringen planerar att ta bort begreppet ras ur den svenska lagstiftningen och motiverar detta med att, om det finns olika raser, så måste det med naturnödvändighet finnas en ras som är överlägsen alla de övriga. Men Afrosvenskarnas riksförbund kritiserar förslaget med argumentet att begreppet ras är viktigt för att belysa diskriminering.

Sveriges integrationsminister Erik Ullenhag berättade i veckan för Sveriges Television (SVT) att: "Vi vet att det verkligen inte finns olika människoraser. Vi vet också att de grundläggande skälen för rasism bygger på tron att det finns olika raser - och att tillhöra en ras, gör att människor beter sig på ett visst sätt, och att vissa raser anses vara överlägsna andra."
Han påstod också att "ordet ras" hade en negativ klang och hade en tendens att väcka upp fördomar. Därför planerar han att låta avlägsna ordet från svensk lagstiftning.
- Lagstiftningen bör inte innehålla ordet ras, om vi hävdar att det inte finns några raser."
- Jag har sedan länge velat ta bort begreppet ras, konstaterade ministern. .

Men SVT rapporterar att Zakaria Zouhir, vänsteraktivist hemmahörande i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén och ordförande för Afrosvenskarnas riksförbund (ASR), motsatte sig regeringens beslut beträffande ordet ras:
- Det är ett viktigt verktyg för att lyfta fram den strukturella diskriminering som finns i samhället. Och det påverkar en betydande del av samhällets medborgare, enbart på grund av deras hudfärg.
----------------------------------------------------------
http://gatesofvienna.net/2014/08/beyond-barking-mad/

 
Ingen bild

kalle

11 augusti 2014 16:13

Dyster prognos från Borg om svensk ekonomi.

Han nämner massinvandringen som en av orsakerna.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5934772&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 
Ingen bild

VargMan

11 augusti 2014 17:01

@ realisten..
Klarar du av en rapport från verkligheten?
Jag har arbetat i ett företag som bl.a arbetade inom RUT och ROT sas.
RUT, som ditt motstånd gäller, nyttjades av en mosaik av människor. Flest som nyttjade dessa tjänster var pensionärer som genom att betala några hundralappar i månaden kunde bo kvar i sitt hem längre. Få av dem var rika.
Änkor och änklingar som var så tacksamma, och kunde ibland komma ut med saft när man slet med gräsmattan..:)
Förekommer det att även rika nyttjade tjänsterna? Självklart..
Lika självklart som de också köper på extrapris eller annars inte köper saker dyrare om de kan finna dem billigare. Ska vi förbjuda dem att köpa ost på extrapris också, eller inte göra klipp med en begagnad bil? Jag menar, de har ju råd att betala mer trots att de redan betalar mer i skatt..
Är man mot RUT (och ROT) så är man för en kraftig ökning av svartarbete och att många tusen får sparken.
Sen att ROT/RUT ska behöva är ju beklagligt, men så blir det med ett skattetryck som är groteskt (och som bl.a V vill göra ännu värre). Regler och kontroller kan gärna stramas upp, så fusk inte blir enkelt.
Så tills man nyktrat till och fattar att det är de privata företagen som genererar välstånd och välfärd, och inte ser dem som djävulens påfund som många gör idag, så måste staten (som vanligt) hålla på med galenskaperna att betala ut bidrag eller andra stolligheter för att med panikmedel smörja maskineriet..

 
Ingen bild

LaJoh

11 augusti 2014 17:05

Jag delar Thoralfs uppfattning att Mattias Karlsson gjorde en fin insats i debatten(5 min 30 sek. Den kunde har varit än bättre om han fått samma tid som Ylva Johansson(s)9 min. och Per Bolund(mp) 8 min. Svt journalisterna är precis inte några sverigevänner direkt. Opartiskheten kan ifrågasättas då det gäller debattiden för deltagarna.

 
Ingen bild

Sven-Sune

11 augusti 2014 17:05

@ Lärare:

Det är bara en tidsfråga innan SD och M möts. Ska vi gissa kring 17-18%?

Jag känner en drös moderater, som är otroligt missnöjda med "De nya moderaterna" allmänt och särskilt när det gäller invandringspolitiken. Än så länge kan de inte tänka sig att rösta på SD, men det är bara en (kort) tidsfråga innan de tänker om.

Sen är det ju så att man utåt kan vara moderat, men i själva verket röstar man på SD. Jag känner två moderata nämndemän och misstänker starkt att den ena röstar på SD.

 
Ingen bild

realisten

11 augusti 2014 17:08

@Varg Man
Jag har genom den här diskussionen fått klart besked vilka SD prioriterar när det gäller fattiga och rika och därmed får jag besviket nöja mig.

 
Ingen bild

Titti

11 augusti 2014 17:17

Tröttsamt är det att höra hur dom andra partierna tillåts stå och ljuga om SD precis h e l a tiden. Ullenhag säger att SD vill stänga gränserna för flyktingar - LÖGN, många av "de andra" står och rapar offentligt ideligen (och det får man tydligen göra) att SD är rasister. Tänk om dom lade ner lika mycket tid på att redovisa sin egen politik, som dom är ivriga att på detta lögnaktiga sätt förvränga och ljuga om SD:s politik, då kunde vi äntligen kalla det för "debatt".

 
Ingen bild

Fd Moderat

11 augusti 2014 17:24

Jag tycker Mattias Karlsson var okej i debatten men skulle kunna gjort det ännu lite bättre. Alla väljare vet redan att SD vill minska invandringen.

KD killen lyfte fram på ett bra sätt att de rödgröna vill öka skatterna på transporter. Mattias borde varit ännu tydligare med att SD vill till skillnad mot Alliansen tom sänka bensinskatterna vilket gynnar folk på landsbygden. Vidare borde han vara tydlig med att SD är det enda partiet som vill ta bort pensionärsskatten.

Alla väljare måste veta senast på valdagen förutom ovanstående att SD även lovar rätt till heltid för offentligt anställda, ökade resurser till försvaret och hårdare straff

 
Lotta

Lotta

11 augusti 2014 17:31

Det är individer som denne som Reinfeldt, Ullenhag och hela 7-klövern gärna släpper in i vårt land. Hur många fler finns i landet ned samma åsikter? Vad tycker ni godhetsapostlar? Är det detta ni så hett eftertraktar?

http://youtu.be/fAJ38zVx-1o

 
Ingen bild

World Traveller

11 augusti 2014 18:07

Konstigt att invandringskritiska bloggar hela tiden utsätts för DDoS-attacker (av EXPO) så att man inte kan gå in på dom. Idag är Avpixlat drabbat. Det händer aldrig bloggar som förespråkar invandring och islam. Sverige börjar bli ett skrämmande land.

 
Stefan K

Stefan K

11 augusti 2014 18:07

Mattias Karlsson gjorde bra ifrån sig och det märktes inte minst när motståndarna tvingades ljuga. Ni vet det där om att stänga gränserna.

Ullenhag flosklar på om de 600 000 och är en misslyckad integrationsminister. Gjorde ändå relativt bra ifrån sig som arbetsmarknadspolitisk talesman. Säger inte så mycket, men ändå.

Kristdemokraten verkade vettig. Esbati gjorde nog bort sitt vänsterparti och lär tappa många röster från de kvinnor som jobbar med RUT.

Programledarna var över förväntan och det erkännandet ska de ha.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

World Traveller

11 augusti 2014 18:20

Synd att inte Svensk islamvänlig Television vågar visa vad de visar i Australisk och Brittisk TV idag om alla ''västerländska'' jihadister som åkt till Irak och Syrien och gått med i Islamiska Staten. Många har tagit med sig sina barn och de blir duktigt radikaliserade nu och får till och med vara med på bild när de håller i avhuggna huvuden. Och detta tycker Mehmet Kaplan och Socialdemokraterna är en normal religion och jämför islamisterna med de svenska frivilliga som slogs för Finland. Jag förstår inte hur en enda människa kan rösta på dessa stollar. Varje parti utom SD verkar vara fullt av dom. Australiens Premiärminister tar starkt avstånd från dessa islamister. Får vi se Reinfeldt och Löfven göra det också tro?

 
Ingen bild

Göran

11 augusti 2014 18:39

@ Lotta,

Tack för länken !

Helt klart att denne ISIS representant Schejk Ahmed boende i Sverige förbereder mord på i första hand svenska kristna.

Enligt svensk lagstiftning ska förberedelse och/eller försök till brott bedömas lika strängt som fullbordad gärning.

Detta blir något för svensk polis och åklagare att ta tag i. De som underlättar dessas (ISIS) intrång på svenskt territorium torde kunna åtalas för medhjälp.


 
Ingen bild

VargMan

11 augusti 2014 18:49

@ realiisten
Antar att du inte gillar prioriteringen av de som kallas fattiga? Moderaterna är ett klassiskt parti för de som gillar de rika, men vet inte om det passar dig heller..

Vara mot RUT är samma sak som att verkligen vilja göra fler bidragsberoende och färre kunna få hjälp med en variation av nödvändiga saker.
Mer arbetslöshet, mer skatt, mindre frihet, färre företag och färre driftiga kvinnor är sådant man är mot.
Sen är verkligheten sådan att man ÄVEN måste anpassa sig efter vad "de rika" vill. Det är dessa som vääääldigt ofta anställer andra, startar företag, investerar miljoner, tar risker..
Ska man se dem som enbart pengapåsar som alla andra ska kunna gräva pengar ur när det behövs, så kommer "de rika" att sticka härifrån. Med dem så försvinner även alla möjligheter till att ha välfärd och välstånd.
Eller tror du att det är möjligt att ha ett samhälle där mer och mer bekostas av skattemedel och där pengarna enbart snurrar runt i ett slutet system?

 
Ingen bild

Tony

11 augusti 2014 18:55

Sven-Sune:

Visst har Sverige utbildat läkare, men dom jobbar i
Norge och Danmark, därför att villkoren är bättre där,
men det glömmer Ullenhag medvetet att tala om.
Sen är han oerhört patetisk varje gång han kör det gamla
mantrat, som igår var att lika många invandrare, som det
bor folk till i Uppsala går till jobbet varje dag?
Att merparten av dem är instegsjobb, där staten betalar
80% av lönen talar han inte om, likaså talar han inte om
hur arbetslösheten kan öka när så många som han skryter om
går till jobbet varje dag!

 
Lotta

Lotta

11 augusti 2014 19:48

Finansminister Anders Borg: "Vi har sett att utvecklingen i Irak och Syrien gör att vi har en rätt påtaglig ökning av kostnaderna för asyl och integration och migration, den kommer att slå igenom på offentliga finanser, säger Anders Borg."

Men har vi inte alltid fått höra hur lönsam invandringen är?

"Men med en bara drygt en månad kvar till riksdagsvalet var Anders Borg tydlig med han inte ser något utrymme för påkostade vallöften."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5934772

http://youtu.be/fAJ38zVx-1o

 
Ingen bild

lundabo58

11 augusti 2014 19:57

Realisten har inte många rätt, Rut-avdragen innebär att främst gamla människor, med låga inkomster, kan få städat en gång i månaden för en femhundring, iställer för att behöva betala en tusenlapp.

 
Ingen bild

alf

11 augusti 2014 20:47

@Tony
Han glömde visst att berätta hur många som fått jobb som daddor åt asylanterna. Är det en dadda per asylant blir det rätt många jobb. Ändå är det hög arbetslöshet.

 
Lotta

Lotta

11 augusti 2014 21:10

@Göran

Håller fullständigt med. Detta har våra aningslösa politiker i decennier bäddat för.

http://youtu.be/fAJ38zVx-1o

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 augusti 2014 21:24

Thoralf , vi får inte glömma att SD även strider för oss som tillhör föreningen Vanvårdad och bortglömd , SD kämpar mot alla orättvisor !

 
Ingen bild

Quo Vadis Sverige?

11 augusti 2014 23:14


Döden i grytan
i Mesopotamien; en världsdel som i sekler plågats av islams härjningar.
Sverige har tack vare dess geografiska läge förskonats från eländet, fram till vår tid. Den pågående muslimska invasionen för med allt raskare takt landet mot samma kusliga öde.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se