thoralf

Direktlänk till inlägg 30 juli 2014

ISRAEL OCH GAZA

Av Thoralf Alfsson - 30 juli 2014 00:32

 

Flygfoto över position 550.


De som har följt min blogg under ett antal år vet att jag en gång i tiden gjorde FN-tjänst i Sinai. Jag har skrivit om det vid flera tillfällen. Här en länk till ett av dessa blogginlägg. I blogginlägget nämner jag position 550 som låg alldeles vid Medelhavet och det finns även ett foto.


Vid position 550 fanns det anteckningar om vad som hänt vid denna position under det krig som utkämpats mellan Israel och Egypten. Det var minst sagt spännande att läsa dessa dagboksanteckningar. Jag har gjort en kort sökning på nätet men inte hittat hela historien. Jag fann dock denna text på nätet.


Varför tar jag upp detta? Det var en viss skillnad på hur israeliterna och egyptierna utkämpade kriget. 15 israeliter lyckades hålla stången mot en Egyptisk arme med betydligt större vapenmakt och manskap. Jag har min egen uppfattning vad det kan bero på men den håller jag för mig själv. Annars kommer jag bli angripen av diverse sajter som bevakar mig och andra Sverigedemokrater.

Därför har jag alltid sedan dess litat mer på vad Israel säger och skriver än det som kommer från den arabiska sidan. Andra erfarenheter som jag gjorde under mina sex månader i FN-tjänst förstärker även det intrycket. De erfarenheter jag gjorde i Egypten var inte de bästa om man uttrycker sig milt.


När jag idag läser Israels ambassadörs debattartikeln i SvD så känner jag att detta är nog så nära sanningen man kan komma. Svenska journalister presenterar inte bara en falsk bild! De undviker också att ställa de mest relevanta och logiska frågorna till palestinerna. Aldrig ett enda ord om Hamas eller vad befolkningen anser om Hamas. Eller om Gazas befolkning anser att Hamas har någon skuld till utvecklingen i Gaza. Svenska journalister tycks vara så indoktrinerade att de inte kan göra ens ett journalistiskt grundarbete. Men är man inte objektiv så blir det ju minst sagt besvärligt att göra ett korrekt och objektivt journalistiskt arbete. Inte minst om man befinner sig på fältet.


Israels ambassadör skriver följande.


”Varför dör palestinier i Gaza? Svaret är lika sorgligt som enkelt: därför att terrorister i Gaza förklarade Israel krig den 12 juni då de återigen lät raketerna urskiljningslöst regna över Israel. Efter tre veckor av israelisk återhållsamhet trappade Hamas upp situationen genom att avfyra 80 raketer på en dag. Hamas gav inte Israel något annat val än att svara på dessa attacker som medvetet riktades mot miljoner israeliska civila.

Civila i Gaza dör därför att Hamas kallblodigt väljer att avfyra sina raketer från tätbefolkade områden. Avfyrningsramper och raketer avfyras och lagras i skolor, sjukhus och moskéer. Bara i förra veckan meddelade UNRWA att raketer påträffats i två skolor som används av FN. Då Israel varnar civila – just för att undvika civila dödsfall – beordrar Hamas civilbefolkningen att inte lämna farliga områden för att söka skydd utan i stället fungera som mänskliga sköldar för att skydda terroristerna.

Dessa handlingar är inget annat än krigsbrott. De civila, som Hamas hävdar att man slåss för, görs till måltavlor. Detta är ingen tillfällighet. Tvärtom, att offra civila är ett av Hamas mål. Terroristorganisationen använder dem som mänskliga sköldar för att de civila dödstalen skall bli så stora som möjligt. Genom dessa siffror vinner man omvärldens sympati. Detta är den cyniska beräkningen.”


 


I dagens SudioEtt lyssnade jag till ett inslag gjort från Gaza. Som vanligt i svensk pk-media inte en enda fråga angående Hamas roll i konflikten. Det är dessutom så många påståenden som kan ifrågasättas i de svenska journalisternas berättelser och intervjuer så jag undrar hur de som lyssnar överhuvudtaget kan tro på vad dessa journalister beskriver.


 


Vill Gazas befolkning att Hamas fortsätter skjuta raketer mot Israel? Jag har inte hört en enda svensk journalist ställa denna fråga vare sig till palestinier i Gaza eller bosatta i Sverige!


Det borde vara en högst relevant fråga då det är en grundförutsättning för i första hand en vapenvila och i andra hand en varaktig fred! 

 
 
Ingen bild

Martin

30 juli 2014 01:10

Jag tycker att militär svaghet borde medföra att man inte beter sig aggressivt. Om man ändå insisterar på att göra det och det då går illa, tja, det kan man inte skylla någon annan för?

Men, det är möjligt att Hamas beter sig strategiskt korrekt. Krig kan föras på många sätt och det är möjligt att det här gör Hamas starkare över tid. Det är för all del också möjligt att Israel har provocerat fram den här situationen för sina egna syften. De här två känner varandra väl. Moral och etik är mest ett spel för galleriet när det gäller krig. Så det kanske är dumt att överhuvudtaget diskutera moral och etik och rätt och fel i något krig? Kanske bara kan och kan inte bör diskuteras?

 
Ingen bild

Sture

30 juli 2014 01:10

Förslag till framtidens politiker:

Gör ett stort reservat i ett i dessa länders gemensamma ökenområde med 30m höga murar med texten: "WAR ZONE" Dit in kastar sedan ett reformerat FN samtliga som vill kriga eller bryter vapenvilor.
Det är dags att dessa länder går vidare i sin utveckling nu. Utan hetsporrarna.
Dessutom kan journalister som misskött sig genom medvetet maktmissbruk dömas till samhällstjänst i "WAR ZONE" med att jobba som tjänstefolk där inne, Det tycker jag kunde vara passande.

 
Ingen bild

Waterbug

30 juli 2014 01:22

Modigt att börja rota i det här mist sagt infekterade ämnet, tyvärr tror jag båda sidorna är förlorare och att ansluta sig till den ena eller andra kommer att göra en och envar till samma slags förlorare, det finns inget längre att vinna i den här soppan propagandamässigt om man skall uttrycka sig cyniskt.

Båda sidorna gör mängder av fel, jag delar såklart din åsikt om att svensk media och då främst public serive *host* är en smula för pro-palestinsk för att ens få nämnas i samma ordbok som orden saklig eller neutral.

Grundproblemet är dock att en massa judar tvunget skulle bosätta sig på ett arabiskt inhabiterat territorium för ett drygt halvsekel sedan åberopandes 'förlovade land' och dylikt, det behövde man inte vara Einstein ens på den tiden för att räkna ut att det skulle orsaka en jävla massa problem i framtiden.

 
Ingen bild

Göran

30 juli 2014 03:15

Är det mod eller dumhet som driver palestinierna ? (Polackerna lär vid något tillfälle satt in kavalleri mot tanks !)Det kan ju inte vara okunnighet om Israels militära kapacitet. Tog de ingen lärdom av vad Morshe Dayan kunde åstadkomma redan under sexdagarskriget 1967 ?

För några år sedan förrättades val i Palestina inför vilket folk tillfrågades vad de skulle rösta på. HAMAS ! blev svaret oftast. De ville ge Hamas mer makt och inflytande. Efter valet blev de sedan chockade över att Hamas hade fått SÅÅ stort stöd. Jag har således väldigt svårt att tro att de civila palestinierna i Gaza vill att Hamas ska skjuta raketer mot Israel.

 
Ingen bild

Waterbug

30 juli 2014 04:45

Mod eller dumhet är en intressant fråga, tror det är samma sak som driver palestinierna som det är som driver oerhört många (vänsterorienterade)svenskar.
Livlång indoktrinering är makalöst skadligt oavsett om det handlar om ett himmelrike fullt av oskulder eller om svenskars något mer komplexa sjukdomsbild.

 
Svensson

Svensson

30 juli 2014 06:54

EU måste införa sanktioner mot båda sidorna,när man så lättvindigt kunde införa sanktioner mot Ryssland.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

30 juli 2014 07:44

Beklämmande att höra sossen Urban Ahlin uttala sig om
konflikten, enligt honom så lägger han all skuld på Israel,
inte ett ljud om att före stridigheterna hade det föregåtts
av långvariga provokationer från Hamas terroristerna,
och inte ett ljud om att Hamas gömmer sig bakom kvinnor
och barn för att få Världsopinionen med sig.
Som vanligt Svensk ensidighet när den är som sämst.
All slags krig är jävligt, men det pågår även ett krig
i Ukraina, som krävt nästan lika många offer, men som
på något vis verkar vara mera legitimt, i vart fall
uppmärksammas det mindre, antagligen är inte offren
där lika mycket värda!

 
Ingen bild

Trollfar

30 juli 2014 08:01

Som vanligt är sanningen lite annorlunda.

http://petterssonsblogg.se/2014/07/29/israel-levererar-fortfarande-fornodenheter-till-gaza/

 
Ingen bild

elfyma+

30 juli 2014 08:26

Dags att ge upp drömmen om en två-statslösning ?
Dags att ge upp drömmen om storjudisk apartheid-stat ?

Varför inte bilda en gemensam stat med samma medborgerliga rättigheter för alla- oberoende av etnisk/religiös bakgrund ?
(Varför är det viktigare att skydda den "judiska rasen" än den svenska ?)
Alternativet är ett krig utan slut där ingen kommer att ge sig.
Det kommer alla att förlora på- även Sverige som får ta emot fler flyktingar.

 
Ingen bild

Ursus Vinterhjärta

30 juli 2014 08:35

Hörde igår på radion att Hamas var i Egypten för att försöka få stånd till fred. Israel nämndes inte, för att förstärka bilden av oprovocerat aggressionskrig. Självklart nämndes inget om att Israel accepterat Egyptens inbjudan till fredsförhandlingar strax efter att kriget började, något som Hamas vägrade acceptera.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 juli 2014 08:37

Hamas och andra Islamistgrupper + de länder som stödjer dem, vill utrota alla Judar och staten Israel.
Judendomen och staten Israel är en böld i rö#en på Mellanösterns Islamister.
Tyvärr går naiva journalister och vänsterpolitiker i deras ledband.

Ansvaret för dödsoffren och alla skadade ligger helt på Hamas och deras raketattacker och terroristtunnlar in i Israel.

De rasistiska och antisemitiska kommentarer som vi såg på Stefan Löfvens Facebooksida, är de polisanmälda? Eller blundar Sossarna för dem och kalkylerar med Islamisternas röster..?

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 juli 2014 08:49

@elfyma+
En gemensam stat? Glöm det. Helt omöjligt. En naiv dröm som aldrig går att förverkliga. Ska Israel kunna fortsätta som eget fritt land måste de ha högre murar och strängare kontroller vid gränspassager in i landet.
De måste också alltid vara beredda att slå till HÅRT med en stark militärkraft.

Det är tyvärr priset för Israels existens...

 
Ingen bild

Eddy Karlsson

30 juli 2014 09:06

Tack för att bra inlägg Thoralf. PK-fulmedia förnekar sig inte i sin vänster-islamistiska sörja. Israel måste helt enkelt avväpna och slå ut terrorhuliganerna Hamas.
/Eddy K

 
Ingen bild

Farbror Fredde

30 juli 2014 09:49

Golda Meir sade en gång ungefär så här: Den dagen våra fiender älskar sina barn mer än de hatar oss kommer kriget ta slut.

 
Stefan K

Stefan K

30 juli 2014 09:58

Lite OT men värt att nämna.

SvD är den tidning jag åtminstone hyser lite respekt för och tidningen har ett antal skribenter som vågar gå utanför den vänstersocialistiska normen.

Ivar Arpi är en av dem och igår skrev han ett bra inlägg om jihadister.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/heliga-twitterkrigare-och-kattjihad_3784714.svd

Jag skrev en kommentar och nämnde Migrationsverkets prognos med 80 000 asylsökande i år. Håller trenden i sig med 90% som saknar id-handlingar, torde därför 72 000 söka asyl i Sverige utan id-handlingar detta år, majoriteten från länder där extremister, terrorister, islamister, jihadister och grova brottslingar regerar.

Finns det möjligen en liten, liten chans att det bland dessa 72 000 finns personer utan id.handlingar som valt Sverige av helt andra skäl än goda intentioner?
Det borde ligga i både regeringens, myndigheternas och Säpos intresse att ta reda på detta. Uppenbart anser inte SvD det, för kommentaren raderades ganska omgående.

Frågan ligger dock kvar; Hur många jihadister, islamister och andra extremister har sluppit in i landet och lever gott på våra generösa bidrag och vilka baktankar har de?
Något att gräva i för hugade spekulanter.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Niklas R

30 juli 2014 10:18

@Göran
Svaret på din fråga är: Islam
Koranen påbjuder muslimer att döda judar, var de än befinner sig. Så svaret för de muslimeska araberna i Gaza är enkelt, judarna finns på andra sidan gränsen, mörda på.

@elfyma+
Två-statslösningen genomfördes redan 1923 när Palestinaterritoriet delades upp mellan den arabiska (muslimska) befolkningen och judarna. Den arabiske ledaren gick med på delningen och ansåg att både judarna och araberna hade rätt till sina hemländer.
Araberna fick området öster om Jordan-floden, kallat Transjordanien, och det judiska hemlandet var under fortsatt brittiskt styre under det av NF utdelade Palestinamandatet.

1948 så tröttnade britterna på att styra Palestinaterritoriet och staten Israel utropades inom gränserna för vad NF hade fastställt som judarnas hemland 1923. En andra två-statslösning, av det lilla som fanns kvar av Palestinaterritoriet hade då förslagits för FN och både judarna och större delen av generalförsamligen hade godtagit denna delning, MEN muslimerna motsatte sig delningen av landet, de ville ha ALLT.

Så muslimerna acceptera inte detta utan gick till anfall samma dag som Israel utropades, och förlorade.

Så har det fortsatt sedan dess, muslimerna har hela tiden försökt utrota Israel.

Du får inte heller glömma att Israel är den civiliserade parten i detta utrotningskrig.
I upptakten till kriget så kidnappades och mördades tre israeliska pojkar av muslimerna. Svensk media brydde sig inte om detta utan det var först när en muslimsk pojke blev mördad av judar som svensk media tog upp nyheten och började basunera ut den för det svenska folket. Skillnaden i reaktionen lokalt är dock talande.
I Israel råder lag och ordning så mördarna där blev gripna och kommer att få spendera resten av sina liv i fängelse. Mördarna i Gaza fick antagligen röka gratis på den lokala vattenpipsbaren för deras heroiska insats att tortera och mörda tre unga judiska pojkar.

Under tiden som detta pågått har muslimerna kontinuerligt och urskiljningslöst beskjutit israeliska städer med raketer bara för att mörda så många judar som möjligt.

Vad skall då en ansvarsfull stat göra om en granne kontinuerligt beskjuter dess städer och befolkning? Sveriges regering kanske inte skulle bry sig eller kommer att bry sig när de kringliggande städerna runt Malmistan beskjuts av raketer men Israel anser att dess medborgare är värda mer så de går då in och försöker förstöra muslimernas vapendepåer.

 
Lassekolja

Lassekolja

30 juli 2014 10:49

Bra inlägg (igen!) Thoralf! De här bland kommentatorerna, som inte anser att Thoralf bör röra i denna explosiva soppa, har fel anser jag. Så länge man (läs:Thoralf) håller sig till sanningen och inget annat än sanningen finns inga problem ens med att diskutera denna brännheta fråga. Den stora skillnaden mellan Israel och Hamas kom fram i Thoralfs inlägg, nämligen att Israel försöker undvika civila offer medan däremot Hamas hela poäng och avsikt är just att skörda så många civila offer som möjligt på båda(!) sidor, av propagandistiska skäl, mycket cyniskt! Hamas hela handlande bekräftar detta!
Mycket bra symbolik i "barnvagnsbilden"!!!
Kort sagt: Israel försöker UNDVIKA civila offer medan Hamas hela idé är att "driva ut Israelerna/Judarna i Medelhavet" eller "FÖRINTA", som man sa för omkring 70år sedan!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 juli 2014 11:28

Att som Hamas gör, gömma raketer och andra vapen i skolor,sjukhus, bostadsområden och annat, ger tyvärr civila dödsoffer. Enligt Hamas "Martyrer".
När IDF placerar en granat i en skola är det säkert planerat och man siktar säkert mot den del av byggnaden där Hamas raketer är lagrade. Alt. där en
terrortunnels öppning finns.

Att Vänstern så förbehållslöst stödjer Hamas och andra liknande organisationer är förvånande, men tyvärr förutsägbart. Alla krafter som är mot USA och Israel är i deras ögon bra.
Att kvinnors situation i världens Muslimska länder är under all kritik är då sekundärt...

 
Ingen bild

Onkel Sven

30 juli 2014 11:43

Jag kan inte tycka annat än att judarna har farit tillräckligt illa,
nästintill utrotning under andra världskriget , det borde räcka för dom nu ! Heja Israel !

 
Ingen bild

Ursus Vinterhjärta

30 juli 2014 12:14

@ OT, angående polackerna så är det propaganda tyskarna använde sig av under invasionen av Polen. Polackerna använde fortfarande hästburet kavalleri vid tillfället och vid ett slag stormade dom tyskt infanteri. Tyskt pansar hade dock gömts i skogsdungar som öppnade eld, och resten vet du nog. :) Lite kuriosa bara.

 
Ingen bild

joffe

30 juli 2014 13:00

Nu har du återigen rätt Thoralf och jag har alltid gillat din inställning till förnuft - att hur att rädda Sverige. mm . Men den delen av räddningen är tyvärr far away.

Jag flyttade från Sverige 1982 efter utomlandsjobb i många år och utfrågning av politiker då... Redan på den tiden VISSTE man vad som skulle hända. Sorry Mates det har hänt! Kära vänner hur kunde ni poliker låta detta inträffa? Ni Idioter! 
Ingen bild

Observer

30 juli 2014 13:05

1. Förbjud fanatiska rörelser internationellt.

2. Reformera FN. Det är hög tid nu.

3. Låt världens bidragstagare få bygga The war land.

...Släng in varenda människa som är fanatisk eller vill kriga dit.
Kasta även in alla kalashnikovs dit och andra av deras vapen -Så får de roa sig bäst de kan.
Så kan vi andra ägna oss åt forskning och föra världen FRAMMÅT!

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 juli 2014 13:55

Tack, Niklas R, för dina upplysningar som påminnelse!

Det har alltid förvånat mig att innan Hamas sätter igång sina provokationer har deras höjdare tagit semester i annat land. Och jag undrar vad som händer om gazainvånarna vägrar ställa sig på taken efter en provokation. Samma som när det gällde att gå till val - Hamas eller ..?

 
Ingen bild

Niklas R

30 juli 2014 14:37

@Maja Dacke
Svaret på frågan är enkel, Hamas, som inte har några problem att använda robotar mot sin egen civilbefolkning som t.ex skolor, ger de civila alternativet gå upp på taket eller bli skjuten. För civilbefolkningen, som röstat fram Hamas i demokratiska val, väljer då att hellre lägga sina liv i de civiliserade israelernas händer och hoppas att IDF ser att det står civila på taken innan de skjuter. För de har större chans att det händer än att motsätta sig Hamas som gärna dödar otrogna muslimer. Gör du inte som Hamas säger så är du en otrogen muslim eftersom de är muslimska krigare i jihad mot judarna.

 
Ingen bild

Lena

30 juli 2014 15:33

Givetvis kan vi inte acceptera Hamas då de är en terrororganisation och dessutom när de krigar är fega och vidriga när de använder sig av mänskliga sköldar.

Men en dokumentärfilm på TV för ca 2-3 år sedan som visade israeliska soldater utposterade på olika ställen i s k vägspärrar. Hur de behandlade palestinierna var vidrigt att se, de fick under förvändning att deras pass skulle kollas vänta i timmar i olidlig hetta, förolämpade på olika sätt. Synen av dessa unga israeliska soldarer, både rasistiska och hjärntvättade av sina överordnade blev för mig en klar indikation att kriget mellan dessa två parter inte är svart eller vit. Israels styrande stödjer dessutom israeliska bosättare på land som inte är deras.

Jag tror också att den palestinska civilbefolkningen är så galna av flera generationers krig att de inte längre kan tänka självständigt. Bara det att de tycker en kvinna ska föda så många barn som möjligt, för att sedan växa upp till motståndsmän säger en del om hur hjärntvättad och galen man är.

Trots det så anser jag att den klokare av dessa två parter ska ta initiativet till att skapa en fredlig framtid för båda. Då måste Israel lätta på förlåten om t ex de otillåtna israeliska bosättarna på västra banken. Det finns mer men jag är inte så insatt.
Vi vet alla mycket väl att vi kan inte vänta oss något från de arabiska länderna eller palestinierna i frågan om fred. Hur mycket vi än berättar om hur vi föraktar deras kultur så kommer det inte att göra någon skillnad. Tvärtom så kanske det finns andra "osynliga" makter som gärna ser att vi engagerar oss i och blir fast i samma hat och avsky som de som är krigshärjade är. Det är inte mentalt friskt att välja hat. Tänk på det och tänk framåt istället.

En annan betraktelse i denna konflikt: vänstern erkänner mer än gärna att det finns olika folk och nationer när det handlar om Israel och Palestinafrågan. Men om det gäller Sverige och svenskarna har denna fråga absolut ingen relevans och i stort sätt så existerar vi inte i deras ögon. Hm vilken fantastisk konsekvens det ligger i detta faktum. Vänstern är falsk och ointelligent!

 
Daniel

Daniel

30 juli 2014 18:36

Har alltid sagt att media inte visar värkligheten runt Israel. Det är alltid Israels fel vilket den kloke borde förstå inte stämmer. Bara genom att titta på CNN istället för svenska nyhetsprogram får man ofta en annan bild.
Jäkligt bra och talande bild med barnvagnen!

http://danneking.bloggplatsen.se

http://danneking.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lotta

30 juli 2014 19:09

OT/


Kifah Qasem Mohammad vill avskaffa våra svenska traditioner:

"Midsommarfirande hör inte till det som bör definiera en gemensam svensk identitet, menar artikelförfattaren." "Traditioner är rasistiska partiers ideologiska bas."

http://mobil.dn.se/debatt/lat-inte-traditioner-bli-ett-hinder-for-integration/


 
Ingen bild

idioten

30 juli 2014 19:18

@Lotta, jättebra, man undrar bara när idioterna till svenskar skall vakna och förstå vad som händer?

 
Ingen bild

Mattias

30 juli 2014 19:41

@Lotta
Tycker han har helt rätt i att: "Midsommarfirande hör inte till det som bör definiera en gemensam svensk identitet". Vilken del av midsommarfirandet är det du tycker "håller oss svenskar samman" och skapar vår identitet? Fylleriet, våldtäkterna eller misshandlarna? För det är väl det som blivit svensk midsommar, eller är det de patetiska danserna kring fallosen?

 
Ingen bild

Thoralf A

30 juli 2014 19:50

Mattias

Har du aldrig funderat på att byta namn till Muhammed?

 
Ingen bild

Trollfar

30 juli 2014 20:12

@Mattias, synd om dig som aldrig fått uppleva en riktig svensk midsommar med den gemenskap och trevnad den utgör. Utan bara den som internrasismen och vänsterpartiets ungdomsförbund tydligen håller. Med fylla, våldtäkter och misshandel.

Vi har sett på nätet hur Henrik på internrasismen kan uppföra sig när han är på fyllan, så jag förstår dina bekymmer.

 
Ingen bild

Lotta

30 juli 2014 20:17

@Mattias
Är du ordförande i svenskhatarnas riksförbund? Orkar du följa länken och känner igen det lustiga tecknet ", vilket betyder citattecken. Du förstår sådana tecken sätter man före och efter ett citat. Ett citat är något någon annan skrivit. För att trots allt svara på din fråga: Jag förstår att du har jobbiga minnen från midsommar men mina midsommarminnen är desto trevligare. När jag var liten åkte alla barn lastbil genom Kalmar som stannade vid festplatsen där alla barn fick glass. Vid festplatsen fanns förutom en dansbana med midsommarstång även lottstånd och skjutbana. När jag blivit äldre uppskattar jag god mat och dryck i goda vänners lag, vi sitter gärna utomhus om vädret tillåter. Du kanske skulle pröva på att fira midsommar på mitt vis någon gång.

 
Ingen bild

Lotta

30 juli 2014 20:30

Islamiseringen i Sverige som inte finns. Är det en myt? Döm själva.

http://avpixlat.info/2014/07/30/islamiseringen-av-nykoping/

 
Ingen bild

Ronny

30 juli 2014 21:05

Ja du Lotta, jag såg avsnittet på Avpixlat, och blir rädd, och förbannad, för det är denna utveckling som väntar oss i Sverige. Jag önskar bara att dom från 7-klövern, och media, som "tittar in" på denna sida, vill förklara och försvara denna utveckling som dom tydligen jobbar stenhårt för. Dom måste vara lyckliga, eller?

 
Ingen bild

Lotta

30 juli 2014 21:57

@Ronny
Ja man blir verkligen mörkrädd. Ingen vacker framtid för vårt land. De som kommer hit har två länder vi har snart inget.

 
Ingen bild

Mattias

30 juli 2014 22:19

@Lotta
Har inget med jobbiga midsommarminnen att göra, det är helt enkelt en enligt mig, meningslös högtid att ens uppmärksamma. Firar varken eid, litha eller andras religiösa högtider heller för den delen.
@Thoralf
Nej, varför skulle jag vilja det? Är nöjd med det namnet jag har. Sen en fråga, Är du för religionsfrihet?

 
Ingen bild

Lena

30 juli 2014 22:19

@Lotta
Bra länk till dn om Kifah Qasem Mohammad. Ju mer de avslöjar sig desto fler som kanske vaknar? Hans tankar förvånar mig inte för jag har för länge sedan upptäckt deras förakt för Sverige och svenskar. Egentligen vill de väl helst bli av med alla svenskar, som de är mycket avundsjuka på. Denna kille är helt ego och tror säkert han är ett fynd för Sverige, men hans IQ avslöjar honom.
Läs även Tobbes Medieblogg, mycket bra analys av texten.
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2014/07/kifah-qasem-mohammad-vill-avskaffa.html

@Mattias
Vilka brukar du umgås med på midsommarafton? Nu avslöjade du dig!

 
Ingen bild

Niklas R

30 juli 2014 23:46

@Lena

Det finns inga "palestinier". Det är ett påhittat namn för de muslimer som bor på Gazaremsan.
Innan PLO så benämndes de som araber och muslimer.

 
Ingen bild

Maria

31 juli 2014 01:30

Jag är glad att det finns så många nyanserade svar i bland kommentarerna så att alla inte köper Alfssons bild rakt av. Om man ser hur Palestiniernas karta har krympt sedan 1948 så förstår man deras trängdhet. 2 miljoner människor ska få plats på Ölands yta som blir mindre och mindre, Israel kontrollerar el, vatten och infrastruktur i landet, de kontrollerar även all handel och varuutförsel. Är det så konstigt att trängda råttor biter ifrån sig även om de vet att de är i underläge? De kan inte bara tiga still och gilla läget. Övriga världen har övergivit dem för länge sedan. Räkna hur många resolutioner från FN som Israel skiter i. Även om man inte gillar muslimer så måste man ändå tillstå att även de har rätt att bo någonstans. Läs denna långa förklaring av Michael Wihe

"Om Israel- Palestina-konflikten

Jag föddes 1946, Israel 1948. Min far, som slagits i den danska motståndsrörelsen under kriget, var under min uppväxt en varm Israelvän liksom hans andra hustru som var en av de danskar med judiskt blod i ådrorna som tvingats fly till Sverige. Jag växte upp i Herbert Tingstens Sverige och Herbert Pundigs Danmark med bilden av Israel som ett hem för de förföljda och med historierna om de israeliska kibbutzerna som fick öknen att blomma. Jag stod på Israels sida i kriget mot Egypten 1956 och såg det som en Davids kamp mot Goliat. Och jag minns tydligt den i sexdagarskriget mot Egypten 1967 segerrike Moshe Dayan, med sin svarta lapp för ögat, Golda Meir som blev kvinnlig premiärminister 1969 och Abba Eban med sin bildade engelska accent. Ja, jag är uppvuxen med bilden av Israel som ett i grunden europeiskt land och som ”Mellanösterns enda demokrati”.
Någonstans runt 1970, när de palestinska flyktingarna drevs ut ur Jordanien och flydde till Libanon och Leila Khaled inledde de palestinska kapningarna av civila israeliska flygplan, började bilden spricka.
Var historien om Israels födelse inte också historien om mordet på Folke Bernadotte av Sternligan under ledning av den blivande israeliske premiärministern Yitzhak Shamir? Var Palestina verkligen ”ett land utan folk” som väntade på ”ett folk utan land”? Varför hade jag aldrig hört talas om al-Nakba - katastrofen - där 700 000 palestinier - 85% av den arabiska befolkningen - fördrevs av israeliska terrorgrupper och palestinska byar ödelades och palestinsk egendom exproprierades?
Och jovisst, öknen blommade, men var det inte med hjälp av stulet palestinskt vatten?
Och var Israel verkligen en demokrati när medborgarskap grundades på religion och landets arabiska befolkning diskriminerades?
Och mina tvivel växte: när israeliska trupper eller Israelstödda miliser massakrerade palestinska flyktingar i Tel al Zatar 1976, och i Sabra och Shatila 1982 eller ödelade Jenin 2002.
Israeliska agenter kidnappade Mordechai Vanunu i Italien 1986 för att han avslöjat Israels hemliga atomvapenprogram.
Israel började tortera palestinska fångar med hjälp av ”skakning”.
Israels byggde ”skyddsmuren” på palestinskt område trots kritik från den internationella domstolen i Haag.
Den israeliska armén dödade fredsaktivisten Rachel Corries när hon försökte stoppa rivningen av palestinska hus.
Och min skepsis växte.
Och under alla dessa år, oavsett ”fredsprocesser” och olika israeliska regeringar, amerikanska presidenter eller FN-resolutioner ökade de israeliska bosättningarna, vägspärrarna, militärkontrollerna, genomfartsvägarna ”Endast för israeler” och antalet bosättare på den ockuperade Västbanken och Israels kontroll över vattentillgångarna, samtidigt som de av palestinierna kontrollerade områdena krympte, situationen för palestinierna förvärrades och antalet dödade palestinier var tre gånger större än antalet dödade israeler.
Jag började alltmer se Israels agerande som en mycket systematisk etnisk rensning - det som militärer och politiker i det före detta Jugoslavien ställdes inför rätta för i den internationella domstolen i Haag (som Israel f.ö aldrig har erkänt.)
Israels anfall på Gaza 2008 stärkte mig i den uppfattningen.
Då dödade Israel 1 200 palestinier bl.a genom att beskjuta FN-skolor där civila har tagit sin tillflykt, hindra sjukvårdspersonal från att undsätta de skadade, bomba de sjukhustält som Danmark skickat för att hjälpa de nödställda, beskjuta Röda Korsets transporter och döda chaufförerna som försökte föra in mat till de hungrande. Israel lät stridsvagnar skjuta sönder Svenska Kyrkans sjukvårdsklinik och hindrade världens medier från att rapportera om förbrytelserna.
De som kallar sig Israels vänner talar om Israels rätt till självförsvar men vill inte tala om Israel som ockupationsmakt och de dagliga förödmjukelser som israeliska soldater utsätter palestinier för där palestinska kvinnor tvingas föda vid vägspärrarna och sjuka palestinier dör för att de nekas medicinsk hjälp.
Anhängarna till Israel förnekar de israeliska krigsförbrytelserna: bruket av vit fosfor i tätbebyggda områden och användandet av civila palestinier som levande sköldar, och påstår på fullt allvar att de döda civila palestinierna inklusive barnen alla har dött av någon sorts misstag samtidigt som de antyder att arabiska föräldrar inte älskar sina barn lika mycket som vi andra ”civiliserade människor” gör, utan medvetet föser dem framför sig när kulorna viner och bomberna faller.
Israels pågående anfall på Gaza är enligt samstämmiga rapporter om möjligt ännu brutalare än anfallet 2008. Ytterligare en gång massakreras civila palestinier och ytterligare en gång utökar Israel sin makt och sitt territorium.

Mikael Wiehe. Malmö den 30 juli 20142

 
Ingen bild

Lotta

31 juli 2014 07:14

@Mattias
Du slipper fira midsommar.

 
Ingen bild

Lena

31 juli 2014 07:28

@Maria
Jag har inte läst hela texten av Mikael Wiehe eftersom han inte är en person som "har mitt öra". Han är en person som också föraktar det svenska folket för att de inte tycker som kommunisterna.
Jag förstår mycket väl att det händer fruktansvärda saker i krig och det händer på båda sidor. Du ska inte inbilla mig att palestinierna heller är oskyldiga, de har ju röstat fram Hamas. Problemet är väl bl a att de inte har tillgång till fri information utan de är indoktrinerade som det hette en gång i tiden från västerpartiet.
Nu är det så att inte heller svenskarna har fri tillgång till information (inte de som saknar PC, och du vet väl själv hur indoktrinerade unga människor blir i ett samhälle med den fruktansvärda reklam som är idag samt inte minst i skolan idag). Inde ens statliga SVT är fria, oberoende och opartiska informatörer av nyheter. SVT är kidnappat av någon anser jag, den enda kanal jag i stort tittar på är Kunskapskanalen. Tror den är fristående från SVT på något sätt.

 
Ingen bild

Mattias

31 juli 2014 07:58

@Lena
Vilka jag umgås med? Helt säkert min hustru och mina barn, som sagt midsommar är inget jag firar då det är en hednisk högtid som svenskarna gjort om till något helt annat än vad det var tänkt från början, respektlöst.

@Thoralf
Bekänn färg nu, är du för religionsfrihet eller inte? Tror du inte att det kan vara bra för dina potentiella väljare att veta var du står?

@Lotta
Ja tack och lov för det. Men vad i midsommarfirandet är det som identifierar oss som svenskar enligt dig, glass?

 
Ingen bild

Niklas R

31 juli 2014 11:50

@Maria

Araberna/ muslimerna fick närmare 77% av palestinaterritoriet när området delades upp mellan muslimer och judar efter Första Världskriget.

Hur mycket mer tycker du att de skall ha?

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 juli 2014 11:58

Sveriges Radio meddelar om kritik mot en kommande film. "Rasistkritik mot biblisk storfilm".
Tydligen spelar vita alla höjdare och svarta spelar tjuvar och slavar.
För något år sedan spelades filmen om den finske Mannerheim in. Mannerheim spelades av en svart skådespelare. Var fanns kritiken mot den historieförfalskningen..?

 
Ingen bild

Thoralf A

31 juli 2014 17:00

Mattias

Hur ser du på Egypten? De har också en gräns mot Gaza som är stängd!

 
Ingen bild

Mattias

31 juli 2014 19:24

@Thoralf
Det ska jag svara på när du besvarat min fråga angående religionsfrihet.

 
Ingen bild

Thoralf A

31 juli 2014 22:48

Mattias

Religionsfrihet är en självklarhet för mig. Men alla religioner skall också vara öppna för kritik och en öppen debatt. Det saknar jag fullständigt när det gäller islam. Det finns ingen som helst intern kritik inom islam och just därför står man och stammpar på samma fläck som för mer än tusen år sedan.

Nu förväntar jag mig att få ett svar om Egypten.

 
Ingen bild

Lena

31 juli 2014 23:27

@Mattias 19.41 den 30/7
Du skriver: "Tycker han har helt rätt i att: Midsommarfirandet hör inte till det som bör definiera en svensk identitet". För dig är midsommar fylleri, våldtäckt och midsommar. Ja då frågar jag, med vem du då umgås med. Du svarar: med min fru och barn. Det förvånar mig en del att du inte kan fira midsommar p g a det är från början en hednisk högtid.
Jag förstår inte tänkandet. Vad är problemet? Det här handlar om historia, om det från början innan kristendomen kom till Sverige (kallades Svithjord under tidig vikingatid) so what? Är det fel att ladda en f d hedniskt firande med kristendom?

Symboler utvecklas under tid. Även swastikan hade en annan betydelse innan Hitler tog det i besittning. Under flera tusen är hade den en annan betydelse i Indien, Persien och Armenisk kultur bl a - den var då en uråldrig symbol för solen. Men det är kanske svårt för dig att förstå om du inte läst på om historien.

Jag tycker nog att du någon gång kunde vara generös nog och bjuda din familj på ett riktigt svensk midsommarfirande. Alla människor behöver referenser och indoktrinera inte dina barn, låt dem själva bestämma vad som dom tycker om, vad dom föredrar.

 
Ingen bild

Gun-Britt H

1 augusti 2014 07:21

Radions utrikeskorre Cecilia Uddèn är den enda som öppet kritiserat Hamas i sina reportage. Hon har berättat att Hamas har monopol på varorna som kommer genom tunnlarna och att gazaborna tvingas betala ockerpriser för dem, hur Hamas mer och mer tvingar dem (kvinnorna) att klä sig "korrekt" och att de på sedvanligt brutalt sätt i arabvärlden dikterar vanliga människors livsvillkor.
Hon berättade även att Hamas efter att ha kommit till makten efter de fria valen beslöt att som första punkt avskaffa just -de fria valen.
Uddèn är naturligtvis propalestinier men just vad gäller Hamas är hon väldigt kritisk. Så heder åt henne!!

 
Ingen bild

Tony

1 augusti 2014 08:22

Här fegade den fege Mattias ur!

 
Jerry

Jerry

1 augusti 2014 08:34

Gaza, ett smalt landområde, ungefär 3 mil långt och 1 mil brett. Invånarantal 1,7 miljoner. I praktiken ett tättbefolkat fängelse där befolkningen inte har någonstans att fly när bomber regnar över dem.

Situationen som uppstått har sin grund i en politik som varit felaktig från början. Kort efter att Israel bildats började etniska utrensningar. Palestinier fördrevs från sina hem. Detta var innan några krig hade startat så påståendet att det var rättmätiga erövringar är lögn. Den israeliska staten konfiskerade helt enkelt hus från palestinska familjer och gav till judar. Bara 5 år efter förintelsen ska tilläggas. Sedan i de krig som följde erövrade man Västbanken och Golanhöjderna. Oavsett vad som påstås så har zionisterna aldrig velat lämna tillbaka landområden. Det ingår inte ens i deras tankevärld eftersom de vill ha ett judiskt Stor-Israel.

Vem som är jude kan förresten diskuteras. Netanyahus regering har numera stängt gränsen även för etiopiska judar eftersom de enligt hans eget uttalande utgör ett hot mot "Israels judiska karaktär". I Negevöknen har man byggt ett jättelikt fångläger för att förvara olagliga immigranter. Det är med andra ord inte bara konflikt mellan palestinier och judar utan även mellan kaukasiska judar och afrikanska. Sorgligt att se folkmobbar skandera på gatorna och rikta hot mot människor som inte gjort dem något. Skrämmande att rasismen sanktioneras av staten. Grogrunden till alla problem är zionismen. Den måste bort så att Israel blir ett normalt land där människor kan leva ifred.

http://www.humlesurr.nu

 
Ingen bild

Mattias

1 augusti 2014 09:12

@Thoralf
Tack för svaret.
Självklart tycker jag att hela blockaden av Gaza måste stoppas.
Men det är ju inte riktigt så enkelt så länge alla parter (inte minst terroristerna i Hamas) begripit att våld inte är lösningen på konflikten.

@Lena
Tror inte vi har samma referensramar, antar också att du saknar erfarenhet av ett riktigt vårblot eller offerritual. Tror det skulle göra dig gott att beskåda, eller varför inte hålla i offerkniven?
Bara för att vi svenskar gjort om högtiden till ett "barn-event" förändrar inte det min syn på dess faktiska innebörd, då jag är troende och till skillnad från dig även har mycket stor erfarenhet av polyteistisk religionsutövning.
Svamlet att jag skulle indoktrinera mina barn vet jag inte vart du fått från, men det skulle inte falla mig in.

 
Ingen bild

Niklas R

1 augusti 2014 10:20

@Jerry

Wow!!! Snacka om historierevision. Vad har du lärt dig den? Lenininstitutet för världshistoria?
Först, det finns inga palestinier, tittar du på dokument från tiden innan 70-talet och Arafats försök att hitta på ett folk, så betecknas alla muslimer som araber.

Orkar inte upprepa samma som jag skrivit tidigare i denna tråd angående hur Israel grundades så jag tänker bara gå in direkt på dina fakta fel.
1. Araberna som bodde i det som blev Israel blev mer uppskrämda av arabisk propaganda än faktisk möte med den nya statens försvarsmakt så de flydde innan armén kom dit. De araber som stannade och inte försökte mörda folk hade inga problem med den nya staten. Israel blev attackerade samma dag som staten utropades så de hann inte med några "utrensningar" som du påstår att de gjorde. Däremot, eftersom araberna vägrade erkänna den delning av territoriet som förslagits i FN året inan så försökte de med våld fördriva de judar som bodde i territoriet.
2. Alla araber som kunnat bevisa att de förlorat fastigheter i Israel, Gaza, Judeen eller Samarien har fått ekonomisk ersättning för deras förlust av den israeliska staten.
3. Judeen och Samarien samt östra Jerusalem, områden på den västra banken av Jordanfloden ockuperades av Jordanien 1948 och annekterades officiellt till Jordanien, precis som Krim annekterades av Ryssland tidigare i år, 1950. Denna annektering förkastades av i stort sett alla andra nationer, inklusive den arabiska ligan som startade kriget! Denna ockupation bröts 1967 när IDF kastade ut de jordanska ockupanterna med huvudet först.
4. Golanhöjderna användes för att kontinuerlig bomba israeliska bondgårdar av Syrien. 1967, när Syrien återigen attackerade Israel så tryckte IDF tillbaka den syriska armén så hårt att den sprang hela vägen till Damaskus, eftersom regimen där var rädd att IDF skulle fortsätta till huvudstaden. Israel bestämde sig dock bara för att ockupera höjden för att säkerställa sina medborgares säkerhet. Som utomstående så kan jag inte se annat än det är deras rätt till krigsskadestånd för de illegala krig som Syrien startade 1948, 1967 och 1973.

Nu förstår jag att du tycker att utlänningar som vistas illegalt i ett land inte skall interneras eller på andra sätt förhindras röra sig fritt bland befolkningen. Du tycker säkert också att landets skattebetalare skall stå för eventuell försörjning, vård och boende som dessa illegala invandrare behöver för att vistas illegalt i landet.
Men så fungerar inte riktiga stater, deras jobb är att säkerställa säkerheten för SINA medborgare och upprätthålla lag och ordning i riket. Därför så internerar ALLA stater (förutom Sverige) illegala utlänningar till dess de utvisas ur riket.

 
Ingen bild

Lena

1 augusti 2014 11:08

@Mattias 09.12
Jag blir inte klok på ditt svar. Nu säger du plötsligt att midsommarfirande är ett "barn-event"? I första inlägget var du för Kifah Qasem Mohammads inlägg om att "Midsommarfirande bör inte vara det som definieras svensk identitet". Dessutom pratar du om vårblot och offeritual samt erfarenhet av polyteistisk religionsutövning. Jag får inte ihop ditt resonemang.
Du har rätt att utöva vilken religion som du önskar i detta land, men du måste ändå förstå att det är extremt ovanligt och att du inte kan räkna med förståelse från andra. Vårblot och offerritual blä! Påminner om satanism - värre finns inte!

 
Jerry

Jerry

1 augusti 2014 12:21

@Niklas, vad vill du kalla dem då? de araber som levt sida vid sida med judar sedan generationer tillbaka. Långt innan Israel bildades. Ett land som till mångt och mycket är grundat på myter från bibeln. Vem vet om kung David ens existerat? Finns inga geologiska bevis som backar upp historierna i bibeln. Samma sak med slaveriet i Egypten och Exodus. Inte det minsta bevis för att det stämmer heller. Förmodligen propaganda författat av gamla patriarker för att svärta ner den mäktige fienden Egypten. Den var en stormakt i området och Israel ett framväxande kungadöme.

Namnet Palestina användes av Romarna. Kanske var ursprunget Filistéen, det landområde där filistéerna bodde vid Medelhavets kust. Judarnas område kallades Judea. Men Palestina har använts lite hur som helst. Innan Britterna tog över så ingick Palestina i det Osmanska riket. Sen vet vi vad som hände när Storbritannien i kolonialistisk anda gav bort ett land som inte tillhörde dem. FN:s ursprungliga plan var dela upp i två länder och göra Jerusalem till en neutral zon. Det höll naturligtvis inte. Innan Israel bildades så hade judar och araber levt sida vid sida generationer tillbaka. Om man studerar gamla bilder från Jerusalem så är det stor skillnad mot nu. Det var ett blomstrande ställe med många kulturer där människor inte levde i skräck. Idag är det på många sätt en döende stad. Det var förresten perserna som hjälpte judarna bygga templet. Romarna förstörde det men lät en vägg stå kvar som bevis för deras makt. Det som kallas Västra muren.

En som engagerade sig för araberna var Folke Bernadotte. Under kriget hjälpte han judar undan nazisterna. Han blev mördad av Sternligan. En av de högsta ledarna för Stern var Yitzhak Shamir som senare blev premiärminister i Israel.

http://www.humlesurr.nu

 
Ingen bild

Mattias

1 augusti 2014 12:25

@Lena
Om vi jämför dagens midsommarfirande med forna dagars så är det faktiskt ett barn-event idag,
Kom ihåg vad frågan var från början, "Midsommarfirande bör inte vara det som definieras svensk identitet", de flesta svenskar står i djup konflikt med vad det står för. Midsommar har sin grund i forna dagars polyteistiska trosuppfattningar (många gudar) och är en fruktbarhetshögtid och inget annat, även om vi gör om och tar bort vissa delar av det gamla. Förstår att det kan vara svårt att ta in och få någon betydelse, speciellt för dem som saknar religiös övertygelse, då man inte har något att ta hänsyn till.
Och visst har du rätt, det är inte jättemånga som tillhör de här sällskapen men betydligt fler än du anar. Det förkommer självklart offer inom tex teistisk satanism, men det är de ju inte ensamma om, vi ska inte glömma de mer initierade inom asatron mfl.

Vi har inte samma syn på midsommar du och jag, bara att acceptera.

 
Ingen bild

Thoralf A

1 augusti 2014 16:20

Mattias

Jag väntar fortfarande på ditt svar om Egyptens agerande mot Gaza och dess befolkning. Jag vill ha ett svar som är längre än två rader!

 
Ingen bild

Mattias

1 augusti 2014 18:38

@Thoralf
Som sagt hela blockaden av Gaza måste hävas, även Egyptens del i den. Som du säkert förstår tycker jag inte något vidare om Egyptens agerande. Detsamma tycker nog de flesta "icke medlemmar" av Hamas boende i Gaza just nu. Och det är ju för deras skull blockaden måste hävas, likasom att Hamas och Israel måste välja bort att mörda varandra, för deras skull. Tyvärr blir det nog inte så.

 
Ingen bild

Thoralf A

1 augusti 2014 18:59

Mattias

Anser du att det är rätt att ge Israel hela skulden för den situation som råder i Gaza. Då tänker jag inte i första hand på den nu rådande krigssituationen.

 
Ingen bild

Mattias

1 augusti 2014 19:15

@Thoralf
Nej det är klart jag inte gör. Har full förståelse att Israel inte vill ha raketer och bomber över sig. Och de har full rätt att försvara sig när så sker. Men det som ser i Gaza nu är inte på något vis i propportion med de skador Hamas lyckats med. Och med det militära och tekniska övertaget Israel har borde de inte behöva bomba sjukhus och skolor.

 
Ingen bild

Mattias

1 augusti 2014 23:27

Mattias

Hur vet du att de bombar sjukhus och skolor?

Om det nu skulle vara så att Hamas förvarar sina vapen/racketer på sjukhus och skolor. Vad tycker du att Israel i så fall skall göra?

 
Jerry

Jerry

2 augusti 2014 04:09

"Vad tycker du att Israel i så fall skall göra?"

Det är ett svårt problem som aldrig kan bombas bort - om man nu inte tänker mörda hela befolkningen på Gaza. Med Arafat och PLO fanns visst hopp. Problemet var att den extrema situationen på Gaza och maktlösheten gjorde att folket tröttnade på honom. Arafat satt i husarrest i Ramallah medan ockupationen fortsatte och livet var lika eländigt som vanligt. Hamas fick större makt. Ska tilläggas att de även sysslar med välgörenhet vid sidan om sin militära gren.

Israel har skapat denna krutdurk. Det tar generationer att släcka hat så jag vet faktiskt inte hur man ska lösa det. Politiken har varit fel från början. Man borde insett att det bästa sättet att undvika konflikter är att låta människor leva tillsammans så att de knyter band. Gett upp tanken på en renrasig judisk stat. Finns visserligen israeliska araber men även dessa diskrimineras, jobbar för lägre löner, har inte tillstånd att bygga hus osv.

Det är lätt att starta krig men svårare att avsluta dem. En början hade varit att sätta sig vid förhandlingsbordet. Det kommer aldrig att ske så länge Israel har övermakt och förlitar sig på den. Förhandlar gör man enbart när man är tvingad till det. Men det är en dumdristig strategi eftersom tiderna förändras. Ingen stormakt varar för evigt. Det kostar pengar att ha en stark militär. Kanske amerikanska skattebetalare tröttnar tillslut på att finansiera mördandet av palestinska barn.

http://www.humlesurr.nu

 
Ingen bild

Ludvig

2 augusti 2014 07:24

Som vanligt får man gå till denna bloggen för att få veta sanningen.

 
Ingen bild

Mattias

2 augusti 2014 15:10

@Mattias
Det vet jag eftersom jag har kontakt med en person som just nu är i Gaza, han har sett deted egna ögon.

 
Ingen bild

Thoralf A

2 augusti 2014 19:23

Mattias

Har han sett med egna ögon att Hamas förvarar sina raketer på sjukhus och skolor.

Vad anser din kontakt i Gaza om Hamas?

 
Ingen bild

Mattias

2 augusti 2014 20:49

@Thoralf
Det vet jag inte, men jag vet att han varit på flera av sjukhusen och på flera skolor. Men det är väl självklart att de använder alla tänkbara platser för att förvara vapen och raketer. Som hamaskrigare kan du nog inte slåss vad vi kallar konventionellt, Hamas är faktiskt att betrakta som terrorister, tja tycker jag iaf. Men det ger inte Israel rätten att mörda civila med den frenesi de nu gjort.
Han jag mailat med är ju där i jobb och har Gaza som arbetsplats, har ingen aning om vad han anser om Hamas, eller om han ens är i livet.

 
Ingen bild

Niklas R

3 augusti 2014 00:52

@Jerry
Kalla dem araber, för det är det de är och vad de kallade sig själva innan Arafat kom på att de skulle kallas palestinier. Grannländerna anammade detta för det var ett bra sätt för dem att särskilja på araber från Gaza och Judeen/ Samarien från sina egna landsmän. Det var "palestinierna" som förlorade krigen, inte araberna/ muslimerna. Och eftersom de inte är araber utan "palestinier" så behöver inte grannländerna behandla dem som bröder i nöd utan kan sätta dem, mot internationell lag skall nämnas, i läger utan att erkänna deras flyktingsstatus.

Men det är uppenbart att du inte kan något om historia, speciellt inte mellanöstern historia.
Storbrittanien gav inte bort något land som inte tillhörde dem. De vann kriget, Osmanska riket förlorade och fick plikta med hela sitt territorium och blev uppstyckat precis som Österrike-Ungern och Tyskland blev. Sådana är krigets regler.
Men för att det skulle gå rätt och riktigt till så avgjordes uppdelningen av Palestinamandatet av Nationernas Förbund där gränsdragningen mellan judarnas hemland och arabernas kungariket sattes. Igen, läs mina tidigare inlägg så lär du dig något.
Dessa gränser för judarnas hemland blev sedan gränserna för Israel, som däremot fick stora delar av sitt territorium ockuperat av muslimska arméer samma dag som de utropade sig som självständig nation. Territorier som de sedan tog tillbaka med vapenmakt 1967.

Sedan är det ingen idé att du kommer dragande med FNs förslag på en två-stats lösning från 1947 eftersom judarna iofs godkände den så förkastade muslimerna den. För de trodde i sin enfald att de kunde förgöra judarna med vapenmakt.

Nej, skall vi se krasst på situationen i Gaza så är enda lösningen att IDF driver ut alla muslimer i havet från remsan och sedan återställer området för bosättning så det blir lugn och ro. Muslimerna i Gaza har inget intresse av att leva fredligt med Israel, deras röster på Hamas bevisar detta. Och som vi svenskar säger, har du tagit djävulen i båten så får du ro honom i land också.

 
Jerry

Jerry

3 augusti 2014 10:26

@Niklas, du märker ord. Vad ska vi benämna de så kallade israelerna då? Jag har varit där och kan konstatera att de ofta är inflyttade amerikaner, kanadensare, ryssar och även svenskar. Vad ska en svensk göra på Västbanken som kanske är född och uppvuxen i Stockholm? Det finns sådana som sitter i en olaglig bosättning och kvider om att deras judiska blod är hotat. Vad de inte fattar är att de stulit marken från ursprungsbefolkningen.

Innan Israel bildades var en minoritet judar som hade levt där från början. De flesta var araber som också hade funnits där från början. Det fanns en sionistisk rörelse med anor från 1800-talet som var nationalistisk och hade som mål att bilda en judisk stat. När Israel förklarade sin självständighet så satte de genast igång att rensa ut folk. Det sionistiska målet är att skapa ett renrasigt Stor-Israel. Vad nu renrasig innebär. Vissa judar är blekfisiga västerlänningar medan andra ser mer ut som araber. Det har naturligtvis skett en blandning. Ironiskt nog är förmodligen palestinierna mer semitiska och besläktade med de ursprungliga hebréerna än vad många inflyttade judar är.

"Sådana är krigets regler."

Krig har inga regler. Just det som är problemet och varför situationen ser ut som den gör. Jag har svårt att förstå varför palestinierna ska betala priset för Europas krigsförbrytelser? Om jag inte missminner mig var det tyskarna som utrotade judar och inte några andra.

"Sedan är det ingen idé att du kommer dragande med FNs förslag på en två-stats lösning från 1947 eftersom judarna iofs godkände den så förkastade muslimerna den."

Så du påstår att sionisterna godkände att Jerusalem var en neutral zon som de inte ville lägga beslag på? Eller att de inte var sugna på Golans vattentäkter eller de heliga platserna på Västbanken? Hebron är en stad där Abraham lär ha bott med sin familj. Försöker du slå i oss att sionisterna tänkte ge detta frivilligt åt araberna? De bara väntade på lämpligt tillfälle att lägga beslag på allt. Kanske var hela idén med att bilda en judisk stat ett misstag. De flesta judar lever utanför Israel och långt ifrån alla vill ha ett eget land. Skapar enbart problem. De bråkar om Jerusalem men ärligt talat är det inte något märkvärdigt. Den gamla staden är inte mycket större än några fotbollsplaner. Består mest av sten och stinkande sopor. Vad de tjafsar om är obegripligt för det är en gudsförgäten håla. Själv la jag grunden för min ateism efter att ha varit där. Insåg en gång för alla att det finns inte någon gud. Endast människor som försöker tillfredsställa sina egoistiska behov på olika sätt. En del är religiösa och njuter av att känna sig utvalda. Andra är nationalister som tror på sin ras och dess överlägsenhet. Det blir mest soppa av alltsammans.

http://www.humlesurr.nu

 
Ingen bild

Niklas R

3 augusti 2014 12:08

@Jerry
Personer som bor och är medborgare i en nation betecknas oftast med en nationalbeteckning så som svensk, ryss eller israel. Det finns inget "Palestina", alltså finns det inga "palestinier". Det närmsta du kommer palestinier är filisteerna som bodde i området när Rom döpte sin provins efter dem med det latinska namnet för filisteer, palestinier.
Detta folk finns inte kvar utan de sista av dem konkurrerades ut av inflyttande araber på 1800-talet.

Definiera olaglig bosättning. Olaglig enligt vilken lag?
Eftersom Judeen och Samarien samt Jerusalem olagligen ockuperades och annekterades av Jordanien 1950 som sedan formellt "gav upp" territoriet 1988. Därav så finns det inget som enligt internationellt erkänd rätt säger att de araber som bosatte sig i området efter 1948 har någon laglig rätt att bo där.
De fastigheter som fanns i området innan 1949 och som är/ var skatteregistrerade är de som erkänns enligt lag. Resten är uppförda utan bygglov och precis som i Sverige så rivs byggnader som uppförs utan bygglov. Endast nya fastigheter som fått bygglov får byggas i området. Det är av denna anledning som många judiska bosättningar rivs, eftersom de uppförts utan tillstånd.

Nu börjar du flyta ut med beteckningarna, om det inte finns några regler för krig hur kan någon begå krigsförbrytelser?
Vilka krigsförbrytelser skulle Europa ha begått?
Uppdelningen av Palestinaterritoriet gjordes i samförstånd mellan den judiska och arabiska gruppen och det formella beslutet av Nationernas Förbund 1922.

Du kan leta upp FNs förslag från 1947 samt vilka länder som var för och emot förslaget om du inte tror mig. Det finns säkert tillgängligt i FNs arkiv.

 
Jerry

Jerry

3 augusti 2014 14:13

@Niklas, när du säger att Jerusalem ockuperades av Jordanien förmodar jag att du menar Östra Jerusalem som ligger på Västbanken. Västra Jerusalem har mig veterligen tillhört Israel sen 1948.

"Vilka krigsförbrytelser skulle Europa ha begått?"

Skojar du? Finns knappt ett land som inte bar sig illa åt under kriget. Koncentrationsläger, bombningen av Dresden... Men jag vet att du tänker försvara det också så bespara mig. Det sorgliga är att mänskligheten inte lärde sig någonting och antagligen aldrig kommer att göra det. Jag är inte religiös som sagt men tror hårt på devisen "behandla andra som du själv vill bli behandlad". Det är så enkelt faktiskt men svårt ändå. Om Netanyahu inte vore den rasistiska träskalle han är så skulle han insett att palestinierna på Gaza reagerar på exakt samma sätt som judar skulle gjort i samma situation. Det är inte konstigt. Vi är människor som fungerar på ungefär samma sätt. Konflikter uppstår inte utan anledning. Det finns orsak och verkan. Samma sak när det gäller konflikten på Nordirland och många andra ställen. Behandla andra med hat så möter du hat. Ta till våld så får du uppleva våld.

http://www.humlesurr.nu

 
Ingen bild

Onkel Sven

3 augusti 2014 16:46

Nu är det inte bara SD som H.G Strömer spyr sin galla utan även Israel och judarna !

 
Ingen bild

Niklas R

4 augusti 2014 11:02

@Jerry
För det första, det var du själv som sa att det inte finns några lagar för krig, så hur kan det då finnas krigsförbrytelser?

Sedan är det ingen idé att gå in i en diskussion om Andra Världskriget eftersom det inte är det som denna tråd handlar om. Men för att lugna dig så kan jag säga att jag har antagligen glömt mer om Andra Världskriget än vad du kan om det.

Poängen är, hur du än vänder och vrider på det, att araberna har olagligen, sedan 1949 ockuperat Israelisk mark. Och trots att israelerna försökt få till stånd fred med sina grannar så vägrar de flesta av dem att gå med på detta.
Israel, i motsats till grannländerna, har uppfyllt stadgarna så som det var sagt för skapandet av deras hemland från 1922. De araber som bodde innanför gränserna av Israel blev, om de ville, israeliska medborgare med fulla rättigheter, precis som de judar som bodde i territoriet fick.
Jämför det med hur judar och kristna behandlas och behandlades i de kringliggande muslimska grannländerna.

Sedan kan man väl gå in i en diskussion om vem som är hatisk och mordisk egentligen.
Det är bekvämt och politiskt korrekt att skylla på israelerna och säga att de är mordiska små svin. Men då väljer man att bortse från några väldigt intressanta detaljer.
1. IDF varnar alltid innan de bombar eller går in i ett område så att de civila kan fly. IDF har designierade säkerhetszoner som civila kan springa till innan bombningarna startar. Dessa säkerhetszoner annonseras ut per högtalare, telefon eller flygblad. Hamas skjuter raketer mot israeliska mål UTAN att först varna civila.
2. IDFs regler för konflikten säger att varje smart bomb måste ha en säkerhetszon som den kan dirigeras till om det skulle visa sig att det finns civila i området där den skall detonera.
Hamas skjuter hej vilt och siktar medvetet på civila mål, både israeliska och egna.
3. Antalet dödsoffer enligt Hamas är bara civila. Men i början av konflikten utgjordes hälften av dödsoffren av beväpnad Hamas-terrorister och i förra konflikten 2009 så var majoriteten av de döda hamas-terrorister.

Så precis som historierna från Muslimska Bröderaskapet i Egypten när Mubarak störtades så är historierna från Hamas påhittade. Propaganda som PK idioter sväljer med hull och hår utan att tänka efter lite själva först. Precis som de svalde Sovjetunionens propaganda under andra hälften av 1900-talet.

Men du har rätt. En konflikt uppstår inte av sig själv. Och den dagen muslimerna erkänner staten Israels rätt att existera och leva så kommer det att bli fred i mellanöstern.

 
Ingen bild

Onkel Sven

5 augusti 2014 08:03

Konstigt att denne H G Strömer som säger att han själv fick fly från Tyskland strax efter andra världskriget på grund av förföljelse är så oerhört hatisk mot Israel och judarna !

 
Jerry

Jerry

5 augusti 2014 12:16

"den dagen muslimerna erkänner staten Israels rätt att existera och leva så kommer det att bli fred i mellanöstern."

Magstarkt med tanke på att de bygger på ockuperat område och försöker tvinga bort palestinierna från deras hem. Rätten att existera måste vara ömsesidig anser jag.

http://www.humlesurr.nu

 
Ingen bild

Niklas R

5 augusti 2014 15:21

@Jerry

Hur kan Israel ockupera sitt eget territorium?
Faller det under samma logik som "krig har inga regler" och "Europa begick krigsbrott"?

 
Jerry

Jerry

5 augusti 2014 21:44

@Niklas, teoretiskt finns det mänskliga rättigheter som länder förväntas följa även i krig. Att inte angripa civilbefolkning osv. Problemet är att det sällan är någon som respekterar dem. Ja krig ska ha regler men i praktiken finns det inga. Jasså du hävdar fortfarande att det inte begicks krigsbrott i Europa. Eller vill du kanske att jag räknar upp varenda enskilt land som begick krigsbrott och på vilket sätt? Samtidigt säger du att det inte ska vara en diskussion om andra världskriget. Hur ska du ha det? Jag sa att Tyskland hade utrotningsläger och att Palestinierna fick betala priset. De fick betala för Europas dåliga samvete. Nej jag håller med om att det inte är logiskt.

Eftersom Nazityskland hade goda relationer med USA till en början och kända industrimän som Henry Ford var nazister, samt att USA gav amnesti åt tyska vetenskapsmän efter kriget så vore det inte mer än rätt att judarna fått en bit av USA istället. Att man gav dem Palestina och körde iväg den ursprungliga befolkningen var ytterligare ett brott mot mänskligheten och ett sätt att döva samvetet för alla vidriga brott som begåtts i Europa.

"Hur kan Israel ockupera sitt eget territorium?"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Israeliska_bos%C3%A4ttningar

Jag har ingenting att tillägga. Läs istället.

http://www.humlesurr.nu

 
Ingen bild

Niklas R

5 augusti 2014 22:25

@Jerry

Judéen och Samarien har tillhört Israel sedan uppdelningen av Palestinaterritoriet 1922.
Du är pigg på att hävda rättigheter och internationella av avtal men du förnekar Israels rätt till sitt eget territorium som är deras rätt enligt samma internationella regler. Det är vad som kallas hyckleri.
I den pågående konflikten så gör IDF allt den kan för att undvika civila förluster, vilket är mer än du kan säga om Hamas.

Men jag antar att i brist på fakta så kommer du att förneka verkligheten och historien och istället hitta på en egen verklighet som mer passar in på din övertygelse.

 
Stefan

Stefan

26 augusti 2014 13:24

Om båda parter gör eftergifter,både som missgunnar varandra så gunner det varandra till slut.Att hara leder ingenstans.Att enas i mycket svåra val även om det svider hos hos båda parter gunnas.Fred är ett faktum.Stryp länder som förser andra med vapen

http://Israel och Gaza

 
Ingen bild

Stefan

26 augusti 2014 13:29

Om båda parter gör eftergifter,både som missgynnar varandra så gynnar det varandra till slut.Att hata leder ingenstans.Att enas i mycket svåra val även om det svider hos hos båda parter gynnas.Fred är ett faktum.Stryp länder som förser andra med vapen

 
Ingen bild

Stefan

26 augusti 2014 13:38

Den ena tycker si den andra tycker så alla övertygade att just de har rätt.Gör eftergifter i båda led,sluta hata.Hur orkar man lägga sin energi på detta???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se