thoralf

Alla inlägg under juli 2014

Av Thoralf Alfsson - 1 juli 2014 18:05

Kan bara säga att Sverigedemokraternas främsta företrädare gör ett alldeles utmärkt jobb i Almedalen.


Richard Jomshof är strålande i partigrillen hos SVT.


Av Thoralf Alfsson - 1 juli 2014 09:08

Almedalen är sig likt, allt är som vanligt, med andra ord politiskt korrekt! Men i en allt större skala detta supervalår. De flesta aktörer har slagit till med större monter/tält och det känns som det är fler besökare än tidigare år.


Men åsiktskorridoren är ännu trängre i år. Eller som Karsten L från Dansk Folkeparti uttryckte det idag. ”Svensk mångfald innebär att alla tycker lika” vilket är en bra sammanfattning men sedan tillade han att jag antagligen hoppats på mer mångfald inom Sverigedemokraterna. Utan tvekan har han en poäng där!


 


Jag kan utan tvekan tillstå att jag gillade stora delar av Göran Hägglunds tal igår. KG Bergström hade dock svårt att hålla uppe koncentrationen. Kanske har redan alla mingel tagit ut sin rätt?


 


Ullenhag far runt och pratar rasism och främlingsfientlighet både till höger och till vänster. Ibland ensam, ibland tillsammans med Mona Sahlin, Krister Mattsson eller Mehmet Kaplan.


 


TV4 med Bengt Magnusson i spetsen intervjuar Mona Sahlin om rasism och främlingsfientlighet. Nollrasism är ju ett tema som TV4 kört i många år men om det omfattar "svennehora" har jag ännu ej förstått.


 


Expo är givetvis på plats och kör sina seminarier om SD. Jag tänker nöja mig med att gå förbi och fotografera deras föredragshållare. Bra att ha bilder till framtida blogginlägg när de gör bort sig i något sammanhang.


 

Sara Duarte sprider fördomar om Sverigedemokraterna i traditionell Expo-anda.


Jag tror alla mina läsare har "Sandvikenbluffen" i färskt minne och att det var revisionsföretaget PwC som låg bakom rapporten. Jag brukar gå förbi deras plats och fråga om de kommer presentera "Sandviken rapporten" idag. Men inte heller idag kommer de göra det. Först ville de inte kännas vid den men efter att jag friskat upp minnet på dem återkom minnet.


 


Jag skall fortsätta att fråga dem om de kommer presentera "Sandvikenrapporten". Jag hoppas att fler ställer samma fråga till dem om deras fiffel!


 


Är det brister i den etiska utbildningen hos pwc?


Kan inte annat än häpna över den egotrippade attityden hos Aftonbladet som i år har en enorm monter vid Almedalen.


 


Med andra ord allt är sig likt i Almedalen och det vänder sig i magen när man ser och hör hur den politiska korrektheten fullständigt dominerar detta spektakel. Det är väldigt svårt att hitta ett seminarium som går utanför ramarna.


SD-Karlsson (Mattias Karlsson) drabbades uppenbarligen av samma kväljningar som jag känner inför den snäva åsiktskorridor som råder i Sverige och i Almedalen när han skrev följande på Facebook.


"För övrigt märker jag hur min allergi mot Almedalen växer för varje år. Har redan en innerlig, brinnande längtan efter vanliga hederliga människor och sunt bondförnuft. Och efter mina barn. Måtte jag slippa åka till den här, av patetiska PR-trick och osympatiska elitmänniskor belamrade, kulturradikala snobbcirkusen nästa år."

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards