thoralf

Direktlänk till inlägg 9 juni 2014

MÖRKAR ARBETSFÖRMEDLINGEN?

Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2014 23:35

I min jakt efter kostnadsuppgifter som rör invandringen i Kalmar kommun men även för hela Kalmar län har jag kontaktat Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen redovisar i sin statistik hur många av de som är utrikes födda och är arbetslösa eller i något program. Därmed antog jag också att Arbetsförmedlingen skulle kunna redovisa kostnaden för denna grupp och för de åtgärder/program  som är aktuella. En högst relevant fråga då jag anser att det inte är självklart att denna grupp har samma kostnad som födda i Sverige.


Arbetsförmedlingen svarade att man behövde göra en datakörning för att få fram uppgifterna så det kunde dröja några dagar. Nu har jag väntat i snart 1,5 månad. Trots påstötningar kommer inga uppgifter. Hur många påstötningar skall man behöva göra till en myndighet?


Var uppgiften för komplicerad för Arbetsförmedlingens datasystem eller är Arbetsförmedlingens registreringar så bristfälliga att någon utvärderingar inte går att göra. Eller är det så att uppgifterna skall mörkas?

 
 
Ingen bild

Hulda mk1

10 juni 2014 00:36

Självklart vill Arbetsförmedlingen mörka alla kostnader för invandrarna. Så också med det övriga samhället. Alla kostnader är känsliga speciellt nu i valrörelsen.

Det är enligt PK-folket, RASISM att ta fram kostnader och annan påverkan på Sverige av invandringen. Det är RASISM att bara tänka att detta kostar pengar.

PK-folket tror att finns det en pengakälla som aldrig sinar. Att det ur den rinner en flod av pengar...
De som driver flyktingförläggningar, de vet att det finns en pengakälla. Den heter Migrationsverket och de är desperata...

 
Ingen bild

Pastafarian

10 juni 2014 01:01


Religionsfrihet?!
Pyttsan,
min religion är ens inte erkänd i Sverige!

Inga mellanösternreligioner på min gata!

 
Ingen bild

M&E

10 juni 2014 01:36

@Pastafarian
Den största mellanösternreligionen är kristendomen!

 
Ingen bild

Stefan A

10 juni 2014 06:12

Ja det är säkert långa dagar på arbetsförmedlingen,mycket långa tydligen, är nog en kombination av mörkning och att det är komplicerat då särredovisning antagligen är förbjudet, lika förbjudet som för journalister att rota i röran, eller brist på vilja, Sveriges byråkrati är inte så öppen och genomskinligt som man vill ge intryck av, det "öppna" landet kan visa sig väldigt stängt när det lägger den sidan till, och som sagt valår är valår...

 
Svensson

Svensson

10 juni 2014 06:57

Det tycks mörkas mycket på Arbetsförmedlinge.Arbetförmedlingen förmedlar samma arbeten flera gånger samma dag,så statistiken ska bli bättre,så det ser ut som dom har mer arbeten att erbjuda,än vad dom har.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Leon

10 juni 2014 07:23

@ Stefan A

Ironiskt nog kan man faktiskt säga att myndigheternas bästa vapen, vid sidan av "rödstämpeln", är offentlighetsprincipen när det gäller att "mörka". Bara den ofantliga mängd beslut som faller under denna "princip" som fattas under ett enda år utgör ju bara de tonvis av dokument. Exempelvis Skatteverket som producerar ett antal miljoner taxeringsbeslut årligen....alla offentliga handlingar. Och andra myndigheter är inte mycket sämre de heller. Bara denna nära nog oändliga mängd fullkomligt offentliga beslut och handlingar kan nog få även den mest engagerade grävare att ge upp om denne/denna inte utrustats med tid, resurser och oändligt tålamod. För trots att oändliga mängder av beslut faktiskt är offentliga kan denne granskare med stor visshet behöva "stångas" med myndigheternas uppenbara ovilja att lämna ut beslut och handlingar som faller under offentlighetspricipen.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

bonnläpp

10 juni 2014 07:40

Är inte myndigheter skyldiga att inom stipulerad tid ge ut efterfrågade dokument?

 
Ingen bild

Åke

10 juni 2014 08:19

Eftersom jag själv fn. är arbetslös, så hade jag tid igår på AF i Västervik på en sk. "drop In"tid. Jag uppskattar att av ungefär 25 pers inkl. mig själv, som väntade på att hämtas in av någon handläggare så var nog 2/3 av utrikes härkomst, efter vad man kan bedöma. Så det är nog en ganska så stor grupp AF har att ta hand om bara i V-vik.....

 
Ingen bild

Veritas

10 juni 2014 09:09

ALLT som har med invandringen att göra är tabubelagt och känsligt att prata om i dagens Sverige. Dessa myndigheter ÄR SKYLDIGA att lämna ut dessa uppgifter = offentliga handlingar. Stå på dig Thoralf! Denna skitiga byk ska ut i ljuset. Här verkar finnas en hel kennel begravd.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 juni 2014 09:20

Nu är ju detta ingen diarieförd offentlig handling som kan begäras ut enligt lagstadgad tid.

Utan det är kostnadsuppgifter för en viss grupp och i en viss region. Så jag ser det som positivt om uppgifter lämnas ut men i detta fall är jag fått löften av tjänstemän att uppgifterna skall gå att få fram. Men av någon anledning får jag inga uppgifter.

 
Ingen bild

Hacke

10 juni 2014 09:27

Förstår om myndigheter o d får kalla fötter när du kommer som regionens enda riktiga grävande journalist i folkets tjänst Thoralf. Men så här får man inte bete sig. AF är en statlig förvaltningsmyndighet och lyder således under den s k Offentlighetsprincipen. Så här säger den på denna punkt:
"Alla har i princip rätt att ta del av alla offentliga handlingar hos myndigheter och får skriva av dem, fotografera dem och liknande. Man har också rätt att få kopior, i vissa fall mot avgift enligt fastställd taxa. Kopior kan också skickas per post. Rätten omfattar bara papperskopior, myndigheten är inte skyldig att lämna ut en digital kopia, varken via mail eller på någon typ av lagringsmedia. Däremot får myndigheten välja att ge sådan kopia när kopia begärs, om det är smidigare för myndigheten.

Man har rätt att få handlingarna anonymt. Man behöver inte heller avslöja varför man vill ha informationen, utom om det behövs för att myndigheten ska kunna bedöma om det föreligger hinder för utlämning enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Handlingarna skall lämnas ut skyndsamt. Det betyder att man under normal arbetstid ska börja leta fram handlingarna genast – handlingen ska lämnas ut samma dag eller senast dagen efter. Är man på plats gäller dock "genast", det betyder att man ska få handlingen med en gång om inte "betydande hinder möter". En tjänsteman som vägrar att lämna ut en allmän handling ska samtidigt ge en besvärshänvisning, det vill säga spontant tala om hur man kan överklaga myndighetens vägran i förvaltningsdomstol. Tjänstemannen ska alltså alltid kunna visa exakt vilken paragraf i offentlighets- och sekretesslagen man hänvisar till. Brott mot offentlighetsprincipen kan anmälas till Justitieombudsmannen, JO. Att vägra följa offentlighetsprincipen kan innebära att man gör sig skyldig till tjänstefel."


 
Ingen bild

Hulda mk1

10 juni 2014 09:39

Nu har återigen ett stort antal män "roat" sig med en kvinna på Tahrirtorget i Kairo.
Den som har högre IQ än en köttbulle kan säkert räkna ut vad som händer när män med denna kvinnosyn kommer hit. Här visar ju de (än så länge) flesta kvinnor betydligt mer hud än sina olyckssystrar som lever under Islams kvinnoförtryck.
Tjejer, akta er i sommar....
(Även baaaarn kan vara farliga...)

Borde inte Gudrun Schyman ta med en tolk och åka till Egypten? Där behövs "Homepartyn" mer än någonsin...

 
Ingen bild

Martin

10 juni 2014 10:12

Då var det dags för Ryssby församling och Rockneby skola att få lite härlig mångkultur. Hushållningssällskapet ska hjälpa flyktingar med boende eller snarare kanske tjäna sina miljoner på människohandeln?

100 nya personer som placeras mitt i skogen vid Helgesbogymnasiet.
Lokaler som var för dåliga att använda som internat för gymnasieelever ska nu bebos av flyktingar.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/100-talet-flyktingar-till-kalmar%284319807%29.gm

 
Ingen bild

Lärare

10 juni 2014 10:59

Fortsätt gräv Thoralf!
Ser säkert lika ut hos alla kommuner i landet. Mörkläggning är nu det enda "försvaret" dom har.

Allt annat ska redovisas, som t ex arbetslöshetens kostnader, sjukvårdens, pensionärernas osv... då är det inte frågan om att sätta pris på människor, men så fort man kommer till invandringen då är det "locket på"! Säger väl allt!

Ser fram emot dina uträkningar vad invandringen kostar oss.
Du kan väl bli "partiets journalist" eftersom du inte
får fortsätta som riksdagsman. Skulle verkligen behövas, du är helt "outstanding" som grävande journalist!
Tänk om du fick arbeta heltid med alla dessa mörkläggningar, vilken succé!

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 juni 2014 11:14

@Lärare.
Håller fullständigt med dig. Thoralf är bättre än Sveriges samlade journalistkår!
Inga PK-hänsyn där inte...!

 
Ingen bild

Observer

10 juni 2014 12:37

@Thoralf!

Varför får du inte begärda uppgifter från AF?
..Antagligen för att även dom är insyltade i invandrartraffikingen.

 
Ingen bild

Göta

10 juni 2014 12:55

Off Topic men...
här följer två av dagens viktiga nyheter som bör läsas tillsammans:

1) UNG KVINNA ÅTERIGEN OFFENTLIGT GRUPPVÅLDTAGEN OCH MISSHANDLAD AV MUSLIMSKA MÄN PÅ THARIRTORGET

"I Egypten har det senaste sexövergreppet på Tahrirtorget väckt mycket starka reaktioner sedan en kornig video av den utsatta, nakna kvinnan, spridits på sociala medier."

"Händelsen inträffade i samband med firandet av den nyvalde presidenten, Abdel Fattah al Sisi, och egyptisk polis har gripit sju personer misstänkta för gruppvåldtäkt. Men vissa reaktioner har också gjort det tydligt att Egypten har allvarliga problem med synen på sextrakasserier."

Mitt i det som brukar kallas helvetets cirkel, omgiven av unga vansinniga män, ser man då och då offret, en ung kvinna som fått kläderna avslitna. Videon är kornig och ryckig men plötsligt ser man hennes lår och underliv. ... blod och blåmärken på ryggen - en röst hörs som uppmanar att låta henne vara, men inte förrän polisen slår undan mobben kan kvinnan som vid det laget ligger på marken, bäras bort mot en räddningsbil.

"Enligt aktivistkällor vårdades åtminstone fyra kvinnor på sjukhus efter sexövergrepp under firandet i Kairo på söndagen. Polisen uppger att en av kvinnorna är i kritiskt tillstånd."

"Söndagens övergrepp är bara de senaste i en lång rad gruppvåldtäkter och sextrakasserier som inträffat I FOLKSAMLINGAR i Kairo ..."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5884785

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/06/10/sexovergrepp-har-blivit-en-epidemi-i-egypten

____________________________

2) "NU SAMLAS VI MOT ISLAMOFOBIN"... skriver Ullenhag i dagens SvD. Han påstår att:

"Muslimer skildras alltför ofta i en negativ kontext, till exempel i samband med våldsamheter och kvinnoförtryck. Och framför allt är det populistiska och främlingsfientliga partier i Sverige och Europa som levererar de förenklade budskapen."
[...]
"Från regeringens sida har vi under senare år kraftigt höjt ambitionsnivån när det gäller kampen mot främlingsfientlighet och intolerans såsom islamofobi. Vi satsar drygt 60 miljoner de närmaste fyra åren."
[...]
"Lärare måste kunna bemöta rasism och intolerans i klassrummen och varje ny generation måste vinnas för idén om alla människors lika värde. Skolverket har nyligen fått i uppdrag att vidta kunskapshöjande insatser i skolan om främlingsfientlighet och intolerans."

Ullenhag bjuder därför idag in till ett internationellt rundabordssamtal om islamofobi. Han har samlat forskare, organisationer, civilsamhället och regeringskanslier för att diskutera islamofobi i Europa och hur den kan bekämpas. Han anser att vi måste lyfta frågan för runt om i Europa har krafter som hetsar mot muslimer stärkts ..."

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-samlas-vi-mot-islamofobin_3642660.svd

 
Ingen bild

vmm

10 juni 2014 13:00

Det här med att fakta är bästa sättet att motarbeta rasism är något vi alla läser då och då. Gefle Dagblad (www.gd.se) håller nu på att komma undan med ännu en uppenbarlig lögn:

http://gd.se/nyheter/hofors/1.7146246-yvonne-ar-sd-s-nya-toppkandidat

Dom frågar ut SDs kandidat i Hofors. Journalistens fråga: "
30 000 flyktingar från Syrien har sökt asyl i Sverige, enligt Migrationsverket. Det motsvarar 0,03 procent av alla syrier som är på flykt. Det är knappast alla."

Räknar man lite så innebär det att Syrien har 100 miljoner flyktingar. Det kan ju inte stämma. Syrien har någonstans 22-24 miljoner invånare (dom vet inte själva och det beror på hur mycket man litar på Internetkällor). Som sagt är det osäkert hur många syriska flyktingar det finns, men 100 miljoner är en nog en grov överdrift.

Jag har kontaktat Gefle Dagblad om det här uppenbara faktafelet men nu har det gått en vecka och dom ändrar inte något så då måste jag skriva här.

Det är inte skrivet i en insändare utan det är i en artikel av en journalist på Gefle Dagblad som "förhör" en sverigedemokrat.

Annars kan ni påstå och hänvisa till källa: "100 miljoner människor har flytt från Syrien." (källa: Gefle Dagblad, 140606, Jonas Harrysson)

Det är så befängt fel, och jag drabbas av en misstanke av att det inte är oavsiktligt. Felet är på något sätt inlagt för att bevisa något. Nu är det här en helt vanlig intervju men kanske kan man misstänka intervjuaren för att kanske vara "opinioned". Jag vet inte. Men vissa misstankar har jag.

 
Ingen bild

Observer

10 juni 2014 13:08

ULLENHAG kommer att slösa 60 Miljoner av våra skattepengar på ytterligare förklaringsmodeller till varför verkligheten misstämmer med hans karta.

Ullenhag säger att det är de nationalistiska partierna i Europa som levererar förenklade budskap.
OM MAN ÄR ÄRLIG KAN MAN VARA RAK O ENKEL!

MEN OM MAN LJUGER -JA, Då får man leverera krångliga och långa förklaringar!!!

(PS: Jag hoppas någon "För bok" på sådana här utgifter. Ullenhag kanske ska får betala tillbaks pengarna sjäv senare)

.....Visa fanskapet var skåpet skall stå i September!

 
Ingen bild

Observer

10 juni 2014 13:12

Det här med att åka runt och "införa värdegrunder" på en massa olika ställen ÄR bara ett sätt för de inblandade in invandringstraffikingen att runda lagen. Yttrandefrihetslagen är ett sådant ex.

 
Ingen bild

vmm

10 juni 2014 13:12

Tilläggskommentar: okej, det har inte gått en vecka sedan jag kontaktade GD. Men dom har inte ändrat och publicerat många kommentarer efter det vilket jag tolkat som att dom "okejat" artikeln även efter min invändning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards