thoralf

Direktlänk till inlägg 17 juni 2014

REBECKA I MELLBÖDA

Av Thoralf Alfsson - 17 juni 2014 16:39

 


Elproduktion med vindkraftverk är mer eller mindre helt beroende av ett högt elpris och dessutom ett subventioneringssystem med elcertifikat. Utan intäkterna från elcertifikaten är alla investeringar uppenbarligen inte lönsamma om man skall tro aktörerna på marknaden. Eller i varje fall hur de agerar i sin verksamhet.


Inte ens ett vindkraftverk som är installerat och på plats är ekonomiskt försvarbart att reparera om inga elcertifikatsintäkter finns. Elcertifikatsintäkter utgår nämligen endast under de första 15 driftåren för ett vindkraftverk. Därefter är intäkterna endast de som kommer av vilket pris man kan sälja den producerade elenergin för på marknaden.


Nu börjar allt fler vindkraftverk falla för denna 15-års gräns och det får konsekvenser när elcertifikatsintäkterna uteblir. Vi kan se allt fler vindkraftverk som står stilla dag efter dag, månad efter månad. I vissa fall rör det sig om havererade växellådor i dessa vindkraftverk.


Tydligen är kostnaden alldeles för hög för att det skall löna sig att investera i en ny växellåda i dessa äldre vindkraftverk. Utan de får stå i det svenska landskapet med sina rotorblad mekaniskt fastlåsta för att inte förvärra skadorna.


Hur länge skall ett vindkraftverk få stå kvar utan att producera elenergi innan ägarna skall tvingas montera ned vindkraftverket och återställa markområdet?

 

Jag noterade under hösten att ett vindkraftverk i Mellböda på norra Öland stått stilla en tid. När jag kollade upp statistiken kunde jag notera att det inte producerat någon elenergi sedan Sep-okt 2013 och så är fallet fortfarande. Se vindkraftverket Rebecka som passerade sin 15 årsdag den 1 augusti 2013.


 


När det fortfarande stod stilla under vintern kontaktade jag bolaget Slitevind som äger vindkraftverket och frågade om orsakerna till stilleståndet. Jag fick följande svar.


 


Svaret kom den 23 mars men jag tror att man fortfarande försöker hitta en lösning eller så hoppas man på högre elpriser.


Några hundra meter ifrån Rebecka finns detta vindkraftverk som är något av de andra verken i tabellen. För mig är det faktiskt helt sanslöst att Borgholms kommun beviljat ett bygglov för vindkraftverk på denna natursköna plats söder om Böda hamn.


 


Att sedan Borgholms kommun krånglar med fritidshusägare som vill bygga ut sina hus med några kvadratmeter är minst sagt horribelt. För den som inte har koll styrs Borgholms kommun av Centerpartiet som har kommunalrådsposten.


98 procent koldioxidfri elproduktion 2012! Ändå subventionerar vi byggandet av vindkraftverk.


 

Tänk viken samhällsekonomisk vinst Kalmar län hade gjort med 60 poliser extra. Tänk så många brott som förhindrats och hur många brott som skulle kunna klarats upp. Vilket ökat förtroende det hade givit för polismyndigheten. Nu smörjer skattebetalarna och elkonsumenterna istället EON med elcertifikatsintäkter.

 
ANNONS
 
Ingen bild

MolleA

17 juni 2014 23:16

Jag påpekade för dig i ett mail för snart tre år sen just angående detta med lönsamhet. Detta var i samband med Kalmar KF tog ett beslutm om att investera i två st vindkraftverk. Jag är både initierad i kommunpolitiken och energibranchen. När ja såg kalkylerna så sträckte hust underhållet bara lika länge som tillverkaren hade garanti. 15 år. Efter det så kalkylerade inte kalmar kommun med några omsörgningskostnader.

 
Ingen bild

Observer

17 juni 2014 23:24

Skojarna flockas till Sverige!
Tack vare djupt inkompetenta beslutsfattare är det enkelt.
Vindkraftsatsning i världens renaste land. Bara det, säger väl allt.

Vi måste få bort clownerna -Och dom är många, från att sitta och fatta viktiga beslut.
Vi måste tänka på och börja införa certifiering eller legitimering av beslutsfattarna överlag i det Svenska samhället.
Och inte minst: Återinför tjänstemanaansvaret!!

Det skulle spara oss så mycket pengar och felbeslut.
Dessutom skulle vi slippa skämmas internationellt.
-Idag kan vilken "Fikarums-Olga" bli stadsminister eller kommunalråd. Det är FEL!
Vi har inte råd med idioter på beslutandeposter.

 
Ingen bild

MolleA

17 juni 2014 23:25

För övrigt var det uppenbart vilka som i smyg hade "vunnit" upphandlingen när det hela tiden cirkulerade Vestas-bilar i Kalmar innan gemene skattebetalare fått veta att det skulle uppföras 2 vindkraftverk så kommunen kunde smita undan dess energiskatt........som vi medborgare finansierer via skattsedeln till slut! Ett stort problem är att den allmäna populationen tycker att allt skalk betala skattefinansierat. Jag vill införa sektioner som man får lägga sin skatt!
En valbar, kärnkraft eller inte!
En annan valbar, unvandring eller inte!
En tredje valbar, reformera pensionssystemet!

 
Ingen bild

Thoralf A

17 juni 2014 23:26

MolleA

Du vet väl att en politikers horisont absolut maximalt sträcker sig en mandatperiod ;-)

Så även i Kalmar.

Jag försöker dock se lite längre in i framtiden!

 
Ingen bild

Göran

17 juni 2014 23:35

Vindkraftverk som står stilla klarar ju inte ens av att skrämma sork.

 
Ingen bild

Verkligheten

18 juni 2014 00:43

Bra att du driver dessa frågor. Det finns bara ett skäl att avstå och det är för att media helt propagerar för det. Börjar man tänka för mycket på vad media tycker och tänker tappar man snart bort sig. Bättre då att driva sin linje som man tror på och vila i att det förr eller senare uppskattas av väljarna. UKIP driver denna fråga hårt också.

 
Ingen bild

Uppgiven och ledsen

18 juni 2014 01:28

Annat ämne:

Läser att det är en ny "våg" av muslimer som förväntas skölja in över vårt land ganska snart dvs. irakier.

Räcker det inte snart? Man har bara lust att skita i allting när man förstår att landet ändå snart kollapsar. Jag ger Sverige fem år till innan allt är åt helvete med nuvarande takt på inflödet.

Reinfeldt, Ullenhag, Billström m.m vet att detta INTE är bra för landet ändå accelerera galenskapen och ingen vågar säga stopp.

Mitt land Sverige skall inte skänkas bort till muslimer som inte har en endaste vänlig tanke om oss svenskar. De äter sig in i bostadsområden och tar över. Man är LIVRÄDD varje gång någon lägenhet är till salu att det skall flytta in muslimer för då är övertagandet igång.

Jag sörjer enormt det land jag växt upp i och som var ett bra samhälle, kanske det bästa på jorden.

Sverige måste pausa och hämta andan! Det finns i nuläget inget annat val.

 
Ingen bild

M&E

18 juni 2014 01:30

Och Danmark har ca 10 ggr så mycket vindkraft!

 
Ingen bild

VargMan

18 juni 2014 02:31

@ M&E
...som ger konsumenterna upp till 10 ggr högre elkostnader än i Sverige om det inte blåser.. Hur tror du en elintensiv industri skulle palla en sådan chock?

 
Ingen bild

M&E

18 juni 2014 05:48

VargMan
Tror aldrig det har hänt att det har varit vindstilla i hela Sverige samtidigt.

 
Ingen bild

OH

18 juni 2014 07:15

En liten undran. Hur länge är det försvarbart att det anskrämliga Barsebäckverket skall få stå kvar utan att producera el.Vilken kostnad kommer rivningen att hamna på, vem kommer att få betala..
En helt annan sak om det tillåtes i denna diskussion.
När nu alla dessa som bestämmer i vårt land konstaterat att vi är både nazister och rasister och hatar utlänningar.
Varför varnar dessa proletater inte de utsatta flyktfolket redan i deras hemländer dem från att komma till detta helvete.

 
Ingen bild

M&E

18 juni 2014 07:26

@OH
Därför att ni bara är ca 10% och de anständiga partierna är då 90%.

 
Ingen bild

Lotta

18 juni 2014 07:42

Något som heller aldrig diskuteras i samband med de stora vindkraftverken är hur många av våra fåglar, inte minst stora rovfåglar som går en grym död till mötes när de råkar flyga in i dessa vindsnurror. Inte ens de annars så miljötänkande Miljöpartiet andas ett ord om detta:

http://augustthomasson.weebly.com/blog/ond-brd-dd

 
Ingen bild

Onkel Sven

18 juni 2014 07:57

"UÄ", konstigt är det, massor med svenskar flyger till Thailand varje år och blir där flera veckor ,Thailand där befolkningen är oerhört nationella ,samma svenskar kommer hem efter några veckor och är då förbannade på SD som ju vill värna om Sverige !

 
Ingen bild

Tobbe S

18 juni 2014 09:31

@M&E
Och hundra gånger mer brunkolskraft (minst).

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2014 09:33

Vinden är en oerhört bra energikälla. MEN den har stora nackdelar med nuvarande teknik.
Det kostar alldeles för mycket att ta tillvara på energin. Den är inte ständigt tillgänglig. Grannar till vindkraftverken störs av buller och ljusstörningar, skuggor och annat. Många andra problem finns också.
Däremot är jag nyfiken på solcellstekniken. Den är inte heller alltid tillgänglig, men är betydligt mindre störande och mindre underhållskrävande.
Med en enkel möjlighet till anslutning till elnätet kan detta bli en bra framtida energikälla.
Men trots kärnkraftens nackdelar är vi tvingade att ha den energikällan kvar inom överskådlig tid...

 
Ingen bild

bonnläpp

18 juni 2014 09:36

Goddag yxskaft, men jag har ännu inte sett ett lands fans i VM som inte viftar med sina nationella flaggor. Syns inte skymten av några Ukraina-svenska-brasilianska flaggor där inte.

Där borde sosse-styrda ukrainska-svenska flaggtillverkarna må riktigt dåligt.

I midsommar hissar jag min svenska flagga och vägrar hissa något annat, möjligtvis AIK-flaggan, men den får bero.

Dock borde de kommuner som ställt in "flagghissandet" skämmas.

 
Ingen bild

OH

18 juni 2014 09:44

M&E
Ni menar givetvis att det anständiga Sverigevänliga partiet i mätningar har drygt 10% trots att ca 65% av Svenskarna stöder deras politik.
Du har totalt missat att det inte är SD som påstår att Sverige är rasistiskt m.m utan bl.a den så kallade FN föreningen och likasinnade.

 
Ingen bild

Göta

18 juni 2014 09:52

Läs replikskiftet mellan M&E och Vargman! Det illustrerar tydligt svårigheterna att föra en vettig dialog med M&E och hans/hennes likasinnade kamrater.

M&E: "Och Danmark har ca 10 ggr så mycket vindkraft!"
VargMan till M&E: "...som ger konsumenterna upp till 10 ggr högre elkostnader än i Sverige om det inte blåser.. Hur tror du en elintensiv industri skulle palla en sådan chock?"
M&E till VargMan: "Tror aldrig det har hänt att det har varit vindstilla i hela Sverige samtidigt."

Det påminner mig om när jag hejdade grannens lilla 5-åriga flicka som glatt och obekymrat cyklade omkring på gatan framför det stora P-huset (med ganska intensiv biltrafik). Jag talade om för henne att hon inte skulle cykla där, utan inne på gården istället...
Jag: "... annars kan du bli påkörd av en bil".
Emma: "Nej, det blir jag inte, för jag cyklar så fort förstår du!"

 
Ingen bild

Niklas R

18 juni 2014 10:06

@Göta
Det går inte att diskutera med vänsterknallkorkar, de blir bara oförskämda och otrevliga när deras argument tryter.
Diskussionen brukar se ut så här:
Först idiotförklarar de dig, med en släng av rasistanklagelser.
Sedan förnekar de dina faktapåståenden, utan att presentera egna fakta, med en släng av idiot och andra invektiv.
Därefter säger de att de vägrar att diskutera med dig för att du är en idiot som inte fattar bättre och inte kan något (trots att du hela tiden presenterat fakta/ underlag) medan de inte presenterat något.
Sedan fortsätter de sitt liv i förnekelse.

 
Ingen bild

RobertSt2

18 juni 2014 10:39

Visste ni att:
o Det kostar nellan 200'000:- - 400'000:- att montera ned ett vindkraftverk?
o Att ägaren av ett sådant kraftverk tvingas inte att betala en enda krona för nedmont.?
o Att nedmonteringskostnaden INTE ingår i någon kalkyl för kraftverket öhut?
Det kommer att kosta att avveckla vindkraften. Eller skall vi bara låta 'liken' stå kvar där som monument över en misslyckad satsning?

 
Ingen bild

Lotta

18 juni 2014 11:12

Lyssnar på när Fridolin står och pratar om vilket land vi vill lämna över till våra barn när det gäller klimatfrågor. Samme Fridolin ägnar inte en tanke åt vilket samhälle han kommer lämna över till samma barn. Ett otryggt samhälle där utanförskapsområdena bara blir fler och fler. Våldtäkter många gånger av varianten gruppvåldtäkt blir bara fler och fler, skjutningar på öppen gata även dagtid blir bara fler och fler, åldringsrån många gånger även med inslag av misshandel blir bara fler och fler osv osv. Helt enkelt ett vidrigt samhälle fullt av kriminalitet och våldsbrott många gånger importerat. Du borde skämmas ögonen ur dig och inte snacka om vad vi lämnar över till våra barn.

 
Ingen bild

bonnläpp

18 juni 2014 11:25

Hulda mk1, Solenergin i Sverige är inte användbar. När vi behöver energin som mest så syns inte solen knappt över horisonten.

Den dagen man kan lagra energi då blir det ett annat läge, men idag är både solenergi och vindenergi meningslösa. Några seriösa möjligheter att lagra energin finns inte idag oavsett om man snackar om salt eller annat.

 
Ingen bild

Lena

18 juni 2014 12:30

Intressant diskussion om energin som för mig är/varit svår. Jag har lite svårt för kärnkraftverk, trots att jag vet att de är det mycket rent men det är ju det där med risken... Men någon gång kommer jag väl till ett beslut om vilket ben jag ska stå på ang. detta. Vindkraften verkar ju efter vad jag kan läsa mig till i denna tråd, vara en vindflöjel. Att ingen vill bo nära ett vindkraftverk förstår man ju och att massor av fåglar blir dödade av dem vet jag också. Det är komplicerat som jag ser det. Men uppskattar den upplysning som jag får via Thoralfs blogg.

@Niklas R 10.06
Huvet på spiken, jag fick mig ett gott skratt idag också:):):)

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2014 12:30

@bonnläpp.
Jag har aldrig sagt att solceller löser alla problem. Men som ett miljövänligt och icke irriterande komplement fungerar det bra. Självklart funkar det inte i tex. Kiruna under den mörka årstiden.
Men en solig marsmånad i södra Sverige, ger mycket ström.
Några solpaneler på hustaken och runt om i Sverige, både till el och att värma varmvatten är framtiden.
Solpaneler på taken på lämpliga industrilokaler ger också energi.Tyst och diskret.
Men som sagt, kärnkraft måste vi ha inom överskådlig framtid...

Lyssnar till och från på partiledardebatten. Jimmie Åkesson sköter sig bra. Men vilka påhopp och rena lögner de andra ägnar sig åt, mot honom...

 
Ingen bild

bonnläpp

18 juni 2014 12:56

Hulda mk1, Tyvärr så är du ute i det gröna. Solenergin kan inte ersätta något här uppe i Norden. Möjligtvis som ett komplement för grön-nissar att skryta med på jobbet.

Ger mycket ström till vad? Värma vatten, visst, men vattnet kallnar innan du hunnit hem från jobbet. Skall du ha det varmt länge är investeringen inte lönsam med dagens el-priser. Dessutom drar pumpen till panelerna c:a 1kWh o.s.v

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 juni 2014 13:07

Ser Partiledardebatten i Riksdagen

Varför står Jimmie och tar skit om järnrör utan att reagera denna gång heller.

Tycker Jimmie det är ok

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2014 13:13

@bonnläpp.
Vi må i många fall vara överens, men inte här. Det beror givetvis på hur man lever sitt liv och hur man bor. Också vilket intresse man har för ny teknik som inte stör grannar.
Jag har svårt att tro att en acc-tank på 500 eller mer liter, som på vintern matas av en vedpanna kan kallna en solig vår, sommar, höstdag när du åker hem från jobbet...
OCH, jag har hela tiden sagt att dessa solpaneler för el eller för att värma varmvatten endast är ett komplement..
En vinternatt med -30 grader, då gäller andra kraftkällor...

 
Ingen bild

Lotta

18 juni 2014 13:14


Lotta

Fridolin kunde precis lika gärna använda sin smorda käft till att sälja begagnade bilar eller hus. Miljöpartiet är bara en försörjning, en arbetsplats för honom -Det hade lika gärna kunnat vara Volvo eller GM.
Jag är HELT övertygad om att han skulle kliva över till precis vad som helst som ger lika mycket pengar lika lätt om det skulle gå honom emot på nuvarande arbetsplatsen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2014 13:16

@Sven Dacke.
Jimmie Åkesson hade inte talartid kvar..
Men Jonas Sjöstedt sade sig inte acceptera störande av torgmöten. Då förväntar jag mig åtgärder av bla. Dror Feiler...

 
Ingen bild

Lotta

18 juni 2014 13:44

Reinfeldt står och säger att han för att motverka SD gjorde överenskommelsen med miljöpartiet vilket gör att Sverige nu har de mest liberala reglerna för invandring i hela västvärlden. Trots det har vi ingen massinvandring?

 
Ingen bild

OH

18 juni 2014 13:54

Det var intressant att läsa att ägarna till vindkraftverk är befriade från att betala nedmontering av verken.
Kan man få detta bekräftat från säker källa, myndighet eller vem som
blir betalare. Alltså sanning eller skröna.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 juni 2014 14:03

Bonnläpp

Du borde installera solpaneler för uppvärmning av vatten innan du uttalar dig. Min cirkulationspump drar t.ex endast 0,045kwh.

Anläggningen fungerar alldeles utmärkt från mars-april till oktober då jag i stort sett kan ha min varmvattenberedare avstängd. Såvida jag inte har många gäster i huset och vädret är mulet.

All överskottsvärme "dumpar" jag dessutom till en mindre pool.

 
Ingen bild

bonnläpp

18 juni 2014 15:33

@Thoralf A, så bra att du svarar nu. Har ställt frågor till dig åtminstone tre gånger, men då bryr du dig inte om att svara. Du kanske kan gå tillbaka och svara på de frågor jag ställt till dig.

Med det lilla hus du har förstår jag det, men om vi pratar större hus stämmer inte dina effektvärden, investeringen och hållbarheten.
Sverige består inte endast av Kalmar med tanke på solhöjden.

Om det vore så bra skulle alla ha det, men precis som vindsnurror så fungerar det inte i stora delar av landet. Även om SD inte har upptäckt det så finns det något norr om Stockholm.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 juni 2014 15:50

Bonnläpp

När det gäller solenergi gällde inte diskussionen fabriksanläggningar.

Den som har lust kan installera sin egna solceller eller solpaneler för uppvärmning av vatten. Det är dock svårt att få ekonomi i dessa anläggningar om man skall låna pengar till investeringen. Men har man egna pengar att investera får man faktiskt bättre ränta på dem än vad banken ger idag.

Sedan kan aldrig solceller/solpaneler lösa några energiproblem. Det handlar om intermitent elenergi som måste balanseras med andra kraftkällor. De skapar med andra ord även problem i elnätet som måste lösas. Det är bara att se på Tyskland och se vilka problem man fått med sin "energiweende".

PS
Jag har ingen skyldighet att svara på alla dina frågor.

 
Ingen bild

Ronny

18 juni 2014 16:06

Kan Ni tänka er, att jag trodde det fanns lagar i detta landet, som alla bör förhålla sig till. Bl.a finns det Migrationsverk, migrationsdomstolar m.m men ovanför detta står tydligen svensk media. Och då speciellt i dessa dagar har radio Kronoberg, visat sin makt, och sitt enorma engagemang och ställningstagande, då sändningarna, varje timme, handlade om en familj med utvisningsbeslut. Snyftreportagen haglade ut över lyssnarna. Intet öga torrt! Givetvis backar Mig.verket med rädsla för medias påtryckningar, och för tillfället upphävs beslutet. När f_n blev Radio Kronoberg ett verktyg för att förhindra lagliga beslut?

 
Ingen bild

bonnläpp

18 juni 2014 16:10

@Thoralf A, skyldighet? Vanligt folkvett gör att man svarar på frågor man får. Framför allt när det visar att man kan svara om man vill.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

18 juni 2014 16:13

I dags läget exporterar man strömmen från solpaneler under sommaren när man har överskott och importerar på vintern för samma pengar, i Norrland betalar man av en solanläggning för 150k på ungefär 10år. Reglerna runt detta är helt vridna, och skyddar energibolagen idag. Förmodligen för att dom betalar mycket skatt och lobbar hårt, för att behålla situationen.

Två fakta. Vi har nästan lika många soltimmar här som tyskland
Det blåser mer på vintern än sommaren

Från en hemsida om sol energi.

Tyskland har som bekant mycket fler solcellsinstallationer än i Sverige, ungefär 1300 gånger mer i effekt räknat. Under 2011 installerades det varje dag nästan tre gånger så mycket solceller i Tyskland som det gjordes under hela året i Sverige och 2012 ser ut att haft liknande utveckling. Men det är inte solförutsättningarna som är orsaken om man får tro min kortfattade jämförelse. Det är, som jag tidigare har nämnt, oviljan hos våra politiker att göra det lättare att som privatperson sälja överskottsel som har varit det stora problemet.

Nu börjar detta dock förändras och jag tror att vi med start de närmaste åren kommer att se en utveckling liknande den i Tyskland. Det är redan nu möjligt att vara både miljövänlig och samtidigt spara en betydande summa pengar, och jag ska göra mitt bästa för att förklara hur detta kan ske i kommande inlägg!Read more at http://solkalkyl.blogspot.com/2013/01/jamforelse-av-solelproduktion-mellan.html#4mYT4TEyVkyyOcBc.99

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2014 16:19

Annat ämne.
Hörde nyss en "reklamsnutt" inför det första Sommarprogrammet i P1.
Den sk. "artisten" Timbuktu pratade i några sekunder om vad som han ska ägna sitt program åt. Tyvärr blev jag inte förvånad.
Det kommer att bli ett långt anfall mot SD......
Tyvärr kommer han inte att bli själv bland dessa Sommarpratare. Vi får räkna med ett antal personer som politiskt korrekt och okunnigt vräker ut hat mot SD...

 
Ingen bild

Thoralf A

18 juni 2014 16:23

Bonnläpp

Du har ingen aning om hur många frågor jag får varje dag och vecka via bloggen eller mejl!!

Mats (ateist)

Alla dina beräkningar bygger på subventioner oavsett om det gäller Tyskland eller Sverige.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2014 16:25

@bonnläpp.
Du borde inse att Thoralf har betydligt mer att göra, än att svara på varje fråga
här.
Tänk tex. på valrörelsen inför EU-valet, när han spred infoblad i mängd, i och runt Kalmar...

 
Ingen bild

bonnläpp

18 juni 2014 16:37

@Hulda mk1, Har ställt enkla frågor som bara kräver enkla svar. Nu däremot när det passar kan man skriva långt och svara.

 
Ingen bild

Thoralf A

18 juni 2014 16:55

Bonnläpp

Dessutom anser jag att kunde vara lite mer ödmjuk i dina kommentarer!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

18 juni 2014 17:09

Thoralf

Sant, men det skulle absolut inte behöva vara så.

fossil producenterna, köper upp alla lovande elinovationer och lägger dom i stora Göm och glöm högen

Elon Musk och Tesla är ett föredöme i elkraft, han gav nyligen bort alla sina patent till allmänheten.

 
Ingen bild

bonnläpp

18 juni 2014 17:20

@Thoralf, vadå ödmjuk. Om du inte visste det så får du reda på det nu, jag betalar jag din lön. Ställer frågor och förväntar mig svar är det så konstigt?

Du får många frågor skriver du, javisst ingår inte det i jobbet att åtminstone försöka svara någon gång. Ni har en väl tilltagen lön som är hög av någon anledning antar jag.

 
Ingen bild

Stefan A

18 juni 2014 17:29

Vattenfall säljer solcellspaket för 148 500 kr om man är kund,förväntas ge 7315 kwh/år, blir nog svårt att betala av den på 10 år, och i norrland är det nog omöjligt.....

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 juni 2014 17:34

@bonnläpp.
Varva ner lite... Finns någon mer riksdagsman som har en blogg som Thoralf. Där man kan få information om galenskaper i Sverige och kan kommentera fritt?

Du betalar ALLA riksdagsledamöters lön, all övrig personal i riksdagen, alla som jobbar på alla departement osv.
Hur många av dem kan du kommunicera med på samma sätt som med Thoralf??

(Du betalar tom. Fridolins, Romsons och Ullenhags lön...)

 
Ingen bild

Thoralf A

18 juni 2014 18:12

Mats (ateist)

Du får gärna komma med en referens till att bolag köper upp inovationer och sedan gömmer dem.

 
Ingen bild

Fredde

18 juni 2014 18:25

Undrar vad Rapport visar om SD efter dagens partiledardebatt. Ska vi gissa att det rör sig om järnrör? Fy fan så trött på fulmedia. Har rapport visat ett inslag från em debatt där man låter SD prata till punkt och om andra områden än invandring? Andra partier låter man prata ostört utan vinklingar. Man vill verkligen vinkla SD som ett enfrågeparti. Tänk om Svensson fick höra vad mer SD står för. Nä det ska mörkas in i kaklet.

 
Ingen bild

Göta

18 juni 2014 18:34

Bonnläpp
Men tagga ner nu Bonnläpp! Det finns ingen riksdagsledamot i något svenskt parti som engagerar sig så mycket och lägger ner så mycket tid på omfattande kontakter med sina väljare samt svarar på så många frågor från folket som Thoralf gör.

Under presentationen längst upp till höger på bloggsidan finns t.ex en rubrik "Fråga mig" där man kan ställa frågor direkt till Thoralf. För närvarande finns där 420 frågor som han har besvarat.

Thoralf är verkligen den riksdagsman som det finns allra minst anledning att gnälla på när det gäller väljarkontakter.

 
Ingen bild

Dille

18 juni 2014 19:00

Nu ingår SD i en partigrupp och jag gissar att den är större än både vänsterns och miljötokarnas respektive grupp.

 
Ingen bild

Stundtahl

18 juni 2014 19:06

OT
En god nyhet som  kommer att skaka om såväl den anspråksfulla 7-klövern som en degenererande gammelmedia.

http://www.svd.se/nyheter/valet2014/sds-jakt-pa-samarbetspartners-i-eu_3631488.svd?sidan=6
 

 
Ingen bild

Stundtahl

18 juni 2014 19:27

OT
Då jag med flera är irriterade på att länkfunktionen inte funkar på denna blogg är det angeläget att Thoralf tar aktion och rätar till detta....

 
Ingen bild

pg

18 juni 2014 19:39

Hur är det med kunskapen? Är det skillnad mellan energi och effekt?

Ja, se här!

https://www.youtube.com/watch?v=zc7rRPrA7rg


Återigen ett stort tack till Thoralf!

Glöm INTE att rösta på SD i höst!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

18 juni 2014 19:49

Thoralf

Jag missar målet lite, men det finns massor av sådana historier om generalmotors uppköp av patent med oljebolagens påtryckningar.
Dock inga "riktiga" som jag orkar leta upp. Kan vara en skröna, men jag tror faktiskt inte det.

Har får du en youtube sökning, om du inte sett den, värd att se.
who killed the electric car full Movie

Är inte detta din privata blogg som du sysslar med på fritiden?

 
Svensson

Svensson

18 juni 2014 20:19

Vi ser många skojare som i skuggan av alliansregeringens politik,försöker fylla sina plånböcker.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Lassekolja

Lassekolja

18 juni 2014 23:45

@Bonnläpp´s pump "drar 1kWh", Thoralf´s pump "drar 0,045kWh"....
Tro mig, jag vill egentligen inte framstå som någon "Messerschmitt" men av Dig Thoralf, som ju som jag har ingenjörsutbildning vet Du säkert att en elektrisk strömförbrukare förbrukar 0,o45kW, inte kWh, eller hur? Under en viss tid kan den dra X antal kWh! Detta är jag helt säker på att Du känner till vid närmare eftertanke!?!
GLAD MIDSOMMAR Thoralf, Bonnläpp, Hulda, Lotta och alla andra fantastiska Sverigevänner!!!

http://www.status.st

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se