thoralf

Direktlänk till inlägg 4 juni 2014

SVD MAL PÅ

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2014 15:21

SvD:s kulturredaktion fortsätter med de Geers verk och har nu intervjuat de Geer. Men i sann anda av politisk korrekthet utelämnar man nu helt och hållet Fi:s toppnamn Maria Borgström. Poängen med mitt blogginlägg var ju faktiskt inte konstverket i sig utan att Maria Borgström använde sig av det när hon ville smutsa ner firandet av vår nationaldag. Men i artikeln finns ändå en länk till mitt blogginlägg som fortfarande lockar läsare till min blogg. Läs artikel.


Jag tackar och tar emot och hoppas att några även läser andra blogginlägg och återkommer till min blogg. Nästan 20 000 unika besökare på bloggen sedan jag publicerade blogginlägget ;-)


Jag tycker ändå att det är intressant att detta så kallade ”konstverk” från 1967 innebar att konstnären dömdes för att ha skymfat en rikssymbol vid Svea Hovrätt till 75 dagsböter.


Hur många tror att någon skulle dömas för ett liknande konstverk idag?


Idag får man snarare pris och stor uppskattning bland kultureliten om man skändar nationen och dess rikssymboler!


Här kan man verkligen tala om en förskjutning till det sämre och det kan vi "tacka" alla förespråkare av mångkulturen för.


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

4 juni 2014 15:48

Ja, man blir verkligen beslutsam att hissa en ren och obefläckad flagga på fredag, vår Nationaldag när man ser de Geer,s alster.
De kulturkoftor och även denna Fi-politiker som uppskattar detta försök till konst har varken god smak eller ser ut att ha lämnat kiss och bajs-stadiet.

Hatet mot Sverige och naiv pascificism verkar också vara en bärande ide.
-68 vänstern dyker dessvärre upp ibland. Som tur är allt mindre och mindre...

Allting blir tyvärr inte bättre med åren. Thoralf skriver att detta ledde till dagsböter för skymfande av en rikssymbol.
Ett liknande alster, producerat idag, leder tyvärr inte till samma reaktion från rättsväsendet.

 
Ingen bild

Lena

4 juni 2014 16:57

Läste även artikeln den 2/6 med rubriken: "SD-man arg på 47 år gammalt verk". Vilken förvridning av vad innebörden av det Thoralfs! Därför är det inte ofta jag läser Svd, Aftonbladet m.fl numera för artiklarna känns falska och omogna. Som sagt artikelförfattaren har väl en agenda att följa... varför slösa tid med det?

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 juni 2014 17:32

Man kan verkligen undra hur Maria Borgström tänker. Men framför allt, vilka väljare vill hon locka till sig??? De vill jag inte ha som grannar...

(bor själv på den svenska vackra landsbygden, med utmärkta grannar!)

 
Ingen bild

World Traveller

4 juni 2014 17:44

Hulda, Maria Borgström vill inte ha dig eller mig som granne. Hon vill ha Waberi, Mulla Krekar, Abu Hamza, Qaradawi och deras vänner som grannar.

 
Blenda

Blenda

4 juni 2014 18:44

I dag har jag tagit del av statestik från AF.I Malmö är ca:35% av de arbetsökande, matchningsbara (dvs anställningsbara), motsvarande siffra för norrlands inland är ca 55%. Det motsäger alltså allt prat om att det är outbildade arga unga män från bruksorterna runt om i sverige,som inte platsar på arbetsmarknaden.
Dra gärna egna slutsatser !!

http://Sverige

 
Svensson

Svensson

4 juni 2014 18:54

Alliansregeringen måste hata oss svenskar,det här kommer vara en skamfläck i den svenska historien.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ola

4 juni 2014 18:55

Lagen om "skymfande av rikssymbol" togs bort 1971. De Geer var nog en av dom sista dömda enligt den lagen.

 
Ingen bild

World Traveller

4 juni 2014 20:10

Har ni sett nyheten om en 26-årig småbarnsmamma som blev knivhuggen så att tarmarna hängde ut. Gärningmannen var en sån där pixlad förmåga. Nu sitter Sveriges journalister och trollen här, BC, Johan, Mats och Ahonen och filar på hur de ska försvara detta dådet och samtidigt kunna klandra och håna SD och oss för något i samma veva.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 juni 2014 20:32

@World Traveller.
Jo, det är säkert så. För egen del vill jag inte ha henne som granne. De jag har nu är otroligt bra och byta dem mot någon som uppskattar detta "verk", aldrig...

 
Ingen bild

Göta

4 juni 2014 20:52

PREMIÄR för Aftonbladet!
För första gången i historien skriver Aftonbladet ut ett signalement som inte döljer att gärningsmannen är invandrare! AB skriver följande:
Citat:
- Mannen är av utländsk härkomst.
- Han pratade svenska med kraftig brytning.
- Han beskrivs som runt 170 centimeter lång.
- Han var vid tillfället klädd i mörk luvtröja, ljusa jeans och vita gympaskor med svarta detaljer.

I vanliga fall brukar AB, liksom alla övriga svenska medier, nöja sig med de två sista raden.
Är detta ett trendbrott så att svenska medier ska börja uppföra sig som andra normala medier i den övriga, fria världen, eller är det en engångsföreteelse tro.

För den som vill veta mer om det bestialiska brotten mot en ung småbarnsmamma som mirakulöst nog klarade sig med livet i behåll, kan ni läsa allt på nedanstående länk till Avpixlat (Aftonbladet vill jag ju helst inte länka till).

 
Ingen bild

Mattias

4 juni 2014 20:53

@World Traveller
Du har med ditt senaste inlägg visat att du själv är über-trollet Allan, maken till OT får man leta efter. Är det kul att spamma sönder trådarna här med en massa smörja?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

5 juni 2014 01:28

Oavsett hur gammalt konstverket är och vad konstnärens ursprunglika tanke var så handlar Thoralf kritik om hur det användes i det här sammanhanget av en person som vill representera oss andra.

Jag förstår inte problemet med nationalism hos vänstern. Nationen är ju inget annat än ett stort kollektiv? Problemet för vänstern är nog snarare att de inte får sin vilja igenom.

 
Ingen bild

World Traveller

5 juni 2014 05:14

Mattias, vad är det för fel med att informera om följderna av 7-klöverns politik? Är det bättre att som en struts sticka huvet i sanden och vägra inse vad som händer i Sverige? Såna som du har ingen som helst empati för svenska brottsoffer. Hur kommer det sig?
Om det hade varit en svensk gärningsman och offret hade varit en invandrarkvinna så vet du likaväl som oss andra här att Ni, BC, Johan, Ahonen, Mats och övriga hade gottat er i dådet och använt det till att kasta skit på SD och svenskarna i månader framåt.

 
Ingen bild

Mattias

5 juni 2014 08:27

@World Traveller
Det är säkert inget fel att informera om det, men gör då det på din egen blogg, här är det Thoralf som sätter topic. Om du missat det så handlade tråden om SvD´s skriverier om densamme.
För mig är det lika illa vem som än väljer att knivhugga någon annan. Ursprunget på GM spelar ingen roll, lika lite som ursprunget på brottsoffret. Jag delar inte upp folk i grupper, vi är alla människor förstår du.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards