thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juni 2014

6 JUNI, NATIONALDAGEN

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2014 10:34

 


Idag firar vi Sveriges nationaldag! Det tål att påpekas att det är Sveriges nationaldag och inget annat. Många tycks ha missuppfattat det hela och tror att det är andra kulturer som ska firas och lyftas fram på Sveriges nationaldag. Jag tycker uppriktigt sagt synd om dessa personer som inte vågar fira vår egen nationaldag.


Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges konung.


Sverige blev ett självständigt land!


 

 

Samma personer som har svårt att fira vår nationaldag, t.ex statsminister Fredrik Reinfeldt eller förresten hela skaran av partiledare inom 7-klövern, vi skall heller inte glömma den kanske största förnekaren av alla, Gudrun Schyman! Dessa vill göra Sverige till ett osjälvständigt land igen genom EU och dess överstatlighet. De låter dessutom Sverige betala ca 25 miljarder kronor årligen för att bli ett osjälvständigt land. Jag skulle utan tvekan kunna ta till ännu starkare ord angående deras svek mot fosterlandet.


Vi har varit ett självständigt land i snart 500 år! Kan vi säga att vi är ett självständigt land idag?


Kommer vi aldrig få uppleva vår 500-årsdag som självständigt land?

 

Jag hoppas att vi 2023 är lika självständiga som våra nordiska grannländer Norge och Island! Länder som är otroligt stolta över sin egen kultur och värnar och vårdar den ömt! Som dessutom firar sin nationaldag med pompa och ståt!


Idag firar jag nationaldagen! De Geer kan ta sina osmakliga ”konstverk” och slänga sig i väggen. Det kan för övrigt alla mångkulturellivrare också göra. För idag är det inte er dag! Den tillhör oss som är stolta över vårt land, Sverige! Och oss som vill bevara Sverige utan att översköljas av mångkultur och överstatlighet.


Leve Sverige och fosterlandet!


Herman Lindqvist har beskrivit dessa fosterlandsförnekare!


 
 
Ingen bild

Bertil

6 juni 2014 10:55

Önskar en trevlig nationaldag till alla politiska läger, med- som motdebattörer. Att många politiker inte sticker ut idag är väl bara bra, idag firas något mycket större än politiska åsikter och agendor.

Ägna även en tanke till de som idag för 70år sedan började befriandet av Europa. "For your tomorrow, we gave our today".

Glad nationaldag på er!

 
Ingen bild

Wagner

6 juni 2014 10:56

Kakan rasist! cornucopia.cornubot.se/2014/06/ar-kakan-rasist-och-gar-sds-arenden.html

 
Ingen bild

Hacke

6 juni 2014 11:18

Glad och stolt nationaldag Thoralf och övriga sverigevänner i den nya fokrörelsen!

 
Ingen bild

Bevara Sverige Svenskt

6 juni 2014 11:26


-------------------------------
PÅ den svenska nationaldagen
-------------------------------

I Sverige gäller svensk kultur.

Importerade primitiva kulturer från MENA hör inte hemma i Sverige.

Sveriges och svenskhetens fiender har inget att göra här.

Spola mångkulturalismen

Bevara Sverige Svenskt

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juni 2014 11:37

En annan sak som inte på något sätt hör ihop med Nationaldagen, bör vi alla skicka en tanke idag.

Det är idag exakt 70 år sedan D-Dagen. En dag då tusentals unga män miste livet på stränderna i Normandie. Många tusentals civila och många, många fler unga män miste livet efter landstigningen fram till krigsslutet i maj året efter.

Vad hade hänt om denna operation misslyckats? Var hade Järnridån hamnat då? Hade Muren rämnat 1989? Hur många miljoner hade kunnat tvingats leva under Kommunistiskt förtryck i Europa även idag?
Hur många fler hade då mist livet i Nazisternas koncentrationsläger eller som slavarbetare i Nazisternas krigsindustri?

 
Ingen bild

Lotta

6 juni 2014 12:00

Världens vackraste flagga som den bör se ut. Tillsammans med vår lika underbara nationalsång är det en oslagbar kombination.

 
Ingen bild

Göta

6 juni 2014 12:04

VÅRT NYA SVERIGE
I Torps Köpcentrum utanför Uddevalla började Sveriges nationaldag med ett rejält slagsmål.

Vid niotiden i morse fick polisen larm om ett stort slagsmål i Torps Köpcentrum, där ett tiotal tiggare, både män och kvinnor, rök ihop och använde bland annat stolar som tillhyggen mot varandra. Polisen misstänker att de två olika tiggargrupperna hade kommit ihop sig om var de skulle sitta. "Vi tror att det är revirtänkande, var de ska sitta och tigga någonstans", säger Håkan Larsson, inre befäl vid Uddevallapolisen.

Tiggarna från Rumänien och andra f.d öststater strömmar nu hit i så stora mängder att konkurrensen om sittplatserna blir allt hårdare. Jag har själv bevittnat detta vid ett par tillfällen. Visserligen blev det inget slagsmål, men det skreks och skälldes en hel del innan den ena av tiggarna med bister min packade ihop sina grejer och flyttade sig några tiotal meter längre bort.

 
Ingen bild

Nils H

6 juni 2014 12:10

Ha det här var dagens skratt :)

"Tillägg: Läsare har påtalat för mig att Kakan är en tjej. Jag ber om ursäkt, jag tittade bara på fotot och trodde det var en kille. Ingen skada skedd dock - kön är trots allt en social konstruktion."

 
Ingen bild

Tony

6 juni 2014 12:40

När man hör fosterlandsförnekarna pladdra undrar man
om Sverige finns överhuvudtaget och ligger det där det
ligger, fast det måste det väl göra, eftersom det inte
finns något folkslag på jorden som inte har kunnat
navigera hit. Sen undrar man ju över varför dessa
förnekare väljer att stanna kvar på en sådan gudsförgäten
plats?
Men att jobba för att utplåna sin egen nation måste väl
vara typiskt Svenskt, för det vet jag inget annat land
som jobbar så intensivt med att göra!

 
Ingen bild

M&E

6 juni 2014 12:44

Sverige var ett självständigt land långt innan Gustav Vasa som för övrigt är den kung det har varit mest folkliga uppror mot. Inte mycket att fira!

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juni 2014 12:52

@Nils H.
Ja, han har humor, en gode Vilderäng! Denna(/denne) "Kakan" har med rätta fått mycket sk-t på halsen för sitt utfall mot Sommarprogrammet...

 
Ingen bild

Thoralf A

6 juni 2014 12:59

M&E

Hört talas om Kalmarunionen?

 
Ingen bild

Verkligheten

6 juni 2014 13:11

Tack Thoralf, för värmande ord. Är du riktigt säker på att detta är ok i SD idag? Kan det finnas någon i partiet som känner att det "luktar 30-tal"?

Jag sticker ut hakan lite grann idag och säger:

"Sverige tillhör svenskarna" och "Bevara Sverige svenskt".

 
Ingen bild

M&E

6 juni 2014 13:20

@Thoralf A
Hört talas om Nils Dacke och för övrigt fanns det en lång tid innan Kalmarunionen.

 
Ingen bild

Tobbe S

6 juni 2014 13:31

Vi bor i ett land med maktdelning och lagstiftande riksdag sedan 1436 (Arboga möte). Feodalvälde och livegenskap är okända begrepp i vår historia. Vi har haft lagstiftat skydd för barn födda utom äktenskapet sedan 1527. Vidare har vi haft lagstiftning mot tvångsäktenskap sedan mitten av 1600-talet. En del idioter säger att vi inte har något att värna eller vara stolta över.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 juni 2014 13:32

Innan Gustav Vasa gjorde man uppror mot den lokala adelsmannen som man var underställd. I och med att riket fick en centralmakt som också i större utsträckning kunde utöva sin makt gjordes givetvis upproren därefter mot Gustav Vasa aka Kungen aka Statsöverhuvudet.

 
Ingen bild

bonnläpp

6 juni 2014 13:42

Är det månne pansargeneralen som använder signaturen M&E idag?

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juni 2014 13:57

@bonnläpp.
Knappast. Pansargeneralen kan nog inte stava till ett så långt ord som "Kalmarunionen"...

 
Ingen bild

Ronny

6 juni 2014 14:36

Vad mycket ifrågasättande, och teorier om Sverige idag, från flaggbränning till rena hat mot befolkningen, och dess legitima historia. Främst då från liberaler och vänsterfolk. Sverige och dess befolkning är säkerligen det mest generösa och ödmjuka folk på denna jord. Inget annat land är väl bara i närheten av att försaka och eliminera sin identitet, då enbart för att tillgodose en folkvandring till detta nordiska land. Men om några år då dessa enklaver, som ivrigt uppmuntras av politiker och media, som har bjudits in, börjar att förespråka ,och kräva mer, av "sitt" land, då hoppas jag att ni, mångfaldshysteriska förespråkare, lever och får känna av landet ni vill förkasta.

 
Ingen bild

Martin

6 juni 2014 14:42

Tack Thoralf! Väl rutet! Du är bäst! Heja Sverige!

 
Ingen bild

Lotta

6 juni 2014 14:56

Inlägget hör egentligen till förra diskussionen men jag lägger det här i alla fall.

Nedan följer lite om ensamkommande flyktingbarn.

"I Sverige kallas gruppen ensamkommande flyktingbarn och i officiella sammanhang vanligen ensamkommande barn. Den svenska definitionen liknar EU:s men Sverige skiljer sig genom att migranter, vuxna som barn, kan få permanent uppehållstillstånd utan att ha asylskäl eller vara skyddsbehövande i övrigt. Till gruppen "ensamkommande flyktingbarn" räknas i Sverige alltså alla migranter som oavsett skäl kommer till Sverige"

"Om barnet inte uppfyller något av de uppräknade villkoren och antas ha föräldrar i hemlandet avvisas eller utvisas barnet. Det anses då vara det bästa för barnet, också av internationella människorättsorganisationer. Om barnet däremot inte antas ha varken föräldrar eller andra vuxna släktingar som kan ta hand om barnet i hemlandet kan barnet få uppehållstillstånd, vanligen på grund av synnerligen ömmande omständigheter.

De flesta som får stanna beviljas uppehållstillstånd eftersom Migrationsverket inte kan hitta någon anhörig som barnet kan sändas tillbaka till. Runt två procent beviljas flyktingförklaring och tio procent av de som får stanna anses vara skyddsbehövande."

88 % får alltså PUT på grund av synnerligen ömmande omständigheter vilket då innebär att de får PUT trots att de helt saknar både asylskäl eller skyddsbehov . De får stanna för att man inte kan hitta varken föräldrar eller andra släktingar i hemlandet. Är det då inte anmärkningsvärt att "barnen" så påfallande ofta "hittar" sina föräldrar så fort de fått PUT? Ringer det inte ens den minsta lilla varningsklocka hos er godhetsapostlar som exempelvis @Elisabeth(pensionär) som senast ifrågasatte uppgifter om att socialen
enligt en färsk dom inte bara tvingas betala för de ensamkommandes resor till hemlandet men i förlängningen även riskerar att få betala socialbidrag till föräldrar och syskon i hemlandet. Allt sunt förnuft säger att dessa i realiteten inte alls ensamma barn självklart skall skickas tillbaka till sin familj. PUT beviljades eftersom man inte kunnat hitta vare sig familj eller släkt i hemlandet vilket nu ändrat så barnen kan skickas hem till sina föräldrar vilket de flesta är överens om är det bästa för barnet.

 
Ingen bild

Fredde

6 juni 2014 15:11

Naturligtvis Soran och Alexandra P ikväll när SVT sänder från nationaldagsfirandet. Blir så trött på detta dravel.

Ha en fin nationaldag Thoralf och ni andra sverigevänner!

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

6 juni 2014 15:27

Sverige Sverige Fosterland!

SD 2014!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Nu blev det fel igen

6 juni 2014 15:43

Fredde : Med dessa 2 valarbetare i rutan växer SD ändå mera

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 juni 2014 16:05

Knappast pansargeneral, eller hans fru? ;)

Ordet fascist eller fascism förekom inte en enda gång.

 
Ingen bild

Lotta

6 juni 2014 16:37

@Tobbe S

Endast i självhatarlandet Sverige kan uttryck som härligt osvensk vara möjligt.

 
Ingen bild

Leon

6 juni 2014 17:15

@ "numerus scriptores"

Lite petigt skulle man kunna säga att Sverige som enad nation stammar från någon gång på 1350-talet. Då hade kungarna i "bjälboätten" (folkungaätten om det låter mer bekant) konsoliderat sim makt över riket. Magnus Eriksson bröt då delvis det tidigare regionala "självstyret" med skilda landskapslagar och utgav en gemensam för riket gällande lag ("Magnus Erikssons allmänna landslag"). Men firande av nationens 1500;e "födelsedag" får nog anstå så där 35 - 40 år.

I stället får vi fira Gustav Erikssons val till kung (Strängnäs 6 juni 1523...om 9 år får vi fira alldeles extra alltså denna dag) och uppbrottet från den tidens "överstatlighet" - Kalmarunionen.

Lite lustigt förresten att du Thoralf hänvisar till Herman Lindqvist som om Gustav Eriksson sagt följande: ...han var Svensk medeltidskulturs Pol Pot.

Leon d´O.....

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

6 juni 2014 17:21

Trevlig nationaldag till alla Thoralfs läsare! Just tillbaka efter invigningen av det nya ubåtsmuseet vid Marinmuseum i Karlskrona i kombination med nationaldagsfirande och det var väl åtminstone hyfsat trevligt, trots att någon talare drog in lite "politiskt korrekta floskler" här och där! Men perfekt väder och trevlig stämning!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Tony

6 juni 2014 17:38

Vi får ju heller inte glömma vår Svenskhatande
statsminister Reinfeldt. Inget annat land håller
sig med en högsta ledare som baktalar sitt folk,
och dessutom påstår att ingen utveckling har kommit
från Sverige, en sådan ledare hade med all rätt tvingats
bort för tid och evighet! Och då menar jag ett land med
en normal Media!

 
Ingen bild

Jerry

6 juni 2014 18:10


På 70-talet kunde folk sjunga på SVT,
innan n-rabbel blev klassad som musik
http://www.youtube.com/watch?v=JgyPAp1MEWM

 
Ingen bild

sd 15% i kommunalvalet 2014 i Kalmar?

6 juni 2014 18:10

BAROMETERN skriver/intervjuar pensionsräddare på Larmtortget i sedvanlig ordning på SVENSKA FLAGGANS DAG

 
Ingen bild

OT

6 juni 2014 18:40

Ni alla kulturelativister, ta en baugett & en cigarett, sätt baskern på sne och se:

1) "French Auto pundit": http://www.youtube.com/watch?v=w25bF2pZrjE

2) "Man charges Guardian for advocating Child Rape": http://www.youtube.com/watch?v=vFraYDTkXLQ

Och till sist "Algerian Frenchman in a car on the recent elections": http://www.youtube.com/watch?v=tWP0AJ_Vvhk

 
Ingen bild

Onkel Sven

6 juni 2014 18:46

Åkte vid 12 tiden idag över till Öland och var tvungen och kila i på Netto i Färjestaden utanför satt en ung rumänflicka och skramlade med tiggarbössan , en mer och mer vanlig bild idag i Sverige !

 
Ingen bild

Blåsippan

6 juni 2014 18:49

Onkel Sven@

Du skulle köpt henne en banan. En brun.

 
Ingen bild

Onkel Sven

6 juni 2014 19:27

" Blåsippan" ! Förklara vad du anspelar på !

 
Ingen bild

Bl¨åsippan

6 juni 2014 19:30

Jag anspelar på att de anspelar att de är så fattiga och svälter. Varför inte då ge henne en banan i stället för pengar. Det är det jag anspelar på. Tror inte hon skulle bli så glad över bananen utan hon är enbart ute efter pengar, pengar och mer pengar från godtrogna svenskar.

 
Ingen bild

Annelie

6 juni 2014 20:03

Som jag brukar säga bevara sverige svenskt. Landet tillhör oss svenskar. Vill inte ha in allt som det mångkulturella inebär. Jag tyckter det kör
det svenska samhället. Därför röstar jag på sd.

 
Ingen bild

Leon

6 juni 2014 20:11

En rättelse - Sverige som sammanhållen nation kommer naturligtvis att fira 800-års "födelsedag" nån gång under 2050-talet. Visserligen kommer jag nog inte att få uppleva detta (skulle då vara nära 100 år) men mina barn och barnbarn. Och 2050-talets Sverige kommer nog inte att vara särskilt annorlunda Sverige anno 2014, trots alla nattsvarta "domedagsvisioner" som brukar torföras här.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

SM811

6 juni 2014 20:16

@Leon
För mig är Sverige otroligt annorlunda idag mot det var på 40-talet.

 
Ingen bild

Blåsippan

6 juni 2014 20:28

För mig är landet väldigt annorlunda från när jag växte upp på 70-talet. Gruppvåldtäkt hörde man aldrig talas om. Idag är det vardagsmat tyvärr.

 
Ingen bild

World Traveller

6 juni 2014 20:36

Blåsippan, du hann före mig. Om nu Leon växte upp på 60 och 70-talet och gruppvåldtäkter, skjutningar, bilbränder och misshandel av gamla var lika vanligt då så undrar jag var han växte upp. Inte var det i Småland iallafall.

 
Ingen bild

Göta

6 juni 2014 21:30

@ Lotta
Vill bara ge dig ett erkännande för din kommentar kl 14:56 om det "ensamkommande barnet", som vi först ska ge PUT och försörja för att det påstår sig vara "ensamt" och sedan, när det avslöjas att det INTE alls är ensamt, även ska bli skyldiga betala resekostnader alternativt anhörigbidrag till deras anhöriga i hemlandet enligt kammarrättens dom till socialnämnden i Hässleholm (inte Helsingborg som jag råkade skriva i min tidigare kommentar). Detta, som kan bli en prejudicerande dom, är fullständigt vansinnigt och vi får verkligen hoppas att socialnämnden i Hässleholm får rätt, när de nu ska överklaga till högsta instans.

Den vimsiga pensionären Elisabeth, som inte alls fattade vad det hela handlar om utan började yra om Röda Korset, som inte har ett jota med den här historien att göra, är en typisk representant för de väldigt många ovetande och förnöjda godhetsapostlarna i Sverige som inbillar sig att pengarna växer på träd här.

 
Ingen bild

Leon

6 juni 2014 22:49

@ "Världsresenären" & "Leverbladet"

70-talet när jag "blev vuxen" (fyllde "moppe" 1970) var knappast ett fjärran "lyckoland". Socialdemokratisk makthegemoni hade skapat ett land där Sverige och det svenska närmast sågs som en pinsam kvarleva från förr. Det var viktigare att vifta med FNL-flaggan och visa "internationell solidaritet" än se till det Svenska. Flaggan och nationalsången var nånting som närmast var löjeväckande som möjligen hockeypubliken halvpackat viftade med och skrålade. Nej 70-talet var högst annorlunda och knappast nåt man önskar åter. Att man då sällan hörde talas om "gruppvåldtäkter" berodde knappast på att de inte förekom. Snarare att våldtäkter var ett brott där offret sågs som till stora delar medskyldigt av de rättsvårdande myndigheterna. Det fåtal offer som ändå anmälde dessa övergrepp blev många gånger socialt stigmatiserade. Och den tidens "busar" var inte mindre brutala, om än inte lika välbeväpnade sin dagens. Knappast en tid att se tillbaka på med någon större nostalgisk längtan. Kanske bör tillägga att min uppväxtort från och med 9-årsåldern var Uppsala och i ett av de på den tiden "hårdare" områdena stadsdelen Eriksberg.

Nu "missade" jag till stora delar "utvecklingen" under 80- och 90-talen då jag var utomlands bosatt. Men som jag nån gång tidigare beskrivit det var min återkomst i "den svenska verkligheten" något av en "kraschlandning". Jag kände mig närmast desorienterad och vilsen i det totala förfall som det svenska samhällsbygget befann sig i. Och detta då inte bara för att en totalhavererad invandrings- och integrationspolitik skapat social, ekonomisk och etnisk segregation med en accelererande "ghettoisering" som följd. Utan också över att dessa uppenbara problem sopades under mattan av ansvariga politiker mer intresserade av maktinnehav än nödvändigt politiskt beslutsfattande. Men utvecklingen under det decennium som passerat sen jag återvände har dessbättre mer eller mindre stått still, eller det har i vart fall endast blivit marginellt sämre.

En liten notering så här på nationaldagen. Här i mitt Gottsunda (gemenligen kallat "Ghettosunda") vajade flaggorna stolt vid Gottsunda centrum. Och 9 av 12 balkonger i min uppgång pryddes av Svenska flaggor, och då är vi bara 2 "Svenska" familjer som bor där. Den röklukt man känner nu i kväll kommer från ett otal grillar och inte från någon brinnande bil.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Lotta

6 juni 2014 23:08

@Göta
Tack för din kommentar. Tycker även du skriver mycket bra inlägg.

 
Ingen bild

Blåsippan

6 juni 2014 23:42

Leon@

Varför startar inte du en egen blogg? Så kan ju de som gillar att läsa dina alster göra det där.

 
Ingen bild

Lars

6 juni 2014 23:42

Tack Thoralf!

Det finns Mors dag och Fars dag. Denna dag tycker jag att vi – förutom att hylla vårt land – också hyllar alla våra förfäder som har strävat, kämpat och slitit i att bygga upp det Sverige vi har idag.

Det är oerhört deprimerande och se hur vårt land i rask takt avvecklas och bryts ner genom massinvandringen och mångkulturalismen.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

7 juni 2014 00:13

Det finns de i mitt område som fortfarande gillar invandringspolitiken.
Men det är bara för de själva inte blivit drabbade och de vet inte vad som pågår.
Jag känner ett gammalt par som bott här i sin villa i drygt 50 år.
De har inte haft några problem förrän nu.
3 inbrott på 5 år i sin villa.
De bor i ett område där svenskar är i minoritet.

 
Ingen bild

Blåsippan

7 juni 2014 00:15

Har just avnjutit Mannen på taket från -76. Mycket bra svensk film med betoning på svensk. Strax efter mitten av filmen strax efter att helikoptern skjutits ned är det ett folkhav av nyfikna pursvenskar samlade. Ingen mångkultur så långt ögat kan se under hela filmen. Underbart.

 
Ingen bild

Göta

7 juni 2014 00:28

@ Lotta

Tack tillbaks. :)

 
Ingen bild

Mats (ateist)

7 juni 2014 01:28

Blåsippan
så du menar att, en av dom mest insiktsfulla och intellektuella personer, som skriver här skall flytta??. Jag säger sitt ner och lär, du kommer inte att bli besviken. Ang. Leon d ò....

 
Ingen bild

Onkel Sven

7 juni 2014 05:47

" Blåsippan", OK !

 
Ingen bild

World Traveller

7 juni 2014 06:48

Leon, du snackar dynga. Gruppvåldtäkter där flera män överfaller och våldtar tjejer hörde vi aldrig talas om när jag växte upp. Uppsala måste har varit rejält annorlunda mot övriga Sverige då. Konstigt att det aldrig rapporterades på nyheterna. Var det lika vanligt i Uppsala att gamla blev misshandlade och rånade också? Och bilbränder och skolbränder? Jag klarade mig, som tur var, genom hela min skolgång utan att skolan brann ner. Flickorna slapp också att kallas 'svennehora', men jag antar att det var vanligt i Uppsala.

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 08:18

@ "Världsresenären"

"The past stinks, the present is rotten and not even the future is what it used to be"

Leon d`O.....

 
Ingen bild

World Traveller

7 juni 2014 09:32

Oj Leon, du kan engelska också. Vad imponerad jag blir.

 
Leon

Leon

7 juni 2014 09:43

@ "Världsresenären"

Med tanke på dina högst rudimentära kunskapsnivå och obefintliga läsförståelse är jag ytterst imponerad av att du ens känner till det engelska språket existens över huvud taget.

Leon d´O.....

http://sqci

 
Ingen bild

World Traveller

7 juni 2014 10:22

Leon, det är en sak att läsa sig till kunskap och en helt annan att uppleva verkligheten som den faktiskt är. Inget fel i att läsa. Jag läser själv så mycket jag kan, på olika språk, och gärna historia. Jag började arbeta när jag var 15 och har tagit mig jorden runt och lärt mig några språk och i jobbet träffat en massa kändisar som man normalt bara ser på tv. Det är jag mycket tacksam för. Men fastän jag har tillbringar större delen av mitt vuxna liv utomlands så hatar jag inte Sverige och svenska folket så som du, BC, Johan, Mats, Elisabeth och Ahonen gör och jag beundrar heller inte islam så som ni gör.

 
Ingen bild

Leon

7 juni 2014 11:13

@ "världsresenären ?"

Om du inte redan glömt en tidigare "diskussion", d v s där du som nu är fallet pådyvlar mig åsikter som jag inte delar, så är vi lika så tillvida att vi tillbringat och arbetat stora delar av vårt vuxna liv utanför Sverige. (Jag ska bespara dig en upprepning av uppräkningen av de 87 länder där jag arbetat eller varit bosatt under 20 år av min existens). Att jag skulle hata Sverige och svenska folket är rent strunt, men signifikativt för din förvridna argumentation. Om detta skulle varit fallet skulle jag kunnat vänt ryggen åt Sverige flera gånger under denna tid. Hade förresten möjlighet att bli Kanadensisk medborgare men avstod, då jag såg min nationella identitet som SVENSK och SVERIGE som mitt hemland (varför skulle jag annars ha återvänt HEM när tillfälle gavs ??)

Förövrigt har jag tidigare haft följande "tillägg" till min signatur, som jag tog bort då det inte föll personer här "på läppen" - "Jag är en konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antifascist, antikommunist, antirasist och ateist som tror på det individuella ansvaret för utförda handlingar och som motsätter mig kategoriserande generaliseringar"

Ser förövrigt all politisk och/eller religiös extremism som hot mot vårt "västerländska" samhällsbygge som jag ser mig som i högsta grad en del av.

Väntar förövrigt fortfarande på svar på mina frågor från den 8 april kl 06.08 (Rasistkampanjen i Barometern...). Du är "duktig på att ställa frågor men knappast att svara.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Ateisten

8 juni 2014 00:28

"Jag hoppas att vi 2023 är lika självständiga som våra nordiska grannländer Norge och Island!"

Glöm inte Finland! Den 6:e december varje år firas självständigheten med fest, pompa och ståt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards