thoralf

Direktlänk till inlägg 12 juni 2014

NYANLÄNDAS STUDIESKULDER AVSKRIVS

Av Thoralf Alfsson - 12 juni 2014 00:05

För en vecka sedan kom Riksrevisionens granskning av etablering och integration med rubriken ”Att tillvarata och utveckla nyanländas kompetens”. Rapporten har varit sparsamt citerad i svensk media. Men några artiklar finns trots allt. TT har skapat några artiklar som flera tidningar publicerat på nätet. Men de stora medierna har varit väldigt frånvarande.


Norra Skåne, SvD


Jag hade faktiskt förväntat mig att DN hade tagit upp rapporten men jag får ingen träff när jag googlar efter DN.


Jag bestämde mig för att titta igenom rapporten och därmed bilda mig en egen uppfattning om rapporten och inte nöja mig med vad TT skriver.


Efter att jag studerat rapporten kan man bara sammanfatta läget som rent katastrofalt och en allvarlig varningsklocka till politikerna i riksdag och framförallt i regeringen. Granskningen är ett kraftigt underkännande av Erik Ullenhags politik på integrationsområdet.


Kort och gott ett totalt misslyckande för Sveriges invandringspolitik!

 

Den borde i sanningens namn få 7-klöverns politiker att inse att vi inte kan ha den massinvandring som just nu pågår till vårt land.


I TT:s artiklar försöker man ändå ”försköna” situationen genom t.ex följande mening.


”Av dem som lämnat insatsen arbetar eller studerar bara en dryg fjärdedel, visar en granskning från Riksrevisionen.”

 

Svårt att tro att detta citat i verkligheten är en försköning av sanningen i förtäckta ordalag.


Sanningen finns i rapporten från Riksrevisionen och är den att bara 5 procent har ett arbete utan stöd. Ytterligare 5 procent har jobb med stöd och 10 procent har nystartsjobb. Ungefär 7 procent studerar men då kan det handla om komvux på grundskolenivå.


TT låter med andra ord på ett bedrägligt sätt låta oss tro att en fjärdedel klarar sin egen försörjning när det i själva verket endast handlar 5 procent som efter över 2 år i Sverige och i etableringsreformen klarar sin egen försörjning. Hur många av dessa 5 procent som jobbar i familjens eller släktens pizzeria eller restaurang förtäljer inte rapporten. Rena katastrofsiffror enligt min mening. 95 procent försörjs genom olika former av bidrag.


Rapporten pekar också på skillnaderna mellan män och kvinnor. Där kvinnorna har betydligt svårare att komma ut på arbetsmarknaden.


”Personer med Afrika och Asien som ursprungsregion har en lägre sannolikhet att få ett arbete.”

 

I och för sig ingen nyhet men det står svart på vitt i rapporten! Nästan lite rasistiskt av Riksrevisionen! Eller har man bara fördomar?


Men det allra värsta/bästa har jag sparat till sist!


”Enligt arbetsförmedlare och företrädare för komvux är många av de nyanlända mycket tveksamma till att ta lån, ibland av religiösa skäl.”

 

I detta fall antar jag att man syftar på studielån. Var och en förstår säkert vilken grupp Riksrevisionen avser. Man skriver det dock inte i klartext av politiskt korrekta skäl. Det kanske också förväntar sig att det svenska samhället skall bekosta hela deras utbildning.


I rapporten finns även en information som jag tror många är ovetande om när det gäller ”nyanlända” och vilka förmåner dessa får av det svenska samhället.


”Dagens regler medger att man kan läsa till årskurs 6 utan att skuldsätta sig. Om man läser på komvux och sedan går vidare till högskolan så avskrivs hälften av lånen. En av arbetsförmedlarna menar dock att det hela tiden är en avvägning, så att andra inte ifrågasätter varför de inte får samma förmåner.”


Hälften av studielånen avskrivs! Vem tar den kostnaden? Är det andra studenter, svenska studenter som får bära den kostnaden genom högre avgifter och räntor?

 

Hur många svenska studenter önskar sig inte samma förmån från det svenska samhället!


UPPDATERING!

 

Blogginlägget har tydligen väckt uppmärksamhet i regeringskansliet. Strax före dagens votering blev jag uppringd av en sakkunnig hos ministern Maria Arnholm. Han ville informera mig om att någon avskrivning av lån inte förekommer.

Jag hänvisade honom till Riksrevisionen! Jag har bara citerat från Riksrevisionens granskningsrapport och då är det lämpligare att prata med ansvariga där. Sedan får de om de inte har ”på fötterna” i sin rapport gå ut med en rättelse.


Men eftersom en arbetsförmedlare uttalar sig om att man måste göra avvägningar så är det ju även en bekräftelse på att det uppenbarligen praktiseras inom en myndighet. Man kan ju fråga sig vad det är för typ av avvägning som man gör på arbetsförmedlingen.


Rapporten handlar ju dessutom om just nyanlända.


I kommentarerna bekräftar ju faktiskt en person att dessa avskrivningar faktiskt sker och att även svenskar kan få dem. Men om jag förstår hans kommentar rätt så kommer i princip inte svenskar ifråga utan bara de som kommit till Sverige och är äldre än grundskoleåldern. I så fall stämmer ju Riksrevisionens text i granskningsrapporten.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

12 juni 2014 00:47

Thoralf!

Sak efter sak med liknande o helt ologiska "Affärer" -Hur många som helst.

Alla dessa problem. Alla dessa kostnader. Är av allt att döma kalkylerade effekter av ett högre mål som man har med invandringen till Europa. Annars skulle väl ingen tillåta att man tar in 100-tals analfabeter till t.ex småorter utan jobb e.t.c
Eller alla dessa fördelar som ges invandrare. Eller hur det ses mellan fingrarna, Hur man vitpixlar O.s.v

Vad tror du Thoralf är hela avsikten med den invandringspolitik som Europa för?

Vilka 5 viktigaste personerna i EU sitter och för de förhandlingar med bla FN som ligger till grund för nuvarande invandringsflöde in till Europa?

VAD kan Europa tjäna på det? (För tjäna på det måste man -Annars skulle man aldrig göra det) -Själv tror jag att det är för att kunna öka penningmängden via privatutlåning på sikt o på så vis kunna hålla uppe ekonomierna. -Vad anser du om den tanken Thoralf?
-Kan det stämma?

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

12 juni 2014 01:28

Helt otroligt!

Ska de även skriva av skulder till invandrare?! Snacka om raspolitik och särbehandling! Vilka j*vl* hycklare dessa PK-ister är! Sen har de magen att se ner på folk från landsbygden och kallar dem WT och rasistiska bonnläppar!

Dessa innerstads caffelatte-väljare är så extremt elitistiska och samtidigt parasitiska, då deras existens är helt beroende av vad industrijobben utanför tullarna faktiskt producerar! Medan de är kulturarbetare och jobbar inom service-sektorn, och är snarare en belastning till ekonomin, än en tillgång!

Ändå anser det, att det är deras rätt och skyldighet att skänka bort Sverige! Fy f*n alltså! Vilka j*vl* självgoda hycklare!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Blåsippan

12 juni 2014 01:32

En sådan som Westerberg eller Ullenhag. Hur faan kan de leva med sig själva? För att nämna två as. Jag fattar det inte..

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

12 juni 2014 01:54

Observer Torsdag 12 juni 00:47, håller med dig om att det måste vara medvetet. Här är en fundering.

ÄR EU-FEDERALISM DET ÖVERORDNADE MÅLET?
Vilka är drivkrafterna för att med manisk besatthet förändra Norden och hela Väst till oigenkännlighet? Om man ägnar en timme åt föreläsningen längst ned så får man en inblick i hur psykologisk krigföring utföres.

* Demoralisering
* Destabilisering
* Kris
* Normalisering

Det som är fascinerande är den totala enigheten om massinvandringens välsingelse från AFA, RF, EXPO, Fackföreningsrörelsen, Näringslivet, Kyrkan, V, MP, S, C, FP, KD till M och samtlig MSM med undantag för de Sverigevänliga. Det liknar den taktfasta årliga Segerparaden på Röda Torget, förutom att den pågår dygnet runt varje dag.


ETNOMASOCHISTISK HJÄRNTVÄTT
Sverige har 12 rikstäckande morgon- och kvällstidningar och 126 lokala och regionala dagstidningar, webbtidningar är inte inkluderade. (Wiki) Vidare SR med P1, P3 och P4, SVT med TV1 och TV2. TV3 och TV4. Vilka alla försvarar Islam och massinvandringen trots att den hotar allt vad de själva står för. Hjärntvätten har pågått i årtionden och har gett till resultat att hela spektrat från AFA, RF, EXPO, Kulturvänstern, Fackföreningsrörelsen, Näringslivet, Kyrkan, V, MP, S, C, FP, KD till M är skrämmande eniga om Mångkulturens och Massinvandringens välsignelse. Resultatet är etnomasochism och ett självskadebeteende på mycket hög nivå!


EN RADIKAL SAMHÄLLSOMVANDLING MED OLIKA MOTIV MEN MED ENIGHET OM MEDLEN
Anarkisterna vill krossa samhället. Vänstern vill göra revolution och krossa kapitalismen. Socialdemokraterna vill säkra röster. Nyliberalerna och "högern" vill avskaffa välfärdsstaten. EU-federalisterna vill krossa nationalstaterna. Vad har dessa krafter gemensamt? Strävan efter makt genom massinvandring och hatet mot den k o n s e r v a t i v a kraften SD som kan sätta käppar i hjulet för ovanståendes radikala förändringsambitioner.

EN HYPOTES - Massinvandring som Politiskt Vapen.

Vänstern har ju invandring som metod för att säkra röster, då den är beroende av existensen av en bidragsförsörjd underklass.

NYLIBERALERNAS, "HÖGERNS" och EU-FEDERALISTERNAS STRATEGISKA MÅL
Och om någon vill förändra Sverige i grunden från välfärdsstat till ett mer amerikanskt samhälle, så stöter det på patrull omgående. Välfärdsstaten är en del av svenskens själ och har ett massivt folkligt stöd.

Det är därför en omöjlig politisk strategi att argumentera för sänkta bidrag och minimilöner. Argument kan inte krossa stödet för välfärdsstaten och bana väg för privata alternativ och större lönespridning. Det krävs en annan taktik.

"HÖGERNS" TAKTIK
Genom att använda kampsportstekniken att förstärka motståndarens rörelse framåt istället för att bromsa den, så åstadkommer man en överbelastning av välfärdsstaten genom ökad massinvandring.

Genom att anamma vänsterns invandringspolitik och retorik om solidaritet och allas lika värde, så görs vänstern försvarslös. Invandring av bidragsförsörjda blir då för vänstern ett tveeggat svärd, då den också kan fungera som högerns murbräcka rakt in välfärdsstatens borg.

Med nuvarande fördubbling av invandringen jämfört med vänsterns så nås högerns mål snabbare. Det är också viktigt att invandrarna inte kommer i jobb för att maximera överbelastningseffekten av välfärdsstaten. Därför är svårintegrerade grupper värdefulla.

Vänstern har ett standardargument mot högerns politik - att göra invandringspolitiken humanare. Dvs större - alltid större invandring! Verkligheten sköter det taktiska grovjobbet i tysthet, kommun efter kommun börjar redan nu gå på knäna pga ökande kostnader för försörjningsstöd. Drastiska åtgärder kommer att bli nödvändiga.

Hur kommer detta att sluta? Kan välfärdsstaten återupplivas efteråt? Knappast då splittringen i samhället mellan olika grupper blir total! Högern i det blå hörnet vinner på knockout.

En mycket intressant föreläsning. Rekommenderas varmt!
The Art of Subversion and Demoralization - Yuri Bezminov [Ex-KGB Agent]

http://www.youtube.com/watch?v=rNXmjhHZaY8

 
Ingen bild

Stefan i Std

12 juni 2014 02:45

Jag hoppas och väntar på att SD skall använda sig av alla hårresande fakta som sköljer över oss varenda dag. Det är inte tid att vila på hanen.

 
Ingen bild

Observer

12 juni 2014 02:56

Kung och fosterland:

Du säger:

"Det som är fascinerande är den totala enigheten om massinvandringens välsingelse från AFA, RF, EXPO, Fackföreningsrörelsen, Näringslivet, Kyrkan, V, MP, S, C, FP, KD till M och samtlig MSM med undantag för de Sverigevänliga. Det liknar den taktfasta årliga Segerparaden på Röda Torget, förutom att den pågår dygnet runt varje dag.
"

Den här enigheten uppkommer troligen genom att dessa grupper gynnas i sammanhanget. De får anslag, De får behålla jobben och de kan expandera. Kommer dessutom proppåerna uppifrån och de vet att de får behålla jobbet om de håller med -Ta journalisterna till ex, så blir ett sådant koncept vattentätt i sin helhet.

Blandar man in hela kedjan uppifrån där alla gynnas påtagligt när man "håller med" så fungerar det.

Klart är att den yttersta drivkraften är pengar och anslag. Även de mest inbitna kommunister är förtjusta i pengar! Har man det i åtanke och lyfter blicken så blir bilden ganska tydlig.

Det som är intressant är hur man har resonerat längst upp i EU och ECB omkring Europas krympande industri och konkurrensförmåga.
-Har man insett att det är kört?
Och att det är därför man valt den här vägen som en del tror är fallet, att i tysthet fortsätta försöka skapa tillväxt fast nu med pengar skapade ur fractional banking, D.v.s de luftpengar om ca 90% som skapas när privatbanker lånar ut till folk? (Och till det behövs mer folk!)

Det verkar som det enda troliga scenariot!

Det verkar ganska osannorlikt att Europa skulle välja denna färdväg vi har idag av anledning att vara snäll -Då vore det betydligt enklare för Europa att stävja flyktingströmmarna redan i hemländerna med riktade strategiska insatser.

Att det skulle handla om maktkamper är heller inte speciellt sannorlikt -Då skulle vi aldrig kunna ha det så ordnat som det ändå är inom EU.

Någon har valt den här vägen för Europa. -I tron att det är för Europas bästa?

Man har gjort det utan att tillfråga eller informera folken.

DET VORE KLÄDSAMT OM DE FÖRKLARADE SIG FÖR FOLKEN.

 
Ingen bild

Stefan i Std

12 juni 2014 03:00

”Enligt arbetsförmedlare och företrädare för komvux är många av de nyanlända mycket tveksamma till att ta lån, ibland av religiösa skäl.”

Den mening öppnar för vad jag väntar ska blir nästa krav från muslimerna, nämligen sharia-lån. Det är straffläge för dem som av religiösa skäl inte vill acceptera hur vi svenskar lever.

Det finns inte en politiker (Sd undantaget) som ”vågar” stå emot när den muslimska kravmaskinen snart mullrar igång. Finansiellt backas den av de 5% med egen försörjning.

Men någon islamisering är det naturligtvis inte tal om!

 
Ingen bild

Observer

12 juni 2014 03:41

Stefan

Varför tror du att det har blivit så lätt att låna?
Se bara på den penninginjektion det gav baltikum!!

 
Ingen bild

World Traveller

12 juni 2014 06:40

Diskrimineringen mot svenskar fortsätter. Tydligen ska gamla som bor i egna hus som de kämpat och betalt av lånen på för att kunna bo billigt på gamla dar nu ''övertalas'' att flytta till (dyra) lägenheter.
Migrationsverket behöver husen!
Detta påbörjas efter valet. ''Övertalningen'' kommer nog ganska snart att ändras till tvång.
Undrar om en enda svensk kommer att protestera mot detta?

 
Svensson

Svensson

12 juni 2014 07:09

Alliansregeringen för en vi och dom politik,där den ena gruppen får alla fördelar.Det här visar hur dåligt invandringen i Sverige fungerar,man försöker tvinga in invandrarna på arbetsmarknaden som billig arbetskraft,men man tycks inte lyckas med det.Det här kommer skapa att en massa svenskar kommer tvingas ut i arbetslöshet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SM811

12 juni 2014 08:08

Denna artikel skulle alla nya studenter läsa.
7klövens politiker förnedrar det svenska folket om och om igen.
SD 2014

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2014 08:11

@Thoralf.
Du efterlyste för ett tag sedan tips/inspiration till dina infoblad.
Varför inte följa några fiktiva invandrare och deras väg genom vårt samhälle?
Tex. en ensamstående mamma med 7 barn, en "papperslös", ett ensamkommande "barn" mm.
Med kortfattad information om vad boende kostar, vilka bidag och förmåner de får osv.
När man läser dina blogginlägg, inser man att något är VÄLDIGT fel i Sverige...

 
Ingen bild

Stefan A

12 juni 2014 08:16

Självklart, har man redan fått allting gratis utan krav på motprestation, så förväntar man sig att allting annat skalla vara gratis också, i landet som flödar av mjölk och honung..för somliga...

 
Ingen bild

Janita

12 juni 2014 09:19

Jag började jobba när jag var 14 år gammal. På äldre dar läste jag in grundskola och gymnasium samt lite andra skolor. Gick på studielån i några år då.
Har minsann fått betala av varenda öre. När jag fyllde 65 var det några tusen kvar och även dessa pengar krävdes tillbaka. Nu är jag ju en ursvensk gammal dam förstås så då skall det väl vara så, antar jag. Har jobbat hela livet och aldrig varit samhället till last, fostrat 2 barn som båda jobbar och sliter. Varit pensionär i 5 år och har en pension på 6500 i mån. efter skatt. Tycker det är skandal. Vad tycker ni andra. Thoralf kan du göra något för oss svenska fattigpensionärer.

Thoralf Alfsson

12 juni 2014 10:35

Janita

Sverigedemokraterna är väl det enda partiet i riksdagen som lyfter de ekonomiska problemen som många pensionärer idag har. Vi är det enda partiet som föreslagit rejäla åtgärder för att höja pensionerna och sänka skatten i vårt budgetförslag!

Sedan är det upp till väljarna att bedöma partierna och välja valsedel den 14 september!

 
Ingen bild

Hacke

12 juni 2014 10:10

Ibland blir det bara för mycket. Efter att ha lyssnat av statsradion på morgonen kommer nu Thoralfs gräv i skiten.
På P1 Morgons obligatoriska hjärntvätt matades vi bl a med en familj där sonen skolkat så mycket från skolan att han blivit av med sitt studiebidrag på drygt 1000 kronor. Detta "drabbade familjen hårt" då också andra bidrag påverkades, ett bortfall på över 3000 kronor.
Med bästa terapirösten påkopplad från reportern fick "Maja" (fingerat svenskt namn där dock den omisskännliga brytningen gick igenom) redogöra för situationen där frågeteckenen och tvivelaktigheterna stod som spö i backen. Naturligtvis helt utan minsta reaktion eller som i andra sammanhang självklara frågor från reportern. Sedan följde den eviga uppföljningen på en kvart med anklagelser från studion mot det orättvisa och diskriminerande samhället där representanter naturligtvis lovade bot och bättring på området. (Behöver det tilläggas att det krävs mycket stort och upprepat missbruk innan ett sådant bidrag dras in).
I den efterföljande Ekosändingen fick vi sedan veta att avvisningarna av de som inte fått uppehållstillstånd i Sverige har minskat med 75 procent sedan 2006. Detta p g a bland annat att mottagarländerna vägrar att ta emot eller att det saknas giltiga handlingar. Också detta följt av det obligatoriska snyftinslaget om en multidiagnostiserad 70-årig libanesiska som varit här i sju år.
Bra start på dagen. Allt bara eskalerar. Hur länge till dröjer det innan korthuset Sverige når brytpunkten för vansinnet?

 
Stefan K

Stefan K

12 juni 2014 11:00

Det är just precis såna uppgifter som ovan redovisas ni i SD ska framföra var än ni befinner er. I skolorna,hos elevernas föräldrar och inte minst framför alla som finansierar denna cirkus.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Tony

12 juni 2014 11:01

Detta hade varit något för det illröda Aftonbladet
att sätta tänderna i? Men nyheter som gagnar landet
och dess invånare, som visar på hur vidrigt myndigheter
och media beter sig mot den egna befolkningen är inget
för denna blaska. Bättre då att leta skandaler om SD
och Kristina Winberg. Undrar hur många dom har anställda
just för detta ändamål. En nåd att stilla bedja om vore
om den falska tidningen hade gått i konkurs och alla
deras hel och halvkommunister hade fått uppsöka Arbets-
förmedlingen!

Thoralf Alfsson

12 juni 2014 11:33

Och fått beskedet på Arbetsförmedlingen att man prioriterar personer som har utländsk bakgrund. Svenskar får klara sig själva!

 
Ingen bild

Göta

12 juni 2014 12:17

Instämmer i kommentaren från Hulda mk1 kl 08:11.
I Thoralfs olika blogginlägg (och en del kommentarer) finns det MASSOR av stoff att hämta till ett perfekt informationsblad för hushållen!

En mycket stor anledning till att SD fick ihop sina 9,7 % röster i EU-valet var deras stora utskick till hushållen med valsedlar plus info-blad. Det enda man kan anmärka på detta utskick var att väljarna borde ha fått det ett par veckor tidigare - innan förtidsröstningen hade börjat. Men bättre sent än aldrig!

Att tryggt och säkert kunna gå till vallokalen med färdiga valsedlar i fickan gjorde absolut att en hel del till slut bestämde sig för att använda sina SD-sedlar. Ett liknande utskick med avsevärt mer omfattande information plus röstsedlar måste absolut sändas till hushållen i månadskiftet augusti-september inför riksdagsvalet.

I en DEMOKRATUR som Sverige, med så mycket lögner om SD samt (nödtorftigt maskerade) uppmaningar till våldshandlingar och hotelser mot SD-folket som våra medier dagligen sprider, är detta en nödvändighet.

 
Ingen bild

Göta

12 juni 2014 12:30


@ Kung_och_fosterland samt Observer

Tack för era mycket läsvärda kommentarer 01:54 respektive 02:56!

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 juni 2014 12:53

Hörde sossarnas ekonomiska talesman i det här fallet en kvinna uttala sej om pensionerna , fanns enligt henne inte utrymme för några höjningar kommande valperiod , ändå kommer nog många att rösta på S av våra gamla pensionärer ! Farsan och morsan röstade på S och då går det inte att byta parti hellre lever man i ökande fattigdom !!
50 kronan kan Löfven stoppa upp nånstans !

 
Ingen bild

Göta

12 juni 2014 13:14

@ Janita

POLITIK HANDLAR OM PRIORITERINGAR
SD hade en tydlig reklamfilm om pensionen inför valet 2010.
Den finns att se på länken här:

http://www.youtube.com/watch?v=UZgbEbbcWjM

2010 valde 94,3 % pensionsbroms. Vi får se hur de väljer detta året.

_________________________________________________

"ANTALET FATTIGPENSIONÄRER ÖKAR DRAMATISKT!"
Medan Ullenhag & Co spenderar miljarder och åter miljarder på den destruktiva massinvandringen, skändas alltfler pensionärer som varit med och byggt upp den välfärd många av oss kunnat växa upp tryggt i."

Läs mer i dagens Avpixlat:

http://avpixlat.info/2014/06/12/antalet-fattigpensionarer-har-okat-dramatiskt/#more-113476

 
Ingen bild

OH

12 juni 2014 13:49

Det är utomordentligt bra att Winberg ej jobbat i den skandalomsusade organisationen SIDA.Om hon varit engagerad i SIDA:s pengakaruseller hade man nu varit besviken .

 
Ingen bild

Martin

12 juni 2014 14:20

Denna invandring är helt omotiverad. Det finns ingen som helst fördel av att ta emot människor som lever på svenska bidrag. Vad håller Sverige på med.

 
Ingen bild

World Traveller

12 juni 2014 15:55

Ja du Martin. Det är vi 15% av väljarkåren som frågar oss. Övriga 85% tycker det är bra alternativt bryr sig inte.

 
Ingen bild

Matilda Farmer

12 juni 2014 15:57

Jag förstår att det är psykologiskt knepigt att behöva släppa taget om något som känns som ett riktigt scoop och som skulle hjälpa till att göra potentiella väljare upprörda inför valet. Därför räknar jag med att få mothugg här, trots att jag bara presenterar fakta.

ALLA som läst in gymnasiebehörighet på Komvux och sedan läst vidare två terminer på högskola har rätt till nedsättning av den delen av studieskulden som uppstod före högskolestudiernas inledande. Det är en uppmuntran till genomförda, högre studier som är lika för alla, inte någon särskild förmån för invandrare. Jag har själv fått denna nedsättning av skulden och jag är så svensk man kan bli, om man inte räknar med en morfar född i Tyskland för 80 år sedan.
Se själva på CSN:s hemsida, under "Återbetalning". Alltid bäst att kolla fakta innan man blir upprörd och sprider vidare sånt som kan skada andra människor.

Om jag förstått det rätt så är den enda förmånen som kan tillkomma en invandrare speciellt, att få sina skulder för år 7-9 (alltså högstadiet) delvis avskrivna, OM de tar sig hela vägen genom gymnasiestudier och 60 godkända poäng på högskolenivå. Inga jättesummor vi talar om här alltså, med tanke på hur få som går hela den vägen. De som ondgör sig här ovan över att de minsann fått betala sina studier själva kanske inte direkt har tagit lån för att gå högstadiet? Alltså är det knappast en het, politisk fråga. Sedan kan det vara så att svenskar också får avskrivning för högstadiestudier i vuxen ålder, det vet jag inget om, men det gör ingen av ovanstående skribenter heller. I vilket fall som är det en försvinnande liten grupp.

Jag vill också passa på att inflika att debattinlägget säger emot sig självt lite när det både kritiseras att invandrare är motvilliga att ta lån OCH att invandrare får lån avskrivna. Om färre personer tar lån så blir det ju automatiskt färre och mindre avskrivningar, eller hur?

Det här med att inte ta lån är inte så mycket ett religiöst som ett etiskt ställningstagande, pga räntesystemet. Det har många invandrare gemensamt med t.ex alla medlemmar i JAK-banken och många, många fler som ser hur kapitalismen gör livet allt svårare för framförallt fattiga människor, när räntor på mikrolån, mobilabonnemang och försenade räkningar hopar sig. I Sverige är vi vana vid tanken på ränta, men det är inget som funnits sedan världens begynnelse och jag tycker personligen att man kan ha lite förståelse för att folk som aldrig befattat sig med ränta känner sig tveksamma när de ser hur svenskar hamnar hos Kronofogden som aldrig förr.

Tack för mig!

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 juni 2014 16:15

Matilda Farmer , har du ens tänkt tanken på vem som betalar för dessa invandrare som går i skolor och gymnasier ??

 
Ingen bild

Matilda Farmer

12 juni 2014 16:30

Självklart! Samma som betalar för alla svenskar som går skolor och gymnasier. Jag trodde att det fanns en överenskommelse i större delen av världen att utbildning är något bra och värt att uppmuntra, i Sveriges fall till och med genom statlig finansiering.
Men visst, det går ju att låta invandrare leva hela livet på kommunala bidrag istället för att hjälpa dem till självförsörjande. Hur det skulle hjälpa Sveriges skattebetalare förstår jag bara inte riktigt.

Om syftet med att påpeka att det kostar skattepengar att investera i människors framtid är att få folk att säga "ta inte in några invandrare alls", så hoppas jag att man har en annan nationalekonomisk lösning för framtiden som inte innehåller utbildade invandrare.
Om syftet är att få folk att tycka att de invandrare som kommer hit får klara sig bäst de kan efter att de klivit över gränsen, så hoppas jag att de är beredda på de sociala konsekvenserna, som naturligtvis blir dyrare på alla sätt än att fortsätta utbilda folk.

Som det ser ut nu har man för övrigt inte rätt till studielån på en gång när man kommer hit, utan får leva på kommunalt försörjningsstöd under tiden på SFI och så vidare, vare sig man vill eller inte. Jag känner många som hellre hade skuldsatt sig eller arbetat samtidigt som de studerade på SFI, än att ta emot skattepengar som de gärna hade sett gå till annat istället.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2014 17:09

@Matilda Farmer.
Varför ska vi skattebetalare bekosta en massa utbildning på människor som inte har den minsta chans att få ett jobb?
Vi har redan en hög arbetslöshet i Sverige och den blir inte mindre med invandrare efter invandrare i div. "projekt" med olika märkliga namn och till enorma kostnader. Projekten är ju bara för att dölja en än värre arbetslöshet...

En förortsbefolkning med noll kontakt med övriga Sverige och med ett paralellsamhälle med egna regler, kultur och religiösa traditioner gynnar på inget sätt Sverige.

 
Ingen bild

Pengar finns i bankomaten el i eluttaget

12 juni 2014 17:31

Matilda : Du skriver bla och undrar om någon är bredd att ta ansvar för konsekvenser.
Här vore det bra med ett svar från din sida ett ja el nej räcker.
Alltså ingen motfråga utan ett svar.

Är du själv beredd att ta konsekvensen om politikerna struntar i att hela Europa snart pekar med hela handen i migrationsfrågan ?
Har inte politikerna lärt sej något av historien?
WW2 kommer att likna rena söndagsskolan

Svenska/Europeiska skattebetalare är idag mer och mer ointresserade av att betala andras räkningar, sedan kan du linda in det i något Leninist-Marxistisk förklaringsmodell om "globalt intresse" för utbildning bäst du vill

Statlig finansiering ja det är ju jättebra om staten får sina stålar från tomten, nu fungerar det ju inte riktigt så .

Sedan bör du skilja på skatt och skatteslaveri ,60% i skattetryck , kom igen, först tvinga av folk deras pengar för att sedan ge bort en hel del till välfärdssnattare.
Sedan som lök på laxen tycka att det är ok

Du får nog fortsätta rösta på S V el MP

Men återigen tar du ansvaret för konsekvenserna, SD når idag 20-25% i vissa kommuner, sina röster får dom från SVENSKA SKATTEBETALARE

Den Leninist-Marxistiska egendomsomfördelningen har kommit till vägs ände i Sverige och Europa

Tar du ansvaret för kommande tråkigheter om detta får fortsätta bloggen väntar på ditt svar nu

 
Ingen bild

Matilda Farmer

12 juni 2014 17:33

Hulda, jag håller med dig fullständigt om att den höga arbetslösheten och alla Alliansens försök att dölja den genom oändliga projekt är en katastrof.

Men den logiska slutsatsen av din retoriska fråga (för inte ville du ha ett nationalekonomiskt svar på varför vi ska finansiera invandrares höjda utbildningsnivå?) är att vi måste ifrågasätta ALL finansiering av utbildning, utom till några få som man med statistisk säkerhet kan säga kommer få arbete inom den valda banan. Ser du framför dig någon sorts sortering där en myndighet avgör vilka som är värda att satsa på? ADHD, nej, ledsen, vi tror inte du har så goda chanser att få ett jobb efter avslutad skolgång.
Ett sant demokratiskt samhälle sorterar inte människor på det sättet. Att det ska vara lika för alla vill ju SD-väljare som ondgör sig över specialbehandling av invandrare, vilket är hela skälet till blogginlägget vi kommenterar.

Att skära av invandrare från utbildning räddar varken enskilda personer eller vårt samhälle i stort. En bra jobbpolitik (vad nu det kan vara i denna postmoderna, globaliserade värld) däremot räddar desto fler, men då krävs utbildning. Tänk på att den utbildning som ges invandrare inte bara handlar om att få ett jobb som kräver hög utbildning, men också enkla saker som att ha kunskaper om samhället man lever i, förmågan att läsa och skriva på svenska (ett måste för att överleva!) och tillräckligt med matematik för att inte försätta sig i ekonomiska knipor. Det kan också handla om att förmedla svenska värderingar vad gäller jämställdhet, barnuppfostran, miljövärnande etc. Är inte det något som en SD-väljare vurmar för att invandrare ska få lära sig? Hur ska de göra det utan utbildning?

Till sist: en förortsbefolkning med noll kontakt med övriga Sverige gynnar VERKLIGEN inte vårt land. Det har du SÅ rätt i och enda sättet att göra något åt det är att få ut invandrare i skolor och på arbetsplatser där de snabbare kommer in i samhället både språkmässigt, socialt, värderingsmässigt och ekonomiskt.

Alltså: var glad att det satsas på utbildning av invandrare! Lägg missnöjet på arbetsmarknadspolitiken istället!

 
Ingen bild

Matilda Farmer

12 juni 2014 17:42

Hej "pengar etc"!

Ja.

(Vet inte om du får den tillfredsställelse du hoppats på av mitt svar. Svarar gärna längre, men nu har du iaf fått vad du efterlyste.)

 
Ingen bild

En kostnad betyder minus på alla språk

12 juni 2014 17:51

Matilda : Ditt försök till uberintelligent diskussion imponerar faktiskt lite ,det finns lite ödmjukhet.

Nu är det ju tyvärr så att SD föreslår en neddragning med 90% av invandringen.

Sedan är det väl lite b att gå ned på kognitiva känslomässiga argument likt det med ADHD"
Vilket i sej kan vara lite dumt att dra i i sammanhanget......

Sedan har du ju en halv poäng i att just denna kostnaden är "skitpengar" i sammanhanget

Du "hotar" :=)(=:med nationalekonomiska krumbukter, bra då skall du få något att skriva om :

Ponera att kostnaden för migrationen är 400 miljarder, och tex den svenska skattebasen 1200 miljarder , svenska kvinnor bidrar med 400 miljarder genom sina jobb (deltidar ofta), och så har vi ju den till oanade höjder uppblåsta diskussionen om dom gigantiska löneskillnaderna som inte finns när man börjar titta på det, då jobbar dom ju gratis, då är det inga skitpengar längre utan könsrasism
Fundera på det ett tag

Ang förorterna så kan inte Sverige absorbera hur många som helst landet har kommit till sin politiska gräns, därför röstades SD in 2010 når sannolikt 15 % i höst och minst 25% 2018
Antingen förstår man det eller så förstår man inte det.

 
Ingen bild

Multikultipengar en bra investering ?

12 juni 2014 17:58

Matilda nu skall vi inte börja med nedvärderande kommentarer (tillfredställse), då e du på dekisen direkt

Ett längre svar vore på sin plats minst sagt eftersom vi vet hur det gick på 1940-talet och du säger dej vara bredd att ta ansvaret för detta.

Tar du ansvaret för kommande etniska konflikter på gator och torg
Så berätta för oss exakt hur du gör det, ett paket Salveqvick då eller ?

 
Ingen bild

bonnläpp

12 juni 2014 18:02

@Matilda Farmer, du pratar om att utbilda folk som om det vore den lättaste saken i världen. Nu är det så som någon skrev tidigare att vi har tusentals och åter tusentals som varken kan läsa eller skriva. Där dessutom kvinnorna drabbas värst, vilket FI:sarna inte ens vill diskutera. FI surrar om jämlikhet, vilken jämlikhet har de själva i sin styrelse, 13 kvinnor och en man.

Det finns inga städjobb längre, de kommer att tas över av alla arbetslösa journalister, bara 600 denna månaden. Då talar vi om sk. "högutbildade".

Alternativet som gäller om vi skall ha en chans att klara av vad som håller på att hända, är totalstopp för all invandring.

 
Ingen bild

En kostnad betyder minus på alla språk

12 juni 2014 18:07

Bonnläpp : I en värld bygd på mytomani och kompletterad med en Kalle Anka miniräknare som alltid visar plus , finns inga begränsningar bara möjligheter med andra pengar

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 juni 2014 18:47

Jaha, så var det med det ,inbördeskrig i Irak och vi kan förvänta oss ytterligare tusentals irakier som ska in på skolor och gymnasium !
Det är bara så att i mellanöstern kan man inte hålla sams , varför ta hit dom ?

 
Ingen bild

Matilda Farmer

12 juni 2014 18:48

Hej "en kostnad"! :)

Synd om mitt sätt att diskutera uppfattas som "überintelligent", när jag försökt lägga mig på en så tillgänglig nivå som möjligt ;) Ödmjukhet tycker jag att alla ska ha, annars blir ju diskussionerna inte ett sant meningsutbyte, utan bara folk som säger vad de tycker utan att någon tar intryck av någon annan. Sedan får man ibland hålla tillbaka lite på ödmjukheten för att göra en poäng, det är en avvägning. Men kul att du ser att jag försöker något annorlunda här :) Jag tror inte folk är vana längre vid att läsa kommentarer som inte utgår från blind ideologi och förutfattade meningar.

Det var inte min mening att göra ett emotionellt argument av detta med ADHD. Jag menar det verkligen rent rationellt, att den logiska slutstationen där Huldas tanketåg tuffar in är just den att man måste börja avgöra vilka som har chans till arbete innan man erbjuder finansierad utbildning. ADHD var bara ett exempel på något som kan försvåra på dagens usla arbetsmarknad och i så fall, med Huldas tanke, skulle diskvalificera från studiemedel. Ska invandrare nekas studiefinansiering/fri skolgång så tycker jag att man behöver hitta bättre anledningar. Som sagt, jag grundar mina argument så mycket jag kan i fakta och resonemang, inte ideologier (för det har jag inga, trots de marxistiska anklagelserna ovan; inte heller röstar jag på något av partierna som nämnts).

Det var inget förtäckt hot om att slå någon över huvudet med nationalekonomiska teorier från min sida. Det finns ju en hel värld av information att ta del av, bara man är källkritisk på ett vetenskapligt sätt, så jag hade aldrig tänkt läxa upp någon. Jag menar inte heller att låta mer välutbildad än andra, jag refererar bara till vad jag trodde var allmänt känt om Sveriges ekonomiska utveckling om invandringen avtar tillsammans med födseltalen.

Jag ser inte riktigt vad du försöker få fram med ditt resonemang runt kvinnors bidrag till skattebasen. Du får gärna förklara lite tydligare så att jag förstår. Men jag håller med om att detta med löneskillnader mellan män och kvinnor inte är så simpelt och ondskefullt som en del påstår. Det är mycket mer komplicerat och om det är orättvist så är det inte orättvist på det sätt som t.ex FI påstår. Jag tänker särskilt på män i slitiga yrken som riskerar hälsa och liv, hur sätter man ett pris på det? Men det är en god anledning att hålla ihop och prata om människors värde och hur sjuk vår arbetssyn är, inte underblåsa ett krig mellan könen där bara män eller kvinnor ska ha rätt. Vi behöver varandra om vi ska göra det bättre för ALLA.

Till sist, "en kostnad", så håller jag med om att obegränsad invandring är vansinne. Det är som att begära att en enda livbåt ska bära alla Titanics drunknande människor till stranden på en gång. Bättre då att försöka snickra ut båten så den får högre kapacitet, dela ut flytvästar till dem som absolut inte får plats och kalla på hjälp från fler båtar. Nej, fri migration över hela planeten är en vacker tanke i teorin, men omöjlig i praktiken.
Så, om vi är sams om det, så handlar det sedan bara om att balansera på den där svåra gränsen där man ska avgöra vad som gör mest nytta. På kort sikt tror jag kanske att det skulle upplevas som någon slags lyft för Sverige om det drogs ner radikalt på invandring. Förutsatt att vi alla stänger av samvetet mer än vi redan gör när vi ser på nyheter och så, förstås. Vem orkar ta in all världens lidande? Men på lång sikt så finns det ett dubbelt behov: dels ett extremt ökat behov för folk utanför våra gränser att få komma in (tänk klimatförändringar och ökad korruption, vilket leder till svält och krig, vilket leder till folkvandringar vars like vi inte sett skymten av ännu), dels ett behov för folket innanför våra gränser som vi faktiskt ser redan nu. När svenska ungdomar känner sig för fina för att skura toaletter och vårda äldre, eller för lata för att läsa matte som leder till jobb som programmerare, läkare och tandläkare, ja då har vi inte så stort val annat än att importera folk som gör de jobben. Om unga människor av flera skäl föder färre och färre barn, då minskar den delen av befolkningen som ska betala in skatt så att det räcker till de äldsta, de yngsta och de svagaste. Enda sättet att inte vara fullständigt BEROENDE av invandrare är väl då att lista ut och genomföra en plan som får svenska ungdomar att smutsa ner händerna, inte banga för matten och föda en himla massa ungar. Vill man se färre invandrare så är det nog där den verkliga uppgiften ligger, rent krasst! Men eftersom det går utför på alla de planen, så förstår jag att svenska politiker och väljare ser kostnaderna för dagens invandring som en (hoppfull, i vissa fall kanske tyvärr fåfäng) investering inför framtiden. Nej, min somaliske granne kanske aldrig kommer få jobb. Men hans döttrar, som pratar felfri svenska och har goda resultat i skolan, de kommer nog mer än väl betala tillbaka till detta land som de älskar, för allt deras far har kostat. Nu hänger ALLT på skolpolitik och arbetsmarknadspolitik. Det är bara skola och jobb som kan hjälpa oss alla, oavsett hur många eller få invandrare vi tar in för tillfället. Hoppas du fick ut något vettigt av mitt långa svar! 
Ingen bild

Tony

12 juni 2014 19:15

I Ring P 1 tog man upp ämnet det ökande antalet
fattig pensionärer, där en Sosse och en moderat
deltog, och dom var väldigt klara med att det är
vad man tjänar in, som bestämmer pensionen, jo det
begriper nog dom flesta, men dom förklarade inte var
dom pengar kom ifrån, som betalar Ä F S till invandrade
pensionärer, som också är högre än vad en infödd Svensk
med Ä F S kan få i och med att den invandrade får sin hyra betald upp till 6,500 per månad , medan den Svenska
pensionären får betala sin hyra själv. Med sådana beslut
är det lätt att tänka tanken, att dom politiker som fattar
sådana beslut är fientligt inställda till Svenskfödda!

 
Ingen bild

Kommer Matilda att välja SD 2014 ?

12 juni 2014 19:51

Matilda : Absolut Matilda sedan innehåller dit alster en massa sakfel och PK argument, som du fått med dej från dagis skola etc
Dina sista rader bekräftar det, i 30 år har man öst pengar över pensionsräddare, som i bästa fall kommer upp i 50% förvärvsgrad.
Om man skalar bort alla hittejobb

Göra flera barn ja jo i Kalmar är bostadskön 3-5 år såvida man inte gör barnen hemma hos mor och far, däremot mottages 225 personer varje år med förtur,dom gör många barn , här är du ute och seglar rejält
I klartext du skiter svenska ungdomar på näsan

Ösa hundratals miljarder om året på pensionsräddare , det funkar inte, tveksam kolla över undersökningar om förvärvsgrad
Varför inte bara inse det och sluta försvara något som är kört ?

Det är faktiskt lite halvmysko att läsa hur en förmodligen trevlig normalbegåvad dam :=)(:= som lägger energin på "livbåtteorier"
Dessa är beprövade i 35 år snart, hela stäven på MS/Svea är redan nere i bottenslammet , titta gärna på Piza rapporterna
Inga söker lärarutbildningarna ,då kör du ett frejigt exempel om 3 hårdpluggande damer ?
Ok hur ser det ut i den gruppen med egen försörjning ?
Vad beror det på sök svaren Matilda, dom finns på nätet.
Det ingår i "ansvaret" du har för din valsedel.
Hoppas du noterar att gruppen inte nämns även om du på ett fiffigt sätt gärna ville ha lite gurgel
Du "lyckas" träffa den mest innhuma migrationen Sverige haft på 40 år.
Här det verkligen syntax error på godhetshumanismen i kubikkvadrat

Glöm aldrig bort att det är en solidarisk inbetalning av skattemedel som gör att ett samhälle fungerar inte känslomässiga teorier och förhoppningar.

Sedan måste man ge en eloge till kulturmarxisterna, som med sin känslomässiga hjärntvätt fullständigt snurrat till det i päronet på en stor del av dom känslomässigt styrda svenska kvinnorna
Fast det betalar inga löner inom skola och övrig välfärd
Svenska kvinnor sätter sej gladeligen på fyllan i en svarttaxi....

Sedan är du återigen lite "efter" världen, vi har nyligen haft ett EU -val, hur god man än är med andras pengar ,så har man ett ansvar att förhindra ett katastrof i Europa om 10-15 år.
Du måste öva upp dej lie Matilda i faktaförståelse och katastroftänk

Sedan skall du inte smita undan ett utvecklande svar på hur just du tar ansvar för kommande slagsmål på gator och torg.
Vi är många tusen som väntar på att få läsa det nu
För det blir på riktigt

Varför inte bara släppa taget och ta en SD valsedel i September
Dessutom blir du en sann humanist som vill alla väl
Låtsashumanismen har tagit groteska propotioner i Sverige .

Tänk på att bara genom att skriva/läsa här är du en rassenassenazist per media definition, för att citera dagens "nystulna" ex av Journalisten: Du är i pissrännan nu.

Tänk så lätt man blir nazist i dagens Sverige va Matilda
Spela nu inte marschmusiken för högt bara så grannarna ringer Expressen

Avslutningsvis fundera gärna vidare på svenska damers skatteuppbörd och kör det mot invandringens kostnader ,så kanske det kan ta skruv.
Gratisarbete suger.....

Tänk på att tro sej vara humanist är stort , att ta sej ur hjärntvätten är ännu större

 
Ingen bild

Matilda Farmer

12 juni 2014 20:01

Hej "multikultipengar"! Är du samma person som "pengar" eller någon annan? Jag tycker att det är förvirrande när folk inte använder sina riktiga namn, särskilt om de byter namn från inlägg till inlägg. Men eftersom jag måste välja, så väljer jag att anta att det är en och samma person som skriver till mig (säg ifrån annars).

Igen märker jag att ni som skriver här är vana att tolka allt som nedlåtande och sarkastiskt. Det fanns inget sådant i mitt ordval (tillfredsställelse). Du verkade väldigt angelägen om mitt svar ("bloggen väntar på ditt svar nu") och jag tror att du egentligen ville få veta hur jag tänker (särskilt som du nu skriver igen till mig). Alltså inget nedvärderande från min sida, bara ett beklagande att mitt svar nog inte uppfyllde din önskan.

MEN: Anledning till att mitt svar var otillfredsställande (och att du nu kräver ett mer utförligt svar) var att du SJÄLV dikterade hur jag skulle svara. Att bestämma åt någon annan att de ska svara med enbart ett ja eller nej är inte att hålla god ton i en diskussion eller att visa respekt för sina medmänniskor. Om du däremot sagt "Jag förstår om du inte har tid att skriva ett utförligt svar, så om du bara vill svara med ett ja eller nej så går det bra för mig", hade det varit en helt annan sak. Men istället för att börja hävda min rätt att svara så långt jag vill, så gav jag dig vad du efterfrågade. Du ställde egentligen TVÅ frågor, men jag svarade på den första. Annars hade jag svarat först "ja" och sedan "nej", eftersom politiker uppenbarligen INTE har lär sig något sedan 40-talet. Det gäller även SD.

Din ursprungliga fråga var om jag var beredd att ta ansvaret för vad politiker gör. Här är mitt utvecklade svar:
Ja, så beredd som jag nu kan vara. Jag kan ju inte ta ansvar på samma nivå som t.ex en statsminister, men jag får lov att ta ansvar på samma nivå som vilken vanlig medborgare som helst. Hur gärna vi än vill tro att världens makt fortfarande ligger i politikernas händer, så är det inte riktigt sant och det skrämmer så pass att man inte vill tänka på det. Jimmie Åkesson och alla andra politiker står sig slätt mot både storföretag med ekonomisk makt, samt naturkrafter (oavsett vilka som är naturliga och vilka som är framkallade av miljöförstöring). Självklart tycker jag att man ska delta i sitt lands demokrati och även gärna andra sätt att organisera sig för att göra världen lite, lite bättre för sig själv och andra. Men att tro att min röst på en politiker, även en politiker som lovar drastiska förändringar, ska göra någon större skillnad för framtiden, det har jag slutat med. Det händer saker i världen som ligger utanför politikernas lilla maktsfär och när de sakerna drabbar oss så står vi alla där med konsekvenserna, både du och jag. Så ja, jag tar ansvaret för min situation, för jag måste.

Sedan nämner du etniska konflikter på gator och torg. Där har jag två saker att säga:
1. Varje konflikt behöver en motpart. Uppmuntra gärna folk att inte vara den motparten. Underblås inte hat, ens genom att sprida felaktigheter som detta blogginlägg vi kommenterar.
2. De upplopp vi sett i t.ex Husby beror inte på etniskt ursprung, utan på klyftor. Det finns inget som leder till förtvivlat missnöje i sådan utsträckning som just klyftor i ett samhälle. Det bevisas också genom att så många missnöjesröstar på SD, något som inte skulle hända om folk var trygga och tillfredsställda. För visst är det ovanligt många lågutbildade, arbetslösa och låginkomsttagare som röstar på SD? Ett typiskt tecken på rädsla för vad som händer när man vet att man ligger sämst till trygghetsmässigt i sitt samhälle och jag förstår det, verkligen.
I andra tider och på andra platser har det funnits/finns det samhällen med mindre klyftor. Sverige var t.ex ledande vad gällde ekonomisk jämlikhet. Under sådana förhållanden hörs det sällan missnöje med invandrare och sällan missnöje från invandrare. Oroar man sig för upplopp på gatorna så är det återigen landets arbetsmarknad som måste fixas och den ekonomiska politiken måste sträva efter att jämna ut skillnader. Kalla det vänstervridet, men jag bryr mig inte om ideologier. Jag bryr mig om ekonomisk forskning, t.ex Piketty som är den ledande just nu. Det är avundsjuka på vad andra har som tär i själen. Om alla i staden har en Fiat så är man nöjd med sin Fiat. Men om några börjar köra Jaguar så börjar Fiaten se skruttig ut och då struntar man i att folk i andra länder bara har cykel. Fiaten blir ett hån om andra har Jaguar och säger att du inte kan få det själv!

 
Ingen bild

Lena

12 juni 2014 20:04

Instämmer med @Göta och vill tacka signaturerna Observer och Kung_och_Fosterland för mycket läsvärda inlägg. Jag såg Youtube-filmen som var länkad. Chockerande att höra denna föreläsare som verkligen varit med i den "verkliga" världen. Alla borde se den! Föreläsningen är från -80 eller 90-talet, ändå är det en så tydlig beskrivning av vad som just Sverige har/är utsatt för. Det börjar med demoralisering (vissa nya idéer utifrån t ex multikulti är toppen), fortsätter med destabilisering (ex.förlöjligande av landets egna befolkning) och kan fortsätta med kris (inbördeskrig), sedan kommer en "stark" ledare som ska normalisera utvecklingen. Utvecklingen här är gjort "by design". Han berättade också att det inte går att destabilisera någon som inte vill. Men varför är så stor del av Sveriges befolkning så insiktslösa? De kanske måste lära sig "the hard way"?

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2014 20:08

@Matilda Farmer.
Många ord, otroligt många ord. Men det verkar inte som "poletten trots det har ramlat ner".
Vi har en arbetslöshet som är hög och då att fylla på med mer okvalificerad arbetskraft, måste ju vara alldeles fel.
Mängder med unga går arbetslösa och dras väg in i samhället blir ju svårare om de inte får ett fast jobb.
Sedan när dessa invandrare blir pensionärer (jo, även de blir det) kommer kostnaderna för dem att bli stora. Specialiserade äldreboenden, efter religion, kultur och språk.
En hög arbetslöshet håller iof. ner löneökningar, inflation, räntor och förhindrar löneglidning, men ger andra gigantiska problem och kostnader. De behöver jag knappast nämna här, alla vet ändå...

 
Ingen bild

Full gas in i väggen Pjotr

12 juni 2014 20:43

Matilda : Nu börjar det bli lite rörigt, men när storfinansen och klyftor dyker upp då ligger klasskampen där och väntar börja dyka upp ,då är det en kommunist bakom tangentbordet
Då blir diskussionen totalt meningslös tar bara en massa tid

Uppenbarligen förstår du inte frågan ,,vad gör du när konflikten är ett faktum, står där på gatan när kulorna viner och pratar arbetsmaknadspolitik/klasskampen ? , svaret får tala för sej självt mambojambo som vanligt.

Du surrar lite om siffror varför inte försöka få 1+1 till 2, en bra start
En kostnad är alltid en kostnad den går inte att manifesta bort

När det gäller Husby tror undertecknad att det är just det man kommit på i Husby, att man aldrig kan köpa en Jaguar utan får köra Fiat, det vill man inte då skövlar man i ren avundsjuka
Fiat/Jaguar står då för att få ett jobb och bli en del av Sverige

Ansvaret för Husby ligger helt på det socialistiska gänget lycka till nästa gång det brakar lös, då är medborgegardena dubbelt så stora ,och ute dubbelt så snabbt.
Passa på och åk dit och tala med upplopparna nästa gång får du se vad som händer

Försök om möjligt att ta dej till den punkt Europa/Sverige defakto befinner sej på idag du är ju 15 år efter minst , upplopp är ju givetvis inte bra så inga missförstånd uppstår
Fast det var väl inte riktigt så du tänkte kanske :=)(=:

Återigen ta till dej resultatet av EU-valet, ett mycket gott råd på vägen, sista striden för Boljevikerna är inledd

Avslutar härmed meningsutbytet då det är fullständigt meningslöst att "debattera" med en kommunist, vi är snart hos gubben i månen
Politikerna klarades ju av förra varvet, och storfinansen kom in
Totalt ointressant för Sverige och dess framtid

 
Ingen bild

Lena

12 juni 2014 20:45

@ Matilda Farmer 16.30
"samma som betalar svenskars skolor och gymnasier". Men det är ju vi svenskar som med arbete betalt för vår egen utbildning! Tydligen har det blivit så mycket skattepengar över att man kan bjuda in obegränsat med folk från övriga världen att utnyttja "våra pengar", "våran gemensamma kassa". OBS det är inte politikernas pengar! Tidigare respekterade politikerna i det här landet befolkningen och lyssnade till vad befolkningen ville, vilket de inte längre gör. Vi är många som behöver dessa inarbetade skattepengar nu på ålderns höst och när det är svårt att konkurera på arbetsmarknaden. Varför kan du inte få den insikten? Du ser "den stora bilden" och med det menar jag VARFÖR en samhällsutveckling som är till nackdel för oss svenskar? Du tycker det är bra och solidariskt att din somaliske grannes döttrar går i skola här. Men du tänkte aldrig VARFÖR krigar dessa människor , generation efter generation? Och varför ska jag engagera mig i det om jag har egna problem. Om du vill kan du ju alltid betala ut egen ficka för att hjälpa alla. Men den lösningen brukar inte vara populär - nej här ska vi TVINGA ALLA att vara "solidariska". Det är det här som är destabilisering av det svenska samhället.
Dessutom vill inte jag att Sverige ska bli multikulti, och jag har redan levt det livet en gång, det fungerar inte. Man får ingen ordning på tillvaron i det. Det kan vara spännande som en semesterresa men sedan räcker det! Jag vill inte betala mer för det.

 
Ingen bild

Lena

12 juni 2014 20:50

OBS! Det ska stå; "du ser INTE "den stora bilden"....

 
Ingen bild

Hej!

12 juni 2014 21:42

...häftiga kontraster helt klart, det sägs att många svenskar är belånade till 2000 miljarder och skulden ökat 6% i år. Av vissa är skulden avräknad när de fyllt en bra bit över 100år tydligen. Det blir att arbeta, med de kommande pensionsåldershöjningarna ända fram till gropen. Något positivt i sammanhanget är väl att vi inte får så många pensionärer framöver,eller? Vilka är fattiga och rika i en framtid, de med skuld eller utan skuld?

 
Ingen bild

Observer

12 juni 2014 21:50

Folk gillar att bli styrda -Det är bekvämt!
Och får de dessutom sitt jobb, Pengar mm på köpet så står det klart.

 
Ingen bild

Lotta

12 juni 2014 22:10

OT/ På tal om invigningsmatchen i fotbolls-VM. Någon som skulle komma på tanken att kalla de brasilianska fotbollsspelarna eller det brasilianska folket på läktarna för vidrigt nationalistiska? De fortsatte till och med att sjunga sin nationalsång efter musiken hade slutat. Inte heller ser man en enda Tifoflagga? Är således det brasilianska folket rikare än det svenska eller beror det på något annat? Någon påstod ju att man hade tifoflaggor eftersom de var billigare än den svenska flaggan.

 
Ingen bild

Tony

12 juni 2014 22:13

Bakom dom många orden kom det till slut fram,
det nedlåtande omdömet om att det bara är lågutbildade
som röstar fram SD. Då får du väl vänja dig Matilda Farmer
att här blir fler och fler lågutbildade, eftersom SD växer
så det knakar, och det kan väl knappast vara den
lågutbildade skara som vi importerar som utgör SD s
väljarbas? Intressant klyscha det där med att lågutbildade,
som ni så ofta tar till i förklenande syfte, precis som om
SD s väljare inte skulle begripa någonting själva. Var på
en skala placerar du då den vänsterpöbel som med stöd av
journalister(högutbildade) inte kan låta demokratiska
möten äga rum, utan att till varje pris ska sabotera?
Inte verkar denna pöbel tillhöra dom begåvades skara.
Det är möjligt att du och alla andra "Högutbildade" har
gett upp hoppet, eller godkänner den vridna utveckling
som Sverige intagit, men det har inte vi Sverigedemokrater gjort ser du, vi tror på en förändring till det bättre!

 
Ingen bild

Bla bla bla bla

12 juni 2014 22:26

Tony : Lös spelad ödmjukhet lång väg sedan kom ju mantrat/manifestet efter hand.
Ännu en inaktuell svensk som besökt bloggen

 
Ingen bild

Vänstergidder tröstlöst tråkigt

12 juni 2014 22:31

Tony : Försöket att få bloggen att dra igång ang Somalier var väl lite extra halvsmart sådär, men räcker ju givetsvis inte på en högintellektuell Sverigevänlig blogg.
Nu har hon fått lära sej det som Barometern just nu får lära sej i sina undersökningar :=)(=: valnatten 2014 blir inte kul för kulturmarxisterna

 
Ingen bild

Multikultivurmande ger arbteslöshet

12 juni 2014 22:45

Imorgon går TV4 lokal tv i graven alla som är ledsna räcker upp handen
Det går bra att räcka upp handen nu ?

P.s Har bloggpappan missat att Kungshallshemmet fylls upp med 200 pensionsräddare inom kort, nuvarande hyresgäster tillika studenter gör säkert vågen av glädje över att bli av med sina bostäder

D.s Dom som vill bo kvar får det för Attendo blir intressant att se hur många som stannar ?

 
Ingen bild

Matilda Farmer

12 juni 2014 22:48

Trevligt att så många vill skriva till mig (och om mig...även om det är mycket egna läsningar mellan raderna som inte stämmer ett dugg med vad jag egentligen säger)! Svarar i kronologisk turordning, även om en del flitigare skribenter får vänta på svar då. Fast det verkar ju inte direkt få någon här att brista ut i gråt ;) Tro inte att jag på något vis övergivit diskussionen bara för att jag måste lämna datorn och ta hand om min familj.

 
Ingen bild

Bertil

12 juni 2014 23:55

Tycker Matilda förtjänar kudos som håller sig till ämnet och själv har tagit sig tid och försökt kontrollera hur det förmodligen ligger till med låneavskrivningar från Komvux- samt högskolestudier. Är förresten denna avskrivning något som sker automatiskt eller något som studenterna får ansöka om?

Oftast är det riktigt låg nivå på de som motsätter sig Thoralfs blogginlägg och syftet verkar enbart vara att irritera och störa, tack Matilda för att du med trevlig ton och sakligt innehåll lyfte den nivån rejält.

 
Ingen bild

kalle

13 juni 2014 00:10

gör nåt bra för samerna, de har det inte lätt att leva i 7 klöverns Sverige.
de behövs dels för de kan lära ut hur man överlever i vildmark och dels för håller koll på vad som sker norrland. andra länder kan ju göra vad de vill i ödemarken i sverige utan att nån annan märker vad som sker. de betalar ju skatt och vårdar naturen.
och för traditioner från flera hundra år sedan vidare in i framtiden

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/382301?programid=3381

 
Ingen bild

kalle

13 juni 2014 00:15

csn har ju avskrivit studielån i minst 10 års tid.det har läst i gamla informationsdokument förr

http://www.csn.se/aterbetala/vanliga-fragor/avskrivning/1.3656

 
Ingen bild

Observer

13 juni 2014 00:52

Thoralf

Tag nu reda på varifrån påbudet om avvägande kommer ifrån uppåt i kedjan! -Och varför?
-VORE YYYYYYTTERST INTRESSANT!

FOLK MÅSTE FÅ VETA VAD SOM LIGGER BAKOM ALLA DE HÄR GROVA SÄRBEHANDLINGARNA!

 
Ingen bild

Onkel Sven

13 juni 2014 05:59

En invandrare som för exempel är 64 år när han/hon kommer till Sverige har således bara ett år kvar till pension och får då med all säkerhet ÄFS = äldreförsörjningsstödet vilket är ljusår mer än vad vi "andra" får ,exempelvis min hustru 6000 :- utbetalt .
Det är alliansens rättvisa !

 
Ingen bild

Lotta

13 juni 2014 07:23

På tal om fosterlandsförnekarna: Visst är det konstigt att Sverige-och svenskhatarna påfallande ofta är de som högst vurmar för den förda massinvandrigen och att alla skall kallas svenskar oavsett om de precis satt fötterna på svensk jord eller ännu inte hunnit hit? Borde inte dessa vars mest positiva omdöme om sina landsmän är att vara "härligt osvensk" stå vid gränsen och varna alla för det vidriga landet Sverige och dess hemska befolkning som helt saknar kultur och vars förfäder var barbarer?

 
Ingen bild

Matilda Farmer

13 juni 2014 08:14

@Bertil, Matilda är nog inte en Matilda, återigen.

 
Ingen bild

Matilda Farmer

13 juni 2014 09:13

Mer för Matilda att grunna på.

"STOCKHOLM. Inför valet nämns ofta skolan som en av de viktigaste frågorna och debatten om elevernas kunskapsnivå är ständigt pågående. På fordonsprogrammet på ett gymnasium i Stockholm berättar läraren att flera av eleverna i årskurs ett på gymnasiet inte kan klockan.

Läraren tycker också det är svårare att upptäcka vad eleverna kan och inte kan eftersom de sällan frågar när de inte vet, de har som exempel inte en aning om vad moturs och medurs betyder när en bult ska lossas eller dras åt."

FI:sarna förstår inte svårigheterna, så är det.

 
Stefan K

Stefan K

13 juni 2014 09:53

Erik Ullenhag tycker dock att Riksrevisionens rapport bekräftar att reformen lyckats.
http://www.regeringen.se/sb/d/119/a/241753

Vilken värld lever denna individ i och kan han verkligen sitta kvar i regeringen fram till valet?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Göta

13 juni 2014 11:35

Off Topic men VIKTIGT!

Sverigedemokraterna är inte längre grupplösa i EU!

Enligt ny information i Status.st har SD nu kommit med i gruppen EFD - Europe of Freedom and Democracy, som leds av Nigel Farage's UKIP (UK Independence Party). Även Litauen har kommit med i denna grupp, som i och med detta har fått ihop 6 olika medlemsländer. Det fattas alltså ett land för att EFD ska bli en godkänd grupp.

Gruppen EAF med Marine Le Pens Front National som ledare har hittills fått in 5 länder. Det fattas alltså två länder för att hennes grupp ska bli godkänd.

Kvar finns emellertid endast länderna Bulgarien och Polen. Dessa två länder kommer alltså inte att räcka för bägge grupperna, så en av grupperna kommer inte att få ihop det. :(

Själv tycker jag det är helt obegripligt att Dansk Folkeparti skippade Nigel Farage-gruppen och istället gick med i den stora gruppen ECR (13 länder), där Storbritanniens premiärminister Cameron's parti Tories har ledningen. Ännu mer obegripligt blir det om gruppen ska ledas av en muslim som Fria Tider påstår.
(citat:) "Den muslimske pakistaniern Sajjad Karim från Storbritannien kommer att leda partigruppen ECR i Europaparlamentet, där islamkritiska Dansk folkeparti ingår." [...] "Att Dansk folkeparti ska ledas av en muslim i EU-parlamentet har väckt starka reaktioner i Danmark..."

http://www.friatider.se/muslim-ska-leda-dansk-folkeparti-i-eu

Om Danmark hade varit med i Nigels UKIP-grupp och Bulgarien och Polen gått till Marine Le Pen-gruppen så hade det blivit 3 starka EU- och invandringskritiska grupper i EU. Nu ser det ut att endast bli två grupper. Mycket tråkigt tycker jag!!!

http://status.st/

(Klicka på "Gruppindelning i Europaparlamentet, uppdaterad" under Senaste Nytt!)

 
Ingen bild

bonnläpp

13 juni 2014 11:45

@Matilda Farmer,"när en bult ska lossas eller dras åt"

Dock verkar läraren inte helt kompetent. Enligt svensk standard är en bult något utan gänga. Vad som tidigare hette bult, heter numera enligt svensk standard skruv. På engelsk/amerikanska heter fortfarande bolt, en bolt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 juni 2014 12:28

@bonnläpp.
I min värld är fortfarande en bult en bult. Allt från M4 (fins säkert mindre..)och uppåt. Skruv, en spetsig gängad "sak" med div. olika sätt på skruvskallen att dra den med.
Det kommer nog att förbli så länge.
På sent 1800-tal infördes metersystemet. Än idag förekommer virke, rör,spik och säkert annat i tum. Även tunnland, ett gammalt ytmått är vanligt.
Jag är ingen bakåtsträvare, men lever med fötterna i "myllan" på landsbygden...

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 juni 2014 12:38

Annat hett ämne.
Det rör på sig runt Peace & Love-festivalen. Kartellen (bla. med Sebbe Staxx) stoppades nyss från att få spela där. Nu hoppar Stefan Sundström, Little Children och Jonas Lundqvist av denna festival.
Festivalens nej till Kartellen och svallvågorna på detta beslut, verkar bli ett lackmuspapper på artisters olika grad av Vänstervridning och syn på demokrati...
Efter intervjuen med Janne Josefsson i Uppdrag Granskning om Vänsterextremism verkar Sverige sakta vakna ur sin dvala. Sebbe Staxx visade ju där på ett enormt hat och hans förkärlek till våld mot oliktänkande.
Att Mittmedia satte ned foten som sponsor ger lite hopp inför framtiden...

 
Ingen bild

bonnläpp

13 juni 2014 12:40

@Hulda mk1, nu är du inte lärare, så du får säga vad du vill. Ville bara påpeka att läraren lär ut fel enligt svensk standard sedan länge.

Nja, parallellt kanske, men allt finns i metrisk form, även rör och kopplingar. Tror inte man räknar med alnar i skolan, även om det står dig fritt att göra det.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 juni 2014 13:05

@bonnläpp.
Nej, självklart jag räknar inte alnar och jag kan de flesta millimetermått i huvudet, men vad jag menar är att inget förändras över en natt.

Kopplingen till kampen mot mångkulturen är att synen på vem som är svensk och vad som är svenskt, inte heller förändras över en natt...

 
Ingen bild

Mats (ateist)

13 juni 2014 13:08

Hulda
Det märks att du är obildad även när det gäller bult.
Prova för nöjes skull att diskutera din devis i en industri eller på ett bygge, det kommer att resultera i en käftsmäll eller vuxenmobbing, vilket jag bara kan anta att du måste vara bekant av. Ser ut som att, även denna gång vägrar besserwissern att lägga sig.

 
Ingen bild

Tony

13 juni 2014 14:39

Ateisten:
Du som ofta kör med att folk är obildade, kan kanske
förklara vad ordet Svetsade loss betyder?? Och varför
frågar jag det? Jo därför detta ord har jag ofta läst
av våra " Högutbildade" tidningsmurvlar, som i realiteten
förmodligen menar skära loss, alternativt bränna loss,
eftersom Svetsa betyder att man sammanfogar metaller!
Och du som gärna framställer dig själv som ytterligt
begåvad ,Hmm kanske kan förklara hur det kan bli så fel
bland dom bildades skara?

 
Ingen bild

Thoralf A

13 juni 2014 14:54

Tony

För att inte tala om ström (A) och spänning (V). Energi och effekt är inte helt lätt heller för de högutbildade journalisterna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 juni 2014 15:45

@Mats(ateist).
Sitter nu med en av Sveriges största maskin och verktygskatalog. Jag ger dig delvis rätt. Vanlig bult kallas nu för skruv.
Men vagnsbult finns.
Franska träskruvar kan vara stora men har alltid vad jag vet kallas för skruv. (de är spetsiga)

Men ska dessa "skruvar" förvaras, finns det bultfack att köpa.
Vill man köpa ett blandat sortiment av dessa produkter, finns lilla och stora BULT-paketet. Innehåller bultar, muttrar och brickor. Från M 4 - M16.

Sanningen brukar aldrig vara svart eller vit, och ingen rättar mig som kund om jag vill köpa ett paket med tex, M8 x40 bult...

Nu är inte detta ett forum för hemmafixare, båtfolk, lantbrukare, entrepenörer inom skog eller markarbete, reparatörer eller annat trevligt folk.
Så jag lämnar detta ämne nu. 
Ingen bild

Onkel Sven

13 juni 2014 18:07

Förklara vad "bonnsvets " är .Någon som kan ?

 
Ingen bild

Tony

13 juni 2014 19:24

onkel Sven:

Bonnsvets är väl vanlig ståltråd om jag inte har fel,
men det är från en svunnen tid, idag har bönderna närmast
en mekanisk verkstad hemma vid med alla moderna Svetsar?

 
Ingen bild

Onkel Sven

13 juni 2014 19:29

"Tony", varsågod och sitt ner !

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 juni 2014 20:07

@Onkel Sven/Tony
Bonnasvets/Raggarsvets har vad jag vet, länge varit ståltråd. Nu för tiden är buntband och silvertape "populärt".
Men som sagt, de flesta bönder har en välinredd gårdsverkstad...

Raggarna har också bra koll på bilarna nu. Ofta är bilarna nu värda enorma summor och sköts otroligt bra...

 
Ingen bild

Onkel Sven

13 juni 2014 20:20

"Hulda mk1", rätt sitt ned du också !

 
Ingen bild

Undanträngninsregler

19 juni 2014 08:43

Tack för intressant och ny information. Det finns tydligen inga spärrar när det gäller att ge nyinkomna muslimska bidragsinvandrare förmåner, som ej vanliga skattebetalande svenskar ej kan få.

Hur får man tag i rapporten..? Går den att länka till din artikel..?

 
Ingen bild

undanträngningsregler

19 juni 2014 09:03

Du har ju hittat några bra citat från rapporten.. Skulle du vänligen kunna referera till sid.nr eller styckenr, så slipper vi nyfikna läsa alla ca 100 sidorna..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se