thoralf

Alla inlägg under juni 2014

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2014 23:47

Nationaldagsfirande vid Skäftekärr på Öland är ett säkert kort, i varje fall om man vill undvika mångkulturella yttringar. Årets nationaldagsfirande var inget undantag.


Nationaldagstalet handlade om vårt kulturarv och då speciellt den öländska järmnvägen som avvecklades 1961. Ordföranden för den förening som driver museijärnvägen i Bödaskogen talade. Även en äldre man som jobbat vid järnvägen på 40 o 50-talet berättade om den tiden. Ett något annorlunda tal på nationaldagen men samtidigt visar det en helt annan självkänsla bland de personer som lever på norra Öland. De mångkulturella samhället är långt bort. Så hoppas jag också att det förblir.


Vi fick även höra en fanfar spelad på ett jakthorn som användes vid V-Gustavs jakter på Öland.


 SVT fortsätter med sin mångkulturella agenda. Vilka var artisterna på Skansen? Två pajasare såg jag. Undrar vad kungafamiljen tänkte? Jag förväntar mig helt andra artister på nationaldagen. Den enda som får ok är Lill Lindfors. Var det verkligen Sveriges Nationaldag som firades på Skansen?


Ovan på detta hade man sedan även Alexandra Pascalidou och Zoran Ismael. Vilka företrädare för vårt land ;-)


När sedan programledarna avslutar med att säga att det varit för mycket gult och blått så blir jag bara trött. Undrar om även det stod i manus?


Den enda positiva är väl att de som fått något att "tänka med" och som ser detta spektakel. Borde komma till slutsatsen att det bara finns ett parti kvar att rösta på den 14 september.


Imorgon åker jag till Motala på födelsedagsfest! Det ser jag fram emot ;-)


Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2014 10:34

 


Idag firar vi Sveriges nationaldag! Det tål att påpekas att det är Sveriges nationaldag och inget annat. Många tycks ha missuppfattat det hela och tror att det är andra kulturer som ska firas och lyftas fram på Sveriges nationaldag. Jag tycker uppriktigt sagt synd om dessa personer som inte vågar fira vår egen nationaldag.


Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges konung.


Sverige blev ett självständigt land!


 

 

Samma personer som har svårt att fira vår nationaldag, t.ex statsminister Fredrik Reinfeldt eller förresten hela skaran av partiledare inom 7-klövern, vi skall heller inte glömma den kanske största förnekaren av alla, Gudrun Schyman! Dessa vill göra Sverige till ett osjälvständigt land igen genom EU och dess överstatlighet. De låter dessutom Sverige betala ca 25 miljarder kronor årligen för att bli ett osjälvständigt land. Jag skulle utan tvekan kunna ta till ännu starkare ord angående deras svek mot fosterlandet.


Vi har varit ett självständigt land i snart 500 år! Kan vi säga att vi är ett självständigt land idag?


Kommer vi aldrig få uppleva vår 500-årsdag som självständigt land?

 

Jag hoppas att vi 2023 är lika självständiga som våra nordiska grannländer Norge och Island! Länder som är otroligt stolta över sin egen kultur och värnar och vårdar den ömt! Som dessutom firar sin nationaldag med pompa och ståt!


Idag firar jag nationaldagen! De Geer kan ta sina osmakliga ”konstverk” och slänga sig i väggen. Det kan för övrigt alla mångkulturellivrare också göra. För idag är det inte er dag! Den tillhör oss som är stolta över vårt land, Sverige! Och oss som vill bevara Sverige utan att översköljas av mångkultur och överstatlighet.


Leve Sverige och fosterlandet!


Herman Lindqvist har beskrivit dessa fosterlandsförnekare!


Av Thoralf Alfsson - 5 juni 2014 09:22


Ännu ett exempel på den miljonrullning som pågår i allt större omfattning på Migrationsverket och med Erik Ullenhag som högste ansvariga. Jag har ju tidigare skrivit om Lundegårds camping på Öland som har en vinstmarginal på ca 60-70 procent på asylförläggningen.


I denna artikel har till och med ägarna gjort en vinstkalkyl i en tvist med Migrationsverket som innebär att man säger sig ha en vinst på 235 kronor/dygn per plats. Eftersom man har 200 platser på sin anläggning borde vinsten ligga på ca 47 000 kronor/dygn vid fullbelagd anläggning eller ca 1,4 miljoner kronor/månad.


Visst är det märkligt att inte de rödgröna har något emot dessa vinster inom flyktingindustrin när man jämt och ständigt klagar över vinster för privata företag inom vård o skola?


Läs hela artikeln och granskningen.Tino Sanandaji sågar Sandvikenbluffen och dess påhejare i ett nytt läsvärt blogginlägg. I blogginlägget ger han media en rejäl känga för sin okunskap eller skall vi kalla det politiskt korrekta hållning.


"Miraklet i Sandviken är en av veckans största nyheter. Hundratals opinionsbildare, politiker och journalister har sett de här orimliga uppgifterna. Få tycks ha ens höjt på ögonbrynen. Ett önskvärt (men smått otroligt) resultat accepterades okritiskt genom groupthink. Rapporten om Sandviken började raskt att användas i regeringens opinionsbildning utan metodgranskning. Integrationsminister Erik Ullenhag twittrade “Sandviken påminner om att vi också blir rikare av öppenhet”. EU-minister Birgitta Ohlsson kommenterade om Sandviken för Expressen “Invandring är frihetsvinst för individen, välfärdsvinst för kommunen och kompetensvinst för företagen”. Eliten gick självbelåtet ut för att håna vanligt folk som var källkritiska. Expressens Tommy Schönstedt twittrade ”Intressanta och positiva siffror om invandringen i Sandviken. Och arga män – jo bara män – mejlar och protesterar…”."

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2014 23:15

Under ett valår får inte någon av sommarpratarna i Sveriges Radio vara politiker. Men det hindrar ju inte någon av sommarpratarna från att prata politik i sitt program eller ta politisk ställning.


Jag befarar att vi redan under premiärprogrammet kommer att få höra mycket politiska budskap och dessutom förtäckta angrepp på ett riksdagsparti. Eftersom programmet endast handlar om envägskommunikation kommer angrepp stå obemötta.


Jag är dessutom övertygad om att det inte bara i premiärprogrammet kommer förekomma politiskt korrekta och förtäckta angrepp eller kanske till och med helt öppna angrepp på ett riksdagsparti.


Detta supervalår kommer säkert locka vissa individer till att försöka vinna politiskt korrekta poäng i sina sommarprogram. Ställ in er på låga angrepp!


Jag kommer säkert lyssna på många av sommarpratarna om tillfälle ges men jag kommer också kommentera dem på bloggen om jag finner det nödvändigt!

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2014 15:21

SvD:s kulturredaktion fortsätter med de Geers verk och har nu intervjuat de Geer. Men i sann anda av politisk korrekthet utelämnar man nu helt och hållet Fi:s toppnamn Maria Borgström. Poängen med mitt blogginlägg var ju faktiskt inte konstverket i sig utan att Maria Borgström använde sig av det när hon ville smutsa ner firandet av vår nationaldag. Men i artikeln finns ändå en länk till mitt blogginlägg som fortfarande lockar läsare till min blogg. Läs artikel.


Jag tackar och tar emot och hoppas att några även läser andra blogginlägg och återkommer till min blogg. Nästan 20 000 unika besökare på bloggen sedan jag publicerade blogginlägget ;-)


Jag tycker ändå att det är intressant att detta så kallade ”konstverk” från 1967 innebar att konstnären dömdes för att ha skymfat en rikssymbol vid Svea Hovrätt till 75 dagsböter.


Hur många tror att någon skulle dömas för ett liknande konstverk idag?


Idag får man snarare pris och stor uppskattning bland kultureliten om man skändar nationen och dess rikssymboler!


Här kan man verkligen tala om en förskjutning till det sämre och det kan vi "tacka" alla förespråkare av mångkulturen för.


Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2014 00:07

 

Publicerad 2014-05-26 i Aftonbladet.


Att Sverigedemokraternas valresultat i EU-valet blev en överraskning för PK-eliten är nog ingen överdrift. Uppenbarligen fick det också vissa journalister att förlora omdömet! Åtminstone på Aftonbladet hade man svårt att acceptera valresultatet.


På Aftonbladets nöjesbladet publicerade man dagen efter valet (26 maj) en artikel om att Peps Persson skulle stämma en Sverigedemokrat, nämligen mig.


Redan dagen efter Sverigedemokraternas valframgång var Aftonbladet på gång med att smutskasta en sverigedemokrat. Problemet var bara att man byggde sitt "scoop" på en fyra år gammal artikel. En artikel som publicerades den 28 januari 2010. En artikel som dessutom byggde på rent felaktiga uppgifter. Vilket Peps Persson insåg! Att länka till ett YouTube-klipp kan aldrig vara grund för att stämma någon.


Aftonbladet upptäckte så småningom sitt pinsamma misstag och plockade bort sin artikel. Men det visar ändå på hur ”kåta” journalisterna var på Aftonbladet att hitta något som man kunde smutsa ner SD och en sverigedemokrat med direkt efter EU-valet.


Aftonbladets agenda avslöjades! Snacka om att falla på eget grepp.


Nyheter24 lyfter upp Aftonbladets ”misstag” och kallar det för veckans Facepalm i en artikel!


Är det någon som inte lyssnat till låten ”Grannen” av Peps Persson så tycker jag att ni skall lyssna fram till ca 3 minuter. Det var så långt klippet var som jag länkade till. Sista versen/verserna var inte med. Det var det som Peps Persson kallade att hans låt var ”kapad” och ”sönderklippt”. Undrar om någon tycker att en psalm som sjungs i kyrkan är sönderklippt om inte alla verser sjungs?


Peps Persson kanske skulle ha funderat lite mer på sin ”rasistiska text” innan han släppte den i ett album.


Som man bäddar får man ligga heter det ju!


Nu får vi se om Peps Persson hotar stämma mig för att jag uppmanar mina läsare att bara lyssna ca 3 minuter av låten.


Av Thoralf Alfsson - 2 juni 2014 23:31

Att en så ansedd tidning som Dagens Nyheter publicerar rena bluffartiklar är minst sagt anmärkningsvärt eller rent av sensationellt. Att det dessutom är PwC som utfört arbetet med rapporten är förvånande. Anseendet kommer sannolikt sjunka för företaget även om man kanske vinner en och annan poäng hos den politiskt korrekta eliten när man fixar en så anmärkningsvärd och bristfällig rapport. Kontorschef Pär Konradsson i Sandviken har skämt ut PwC!


Sandviken tjänar över 500 miljoner kronor på invandringen hävdades i rapporten. Det är så dumt att man börjar skratta. Har Peter Wolodarski fullständigt tappat förståndet efter EU-valet när han tillåter rena bluffartiklar i tidningen.


Tino Sanandaji sänker rapporten fullständigt i ett blogginlägg. Rapporten är verkligen ett exempel på att blanda äpplen och päron. Jag tvivlar starkt på att det verkligen kan vara PwC som tagit fram rapporten.


PwC har redovisat invandrares privata inkomster som intäkter för Sandvikens kommun! Är det en praktikant från SFI som tagit fram rapporten på PwC. Dessutom har tydligen Sandvikens kommun betalat drygt 140 000 kronor för rapporten. Skrämmande!!


Birgitta Olsson hyllar och applåderar rapporten enligt Expressen. Det säger ju en hel del om Birgitta Olssons verklighetsförankring. Men det var ju ingen överraskning.


Sverigedemokraterna gick bra i EU-valet i Sandviken. SD blev näst största parti i Sandviken.


 

 

Är det möjligen därför som PwC och Sandvikens kommun publicerar rapporten direkt efter EU-valet. Ett desperat försök att vända den positiva utvecklingen för Sverigedemokraterna.


En sak som PwC glömt i sin rapport är bidragen/ersättningarna från Migrationsverket som Sandvikens kommun får varje år. Det måste väl också enligt PwC räknas som en inkomst för kommunen. Jag har idag fått ett sammandrag på bidrag från Migrationsverket. Under 2013 fick Sandviken kommun 37,6 miljoner kronor från Migrationverket.


 


Listan med poster är närmare 300 rader lång. Om någon i Sandviken är intresserad av hela listan kan jag lägga upp den på nätet så att den kan hämtas hem.


Här finns hela listan


UPPDATERING


Barometerns ledarsida tar upp "Sandvikenbluffen" . Daniel Braw håller till och med Tino Sanndaji om att rapporten är en "bluff". Ibland överraskar till och med Barometerns ledarsida. Läs artikel.

Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2014 09:27

 


Feministiskt initiativs 4:e namn på EU-valsedel heter Maria Borgström och kommer från Gamleby som ligger strax norr om Västervik. Se SVT:s presentation av Maria Borgström.


 


Många vet nog egentligen inte vad de röstat på när de röstade på F! i EU-valet. Som vanligt var det media som gav F! ett stort utrymme de sista veckorna innan valet, inte minst public service och då framförallt SVT som mer eller mindre varje kväll haussade F!. Många vilsna ungdomar valde uppenbarligen att rösta på det okritiska budskap som media pumpade ut.


Några djupare analyser av Fi:s politiska program och dess konsekvenser gjordes givetvis inte av media. Efter valet kommer nu en och annan artikel som visar på bristerna. I Expressen kan vi läsa att några av Fi:s förslag skulle kosta skattebetalarna minst 250 miljarder kronor enligt ekonomer men det bekymrar givetvis inte Gudrun Schyman.


Jag väntar bara på att F! även skall föreslå en extra skatt för män eftersom de oftast har högre inkomst! Men det kanske redan finns gömt i partiprogrammet?

 

Maria Borgström ”hatar” uppenbarligen inte bara män, utan även den svenska nationen, vårt land Sverige och vår flagga. Därmed är nog hatet mot Sverigedemokraterna extra stort och i synnerhet mot männen inom SD.


I ett inslag från deras valvaka som sändes i SVT kan man höra hur deltagarna skanderar flera uppseende väckande ramsor. ”Alerta, alerta, antifascista” skanderades på valvakan. Det är en slogan som kommer direkt från våldsvänstern. Det vänsterextrema terrornätverket AFA lanserade nyligen det så kallade ”Alerta-konceptet”.  Se länk efter ca 12:50


Nu är det vår nationaldag på fredag. Inför nationaldagen 2013 publicerade Maria Borgström flera uppseendeväckande alster på social medier med följande budskap.


”Bränn svenska flaggan”

 

”Skända flaggan”

 

”Vägra vapen”

 

”Svik fosterlandet, var onationell”

 

Svenska flaggan prydes dessutom med texten ”Bajskorv” och ”Kuken”.


 


Det är "fina representanter" som står som toppnamn på Fi:s EU-valsedel. Jag blir beklämd av att se hur dessa personer agerar och vill rasera vår nation. Ja, det handlar om att rasera det som många generationer av slitsamma svenskar byggt upp. Skandal!


Är det verkligen denna utveckling som 200 000 svenskar röstade för i EU-valet? Vill vi ha dessa personer i Sveriges riksdag till hösten? Jag säger i varje fall Nej, tack!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se