thoralf

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2014

BAROMETERN HAR GJORT BORT SIG

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2014 09:31

Barometern visar hur man gör sitt journalistiska arbete. Man beställer en anonym opinionsundersökning hos ett företag. Företaget uppger sedan att det istället är Kalmar kommun som beställt undersökningen till uppringda.


Sedan skyller Barometern på företaget som gör undersökningen. Och företaget i sin tur skyller delvis på en anställd kvinna men också att Barometern inte vill stå för sin undersökning.


Hur undersökningen skulle användas behöver man inte fundera så många gånger på. Undrar om det även ingick i undersökningen att ifrågasätta de som svarade Sverigedemokraterna. Opinionsföretaget verkar ju inte särskilt seriöst.


Läs artikel i Östran.


Läs Barometerns bortförklaringar.


Vem skall man tro på?


Barometerns egen pudel i egna tidningen är minst sagt kryptisk. Man är tvungen att läsa Östran för att förstå vad det egentligen handlar om. Artikeln finns givetvis inte på webben.

 
 
Ingen bild

Anna-Karin G

9 augusti 2014 09:56


Sveriges mest besökta politikerblogg är också forum för frimodig samhällsjournalistik. Thoralf Alfsson, Sveriges mest engagerade politiker, är också landets vederhäftigaste journalist.

 
Ingen bild

Trollfar

9 augusti 2014 10:16

En uppringd opinionsundersökning är i dagens läge inte relevant. Inte många törs svara SD, då det lika gärna kan vara Expo eller AFA som ringer. Det vet naturligtvis Barometern och publicerar svaret med glädje.

Både Novus, SIFO och Barometern är ute och cyklar. Beviset kommer i september.

 
Ingen bild

Pepparholm

9 augusti 2014 10:17

Det här luktar av Researchgruppen. Det kan vara mer än procenttal som är beställda. Ljuger man om det ena så kan man inte heller lita på de andra utsagorna från beställare och leverantör.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 augusti 2014 10:33

Återigen: Det kommer att bli en ful valrörelse.
Frågan är om man ska svara SD om någon ringer och frågar. Det kan också ha det positiva med sig att vi återigen får se chockvågor på valvakorna när SD,s siffror kommer. En repris på EU-valvakan, Gärna ;-)

 
Lotta

Lotta

9 augusti 2014 10:55

På första sidan av dagens Östran har man två odemokratiska snorvalpar som tänker anordna en olaglig motdemonstration när Svenskarnas parti skall tala Kalmar. Nu är jag inte så förtjust i Svenskarnas parti men det blir lite löjets skimmer över det hela när snorvalparna sturskt säger "inga rasister på våra gator" när den ena av dem sedan dryftar att han är rädd för att hans "farsas" bil skall förstöras. Grabbar så länge ni inte arbetar och betalar skatt äger ni inte ett skvatt allra minst några gator.

http://youtu.be/bsCZzpmbEcs

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

9 augusti 2014 10:57

OT Missa inte vilka Expressen lyfter fram på bild och text när det gäller att hjälpa vid skogsbranden
Heja bröderna Donkey mer sådant så vaknar flera Svennebananer

För övrigt promotar Emma Bengtsson Barometern Albaner i dagens tidning

 
Ingen bild

Hacke

9 augusti 2014 11:03

Ja, är det inte du Thoralf som drar ner byxorna på lögnmedia så gör dom det bra själva.

 
Ingen bild

Ludvig

9 augusti 2014 11:16

Märkligt att de flesta har Barometern i Kalmar län, en så dålig tidning. Men folk vill ha den största.

 
Ingen bild

Lotta

9 augusti 2014 11:57

I morgonkväll är det dags för partiledardebatt på Svt 1 mellan kl 20-21:30. En av programledarna, Leo Razzak kan man höra i detta avsnitt av Granskning Sverige. Lyssna även på folkpartisten och fd statsministern Ola Ullsten som anser att det inte finns några utanförskapsområden och att svenska folket måste utbildas i att acceptera mångfald. Man tror knappt sina öron:0

http://youtu.be/oJVDl2E8MPk

Läs även om SD: s ifrågasättande av valet av programledare och hans "opartiskhet"

http://avpixlat.info/2014/08/08/sd-kraver-besked-av-svt-om-programledare/

 
Lotta

Lotta

9 augusti 2014 11:58

Länken till Granskning Sverige igen.

http://youtu.be/oJVDl2E8MPk

 
Ingen bild

Göta

9 augusti 2014 12:30

På tal om opinionsundersökningar...

VARJE MÅNAD f.o.m oktober 2012 t.o.m februari 2014 var SD enligt genomsnitt för samtliga opinionsinstitut Sveriges 3:e största parti. En fin, rak och obruten SD-pelare i hela 17 månader!
MEN i månaden mars detta år halkade SD plötsligt ned till 4:e största parti. Idag, 6 MÅNADER SENARE, när snittet för juli månad presenteras konstaterar jag att SD forfarande ligger kvar på denna 4:e plats (med undantag för en delad 3:e plats i maj).

VAD HÄNDE MED SD i februari 2014?
Jo, den 28 februari presenterades listan på SD:s nya riksdagskandidater och där fanns inte Thoralf Alfsson med...
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

http://status.st/

 
Ingen bild

Onkel Sven

9 augusti 2014 12:35

Barometern/OT en snuskig skittidning !

 
Lotta

Lotta

9 augusti 2014 13:08

Lyssna på detta avsnitt av Radio Länsman. Det handlar om konstnären Dan Park som sedan den 5 juli sitter häktad misstänkt för hets mot folkgrupp. Ingrid Carlqvist som varit med på rättegången berättar bland annat att Dan Park kommer in i rättegångssalen handbojor fästa i en kedja runt midjan. Detta för 9 tavlor som som anses kränkande. Yttrandefriheten är allvarligt hotad.

http://youtu.be/1eirnCXRFkg

 
Ingen bild

Observer

9 augusti 2014 13:20


........................Som sagt, Media måste regleras i framtiden !

.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 augusti 2014 13:22

@Lotta
Någonstans läste jag att jobben skulle bli valets viktigaste fråga.
Men det finns en fråga som genomsyrar och påverkar hela samhället. INVANDRINGEN. Den påverkar arbetsmarknaden, skolan, sjukvården, rättsväsendet, säkerheten på gator och torg,
ekonomin, kort sagt allt..
Men den journalist som skriver eller säger det, får säkert omedelbart städa skrivbordet...

 
Ingen bild

Göran

9 augusti 2014 13:30


@ Observer,

Första åtgärd måste väl vara att dra in allt presstöd !

 
Ingen bild

Hasse

9 augusti 2014 13:56

Barometern har utan konkurens Sveriges sämsta journalister. Ett gäng hjärntvättade och ganska okunniga småtjejer runt 20 år verkar vara stommen på redaktionen. Klippan är väl han med Palestinaschalen Anders Blank, fåfängan personifierad. Undrar om någon av dessa har någon riktig journalistutbildning men å andra sidan räcker det om man är bra på osanningar och att fabulera.

 
Ingen bild

Hood

9 augusti 2014 14:04

Jag misstänker att personer på Barometern läser denna blogg.Sådana här bottennapp tillsammans med förmågor som Anders Blank och den styvmoderliga behandligen av den eminenta ledarskribenten Marika Formgren gör att jag allvarligt överväger att avsluta min mångåriga prenumeration av tidningen.För en tid sedan publicerade man även ledare signerade Alice Teodorescu,men det samarbetet avslutades abrupt efter att hon några gånger kommit sanningen altför nära.I mitt tycke ett stort misstag av tidningsledningen,denna briljanta debattör hörs allt oftare både i tidninga,radio och TV. Ska Barometern behålla någon slags trovärdighet och respekt så krävs stora åtgärder med rejäla mått av självinsikt och ödmjukhet.Jag ser sällan någon kritik i tidningen av Johan Perssons styre av Kalmar,villket i och för sig kan be ro på att centerpartiet numera ingår i den "rödgröna röran" och de övriga borgeliga är mer eller mindre handlingsförlamade utan någon självskriven karismatisk ledare eller några viktiga skiljelinjer från de styrandes politik.Ett bra val för SD 2014 kan förhoppningsvis ändra på detta.

 
Ingen bild

Urvalsförfalskning

9 augusti 2014 14:19

@Hood
"allvarligt överväger att avsluta min mångåriga prenumeration av tidningen"

Varför betala för att serveras undermålig journalistik.
Bättre att lägga samma summa pengar på att sponsra Exponerat.info och Avpixlat.info
(och även Thoralfs flygblad)
där man får läsa om viktiga saker - och inte light-nyheter som
ät mindre dessertost - de innehåller mycket salt.

Jag dumpade tidningsprenumerationen för 5 år sedan -
de pengarna lägger jag nu på nätpublikationer
som kallar en spade för en spade.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 augusti 2014 14:22

@ Göta

Vi i huset blev givetvis fly förbannade då man strök Thoralf från att fortsätta som riksdagsman. Han är som normalt folk i allmänhet och har en framtoning som speglar vad jag hört av andra av mina bekanta både inom och utanför den akademiska världen. Vad valberedningens ordförande (någon i Helsingborgstrakten som jag skulle vilja veta mer om) har för ”ont öga” till Thoralf vet jag inte, men om Åkesson haft lite mer stake, personkännedom och ledaregenskaper har han enligt gällande regler fortfarande rätt att ändra på den föreslagna valsedeln till förmån för partiets kanske mest engagerade medlem.

Vi resonerar numera här i huset som så, att oavsett om Kalle Anka varit partiledare så hade vi röstat på SD eftersom det är partiets politik som gäller. Som vi vet kan t.ex vem som helst göra en blunder (och så även Åkesson) och vips har vi en ny partiledare som förhoppningsvis håller fast vid partiets nuvarande politik. Vi röstar således på partiets politik och har inte någon form av personröstning. Hoppas att andra som blev förbannade tänker i samma banor, så kommer konsekvenserna av det inträffade förhoppningsvis att bli minimala.

Om Åkesson tycker vi f.ö inte längre.

 
Ingen bild

Hood

9 augusti 2014 14:33

@Urvalsförfalskling

Keep your friends close and your enemies closer.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

9 augusti 2014 14:43

Barometern vilken skitblaska de verkar vara. De ska bli så intressant hur de blir i media den dagen då svenska folket vaknat till och Sd ev får majoritet i riksdagen va fan ska dom säga då OJ OJ HUR KUNNDE DE BLI SÅ.Då ska dom sparkas ut ur medievärlden och bli kallade dom största lögnhalsarna i historien

http://barrkis

 
Ingen bild

Hood

9 augusti 2014 15:15

@Skånepåg

Thoralf är en politiker med stor integritet och som han själv har bevisat efter att inte ha blivit riksdagsnomonerad hyser han en stark lojalitet gentemot partiet SD.Han har blivit petad (enligt min personliga mening)pga sitt starka ärliga personliga engagemang i många av SD:s huvudfrågor och pga att han ses som en utmanare till någon av topposterna inom SD partiet.

 
Ingen bild

Skånepåg

9 augusti 2014 15:31

@ Hood

Vi tycks helt dela uppfattning beträffande Thoralf.

 
Ingen bild

Hood

9 augusti 2014 15:42

@Skånepåg

Vi är med stor sannolikhet många som har denna uppfattning.

 
Lotta

Lotta

9 augusti 2014 16:52

Andra delen om IS. Grooming Children for Jihad: The Islamic State (Part 2)

http://youtu.be/jzCAPJDAnQA

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2014 18:58

@Lotta 13.08 Touché!

Lyssna på Radio Länsman ang. yttrandefrihetsdebatten som det tar sig i uttryck i rättegången mot Dan Parks 9 tavlor. Ni MÅSTE ta er tid att lyssna på detta! Ingrid Carlquist berättar inifrån rättegången. VART ÄR SVERIGE PÅ VÄG? Är åklagare och rättsväsende inte riktigt kloka? Hur kan det komma sig att de gått en s k högutbildning. Detta drar ju ner hela juristutbildningens status. Håller vissa ord på att bli förbjudna?
Dan Park har suttit häktad i över en månad för att ha provocerat någon med sina bilder. Under rättegången kommer Dan Parks i HANDFÄNGSEL!!!!! Dan Parks ska KVARBLI i häkte fram till det att dom meddelas den 21 augusti. Är det rimligt? Har Sverige blivit Europas nya Nordkorea?

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2014 19:11

@Lotta 11.58
Gällande Leo Razzak (har lyssnat på Granskning Sverige) som ska leda Partiledardebatten imorgon, lyssna på honom en bit in i programmet - han kan ju inte tala rent! Vad har SVT nu tänkt, hur ska det gå imorgon, vad kan han bidra med? Tror det kommer bli mycket kontraproduktivt.

 
Lotta

Lotta

9 augusti 2014 19:13

@Lena
Tack för att du tog dig tid att lyssna på denna sjuka fars. Lyssna gärna även på Gramskning Sverige och titta på filmerna om IS. Sjukt dubbelt sjukt är recensionen.

http://youtu.be/jzCAPJDAnQA

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2014 19:47

@Lotta
Tack, fast egentligen är det du som ska tack för att ha "upptäckt" programmet:)

Tänkte också säga att detta program har redan haft 390 lyssnare och ändå släpptes det bara igår. Det går också att skriva en rad, hälsning till Dan Parks, som nog har det jobbigt nu, han sitter häktad, dvs i ensamcell utan kontakt med omvärlden. (Sverige har blivit kritiserat utomlands för dess långa häktningstider, det anses faktiskt som ren tortyr). Så om man vill visa din sympati för Dan Parks och samtidigt visa att man tycker att detta är ett brott mot yttrandefriheten,(att en konstnär sitter häktad - HAN ÄR EN POLITISK FÅNGE) så skriv en rad till honom på adressen: Dan Park, Box3078, 200 22 Malmö.

P S vi borde bilda en kedja som sätter oss emot - det blir bara värre!
P S igen! Tänk bara minen på häktespersonalen när det kommer in hundratals kanske tusentals vykort/brev till honom nästa vecka!!! Showtime!!!

 
Ingen bild

Stundtahl

9 augusti 2014 20:59

Barometern har gjort bort sig -igen- vill jag påstå.
Gammelmedia i stort skarvar ju ofta så att Münchausen bleknar och en tidigare propagandaminister skulle bli grön av avund.
-Det som bekymrar är givetvis alla de som inte har möjlighet/kunskap att följa verkligheten på alt. media .......men det lär bli, bättre å bättre da´för da´

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2014 22:10

Än en gång - Dan Park rättegången, läs på Dispatch Int`l och kom ihåg att för att se provokationen måste man gå IN på Galleriet (om man själv vill).

http://www.d-intl.com/2014/08/07/dan-park-tvingas-kvar-i-haktet/

 
Ingen bild

Lort

10 augusti 2014 13:52

Är det tomten Anders Blank som är i farten igen?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards