thoralf

Alla inlägg under juli 2014

Av Thoralf Alfsson - 7 juli 2014 20:57

 

Miljöpartisterna Jabar Amin, Annika Lillemets och Valter Mutt.


Många har säkert hört talas om Anne-Marie Pålssons bok Knapptryckarkompaniet. En beskrivning av hur det går till inom Moderaterna i riksdagen. Nu är det uppenbarligen mer illa ställt inom andra partier i riksdagen.


Under det senaste året i riksdagen har jag noterat en märklig omständighet vid voteringarna i riksdagen men jag har inte kunnat kontrollera detta då endast resultatet vid huvudvoteringar finns på nätet och att man där kan se hur varje ledamot röstat. När det gäller de förberedande voteringar så läggs de aldrig upp på riksdagens webbsida.


Det är just vid dessa förberedande voteringar som jag uppmärksammade ett nytt fenomen. I dessa förberedande voteringar ställs de reservationer som finns emot varandra för att sedan den vinnande reservationen slutligen ställs mot utskottsmajoritetens förslag i en huvudvotering. I dessa förberedande voteringar ställs ibland en reservation från SD mot en reservation från V. Vid dessa voteringar skall SD normalt vinna då vi har 20 ledamöter medan Vänsterpartiet bara har 19 ledamöter.


Så var det också under de första åren i riksdagen men under det senaste riksdagsåret började Vänsterpartiet vinna dessa voteringar. Först trodde jag att detta berodde på feltryckningar men mot slutet av riksdagsåret började jag ana att det var satt i system på något sätt. Nämligen att ledamöter från S eller MP röstade med Vänsterpartiet vid dessa voteringar, bara för att SD:s reservation skulle falla.


Så blev det också vid den sista voteringen när FiU20, riktlinjerna för den ekonomiska politiken voterades i riksdagen den 26 juni.


Då bad jag helt enkelt Riksdagens utredningstjänst att titta på vilka det är som röstar med Vänsterpartiet och om det var satt i system på något sätt!


I förra veckan fick jag svaret från Riksdagens utredningstjänst.


 


Miljöpartisterna Jabar Amin och Annika Lillemets  röstade med Vänsterpartiet. I praktiken innebär det att två Miljöpartister röstade för en kommunistisk finanspolitik i en votering. Bara några sekunder senare röstar de emot samma kommunistiska finanspolitik när Vänsterpartiets reservation ställs emot Miljöpartiets reservation.


Vilka hycklare dessa miljöpartister är! Allt för att inte låta SD:s reservation vinna över Vänsterpartiets.


Nu visar Riksdagens utredningstjänst att detta inte var någon tillfällighet utan detta har pågått under nästan hela riksdagsåret.

 

Det visade sig att det var i stort sett alltid samma miljöpartister som röstade med Vänsterpartiet vid dessa voteringar.


 

  

Det är Jabar Amin, Annika Lillemets och Valter Mutt  från Miljöpartiet som agerat stödröster åt kommunisterna i Vänsterpartiet.


Riksdagens utredningstjänst visar att efter att FiU1 (utgiftsramar) voterats i riksdagen började Miljöpartiet med sitt stöd till kommunisterna.


 

 

 


Efter att FiU1 voterades började Miljöpartiet med detta systematiska röstande vid voteringarna. Sedan dess har det varit 24 voteringar där en reservation från SD ställts emot en reservation från V.


Jabar Amin har då vid 21 voteringar röstat med Vänsterpartiet, Valter Mutt har gjort det vid 10 voteringar, Annika Lillemets har gjort det vid 11 voteringar.


Men det ser ut som även andra miljöpartister hoppat in och röstat med Vänsterpartiet när någon av dessa varit frånvarande.


 

 


Vilken sandlåda riksdagen blivit!


Jag har kontaktat Jabar Amin, Annika Lillemets och Valter Mutt på mejl för att få en kommentar men ingen av dem har svarat.


 

Mehmet Kaplan (MP)   Foto Thoralf Alfsson


Mehmet Kaplan är gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen och borde veta om detta varit sanktionerat av partiet. Men han svarar heller inte på mejl!


Jag har även ställt frågor på mejl till Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin om detta stöd för Vänsterpartiets reservationer är något som de godkänt men jag har heller inte fått något svar från Miljöpartiets språkrör.


Uppenbarligen är det en känslig fråga för Miljöpartiet! Jag kallar det för rent hyckleri av Miljöpartiet.


Att någon journalist skulle ta upp detta falska förfarande av Miljöpartiet vid riksdagens voteringar anser jag vara högst osannolikt. Men om det trots allt skulle finnas intresse så kan jag mejla Riksdagens utredningstjänst rapport till den journalist som vill läsa den.


 


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juli 2014 18:18

Sveriges "äldsta" person polisanmäld för pensionsbedrägeri.


Detta borde alla Sveriges fattigpensionärer lyssna på. Eller alla pensionärer i hela riket! Det är helt makalöst!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juli 2014 10:18

Finns mycket att läsa om Almedalsveckan på nätet, båda bra och dåligt. Rikspolischef Bengt Svensson delar inte vänstermänniskornas uppfattning att de varit oroliga för sin säkerhet (läs artikel). De har uppenbarligen bara varit oroliga på grund av vissa personers närvaro, inte på grund av några hot eller liknande. Det är uppenbarligen en ny upplevelse för dessa människor och vips så är de offer och tycka synd om mentaliteten poppar upp omgående. Att de själva genom sitt hat brukar finnas på ”andra sidan” har de svårt att förstå.


Jag har mottagit många anonyma hot under min tid som företrädare för Sverigedemokrater. Flera personer har dessutom dömts för ofredande, förtal och olaga hot. Men trots detta har jag ändå kännt mig trygg i Visby. Att dessa vänstermänniskor kännt sig otrygga i Visby där de umgåtts med sina gelikar är minst sagt märkligt.


Per Gudmundson har skrivit ett bra ledarstick om hur Almedalen transfermerats till ett rent vänsterjippo med rubriken ”Året då det alternativa blev politisk norm” fångar han denna transfermering.


”De alternativa livsstilarna har blivit politisk norm, och representeras med vissa variationer över hela den vänstra delen av partispektret, från V:s och MP:s krav att ensamstående kvinnor ska få rätt att insemineras, till FI:s mål att helt riva upp äktenskapsbalken och tillåta ett slags månggifte.

Det slutar inte där. MP förespråkar räntefri ekonomi, FI vill avskaffa försvaret och Vänsterpartiet vill inrätta ett genuspolitiskt råd med expertis från Aftonbladets ledarredaktion (!) i finansdepartementet.”


När till och med företrädare för Moderaterna faller i denna fälla börjar jag undra. Men Fredrik Reinfeldt har ju jobbat på detta under många år i regeringsställning så man förstår att förvirringen är stor inom moderaterna. Ingen vågar säga ifrån längre, inte ens Bo Frank vågar höja rösten längre. Utan det blir mest små antydningar på hans blogg numera.


 

Moderatkvinnor i Almedalen   Foto Thoralf Alfsson


Det mest skrämmande tycker jag dock att det är att näringslivets företrädare är så fullständigt tystlåtna. Jag tänker framförallt på hur MP och V tillåts dominera klimatdebatten och därmed energidebatten och vår framtida elförsörjning. Den kommer utan tvekan leda till att vår basindustri får stora problem med sina energikostnader och försämrad konkurrenskraft. Jag tycker att basindustrins företrädare är riktigt fega som inte vågar säga ifrån i den offentliga debatten utan endast gör det i slutna rum!  


Det är endast pensionerade professorer som vågar säga ifrån. Läs artikel.

 

För mig är det fullständigt obegripligt att 20-25 procent av den svenska väljarkåren stödjer dessa tre partier, MP, V och F! Socialdemokraterna och Stefan Löfven riskerar att driva Sverige in i ett kommunistiskt kaos om han väljer att bilda regering med dessa partiet eller som stödpartier.


Vänsterpartiet är ett uttalat kommunistiskt parti som bara strukit ”PK” i partinamnet. F! har en partiledare i Gudrun Schyman som tidigare var partiledare för just VPK. När det gäller Miljöpartiet så är min egen uppfattning att smeknamnet ”Melonpartiet”, det vill säga grönt på ytan men knallrött på insidan stämmer alldeles utmärkt. Kamoflerade kommunister med ett miljötänkande som förlorat allt sunt förnuft.


För det är faktiskt det som det i slutändan handlar om! Att 20-25 procent av Sveriges väljarkår uppenbarligen stödjer kommunismen! Som dessutom uppenbarligen vill rasera både normer och vårt välfärdssystem. Helt obegripligt!


I Almedalen fanns enligt uppgift ca 700 journalister. Hur många journalister har ni sett skriva kritiska artiklar om denna kommunistvåg som drabbat Sverige. Per Gudmundson är uppenbarligen ett av få undantag.

Av Thoralf Alfsson - 4 juli 2014 21:43

Besöksrekord på bloggen under junimånad!

 

Räknaren för antalet unika läsare på bloggen passerade precis 43 000 läsare under juni och det är den högsta noteringen någonsin för en enskild månad. Väldigt roligt och något som jag jobbat för med bland annat infobladet som jag delade ut under EU-valrörelsen.


Under Almedalsveckan har ett stort antal personer kommit och pratat med mig om riksdagslistan och det faktum att valberedningen petade mig från listan. Gemensamt för dem alla är att de är väldigt kritiska till valberedningens agerande. För min del känns det trots allt väldigt bra att ha ett sådant stort stöd inom partiet. Det var egentligen första gången som jag träffade ett så stort antal medlemmar efter valkonferensen.


Men som inom alla företag och organisationer finns det även ögontjänare inom Sverigedemokraterna. Jag har förvånats över vissas frånvaro och tystnad. Men de kanske bara har svårt att prata om det?


Därför känns det extra skönt att min blogg fortsätter väcka intresse och att antalet läsare hela tiden växer!

 

Om jag skulle summera Almedalen så blir det inget positivt omdöme. Det blir bara större och större och mer och mer politiskt korrekt. Angreppen på oss Sverigedemokrater sker allt mer ogenerat. Det som gör mig riktigt orolig är att detta sker hos public service och i många fall får dessa attacker stå helt oemotsagda då angreppen sker helt ”öppet” utan att någon från Sverigedemokraterna finns närvarande. Det sker dessutom väldigt ofta av programledarna själva. Inte minst av unga tjejer med invandrarbakgrund som tycks tro att public service är deras egen sandlåda. Nu är det förstås inte bara unga invandrartjejer utan det finns även de som är lite äldre och borde ha lite mer förstånd som t.ex Alexandra Pascalidou. Men nu ingår även hon i mitt fotobibliotek till hennes stora förtret.
Ursäkta språket men hon är så j…a korkad! Om hon nu inte vill bli fotograferad eller filmad varför sitter hon då i TV4? Jag föreslår att hon byter yrke till något mer anonymt eller flyttar till Grekland om hon inte trivs i Sverige.


 

Foto Thoralf Alfsson ;-)


Nu vet jag ju dessutom att hon inte gillar att jag publicerar bilder på henne på min blogg. Det gör nog att hon kommer få lite extra uppmärksamhet från min sida så jag får chansen att publicera mina bilder lite oftare ;-)


Hur f..n tror hon det är att vara Sverigedemokrat och gå i ett demonstrationståg som omges av tusentals skränande vänsteraktivister och extremister. Som inte bara filmar och fotgraferar utan även kastar diverse föremål mot dig. Tror du inte vi Sverigedemokrater kan vara oroliga? Alexandra Pascalidou du är så fruktansvärt naiv! Du har faktiskt ett eget ansvar för det hat som sprids mot oss Sverigedemokrater.


Trots att jag undvikit att gå på skumma seminarier i Almedalen där antirasister eller Expo varit arrangörer har jag kunnat höra många angrepp och i vissa fall rent hat mot mig och mitt parti.


Chang Frick skriver om hur han blev utestängd från ett seminarium idag. Med rubriken ”Jag fick inte lyssna på antirasisterna” beskriver han på ett lysande sätt denna mobbing. Mycket läsvärt av Chang Frick.


“Ett möte med titeln Antirasistisk utvärdering av veckan ägde rum under fredagseftermiddagen. När jag och min kollega stod i anslutning till mötet för att lyssna blev vi avvisade.

 – Det är Chang Frick och han är en rasist, sade Kawa Zolfagary.”

 

Om jag inte ser helt fel är det Kawa Zolfagary som sitter vid sidan om Alexandra Pascalidou i ovanstående klipp från TV4. Det är inte utan att jag undrar hur det kommer sig att dessa hatiska personer med invandrarbakgrund alltid får medverka i media, inte minst i public service. För det är faktiskt hat mot oss nationalister som styr dessa personer.


Men som tur var lyckades jag även fånga Kawa Zolfagary på bild I Almedalen.


 


Den bästa debatten jag hörde under veckan var när det hettade till mellan Alice Teodorescu och Ali Esbati. Har ni missat den så kommer länken här. Ali Esbati är ju helt knäpp.


"Vägrade skaka hand efter storbråk i sändning

Aftonbladets rasismdebatt orsakade storbråk.

Nu vägrar Alice Teodorescu att ta fler debatter med Ali Esbati (V).

– Det finns en gräns för hur mycket dumhet man kan lyssna på, säger Teodorescu efter debatten.”

Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2014 22:27

Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen blev inte heller det något jag kommer komma ihåg. Han försökte raljera en hel del men det lyckades aldrig. Själv hade han svårt att hålla ordning på århundradena.


Fredrik Reinfeldt har uppenbarligen tappat glöden! Inte ens fyra barbröstade kvinnor lyckades "tända" Fredrik Reinfeldt.


Som Sverigedemokrat noterade jag att han inte nämnde oss alls i talet. Är det början på en ny strategi från Moderaterna. Har man tagit intryck av den interna kritiken som råder i de moderata leden på den lokala nivån där man tvingas hantera invandringsproblemen.


Att Moderaterna gjort en rejäl vänstersväng de senaste åtta åren är ingen hemlighet. Moderatkvinnorna tycks dock även missat att bromsa.


 


Det handlar inte bara om gräsrötter! Beatrice Ask är uppenbarligen på campingturné. Hon kanske kunde bjuda in Gudrun Schyman.


 


Det organiserade tiggeriet har även nått Visby och systembolagets entré.


 


Expressens David Baas skriver också en bok om Sverigedemokraterna som skall komma ut innan valet. Han säger sig ha många dokument, mejl och information som han tänker offentliggöra.

  

Hade David Baas haft något smaskigt hade vi fått det serverat innan Jimmie Åkesson tal och Sverigedemokraterna dag under Almedalsveckan. Så det är nog mest gammal skåpmat som David Baas kommer ställa samman i sin bok.


Undrar om det är Daniel Asai som är pappa till dessa dokument.


Grattis KD till Daniel Asai Men håll Daniel Asai så långt ifrån era inre angelägenheter och hans mobil som har inspelningsfunktion.

Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2014 12:01

 

Jag läser idag en artikel på nätet där Mehmet Kaplan (MP) skall ha jämförd de jihadister som reser till Syrien och ansluter sig till mördarbandet ISIS med de svenskar som reste till Finland och deltog i finska vinterkriget.


Det är en skrämmande jämförelse och jag undrar vad som egentligen finns för tankar i Mehmet Kaplans huvud. En skrämmande tanke kommer upp i mitt huvud! Mehmet Kaplan kan mycket väl efterträda Erik ”Bagdad Bob” Ullenhag som integrationsminister vid en rödgrön valseger. Kaplan har utan tvekan talanger som desinformationsminister i en rödgrön regering med stöd av F!


Vilken värld vill du leva i?

 

Den frågan finns på T-shirts som bärs av en organisation som kallar sig för ”Muslimer för fred”.


 


Mitt raka och konkreta svar är att jag vill aldrig leva i en muslimsk värld! Jag kommer alltid motarbeta en utveckling där islam får mer inflytande i Sverige. När jag betraktar världen och de länder där islam härskar ser jag mycket ondska och hat mot oliktänkande oavsett om det rör sig om ursprung, ideologi, religion eller kön. Iran, Saudi-Arabien, Pakistan, Syrien, Egypten o.s.v samma sak i alla dessa länder. Vi skall heller inte glömma bort Turkiet, ett land som de flesta partier inom 7-klövern vill ansluta som medlemsland av EU.


Hur arbetar då organisationen Muslimer för fred i sin verksamhet. En ideell förening som med stor sannolikhet delvis finansieras med bidrag från skattebetalarna och troligen även av Arvsfonden.


Följande kan läsas på Wikipedia.


”SMFR anger att de har ca 1 500 medlemmar fördelade på ett 10-tal lokalavdelningar över hela Sverige och uppger att de är en självständig fredsorganisation som skall vara öppen för alla som vill arbeta för fred i enlighet med islams budskap. Svenska muslimer för fred och rättvisa arbetar för att bli en av de främsta organisationerna i Sverige och Europa inom freds- och säkerhetsfrämjande. Visionen är grundad på rättvisa, islamiska principer och mänskliga rättigheter samt att islam ska fortsätta vara en naturlig del av Europas kulturarv.”

 

Inte helt förvånande var Mehmet Kaplan (MP) en av grundarna och initiativtagarna till organisationen. Dessutom verkar organisationen står Miljöpartiet mycket nära då även deras ordförande Yasri Khan står högt upp på Miljöpartiets riksdagslista i Stockholm.


Ett besök på deras hemsida och FB-sida ger en inblick i vad ”fredsarbetet” i grunden handlar om!


”Freds- och säkerhetsfrämjandet” tycks i första hand gå ut på att lyfta fram frågor som rasism, diskriminering och islamofobi.


           Jag hade utan tvekan förväntat mig saker som handlade om situationen i Syrien, Egypten och andra länder med oroligheter. Jag hade förväntat mig att kunna läsa om de terroristgrupper som härjar i värden som ISIS, al-Quaida, al-Shabab och Boko haram och hur man skall motverka deras terror.


Men framförallt hade jag räknat med att kunna läsa om hur Muslimer för fred jobbade för att hindra unga muslimer i Sverige från att åka och kriga för dessa terrorgrupper.


Tyvärr finns det inte en enda stavelse om detta på deras hemsida eller Facebook-sida.


Är detta frågor som man inom Muslimer för fred inte anser vara så viktiga? Det verkar vara mest fokus på rättvisa, inte på fred.


Nej, uppenbarlige inte! Istället verkar det mest handla om vilka offer muslimer är i det svenska samhället. Detta uppfattar jag som rent hyckleri!

Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2014 21:26

 

Världskarta för klimatalarmister!


Lyssnade på ett seminarium om klimatanpassning under förmiddagen och de domedagsprofetior som inledde seminariet. När jag brukar ta upp vissa väderhändelser får jag alltid höra från klimatalarmisterna att man skall skilja på klimat och väder. Det borde faktiskt dessa politiskt korrekta personer från SMHI, SGU och politiker också göra. I vilket fall som helst så kände jag att jag fått nog av Almedalen för en stund.


Tog istället bilen och gjorde en utflykt till södra Gotland under eftermiddagen. Hittade denna fina skeppssättning vid Gannarve strax söder om Klintehamn.


 


Med tanke på landhöjning (något som klimatalarmisterna ofta glömmer) och att skeppssättning kan vara ca 3 000 år gammal kan Österesjöns vattenstånd varit 10-15 meter högre än idag. Utsikten är minst sagt naturskön med Lilla Karlsö ute i Östersjön.


 


Passade även på att ta några foton på vindskraftsparken vid Näs. En bedrövlig skövling av det svenska kulturlandskapet och inte minst en katastrof för fågellivet på södra Gotland.


 


Kom tillbaka till Visby lagom för att hinna lyssna till Åsa Romsons korta och färglösa tal i Almedalen. Om de politiska kommentatorerna ger Åsa Romson högre betyg än Jimmie Åkesson så går skam på torra land. Åsa Romsons tal var minst sagt torrt! I mer än ett avseende! Som vanligt får den medelålders vita mannen skulden för det mesta!


 


Men nu vet ju alla på förhand att Jimmie Åkesson kommer få det lägsta betyget av alla! Något annat vore en stor sensation.


Jan Helin och Aftonbladet har börjat med korvförsäljning. Det är inte IKEA-priser (5 kronor) som gäller! Jan Helin tar 15 kronor för en kokt korv enligt en köpare. Han måste väl finansiera sin stora monter ;-)


 Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2014 00:41

 

Foto  Thoralf Alfsson


Då har man haft förmånen att se och lyssna på Jimmie Åkessons Almedalstal från första parkett ännu en gång. Utan tvekan var årets tal, ett tal som föll mig i smaken! Mer attack och mer kritik mot invandringspolitik!


Jimmie Åkesson utlovade detta tidigare under dagen vid en pressträff .


”På sin presskonferens tidigare idag berättade Sverigedemokraterna om sin nya kampanjstrategi. Bilden som valts för att illustrera denna nya, aggressivare strategi kunde inte bli tydligare – en hund som visade tänderna.”

 

Personligen anser jag att det var ett befriande tal att Jimmie tog upp sin kritik av invandringspolitiken på ett markant och direkt sätt. Något jag efterfrågat vid flera tillfällen tidigare. Den kritik som ett antal så kallade politiska kommentatorer riktat mot talet anser jag vara en ryggmärgsreflex av deras PK-anda. Jag tror de blev lite förvånade över att Jimmie gick till så hårt angrepp mot inte minst Erik Ullenhag.


”Framförallt Folkpartiets Erik Ullenhag fick klä skott för Åkessons kritik, och kallades till och med ”Sveriges Bagdad Bob” och ”Desinformationsminister”.”Nedanstående bild är lite rolig. Något som aldrig SVT visar.


 

 

Alla som följt Erik Ullenhags krumbukter förstår varför Jimmie Åkesson kallar honom för Bagdad Bob och desinformationsminister. Jag bara njöt när Jimmie Åkesson tog upp den så kallade Sandvikenrapporten som jag skrev så sent som igår om i ett blogginlägg. Jag gissar att PwC var mycket glada att Jimmie inte nämde att det var det företaget som hjälpte Sandviken kommun med denna rapport som säkert hade fått till och med Bagdad Bob avundsjuk.


Lokalt har vi haft en diskussion hur mycket vi skall lyfta fram invandringe och invandringens kostnader i vårt valmaterial. Jag tycker Jimmie Åkesson gav oss svar på detta i Almedalstalet. Vi skall vara mer ”agressiva” i vår retorik och i debatten med våra politiska motståndare. Något som jag välkomnar!


Som Sverigedemokrat kan lägga en väldigt lyckad dag till handlingarna. Inte minst att vårt förslag om en bankskatt ”knäckte” Socialdemokraterna och deras ekonomisk politiska talesperson Magdalena Andersson när hon alldeles för sent skulle presentera ett liknande förslag. Jag gissar att Magdalena Andersson satte morgonkaffet i halsen när hon läste Sverigedemokraternas debattartikel i SvD.Har SMHI även en politisk agenda? Den frågan ställer jag mig ikväll efter SMHI:s väderleksprognoser för Visby idag. Regn,regn och återigen regn.


 

Verkligheten sol, sol och återigen sol! Har SMHI försökt att förstöra SD:s dag genom sin regnprognos för kvällen i Almedalen och därigenom skrämma besökarna från att komma till Visby.


Om SMHI inte kan bedöma vädret i realtid hur kan man då uttala sig om kommande klimatförändringar? Klimatförändringar som skall inträffa om 50-100år. Det faller på sin egen orimlighet!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se