thoralf

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2014

STADSFESTEN I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 8 augusti 2014 21:47

 


För första gången är även politiska partier välkomna att delta vid stadsfesten i Kalmar. Men Kalmar kommun vill ha rejält betalt av partierna (4 500 kronor) för att få delta torsdag till lördag.


Att Alliansen som är i opposition i Kalmar framgår dock inte av deltagande. Moderaterna och Folkpartiet har uteblivit från stadsfesten men även Centerpartiet har varit frånvarande. I Kalmar ingår Centerpartiet dock i majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet sedan ett drygt år. Men de kanske inte vågar möta väljarna efter deras sidbyte och svek mot Alliansen.


Miljöpartiet är dock ganska trögstartade på morgonen och deras bod var fortfarande stängd när vi var igång.


 


För vår del har det blivit många trevliga möten och samtal. I en jämförelse med hur jag upplevde det i valrörelsen 2010 så är det en stor skillnad. Betydligt fler som kommer fram och pratar och vissa säger att de redan röstar på SD, så de behöver inget infomaterial. Det är också betydligt färre som kommer fram och är kritiska till Sverigedemokraterna. Många tar våra kassar som vi fyllt med informationsmaterial. Kristdemokraterna som vi har närmast oss har ”stulit” vårt koncept med dessa kassar. Men det bjuder vi på ;-)


Det innebär att den som kommer med en kd-kasse till oss sällan nekar att även ta en av våra kassar och jag är övertygad om att vi vinner när det läst materialet i båda kassarna.


Vårt nya infoblad med rubriken ”Visste de detta?”, som bland annat tar upp massinvandringen och dess kostnader även på lokal nivå har väckt en hel del uppmärksamhet. Trots att vi bara delat ut den till ca 800 hushåll. Det har kommit fram personer som vill ha fler av den och till och med dela den i sina bostadsområden. Då känns det som att man träffat riktigt rätt.


En liten negativ episod vill jag ändå återge. Under eftermiddagen kom en yngre kille och tjej fram som försökte vara "politiskt korrekta". Killen harklade sig högljutt och spottade sedan rejält mot vårt material och vår gatupratare.


    

Notera anarkistmärket på tjejens arm.

 

Elskåp vid min bostad.


De tog några sekunder innan jag förvånat samlat mig men sedan beslutade jag mig för att springa ifatt det snabbt gående paret och fotografera dem med min mobil. Jag var ifatt efter ca 50m och gissa om det blev fart på killen när jag fotade med min mobil. Han kastade upp sin luva över huvudet och försvann i 100-meters tempo längs med gatan. Undrar om det inte blivit svenskt rekord i gatlopp om det funnits tidtagning. Jag vände mig då mot tjejen för att ta ett foto! Då började hon gallskrika att hon inte hade en gjort något. Så var det med den tuffa attityden!


Imorgon är vi plats igen och kör sista dagen på stadsfesten. Då skall jag även lyssna på ett band som spelar blues, Lisa Lystam med band. Om lördagen fortsätter som torsdagen och fredagen så får vi nog ändå konstatera att det var värt 4 500 kronor att var på plats och träffa så många väljare. 


Till skillnad från Kristdemokraterna som klagar över att de inte får ut det som de önskar, trots att de har popcornmaskin och ”stulit” vårt koncept med kassar ;-)


Enligt uppgift fick inte Folkpartiet i Kalmar ihop folk för att kunna vara med på stadsfesten. Varför Moderaterna inte synts till är en gåta, trodde att de var det största oppositionspartiet i Kalmar men med tanke på de stora konflikter som finns inom det partiet är det kanske ingen överraskning att de lyser med sin frånvaro.


Det märkliga är att media inte uppmärksammat dessa omständigheter men Kalmars grävande journalister har ju morgondagen på sig.

 
 
Ingen bild

Argus

8 augusti 2014 22:31

"Enligt uppgift fick inte Folkpartiet i Kalmar ihop folk för att kunna vara med på stadsfesten." Ett folkparti utan folk med andra ord. Förvånar mig inte så aparta de blivit efter Vet Bästerberg.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 augusti 2014 22:33

Dålig respekt för demokrati att spotta på ett demokratiskt partis valmateriel. Det är säkert den Röda sjukan och den politiskt korrekta sjuka som drabbat dem. Samtidigt.
Inte ens lite kunskap för att ta en debatt, om så en liten, liten stund...
Ännu ett bevis på skolans förfall...
Är det möjligen ett AFA-märke på flickans högra överarm?

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 augusti 2014 22:35

Ett Folkparti utan folk, blir inte det Få-partiet.. ;-)

 
Ingen bild

Thoralf A

8 augusti 2014 22:50

Hulda mk1

Det märket hade jag missat! Men det är onekligen väldigt likt AFA-symbolen.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 augusti 2014 22:52

En snabb fråga av okunskap
Får man ta bilder på privat personer och lägga upp dessa på nätet? Utan tillstånd. Har en förnimmelse att man inte får fota 10 poängare på stranden och lägga upp dessa.

Om någon misshandlar den person som du nu offentlig gjort, tar du ansvaret för det, Thoralf, även om hans förseelse var omoget och dumt gjort?

Personlig åsikt, Vet redan att detta är förmodligen är det som kommer att kommenteras, inte huvud frågan.

En riktig man springer i kapp killen och ger vederbörande en flatnäve, han tar inte kort och försöker förlöjliga personen över internet. Men det får stå för mig.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 augusti 2014 23:03

@Mats(ateist).
På vad sätt har Thoralf "förlöjligat" denne ligist? Eller tjejen?
De har skämt ut sig själva. Man spottar inte på något partis materiel. Inte ens om det är på yttersta vänsterkanten. Man tar en diskussion med dem. Med hårda argument och kloka fakta.
Hade Thoralf reagerat som du tycker, vad hade hänt då?. Vilka rubriker... Nej, han är smartare än så.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

8 augusti 2014 23:04

Haha, trollar du på fyllan Mats. Först oroar du dig för att det är olagligt att fotografera och lägga upp med antydningar om att grabben riskerar stryk.

Sen tycker du det hade varit bättre om Thoralf hade sopat till honom.

Själv är du väl knappast sån som vågar ta till nävarna, eller hur Mats?

 
Ingen bild

Stibbe

8 augusti 2014 23:05

Kalmars Moderater har givit upp kampen mot de röda. Såg i dagens tidning att de hade en säkerhets-app! Är det vad Moderaterna har att komma med så kan vi räkna med ännu fler som går från M till SD. Det är bara att tacka Moderaternas valorganisation, kanske skicka en tårta som tack!

Mats: man får inte publicera foton på personer i syfte att kränka dem, men i detta fall borde personerna inte känna sig kränkta. De förklarade tydligt åsikter

 
Ingen bild

Göran

8 augusti 2014 23:07


@ Mats (ateist) Proffstroll,


För det första så tycker Du inte att det var "omoget och dumt gjort" för Du är av samma skrot och korn som den ouppfostrade ungjäveln.
(För det andra så är han värd en präktig trynsmäll.)

......flatnäve.

 
Ingen bild

Stibbe

8 augusti 2014 23:07

Fortsättning efter datorkrasch.....
Jo de förklarade tydligt sina åsikter för allmänheten och kan då inte bli kränkta av att synas på internet. De har redan offentliggjort sin åsikt.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 augusti 2014 23:14

Nemo

Tyvärr är jag lite partisk eftersom jag efter 20års kampsports träning inte backar, om jag känner mig illa behandlad, och jag förstår helt om man inte vill gå den linjen, men att försöka få andra att göra det jag inte kan eller vågar, skulle aldrig vara min grej oavsett.

Men eftersom du inte kan läsa, så får jag börja om.
Jag frågade er för att jag inte visste, Och det är en vansinnig skillnad på att ge någon en dagsedel eller att lägga grund för att vederbörande får en dagsedel av var och varannan, eftersom inte något tas bort från nätet.

Så frågan återstår Får man fota privat folk och lägga upp det.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 augusti 2014 23:19

Göran
För det första så gillar du unga pojkar, för det andra behöver du inte tala om för mig vad jag tycker, det vet jag själv.

Stibbe
Är det så? jag är skeptisk men jag får ta ditt ord så länge. Tack för svaret.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 augusti 2014 23:36

Mats (ateist)

Har du funderat på vad som läggs upp på Facebook och Instagram?

 
Ingen bild

Kritisk

8 augusti 2014 23:42

Vissa här tycker att det var rätt att fota de unga personerna, killen kanske som betedde sig illa men efter vad thoralf skriver så gjorde ju tjejen inget så varför hänga ut henne också.
Tror inte att ni i SD var först ut med att använda er av konceptet med en kasse, är ganska vanligt att företag eller organisationer gör så när de vill sälja in en vara/tjänst eller nå ut med ett budskap. Har sen ganska länge sett de telefonförsäljare som står mitt emot kassorna vid Coop giraffen använda sig av detta för att locka folk. Är det så att ni i SD stulit deras koncept då?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 augusti 2014 23:49

Thoralf
Ja, jag frågar faktiskt, tro det eller ej med omtanke för dig, vore tråkigt om du hamnar i klistret över en idiot.

Facebook instag. är något mer privata, än rot, på internet om du förstår vad jag menar. Sedan får man inte gå mot röd gubbe heller men ingen bryr sig, tills fel person gör det.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 augusti 2014 23:50

Kritisk

Du menar att man skall göra som Barometern gjorde i tidningen i torsdags när man hade artiklar om Jimmie Åkessons besök i Borgholm.
Då hade tidningen knivskarpa bilder på de som satt och lyssnade på Jimmie Åkesson på första parkett. Det var ingen som tillfrågat om dessa ville bli uthängda av Barometern.
När sedan Barometern hade en bild på de som vände Jimmie Åkesson ryggen hade man lagt skärpan någon helt annanstans och bilden var så suddig att du knappast kunde identifiera personerna som vände ryggen till.
Barometern avslöjar sig själva genom dessa handlingar.

 
Ingen bild

Kritisk

8 augusti 2014 23:57

Thoralf

Som vanligt när man ställer frågor till en politiker så får man inga svar utan endast motfrågor.

 
Ingen bild

Thoralf A

8 augusti 2014 23:58

Mats (ateist)

Av din tidigare kommentar handlar det knappast om omtanke.

Det finns mängder av konton på FB och Instagram som är helt öppna. De går knappast att kalla privata.

Jag har varit noggrann med att maska bort alla andra människor som råkade komma med när jag fotograferade dessa båda personer. Dessutom tänker jag inte längre stå och ta emot skit och bocka. De som väljer att "bråka" skall veta att de får svar på tal.

Jag hoppas dessutom att någon känner igen personer så att jag får namnuppgifter. När det gäller tjejen ser du överhuvudtaget inget ansikte. Men däremot en AFA-liknande symbol.

 
Ingen bild

Mattias

8 augusti 2014 23:58

Kort och gott.. Thoralf äger!

 
Ingen bild

Thoralf A

9 augusti 2014 00:00

Kritisk

Jag har också varit på mässor och utställningar där det delas ut material.
Det jag syftar på är att inget annat parti i Kalmar använt det konceptet i någon valrörelse tidigare.

 
Ingen bild

Kritisk

9 augusti 2014 00:08

Thoralf

Och vad ska du med dessa personers namnuppgifter till?

Att som du tillskriva sig ett koncept och påstå att andra har stulit det när ni i sak själva "stulit" det från annat håll är lite fel.

 
Ingen bild

Göran

9 augusti 2014 00:10

@ Mats (ateist) Proffstroll,

"För det första så gillar du unga pojkar"

Genom sig själv känner man andra, heter det ju.

För det andra sa jag inte "vad du tycker" utan VAD DU INTE TYCKER.

(Är Du dyslektiker eller bara dum ?)

 
Ingen bild

Thoralf A

9 augusti 2014 00:11

Kritisk

Finns det inte fler småsaker du kan hänga upp dig på?

Är du lika kritisk till andra partier?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

9 augusti 2014 00:12

Thoralf

Ha klar för dig att ALLT jag skriver står jag för, har jag fel så är jag den förste som, erkänner mig övertygad.

citat
De som väljer att "bråka" skall veta att de får svar på tal.

Det låter lite som att du skall springa hem till Mamma och grina, dom andra barnen var dumma. Så Mamma eller som i detta fall internet skall lösa frågan.

Jag vill se Reportrar springandes efter privat personer, ta deras bilder och offentligt publicera dem. Ser du inte skillnaden, du har även erkänt allt med text, på hur du jagade denna person. Men som jag sa, eftersom jag inte vet, så går jag på stibbes linje, så länge.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

9 augusti 2014 00:17

Göran

Tror jag svarar tillbaka så du förstår, Men du rå,
+ att du aldrig dementerade att du gillar små killar, det var det första denne dumme dyslektiker skulle göra.

 
Ingen bild

Hacke

9 augusti 2014 00:19

En tanke med anledning av att folkpartiet inte lyckades samla styrkorna till detta evenemang:
Han/hon kanske var upptagen på annat håll.

 
Ingen bild

Thoralf A

9 augusti 2014 00:22

Hacke

Varje partis företrädare prioriterar givetvis själva. Fp tyckte uppenbarligen inte att det var så viktigt men det är ju deras beslut.

 
Ingen bild

Thoralf A

9 augusti 2014 00:27

Mats (ateist)

Tänk efter lite innan du skriver.

Har du aldrig sett medias fotografer jaga diverse personer för att fotografera dem och sedan publicera det offentligt. Titta bara i kvällspressen eller skvallertidningarna hur mycket smygfotograferade bilder det finns på diverse personer som publiceras både på nätet och i tryckta upplagor.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

9 augusti 2014 00:44

Offentliga personer, ja, inte privatpersoner.
Sedan läser jag inte skvaller och kvällspress, och jag retar definitivt inte upp mig över vad dom skriver. Dom vill tjäna pengar.

Sedan måste jag tillägga, att du missförstår mig i punkten, att jag kan kalla dig idiot, pga en kommentar eller ide, du har, inte för den person du är, jag har många nära vänner som har mycket ( enligt mig) knasigare idéer än dig, och jag kan göra Nästan vad som helst för dem, Tål du inte kritik eller motsägelse, så lämna politiken, Jag respekterar dig som person, mycket tråkigt att du inte kan se skillnaden om så är fallet.

I min värld är din röst lika mycket värd som någon annans.

 
Ingen bild

Thoralf A

9 augusti 2014 00:51

Mats (ateist)

Så du menar på fullaste allvar att kvällspressen bara jagar offentliga personer?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

9 augusti 2014 00:57

Oavsett, om någon gör fel så kan man inte göra fel själv och peka och säga, titta där. Jag är helt ärlig när jag säger kolla upp grejen så du slipper onödigheter med en sak som denna.

Har faktiskt ingen kolla allas på kvällspress, slutade läsa runt -90 och då fick dom inte jaga privat personer, som paparazzi.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 augusti 2014 01:06

Klart du har 20 års kampsport bakom dig, vad har du för färg på bältet, regnbågsfärgat?

Skall du nämna din sportbil, trophywife och högavlönade jobb också?

Det är väl det som är det fina med internet, här kan alla i anonymitet vara de som de önskar att de vore.

Tyvärr är en del allt för lätta att genomskåda, tex du. Det går tyvärr inte att spela smart på internet.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

9 augusti 2014 01:37

Nemo
Svart har det i två besläktade kampsporter. Taekwondo,Hapkido
Jag begär inte att du skall tro mig, men jag begär att du använder samma princip när du sorterar andra fakta likaväl, och inte bara enligt aktoritet. Anonymitet är bra, på det avseendet att jag inte är personlig med mina kommentarer (förutom Göran i denna tråd) och jag attackerar idéer inte personligheter.
Du har helt rätt i att spektakulära påståenden kräver spektakulär bevisning.

Min bevisning i så fall är att du googlar kampsports termer inom taekwondon, så skall du få översättningen och förklarningen på vederbörande inom några sekunder. Koreanskt eller Svenskt spelar ingen roll.

 
Ingen bild

Göta

9 augusti 2014 02:25


"Killen harklade sig högljutt och spottade sedan rejält mot vårt material och vår gatupratare."

Från en jurist på nätet:
"Om någon spottar på en person kan det falla in under brottet 'ofredande'. Bestämmelsen om ofredande hittar man i brottsbalkens 4e kapitel https://lagen.nu/1962:700#K4P7"



 
Ingen bild

solidus

9 augusti 2014 02:25

Tack Kalmar för en trevlig semester. Thoralf, bra att du kämpar för Sveriges finaste stad. Bra att ni finns i offentligheten, att spotta gjorde denna kille till en politiker, gatans parlament. Han borde vara glad att han nu är en offentlig person. De andra politiska partierna har inget program. De har spottat in sig i ett hörn. Knappast offentliga, media har ju gullat med dessa och de enda som har en framtidsvision är Sd och Thoralf. Ni har modet att möta internets och gatans parlament öppet.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

9 augusti 2014 02:35

Göta
Mot eller på är ungefär som ni/du läser texter, som att det skulle vara samma sak.

Det gäller att ställa frågan, så att man vet att man får rätt svar?!

 
Ingen bild

Morningstar

9 augusti 2014 05:20

Bjuder proffstrollet Mats på lite underhållning och musik från det glada 70-talet. :)

I heard that you get tougher with every reel
The kids say you got fingers made of steel
They say your belt gets blacker by the hour
I know you like your victims sweet and sour.

Watch out ... He don`t need no pistol in his hand
Watch out ...With so much bread and twice as many fans.
Watch out ... He scowls at you and then he chops you down
Watch out ... He`s the seventh son of the holy seventh Dan.

Hap - Ki - Do, Hap - Ki - Do . . .
(He ... He`s the kid, here he comes)

So you embrace the beauty and the beast
A wisdom given to you from the East.
And there your masters taught you where it`s at
The noble art of breaking someone`s back.

Watch out ... He don`t need no pistol in his hand
Watch out ... With so much bread and twice as many fans.
Watch out ... He scowls at you and then he chops you down
Watch out .., He`s the seventh son of the holy seventh Dan.

Hap - Ki - Do, Hap - Ki - Do ...
(He ... He`s the kid, here he comes)

Hap - Ki - Do . .. Here he comes ... Watch out ...

https://www.youtube.com/watch?v=qatBzOviDVw

 
Ingen bild

UncleBob

9 augusti 2014 05:25

Mats (ateist) Proffstroll: Det var den mest patetiska förklaring till dina nonsensargument jag någonsin hört.
Fjant och Fjant det skall du heta. Fjant och Fjant det ska du va!

 
Ingen bild

Eric H

9 augusti 2014 06:14

Finns det ens anledning att diskutera med någon som tydligt skriver att han vill lösa problem med våld? (Misshandel?)
"..springer i kapp killen och ger vederbörande en flatnäve, han tar inte kort och försöker förlöjliga personen över internet. "
Skillnaden mellan kniv (Kärrtorp) och ett ev Kalmar ("flatnäve") är bara nivån, principen om "hur konflikt ska lösas" är samma.
Fö, mp:s stängda gröna bod får väl ses som symbol för svensk industri om de gröna får bestämma..

 
Ingen bild

World Traveller

9 augusti 2014 07:12

Mats, du kanske har tränat kampsport i 20 år men du har ju en mental mognad som en 12-åring. Vad får du ut av ditt fjantande här? Att du var en mobbare som barn framstår klart. Har du någon bokstavskombination som diagnos?

 
Ingen bild

Onkel Sven

9 augusti 2014 07:29

Bra Thoralf 23:58 ! Ta ingen skit ! Mvh S-E.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 augusti 2014 07:37

Har nu tillfällig tillgång till en mobil där jag enkelt kan förstora bilderna. Flickans märke är till 99% ett AFA-märke. Under kan det möjligen stå anarki på engelska.

Stackars förledda barn. Stackars föräldrar och övrig släkt. Ytterligare ett bevis på skolans misslyckande..

Fö. hjälper det inte att träna kampsport om man vill förbättra sin intelligens. Vi har tydligt sett det under den natt som passerat...

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

9 augusti 2014 07:58

Problemet med Mats är inte direkt vad han skriver, utan att det är en stalker med stalkerbeteende
Hoppas att säkerhetsansvariga har ögonen på denna man/kvinna.
Ofta ger man sej tillkänna precis som här, där han spammar ned bloggen i väl dolt hat mot Alfsson
Det är inte alls fel om Thor-alf ber Säpo titta på denna herre
Han utmärker sej helt klart nätmässigt, och bör kollas upp

Mats är ett problem på bloggen helt klart, men utgör han en säkerhetsrisk mot Alfsson ?

Sedan vore det bra om den spottande killen identifieras och lagsförs spottar man etc på ett demokratiskt invalt parti så skall rättssamhället reagera
Att det verkar vara en pensionsräddare gör väl inte saken direkt bättre om man uttrycker sej försiktigt.

 
Stefan K

Stefan K

9 augusti 2014 08:00

De två vänsterfigurerna kanske var på väg till jobbet när de spottade åt ert håll? Nähä, de jobbar inte heller.

Vad det gäller frånvarande partier, kanske de värnar den fina sommaren hellre än sina väljare. Väljarna är som bekant bara värda något i valtider, annars sätts de på undantag.

De behöver hjälp på Gotland. Finns det inga som vill flytta dit och företräda SD?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

9 augusti 2014 08:02

Påtal om bilder på foliehatter , fick du några bilder på dom 4-5 personer som satt i fontänen och skrek otrevligheter till Kristina Winberg vid EU mötet senast, Alfsson?

Sannolikt ett nytt gäng som Kalmargardet behöver ta ett snack med :=)(=:

 
Ingen bild

Stefan A

9 augusti 2014 08:05

Märkligt med Proffstrollet, ni vet han som aldrig backar och med 20 års kampsportande och stolt innehavare av regnbågsbältet, inte vågar framträda med namn?

Undrar av vem ungdomarna lär sig att spotta på demokratin, är det skolan eller föräldrarna? eller är det gemensamt av fulmedia, skola, föräldrar man lär sig att det är OK att spotta på Sverigedemokrater eller andra för den delen? mycket bra gjort av Thoralf, bara för att man är Sverigedemokrat behöver man inte ta skit, det blev sas. en omedelbar effekt av handling och konsekvens, iaf. en sak som somliga av dagens ungar inte är
bortskämda med.

 
Svensson

Svensson

9 augusti 2014 08:10

Allianspolitikerna närvarar inte, för dom vet dom är körda,det kan inte finnas en allianspolitiker som tror dom har någon chans i valet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

9 augusti 2014 08:21

Det är något märkligt med Ateisten, det spelar ingen
roll vilket ämne som debatteras, han kommer alltid med invändningar, förmodligen för att kunna märka ord.
Tror inte en sekund på att han är den Duktigpelle
han försöker att framstå som, han har även skrutit om
sin höga utbildning, men min erfarenhet är att folk
med hög utbildning i allmänhet inte skryter om den.
För det är väl inte så illa att någon motståndare i
kampsporten råkat att trffa fel?

 
Ingen bild

Trollfar

9 augusti 2014 08:23

@Mats (ateist) Proffstroll, på, offentlig plats får man fotografera vem man vill, hur man vill.

 
Ingen bild

Mattias

9 augusti 2014 08:58

@thoralf
Antar att du tycker det är helt ok att använda de bilder som togs på dig igår till den kommande "kryssa thoralf" kampanjen då, utan att be om lov?

 
Ingen bild

Thoralf A

9 augusti 2014 09:09

Mattias

Använd gärna bilderna (om du nu har några) till att kampanja för mig och Sverigedemokraterna.
Om du inte har några bilder så kan du få några av mig!

Du är välkommen till vårt tält!

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

9 augusti 2014 09:23

Tony : Precis vilket visar att det är en stalker el en organiserad vänsterpartist
Vad som är rätt el fel spelar ingen roll bara han får störa/spamma

 
Ingen bild

Lena

9 augusti 2014 09:36

Den som skrev att "proffstrollet" har drag av "Stalkermentalitet" har nog helt rätt, han och en del andra är bara här för att dra ner debatten och informationen med sina småaktiga kommentarer. Kanske "Trollfar" har rätt i alla fall, om att inte mata trollen. Nu när vi identifierat problemen o vad de egentligen står för, tänker inte jag gå i svarsmål när det dyker upp nonsenskommentarer.

Annat ämne
Chefen för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB), Helena Lindberg, avbröt inte semestern när den stora branden här i Västmanland o Mälardalen härjade. Hm så det är dessa högavlönade s k "chefer" vi ska ha tilltro till? De bryr sig väldigt mycket om Sverige skulle jag tro (obs ironi).
http://www.friatider.se/kvinnlig-krischef-avbr-t-inte-semestern

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 augusti 2014 11:14

Mr Miaygi says: Att se hela Karate Kid-serien och nyinspelningen är inte samma sak som att ha 20 års erfarenhet i kampsport. Inte ens om man har spelat Tekken i flera års tid.

Det är ju kul att du efter 20 års sparkande påstår att du vågar lappa till en tonåring. Men vad är nästa steg, att din pappa kan spöa min pappa? Vakna och se att du försöker spela Allan på en blogg.

Du skulle nog trivas bra med andra mytomaner.

 
Ingen bild

Stefan

9 augusti 2014 11:19

Haha, jag saknar gilla knappen. Nemos inlägg träffade rätt! :-)

 
Ingen bild

Ludvig

9 augusti 2014 11:36

Spotta eller visa sin motvilja genom att vända ryggen till är omoget och löjligt. Gillar man inte det som precenteras kan man hålla sig hemma, eller bara gå förbi.

 
Ingen bild

Mattias

9 augusti 2014 12:00

@Thoralf
Tack!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

9 augusti 2014 13:37

Tony

Vart har jag skrutit över min höga utbildning, Det som du skriver här är ren lögn. men det passar bra in bland halmgubbar och förvridna sanningar.

Citat
Detta var frågan, resten av texten är i tråden, är bara svar till folk som vill ha svar på sina frågor, men som inte svarar på original frågan.
Mats (ateist) Proffstroll

Fredag 8 aug 22:52

En snabb fråga av okunskap
Får man ta bilder på privat personer och lägga upp dessa på nätet? Utan tillstånd. Har en förnimmelse att man inte får fota 10 poängare på stranden och lägga upp dessa.

Kan någon förklara vad det finns för stalk mentalitet eller störa/spamma över den frågan?

Trollfar
Tack, du och Stibbe var dom ända som svarade på frågan.
Man får alltså fota folk på badstränder. trodde inte det men ok.

Och att ni inte kan skilja på.
Att spotta MOT
Att spotta PÅ
Höjer inte direkt intelligens kvoten av era kommentarer

Stefan A, vad skulle offentlighet av mig, ha för betydelse.
vill du ha kontakt med mig, så kan vi säkert lösa det.

Lena
När du släpper villfarelserna om högre makter, och landar i verkligheten, kan vi börja diskutera.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 augusti 2014 14:38

Tack, Stefan.

Nä, hade Mats haft någon avsikt att diskutera någonting så hade han väl tagit reda på den juridiska aspekten på nätet eller på ett forum där man diskuterar juridik.

Oavsett vad Thoralf hade gjort så hade Mats hitta något fel på det. Mats föreslår att en "riktigt karl" dvs någon som Mats själv med 20 års erfarenhet av pyjamassparkande, skulle ha slagit till vederbörande. Det hade väl varit att överreagera om något?

Mats är bara här för att försöka reta upp i första hand Thoralf för att få något att rapportera om. Trollfar och en del andra tycker vi skall ignorera honom. Men alla vet att troll spricker eller förstenas när man drar ut dom i ljuset, därför anser jag det är bättre att bemöta dom och låta de som läser denna blogg och som ännu inte har bestämt sig få se dem för vad de verkligen är.

Mr Miaygi says: Man who can catch fly with chopsticks can accomplish anything.

 
Ingen bild

Trollfar

9 augusti 2014 16:22

@Mats (ateist) Proffstroll, ända sitter man på, du menade nog enda. Tillhör grundskolans grundkurs i svenska. Nämns även på SFI-utbildningen.

Följer inte mina egna råd, men kunde inte låta bli.

 
Ingen bild

Tony

9 augusti 2014 19:11

Ateisten:
"Höjer inte direkt inteligenskvoten av era kommentarer"?
Genom att hela tiden ifrågasätta andras kommentarer, så
sätter du upp dig själv på höga hästar, akta dig bara så
att du inte fallar av !

 
Ingen bild

Anonym

10 augusti 2014 08:52

Denne kille gjorde det säkert för sina egna politiska åsikter! Denna killen kommer själv ursprungligen från Bosnien och känner sig antagligen kränkt av era politiska åsikter och budskap.
Jag tycker ni får räkna med sånna här reaktioner när ni står och predikar om hur fel massinvandring är!

Dessutom får du inte lägga ut bilder utan personens tillåtelse, då han kan anmäla dig :)

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 augusti 2014 09:18

@Anonym.
Har man de politiska åsikter som han verkar ha, är tveklöst brist på intelligens ett faktum...
Vi andra har förstånd nog att bete oss som civiliserade människor. Vi spottar inte. Vi diskuterar.

 
Lotta

Lotta

10 augusti 2014 09:20

En kille från Bosnien borde väl känna till hur illa det kan gå i ett mångkulturellt land? Varför då önska det som slutade med krig i hans hemland åt oss svenskar? Det övergår faktiskt mitt förstånd. Du skriver att man är tvungen att fråga om lov innan man publicerar bilder på på någon. Det torde väl även gälla massmedia eller har de frikort att göra lite som de vill?

http://youtu.be/jzCAPJDAnQA

 
Ingen bild

Mattias

10 augusti 2014 13:29

@Thoralf
Är du medveten om hur gammal personen på bilden är? Så dåligt av dig...

 
Ingen bild

Thoralf A

10 augusti 2014 13:38

Mattias

Det förvånar mig inte att du vet vem det är. Vilket du uppenbarlige vet med tanke på din kommentar. Jag tror att han definitivt är straffmyndig så att vi kan anmäla honom!

Det fanns väldigt många vittnen, inte bara sverigedemokrater utan även besökare vid vårt tält som blev vittnen till hans uppträdande. Han uttryckte sig även verbalt innan spottattacken.

 
Ingen bild

Mattias

10 augusti 2014 13:43

@Thoralf
Den här gången är det du som blir anmäld. Man hänger inte ut underåriga på nätet, som den politiker du är borde du visa bättre omdöme.

 
Ingen bild

Onkel Sven

10 augusti 2014 14:00

" Mattias" 13.43 , ja då har man lärt sej att en minderårig får uppträda hur han /hon vill !

 
Ingen bild

Pepparholm

10 augusti 2014 14:06

Sett på avstånd från Kalmar så får jag intrycket att Mattias bör vara "journalist" eller politiker 7-klöver. Han säger: Sopa under mattan och tig när det gäller vissa brottslingar. Fritt fram för vissa gunstlingar att håna vårt land och svenskar som använder vår grundlagsskyddade yttrandefrihet. Där Mattias står det inget om rätten att spotta på andra. Om detta står i brottsbalken. Även "underåriga" måste följa lagen.

 
Ingen bild

Mattias

10 augusti 2014 14:15

Men skärp er, har väl inte försvarat hans beteende? Men att hänga ut underåriga är inte ok även om de beter sig dåligt.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 augusti 2014 14:46

Mattias

Jag har inte uppfattat personen som underårig! Jag fick definitivt inte någon chans att prata med honom. Han kunde ju stannat kvar och förklarat sitt beteende och bett om ursäkt. Och även torkat bort sitt spott på vårt utställningsmaterial. Istället för att springa iväg. Tycker inte du att det hade varit bättre?

 
Ingen bild

Trollfar

10 augusti 2014 19:37

@Mattias, bättre att du tar personen du onekligen känner och går till Thoralf och ber om ursäkt. Att hota med något du inte lyckas med är bara larvigt. Väx upp och se till att killen ber om ursäkt.

Fortfarande är det tillåtet att ta kort av vem som helst på offentlig plats så där kommer ni ingen vart. Att sedan publicera fotot för att kunna polisanmäla personen är också fullt lagligt.

Sedan får polisen avgöra vad som skall göras härnäst.

 
Ingen bild

Mattias

10 augusti 2014 20:13

@Trollfar
Du har fel, känner honom inte alls, är inte ens bekant. Men har fått berättat för mig att han går på min sons skola och i vilken klass. Vad han ev ska eller bör göra har jag inte ansvar för.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 augusti 2014 20:52

Mattias

Men vad jag får och skall göra har du däremot en uppfattning om. Eftersom du vet vem han är kan du ju mejla mig uppgifterna. Min mejl finns i högermarginalen.

 
Ingen bild

Grötande

11 augusti 2014 18:43

Moget ihuvudtaget att hänga ut en ungkille som är typ 14 år gammal! Kul att han ska behöva bli hotad av folk nu m m! Bra gjort konstapel Alfsson

 
Ingen bild

Molle

12 augusti 2014 01:56

"Moget ihuvudtaget att hänga ut en ungkille som är typ 14 år gammal! Kul att han ska behöva bli hotad av folk nu m m! Bra gjort konstapel Alfsson"

Det skulle snorungen tänkt på innan han loskade och kaxade.
Själv o göra själv och ha.

 
Ingen bild

Lollo

10 september 2014 16:38

HAHAHAHHAHAHA Kissar ner mig seriöst xD Det står ju fan "Punk" på hennes jacka xD
Jag stod brevid och såg allt! Killen spottade brevid skylten och tjejen gick inte ens ihop med honom!!! HAHHAHAHAHHAHAHAhA
Nasister och Rasister har verkligen mindre IQ

 
Ingen bild

Louise kronqvist

13 september 2015 18:31

Hej bara så du vet så känner jag inte killen som gick framför mig. Min kompis länkade detta till mig nyss och vill att du ska veta att jag anmälat detta! Tänk om jag hade haft en skyddad identitet? Då hade det varit ditt fel om jag blivit utsatt för fara. Dags att skaffa dig en advokat :)
P.s det står Punk på jackan alltså ej att AFA märke
Mvh Louise kronqvist

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards