thoralf

Direktlänk till inlägg 20 juni 2014

STÖRSTA MÖJLIGA TYSTNAD

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2014 17:39

Trevlig midsommar önskar jag alla mina läsare av bloggen!

 

Det ser ut som om juni månad kan ge ett nytt månadsrekord av antalet unika läsare på bloggen.


Men jag skall även bjuda på något litet kort även på midsommarafton.


I veckan hängdes sverigedemokraten Ola Svensson ut av Radio Blekinge. Hans ”brott” var att han varit ute och handlat mat när han var sjukanmäld och att han skulle varit på landstingsfullmäktige. Nu har SD fler än en ledamot i landstingsfullmäktige. Enligt valmyndigheten har SD fem mandat. Så det kan knappast vara någon större skada skedd.


Vid Kalmars kommunfullmäktige i måndags var kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) frånvarande men det nämndes knappast i media.


Andrea Jilder som var ansvarig för uthängning i Radio Blekinge är utan tvekan anhängare av de rödgröna och kanske långt ut på vänsterkanten om man skall värdera hennes insatser på social medier. Men det är knappast förvånande. Pinsamt är bara förnamnet på denna uthängning.


Är du däremot miljöpartist så klarar du dig undan medias uthängningar. I februari var miljöpartisten Eva Öberg i Färjestaden och körde bil med 2,15 promille i blodet. I början av april dömdes hon till en månads fängelse. Inte ens efter fängelsedomen namngavs hon av Barometern. Inte ens vilket parti som politikern tillhörde uppgavs i Barometeren. Hon kallades kort och gott ”politikern”.


    

Barometerns artikel.


Nu noterar jag att Eva Öberg som är miljöskyddsinspektör inom Kalmar kommun på nytt kandiderar för Miljöpartiet. Hon inte bara kandiderar till kommunfullmäktige utan även till landstingsfullmäktige.


 


I valet till kommunfullmäktige står hon på andra plats och i allra högsta grad valbar. På landstingslistan är det 17:e plats som gäller.


Tänk om det varit en Sverigedemokrat som dömts till fängelse på samma grunder så sent som i april 2014 och som sedan varit på valbar plats till kommunfullmäktige. Inte bara Barometerns journalister utan hela mediakåren på riksplanet skulle jagat den sverigedemokraten och alla ansvariga inom partiet.


Nu är det en miljöpartist och största möjliga tystnad gäller i pk-media!


Media har än en gång visat hur man praktiserar "Alla människors lika värde"

 
 
Ingen bild

Sven Dacke

20 juni 2014 18:16

Thoralf, stäng nu datorn och fira välförtjänt Midsommar

 
Ingen bild

Thoralf A

20 juni 2014 18:28

Sven Dacke

Tack detsamma ;-)

 
Ingen bild

Onkel Sven

20 juni 2014 19:11

OT: Vart man sej i Högsby vänder, ser man folk från andra länder !

Snappat på AP har bara bytt ortsnamn !
Trevlig midsommar alla trevliga SD.are !

 
Ingen bild

Motwall

20 juni 2014 19:21

Enligt en av Sveriges mest välrenommerade experter på alkohol[ist]-frågor som jag haft förmånen att lyssna på blir en normalförbrukare utslagen vid 1,5‰. 2,15‰ torde därför innebära betydande och långvarig alkoholkonsumtion?

 
Ingen bild

C.H

20 juni 2014 19:24

Önskar dig trevlig midsommar.Och önskar att du orkar i fortsättningen.Du är ett ljus i mörkret.

 
Ingen bild

Leon

20 juni 2014 21:33

@ alla här

Önskar alla en trevlig midsommar med vänner, god mat och ett betydligt trevligare väder än det jag befinner mig mitt uppe i (+ 5 C och småregn drivande i stormvindarna) här i nordvästra Jämtland.

Vare sig ni ätit färskpotatis (införd på 1600-talet) till den nederländska sillen (matjeessill) med en nubbe därtill (latin: aqua vitae). För att sedan dansa runt midsommarstången (införd från tyskland på 1700-talet) till melodin "Små grodorna" (fransk militärmarsch från 1700-talet). Eller möjligen tagit en svängom till en polska (Polen ?) eller schottis (Skottland ?) framförd på fiol (Italien) dragspel (Tyskland) eller nyckelharpa (Belgien, Valloniet). Ja svenska traditioner är och har alltid varit ett konglomerat av införda kulturella influenser blandat med inhemska inslag. Sverige har alltid varit "mångkulturellt" och kommer förhoppningsvis alltid att vara det....sterila "monokulturer" har aldrig överlevt av egen kraft.

@ Thoralf

Vet inte om du iakttagit detta som jag tidigare skrev (19 juni kl 07:07):

"En liten men ändå viktig rättelse kan kanske vara på sin plats. Även energi producerad med biobränsle (inklusive torv) och avfall avger koldioxid vid förbränning. Så rätteligen är då 90,4 % av den svenska energiproduktionen koldioxidfri. Den rent "fossila" (olja, kol, gas) delen av produktionen uppgår dock till närmast försumbara 2 %."

Kan ju vara viktigt att få detta rätt om man nu som du berömmer sig att - "bara hålla sig till sanningen".

En liten reflektion som jag gjort är att det är förbluffande tyst här om "Högsbypedofilen". Kan detta möjligen bero på att han är otvetydigt Svensk ?

 
Ingen bild

tant Gul

20 juni 2014 21:38

Nysvenskt midsommarskoj

Svenska folk - följ Mona Muslims anmaning:
Integrera er med de muslimska kollonisatörerna!

- KÖNSSTYMPA MERA -

http://youtu.be/rpwwhqItH-E

 
Ingen bild

matspp

20 juni 2014 21:57

@Leon
Sverige har INTE alltid varit "mångkulturellt". Och man behöver framförallt inte importera folk från hela världen bara för att några av våra traditioner kommer utifrån. När det gäller det du kallar sterila "monokulturer" och att de aldrig överlevt av egen kraft så antar jag att det är Israel du tänker på.

 
Ingen bild

Observer

20 juni 2014 22:32

Ännu ett i den långa långa raden av exempel på att media måste få ett regelverk.

 
Ingen bild

Tobbe S

20 juni 2014 23:06

@Leon. Ska du inte dra den där om kåldolmarna också? Det du skriver är ett uttryck för din obildning. Vi har firat vinter- och sommarsolstånd så länge som det funnits människor här. Var traditionen kom, eller om den följde människorna och den backande inlandsisen är ointressant. De två fixpunkterna var viktiga för både nomadiserande och, senare, bofasta. de behövde kalendrar för att planera födan. Kalendrar finns i alla kulturer och hur de uppstod vet ingen. Alla kulturer tar influenser från andra och att säga att vi inte visste om vår omvärld är historielöst. Vi har alltid handlat och rest. Vår egen kultur blir det när influenserna anpassat sig efter förutsättningarna här. Som du vet bor vi i ett geografiskt område med max 16 veckors odlingssässong och där 90% av landmassan täcks av skog/sjö/berg. Kåldolmsmyten är lika enkel att knäcka som potatismyten. Ja, det stämmer, att potatisen är en sydamerikansk import men det var först när vi insåg att den gick att göra brännvin av som den slog ut rovan, som för övrigt är bättre ur närings- och odlingssynpunkt. Att slå in kött eller fisk i blad under tillagning förekommer överallt i världen och förekom i Sverige även före de turkiska vindolmarna.

 
Ingen bild

Rune

20 juni 2014 23:17

Leon: Vill bara påpeka att nyckelharpan finns på medeltida kyrkomålningar i Sverige och Danmark. Vallonerna kom ju som tidigast i slutet av femtonhundratalet. Så därmed har inte de fört in detta instrument i Sverige.

 
Ingen bild

Tobbe S

20 juni 2014 23:24

@Leon. Vallonmyten... De Geer tog hit ca 2.000 st gästarbetande valloner. De hade till uppgift att hjälpa till att utveckla den svenska järn/stål hanteringen. På den tiden hade Sverige en befolkning om ca 650.000 invånare (2.000/650.000 = 0,3%). Av de 2.000 st återvände ca 1.200 st hem till Belgien. 800 st blev kvar i Sverige. Så var det med den skrönan.

 
Ingen bild

Lotta

20 juni 2014 23:31

Tänk så fiiint vårt land blivit med all mångkultur. Det senaste är att skolor skall byggas i obrännbart material, plåt med skottsäkra pansarglas omgärdade av höga gallerstaket som TV-övervakas. Se bild. Man kan tro att det är ett fängelse på bilden men det är en förskola i Alby som nämns som föredöme på hur byggnader skall se ut i det "nya" Sverige.

http://www.friatider.se/skolor-i-st-lpl-t-f-r-att-klara-m-ngfalden

 
Ingen bild

Leon

21 juni 2014 00:03

@ Tobbe S

Vad i hela h-e har kåldolmar med saken att göra.

Färskpotatis med sill och nubbe vid midsommar ÄR en svensk tradition och något som jag förövrigt uppehöll strikt under mina nära 20 år som utomlands bosatt. Även om jag i juni befann mig nära eller t o m söder om ekvatorn där det ju är "vintersolstånd" vid vår midsommar. Vad jag vill säga är att kulturer och traditioner inte är och aldrig kommer att vara statiska. Nya influenser integreras ständigt och omformas till anpassning i den rådande kulturen. Kort sagt Svensk kultur är en specifik SVENSK kultur och inget annat. Och Svensk folkmusik är SVENSK vare sig den har sitt ursprung på annat håll och framförs på "införda" instrumnet eller inte.

För övrigt avnjöt jag häromdagen nyfångad fjällröding som glödstekts inslagen i blad av fjällsyra. Ett högst SVENSKT tillagningssätt då det har en lång tradition bland "ursprungssvenskar" d v s samerna

 
Ingen bild

Lotta

21 juni 2014 00:23

@Leon
Samerna har aldrig varit någon ursprungsbefolkning i Sverige. Vem har inbillat dig det?

 
Ingen bild

Waterbug

21 juni 2014 00:26

Detaljer som aldrig upphör att fascinera mig är hur en yrkesgrupp som journalister som max kan betraktas som medelintelligenta så till den milda grad underskattar gemene mans känsla för saklighet, nu må jag vara tillräckligt avindoktrinerad för att genomskåda det här men jag har legio 'neutrala' personer i min bekantskapskrets som aldrig varit speciellt pro-sd som fnissar och skakar på huvudet åt journalister som tror sig vara omnipotenta.

En döende yrkeskår som inte själva inser att de är döende klamrar sig fast vid en förlorande taktik är synnerligen underhållande att betrakta både för en dedikerat övertygad och en oberoende åskådare, självinsikten saknas verkligen fullständigt och det är häpnadasväckande hur ivriga man är att avveckla sig själva.

 
Ingen bild

Tobbe S

21 juni 2014 00:28

@Leon. Ha ha... Jag tror att vi missuppfattade varandra från start. Fast själv gillar jag saltad aborre i näckrosblad och gräddad i glödgrop.

 
Ingen bild

OT

21 juni 2014 00:35

Istället för att sjunga om "The Sound of Silence": http://www.youtube.com/watch?v=dTCNwgzM2rQ

Skall vi istället höra våra barns längtan om ett fritt Sverige; Sålunda - "Sången Om Sommaren": http://www.youtube.com/watch?v=Ru2wMdEiF48

P.S Oavsett hur självmords benägna ni broilerpolitiker tror vi är; Så skall ni veta att vi alltid sätter våra barns framtic först.

 
Ingen bild

OT

21 juni 2014 00:44

Helt apropå - Johnny Cash - San Quentin: http://www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY

"Multiculti, you've been livin' hell to me
You've prisoned me since nineteen seventy five
I've seen 'em come and go and I've seen them take
And not long ago I started askin' why

Multiculti, I hate every inch of you.
You've cut me and scarred me thru an' thru.
And I'll walk a wiser weaker man;
Mister sosse Congressman why can't you understand.

Multiculti, what good do you think you do?
Do you think I'll be different when you're through?
You bent my heart and mind and you whart my soul,
And your stone walls turn my blood a little cold.

Multiculti, may you rot and burn in hell.
May your walls fall and may I live to tell.
May all the world forget you ever stood.
And may all the world regret you did no good.

Multiculti, I'll hate every inch of you."

P.S Virka gärna en "vante" eller två till Rödakorset så att Bengt får sin lön.

 
Ingen bild

OT

21 juni 2014 00:52

Politiska diskusioner fungerar inte när motparten är imbicill. Sjuklövern bär lyssna och lära sig!

"Safety Dance - Men Without Hats": http://www.youtube.com/watch?v=AjPau5QYtYs

 
Ingen bild

OT

21 juni 2014 01:02

Det är lätt att vara en Sverigedemokrat: "Rulla in en boll och låt den rulla": http://www.youtube.com/watch?v=ty5xnq1jFYE

 
Ingen bild

Leon

21 juni 2014 01:03

@ Rune

Utsmyckning i kyrkor har ofta följt utländska mönster som i sig utgör anakronismer. Som exempel kan nämnas den s k "judesuggan" som dekorerar en pelare i Uppsala domkyrka. Ett kontinentaleuropeiskt antisemitiskt motiv som knappast var relevant i 1300-talets Sverige men betydligt vanligare i kyrkor på kontinenten. Det kan förövrigt vara intressant att veta att vår mest berömde medeltida kyrkomålare, Albertus Immenhusen (Albertus Pictor), var tysk. Och hans bildvärld därav förmodligen var kontinentalt präglad. En bild på en nyckelharpa kan därmed vara en avbildning som har ett kontinentaleuropeiskt ursprung.

@ Tobbe S

Beträffande vallonerna är det helt riktigt att de i många fall var kontraktsbundna specialarbetare. Men det, ska man kalla det, vallonska "arvet" är högst påtagligt i många av de norduppländska bruksorterna. Bland annat så är ett stort antal högst "osvenska" namnformer relativt vanliga och de "föregivna" vallonättlingarna är högst stolta över sitt ursprung. Och ibland lite, för övriga svenskar, udda traditioner som exv "Knutsmass".

@ Lotta

De var i alla fall "först" i stora delar av norra Sverige. Och om man får tro riktigt gamla källor, bl a Tacitus, levde "screfennier" norr om germanerna på "ön" Scandsa

 
Ingen bild

Göta

21 juni 2014 01:03

Under Thoralfs förra inlägg skrev signaturen "Asyl" helt korrekt om de stackars flickornas resor till hemlandet för könsstympning: "Inte bara att de tar sina döttrar tillbaka till landet de flytt från. Sverige betalar dem för att göra det, tur och retur."

Jag vill gärna tillägga att:
I tidiga tonår får flickorna åka tillbaka igen till hemlandet - för att giftas bort med sina kusiner där, som också kommer hit och blir "svenskar". Så skaffar de ett antal barn, som också blir bortgifta med kusiner från hemlandet och skaffar ett antal barn, som sedan också blir bortgifta med kusiner från hemlandet och... osv.

"Julia Caesar" skrev i sin krönika "Kedjeinvandring utan slut" 10-07-18:

"Bland kristna och muslimer som lever i en hederskultur är äktenskapet inte i första hand en fråga om kärlek. Det är en affärstransaktion med främsta syfte att stärka familjens och släktens status och ekonomi. Parternas egen vilja är underordnad kollektivets-släktens vilja. I stora delar av Afrika och Mellanöstern är äktenskap mellan kusiner och andra nära släktingar en djupt rotad tradition som invandrarna tar med sig till sina nya hemländer. Släktgiften anses stärka familjebanden både socialt och ekonomiskt för de båda inblandade släktgrenarna och därmed förhindra skilsmässa.

Kusinäktenskapen har dessvärre visat sig resultera i en mycket förhöjd frekvens av missbildade och dödfödda barn på grund av det nära släktskapet. Detta har genetiker känt till internationellt sedan slutet av 1990-talet. På 1800-talet var kusinäktenskap förbjudna i Sverige."
http://snaphanen.dk/2010/07/18/s%C3%B8ndagskronik-kedjeinvandring-utan-slut/#more-69529

MEN de enfaldiga och blåögda godhetssvenskarna inbillar sig att de tonåringar som kommer tillbaka hit efter kusingiften i hemlandet har haft lyckan att träffa på "den stora kärleken" när de var på besök där. Därför benämns dessa sedan länge planerade kusingiften som "kärleksinvandring" i svensk invandringsstatistik!
http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/anhoriginvandring/

Samma enfaldiga, blåögda godhetssvenskar brukar också framhålla att ett av alla de oräkneliga, fantastiska, enorma fördelarna med massinvandring och multikulti är att på det viset minskar risken för svensk inavel! ... SUCK!

 
Ingen bild

Göta

21 juni 2014 01:27

@ Tobbe S
Jag fick också intrycket att Leon skulle köra med det gamla uttjatade PK-tramset om att vi svenskar är det enda folk i hela världen som är i total avsaknad av en egen kultur.

I vilket fall som helst var din kommentar väldigt bra och upplysande, så jag sparar den och kör den i halsen på någon annan tröttsam PK-tjafsare.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 juni 2014 01:38

Tobbe S

Jag hoppas att jag kommer till New Zealand kommande vinter och för prova deras "glödgrop" som är en tradition. Det skulle vara spännande!

 
Ingen bild

Tobbe S

21 juni 2014 01:46

@Leon. Det "Vallonska arvet" d v s den vallonska kulturberikningen handlar om ca 0,1% tillförsel till den bofasta befolkningen. Lite skillnad mot dagens 15%.

 
Ingen bild

Tobbe S

21 juni 2014 02:02

@Leon. "Högsbypedofilen"... som du säkert sett skyller vi aldrig brottslingar utifrån deras etniska härkomst. Däremot noterar vi om en del attityder hos brottslingarna har att göra med deras kulturella bakgrund. Hedersmord och könsstympning är utmärkta referenser.

 
Ingen bild

Katinka Glahd

21 juni 2014 07:05

Viktig upplysning.Radio Tabu i Danmark sänder ut över Sverige hela Juli månad ,måndag -fredag 10.00-11.00
Den öppna telefonen kommer att ha nr +4520247247.
Mikael Jalving kommer att bli programledare.
Eftersom det fria ordet inte längre får finnas i Sverige ställer våra danska vänner upp med hjälp för att vi skall fritt få diskutera det som inte får nämnas i Sverige ,såsom massinvandringen,tiggeriet,könsstympningar(aktuellt ämne)vargfrågan?!
En App är öppnad för avlyssning i mobilen.
Den danskasändren hörs bra i Skåne och även en bit upp äver Hallandskusten på 102,3MHZ.
På datorn tar Du in sändningen på www.radio24syv.dk/p eller
radio24syv.dk/radio.
Tacka danskarna för detta lovvärda intiativ och ställ upp för detta .Sprid detta budskap vidare.
Gud bevare vårt Fosterland Sverige.

 
Ingen bild

Ludvig

21 juni 2014 07:15

Det är fint med alla människors lika värde, gäller alla utom de som säger sanningen.

 
Ingen bild

Eric H

21 juni 2014 07:22

Om man nu ska idas besvara sign @Leon och hans svamlande, ni vet "Never argue with an idiot, they drag you down to their level an beat you by experince" (sagt av Indira Gahndi) så väntar jag på att Leon ska dra fram att vi alla härstammar från Afrika, så vi alla är saligen lika och jämställda och har såå lika värde etc.
Kan tänka mig ett antal "grupper" särskilt i Asien, som hyser starkt avvikande åsikt i frågan.
Om det nu är så, hur kan det komma sig att vissa grupper försöker att utforska rymden för att utöka sitt vetande, samtidigt som andra grupper fortfarande sitter i öknen, eldar kamelskit och dricker kamelpiss??
Något i @Leons logik måtte ha halkat snett...

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2014 07:44

Oh fan Leon, du hittade i alla fall något som var Svenskt
,det har aldrig slagit dig varför folk från
hela jordklotet vallfärdar till denna ogudaktiga plats,
när nu all utveckling kommer från alla andra länder än detta??

 
Ingen bild

OH

21 juni 2014 07:47

Tobbe
Vill rätta dig angående odlingssäsong.
Här i Skåne har vi drygt dubbelt så lång odlingssäsong mot vad du påstår.

 
Ingen bild

Leon

21 juni 2014 08:12

@ Tobbe S

Återigen ger jag dig helt rätt att den "vallonska kulturberikningen" i sig var/är närmast försumbar. (Nu skulle säkert "vallonättlingar" i bekantskapskretsen ge mig "duktigt på skallen" för ett sånt påstående). Det bestående "kulturarvet", i och för sig av stor betydelse lokalt, består ju framför allt i "osvenska" efternamn, folkmusik på nyckelharpa och "konstiga" traditioner och knappast mycket mer. Däremot kan den ekonomiska betydelsen av "valloninvandringen" knappast överdrivas. "Liegebankirerna" hade knappast andra mål än högst ekonomiska vinstintressen. De hade ju mer eller mindre fått de svenska kronobruken "i knät" som säkerhet för de lån som svenska kronan tagit för att finansiera "det krigiska äventyret" (= "trettioåriga kriget". Och som bankirer och "industrialister" ville de givetvis ha så hög avkastning som möjligt. Att det som "spin off" av detta också innebar en början på industrialiseringen av Sverige får vi ändå vara dem tacksamma för.

Vet inte om jag helt håller med om att etnisk/kulturell bakgrund inte har någon betydelse när brottslighet kommenteras här. Snarare utgör denna många gånger, med rätta ska medges, utgångspunkt för kommentarerna som ofta har formen av vad jag kallar "generaliserande kategoriseringar". Med mitt, högst personliga ska medges, individbaserade synsätt är brottslighet resultat av individens eget val. Eller mer enkelt uttryckt - "En skitstövel är en skitstövel oavsett hans (eller hennes) ursprung"

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 juni 2014 08:39

"En skitstövel är en skitstövel oavsett hans (eller hennes) ursprung"

Så sant men lokala skitstövlar har vi själva fött upp,och dom är vårat ansvar och vi behöver inte "importera" flera, eller så kan vi i alla fall se till att ha en organistation som klarar av att skicka tillbaka "importerade skitstövlar" till lämpligt land

 
Ingen bild

Leon

21 juni 2014 08:43

@ Erik H

Känns detta igen ? (Om inte så kan jag upplysa dig om att du kan läsa följande skrivet av Niklas R 18 juni kl 10:06):

"Diskussionen brukar se ut så här:
Först idiotförklarar de dig, med en släng av rasistanklagelser.
Sedan förnekar de dina faktapåståenden, utan att presentera egna fakta, med en släng av idiot och andra invektiv.
Därefter säger de att de vägrar att diskutera med dig för att du är en idiot som inte fattar bättre och inte kan något (trots att du hela tiden presenterat fakta/ underlag) medan de inte presenterat något."

En tämligen träffande beskrivning (förutom rasistanklagelsen) av din egen argumentationsteknik.

@ Tony

Ja tänk att jag kan finna nåt positivt i den SVENSKA KULTUREN. Kan hända beror detta på att jag är SVENSK (även om vissa här ser mitt etniska ursprung - jude - som diskvalificerande)och uppvuxen med SVENSKA värderingar. Märkligt eller hur ??

 
Ingen bild

Leon

21 juni 2014 08:48

@ Nils Dacke

Helt riktigt, vi har tillräckligt med "hemlagade" skitstövlar och behöver inte "importera fler". Men vi ska för allt i världen se till att det är just "skitstövlarna" som utvisas och inte sådana som bara råkar dela ursprung med dem.

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2014 08:58

Leon:
Ja du är verkligen märklig, det har du gett uttryck för
i många insändare, men du svarade inte på varför folk
vallfärdar hit till ett land som så totalt saknar egen
utveckling? Normalt sett så brukar folk undvika sådana
platser. Tror till exempel inte det är så många som funderar
på att flytta till Nord Korea!

 
Ingen bild

Tony

21 juni 2014 09:03

Leon:

Dom enda som jag kan tänka mig som ser ditt judiska
ursprung som problem, är väl Muslimer, som inte verkar
gilla dem. Har aldrig hört Svenskar som talar illa om
Judar.

 
Ingen bild

Bengt

21 juni 2014 09:31

Helt otroligt att detta bara kan passera.Tur att vi har dig.
Ses på Almedalen
Bengt

 
Ingen bild

Leon

21 juni 2014 09:56

@ Tony

1. Sverige har och har haft en snarast exempellös egen utveckling från ett fattigt land i europas nordvästra utkant på 17- och 1800-talen till ett industrialiserat och (tidigare) rikt land. Mycket beroende på SVENSKA innovatörer (SKF, ASEA, ASTRA, ALFA-LAVAL)men också tack vare att Sverige tillgodogjort sig teknologiskt kunnande utifrån och gjort detta till sitt. Samt givetvis att Sverige är sällsynt välförsett med naturtillgångar som vi varit framgångsrika på att utnyttja med egen eller "impoterad" teknologi. Att påstå något annat vore i högsta grad en historieförfalskning av KOLLOSALFORMAT.

2. Att Sverige är ett land i "utförsbacken" är ett resultat av ett långtgående politiskt förfall som inleddes redan i mitten på 70-talet. Då frångick "mitt" parti under Gösta Bohman sin tidigare konservativa politik med Sveriges bästa för ögonen för en plats vid maktens "köttgrytor" efter valet 1976. Dagens högst "konsensusbaserade" politik med ett omfattande undertryckande av bland annat invandringskritiska åsikter till dagens är ett resultat av detta förfall.

3. Som varande ickejude kan du inte egentligen uttala dig om antisemitism i Sverige. Förvisso är den till stora stycken idag "importerad" och ett resultat av den "eviga" konflikten i mellanöstern. Men den underblåses också av ett otal "vänsterdebattörer" som illa döljer sin antisemitism som "Israelkritik" minsann. Men även här har det förekommit föga dold antisemitism ibland....själv har jag någon gång här fått epitetet "judebabblare" kastat efter mig.

 
Ingen bild

Stefan A

21 juni 2014 10:07

Kommer ihåg en händelse i Uppsala för några år sedan, där socialtjänsten ville kontrollera en flicka som varit på besök men sina föräldrar till landet de flytt ifrån,föräldrarna vägrade och anmälde,när väl diskrimineringsskadeståndet var klart visade man upp flickan, vilket denna gång inte var omskuren, men det kunde man gjort på en gång och besparat skattebetalarna helt onödiga kostnader, hur hade politikerna tänkt sig komma tillrätta med problemet med omskärelser av flickebarn när de gör det omöjligt att kontrollera, i bland undrar man om det är PK-sjuka stollar vi skickar till riksdagen, för att uttrycka sig milt....

 
Ingen bild

Churrascaria

21 juni 2014 10:17

@Thoralf A, egentligen är det härifrån glödbädden kommer som du pratar om.

"Distinctly a South American style rotisserie, it owes its origins to the fireside roasts of the gaúchos of southern Brazil traditionally from the Pampa region, centuries ago."

Finns inget utsöktare än detta, en "Churrascaria" Detta är en livsupplevelse eller ett av världens underverk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Churrascaria

 
Ingen bild

Onkel Sven

21 juni 2014 10:21

Vad skulle Barometern/Ot skrivit om ifall pedofilen i Högsby varit en mångkulturist ? Då hade nog locket skruvats åt, hårt .

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2014 10:25

@Leon
Jag har absolut inte något emot någon med annan etnicitet eller ursprung (det är individen som man ska döma på), men du som räknar din främsta identitet som jude, varför förstår du inte att även svenskar är rädda om sin identitet o ursprung, kultur, värderingar etc? Ibland kan man tro att de som kritiserar och trampar på oss svenskar egentligen är avundsjuka på oss. Som sagt många vill till Sverige, men vi är många som inte vill betala för deras uppehälle. Om sjuklövern skulle stoppa alla förmåner de från MENA/Afrika har skulle antalet "asylsökande" snart upphöra. Kanske skulle bara de som är RIKTIGA asylanter söka skydd här då.

@Eric H 07.22
Där fick du in en tiopoängare...:):) Glöm inte att även sign. Leon gör nytta här på bloggen såtillvida att vi lär oss hitta argument och bli uppfinningsrika samt man lär sig otroligt mycket på andras argument. Vi sverigevänner måste bli ännu bättre på att skriva inlägg, argumentera och även utvecklas i vårt sätt att uttrycka oss. Därför har även våra motståndare en viktig roll att spela. Genom dem speglas ju vad som pågår i samhället, hur de indoktrinerats och vilka standarfloskler de har som i sitt ordförråd, ex. rasist, nazist etc. Om man tänker efter är det ju något man kan skratta åt, bara man inte blir hotad vill säga.

 
Ingen bild

Göta

21 juni 2014 10:50

@ Tony som skrev: "Har aldrig hört Svenskar som talar illa om Judar."

Det har jag hört. Väldigt många vänstersvenskar uttrycker tydligt hat mot judar, både i skrift på nätet och i YouTube-klipp från verkligheten, t.ex i samband med olika demonstrationer i Malmö.

Även folk i SvP har en allmän kritisk inställning mot judar och relaterar olika konspirationsteorier om judiska maktförhållande.

SD:are talar däremot aldrig illa om judar, så om det mot förmodan skrivits något negativt om judar i denna blogg är jag övertygad om att det kommer från annat håll.

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2014 11:00

Angående den "vallondebatt" som några framfört här på tråden, så kan jag säga att jag lever just i detta område, Mälardalen, där dessa s.k vallonbruk växte fram från 1600-talet o framåt och som blev Sveriges industrimotor längre fram. Runt härikring finns överallt lämningar/ruiner kvar från dessa smedjor. Vallonerna importerades av de som ville bygga upp industri kring järn som det fanns rikligt av här och som efterfrågades av utlandet. Vallonerna togs in för sin hantverksskicklighet, de kom på kontrakt. En del blev sedan kvar i Sverige men länge höll de sig för sig själv, dvs. gifte sig inom gruppen. Efterhand växte de in och blandades med övriga. Min pappas mormor har jag sett på foto, hon såg verkligen ut som en belgiska/fransyska med mörkt hår/ögon o mörkare hudfärg. Idag finns många med "vallonsk" härstamning som är blonda o blåögda.

 
Ingen bild

Leon

21 juni 2014 11:17

@ Lena

Det är inte jag som definierar mig som jude, förövrigt skulle nog inte heller "riktiga judar" göra det heller då det är på min fars sida "det judiska" finns. Däremot definieras jag ofta av andra just på grund av min fars etnicitet som JUDE. Själv kommer jag alltid att hävda min SVENSKHET och min kärlek till SVERIGE. För detta är mitt hemland där jag är född och uppvuxen och den plats jag vill leva resten av mitt liv på. Min genalogi i övrigt kan ju betecknas som blandat Svensk-Dansk på mors sida.

Något annat som bör ha framskymtat ganska tydligt är att jag ofta framfört att dagens invandringspolitik möjligen med, svårfunnen förvisso, god vilja kan betecknas som svajig och utan styrsel. Och att denna med dagens ickeexisterande integrationspolitik leder till ytterst kostsamma konsekvenser. Likaså att dagens asylpolitik med ett otal "snällhetskategorier" vad gäller beviljande av asyl måste mönstras ut. Och asyl endast beviljas de som efter prövning kan bedömas ha asylskäl enligt flyktingkonventionen. Alltså inga "carte blance" för specifika grupper eller nationaliteter.

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2014 11:17

Angående olika kulturers utveckling: en hel skolklass i Norrköping där bara flickor gått (eh jag visste inte att Sverige tillämpade könsåtskillnad i skolorna) har könstympats. Detta är något oerhört! Så denna efterblivna (ursäkta uttrycket) kultur ska vara kompatibel med vår kultur?

 
Ingen bild

Kli....

21 juni 2014 11:20

@Lena, och var är Gudrun Schyman, bakfull, pinknödig, eller båda?

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 juni 2014 11:46

KÖNSSTYMPNING !
I världen finns 140 miljoner barn och kvinnor
i Sverige finns 90 000

Kommentar Schyman, Uiienhag Löfven eller någon av dom andra tomtenissarna

Vad gör vi nu

 
Ingen bild

joffe

21 juni 2014 12:09

Jag hade producerat en fin skrift och jobbat med den en timme.
Ville beskriva journalistisk oförmåga i Sverige och mycket mer efter att bott utomlands i 30 år.
Ville berömma och klargöra din fina bevakning av nutidsproblem. Analys och beröm av ditt Sunda Förnuft. Tryckte på "skicka kommentar" och allt jag skrivit fanns inte längre.

Sorry jag bor i Australien men det är tydligen allt för långt bort för att bli accepterad som kommentator....

 
Ingen bild

Lena

21 juni 2014 12:15

@Leon 11.17
Tack för det klargörandet! Som sagt verkligheten ser inte alltid ut så som man tror...men intressant är det. Det här med identitet är något komplicerat tror jag, för vissa. En väninna med mkt svensk härkomst gifte sig med en amerikansk jude. De fick två barn, dottern är mkt intresserad av allt judiskt och har "konfirmerats" på judiskt sätt. Men sonen är totalt ointresserad. Däremot har de efter 8 år i Sverige (de är födda i USA och var ca 11-12 år när de flyttade till Sverige) så identifierar sig båda som amerikaner. De kan inte förlika sig med att de är "svenskar". De är naturligtvis artiga och anpassade men innerst inne känner de sig som amerikaner.

Håller med dig att det ska definitivt inte vara något "carte blanche" för vissa grupper att bli försörjda av Sveriges skattebetalare. Alla andra grupper som kom tidigare fick försörja sig själva. Att det nu kommer så många som tar förgivet att de ska bli försörjda av oss, är väldigt farligt för oss. Där har Åkesson helt rätt: sjuklövern för en oansvarig immigrationspolitik.

 
Ingen bild

Lotta

21 juni 2014 12:30

@Joffe
Det händer mig också att kommentarer jag skrivit inte blir publicerade. Jag bor ändå i samma stad som blogginnehavaren. Jag har ingen förklaring till varför det sker men har tagit för vana att skriva min text i anteckningar på paddan eller i Word på datorn. Skulle olyckan vara och min text inte bli publicerad är det bara att kopiera in den igen.

 
Ingen bild

joffe

21 juni 2014 12:45

Lotts
I mitt fall då man jobbat och lagt ner mkt jobb på att skiva rätt och korrekt och gjort särskilt bra ifrån sig i ämnet blir man så jekla besviken när texten JUST FÖRSVINNER. Jag kan aldrig återkomma med de fakta och kommentarer som spontant kom upp första gången. När man är 82 blir man än mer förbannad.... Lycka till Thoralf och SD...

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juni 2014 13:05

Så började "artisten" Timbuktu sitt sommarprogram. Det tog inte många minuter innan "antirasismen" och Kartellen nämndes...

 
Ingen bild

Tobbe S

21 juni 2014 13:17

@joffe. Skriv ner dina inlägg i wordpad eller anteckningar och spara! Sedan kopierar du in texten som ett inlägg. Faller inlägget bort, kan du klistra in en gång till.

 
Ingen bild

robert

21 juni 2014 13:18

Glad midsommar på dig thoralf. Jag åkte förbi en fanerdun kopia norrut. Dragon gate hette det. Liknande upplägg, finns en del att läsa om det när man googlar, trevlig läsning:)

 
Ingen bild

Hej!

21 juni 2014 14:06

...tackar för fina aha upplevelser på din sida som avslöjar det påslöjade. Glad midsommar!

 
Ingen bild

Lotta

21 juni 2014 14:24

@joffe
Jag förstår fullständigt vad du menar med det du skriver. Det var när det hände mig ett antal gånger att inlägg som jag tyckte var lysande inte blev publicerade som jag började skriva i anteckningar eller i Word istället. Det är precis som du skriver att det första spontana man skriver alltid blir bäst. Mycket svårt för att inte skriva omöjligt att upprepa. Glad midsommar till dig önskar jag.

 
Svensson

Svensson

21 juni 2014 17:03

Vit vinner oftast i Schack, eftersom vit har det första draget när spelet börjar, snart försöker väl dom politiskt korrekta ändra på det,man gör allt för att dom svarta ska framstå som bra,så man kan utnyttja dom som billig arbetskraft.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Patriarken

21 juni 2014 18:57


Hel skolklass könstympad
i feministlandet Sverige!

Gudrun,
varför är du så tyst som din mus?

 
Ingen bild

*

21 juni 2014 19:09


"Kåldolmeargumentet" är det bästa som kåldolmehuvudena i Miljö(katastrof)partiet kunde komma på.

 
Ingen bild

Messi sänkte Allah

21 juni 2014 19:54Allah är inte störst!

Messi är större!

Argentina 1 - Iranska Shiamuslimer 0

 
Ingen bild

Stefan

21 juni 2014 21:02

Lite fånigt att blanda in sporten i det här. Såg matchen och led med iranierna som fram till den 90:e minuten gjort en bragd match. Älskar när underdogs ruskar om de stora lagen.

 
Ingen bild

Messi sänkte Allah

21 juni 2014 21:19

@ Stefan
Håller med dig.
Du har uppenbarligen missat hur sportsliga framgångar i diktaturstater används för att förhärliga regimen och legitimera politiskt förtryck, i islamiska länder för att förära Allah´s storhet
och i Sverige används exempelvis Zlatans framgångar för att försvara destruktiv mångkulturalism och massinvandring.

 
Ingen bild

Leading Lady

21 juni 2014 22:17

@Stefan
Are you an underdog?

 
Ingen bild

Shawn

15 januari 2018 05:25

The news these days are somewhat funny and at times I do even think about these editors who put these new on the paper. What are they trying to do with these? Just trying to fill up the places of the paper?
stemless wine glasses

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se