thoralf

Direktlänk till inlägg 18 juli 2014

KFF SPONSOR?

Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2014 01:36

Ibland blir man både överraskad och väldigt förvånad.


Tydligen har Sverigedemokraterna utan min vetskap ställt till det i Kalmar och för Kalmar FF om man skall tro media.


Läs artikel i Östran och Barometern.


Citat från Östran.


“I veckan uppmärksammade bland andra förre Vänsterledaren Lars Ohly att Sverigesdemokraterna finns med på den sponsorlista som finns på Guldfågeln Arena. Uppgiften har sedan spridit sig som en löpeld genom sociala medier. På onsdagen beslutade Kalmar FF att omgående plocka bort SD från sponsorlistan, samtidigt tar klubben bort Socialdemokraterna i Kalmar län, som också köpt in sig som sponsor.”

 

Jag är ordförande för SD i Kalmar kommunförening och dessutom kassör för vårt distrikt Kalmar län. Men jag känner inte till att vi skulle ha sponsrat Kalmar FF. Jag har inte ens hört talas om att vi skulle erbjudits denna möjlighet. Ännu mindre att vi betalat 2 000 kronor till Kalmar FF.


Men gratis reklam är ju aldrig fel!


UPPDATERING!


Är jag välkommen på KFF:s matcher? Undrar om jag nu kommer bli stoppad vid entrén imorgon när KFF möter MFF på Guldfågeln arena. Är aktiva Sverigedemokrater välkomna att se fotboll i Kalmar?

Jag har faktiskt köpt ett årskort för drygt 3000 kronor. Eller är det också en sponsring som inte är tillåten enligt Svante Samuelsson?


Eller är styrelsen för KFF lika "skitnödiga" som LO-facken?


Jag anser att KFF och andra föreningar istället borde vara tacksamma om även lokala politiska partier vill stödja deras verksamhet. Men som alla vet har detta "problem" uppkommit efter att Sverigedemokraterna vuxit sig stora på den politiska spelplanen.
 
 
Svensson

Svensson

18 juli 2014 07:49

Kalmar FF fick sån panik,så dom kollade inte äns upp att uppgifterna stämde,det här bevisar att Sverigedemokraterna påverkar mer än dom tror.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 juli 2014 08:04

Hehe,som vanligt obefintlig källkoll från media. Skulle Sverigedemokraterna finna ett botemedel mot cancer så skulle inte det vara bra det heller.

 
Ingen bild

Bo

18 juli 2014 08:11

Treenigheten: sport, pengar och politik.

 
Ingen bild

SM811

18 juli 2014 08:35

Är det någon som tar Vänsterledaren Lars Ohly på allvar?
Kan det vara ett led i hans "utomparlamentariska metoder"?

 
Ingen bild

Tony

18 juli 2014 08:44

Brukar inte titta på soffprogrammen i TV, men gjorde
i morse ett undantag. Debattämnet var utestängningen av
SD av LO. Deltagare var Anders Björk, Peter Woldarski och
en djupt störd vänsterjournalist som visst hette Bohlin i
efternamn, Björk och Woldarski ansåg att det var helt fel
att stänga av SD från uppdrag i facket, medan denna
vänstertjej ansåg det vara rätt. Anders Björk frågade då
om det var någon från andra partier som hon tyckte borde
hållas utanför facket, hon tittade då på honom som om hon
inte förstod frågan, och blev svaret skyldig, att någon
djupt skadad vänsterdåre borde hållas borta från viktiga
uppdrag, ja det fanns inte i hennes insnöade värld.

 
tant Gul

tant Gul

18 juli 2014 09:18

"Könsstympar sina döttrar precis innan man söker asyl i Sverige. Eller också resaer man hem på semester (sannolikt på svenska skattebetalares bekostnad) sedan man erhållit PUT och får döttrarna könsstympade hemma i det forna hemlandet."

Varför importera dessa afrikaner till Sverige?
Dummare beslutsfattare och myndighetspersoner än de nysvenska kan inte finnas annorstädes - såvida inte... en dold agenda ledande till en framtida bastardisering av svenska befolkningen är det eftersträvade målet.

http://goo.gl/9S4BhN

http://goo.gl/9S4BhN

 
Ingen bild

Gute

18 juli 2014 09:46

Stefan Löfven gjorde en valstrategisk miss när han skrev rakt från hjärtat vad han tyckte om Gazakonflikten, givetvis blir han hårt ansatt av hatmobben från vänster, men han står ändå fast vid sitt uttalande och det visar på hög moral och är hedervärt, men det kommer att bli dyrt.

Det bästa med det hela var ändå att vanligt folk fick se en annan sorts näthat som media gör allt för att dölja, så nu är det upp till opartiska journalister att börja gräva i problematiken och redovisa resultatet för allmänheten, om de vågar....

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juli 2014 10:14

Det som förvånar mig mest är att det finns de som tror på Lars Ohly.
Fö. är det som vanligt. Lögnen är det enda vapnet som de politiskt korrekta har mot SD.

 
Ingen bild

Putte

18 juli 2014 10:35

På tal om vänsterjournalister.
I slutet av 60-talet och början av 70-talet insåg extremvänstern att de aldrig skulle kunna göra väpnad revolution. De kom då på att de mycket lättare skulle kunna styra samhällsutvecklingen i den riktning de ville, om de kunde ta kontroll över massmedierna. Ett stort antal av dem började då plugga på journalisthögskolorna. Nu sitter dessa extremvänstermänniskor som lärare och professorer och utbildar dagens journalister. För att komma tillrätta med detta bör så många SD-ungdomar som möjligt utbilda sig till journalister, för att på så sätt komma tillrätta med extremvänsterns dominans av medierna. I dagens journalistkår dominerar ju extremvänsterpartier som V, MP och Fi.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juli 2014 10:46

@Putte.
Helt otroligt bra tänkt!! Borde ha tänkt på det själv.
Hörde för många, många år sedan att Vänstern uppmanade sina unga till att bli fritidsledare, eller, med bättre betyg, lärare, eller med väldigt bra betyg, journalister.
Allt för att nästla sig in i samhället och fördärva det.
Så din ide' är lysande!!

 
Ingen bild

OH

18 juli 2014 11:03

Lars Ohly, det var väl den pajasen som storbölade när muren föll. Jag trodde han flyttat hem till Nordkorea.

 
Ingen bild

Pepparholm

18 juli 2014 11:07

Putte - man tycks inte behöva någon utbildning eller ens något omdöme för att kunna kalla sig för journalist. Ta t ex Linette Israelsson som i Sundsvalls Tidning får skriva en stor artikel på nyhetsplats om en Sverigedemokrat som är gift med en filippinsk kvinna!? Å andra sidan lär inte ens en högt utbildad Sverigedemokrat få skriva i Sundsvalls Tidning. För att få njuta av högt stående journalistik så får vi läsa Avpixlat, Thoralfs blogg m fl.

 
Ingen bild

Fi betyder fiende

18 juli 2014 11:13

Ni som följer Kalmar FF kanske skall hålla lite koll på sponsorlistan en tid framåt. Skulle inte förvåna det minsta ifall gummiryggarna försöker skyla över borttagandet av SD med att samtidigt ta bort sossarna för att slippa kritik om politisk diskriminering. Men efter en tid när uppmärksamheten lagt sig är säkert sossarna välkomna tillbaka. Om så blir fallet bör KFF få veta att deras feghet är uppmärksammad.

För övrigt är det fullständigt obegripligt hur någon enda självständigt tänkande människa kan lyssna på och reagera utifrån vad alla dessa galna kommunister och extremfeminister kacklar ur sig. Aldrig något som är ens i närheten av konstruktivt, bara fullständigt irrelevant och förvirrat. Schizofreni och Narcissism tror jag är ett par diagnoser som är relevanta för stollarna.

 
Daniel

Daniel

18 juli 2014 11:15

All reklam är bra reklam :)

http://danneking.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

tant Gul

18 juli 2014 12:01

Hulda och Putte!

Ni tänker "otroligt bra" (tillsammans), men bortser från tidsfaktorn.
Tiden står inte stilla.
Hur tror ni Sverige ser ut om trettio år?
Sedan dagis, den svenska skolan, feminist- och genusfanatikerna, Södertörns Högskola och liknande institutioner har genomfört sina omprogrammerings- och fördumningsinsatser, muslimer sitter i viktiga beslutsfattande positioner, en begynnande bastardisering av de lägre befolkningsskikten har inletts med ty åtföljande intelligensras o.s.v
Reflektera över vad som hanns med och kunde åstadkommas i Tyskland 1930-1945. 15 år bara!
2045 finns det inget att rädda - då finns det inget Sverige som är värt att rädda. Den då kvarvarande svenska folkspillran är tillspillogiven.

 
Ingen bild

Stefan A

18 juli 2014 12:46

Tony!
Rebecka Bohlin heter tydlige människan, med en egen sida rebeckabohlin.com extremfeminist förstås, expert och undervisare i feministiskt självförsvar, och kommunist, det behöver knappast tilläggas. Trodde att iaf. Björk skulle våga komma till kärnfrågan i debatten om uteslutningar, men nej, ingen vågar ta upp medlemsdemokratin i facket, rätten att utse sina egna företrädare utan inblandning från toppen, det är ingen demokrati utan toppstyrning, vänstern har förstås inga problem med detta, den som hotar konsensus plockas helt enkelt bort med en gummiparagraf."löpeld" "sociala medier" vem fan bryr sig om social medier bland vanligt folk, det är bara miljöskadade journalister som bryr sig, helt sjukt att man tar så stor hänsyn till sociala medier att man plockar bort både det ena och det andra.

 
Ingen bild

Göta

18 juli 2014 12:56

Tant Gul skriver: "2045 finns det inget att rädda - då finns det inget Sverige som är värt att rädda. Den då kvarvarande svenska folkspillran är tillspillogiven."

Jag håller helt och hållet med dig Tant Gul. Det är en kapplöpningen med tiden. En kapplöpning där okunnigheten, naiviteten och enfalden i Sverige tyvärr kommer att segra.
Åtminstone ser det väldigt mörkt ut nu.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juli 2014 13:38

@Tant Gul
Tack för uppskattningen! Gör så gott jag kan..
Man kan inte jämföra Hitler-Tyskland eller Stalins Sovjetunionen med dagens samhälle.
Vi har lättare att få till oss information från olika håll. Det hade inte de människor som led i Sovjet och Tyskland.
Men det är förfärligt att politiker och journalister som är uppväxta med demokrati, så hett längtar till dess motsats.
Att dagens feminister försvarar Islams kvinnosyn, skrämmer också. Hur kan de se detta och inte reagera. Märkligt och förfärande.

 
Ingen bild

kritisk

18 juli 2014 14:12

Till Thoralf

Hur kan du ställa frågorna huruvida du skulle vara välkommen till guldfågeln och ifall pengarna du köpt ditt årskort för skall ses som sponsring???
Korkade frågeställningar, men vill man blanda äpplen och päron så.....

 
Ingen bild

tant Gul

18 juli 2014 14:58

Hulda!
Man skall nog inte utan vidare och generellt jämföra Hitler-Tyskland och Stalins Sovjetunionen. Det senare stod från sin första början för den grövsta ondska någonsin utövad (i samverkan med judar)mot en befolkning, medan det förra fram till kanske 37-3 faktiskt var ett tappert och i huvudsak framgångsrikt försök att få en konkursad nation på fötter. Hade Adolf redan då fått möta sin gud, hade han av en sörjande värld utnämnts till störste stadsmannen någonsin. Att han ogillade (på 'nusvenska': hatade) judar fanns det faktiskt mycket välmotiverade och reella skäl för.

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2014 14:59

Över lag går det igenom hela etablissemanget ett mönster om att inte ta i SD med tång, att t o m ljuga om sådana småsaker som sponsring, ja då är man panikslagen. Om man är panikslagen nu för att det trots all smutskastning, demonisering etc mot SD, går det framåt för SD:). Tror vi att vänta större misstag och rena missbedömningar, så den grop de gräver för SD kanske de själva ramlar i.

 
Ingen bild

OH

18 juli 2014 15:06

Kritisk
Vid sponsring ges ofta vissa motprestationer ex.vis ett antal fribiljetter. Därmed kan även ett enstaka biljettköp ses som sponsring.

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2014 15:21

@Tant gul och @Göta
Ang. vad som ev blir kvar av Sverige om ca 30 år om det här som nu pågår fortsätter. Jag tror/hoppas det kommer en motreaktion, ex i Frankrike och England är denna motreaktion mycket större än här och den kommer växa även i Sverige. Men visst, det är ingen rolig tid vi ser framför oss för det kommer svåra tider, och de som är mest indoktrinerade nu, inte alls har någon mental framförhållning/förberedelse kommer kanske inte att klara av sådana påfrestningar. Personligen tror jag att många som är totalt omedvetna om vilken tidsålder vi nu bevittnar, kommer att bli så chockade och förvirrade att de blir farliga både för sig själva och andra.
Alla samhällen som inte har någon tro på någon "högre intelligens eller gudomlighet" (obs menar ej satan) har gått under. De som är ateister/materialister kommer inte att se att det finns en mening bortom också bortom det materialistiska. Däremot tror jag att gud hjälper den som hjälper sig själv. Det är den bästa försäkringen man kan ha, om det nu finns någon försäkring.
Man kan också tänka sig att Sverige kommer att bli så extremt att våra grannländer kommer att reagera och "göra nåt åt det". Förstår om de inte vill bo granne med totala galningar.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 juli 2014 15:35

Tant Gul, kanske Tant Brun skulle vara mer passande, låter som någon form av Tysketös med kramp i högerarmen. Jag tror inte det är Thoralf till gagn med nazipropaganda och anitsemitism på sin blogg.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

18 juli 2014 15:51

Lena
Ville kommentera, men denna person, säger allt.
Den kommer att bli fruktansvärt jobbig att se för dig, men bit ihop.
https://www.youtube.com/watch?v=TuI4Nzc07Io

Den är 10 min,
Du vet om att alla 3 stora religioner har samma gud?

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juli 2014 16:18

@Tant Gul.
Nu är inte detta min blogg utan Thoralf,s. Men jag anser att du inte bör fortsätta att kommentera här.
Visst var fredsavtalet efter det Första Världskriget för hårt mot Tyskland, men det försvarar ingen av de handlingar som Hitler och hans hantlangare gjorde.

Hitler och Stalin var galningar båda två. De har båda vållat miljoner människors död och lidande. Krig, förföljelse, tortyr, avrättningar, hjärntvätt, ödeläggelse mm. mm. lämnade dessa herrar efter sig.

Återigen "Tant Gul", överväg noga om du ska kommentera här igen...

 
Ingen bild

Thoralf A

18 juli 2014 16:40

Kritisk

Jag tycker faktiskt frågeställning är relevant. Om inte pengarna välkomna i ena fallet borde de inte vara det i andra fallet heller. Det handlar inte om att blanda äpplen och päron. Tycker i så fall att LO-facken också blandar äpplen och päron när de inte tillåter Sverigedemokrater vara förtroendevalda men deras medlemsavgifter är dock välkomna. För mig är det hyckleri!

 
Ingen bild

Gute

18 juli 2014 16:55

Till Tant Gul och Hulda.

Att jämföra äldre politiska konflikter och krig med nutid är helt meningslöst, förutsättningarna och läget ser helt annorlunda ut idag, men att lära sig av historien och gemensamt förhindra ett världskrig är av högsta prioritet.

Sedan kan ju den som är intresserad av krigshistoria försöka att rösta fram den ledare som har varit grymmast av dem alla, men det har som sagt ingenting med dagens problematik att göra!

 
Ingen bild

Kritisk

18 juli 2014 17:07

Thoralf

I det ena fallet är det partiet med sina medel och värderingar som sponsrat för en motprestation av något slag (och då talar jag om både SD och S), i det andra fallet är det du som privatperson och fotbollsintresserad som med egna medel köpt något utan att för den skull kräva liknande motprestation från Kalmar FF som förening.
Det du nämner om LO är jag inte insatt i så det kan jag inte kommentera.

 
Ingen bild

Gute

18 juli 2014 17:16

Till Kritisk.

Hur ser du på kopplingarna mellan Socialdemokraterna - LO - Aftonbladet?

 
Lotta

Lotta

18 juli 2014 18:02

Den kärleksfulla religionen islam visar sitt rätta fula tryne återigen:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/hotades-efter-att-ha-konverterat

http://nä

 
Ingen bild

Hacke

18 juli 2014 18:48

@ Stundtahl
Vill bara tacka dig för uppskattande kommentar i den förra posten. Alltid roligt med värmande ord från vänner i den Sverigevänliga rörelsen.

 
Ingen bild

Farbror Sven

18 juli 2014 19:03

Heja Israel , ge dom på nöten ordentligt !

 
tant  Gul

tant Gul

18 juli 2014 19:36

Finns det någon LÄSKUNNIG här?

Jag skall låta täckelsen falla.
Jag kommer nu att måla mig BRUN,
avslöja att jag är RASIST,
och helt klart att jag oxå är NASIST,
samt att jag därför inte är värdig att kommenter på Thoralfs blogg.

Jag gör detta genom att våga påstå följande:
>> Jag hålller det för sannolikt att Adplf Hitler gillade (sällskaps) djur. <<
Jag stödjer detta uttalande på vad denna sida visat:

google bilder: Adolf Hitler+animals

Samtigt vill jag uppmärksamma samtliga på denna rolig bild:

http://goo.gl/llxYDJ

Den *påminner* om en annan bild -- som inte kostade upphovsmannen livet, men kosing -- under Thoralfs politikerkarriär --
fast inverterat (omvänt), om ngn förstår vad jag menar.

http://goo.gl/llxYDJ

 
Ingen bild

tant Gul med trubbiga fingertoppar

18 juli 2014 19:46

- och dålig syn.
Därför bli det en del feltryck i brådskan.
Tillgiv mig även detta!
Jag skall skaffa en stylo.

 
Ingen bild

OH

18 juli 2014 20:08

Kritisk
Du är en väldigt generös person. Om du köper en tågbiljett från Kalmar till Paris för 6.000:- SEK begär du ej att få åka med tåget.Jag däremot är så sniken så att om jag köper en biljett för ynka 100:- SEK för att få se KFF begär jag att föreningen upplåter plats åt mig.

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2014 21:04

@Mats (ateist) Proffstroll
Nej jag blev inte upprörd att se denna film, jag har inget emot religiös kritik. Jag är absolut inte religiös, och inte tror jag på en "gubbe uppe i himlen" som vi fått lära oss från småskolan på 50-talet eller från Michelangelos fresker i S:t Peterskyrkan. Min gud kan inte sägas, (Ulf Lundells ord), jag är andligt intresserad men absolut inte för att predika för någon, eller för den delen övertyga någon. Det är väl det som jag är mest kritiskt mot ateister - det att de liknar präster i sin inre längtan att predika för andra. Det är INTE jag. Men tycker att vi avslutar konversationen här om detta eftersom du inte är inne på det spåret. Lär dig att acceptera att andras "inre värld" inte är lika din - och du behöver inte förakta eller förneka den andre något.

 
Ingen bild

Fi som i stim

18 juli 2014 23:51Kvinnomassaker i Baghdad, 25 kvinnor brutalt mördade,
förövarna är inte "vita medelålders män",
utan svartmuskiga anhängare till "fredens religion"
varför Gudrun med bihang håller tyst.

 
Ingen bild

Kritisk

19 juli 2014 08:12

Till OH

Klart jag ska åka med tåget, det är ju vad jag betalt för. Vad jag inte betalt för är att ha mitt namn någonstans på tåget, omnämnas eller på något sätt synas personligen, vilket jag krävt om jag hade SPONSRAT tågbolaget med 6000kr.
För dina ynka 100kr begär du en sittplats och med all rätt, men kräver du även en plakett med ditt namn på stolen eller någon annanstans på arenan, kräver du att matchspeakern ropar upp ditt namn och summan du KÖPT din biljett för. Nej, det gör du inte och har heller inte rätt att göra heller. För du har KÖPT en biljett inte sponsrat klubben/föreningen ifråga.
Om du går och handlar matvaror anser du även då att du sponsrat bolagen vars produkter du köper, om du köper en ny bil har du då sponsrat biltillverkaren, om du går på bio har du då sponsrat filmbolaget, om du tankar din bil har du då sponsrat mackägaren eller oljebolagen.
Det är skillnad på att sponsra något och att köpa något.

 
Ingen bild

Kritisk

19 juli 2014 08:16

Till OH

Och att jag ifrågasatte thoralfs frågeställningar är för att han jämförde när ett parti sponsrar en verksamhet med när han som privatperson köper en vara.

 
Ingen bild

Vakttornet

19 juli 2014 10:45


@ Ali Baba
Är du shia eller sunni?
I vilket fall som helst,
Dra åt Mecka!

 
Ingen bild

Thoralf A

19 juli 2014 10:45

Kritisk

Får då Sverigedemokraterna i Kalmar köpa 5 årsplatser som man utnyttjar för att bjuda medlemmar på fotboll?

Kalmar FF erbjuder olika paket inför varje säsong. Skall då politiska partier uteslutas från denna möjlighet?

 
Ingen bild

Argus

19 juli 2014 11:19

@Tony: "Rebecka Anna Therese Bohlin, född 1971 i Göteborg, är en svensk journalist och författare. Hon var chefredaktör för den syndikalistiska tidningen Arbetaren (tillsammans med Rikard Warlenius) mellan 2004 och 2009. Hon anställdes på tidningen 2000 och var även redaktör för boken XX. Feministiska samtal, idéer och utbrott (2005). Sedan dess har hon utkommit med böckerna: De osynliga: om Europas fattiga arbetarklass, 2012, Bokförlaget Atlas. Bit inte ihop! Sätt gränser på jobbet (tillsammans med Sara Berg), 2013, Ordfront. Rebecka Bohlin är även instruktör i feministiskt självförsvar och ger kurser i feministiskt självförsvar på arbetet (som olika temakurser) under namnet Bit inte ihop!. Hon är bosatt i Stockholm." (Wikipedia)

"Hon är bosatt i Stockholm", Söder tänkte jag men en snabb sökning på nätet visade att Söder var tydligen inte tillräckligt mycket arbetarklass vilket också Julia Caesar har visat i en nylig söndagskrönika. Dessutom visade sökningen att på samma adress återfinns en person vars namn tyder på ett ursprung i Västafrika inte långt ifrån ekvatorn.

Full pott med andra ord; våldsbejakande kommunist, feminist och anti-vit. Hade rätt kul åt att Anders Björk förgäves försökte få henne att nämna RF och AFA som våldsbenägna extremister. Men den väluppfostrade Åkesson äter tydligen små icke-vita barn till frukost. Man tar sig för pannan samtidigt som man allvarligt funderar på vad som gått fel.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

19 juli 2014 14:05

Lena

Stor eloge att du tog dig tid att titta. Har förstått att du är deist, men du är även ateist när det gäller islam ( antar jag)

Det finns alla sorters ateister, en del "predikar" (upplyser) andra inte. anledningen är nog olika den med. Men som Hitchens sa, religion är ett tanke dödande uttryck. Och jag som han tycker att människor skall släppa sina villfarelser och ta sitt humanitära ansvar själv, och inte skylla på något som ingen kan bevisa. Sen blir det bara fånigt om var och varannan skall springa omkring med sin egen lilla hemma snickrade trossystem.

Inte för att vara påträngande, men du skall få ett intressant klipp till, Hitchens vs Tony Blair
https://www.youtube.com/watch?v=ddsz9XBhrYA

Långt klipp men intressant.

 
Ingen bild

FSM

19 juli 2014 16:34


Nej nej jag är inte ateist jag är pastafarian vill du läsa mer gå in på http://sv.wikipedia.org/wiki/Det_flygande_spaghettimonstret

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

19 juli 2014 16:53

Samma som i Karlskrona, när Sverigedemokraterna ville sponsra Karlskrona Hockeyklubb med att ha sin logga i Telenor Arena så förbjöds plötsligt all politisk reklam i arenan. Socialdemokraterna hade haft sin logga i arenan sedan den byggdes, men den försvann då också.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Kritisk

19 juli 2014 17:15

Till Thoralf

Att köpa 5 årskort kan vem som helst eller vilken organisation som helst göra, om det då är just detta man betalar för (alltså de 5 årskorten) och då utan att krävs reklamplatser eller omnämnande på något sätt.
Vill en person eller organisation för en summa pengar ha sitt namn på arenan eller på annat sätt synas eller höras i samband med matcher eller evenemang på densamma (detta räknas ju då mer som att man köper reklam eller sponsrar) tycker jag att klubben/förening har rätt att välja vilka de tar emot pengar från utifrån hur de vill profilera sig och vilka de vill förknippas med.

Sponsor kallas den juridiska person eller privatperson som ekonomiskt stöder eller tillhandahåller tjänst för en annan verksamhet i utbyte mot annan tjänst. I idrottssammanhang är det vanligt att få som motprestation exponering, det vill säga reklam- och olika marknadsföringsvärden. Sponsorer är väldigt vanliga inom dagens idrottsrörelse men förekommer också inom kultur och i ideella verksamheter. Fördelningen mellan den första gruppen och de två sista är ungefär 70 respektive 30 %. Humansponsring och livsstilsponsring är exempel på andra mer specifika områden.[1] Termen sponsor har funnits i svenska språket sedan 1954 medan verbet sponsring började användas mer brett i Europa och Sverige på 1980-talet, jämför ordet respons. Själva fenomenet sponsring som det uppfattas idag uppstod i USA. Sponsorskap har där gått från att förknippas med gåvor till att idag anses som ett etablerat marknadsföringsverktyg, där båda parter har mycket att vinna.

 
Ingen bild

?

19 juli 2014 19:15


kritisk till vad?

 
Ingen bild

Thoralf A

19 juli 2014 23:28

Kritisk

Wikipedia!

 
Ingen bild

Kritisk

20 juli 2014 09:40

Thoralf

Från SAOL om ordet sponsor:
Person eller företag som ger ekonomiskt stöd i utbyte mot reklaminsatser.

Duger detta bättre för dig eller vill du ha fler källor om ordet sponsor och dess betydelse.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 20 juni 22:42

”Thoralf Alfsson slåss mot vindkraft och islamister och vill ta bort modersmålsundervisningen.”   ”Han satt en period i riksdagen. I höstens riksdagslista står han på plats 63. Thoralf Alfsson, 60, tänker jobba stenhårt för att ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 19 juni 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Ado...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 068 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se