thoralf

Alla inlägg under juli 2014

Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2014 22:29

Återigen har fackförbundens ”jämställda” behandling av Sverigedemokrater kommit upp till diskussion. En sak är jag fullständigt övertygad om och det är att SD inte förlorar på denna debatt!


Mattias Karlsson och Paula Beiler svarar bra i dagens SvD,


Fackpamparnas hyckleri retar bara upp en ganska stor andel av väljarna som har svårt att se logiken.


Jenny Bengtsson, ordförande för en avdelning inom Hotell o Restaurang kläcker ur sig en rad märkliga påståenden i SvD.


”Hur ska en aktiv Sverigedemokrat kunna hantera fall av diskriminering på grund av etnicitet eller sexuell läggning rättvist? Hur ska en Sverigedemokrat kunna företräda unga tjejer och killar som blivit sexuellt trakasserade på sina jobb rättvist? Sitta i en lönerevision och sträva efter jämlikhet och motverka olika behandling?”

 

Jag undrar hur mycket fördomar Jenny Bengtsson har om Sverigedemokrater?  Men Jenny Bengtsson menar att en kommunist klarar dessa frågeställningar. För är det inte så att Jenny Bengtsson är medlem i Vänsterpartiet kommunisterna.


Jag kan berätta för Jenny Bengtsson att jag tidigare varit fackligt förtroendevald i SIF vid ett pappersbruk. Det hade medlemmarna inget problem med utan jag var faktiskt väldigt uppskattad på arbetsplatsen. Jag var faktiskt så uppskattad att LO-facket, Pappersavdelning 49, Ledarna och SIF valde mig till arbetsplatsrepresentant i Modo Pappers styrelse. Tänk vad dessa lokala ”fackpampar” måste må illa idag när de blir upplysta av facket vilka hemska värderingar jag har.


Jag anser att det är rent politiskt hyckleri från dessa fackförbund.


”Om inte alla medlemmar i ett fackförbund kan bli förtroendevalda handlar det om strukturell diskriminering! ”

 

I logikens namn borde inte ens Sverigedemokrater få bli medlemmar i dessa fackförbund. Inte ens de personer som röstar på SD borde få vara medlemmar. De har ju uppenbarligen fel värdegrund enligt dessa fackförbund.


Visst är det märkligt att det går bra att vara medlem men inte förtroendevald med samma ”värdegrund”. Men det är klart att medlemsavgiften är ju väldigt viktig att få in så att fackpamparna och ombudsmännen kan fortsätta att resa på kongresser, utbildningar och möten där de kan äta och festa för medlemmarnas medlemsavgifter. Då duger till och med en Sverigedemokrats medlemsavgifter!


Nigel Farage och Marine LePen har också gjort framträdanden i EU-parlamentet i samband med valet av Juncker.ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2014 21:32

Jag har lagt upp valaffischen för nedladdning i några olika format. Har även gjort den med delvis vit bakgrund för att spara på färg.


Klicka på nedanstående länk.


Valaffisch A4


Valaffisch A3


Valaffisch 50*70 cm


Sedan kan man även ”driva” med de rödgröna genom att göra bakgrunden rosa ;-)


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 15 juli 2014 21:31

I lördags skrev Stefan Löfven ett inlägg på facebook som fick vänstern och muslimska invandrargrupper att rasa på nätet. Stefan Löfvens inlägg var i allra högsta grad neutralt men det väckte ont blod. Följande två meningar har troligtvis kostat socialdemokraterna mängder av röster den 14 september.


”Hamas bär ansvar för att stoppa den dagliga raketbeskjutningen. Den upptrappade situationen efter kidnappningen av tre israeliska ungdomar måste brytas. Israel måste respektera internationell rätt, men har självfallet rätt att försvara sig.”

 

Enligt mig är detta något som varje klok människa borde ställa sig bakom! Men inte vänstern och stora invandrargrupper från MellanÖstern.


På ledarsidan i Barometern skriver återigen Marika Formgren mycket insiktsfullt om det näthat som Stefan Löfven fått känna på men som media nu sopar under mattan. Undrar om Thomas Mattsson på Expressen nu kommer skicka ut Researchgrupper för att kartlägga dessa näthatare och judehatare. Eller anser Tomas Mattsson att det är helt ok.


Rubriken på ledarartikeln är mycket träffande ”Judehatet utan nyhetsvärde”.


”Under helgen slogs sorgligt nog två inofficiella rekord i Sverige. Det första handlade om näthat och öppen, grov antisemitism. Det andra om den offentliga debattens dubbla måttstockar, när svenska medier underlät att berätta om judehatet.”

  

Att media består av mest vänstermänniskor framstår med all tydlighet genom medias tystnad. Det kan till och med vara så att vissa av dessa journalister själva är de som näthatat Stefan Löfven! Det skulle i varje fall inte förvåna mig det minsta.


””Slakta varenda jude” och ”utrota alla judar”, är några kommentarer. ”Just nu vill jag ha tillbaka HITLER bara för att han dödade judar”, skriver en person, ”hitler borde ha dödat alla israeler”, skriver en annan. ”Fuck judar! Palestina har rätt att avrätta de en efter en”, skriver en person, och i andra kommentarer kopplas ordet ”judar” ihop med orden ”grisar”, ”svin” och ”smuts”. Stefan Löfven själv är enligt kommentarerna en ”jävla judeälskare”, samtidigt som det antyds att Olof Palme och Anna Lindh mördades av Israel för att de tog ställning för palestinierna.
De gravt antisemitiska kommentarerna är skrivna på svenska, och nästan alla har författare med arabiskklingande namn. Det tyder på att det är personer som har flytt till Sverige från konfliktdrabbade länder i Mellanöstern som fyller Stefan Löfvens Facebooksida med rått och öppet judehat.


Kanske var det därför som TT valde att inte nämna antisemitismen i den nyhetstext som många svenska tidningar publicerade i går. TT skriver att Löfven har ”utsatts för en kritikstorm” efter sitt Facebookinlägg, och låter två statsvetare kommentera hur känslig Israelfrågan är. Judehatet i Löfvens kommentarsfält nämns inte.”

  

Jag känner bara att jag vill kräkas på svensk media och i synnerhet TT. TT är den största styggelsen inom media i Sverige därför att deras artiklar sprids i varenda liten lokal dagstidning. Vilket hyckleri från TT.

  

Tänk om detta hänt på någon sverigedemokratisk blogg eller FB-sida. Media skulle ha fullständigt frossat i svarta rubriker och journalister skulle ha dreglat sig blöta av upphetsning. Nu är det knäpptyst. Vi vet varför.


Här kommer ett urval av kommentarer från Stefan Löfvens Facebook inlägg.


 

Om man läser kommentarerna så begriper man hur fullständigt snedvridna många är och det kan vi bland annat tacka svensk media för.


Hur många av dessa skribenter vet t.ex att Egypten också har stängda gränser mot Gaza. Hur många vet att Gaza får in mängder med förnödenheter och varor från Israel. Det är helt sjukt.

  

Säpo får tack vara Stefan Löfven uppslag på mängder av ”riskpersoner” som de behöver hålla ögonen på när deras hat blommar ut på nätet. Jag är övertygad om att detta hat även får andra uttryck i det svenska samhället.

  

”Hets mot folkgrupp är ett lika allvarligt brott oavsett om förövaren är en svensk nynazist eller en invandrare från Mellanöstern. Judehatet i Löfvens kommentarsfält måste få rättsliga konsekvenser, och borde få samma mediala uppmärksamhet som annat näthat.”


Undrar hur länge Marika Formgren får vara kvar som ledarskribent efter den artikeln?

 

Golda Meir lär ha sagt följande.

  

”Vi kommer att få fred med araberna
den dagen de älskar sina barn mer än de hatar oss.”

 

Det ligger nog väldigt mycket i det. Tyvärr tycks det även gälla de som fått uppehållstillstånd i Sverige.


PS


Jag gjorde själv FN-tjänst i Sinai 1978 och har sedan dess följt konflikten med extra stort intresse. Inget har blivit bättre sedan 1978!


Av Thoralf Alfsson - 14 juli 2014 20:08

Reaktionerna har varit många på mitt blogginlägg från i lördags då jag visade de senaste siffrorna för antalet asylsökande till Sverige och i förhållande till våra nordiska grannländer.


Många anser att dessa stapeldiagram måste spridas till många fler eller allra helst till hela Sveriges befolkning. Många tycker att det borde läggas upp som en valaffisch.


Här kommer min valaffisch! Jag anser dessutom att jag behöver inte ens ta med vår partilogga. Affischen kan vara helt neutral vad det gäller ”ursprung”. Alla kommer förstå vem de skall rösta på utan att se någon partilogga ;-)


    


UPPDATERING!


Intresset är uppenbarligen stort för att kunna skriva ut min valaffisch på den egna skrivaren. Jag kommer under morgondagen lägga upp ett antal pdf-filer i olika format med valaffischen så att den laddas ner och skrivas ut.


Jag funderar även på ytterligare några varianter.

Sedan klistrar vi upp den i alla bostadsområden i hela riket!

Av Thoralf Alfsson - 12 juli 2014 21:06

 

Antalet asylsökande till de nordiska länderna under årets första sex månader 2014. 


Den svenska invandringsbomben tickar på utan att 7-klöverns politiker tycks reagera. Innerst inne tror jag många lokala politiker både tänker och pratar om den nalkande ekonomiska katastrofen som kommer allt närmare. Men de vågar inte höja rösten inom partiet, i varje fall inte före den 14 september då det skulle kunna gynna Sverigedemokraterna under valrörelsen.


7-klöverns politiker kan väl inte vara både blinda och döva?


Har idag kontrollerat statistiken över antalet asylsökande till Norden under det första halvåret 2014. Det kan inte annat än beskrivas som en ren katastrof för det svenska välfärdssamhället och den svenska ekonomin. Den som skall bilda en regering efter valet kommer att få det minst sagt besvärligt med hur alla vallöften skall finansieras om invandringen skall fortsätta på samma nivå.


Grafiken talar sitt eget språk.


 


I juni kom över 8000 asylsökande till Sverige! Det kan jämföras med 259 asylsökande till Finland under juni månad. Under tre enskilda dagar juni kom fler asylsökande till Sverige än vad det kom till Finland under årets första sex månader.


Det finska Migrationsverket skriver följande i ett pressmeddealande.


”Verksamheten vid två förläggningar läggs ned helt och hållet: förläggningen i Punkalaidun läggs ned den 1 september 2014 och Ruukki förläggning läggs ned den 1 november 2014.

Dessutom minskas antalet inkvarteringsplatser vid Esbo grupphem vid behov med 7 platser, dvs. en avdelning, den 1 juli. I grupphemmet inkvarteras minderåriga asylsökande som kommit till Finland utan vårdnadshavare.

När det fattas beslut om att minska inkvarteringsplatser, beaktas bland annat förläggningens läge i förhållande till andra förläggningar samt de områden där asylsökande reser in i landet. Dessutom bedöms fastighetens skick och enhetens kostnader.”

 

I Finland lägger man ner flyktingförläggningar medan man i Sverige öppnar nya förläggningar mer eller mindre varje dag. Privata aktörer skor sig på skattebetalarnas bekostnad. I Finland tar man stort ansvar för sin egen befolkning. I Sverige skiter 7-klöverns politiker fullständigt i detta!

 

Anders Borg åker till Finland för att träffa deras finansminster och se hur Finlands bolånemarknad fungerar enligt Dagens Industri. Jag anser att han istället borde studera deras invandringspolitik!


Jag börjar allvarligt fundera på hur allmäntillståndet är hos landets politiker. Om de inte förstår vad som håller på att hända i vårt land.


Tidningen Östran har gjort en granskning över var Kalmars kommunpolitiker bor. I de områden som betecknas som mångkulturella, invandringstäta och i vissa fall som utanförskapsområden bor inga politiker, inte ens från de rödgröna. Istället återfinns flera politiker bland de rödgröna i de mest attraktiva och dyra kvarteren. T.ex vänsterpartiets Bertil Dahl som har sin fastighet i gamla stan alldeles invid Kalmar slott. Läs artikel.


En sak är i varje fall säker alla dessa politiker inom 7-klövern skall hållas ansvariga när massinvandringens konsekvenser släpps lös på riktigt!

Av Thoralf Alfsson - 11 juli 2014 23:19

Är i Stockholm för att avsluta mitt 4-åriga liv i huvudstaden!


Men samtidigt undrar jag om det är Sveriges huvudstad som jag kommit till? När utländska turister såg att jag fotograferade frågade de mig vad som händer. Vad skall man svara när inga plakat, flaggor eller banderoller är på svenska.


    


    

Stockholm den 11 juli 2014.    Foto Thoralf Alfsson


Visst har vi fått ett mångkulturellt samhälle! Precis det som 7-klöverns politiker önskat sig.


Ett segregerat land där vi lever i parallella samhällen med sin egen kultur och inte minst politisk agenda.


Ännu ett argument varför personer med dubbla medborgarskap inte skall sitta i Sveriges riksdag.

Av Thoralf Alfsson - 11 juli 2014 00:05

 


”För att även fattiga ska kunna äta under ramadan skänker muslimer världen över pengar motsvarande en måltid till fattiga muslimer - i Sverige handlar det om ungefär 75 kronor per person.”


SvD

 

”Idag inleds fastemånaden Ramadan för miljontals muslimer världen över. Under fastan avstår vi från mat, dryck och sexuellt umgänge från att solen går upp till dess nedgång. Varför? Jo, först och främst kan man aldrig riktigt förstå hungern hos den fattige om man inte själv upplevt den. Genom att fasta känner man hungern och törsten vilket gör att man lättare kan förstå de fattiga och känna medkänsla för dem. Detta skapar en större vilja att hjälpa dem. Det är därför så många muslimer skänker extra mycket pengar till välgörenhet denna månad.”

  

Man kan läsa mycket om hur viktigt det är att skänka pengar till fattiga under ramadan. Det låter ju väldigt fint att man vill ge till fattiga så att de kan äta sig mätta.

  

Jag ställde mig då frågan var och vart alla muslimer skänker pengar. Är det till Röda Korset, Rädda barnen, UNHCR eller Läkare utan gränser som man skänker pengar och välgörenhet till.

  

När jag googlade runt så hittade jag inte så mycket men det jag hittade gav mig en helt annan bild. Muslimer skänker i första hand endast till muslimer, inte till kristna, judar, hinduer eller buddister.


En organisation som tar emot pengar under ramadan är IVC, Islamiskt välgörenhets center. På sin hemsida beskriver de sin verksamhet.

  

”Tanken väcktes i samband med att vi, precis som många andra muslimer, lider av att se muslimernas situation i Syrien, Palestina, Somalia, Afghanistan, Mali, Central Afrika, Burma och överallt där våra syskon lider och förtrycks.” 

  

Jag tror inte kristna räknas in som syskon i den muslimska familjen om man skall tro IVC:s webbsida.

  

En annan organisation som samlar in pengar är Islamic relief. Listan av länder som man kan skänka pengar bistår mer eller mindre uteslutande av muslimska länder.


Man kan utan tvekan säga att under ramadan handlar det väldigt mycket om vi och dem!


Hur de sedan använder pengarna kan man ju också fråga sig. Går delar av pengarna till islamister och deras terrororganisationer i dessa länder? Sannolikheten är väldigt stor då många av dess terrororganisationer har makten i delar av dessa länder.

Det skulle också vara intressant att veta om sunnimuslimer skänker pengar till shiamuslimer eller om det också finns en uppdelning i om en "hjälporganisation" är sunni eller shia?


Utan tvekan får jag känslan av att "alla människors lika värde" gäller i väldigt låg utsträckning under ramadan och när pengar skänks till fattiga!

  

Av Thoralf Alfsson - 8 juli 2014 23:08

När jag arbetat med att få fram invandringens kostnader på lokal nivå har jag sett goda exempel och mindre bra exempel men generellt måste jag säga att alla myndigheter och tjänstemän alltid försökt. Det finns dock en kommun som sticker ut negativt! Emmaboda kommun har konsekvent struntat i att svara på mina mejl men det finns som sagt andra sätt att få fram uppgifterna gällande Emmaboda.


Privata bolag som är sysselsatta inom invandringsindustrin släpper inga uppgifter. Här är det locket på fullständigt. Ett sådant bolag är Stångåkonsult. Företaget har inte ens svaret på något av mina mejl. Stångåkonsult är ett bostadsföretag som har en hel del lägenheter och bostäder i Kalmar län uthyrda till Migrationsverket.


Under 2013 fakturerade företaget ca 7 miljoner kronor till Migrationsverket enligt de förfrågningar jag gjort till Migrationsverket.


   


När man ser listan av underhåll av lägenheterna kan man dra vissa slutsatser. Renovering brandskadad lägenhet!


 


Jag tror Migrationsverket känner sig tvungna att betala alla underhållskostnader, annars riskerar man säkert att förlora de privata bostadsföretagen. Med andra ord skattebetalarna får stå för notan.


På Migrationsverket har man antagligen blivit fullständigt fartblinda när miljoner blir till miljarder på löpande band.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se