thoralf

Direktlänk till inlägg 4 juni 2014

AFTONBLADET AVSLÖJADE SIN AGENDA

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2014 00:07

 

Publicerad 2014-05-26 i Aftonbladet.


Att Sverigedemokraternas valresultat i EU-valet blev en överraskning för PK-eliten är nog ingen överdrift. Uppenbarligen fick det också vissa journalister att förlora omdömet! Åtminstone på Aftonbladet hade man svårt att acceptera valresultatet.


På Aftonbladets nöjesbladet publicerade man dagen efter valet (26 maj) en artikel om att Peps Persson skulle stämma en Sverigedemokrat, nämligen mig.


Redan dagen efter Sverigedemokraternas valframgång var Aftonbladet på gång med att smutskasta en sverigedemokrat. Problemet var bara att man byggde sitt "scoop" på en fyra år gammal artikel. En artikel som publicerades den 28 januari 2010. En artikel som dessutom byggde på rent felaktiga uppgifter. Vilket Peps Persson insåg! Att länka till ett YouTube-klipp kan aldrig vara grund för att stämma någon.


Aftonbladet upptäckte så småningom sitt pinsamma misstag och plockade bort sin artikel. Men det visar ändå på hur ”kåta” journalisterna var på Aftonbladet att hitta något som man kunde smutsa ner SD och en sverigedemokrat med direkt efter EU-valet.


Aftonbladets agenda avslöjades! Snacka om att falla på eget grepp.


Nyheter24 lyfter upp Aftonbladets ”misstag” och kallar det för veckans Facepalm i en artikel!


Är det någon som inte lyssnat till låten ”Grannen” av Peps Persson så tycker jag att ni skall lyssna fram till ca 3 minuter. Det var så långt klippet var som jag länkade till. Sista versen/verserna var inte med. Det var det som Peps Persson kallade att hans låt var ”kapad” och ”sönderklippt”. Undrar om någon tycker att en psalm som sjungs i kyrkan är sönderklippt om inte alla verser sjungs?


Peps Persson kanske skulle ha funderat lite mer på sin ”rasistiska text” innan han släppte den i ett album.


Som man bäddar får man ligga heter det ju!


Nu får vi se om Peps Persson hotar stämma mig för att jag uppmanar mina läsare att bara lyssna ca 3 minuter av låten.


 
 
Lassekolja

Lassekolja

4 juni 2014 00:59

Nu blir väl jag också stämd, eftersom jag lyssnade på HELA Peps låt. Jag föreslår att Jimmie tar med Peps på sin kommande turné iaf i södra Sverige! Texten var ju riktigt bra!

Betr. Aftonbladet så skrev jag en kommentar till Karin Petterssons ledare. Hon undrar varför så många kan rösta på SD. Konstig fråga. Jag har undrat i drygt 15 år varför inte fler röstar SD. Så här skrev jag till Karin:
""Hur möter man SD:s framgång? Hur förstår man den?"
Ja Karin, förstår Du inte den är det illa med Dig! Men jag har en ledtråd till Dig Karin: Du skriver ju själv att 400.000 går arbetslösa. S vill ju fortsätta "importen" av ca 100.000 fler arbetslösa varje år (tendens:ökande!), klarnar det då? Om inte, bostadsbristen ökar också och Du & S vill ju öka den ännu mer genom ytterligare "import" av bostadslösa. Lägg därtill alla möjliga typer av ny grövre och grövre våldsbrottslighet, o.s.v.o.s.v i all oändlighet!
Förstår Du fortfarande inte Karin varför SD ökar? Då är Du hjälplöst förlorad Karin precis som Din "tidning" Karin!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

4 juni 2014 01:20

OT@

Det är tråkigt S-E Karlsson att du tycker att jag är korkad när jag försökte vara ironisk och efterapar pk-elitens floskler kring gratis tandvård för illegala invandrare . Jag blir ledsen men också besviken på dig i kommentarfältet i det förra blogginlägget.

S-E Karlsson

Tisdag 3 juni 13:12

Jorå, nyss hemkommen från ett besök hos tandläkare ,sönderbiten plomb 1240:- , tandhygeinist 900:- totalsumma 2140 :- .
Samma grej pröjsar en illegal och gömd flykting 50:- för ,kan inte låta bli att kalla det diskriminering av oss gamla pensionärer som inte har ngt pensionärskatteavdrag men däremot en sänkning av pensionerna vid årsskiftet med 2,7 % ! Hoppas SD tar upp denna orättvisa i höst !

Blåsippan

Tisdag 3 juni 13:25

S-E@

Det kallas fint och politiskt korrekt för människors lika värde eller vård på samma villkor. Är du rasist? ;)

S-E Karlsson

Tisdag 3 juni 16:42

"Blåsippan" ! Är du dum eller är du född sån ?




 
Ingen bild

Blåsippan

4 juni 2014 02:10

Vidare är jag så korkad så jag trodde mig förstå S-Eriks poäng och kände empati då du uteslöts från SD då du ville ge Breivik asyl. Så korkad är jag. Ville bara ha detta sagt. Ursäkta Thoralf att jag går utanför ämnet.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 juni 2014 04:45

När en anonym ställde frågan till mej om jag är rasist så blev jag stött ,ser mej inte själv som rasist men är mycket kritisk till den stora invandringen som isället för att hjälpa Sverige ,stjälper Sverige ! Ledsen om du blev stött , hade du skrivit vem du är dvs skrivit under med ditt namn så hade det inte blivit så här ! Sorry !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 juni 2014 04:54

"Blåsippan" , förstår att du inte anser dej kunna skriva under med dit namn , jag behöver inte tänka i de banorna eftersom jag inte är yrkesverksam sedan 14 år ,dvs pensionär ! Lessen och sorgsen !

 
Svensson

Svensson

4 juni 2014 07:03

Man mår illa av all den här propagandan vi svenskar tvingas stå ut med,hur bra alliansregeringen är.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Kritisk

4 juni 2014 07:55

Till thoralf

Vill minnas att det inte var så länge sen du själv länkade till ett youtube-klipp och hamnade i blåsväder. Om du inte minns så menar jag klippet om den hemmagjorda el- installationen där du raljerade över taxi- chaufförer med invandrar bakgrund och huruvida det låg till med deras utbildning och kompetens.
Nästa gång du känner för att kasta en sten kolla så du inte sitter i ett glashus.

 
Ingen bild

Hacke

4 juni 2014 08:12

Aftonbladet gör inget för att bättra på sitt förtroende. Snarare gräver dom sig allt längre ner i bottenträsket på förtroendebarometrarna i sina desperata försök att svartmåla den enda riktiga politiska oppositionen i landet. Detta måste väl ändå vara något av rekord i den vägen?
Att det fortfarande finns folk som köper skräpet vittnar om att vi har en bit att vandra på den Nya upplysningstidens väg hos det fria informationsflödet på nätet.

 
Ingen bild

hummelstadskarin

4 juni 2014 08:14

Årets sommarpratare i P1 har presenterats. Den som lyssnar kommer nog att få höra väldiga utfall mot SD - frågan är vem som kommer att slå bottenrekordet, det vill säga vem av sommarpratarna som ljuger mest, vem som är mest hånfull.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 juni 2014 08:38

Sanningen kan vara svår för vissa! Särskilt när den får offentligt ljus på sig.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 juni 2014 08:48

13 småländska kommuner däribland Hultsfred och Högsby uppvaktar SKL ,kommunalrådeti Hultsfred tycker att de kommuner som varit kloka nog att inte ta emot så många flyktingar nu också ska gå i samma fälla som bland annat Hultsfreds kommun har gjort dvs att lusa ner kommunen med invandring som skatte betalarna efter 2 år får stå för !

 
Ingen bild

Pepparholm

4 juni 2014 08:53

Sommarpratarna borde byta namn till Stockholmspratarna. De flesta kan se Kaknästornet från sin bostad.

 
Ingen bild

kritisk

4 juni 2014 09:39

Till Thoralf

Jag diskuterade inte kring sanning eller inte, påpekade endast att inte heller du alltid är så noga med att kolla upp allt du lägger ut.
Sen kan erkännas att jag inte är någon större beundrare av aftonbladet, då det ofta är rätt svaga journalistiska insatser bakom många artiklar.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 juni 2014 09:57

Kritisk

Om du syftar på el-installationen så var den i allra högsta grad sanning! Filmad och "testad" av ett Elintallationsföretag i Östergötland.

 
Ingen bild

Niklas R

4 juni 2014 09:58

Kan väl hålla med Peps i princip. En låt skall framföras med alla sina verser.

På samma sätt anser jag att Sveriges nationalsång också skall sjungas med alla fyra verserna (så som försvarsmakten sjunger/ sjöng den), inte den rumphuggna version som sjungs idag.

 
Ingen bild

Göta

4 juni 2014 10:46

O/T

@ Lena
Tack för din kommentar 00:49 i Thoralfs föregående inlägg.
Du skriver där: "Men en dimension som inte finns med i din analys är USA´s roll i det här eviga krigandet. ..."

Den sidan av problemet hoppade jag helt över eftersom det blev tillräckligt långt ändå. Men man kan ju se din kommentar som ett komplement till min, för jag håller med dig i det du skriver. Särskilt vill jag framhäva följande som jag tycker är riktigt bra:
"...men vill bara säga att man kan inte hata alla som är muslimer för att de är det. Många är offer för en massiv manipulation, precis som vi är i Sverige."
Just det!

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 juni 2014 11:29

Annat ämne.
Inte bara "artisten" Timbuktu" (Kartellen mm) har fått äran att sommarprata i år.

Navid Modiri, som snart ska gå en golfrunda med Jimmie Åkesson har fått uppdraget. Även han en SD-hatare av stora mått.
Han har dessvärre också jobbat både på SR P3 och i SVT.

Tittade på SR P3 nyheters hemsida och hittade där en lista på deras favoriter. Där fanns bla. denne Navid och Kakan Hermansson som igår uttryckte en mindre svensk sammansättning av sommarpratarna...

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 juni 2014 11:33

Rättelse och komplettering. Kakan Hermansson önskade en ökad multikulturell och feministisk blandning av sommarpratarna. Hatar man vita svenska hetrosexuellla män, då går man låångt i media...

 
Ingen bild

J

4 juni 2014 12:54

Är det inte de Geers tidstypiska målning, som inte Thoralf har kunskap om, så är det helt acceptabelt att förvränga en upphovsmans verk. Och inte bara förvränga det (vilket är vanligt inom kulturområdet), nej Thoralf låtsas som att det är artistens egen version. Inte olagligt, men jävligt omoraliskt.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 juni 2014 13:05

J

Du har uppenbarligen svårt att förstå poängen med mitt blogginlägg där de Geers verk ingick. Men vill man inte förstå, så går det givetvis inte. Kulturredaktionen på SvD har samma problem men det handlar nog mer om politisk korrekthet än att man har förmågan att förstå min poäng med att en toppkandidat använder sig av verket i samband med nationaldagen.

 
Ingen bild

Moralpolisen J slår till igen

4 juni 2014 13:15

Alltid lika skönt varje gång du styr upp från ditt "Von Oben perspektiv" i Karl Marx namn, gose dej

 
Ingen bild

Pepparholm

4 juni 2014 13:42

Migrationsverket kastar ut Åtvidabergs Fotbollsförening från Hotell Stallet trots treårigt kontrakt. I stället för elevhem och fotbollsläger ska det inkvarteras 200 asylsökande. Du Thoralf sitter ju formellt på Östgötabänken så du kanske vet mer om dolda turer i det här bedrövliga agerandet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 juni 2014 15:18

@J.
Så du kallar detta för ett "verk". Du skriver också "upphovsman" och "artist".
Det liknar mer som något som några skoltrötta åttondeklassare presterar när läraren lämnar lektionssalen i fem minuter.
Pubertalt, naivt och osmakligt...

 
Ingen bild

Lena

4 juni 2014 15:39

Det är inte helt fel att signaturen J skriver sina insändare här så vi alla kan se hur trångsynta våra kritiker är. Önskar bara han skulle vakna upp, titta sig i spegeln och kanske upptäcka sin egen begränsade vision. Han är verkligen hjärntvättad om det är vad han har att komma med för att kritisera Thoralfs artiklar på bloggen. Är det något att bli upprörd över, ifall Thoralf inte kände till att konsverket gjordes-67 av de Geer? Jag själv visste faktiskt inte det, jag trodde det var en hemmagjord målning av Malin Borgström (F!)och jag har t.o.m läst 20 p Konstvetenskap på Sthlms universitet. Men det betyder ju inte att jag sett varenda konstverk eller målning eller vem som gjort det/den. Vad är problemet med det? Är J en liten översittare som bara är ute efter att förlöjliga andra? DÅ är man verkligen liten och har inget eget att komma med.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

4 juni 2014 15:54

Apropå, konstnärer och konstnärlighet.
http://www.youtube.com/watch?v=l9Aj7W3g1qo

 
Ingen bild

Kritisk

4 juni 2014 16:03

Till Thoralf

Att el-installationen existerar tvivlar jag inte på, däremot for du med osanning då du påstod att det var en taxi-chaufför med namnet Muhammed som hade gjort den. Men antar att du helst undviker att nämna det då du talar om sanningshalten i det klippet.
Konstigt att du nu vet mer om videons ursprung då det begav sig påstod att detta bara var ett klipp du fått skickat till dig, ett klipp som illa kvickt försvann från både din blogg och även youtube då det ifrågasattes.
Eller visste du redan då du postade klippet vilka som gjort det och var det kom ifrån och ändå valde att tillskriva det en taxi-chaufför vid namn Muhammed?

 
Ingen bild

Tony

4 juni 2014 16:10

Om nu alla verser i en melodi ska sjungas och spelas
så kan man ju undra över varför inte den av sossarna
omhuldade Internationalen framförs med alla verser,
eller är det texten i dom kommande verserna som inte
stämmer överens med deras floskler?

 
Ingen bild

Slippery slope

4 juni 2014 18:48

@Thoralf

"Peps Persson kanske skulle ha funderat lite mer på sin ”rasistiska text” innan han släppte den i ett album."

Han gjorde det, enligt intervjun i Barometern: "–Jag insåg redan när jag skrev texten att vissa individer möjligtvis skulle kunna missa poängen, men man får ju inte underskatta publikens intelligens."

Nu missade du inte poängen, utan såg till att medvetet förvanska den. Dessutom upprepar du det fyra år senare, och tycker uppenbarligen att det är rätt. Är det ett agerande som SD står bakom och ska vi förvänta oss mer av dylik kulturpolitik om SD får framgång i höst?

 
Ingen bild

Observer

4 juni 2014 19:54

1. Sveriges massmedia är öppet kommunistvänlig
2. Sveriges massmedias journalister bedriver partipolitik.
3. Sveriges massmedia negligerar fakta.
4. Sveriges massmedia granskar inte makten sakligt.
5. Sveriges massmedia tystar ned.

Den skrattretande tidningen PRAVDA i Sovjetunionen har fått sin efterföljare i Sverige. Nu på 2010-talet.
Något som är fullkomligt förbluffande.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 juni 2014 22:46

Kritisk

Du har delvis rätt. Installationen fanns hos en person som heter Ahmed enligt dörrskylten till bostaden enligt elinstallationsföretaget.


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards