thoralf

Alla inlägg under juni 2014

Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2014 22:56

Jag vet inte riktigt vad som händer på tidningsredaktionerna och då speciellt DN och kvällspressen. Men efter Sverigedemokraternas framgångar i EU-valet tycks desperationen var stor på vissa redaktioner. Sandvikenbluffen rullar vidare med nya avslöjanden!


Rapporten beställdes av Socialdemokraterna i Sandviken. Dessutom var en av det tre personer på PwC som tog fram rapporten en före detta socialdemokratisk riksdagskandidat enligt Tino Sanandaji.

Helt makalöst. Skönt att vi Sverigedemokrater inte behöver ägna oss åt lögner!


 


Dagens blogginlägg från Tino Sanandaji är väldigt läsvärt och borde få Peter Wolodarski att skämmas. Inte minst på grund av att även programmet Medierna i P1 tar upp att vare sig DN eller Expressen följt upp sina artiklar med rättelser.


Nu ställer man sig ju givetvis frågan hur många andra rapporter är manipulerade? Är fler rapporter och revisioner från PwC tillrättalagda för att gynna det mångkulturella samhället?


Jag har egentligen aldrig tidigare litat på några rapporter utan att själv göra kontroller och en del överslag om det gäller siffror. När det gäller Sandvikenbluffen så måste de lokala socialdemokraterna varit ovanligt dumma som försökte sprida denna rapport i tron att de skulle kunna använda den i debatten. 500 miljoner kronor i vinst i Sandviken på invandringen/år. Vilka vinster skulle då inte Malmö och Södertälje göra. Malmö får däremot ett kommunalt utjämningsstöd på över 4 miljarder kronor.En läsare gjorde mig uppmärksam på att UR gjort ett program med Sebbe Staxx. Det kommer uppenbarligen sändas den 13 juli.


Sebbe Staxx hyllas av många och får uppträdda på Grammisgalan. Nu har han även fått göra ett eget hyllningsprogram för UR.


 

 

Det går dock att se programmet redan nu på nätet. Rubriken på programserien är De obekväma. Jag har titta på programmet och kan bara säga att jag hoppas att det fungerar som ett avskräckande exempel på ungdomar.


 


Dessa ungdomar tycks tro att allt skall severas på fat! Inte att man faktiskt måste plugga i skolan, ända ifrån första klass till nionde klass. Sedan kan man välja den utbildning som man är mest intresserad av men då får man nog plugga ännu hårdare. Det tycks vissa ungdomar fortfarande inte förstått.


Därför rekommenderar jag alla att även se ett program till i denna serie. Nämligen programmet om Alice Teodorescu!


Skillnaden mellan Alice och Sebbe är pinsam att se.


Vem minns inte Alexandra Pascalidous osmakliga påhopp på Alice i P1 debatt bara för något halvår sedan. Påhoppet tas även upp i ovanstående program.


Alice Teodorescu fick ju även lämna Barometern som ledarskribent. Ett stort misstag av Barometern som dessutom skall ha kostat dem 300 000 kronor. Läs mitt gamla blogginlägg.


Det märkliga är att Sebbe Staxx är ”politisk korrekt” och hyllas av etablissemanget. Men Alice Teodorescu är ute i kylan för att hon kritiserat de politiskt korrekta.


Det visar på ett allvarligt sjukdomstillstånd i Sverige!

Av Thoralf Alfsson - 14 juni 2014 23:19

    


I den så kallade flyktingindustrin anser jag att det slösas mängder av skattekronor. Det är något som jag tagit upp i flera blogginlägg.


Jimmie Åkesson har nyligen intervjuats och där kommer frågan om flyktingindustrin upp och hur Bert Karlsson utnyttjar denna möjlighet.


"Samhällsekonomiskt är det direkt skadligt. Sedan finns det entreprenörer som inte sällan cyniskt utnyttjar en havererad asylpolitik. Det är problematiskt i sig. Bert Karlsson är definitivt en sådan. Det är helt uppenbart att han är ute efter att tjäna väldigt mycket pengar. Och det tycker jag är jätteproblematiskt, säger Jimmie Åkesson."


Se hela intervjun. Länk.I Borgholms kommun kvitterar Lundegårds camping och Kapelluddens camping ut ca 25-30 miljoner kronor tillsammans varje år från Migrationsverket på sina asylförläggningar under icke sommarsäsong.


Att ersättningarna är höga framgår av de stora vinsterna som nu istället investeras i nya anläggningar.

Förra året färdigställdes ett stort lekland vid Lundegårds camping.


Foto Thoralf Alfsson 


I år står snart ett nytt stort och lyxigt poolområde färdigt. Allt i praktiken finansierat av Migrationsverket gissar jag. Eller ska vi kalla det stöld från skattebetalarna!


 

Foto  Thoralf Alfsson


Denna lilla fritidsbåt sägs tillhöra en campingägare på Öland som anlitas av Migrationsverket. Men det är inte Bert Karlsson ;-)


Det finns fler som gillar att tjäna pengar.


 

Foto  Thoralf Alfsson


Det är Gustav Möller som myntat uttrycket "Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket". Gustav Möller var socialdemokratisk politiker men dock aldrig finansminister.


Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2014 13:04

 


Enligt min mening är det alldeles för allvarligt för att skratta åt när en minister tolkar Riksrevisionens granskning som Erik Ullenhag gör.


Etableringsreformen är en katastrof som dessutom kostar miljardbelopp för de svenska skattebetalarna!


Hur dumma tror Erik Ullenhag att svenska folket är? Eller är det på den nivån folkpartister befinner sig?


 


Jag undrar var Erik Ullenhag fått lära sig läsa siffror?

Av Thoralf Alfsson - 12 juni 2014 00:05

För en vecka sedan kom Riksrevisionens granskning av etablering och integration med rubriken ”Att tillvarata och utveckla nyanländas kompetens”. Rapporten har varit sparsamt citerad i svensk media. Men några artiklar finns trots allt. TT har skapat några artiklar som flera tidningar publicerat på nätet. Men de stora medierna har varit väldigt frånvarande.


Norra Skåne, SvD


Jag hade faktiskt förväntat mig att DN hade tagit upp rapporten men jag får ingen träff när jag googlar efter DN.


Jag bestämde mig för att titta igenom rapporten och därmed bilda mig en egen uppfattning om rapporten och inte nöja mig med vad TT skriver.


Efter att jag studerat rapporten kan man bara sammanfatta läget som rent katastrofalt och en allvarlig varningsklocka till politikerna i riksdag och framförallt i regeringen. Granskningen är ett kraftigt underkännande av Erik Ullenhags politik på integrationsområdet.


Kort och gott ett totalt misslyckande för Sveriges invandringspolitik!

 

Den borde i sanningens namn få 7-klöverns politiker att inse att vi inte kan ha den massinvandring som just nu pågår till vårt land.


I TT:s artiklar försöker man ändå ”försköna” situationen genom t.ex följande mening.


”Av dem som lämnat insatsen arbetar eller studerar bara en dryg fjärdedel, visar en granskning från Riksrevisionen.”

 

Svårt att tro att detta citat i verkligheten är en försköning av sanningen i förtäckta ordalag.


Sanningen finns i rapporten från Riksrevisionen och är den att bara 5 procent har ett arbete utan stöd. Ytterligare 5 procent har jobb med stöd och 10 procent har nystartsjobb. Ungefär 7 procent studerar men då kan det handla om komvux på grundskolenivå.


TT låter med andra ord på ett bedrägligt sätt låta oss tro att en fjärdedel klarar sin egen försörjning när det i själva verket endast handlar 5 procent som efter över 2 år i Sverige och i etableringsreformen klarar sin egen försörjning. Hur många av dessa 5 procent som jobbar i familjens eller släktens pizzeria eller restaurang förtäljer inte rapporten. Rena katastrofsiffror enligt min mening. 95 procent försörjs genom olika former av bidrag.


Rapporten pekar också på skillnaderna mellan män och kvinnor. Där kvinnorna har betydligt svårare att komma ut på arbetsmarknaden.


”Personer med Afrika och Asien som ursprungsregion har en lägre sannolikhet att få ett arbete.”

 

I och för sig ingen nyhet men det står svart på vitt i rapporten! Nästan lite rasistiskt av Riksrevisionen! Eller har man bara fördomar?


Men det allra värsta/bästa har jag sparat till sist!


”Enligt arbetsförmedlare och företrädare för komvux är många av de nyanlända mycket tveksamma till att ta lån, ibland av religiösa skäl.”

 

I detta fall antar jag att man syftar på studielån. Var och en förstår säkert vilken grupp Riksrevisionen avser. Man skriver det dock inte i klartext av politiskt korrekta skäl. Det kanske också förväntar sig att det svenska samhället skall bekosta hela deras utbildning.


I rapporten finns även en information som jag tror många är ovetande om när det gäller ”nyanlända” och vilka förmåner dessa får av det svenska samhället.


”Dagens regler medger att man kan läsa till årskurs 6 utan att skuldsätta sig. Om man läser på komvux och sedan går vidare till högskolan så avskrivs hälften av lånen. En av arbetsförmedlarna menar dock att det hela tiden är en avvägning, så att andra inte ifrågasätter varför de inte får samma förmåner.”


Hälften av studielånen avskrivs! Vem tar den kostnaden? Är det andra studenter, svenska studenter som får bära den kostnaden genom högre avgifter och räntor?

 

Hur många svenska studenter önskar sig inte samma förmån från det svenska samhället!


UPPDATERING!

 

Blogginlägget har tydligen väckt uppmärksamhet i regeringskansliet. Strax före dagens votering blev jag uppringd av en sakkunnig hos ministern Maria Arnholm. Han ville informera mig om att någon avskrivning av lån inte förekommer.

Jag hänvisade honom till Riksrevisionen! Jag har bara citerat från Riksrevisionens granskningsrapport och då är det lämpligare att prata med ansvariga där. Sedan får de om de inte har ”på fötterna” i sin rapport gå ut med en rättelse.


Men eftersom en arbetsförmedlare uttalar sig om att man måste göra avvägningar så är det ju även en bekräftelse på att det uppenbarligen praktiseras inom en myndighet. Man kan ju fråga sig vad det är för typ av avvägning som man gör på arbetsförmedlingen.


Rapporten handlar ju dessutom om just nyanlända.


I kommentarerna bekräftar ju faktiskt en person att dessa avskrivningar faktiskt sker och att även svenskar kan få dem. Men om jag förstår hans kommentar rätt så kommer i princip inte svenskar ifråga utan bara de som kommit till Sverige och är äldre än grundskoleåldern. I så fall stämmer ju Riksrevisionens text i granskningsrapporten.

Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2014 16:46

Idag kan vi läsa i Barometern att Hushållningssällskapet ger sig in i flyktingindustrin. Man har skrivit avtal med Migrationsverket om att ta emot 100 personer vid sitt internat vid Helgesboskolan.


Helgesboskolan ligger alldeles i norra utkanten av Kalmar kommun. Nu kommer således skolan vid Rockneby att drabbas av många nya elever till skolan under kommande läsår. Jag har redan mottagit mejl från oroliga föräldrar.


På Hushållningssällskapets hemsida kan följande läsas.


”Hushållningssällskapet i Kalmar tillhör de äldsta i landet. Det bildades 1811 efter förebilder i Finland och på Gotland. Uppgiften för Hushållningssällskapet var redan från början att utveckla landsbygden för att få resurserna att räcka till för landets befolkning.

 

Enligt min mening handlar detta beslut mer om att öka Hushållningssällskapets resurser, inte att få resurserna att räcka till för landets befolkning, effekten blir det motsatta. Om landets befolkning vore det primära skulle ju inte Hushållningssällskapet ge sig in i flyktingindustrin. Att vara verksam inom flyktingindustrin är dock mycket lönsamt och det lockar allt fler. Något som jag tagit upp i många blogginlägg. Bland annat Lundegårds camping på Öland.


Vinster för privata företag är också fullt accepterat av de rödgröna när det gäller flyktingindustrin. De protesterar inte ens emot vinstmarginaler på 60-70 procent.


Den 5 juni skrev jag ett blogginlägg om miljonrullningen på Migrationsverket. Där framkom det att en anläggning i Delsbo i en inlaga till tingsrätten beräknar vinsten per plats och dygn till 235 kronor i en stämning av Migrationsverket för uteblivet avtal och därmed vinst för företaget.


Med en vinst på 235 kronor/dygn för Hushållningssällskapet och med ett avtal på 100 platser skulle det generera ett överskott på 235*30*100 = 705 000 kronor/månad eller ca 8,5 miljoner kronor under ett år.

 

Jag tror personligen att detta mer handlar om att öka Hushållningssällskapets resurser. Jag blir än mer övertygad om detta när jag läser deras årsredovisning för 2013. Deras verksamhet har ett vikande elevunderlag med stora ekonomiska konsekvenser som följd.


 

  

En förlust på – 10,5 miljoner kronor under 2013 måste givetvis täckas upp på något sätt. I årsredovisningen kan även följande läsas.


 


En likviditetskris är alltså nära förestående om man inte får upp elevantalet till kommande läsår. Ett enkelt sätt att komma ur denna kris är uppenbarligen att skriva ett avtal med Migrationsverket. Jag gissar att Hushållningssällskapet kommer att förlänga sitt avtal med Migrationsverket när de fått "smak" på de lättförtjänta intäkterna.


Givetvis nämns inte dessa omständigheter i artikeln skriven av Barometerns journalist Anders Blank.


Jag noterar också att Centerpartiets riksdagsledamot Anders Åkesson sitter i styrelsen för Hushållningssällskapet. Alla känner nog till Centerpartiets syn på invandringspolitiken. Anders Åkesson och hans partikamrater i Kalmar har säkert inte haft några invändningar emot att man gör om Helgesboskolan till stor asylförläggning på skattebetalarnas bekostnad.


UPPDATERING!!


Idag kan vi även läsa att Nybro kommun får en ny asylförläggning om 200 platser i Kungshall. Det är Attendo Individ och familj som tecknat avtal med Migrationsverket. Nybro kommuns politiker har bara att acceptera denna asylförläggning. Läs artikel i Barometern.


Attendo är ju ett företag som sysslar med välfärd. Ett företag som enligt de rödgröna politikerna inte får göra vinster i välfärden. Undrar hur de rödgröna nu ser på dessa vinster i Attendo?

Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2014 15:17

Den senaste veckan har jag haft en del intressanta samtal med människor jag mött. Den bild jag får överensstämmer inte med den bild som media gärna vill framställa om Sverigedemokraterna när det gäller våra väljare/sympatisörer.


På grund av diverse omständigheter har jag mött folk i olika yrkesverksamheter de senaste dagarna och det har varit en väldigt positiv upplevelse. Många är väldigt nyfikna på Sverigedemokraterna! En del har redan tagit steget och börjat rösta på SD och säger att de kommer göra det också den 14 september.


Det intressanta är att det ofta är en helt annan kategori av människor som nu börjar rösta på SD. De är tjänstemän, egen företagare och akademiskt utbildade människor. Många har tidigare röstat på moderaterna men är grymt besvikna på Alliansens politik den senaste mandatperioden. Omdömen om Fredrik Reinfeldt är minst sagt hårda.


På flyget upp till Stockholm idag fick jag en flygvärdinna vid min sida (ej i tjänst). Efter ett kort samtal där hennes kritik mot lågprisflygbolagen och hur de behandlar sina anställda och att dessa bolag inte skattar i Sverige förstod jag att hon var ganska kritisk till EU. Jag berättade att jag var sverigedemokrat och satt i riksdagen. Hon berättade då att hon röstat på SD för första gången i EU-valet och kommer rösta på SD i september ;-)


Jag är starkt övertygad om att det pratas om Sverigedemokraterna inom väldigt många yrkesgrupper idag. Jag tror att SD har goda förutsättningar att slå oss in i helt nya väljargrupper idag, till skillnad emot 2010. Vårt arbete i riksdagen kommer utan tvekan bära frukt. Inte minst på grund av att alla partier inom 7-klövern motarbetar oss när det gäller invandringspolitiken! Och det gillas inte av de stora massorna i samhället. Vi är dessutom det enda partiet som vill förbjuda den nya plågan med tiggare som drabbat hela Sverige.


Vi fick många nya valarbetare den 25 maj! Valarbetare som sprider vårt budskap på arbetsplatser, fikabord och vid familjesammankomster.Den berömda så kallade ketchupeffekten kanske infinner sig den 14 september!


Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2014 23:35

I min jakt efter kostnadsuppgifter som rör invandringen i Kalmar kommun men även för hela Kalmar län har jag kontaktat Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen redovisar i sin statistik hur många av de som är utrikes födda och är arbetslösa eller i något program. Därmed antog jag också att Arbetsförmedlingen skulle kunna redovisa kostnaden för denna grupp och för de åtgärder/program  som är aktuella. En högst relevant fråga då jag anser att det inte är självklart att denna grupp har samma kostnad som födda i Sverige.


Arbetsförmedlingen svarade att man behövde göra en datakörning för att få fram uppgifterna så det kunde dröja några dagar. Nu har jag väntat i snart 1,5 månad. Trots påstötningar kommer inga uppgifter. Hur många påstötningar skall man behöva göra till en myndighet?


Var uppgiften för komplicerad för Arbetsförmedlingens datasystem eller är Arbetsförmedlingens registreringar så bristfälliga att någon utvärderingar inte går att göra. Eller är det så att uppgifterna skall mörkas?

Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2014 10:20

”I överförd betydelse har lakej kommit att innebära en underdånig eller krypande, fjäskande och överdrivet tjänstvillig person, hantlangare. Kan också betyda eftersägare, någon som inte har en egen mening utan hänger på.”

 

När jag har sett och lyssnat till ett antal programledare de senaste veckorna så slog det mig plötsligt att jag spontant ville kalla dem detta ord. När jag googlade ordets betydelse så fanns ovanstående beskrivning på Wikipedia. Jag tyckte att den stämde väldigt bra med mina egna tankar.


Det är i stor utsträckning dessa lakejer som styr agendan i våra medier, inte minst i public service. Något som under speciellt det senaste halvåret blivit väldigt tydligt. I lakejernas ögon har alla människors lika värde en särskild betydelse, ett vi och dem tänkande är dock snarare mer applicerbart på dessa lakejer.


Personer enligt ovanstående beskrivning har en förkärlek till att bosätta sig på Södermalm. Dessa personer har jag sannolikt väldigt lite gemensamt med! Om jag nu har något gemensamt?


När man sedan även ser hur dessa röstar blir man inte ens förvånad. Men de präglas ju av eftersägare och att ligga bra till hos grannarna och umgängeskretsen. Det är ju så mycket bekvämare att vara eftersägare än att försöka stå för egna tankar och idéer.


 


Att se valresultatet för valkretsar på Södermalm skrämmer mig! Drygt 50 procent röstar på kommunistpartier! Det råder ingen tvekan om att V, MP och F! är partier med starka influenser av kommunism!


Frågan är bara hur så många svenskar kan få för sig att rösta på dessa partier. Är de fullständigt historielösa?


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se