thoralf

Direktlänk till inlägg 2 juli 2014

ROMSON GÄSP!

Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2014 21:26

 

Världskarta för klimatalarmister!


Lyssnade på ett seminarium om klimatanpassning under förmiddagen och de domedagsprofetior som inledde seminariet. När jag brukar ta upp vissa väderhändelser får jag alltid höra från klimatalarmisterna att man skall skilja på klimat och väder. Det borde faktiskt dessa politiskt korrekta personer från SMHI, SGU och politiker också göra. I vilket fall som helst så kände jag att jag fått nog av Almedalen för en stund.


Tog istället bilen och gjorde en utflykt till södra Gotland under eftermiddagen. Hittade denna fina skeppssättning vid Gannarve strax söder om Klintehamn.


 


Med tanke på landhöjning (något som klimatalarmisterna ofta glömmer) och att skeppssättning kan vara ca 3 000 år gammal kan Österesjöns vattenstånd varit 10-15 meter högre än idag. Utsikten är minst sagt naturskön med Lilla Karlsö ute i Östersjön.


 


Passade även på att ta några foton på vindskraftsparken vid Näs. En bedrövlig skövling av det svenska kulturlandskapet och inte minst en katastrof för fågellivet på södra Gotland.


 


Kom tillbaka till Visby lagom för att hinna lyssna till Åsa Romsons korta och färglösa tal i Almedalen. Om de politiska kommentatorerna ger Åsa Romson högre betyg än Jimmie Åkesson så går skam på torra land. Åsa Romsons tal var minst sagt torrt! I mer än ett avseende! Som vanligt får den medelålders vita mannen skulden för det mesta!


 


Men nu vet ju alla på förhand att Jimmie Åkesson kommer få det lägsta betyget av alla! Något annat vore en stor sensation.


Jan Helin och Aftonbladet har börjat med korvförsäljning. Det är inte IKEA-priser (5 kronor) som gäller! Jan Helin tar 15 kronor för en kokt korv enligt en köpare. Han måste väl finansiera sin stora monter ;-)


 



 
 
Ingen bild

Clyde

2 juli 2014 21:50

http://antropocene.se

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 juli 2014 22:02

Ja, det var ett väldigt hat mot vita män? Undrar varför kvinnor har det bäst där just vita män dominerar?

 
Ingen bild

Waterbug

2 juli 2014 22:37

Ja suck
Mer invandring, kortare arbetstid, mer till välfärd, mer till skola och barnomsorg, mera pappadagar, mera tåg, mera lokaltrafik, mera mera, ja mer till allt! Tillväxt är inte så himla viktigt dock.

Och allt detta finansieras med "grön energi" som skapar ofantligt med jobb och välstånd samt "ett par höjda skatter"..

Det är sådan FANTASTISK dagisnivå på mp-politik att man bara tar sig pannan och vill aldrig släppa taget. Det sjukaste av allt är att Löfven givetvis vet om att mp är ett rent fantasiparti men han kommer bli så illa tvungen att valsa runt med dem i 4 år om S skall få någon som helst makt tills det med all garanterad säkerhet blir någon form av högerregering igen 2018.

Det dummaste av allt sa Romson i aktuellt eller om det var i nån debattstudio efter talet, det var i stil med att om man inte är beredd på att dela upp föräldraförsäkringen mer lika så borde man skita i att skaffa barn...

Ridå

 
Ingen bild

För ett varmare klimat

2 juli 2014 22:41


"Kvinnans intelligens är defekt"; sade pedofeten Muhammed, islams grundare.
Åsa Romson´s rappakalja får mig att i andanom, all aversion mot pedofeten till trots, tänka
- Den där rackaren hade nog rätt!

 
Ingen bild

Leon

2 juli 2014 22:43

@ Thoralf

Klimatalarmisterna må "måla en underjordisk potetentat på ett vertikalt stående byggnadselement" och grunden de baserar detta på vara minst sagt "skakig". Men även mer seriös vetenskap ser det som ett bevisat faktum att årsmedeltemperaturen globalt sett har haft en stigande tendens sett över en längre tidspeiod. Väl att märka är dock att denna ses mer som del av en naturlig klimatcykel som har histiriska/fossila motsvarigheter som bland annat spårats i polarisarna. Dessutom att den senaste klimatförändringen av allt att döma tycks ha kulminerat och stabiliserats runt en, förvisso höjd, global årsmedeltemperatur den senaste 20 årsperioden. Vi eller våra efterkommande kommer knappast under överskådlig framtid att "bli blöta om fötterna" på grund av smältande polaris i alla fall.

Befinner mig förövrigt själv på Gotland och var också nere vid Näs häromdagen. Visserligen är "skogen" av vindsnurror en bedrövlig syn. Men ärligt talat var det ännu värre för ca 10 år sen då snurrorna var, i och för sig mindre, men nästan dubbelt så många.

@ Nemo

Samtidigt kan man ju fundera på om kvinnorna inte skulle ha det ännu bättre om inte männen, vita eller av annan kulör, alls dominerade. Antagligen mycket tveksamt men väl värt att fundera på.

 
Ingen bild

OH

2 juli 2014 22:49

Romsson är duktig på att tala utan att få något vettigt sagt.
Varje tänkande människa begriper förhoppningsvis att så kallad ekologisk odling är förödande för landet.Hur skall man kunna få nödvändig avkastning från grödorna utan att tillföra näringsämnen.
Även påståendet att vindkraften skall kunna ersätta kärnkraften är horribel om vi inte vill backa 150 år .
Det enda vettiga hon talade om var miljöskadliga flygresor. Hon menade troligen Wetterstrads farande mellan Sverige och Finland.

 
Ingen bild

Grattis Sverige

2 juli 2014 22:53


Shia-Sunni-kriget är här

Sunnimuslimen turken Mehmet Kaplan som sitter i den svenska riksdagen för Miljö(katastrof)partiet jämför sunnitiska jihadkrigare som reser från Sverige till Syrien för att slåss mot shiamuslimer, med de svenskar som deltog i det finska vinterkriget.

http://avpixlat.info/newsdesk/mps-mehmet-kaplan-jihadister-ar-som-frivilliga-i-finska-vinterkriget

 
Ingen bild

Wagner

2 juli 2014 22:58

Visst är det skillnad på väder och klimat.

7 grader varmt på midsommarafton är väder.
7 grader varmt på julafton är klimat.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 juli 2014 23:03

Dominera kan man göra på många sätt, tex genom sitt antal.

 
Ingen bild

Leon

2 juli 2014 23:06

@ "Grattis Sverige"

En mer relevant jämförelse skulle väl vara de Svenska (och av andra nationaliteter) stalinister som "härjade" som frivilliga i Spanska inbördeskriget (Internationella Brigaden). Eller för den delen de italienska "legionärerna" som deltog på Francosidan.

Alltså knappast några personer att hylla eller hjälteförklara.

 
Ingen bild

Eric H

2 juli 2014 23:37

15 spänn för en AB-korv är betydligt mer prisvärt än 17 spänn för en Aftonblaska....

 
Ingen bild

Hacke

3 juli 2014 00:04

Måste bara återkomma till Åkessons tal som fortfarande ringer som vackra klockor i mitt inre.
Om det hade varit vem som helst förutom Åkesson hade denne/a hyllats i spalterna för sina smått kongeniala grepp. Som att vrida solidaritetsvapnet ur händerna på motståndarna och rikta det mot dom själva. Samma sak med rasismen. Och så inte minst det där med klockringningen, en femstjärnig rekyl som ramade in hela hans framträdande fyllt av politisk hårdvaluta och retorik av högsta klass.
Lysande och en stor eloge till den eller de som stod bakom och naturligtvis blivande statsministern själv.

 
Lassekolja

Lassekolja

3 juli 2014 00:41

Åsa Romson höll inget tal. Hon stod bara och pladdrade en stund om hur dj--liga vita heterosexuella män är. Özz föll i god jord men så är han ju inte svensk heller!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Observer

3 juli 2014 01:51

Bedrövligt med dessa som l e v e r a v att larma om miljön i världens renaste land och att prata skit om världens mest jämställda karlar.
Man måste ju vara duktigt begåvningssvag för att stämma in i deras "sång" eller åtminstone knappast ha rört på sig nämnvärt här i världen.
Det är så dumt att man blir gråtfärdig.

 
Ingen bild

Observer

3 juli 2014 01:56

Aftonbladet säljer korv!!?
Om 10 Almedalar till är min förhoppning att de halar positiv iklädda jycklarkläder och tillsammans med Expressen drar "Berättelser" precis som Krösa-Maja.

 
Ingen bild

Leon

3 juli 2014 06:41

@ Observer

Har man rört sig runt lite i världen finner man snart att Sverige kanske inte är världens "renaste"...men i alla fall nära toppen bland "topp 10". Jämfört med exempelvis Singapore, där man blir bötfälld om man "slänger en fimp" eller några av de små staterna i Oceanien är Sverige i vissa avseenden ett "veritabelt skithål".

Men ser man mer "storskaligt" och jämför med andra stater av motsvarande "utvecklingsgrad", möjligen undantagande just Singapore, är Sverige onekligen "i ledningen". Med 90 % av energiproduktionen "koldioxidfri" och omfattande regleringar av livsmedelsproduktion m m framstår Sverige som "ett föredöme" även jämfört med vår "närmaste omvärld". Men inget är ju så bra att det inte kan bli bättre. Men "miljötalibanernas" (= MP) 1800-talsmässiga teknikfientlighet och socialistiska "planekonomi" är definitivt inte rätt väg att gå.

 
Ingen bild

Leon

3 juli 2014 06:47

@ Observer (igen)

Glömde ju Vatikanstaten bland de "renaste" länderna. Där produceras en stor del av energin med hjälp av "världens största" (?) solkraftsanläggning. Å andra sidan får ju denna anakronistiska stat all kraft "från ovan" så att säga.

 
Ingen bild

Stefan A

3 juli 2014 06:49

Är det samma skit i korven som i tidningen så avstår man nog från den...

 
Svensson

Svensson

3 juli 2014 06:55

Har ni sett att Aftonbladet har smyghöjt priset på sin tidning,den kostar nu 17 kronor.Och så fort det är någon helgdag ökar man på priset med någon krona.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

3 juli 2014 07:18

Kanske bra tänkt av aftonlögnen att slopa blaskan och skicka ut journalisterna med en låda på magen och sälja Aftonkorven.

 
Ingen bild

Leon

3 juli 2014 07:22

@ Stefan A

Med tanke på att ursprunget av råvarorna till korven inte behöver ursprungsmärkas kan du ha helt rätt att det kan vara "mycket skit" i den samma. Alla jämförelser med "tidningen" kan därför vara högst relevanta. Vi har ju redan upplevt "hästlasagnen" och "antibiotikafläsket" så vad som kan finnas i korven vill man knappast ens tänka på.

Förövrigt är det enda vettiga förslag som framförts under "almedalscirkusen" just C;s (?) om ursprungsmärkning av livsmedel. Alltså då även sånt som stoppas i korv och annan "färdigmat".

 
Ingen bild

Tony

3 juli 2014 07:49

Undrar om Miljöparticklarna vet om att det inte bara
är Sverige som gränsar till Östersjön. Om det ska göras
något radikalt åt miljöförstörelsen i detta hav , så måste
väl alla dom andra länderna också vara inolverade som gränsar
dit. men dessa dagdrömmare tror att bara Sverige, precis som
inom flyktingpolitiken späker sig själva till det yttersta,så
följer alla andra länder efter, men så är inte fallet.
Såg för något år sedan ett program på TV från en stor
Kolchos, där man körde flytgödslen direkt ut i vattnet,
samma hav som MP tror att Sverige ensamt kan rena.
Lägg sen till att Svensk bönder som har Svinproduktion
är tvungna att göra läckagesäkra gödselbrunnar med rening
av spillvatten. Men i detta orealistiska parti tror man att
bara man belastar Svenska företag maximalt med kostnader så
ordnar sig allt. Skulle inte förvåna om dom kräver att
Sverige står för alla kosnader även för reningen i dom andra'
länderna, inget förvånar när det gäller MP och kostnader!

 
Ingen bild

Tony

3 juli 2014 08:03

Borde inte Aftonsnaskan sälja röda korvar med tanke på
färgen på deras Journalister? Fast det går väl inte för
röda korvar kommer ju från Danmark ,och Danmark är inte
populärt på AB, så det får kanske bli gröna korvar istället,
för att markera att där även häckar en hel samling av gröna
män och kvinnor!

 
Ingen bild

Fiona1177

3 juli 2014 09:56

Åh herregud vad den människan (Romson) kan prata! Det tar ju liksom aldrig slut när hon väl har öppnat munnen. Pust. Däremot dina bilder Thoralf, de är underbara! Så oerhört vackert Sverige kan vara, det värmer själen. Bra att du tog en paus från Almedalseländet.

 
Ingen bild

Mahmoud

3 juli 2014 10:06

@Leon
Ja, just Vatikanstaten är ju känt för sina tunga industri...

 
Ingen bild

Gute

3 juli 2014 10:41

Thoralf du som är intresserad av fornnordisk kulturhistoria, Gotland är helt unikt i det avseendet som du säkerligen har insett vid det här laget.

Torsburgen borde du besöka om du är ute och åker, en av de största fornborgarna i Europa, som ligger ute på Östergarnslandet som är en av de naturskönaste platserna i Sverige.
En av de största skogsbränderna i Sverige ändrade karaktären på området 1992, men är nu istället ett unikt brandfält med stora biologiska värden.

Bulverket i Tingstäde träsk är också en mycket intressant konstruktion.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Torsburgen

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bulverket




 
Ingen bild

Gute

3 juli 2014 12:50

Tips på platser ifall du ger dig ut på östra Gotland.

Katthammarsvik

Grogarnsberget

Sysne

Sjauster

Ljugarn

Fjäle ängar http://www.guteinfo.com/?id=1771

Gervide järnåldersgård http://www.guteinfo.com/scripts/utskrift.asp?id=2047&ant=6

 
Stefan K

Stefan K

3 juli 2014 15:00

Apropå Jimmie Åkessons tal var gammelmedias recensioner skrivna innan talet ens hölls.

http://petterssonsblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards