thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juni 2014

OLIKA VÄRLDAR PÅ NATIONALDAGEN

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2014 23:47

Nationaldagsfirande vid Skäftekärr på Öland är ett säkert kort, i varje fall om man vill undvika mångkulturella yttringar. Årets nationaldagsfirande var inget undantag.


Nationaldagstalet handlade om vårt kulturarv och då speciellt den öländska järmnvägen som avvecklades 1961. Ordföranden för den förening som driver museijärnvägen i Bödaskogen talade. Även en äldre man som jobbat vid järnvägen på 40 o 50-talet berättade om den tiden. Ett något annorlunda tal på nationaldagen men samtidigt visar det en helt annan självkänsla bland de personer som lever på norra Öland. De mångkulturella samhället är långt bort. Så hoppas jag också att det förblir.


Vi fick även höra en fanfar spelad på ett jakthorn som användes vid V-Gustavs jakter på Öland.


 



SVT fortsätter med sin mångkulturella agenda. Vilka var artisterna på Skansen? Två pajasare såg jag. Undrar vad kungafamiljen tänkte? Jag förväntar mig helt andra artister på nationaldagen. Den enda som får ok är Lill Lindfors. Var det verkligen Sveriges Nationaldag som firades på Skansen?


Ovan på detta hade man sedan även Alexandra Pascalidou och Zoran Ismael. Vilka företrädare för vårt land ;-)


När sedan programledarna avslutar med att säga att det varit för mycket gult och blått så blir jag bara trött. Undrar om även det stod i manus?


Den enda positiva är väl att de som fått något att "tänka med" och som ser detta spektakel. Borde komma till slutsatsen att det bara finns ett parti kvar att rösta på den 14 september.


Imorgon åker jag till Motala på födelsedagsfest! Det ser jag fram emot ;-)


 
 
Ingen bild

Kritisk

7 juni 2014 00:27

Till Thoralf

"Undrar vad kungafamiljen tänkte".
Kungafamiljen är ju sååååå etniskt svensk, en kungafamilj med franskt ursprung. Vår nuvarande drottning har tysk-brasilianskt ursprung och Madeleine är nu sedermera gift med en man med brittisk-amerikanskt ursprung vars dotter inte ens är född i Sverige.
Så vad menar du med att vad ska kungafamiljen tänka?
Kungafamiljen om något är ju multikulturell.

 
Lassekolja

Lassekolja

7 juni 2014 00:48

TACK för tipset Thoralf! Jag syftar på Nationaldagsfirandet på Öland. I "TV-bilagan" läste jag om Nationaldagsfirande på Skansen men dom hade skrivit fel. Dom sände istället "Mångkulturens dag"! Det var likadant förra året, och året innan det o.s.v.o.s.v (suck)
Den där "paskaslidan", hon rumänskan, hon kan inte säga en mening utan att nämna "högerextrema rasister".... Jag blir också bara så trött Thoralf!!!
Enda positiva effekten är att man blir så provocerad att dela ut ännu mer valmaterial på bygden!!!
SD i september!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

7 juni 2014 00:50

När jag har gått på teater eller museum eller något annat där svensk kultur visas, så är alltid publiken svensk.
Möjligtvis kan det finnas turister.
Jag har aldrig sett en muslim på något sådant.
De verkar vara helt ointresserade av svensk kultur.

 
Lassekolja

Lassekolja

7 juni 2014 00:57

@Kritisk, skall jag/vi tolka det Du skriver som en jämförelse mellan de, som Du räknar upp ur Kungafamiljen och >50.000 icke anställningsbara somaliska analfabeter m.fl.+anhöriga? Skillnaden? Hjälper Dig gärna på traven: Kungafamiljen tillför oss/Sverige stora värden. De senare, d.v.s de nämnda somalierna m.fl håller på att stjälpa hela Välfärdssverige! Vilka föredrar Du?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

7 juni 2014 01:00

Kritisk@

Vad menar du? Bara för att kungen har rötter i Frankrike och drottningen i Tyskland så måste Svenska befolkningen bestå av araber och afrikaner? Vi nordbor härstammar från forna Germanien men har genom århundranden blivit blonda pursvenskar. Inte bruna och svarthåriga muslimer. Det är importerat på senare år.

 
Ingen bild

kalle

7 juni 2014 01:12

motala är ganska nära Askersund. där den nya kommun ordförande är pk. och mångkulturen tvingas fram. bla gärdshyttan mm
nu har aspa herrgård sålts vidare igen. är nya ägaren seriös eller driver han boenden i asylindustrin, nån som vet ?
http://www.sydnarkenytt.se/askersund/artikel/ny-aegare-till-aspa-herrgard-igen#.U5JJXMtZqUk

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

7 juni 2014 01:14

Vi har alltid haft invandring säger invandringsförespråkarna.
Vi har väl knappast haft den dimensionen av invandring som vi har nu förut i historien.
Dessutom får vi försörja de flesta i åratal.
Och vi har aldrig förut haft en massiv invandring från andra sidan jordklotet, med analfabeter som har en annan kultur och annan religion och med andra värderingar.

 
Göran

Göran

7 juni 2014 01:33

@Kritisk,

Det finns mycket som är reglerat i sucsesionsordningen. Bland annat att först som kung får regenten ingå äktenskap med "enskild svensk mans dotter".

Kung Gustaf VI Adolf hämtade två drottningar i England.

Svenska prinsessor har "exporterats" till Norge och Danmark för att bli drottningar.

Svenska prinsar har gift sig "olämpligt", blivid degraderade till grevar samt blivit av med såväl apanage som tronföljd.

Tyskarna är mycket stolta och glada över att exportera prinsessor och drottningar till Sverige.

Tror inte att kungafamiljen tänkte så mycket över vad det var för pajaser som äntrade scenen.

Däremot kan man med fog undra vad det är för jubelidioter som ställer samman underhållningen på nationaldagen ? Lill Lindfors finner jag OK även om hon härstammar från Finland.

Thoralf, Du har helt rätt ! Det finns bara ett parti att rösta på den 14 september !

http://sutg

 
Ingen bild

Blåsippan

7 juni 2014 01:55

Vi har alltid haft invandring rapas det om från pk-håll. Jovars. På medeltiden var det skeppsbyggare från Holland. De kom hit några stycken och lärde oss bygga skepp. De åkte sedan hem igen. Tessien tror jag han hette han byggde slottet i gamla stan. Han var också från typ Holland eller Frankrike. Är dessa synonymer för massinvandring av analfabetiska muslimer från Afrika?

 
Ingen bild

Martin

7 juni 2014 01:57

Jag känner en mycket stor respekt för vår kungafamilj. De kämpar och gör motstånd på det sätt som är för dem möjligt. Victoria for president!

 
Ingen bild

Morningstar

7 juni 2014 02:10

@Kritisk. Det har du iofs rätt i att kungafamiljen är multikulturell. Därför föreslår jag att vi väljer oss en ny svensk kung. Vi kan kröna honom med en krona av blomster vid slottsruinen på ett sommarskönt Öland, Ut med fransosen och tyskan och in med Thoralf I Vasa. Han blir ju snart entledigad från sin tjänst i riksdagen, så då kan han ju bli kung istället. :)

@Kalmarkvinna. Muslimer är totalt ointresserade av alla historia före islams intåg. För dem är Sverige ett tabula rasa till relativt nyligen.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

7 juni 2014 02:11

Jag bumpar denna från en tidigare tråd
Mats (ateist)

Lördag 7 juni 01:28

Blåsippan
så du menar att, en av dom mest insiktsfulla och intellektuella personer, som skriver här skall flytta??. Jag säger sitt ner och lär, du kommer inte att bli besviken. Ang. Leon d ò....

 
Ingen bild

Blåsippan

7 juni 2014 02:23

Jag säger: är du så himla begåvad och intressant så skapa en egen blogg.

 
Ingen bild

pelle2

7 juni 2014 02:55

Thoralf
när du är i motala, passa på att titta på baksidan av shellmacken o kolla in thomas grubers släpkärra med div texter på, Gruber är han som huserar rumänska tiggare i sina fastigheter,,,,, mot betalning förstås, men det låter som han värnar om dom av humana anledningar, bara ett tips.
pelle2

 
Ingen bild

YYZ

7 juni 2014 03:10

"Finaste konstverket dagen till ära!
Vägra vapen!
Svik fosterlandet!
Var onationell!
#internationaldagen

Veronica Svärd (F!) @VeronicaSvard 3 tim
Imagine there's no countries, I wonder if you can. Nothing to kill or die for,
a brotherhood of man."

Den enfaldiga människan citerar John Lennon! Det är bara så tragiskt patetiskt.Undrar om hon har tatuerat in Tabula rasa eller Carpe diem också?:-)

Har eländet aldrig hört talas om inbördeskrig?

F!:s motto: Vi tänker inte längre än näsan räcker!


https://twitter.com/VeronicaSvard/status/474829617258594304

 
Ingen bild

YYZ

7 juni 2014 03:21

Som kontrast till Veronica Svärds enfaldiga 40 år gamla Lennoncitat levererar jag ett nödrop från England som plågas av islamisering. Detta är textrader som borde mana till eftertanke

Pendragon: Passion (2011)
This Green And Pleasant Land
(delar av texten)

It's not legal to say what I think anymore
Cos I don't believe in sharia law
But I can honestly say we've pissed it up the wall

Can we please stop all this madness before it's too late
No one takes responsibility and wants a free life on a plate
He can close the door switch off the light
Stick his head deep in the sand
The death throes of this green and pleasant land

I awoke on Christmas day
But Christmas is a word you can no longer say

 
Ingen bild

Mats (ateist)

7 juni 2014 03:37

blåsippan
Och med det säger du. att thoralf inte kan kommunicera detta själv.

Och du har själv utsett dig till master of speaker på bloggen!? Jag tror att även thoralf uppskattar en person som Leon, även om denne inte alltid går fot i fot. men ha alltid något att säga, som är relevant, många gånger tillskillnad från mig.

ps, begåvad och starta egen blogg.? Jag tror inte du vet vad intressant är. Jag ger dig 24 timmar att hitta verkliga fakta på något som denna sida stöder, och jag tar 12 timmar själv att slå sönder allt du kan komma med, och snälla gör inte som Göta och titta på en massa propaganda och förmedlar det som fakta
Ds detta gäller blåsippan

 
Ingen bild

Stefan A.

7 juni 2014 05:30

Märkligt vad man är intresserad av det mångkulturella i Sveriges(kanske Europas) mest segregerade stad, eller är det just därför? man dumpar det mångkulturella i förorten sedan showar man på skansen för att riktigt visa upp hur mångkulturellt "god" man är, det är ju viktigt att visa upp sig och showa i den staden, inget ont om den vanlige normalbegåvade stockholmaren, det är den avskyvärda sk. "eliten" som gör en betänksam om tillståndet i den staden, att bli omtyckt av sina gelikar är viktigast av allt, viktigare än verkligheten bland "eliten" som inte är någon elit utan rena skiten...

 
Ingen bild

Onkel Sven

7 juni 2014 06:01

En av flosklerna som man använder titt som ofta är " om vi inte haft invandringen så hade vi inte haft pizzerior och pizza " men hur är det då med kåldolmarna ? Jo, dom hade den svenske krigarkonungen karl den tolfte med sej , så det går att få nya maträtter utan invandring! Fnissa,fnissa !

 
Ingen bild

World Traveller

7 juni 2014 06:54

Mats (kommunist eller islamist eller vad du nu är), Leon snackar dynga när han säger att gruppvåldtäkter, bilbränder, skolbränder, misshandel och rån av gamla, stenkastning mot räddningspersonal m.m var lika vanligt på 60 och 70-talet som idag. Ren jävla dynga.

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 07:30

@ "Världsresenären"

Ge ett, upprepar ETT, exempel på att jag skulle påstå detta. Om du nu noggrant läser vad jag FAKTISKT skrivit så måste du nog "stå på huvudet i en korsväg vid midnatt" för att utläsa det du påstår. Och ska du nu prata om illaluktande avfallsprodukter kan du ju söka detta på närmare håll...dina egenproducerade "drapor".

Min käre och numer avlidne far brukade säga - "Det var inte bättre förr, bara förbaskat annorlunda...men kanske inte riktigt ändå"
Något att tänka på kanske för alla "folkhemska" nostalgiker.

@ "leverbladet" (i e blåsippan) et al.

Kan hända jag återuppväcker min hibernerande blogg. Kommer givetvis att annonsera dess återuppvaknade här...så att ni kan nogsamt undvika den. Den skulle ju kunna ha den oönskade effekten att ni skulle lära er ett och annat...och det ska ju givetvis undvikas till varje pris.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

bonnläpp

7 juni 2014 07:39

@Blåsippan, holländska skeppsbyggare kunde vi varit utan. De byggde bl. a Vasa-skeppet. Hur det gick det vet vi. ;-)

 
Svensson

Svensson

7 juni 2014 07:42

Alliansregeringen kränker oss svenskar med deras politik,men vi kan inte äns DO-anmäla det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 juni 2014 08:29

Det gnälls dessvärre här på Kungahuset. De må inte ha samma genuina svenska bakgrund som man skulle kunna önska, men de lever verkligen enligt svenska traditioner och kultur.
Invandrarkramare framhåller ofta forna tiders invandrare, men de undanhåller givetvis att de var av samma kultur och religion som våran och att antalet var väldigt litet. De var också välbehövliga och låg inte samhället till last.
Där förekom säkert inget gnäll hos någon Diskrimeringsombudsman, utan jobbet var det om gällde.
Några flaggbränningar skedde nog inte heller...

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 08:58

@ Hulda mk1

Du glömmer en betydande "invandrargrupp" som såväl på 1500-talet när de anlände som idag knappast ses med "blida ögon" - romerna. Och likaväl den grupp invandrare jag tillhör - judarna. Båda dessa grupper har under vår svenska historia varit på många sätt helt legalt uteslutna från att delta i det Svenska samhällslivet. Detta till trots att grupperna varit eller antagit (tvingats) den rådande svenska religionen (=romerna), eller varit väl assimilerade till västerländsk kultur (=judarna). Antiziganism är i högsta grad "alive n´kicking" och antisemitismen är dagens "bubblare" bland nationalistiskt "sinnade".

Leon d´O.....

 
Ingen bild

J

7 juni 2014 09:00

Detta var för att vara Thoralf ett extremt människofientligt inlägg.

Därför följande:
1. Folkvandringar har funnits så länge människan funnits.

2. Thoralfs radikalitet har bara ökat sedan han fått veta att han skulle bli utslängd från riksdagen. Personligen tror jag partiet kastar ut honom efter valet, innan valet blir det för ekonomiskt kostsamt. Kom ihåg var ni läste det först.

 
Ingen bild

Fiona1177

7 juni 2014 09:03

Visst har vi haft invandring förr, men....vi behövde inte försörja dem! För övrigt är jag stolt över vårt kungahus och beträffande nationaldagen så vägrade jag att se någon som helst propaganda, varken från TV eller radio. Jag är avundsjuk på dig Thoralf som kunde fira skönt på Öland, det går inte i Stockholm.

 
Ingen bild

Verkligheten

7 juni 2014 09:31

Upprepning är det som till slut trummar in att det som sägs är en sanning. Vi Sverigevänner försöker kontra med logik och argument. Vi får dock endast tårtor i ansiktet och floskler tillbaka.
Skulle vi själva svara med samma mynt anklagas vi för att vara allt möjligt. Det är ingenting nytt utan en del i en långsiktig plan.

Så här skrev Sovjetunionens Kommunistiska Centralkommitté redan 1943 så att ni förstår hur lång tillbaka i tiden dagens vansinne har sitt ursprung:

"Medlemmar och frontorganisationer måste oupphörligen besvära, misskreditera och uttrycka sig nedsättande om våra kritiker. När motståndarna blir irriterade, stämpla dem då som fascister eller nazister eller antisemiter. Kopplingen kommer efter tillräcklig upprepning att bli ett "faktum" i det allmänna medvetandet."

Dagens politiker, media, Expo och Afa tycks fortfarande följa detta råd. Tyvärr t.o.m Åkesson (nu svär jag i kyrkan) har ju fallit in i detta för att markera distans till SvP. Är han då förvånad att S och M vill markera distans på samma sätt till SD med exakt samma argument?

Begrip varför vi var detta och se hur det kommit fram genom historien. Se också hur detta drabbat en hel värld. Detta är ingen enskild svensk företeelse utan något som leds av internationella intressegrupper som arbetar öppet och dolt. Mångkulturen finns överallt som ett verktyg att krossa den homogena nationalstaten.

För den som inte känner till det vill jag upplysa om att EU-Kommissionen inte är demokratiskt vald och dess ordförande Barosso är f.d Maoist. Det är lite för rött i min smak.


 
Ingen bild

Hacke

7 juni 2014 09:49

Rekordslakten fortsätter hos statstelevisionen.
Den svårslagna EU-valvakan lyckades man överträffa med hästlängder under nationaldags"firandet". Förbud mot allt svenskt tycktes vara temat över hela linjen. Detta toppades med de väldokumenterade sverigehatarna Alexandra Pascalidou och Soran Ismail. T o m programledarna satte punkt med att be om ursäkt för sitt blågula klädval dagen till ära.
Endast i Sverige kan väl självhatet vara möjligt som ceremoniell tv-underhållning.
Det enda man kan trösta sig med efter denna nationaldagsskändning i public service-regi är att detta spektakel sannolikt genererade ytterligare sympatier för det enda sverigevänliga alternativet i politiken.

 
Ingen bild

Titti

7 juni 2014 09:49

Nationaldagsfirandet på Skansen var nedlåtande och oförskämt mot Sverige och svenskarna.
Kungafamiljen hade man satt på några pinnstolar, lite vid sidan om. Hade man inte vetat vilka de var, kunde man tro att dom var några slags utklädda jycklare som man skulle flina åt.
Nej, SVT jobbar verkligen hårt för att förnedra och håna vårt fosterland, men så blir det väl när man lierar sig med Expo, det småaktiga föraktande folket.

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2014 09:56

J:
Vad du tror är det nog inte många som orkar
att bry sig om!

 
Ingen bild

Kurd i stan

7 juni 2014 10:02


Vad har kurden Zoran Ismael med Sveriges nationaldag att göra?
Har han ingen egen nationaldag att fira?

För övrigt anser jag att kurder har rätt till en egen stat i Kurdistan, inte i Sverige.

 
Ingen bild

Lotta

7 juni 2014 10:23

@Kritisk

Carl XVI Gustaf, är sonsonsonsonsonson till Jean-Baptiste Bernadotte. Jämför man det med "nyanlända svenskar" eller "svenskar som ännu inte hunnit hit" ter sig Carl XVI som den ursvenskaste av de ursvenska, inte sant.

 
Ingen bild

Kasta ut islam

7 juni 2014 11:01


^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Tolerans mot vad?
^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Den lille narren Erik Ullenhag talade på Islamic Center om tolerans!

Tolerans mot vad?

Tolerans mot
könstympning av barn
kvinnoförtryck
könsapatheid
slöjtvång
barngifte (pedofili)
halalslakt
terrorism
tolerans mot islamsk intolerans
?!

 
Ingen bild

Lärare

7 juni 2014 11:08

Nationaldagsfirandet på Skansen blev som väntat ett enda STORT SKÄMT!

Vilken uppladdning av allt annat än svenskt.
Den ena artisten efter den andra med utländsk bakgrund hade man plockat fram. Ja, vad var väntat. Bara att stänga av TV:n!

Som om det inte vore nog med svenskhatet på Skansen fortsatte man i samma stil sedan med Alexandra P. Soran I. Ja, vad detta kan leda till får vi se i valet.

Även i morgonprogrammet i TV4 sitter Jesper och intervjuar Timbaktu som vidhåller att sina hatlåtar mot Jimmie Åkesson var helt rätt och i sin ordning. Timbaktu ångrar ingenting!!!

Nationaldagsfirandet i Sverige präglas idag av allt annat än svenskt och svenska traditioner. Bedrövligt och sorgligt.

Sverigevänner nu tar vi tillbaka Sverige!!! !

 
Ingen bild

Göta

7 juni 2014 11:15

@ YYZ, som 03:18 skrev om Veronica Svärds och F!:s gränslösa värld:

"...Har eländet aldrig hört talas om inbördeskrig? F!:s motto: Vi tänker inte längre än näsan räcker!"

Sant! Och detta motto gäller för hela nuvarande 7-klövern i stort sett. I synnerhet har MP, V och FP gjort fullständigt klart att de vill slopa alla gränser. "I en liberal värld finns inga gränser" heter det ju, och då avser man inte enbart nationsgränser...

 
Ingen bild

World Traveller

7 juni 2014 11:16

På Sveriges nationaldag håller Ullenhag tal i mosken Islamic Center i Malmö under en EU-flagga med islams halvmåne. Löfven läser ur koranen. Svenska folket förnedras och förtalas av olika personer inom regering och media och tillråga på allt så ska tydligen kritik mot islam och invandring bli straffbart från och med december.

Allahu Akhbar ropar väl Reinfeldt inne på sitt kontor.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 juni 2014 11:20

@Leon.
Romerna verkar inte ha haft något större intresse att bli en del av Sverige. Inte någon gång genom historien. Deras levnadssätt och syn på vad som är "mitt och ditt" är det som gett dem otroligt dåligt rykte och det är upp till dem att ändra på detta.
Att det skett övergrepp mot dem i vissa fall är beklagligt.

Va gäller Judarna i dagens Sverige, borde du inse att det inte är några rakade klar med bomberjackor och kängor som hotar dem.
Det är Mellanösternkonflikten som flyttat hit.
Här i Europa kommer inga enkla men dödliga raketer från Gazaremsan mot några Judar.
Här sker andra attacker. Se tex. på attacken i Bryssel för några veckor sedan.
En "Fransman" som stridit i Syrien och nu kände sig inspirerad att med sin religion i ryggen mörda fyra oskyldiga Judar.
I sin naivitet och religiösa förvirring tror han att någon "Allah" tackar honom...

 
Ingen bild

Mahmoud

7 juni 2014 11:21

Att ultra-nationalisten Zoran Ismael får vara med i TV på Sveriges nationaldag är väl bara passande. Synd bara att det var i fel land.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

7 juni 2014 11:33

På folkvandringstiden hade i alla fall de som kom den drivkraften att försörja sig själva.

Du vet väl att man dessutom anser att folkvandringstiden är förbi?

 
Ingen bild

Non serviam

7 juni 2014 11:37



Masskonvertering till islam nästa!

Det är bara en tidsfråga innan Reinfeldt, Ullenhag, Löfven,
Schyman, Lööf, Romson, Fridolin och resten av etablissemanget tar steget fullt ut och konverterar till islam. Folket till 90% kommer att följa efter.

 
Ingen bild

Göta

7 juni 2014 11:39

NYTT REKORD I ÅR IGEN!

Så kan vi då konstatera att SVT även i år lyckades slå nytt rekord i bombastisk multikulti-hysteri på Sveriges nationaldag.

 
Ingen bild

lennart.larsson.irsta@telia.com

7 juni 2014 11:44

Regeringen har ju trumfat igenom och skrivit in i grundlagen att Sverige ska vara multikulturellt(utan att svenska folket fått säga sitt). Så all den här multikultin är styrd från ovan. Sen kan vi gamla Sverigevänner stånga oss blodiga, vad hjälper det.

 
Ingen bild

Lena

7 juni 2014 11:46

Jag firade nationaldagen med att träffa en god vän i Stockholm. Vi gick först till Millesgården, Lidingö. Där var många familjer som firade med att bara träffas o lyssna på musik på scenen. Men tror inte jag såg till en enda svensk flagga där, ej heller ngt annat som kunde säga att vi "firade" något. Noterade också att inte heller bussarna hade små flaggor på sidorna framtill som de brukade ha för några år sedan.
Senare åkte vi in till Östermalm och åt, ej heller där ngt som påminde om att vi "firade". Nej allt var som en vanlig vacker lördagseftermiddag på sommaren fast lite mer folk ute. Faktiskt mötte jag en svensk pappa med två mindre killar och de hade små flaggor i handen, de kanske kom från Skansenfirandet.
När jag sedan kom vid 21-tiden och slog på tv:n så vem var där och riktigt bredde ut sig så mycket som hon ville? Jo naturligtvis Alexandra Pascalidou. Jag slog över till en annan kanal. Nej i Sthm och på SVT (fri television) kan man inte säga att det var ett svenskt firande.

 
Ingen bild

Bevara Sverige Svenskt

7 juni 2014 12:09


Apropå den skäggige kurden Soran Ismael,
"Balladen om mulla Krekar", en annan kurd med skägg:

http://www.youtube.com/watch?v=B2kZ3MQA9-w


 
Ingen bild

Göta

7 juni 2014 12:45


En hoppfull SD-nyhet meddelades faktiskt på SVT för någon dag sedan. Där fick man reda på att SD röstats fram som näst största parti i EU-valet i 17 av 55 kommuner i Västsverige - från Laholm, Halland i söder upp till så gott som hela Dalsland i norr. I Dals-ED var SD mycket nära att bli största parti! Se klipp här:

http://avpixlat.info/2014/06/06/sd-nast-storsta-parti-i-var-tredje-vastsvensk-kommun/#more-112691

 
Ingen bild

World Traveller

7 juni 2014 13:11

@Leon
Fredag 22:49 - Du påstår där att gruppvåldtäkter var lika vanliga på 70-talet. Kanske i Uppsala där du växte upp men definitivt inte i övriga Sverige.

 
Ingen bild

Stefan i Std

7 juni 2014 14:10

@leon Fredag 6 juni 22:49

Läser och blir riktigt förbannad över att du påstår att gruppvåldtäkter inte är ett nytt fenomen. Det är bara sorgligt när enfaldiga människor som du tror man kan ändra historien när den inte passar agendan. Om det nu var lika vanligt som det är idag varför skrev inte tidningarna om det i så fall?

Jag VET att man inte läste om gruppvåldtäkter på t.ex 70-talet

Det som är märkligt är när man påstår att gruppvåldtäkter är invandrarrelaterat säger den goda sidan att man minns fel eller ljuger. Det är endast i vissa fall och "ämne" där ens minne eller förstånd ifrågasätts.
------------------------
Experiment:
Jag påstår härmed att det var högst ovanligt med mördarsniglar i Sverige på 70- talet!

Finns det någon här som ifrågasätter detta och påstår att jag ”minns fel” eller ljuger?
------------------------

 
Ingen bild

Argus

7 juni 2014 14:17

@Kritisk, Lördag 7 juni 00:27:

Som invandrare var Jean Baptiste ett föredöme; han var självförsörjande med en ansenlig personlig förmögenhet, hade ett jobberbjudande och med honom följde en begränsad anhöriginvandring. Det är precis som på femtio- och sextiotalen förutan möjligen förmögenheten. Han var dessutom mycket duglig militär, diplomat och politiker som bland annat löste Sveriges statsskuld i utbyte mot en årlig ränta för sina efterlevande, det är det som utgör apanaget.

Han har såvitt jag vet aldrig heller gjort sig skyldig till stöld, rån, våldtäkt eller mord. Dessutom konverterade han genast till den evangeliska läran som är ett krav för att få bestiga tronen.

Det förefaller ytterst märkligt att man visste hur man integrerar människor i samhället 1810 med inte 200 år senare. Förklaringen måste vara att vi hade en mycket bättre och mer patriotisk statsledning då.

 
Ingen bild

OH

7 juni 2014 14:39

Jag förstår inte hur vänstergängen kan jämföra dagens lyckosökande invandrare med Bernadottes.
Bernadotte blev tillfrågad om han kunde tänka sig att komma till Sverige. Vilket han accepterade. Han hade även med sig en ansenlig summa pengar med vilken han löste den svåra ekonomiska kris Sverige befann sig i p.g.a krig. Han såg även till att Sveriges vidare krigföring i princip avslutades. Vi kan alltså tacka kungafamiljen för att dom medverkat till att vi haft fred i 200 år.
Hur kan någon med sunt förnuft jämföra Bernadotte med nuvarande invandring som bara kosta,kostar och kostar pengar för Svenskarna.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

7 juni 2014 15:01

Leon snackar skit. Men det brukar bli så på sluttampen när det inte längre finns några argument kvar. Eller något annat som påvisar hans påståenden.

Jag vet att när jag växte upp behövde man som tonåring inte vara rädd för att bli rånad av andra tonåringar. Visst kunde det bli bråk ibland men det var rena fighter. Om det inte var invandrare inblandat. Då var det inte en mot en längre, då dök det upp vapen och man sparkade på de som låg ner.

Det var inga tiggare heller förutom A-lagarna som hängde utanför bolaget. Svartjobbare var en ovanlighet och ingen ville heller anlita dem.

Inte heller var det mångmiljonbedrägerier inom assistansverksamheten. Brott mot äldre tillhörde ovanligheterna och precis som idag är det samma gärningsmän med den skillnaden att det är mycket vanligare i dagens Sverige.

Att någon skulle kasta sten mot räddningstjänsten fanns inte eftersom det var och är så jävla idiotiskt. Brevbärarna fick också vara ifred.

Jag undrar i vilka kretsar Leon växte upp där gruppvåldtäkter inte tillhörde ovanligheterna?

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 15:06

@ "Världsresenären" & "Stefan i Std"

Att "resenären" läser det jag skriver som "en underjordisk potentat läser en helig urkund" är knappast något som förvånar. Och att "Stefan i Std" i hans efterföljd gör det samma är egentligen inte förvånande. Har liksom för länge sedan upphört att förundras över till stupiditet gränsande brist på läskunnighet här.

Men nåväl för att ordagrant citera mig själv skrev jag (6 juni kl 22:49)
- "Att man då sällan hörde talas om "gruppvåldtäkter" berodde knappast på att de inte förekom."
Alltså något som varje människa med normala förståndsgåvor inte kan tolka som ett påstående om företeelsens "vanlighet".

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2014 15:31

Men i så fall kan du väl visa på när dessa gruppvåldtäkter
skulle ha ägt rum vid den tiden, och framförallt var dessa
skulle ha ägt rum? Att göra svepande påstående ger inte
heller stor trovärdighet!

 
Ingen bild

Stefan i Std

7 juni 2014 15:34

Vad du och dina gelikar inte vill eller kan förstå är att pudels kärna i vårt resonemang är att antal gruppvåldtäkter har exploderat i takt med invandringen från mellanöstern och Afrika.(läs muslimska länder)

Att det också begicks gruppvåldtäkter tidigare betvivlar jag inte, men det var extremt ovanligt och tillhörde ovanligheterna. Nu läser man om våldsamt brutala gruppvåldtäkter i tidningarna ideligen och det är bedrövligt att du inte ser något problem med det.

Dessutom var eventuella gärningsmän avskydda av dåtida Sverige. Inte som nu då du och dina kompisar skyndar till deras försvar. Det är ynkligt!

Du svarade inte på om mitt minne sviker mig angående mördarsniglar.

 
Ingen bild

Stefan i Std

7 juni 2014 15:36


Kommentaren ovan är självklart till.
Leon Lördag 7 juni 15:06

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 15:57

@ Nemo

Jag har bara hävdat och kommer att även fortsättningsvis att hävda att 70-talet var allt annat än ett problemfritt fjärran lyckoland. Sociala klyftor, misär, missbruksproblem, kriminalitet o s v fanns då liksom nu. Och att dessa påståenden på inget sätt förringar att Sverige i dag har problem av en helt annan och betydligt större dignitet. Om nu någon (du) skulle ha den villfarelsen att jag inte ser dagens utveckling som högst katastrofal, så bör denn raskt tas ur denna sin villfarelse, DET ÄR DEN och det tvekar jag inte ett ögonblick heller att oreserverat hålla med om.

@ Hulda mk1

Att antisemitismen är högst "livaktig" och förekommande på olika samhällsskikt i dagens Sverige kan bara den som själv utsatts för den uttala sig om. Att "importerade" islamister med en ideologisk bakgrund som närmar sig det allra mest vedervärdiga som låg till grund grund 30- och 40-talets katastrof. Terroristerna i HAMAS har t o m ordagrant kopierat ur "Mein Kampf" i sitt "partiprogram. Och man ska inte heller förglömma olika "vänsterdebattörer" som nödtorftigt döljer sin antisemitism bakom vad de kallar "Israelkritik". Men detta är bara de mest flagranta exemplen. Det finns även en, ska man kalla det, "folklig" antisemitism som ligger nära ytan och som ibland tar sig framför allt verbala uttryck.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Stig-Arne

7 juni 2014 16:07

Jag seglar, vandrar och åker skidor.

Garanterat fritt från destruktiva inslag! (Och med det menar jag inte svenskar som har gift sig med utlänningar. De "invandrarna" sköter sig och blir snabbt svenskar.)

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 16:24

@ Stefan i Std

Ett klargörande som tydligen måste göras. VÅLDTÄKTSMÄN är enligt min åsikt lika AVSKYVÄRDA idag som de var förr. Och brottet lika VEDERVÄRDIGT oavsett förövarnas ursprung och om det förövas i grupp eller inte. Och de ska givetvis dömas till högst kännbara straff utan någon som helst tvekan.

För egen del skulle jag nog som far till en 13-årig dotter plocka fram hagelgeväret ur vapenskåpet och ge mig ut "på jakt" om hon skulle utsättas för ett sådant vedervärdigt övergrepp. Och knappast se avskummets ursprung som något som helst förmildrande...försvar av gärningsmännen PFFT !

Och nej det var knappast vanligt med sk mördarsniglar på 70-talet heller (en högst oönskad import liksom mårdhund, mink och dvärgbandmask). Och fästingar var något man möjligen plockade från sin hund eller katt alltså knappast dagens spridare av svåra sjukdomar.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Fredrik

7 juni 2014 16:43

Alexandra P är en följd av det public service uppdrag som SVT/SR har. Det är ingen mening att klaga på henne utan det
enda man kan göra är att arbeta för en annan politisk majoritet
som sätter en annan agenda på SVT/SR. Tills dess kan vi alla skrika oss hesa men ingenting kommer förändras.

 
Ingen bild

YYZ

7 juni 2014 16:43

En liten reflektion över katastrofen i Åtvidaberg.

Här kastar man ut ett av Sveriges mest klassiska fotbollslag från sina lokaler.

In kommer för en liten ort som Åtvidaberg ett fullständigt horribelt stort antal svårintegrerade typer från tredje världen. Det är säkert bara en tidsfråga innan man också konfiskerar kopparvallen till förmån för dessa lycksökare.

Om inte SD sitter på kommunalrådsposten efter valet är jag mycket förvånad.

http://www.hotell-stallet.se/

https://www.google.se/maps?q=%C3%96stantorpsv%C3%A4gen+2,+%C3%85tvidaberg&hl=sv&ie=UTF8&ll=58.196314,16.005299&spn=0.00795,0.022724&sll=62.032975,17.378555&sspn=29.707391,93.076172&oq=%C3%96stantorpsv%C3%A4gen+2&t=h&hnear=%C3%96stantorpsv%C3%A4gen+2,+597+40+%C3%85tvidaberg&z=16&layer=c&cbll=58.197146,16.003763&panoid=TyZJS36KnVmApj3tQ2odbw&cbp=12,139.84,,0,0

 
Ingen bild

Lotta

7 juni 2014 17:25

Läser att 6-namnet på FI:s riksdagslista Foujan Rouzbeh som kvällen innan Sveriges nationaldag uppmanade till flaggbränning. Inte av Irans flagga som är landet hon flydde ifrån utan den svenska flaggan. Hon önskade dessutom riva nationalstaten och radera ut dess gränser. Nu gällde inte heller denna hennes önska det egna hemlandet Iran utan Sverige som nationalstat och våra gränser. Förmodligen väntade hon sig idel ryggdunk och medhåll på twitter men så blev icke fallet. I ett tweet skrev hon därför följande: "Ni förväntar er tacksamhet men jag betalade av min skuld till er för länge sen. Vi är kvitt". Någon som vet hur denna oh så kränkte invandrare betalat tillbaka till landet Sverige och dess befolkning? Det dessa lättkränkta tycks förtränga är att de självmant flydde hit, vi har inte bjudit in dem. Är det så det inte passar så är det bara att välja ett annat land. Jag är innerligt trött på dessa individer som inte har annat till övers för svenska folket än hat och förakt. Åk hem till era egna hemländer och ställ krav på flaggbränning och rivande av nationalstater där. Lämna vår flagga och vårt land i fred, det tillhör inte er.

 
Ingen bild

Onkel Sven

7 juni 2014 18:21

Vad har hänt på Migrationsverket i Högsby ? Inte en enda av deras lyxvarianter av WV bussar står på parkeringen , skrämskottet med försök till mordbrand kanske tagit skruv , någon hade ju enligt media tänt på en bil , avsikten var väl att byggnaden skulle brinna ner . Inget skrivs i tidningarna om detta försök !

 
Ingen bild

World Traveller

7 juni 2014 19:05

Leon, du verkar ju lida av personlighetsklyvning. Ena minuten så säger du att alla som kritiserar invandringen med dess följder att våldsverkare och radikala islamister flödar in i landet är rasister och i nästa ögonblick kritiserar du Hamas. Vi protesterar mot invandrarvåldet riktat mot svenskar och att vi vill att våldsverkare ska ha stränga straff och som vanligt kallar du oss rasister men sen säger du att du skulle ta till hagelbössan om nån rörde din dotter. Varför skulle du göra det? Är inte alla lika mycket värda?

 
Ingen bild

Lena

7 juni 2014 19:08

@ Lotta
Instämmer att det finns ett stort antal invandrare som mer än gärna visar sitt förakt för Sverige och vår kultur/historia, våra värderingar etc. Det Sverige Foujan lever i är ju inte vårt Sverige, eller hur? På något sätt känns det som att vi lever i skilda världar och att vi aldrig kommer mötas. Men att statsunderstödda SVT visar sådant förakt för vårt svenska kulturarv, en attityd som innebär att svenskar känner sig utanför, det har jag svårt att smälta. Public Service har verkligen tagit detta med uppfostran av allmogen på allvar. Undrar hur många som orkade se färdigt på SVT´s sändning igår över nationaldagsfirandet.
Men samtidigt som detta pågår så finns det en hel del fina människor också därute. Igår i Stockholm så kom jag o min vän i slang med en man som gått av sitt skift-han körde buss. Han sade sig vara turk, trots att han föddes här -64 och levt här hela sitt liv och talade stockholmska med lite södertouch. Vi talade om ditt o datt men mellan raderna kunde jag känna att han var vilsen och oroad över hur det utvecklat sig i Sverige. Faktiskt finns även mycket sympatiska invandrare. Så det är viktigt att inte dra alla efter en kam.

@Leon
En väninna till mig är judinna, hon konverterade till judaism i samband med att hon gifte sig med en judisk man på -80-talet. Hon tycker, fast egentligen är det väl mest hennes dotter som tycker det är svårt att komma i kontakt med judar i den judiska församlingen där de gått ett flertal ggr. De verkar mycket utestängande av människor de inte blivit presenterade för/kanske är lite annorlunda än "heljudar". Skulle inte tro att det därvidlag är en större skillnad mellan svenskar och svenska judar. Apropos de negativa yttringar man ibland hör om judar som du kallar "folklig antisemitism" tror jag att det är en fråga om kunskap. Min väninna berättade att det är inte många judar som gillar Netanyahu(israels premiärminister)och många israeler demonstrerar mot honom, det är bara det att vi i svensk media inte får veta någonting om detta. Men om en icke-jude skulle kritisera Israel eller något judiskt, då är han/hon genast antisemit. Den Zionism som dock finns är i praktiken Rothschild-zionism, dvs det är en liten klick ränksmidare (ofantligt rika) som jobbar för sina egna hemliga mål och inte viker för någon gemenhet.

 
Göran

Göran

7 juni 2014 20:28

@ OH 14:39,

Kan inte låta bli att spinna vidare på Din tråd.

Under 1700-talet började det komma s.k fattigjudar från Polen och baltikum till Sverige. För att råda bot på detta infördes en propå om att alla judar som beredde sig tillträde till svenskt territorium var tvungna att ha tio årsinkomster i bagaget.

http://sutg

 
Ingen bild

Jag

7 juni 2014 20:41

Tummen upp för dig World traveller!

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 20:48

@ "världsresenären"

Återigen får jag fråga dig VAR och NÄR jag skrivit det du påstår att jag skrivit.

Men för att bringa ordning i din sedvanligt stupida förvirring så:

Kritik av invandring är fullt legitim och relevant kritik är närmast nödvändig. Detta är inte rasism och jag har heller aldrig hävdat nåt sånt.

Hamas är en terrororganisation som vilar på en antisemistisk grund och kan och ska kritiseras och fördömas för detta.

Ärligt talat kan jag inte se motsättningen i dessa helt väsenskilda åsikter. Men det är klart har man som du redan bestämt sig vad mina åsikter är kan man ju givetvis göra denna mentala felkoppling.

Vad jag däremot ifrågasätter, på goda grunder, är att våldsbrott som utförs av invandrare specifikt riktas mot Svenskar. När jag frågat om bevis/statistik som påvisar detta har jag bemötts med diverse okvädningsord och nedsättande epitet. Därför ser jag det som högst otillfredsställande bevisat att detta skulle vara fallet. Att våldsverkare oavsett ursprung eller politisk åskådning ska ha de straff de förtjänar ser jag också son SJÄLVKLART och knappast som RASISM (var du nu kan ha fått den vanföreställningen...kanske du skulle söka hjälp för den).

Min högst förklarliga första reaktion om min dotter skulle utsättas för övergrepp är nog vad vilken förälder som helst skulle känna i ett sånt läge (antar att du inte har egna barn). Men givetvis var detta ett högst hypotetiskt men illustrativt svar till "Stefan i Std";s provokativa skitsnack om att jag skulle göra skillnad på gärningsmän på grund av ursprung. Givetvis gör jag ingen skillnad på om en gärningsman är "blek som ett åkerspöke" eller mer mörkhyllt. Kan hända är jag i detta avseende i högsta grad påverkad av att jag varit bosatt i länder med en annan juridisk tradition. EN BROTTSLING HAR TILL DEL FÖRVERKAT SITT VÄRDE SOM MÄNNISKA OCH SAMHÄLLSMEDBORGARE OCH SKA OCKSÅ BEHANDLAS DÄREFTER. Att kalla denna inställning som jag helt delar för rasism är mig främmande och jag har heller aldrig uttryckt den åsikten. Att du påstår detta får väl även det hänvisas till dina vanföreställningar (ja jag blir allmer övertygad om att du måste nog söka psykiatrisk hjälp).

Leon d´O.....

 
Ingen bild

En Dam

7 juni 2014 22:04

Till Leon

Det jag läser att du vill få i stånd avskjutning av oliktänkande och homosexuella tycker jag verkar ruskigt. När har du tänkt dig att sådan avskjutning skall ske och är det ens lagligt?

Du nämner i förbifarten att haglen skall vina från din bössa och det gör mig orolig för ditt hälsotillstånd. Min förhoppning är att du besinnar dig och tar ditt förnuft till fånga.

 
Ingen bild

Malte The Swede

7 juni 2014 22:18


Psykisk ohälsa bakom FI´s framgång

"Tjejer mår inte bra, därför röstar de på FI",
ett parti som är lierat med terrororganisationen AFA och som uppmanar till bränning och skändning av den svenska flaggan, nationens symbol.

 
Ingen bild

Moder till en frisk dotter

7 juni 2014 22:27


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Feminism är en sjukdom
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Skulle min dotter komma till mig och säga att hon har blivit feminist skulle jag bli ytterst orolig för hennes hälsa.

Den senaste tidens tokerier som lanserats av FI bekräftar återigen att feminism är inget annat än en sinnessjukdom.

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 22:48

(Så här var det tänkt att stå)
EN BROTTSLING HAR TILL DEL FÖRVERKAT SITT VÄRDE SOM MÄNNISKA OCH SAMHÄLLSMEDBORGARE OCH SKA OCKSÅ BEHANDLAS DÄREFTER OCH STRAFF SKA ALLTID UTMÄTAS I PROPORTION TILL HANDLINGEN. Att kalla denna inställning som jag helt delar för rasism är mig främmande och jag har heller aldrig uttryckt den åsikten.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

7 juni 2014 23:05

Leon pudlar fram och tillbaka så man inte vet vad man skall tro. Men det är inte heller första gången.

Trist är när han försöka skylla missförstånden på vår läsförståelse?

Jag har nog aldrig sett någon antisemitism i verkliga livet bland svenskar. Skinheads och liknande undantagna, men det vet knappt vad de pratar om, de flesta har antisemitism som en image som följer med stilen.

För vanliga Svensson skulle det garanterat vara en social dödsdom. Det är därför dom bara dyker upp på en del forum men de flesta betraktar dom som foliehattar.

Hade själv en del överlevare i min närhet under uppväxten. En tog livet av sig övertygad att Gestapo fortfarande letade efter honom.

 
Sigge

Sigge

7 juni 2014 23:42

Den (C)-vänliga tidningen Skånska Dagbladet, en av Sveriges största mottagare av bidrag (presstöd), låter detta gå i tryck i natt:

"Min personliga antipati för Sverigedemokraterna är säkert lika stark som Rolfs, jag skulle inte ens vilja dela tandläkare eller tågkupé med Jimmie Åkesson"

Det är en Sveriges Radio-medarbetare som uttrycker sig så, dvs han är betald av alla som betalar TV-avgiften.

Källa:
http://www.skanskan.se/article/20140607/OPINION/140609628/1007/-/att-trivialisera-nazismen

http://www.skanskan.se/article/20140607/OPINION/14

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 23:48

@ "Nemo"

Om du skulle läst allt jag skrivit här och mot all förmodan förstått 1/10-del av det skrivna skulle du snarare finna en högst påtaglig RAK och ENTYDIG linje i detta som dessutom är helt ärlig.

Missförstånden får helt stå för dig och andra som inte bryr sig att verkligen försöka läsa och förstå det skrivna. Istället rycks någon, ibland slarvig kan medges, formulering ur sitt sammanhang och utgör angreppspunkt. Helt utan vare sig sans eller relevans. Ibland muttrar jag smått irriterat över de mer uppenbara "fåntrattarna" som signaturen "En Dam" ovan - Är du DUM eller...påfallande ofta är svaret ett obestridligt och entydigt JA.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Blåsippan

8 juni 2014 00:29

Leon@

Det känns lite som att du har kapat Thoralfs blogg. Har du inte funderat på att skapa en egen?

 
Ingen bild

Rulle Kung

8 juni 2014 01:11

Nä di här Bernadottarna frän Frankrike ger jag
inte mycke för. Vi ska väl vara våran rättmätige
Kung trogen! Dvs Gustav IV , eller hur?

 
Ingen bild

World Traveller

8 juni 2014 03:45

Leon, det är konstigt att så många ''missförstår'' vad du skriver. Har du pratat med din psykolog om detta?

 
Ingen bild

En Dam

8 juni 2014 04:36

Till Leon

Jag är inte dum! Jag blir bara bekymrad och orolig när du skriver att hagelbössan skall fram. Att i raseri urskillningslöst skjuta på okänt folk endast för att ni är oense om en detalj är förfärligt.

Sådant våld löser ingenting Leon det skapar bara mera problem för dig. Försök att förstå din motståndare, argumentera och var ödmjuk istället.

 
Ingen bild

Morningstar

8 juni 2014 05:11

Glöm inte att besöka Snaphanen. Julia Caesar var tydligen sjuk förra veckan men är nu tillbaka med full kraft och tvålar till F! och dom gröna khmererna ordentligt.

 
Ingen bild

OH

8 juni 2014 07:30

FI måste vara glada nu när dom kommer till Bryssel.
Tänk så mycket pengar dom kan bränna på sina sammankomster.

 
Sigge

Sigge

8 juni 2014 08:23

Så här enkelt skaffar man ett palestinskt pass per postorder
http://www.skanskan.se/article/20140608/NYHETER/140609631/1004/-/giftassugna-drabbas-av-moment-22

Tyvärr så godkände inte den svenska förvaltningsrätten i Malmö förfarandet, det är något som MP och Fi väl får ändra på.

http://Så här enkelt skaffar man ett palestinskt pass per

 
Ingen bild

Tony

8 juni 2014 09:04

Någon påstår här att även 70 talet var problematiskt,
ja inte alls konstigt, då drogs vi ju med föräldrarna
till dom skitungar på vänsterkanten som idag förstör
slår sönder och mordhotar folk med andra åsikter, för
vissa tar det generationer att få in sunt förnuft i
skallen. Å här kan man lugnt påstå att äpplet inte
faller långt ifrån trädet!

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2014 09:26

@ "En Dam" (=fåntratt)

Att detta:
" För egen del skulle jag nog som far till en 13-årig dotter plocka fram hagelgeväret ur vapenskåpet och ge mig ut "på jakt" om hon skulle utsättas för ett sådant vedervärdigt övergrepp. Och knappast se avskummets ursprung som något som helst förmildrande...försvar av gärningsmännen PFFT !"

som svar på detta:
"Dessutom var eventuella gärningsmän avskydda av dåtida Sverige. Inte som nu då du och dina kompisar skyndar till deras försvar. Det är ynkligt!" (Stefan i Std;s provokativa skitsnack)

Vilket jag förövrigt lättfattligt, även för de halvilliterata figurerna här, förklarade:
"Men givetvis var detta ett högst hypotetiskt men illustrativt svar till "Stefan i Std";s provokativa skitsnack om att jag skulle göra skillnad på gärningsmän på grund av ursprung. Givetvis gör jag ingen skillnad på om en gärningsman är "blek som ett åkerspöke" eller mer mörkhyllt."

Kan fås till detta:
" Det jag läser att du vill få i stånd avskjutning av oliktänkande och homosexuella tycker jag verkar ruskigt. När har du tänkt dig att sådan avskjutning skall ske och är det ens lagligt?"
och:
"Att i raseri urskillningslöst skjuta på okänt folk endast för att ni är oense om en detalj är förfärligt."

Denna sista mening är ju något av det vedervärdigaste jag läst här...ett eventuellt sexuellt övergrepp på min dotter reducerat till EN DETALJ.

Så ja, svaret på frågan - "är du dum eller ??" besvarar du med ett definitivt och obestridlig JA alldeles på egen hand.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 juni 2014 09:29

@Morningstar.
Nu har jag också lästa Julia Caesars krönika. En rejäl käftsmäll på hela vänstern och främst på Fi.
Men det som nästan chockade mig var "innestället" på Malmskilladsgatan: KGB Bar & Restaurant.
Där bör man absolut inte på personalens uppmaning följa med ned i källaren.
KGB och dess företrädare Tjeckan och NKVD,s specialitet var ett enkelt nackskott i en mörk källare...

Kommer någon annan idiot nu att öppna "Gestapo ölhall" där det utöver öl från Bayern, kommer att säljas parfymen "Cyklon B"? Med en "svag doft från historien"?

Har världen blivit helt tokig?????

 
Ingen bild

World Traveller

8 juni 2014 09:46

Leon, du verkar så full av ilska och hat. Det är inte hälsosamt. Pröva gärna långa promenader i naturen och även lite hårdare fysisk aktivitet så ska du sse att du mår bättre och slipper vara så arg.

 
Ingen bild

Ingrid

8 juni 2014 10:45

Leon
Hur är det det heter - mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves.
Sign "En dam" måste väl vara en av de märkligare figurerna på denna blogg. "... är det ens lagligt?". Jag får den kusliga känslan att frågan är ställd på fullt allvar.

 
Ingen bild

Tony

8 juni 2014 11:08

En del människor är märkliga,dom skriver en massa
konstigheter i någon slags inbillad föreställning
om att vara intellektuellt högtstående, och när sen
någon ifrågasätter deras bludder, ja då beskrivs dessa'
som mindre vetande, på gränsen till idioter!

 
Ingen bild

Tony

8 juni 2014 11:11

Ja ingen kan, såsom Julia Caesar klä av Hycklarvänster
i vilken färg dom än framträder i!

 
Ingen bild

Niklas R

8 juni 2014 12:34

@Kritisk

Så du anser alltså inte att folk som flyttat in till Sverige för 200 år sedan och integrerat sig fullt ut är svenskar?

Om inte det är rasistiskt så vet jag inte vad som är rasistiskt. Du min lilla kommunist är en rasist.

 
Lotta

Lotta

8 juni 2014 12:41

Snart i ett land vi känner som vårt.

http://youtu.be/T6sYvMsCCrQ

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

8 juni 2014 13:03

Hade Leon besuttit den förståelse för det skrivna ordet som han vill göra gällande hade varken de första missförstånden uppkommit eller så hade han åtminstone haft en egen insikt därav?

Nej, Leon jag undrar verkligen vad din agenda är. Jag tror inte du har någon, istället är du färgad av upplevda tidigare oförätter som du väver in i andra debatter.

 
Ingen bild

Göta

8 juni 2014 13:20

Har vi inte snart diskuterat färdigt Leon nu? Åtminstone för den här gången. Även om Leon gärna diskuterar Leon, så finns det både viktigare och mer intressanta saker att använda kommentarsfältet till.

 
Ingen bild

Observer

8 juni 2014 13:23

Till alla:

HÖR UPP:

Sluta tjafsa inbördes. Reta inte upp er på att nån hoppar in och gör ett knäppt uttalande, så att det blir en diskussion i diskussionen. Det är kanske just det dom vill.

Det blir inget roligt som läsare!

Det som är viktigt är inte diskussioner som blir långa, Utan att man bestämmer sig för att g ö r a något!

VAD kan vi göra för att f ö r b ä t t r a situationen?
Det viktiga är när Sverigevänliga alternativ sitter i regeringen, att de genomför ändringar som gynnar landet, steg för steg. Att ex Thoralf redan nu noterar intressanta punkter och på kammaren utvecklar dessa. Sådana punkter kanske NI kommit med.
Att NI lägger mer energi till att övertala er omgivning. Och i September att NI går och röstar.

 
Ingen bild

Göta

8 juni 2014 13:28


Folkpartisten Bengt Westerberg och Expo

"Utanförskapsområdenas störste påhejare och en av dess grundare, Bengt Westerberg, sitter i styrelsen för det vänsterextrema åsiktsövervaknings-, åsiktssanerings - och registreringsorganet Expo. En liberal i en vänsterextrem organisation? Vad är det som pågår? Kan detta vara anledningen till att Reinfeldt skyddar de svenskar som finns i Stasiarkiven. Idag verkar inget omöjligt i ett land med fabricerade nyheter och statistik."

Ovanstående har jag citerat från signaturen Bertil_Jonssons kommentar under en utmärkt artikel i gårdagens SvD av Mauricio Rojas, "Alarmsignalen som ingen lyssnade till". Artikeln behandlar Sveriges snabbt växande antal utanförskapsområden och belyser bland annat de manipulationer och det fuskande som kännetecknar floskelsprutan Erik Ullenhag samt övriga i riksdagens 7-klöversällskap.

Läs artikeln, och läs även de många kloka kommentarerna under den!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/fp-borde-erkanna-nederlaget_3636470.svd

 
Ingen bild

Stefan i Std

8 juni 2014 13:31

@Obersturmführer Leon

Jag är tacksam om du i fortsättningen lämnar mig utanför i vad som tycks ha övergått till att bli ditt personliga bloggkrig.

Jag håller med ”World Traveller”som anser att bör lugna ner dig alternativt att du kontaktar ett psykiatriskt mobilt akutteam. Ge dig ut i skog och mark och försök slappna av! Men lämna för guds skull bössan hemma:-)

 
Ingen bild

Göta

8 juni 2014 13:32

Jag försöker en gång till med länken till den viktiga artikeln "Alarmsignalen som ingen lyssnade till" i gårdagens SvD. Funkar det inte får ni kopiera och klistra.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/fp-borde-erkanna-nederlaget_3636470.svd

 
Ingen bild

Helene

8 juni 2014 14:31

Lyssna på detta samtal på Ring P1. Ta mig fan skrämmande!

http://youtu.be/kN7Egctl-_o

 
Ingen bild

World Traveller

8 juni 2014 15:25

Helene, youtube är tyvärr spärrat här på jobbet. vad handlar klippet om?

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2014 15:28

Inte ilska, möjligen en irritation motsvarande den man kan känna konfronterad med mygg och annan ohyra.
Inte hat, möjligen en skräckfylld förundran över det bottenlösa träsk av ignorans jag konfronteras med.

Och min "agenda" är högst personlig, och inte så lite egocentrisk det medges, och tämligen simpel - Att jag och min familj ska kunna leva i trygghet i Sverige.

@ Göta

Det är knappast min skuld att diskussionen kommit att kretsa mer om mig än om handfasta sakfrågor. Men när det mer handlat om att pådyvla mig åsikter, politisk hemvist och mental status kan du knappast förvägra mig att gå i svaromål eller hur ?

Förövrigt ger jag dig fullt medhåll i dina reflektioner om nämnda debattartikel i gårdagens SVD. Något förundrande är bara att denna artikel överhuvudtaget kommit att publiceras. Vanligtvis brukar kritik av den allenarådande konsensusbaserade politik som förs inte tillåtas. I stället har "tradtionella media" som regel inordnat sig "i ledet" och effektivt medverkat till att "snöpa" all debatt. Därför kan det ses som högst positivt att, om än alltför sällsynt, den genomfalska "i roserött skimrande" skönmålningen ifrågasätts. Tyvärr betraktas det nog som "ett olycksfall i arbetet" och kommer nog knappast att inom överskådlig framtid upprepas. Möjligen kommer andra "skribenter" som "ylar med flocken" att oemotsagda "strimla" M R;s debattartikel i oändligt många s k repliker.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

World Traveller

8 juni 2014 15:57

Leon, du är mycket snabb med att ge andra nedsättande epitet. Ohyra?
Vad ser du dig själv som?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

8 juni 2014 16:06

Intressant att du försöker förklä dit hat och din ilska till att det skulle handla om att du är bättre upplyst och att dina motdebattörer inte är dig värdiga. Bra självbild om än något partisk.

Snygga epitet du lägger på oss andra. Som hämtat ur ett nazi-anstruket tal från 30-talet. Ja, jag vet, Godwins Law, men det var faktiskt passande här.

 
Ingen bild

Helene

8 juni 2014 16:16

@World Traveller
Klippet handlar om det enorma summor som vräks över nyadeln. Inringaren jämför en svensk trebarnsmors ekonomiska situation med en nyanländs dito. Skillnaderna är groteska. Inringaren är tydligen en före detta anställd på Försäkringskassan och alla uppgifter han tar upp skall gå att kolla upp för den som är intresserad.

 
Ingen bild

World Traveller

8 juni 2014 16:20

Helene, med tanke på att nyadeln ständigt går och snackar i sina nya dyra mobiler så förstår man att de har gott om pengar. Det är fan inte billigt att prata i (mobil)telefon.

 
Ingen bild

En Dam

8 juni 2014 16:32

Till Leon

Det är hemskt att du använder ord som ohyra om dem du är oense med. Jag känner många homosexuella och jag skulle inte beskriva dem som ohyra. Att du sedan ger dig på somalier, analfabeter och andra svaga grupper är tanklöst och elakt.

Jag förstår inte varför du vill skjuta alla som inte delar din åsikt? Att du vill leva i trygghet förstår jag, men det ger inte dig rätten att avliva folk hur som helst.

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2014 16:50

@ "Världsresenären" & "Nemo"

Självbild - "den sista dinosaurien", med värderingar som länge är nära nog obsoleta. Tämligen tjockhudad, men myggbett svider och kliar lik förbaskat, och stundom mer än lovligt tjockskallig och ser mig kanske inte för alla gånger var jag "sätter fötterna". :-)

Leon d´O.....

 
Ingen bild

World Traveller

8 juni 2014 16:52

Leon, du ser dig alltså som en övermänniska gentemot oss som du ser som ohyra. En viss herre med rolig mustasch hade exakt samma synsätt mot vissa människor.
Vi får väl vara glada att du inte har alltför många anhängare.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

8 juni 2014 16:57

Så, nu försöker du antyda att du istället har en poäng eller tanke trots ditt bryska sätt att framföra "sanningen".

Snacka om storhetsvansinne och grandios självbild. Knappast någon couer de lion för att travestera.

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2014 17:43

@ "Världsresenären" & "Nemo"

Det jag kallar ohyra är just OHYRA, alltså mygg, knott, fästingar, vägglöss o s v. och INGET ANNAT. Mänskliga paralleller får stå helt för er.

Och för övrigt är jag en högst ordinär tvåbarnsfar som, det ska medges, stundom är mer burdus än diplomatisk. Men skulle heller aldrig göra anspråk på att sitta inne med den "absoluta" sanningen...snarare tvärtom. Och dessutom är jag trots uppenbara svagheter och karaktärsfel inte mer tjockskallig än att jag kan ändra ståndpunkt om övertygande skäl talar för det. Men omotiverad etikettsklistring och högst medvetna "missförstånd" kan göra mig arg. "Don´t make me angry, you wouldn´t like me when i´m angry". Och då kan olyckliga "förlöpningar" bli följden...å andra sidan känner jag knappast nån större ånger då dessa oftast är högst motiverade.

 
Ingen bild

World Traveller

8 juni 2014 18:17

Ska det föreställa ett hot Leon? Då får du nog försöka igen. Lite väl skrattretande när du försöker hota eller skrämma oss på engelska. Oss obildade bönder som inte kan utrikiska.

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2014 20:02

@ "Världsresenären"

"Don´t make me angry, you wouldn´t like me when i´m angry"

Ett citat hämtat från en TV-serie - The incredeble Hulk (1978) som torde höra till allmänbildningen. Bruce Banners varnande ord om att inte reta honom, för då blev han stor, stark, j-vligt förbannad...och grön. :-)

Leon d´O..... (som just fick sig ett gott skratt...tack för det)

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

8 juni 2014 20:26

"Och för övrigt är jag en högst ordinär tvåbarnsfar som, det ska medges, stundom är mer burdus än diplomatisk."

Du kanske tycker det själv. Jag undrar om din omgivning har samma uppfattning eller så håller du en mycket lägre profil där.

"Och då kan olyckliga "förlöpningar" bli följden...å andra sidan känner jag knappast nån större ånger då dessa oftast är högst motiverade."

Just det, det är vårat eget fel, vi förtjänar det egentligen.

Jag har mött många som du tidigare, neurotiska och självupptagna. Höga tankar om sig själva och ingen förmåga att se saker ur andra synvinklar.

Uppriktigt sagt så tråkar du ut mig. Alla dina reaktioner och svar har jag upplevt så många gånger tidigare, det är som att se en repris av en dålig tv-serie, tex The incredible hulk. Den enda variationen är svamlet.

Ursäkta tonen, men jag börjar bli så himla trött på snömoset.

 
Ingen bild

Leon

8 juni 2014 21:46

@ "Nemo"

Jag har mött många som du tidigare, neurotiska och självupptagna. Höga tankar om sig själva och ingen förmåga att se saker ur andra synvinklar.

"Uppriktigt sagt så tråkar du ut mig. Alla dina reaktioner och svar har jag upplevt så många gånger tidigare, det är som att se en repris av en dålig tv-serie,.... Den enda variationen är svamlet."

Tänk att du sätter ord på min uppfattning om din egen person..tack för det....kunde inte ha uttryckt bättre...men genom sig själv tror man sig känna andra.

Q E D

L d´O.....

 
Ingen bild

undrande

8 juni 2014 22:06

World Traveller, Leon o Nemo saltat sobrius, kan inte ni ha er förnedrande föreställning någon annanstans än här på Thoralfs blogg?

 
Ingen bild

Lena

8 juni 2014 22:07

Men vad har hänt med inläggen här på bloggen? Ska vi behöva läsa alla dessa tramsinlägg? Det ökar inte förtroendet för bloggen eller för den delen signaturerna som skrev sina inlägg. Ni vet nog vilka ni är som håller på med dessa prestigestinna inlägg. Det bromsar kreativiteten för blogginläggen, för det är väl det som är meningen att komma framåt. Vi är många som tycker olika och så ska det vara i en demokrati, det ska vara högt i taket, inte prestigebundet.

 
Ingen bild

Kritisk

8 juni 2014 22:51

Till alla som besvarat mitt inlägg angående kungafamiljen!

Inte någonstans jämför jag kungafamiljen med somaliska flyktingar som någon undrade (där man för övrigt generaliserade friskt och kallade alla dessa personer för analfabeter), inte heller har jag påstått att kungafamiljens medlemmar inte får kalla sig för svenskar.
Min fråga till thoralf var undrande kring vad han menade med vad kungafamiljen hade för tankar kring nationaldagsfirandet på Skansen, då man valt att använda sig av artister som i thoralfs ögon inte är "lämpliga" vid ett nationaldagsfirande.
Sen påpekade jag bara att det inom kungafamiljen finns ursprung från flera olika andra länder då man ibland i kommentarerna på denna blogg kan läsa hur man ska bete sig och vilka kriterierna är för att kalla sig svensk (var man är född, vad man döper sina barn till, vad man har för tro etc...) jag sa aldrig något om vem som får och inte får kalla sig svensk. Den rätten tänker inte jag förbehålla mig, till skillnad från vissa andra.
Och en sista sak till dig Niklas R: NEJ, jag är inte kommunist. Det är så tröttsamt att bli kallad för detta och liknande saker så fort man inte håller med eller uttrycker en annan åsikt.

 
Ingen bild

Göta

8 juni 2014 23:13

@ Lena
Jag håller med dig. Vi får väl be Thoralf att han städar rent kommentarsfältet från allt privat skällande och tramsande när han har kommit hem från födelsedagsfesten i Motala.

 
Ingen bild

^

8 juni 2014 23:49


@ Ali Baba,
Är du kvar i stan än?
Du lovade att dra till Mecka för en vecka sedan!
Du får skynda dig så att du hinner till den stundande muslimska bögparaden kalld Hadj, världens största.
Vad gör du här bland rasisterna?!

 
Ingen bild

Thoralf A

9 juni 2014 00:51

Ja, det har tydligen varit ett väldigt trams i kommentarerna ser jag. Har man inget annat att säga kanske det är att föredra att inte skriva något alls.

Mina uppmaningar tycks inte gå hem hos vissa!

Uppenbarligen försöker dessa personer tvinga fram en moderering av alla kommentarer?

 
Ingen bild

Stefan i Std

9 juni 2014 02:06

@ j Lördag 7 juni 09:00

Den dagen Thoralf är för radikal för SD finns det inte längre någon anledning att rösta på SD. Hoppas inte den dagen kommer!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 juni 2014 09:32

Ber om ursäkt. Skall hålla mig till sakfrågor hädanefter.

 
Ingen bild

AWSvensson

9 juni 2014 10:17

När Syd Nytt skulle inleda nationaldagsfirandet i en moské i Malmö lämnade jag det därhän och slog en större areal gräs med trimmer och därigenom bidra genom att göra Sverige vackrare

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juni 2014 10:30

Tankar efter Ring P1.
Hörde nästan allt av en inringare (Kent?) som ringde in till programmet och uttryckte kraftig besvikelse över Nationaldagsfirandet och det stora mångkulturella inslaget.
Att Alexandra Pascalidou ställer sig tvärs emot för att få en diskussion är givetvis en del av programledarinstruktionen.
Men hade hon gjort likadant om någon ringt in och utryckt uppskattning över hiphop, afrikansk dans, div. andra länders sånger osv. Dvs. ställt sig tveksam till detta och uttryckt en önskan om fioler, nyckelharpor, folkdans, körsång mm. av vår svenska stolta kultur?
Jag är väldigt, väldigt tveksam...


 
Ingen bild

Anton

9 juni 2014 19:24

Fan att jag missade nationaldagsfirandet i Skäftekärr. Vilken fest det måste ha varit. En fanfar från ett jakthorn som kan ha funnits i V-Gustavs närhet. Vilken härlig svensk högtid det måste ha varit. Du är en lyckans ost, du Thoralf.

 
Eva-Lena

Eva-Lena

18 juni 2014 11:09

Själv är jag mycket fascinerad av vårt kungahus idag liksom våra kungars historia. Jag anser att vi mår bra av att ha en monarki och att det så ska förbli. Dock kan jag väl tycka att det inte ska vara för mycket spektakel kring vår kungafamilj när det ska firas olika högtider. Kika gärna in på min blogg www.http://karlxii.se som handlar om just vår kungafamilj och våra kungars historia!
Mvh E_L

http://www.karlxii.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards