thoralf

Direktlänk till inlägg 2 juni 2014

SANDVIKENBLUFFEN

Av Thoralf Alfsson - 2 juni 2014 23:31

Att en så ansedd tidning som Dagens Nyheter publicerar rena bluffartiklar är minst sagt anmärkningsvärt eller rent av sensationellt. Att det dessutom är PwC som utfört arbetet med rapporten är förvånande. Anseendet kommer sannolikt sjunka för företaget även om man kanske vinner en och annan poäng hos den politiskt korrekta eliten när man fixar en så anmärkningsvärd och bristfällig rapport. Kontorschef Pär Konradsson i Sandviken har skämt ut PwC!


Sandviken tjänar över 500 miljoner kronor på invandringen hävdades i rapporten. Det är så dumt att man börjar skratta. Har Peter Wolodarski fullständigt tappat förståndet efter EU-valet när han tillåter rena bluffartiklar i tidningen.


Tino Sanandaji sänker rapporten fullständigt i ett blogginlägg. Rapporten är verkligen ett exempel på att blanda äpplen och päron. Jag tvivlar starkt på att det verkligen kan vara PwC som tagit fram rapporten.


PwC har redovisat invandrares privata inkomster som intäkter för Sandvikens kommun! Är det en praktikant från SFI som tagit fram rapporten på PwC. Dessutom har tydligen Sandvikens kommun betalat drygt 140 000 kronor för rapporten. Skrämmande!!


Birgitta Olsson hyllar och applåderar rapporten enligt Expressen. Det säger ju en hel del om Birgitta Olssons verklighetsförankring. Men det var ju ingen överraskning.


Sverigedemokraterna gick bra i EU-valet i Sandviken. SD blev näst största parti i Sandviken.


 

 

Är det möjligen därför som PwC och Sandvikens kommun publicerar rapporten direkt efter EU-valet. Ett desperat försök att vända den positiva utvecklingen för Sverigedemokraterna.


En sak som PwC glömt i sin rapport är bidragen/ersättningarna från Migrationsverket som Sandvikens kommun får varje år. Det måste väl också enligt PwC räknas som en inkomst för kommunen. Jag har idag fått ett sammandrag på bidrag från Migrationsverket. Under 2013 fick Sandviken kommun 37,6 miljoner kronor från Migrationverket.


 


Listan med poster är närmare 300 rader lång. Om någon i Sandviken är intresserad av hela listan kan jag lägga upp den på nätet så att den kan hämtas hem.


Här finns hela listan


UPPDATERING


Barometerns ledarsida tar upp "Sandvikenbluffen" . Daniel Braw håller till och med Tino Sanndaji om att rapporten är en "bluff". Ibland överraskar till och med Barometerns ledarsida. Läs artikel.

 
 
Ingen bild

Du är vad du heter

3 juni 2014 00:04


"Wolodarski"
vad är det för slags utrikiskt namn?
låter inte svenskt precis,
låter mera som femtekolonnare!

 
Lassekolja

Lassekolja

3 juni 2014 01:03

"Det nya Sverige" ger mig och har sedan länge givit mig en otäck känsla av att vara byggt på en rad uppblåsta lögner eller som det står i Bibeln, "lösan sand". Varför visar aldrig vår Regering klart och tydligt med siffror huruvida invandringen är lönsam eller ej? Vad Birgitta Olsson säger och tycker rör mig inte i ryggen, en "demokratiminister", som sprider fördomar och lögner om ett av Riksdagspartierna och som därigenom har missuppfattat sin uppgift, kan inte tas på allvar! All lögnpropaganda måste få ett slut innan Sverige är helt kört!
Inte ens företagsledningen i ett så gammalt fint företag som Sandviken eller revisionsfirman PwC kan lura mig att tro att tiotusentals analfabeter kan tillföra Välfärdssverige ett endaste dugg som kan omsättas i pengar!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Göta

3 juni 2014 01:05

Problemet är ju att de politiskt korrekta ljugarmedierna i det här landet inte skriver ett ord om nationalekonomen, debattören och författaren Tino Sanandajis avslöjanden av de i DN relaterade falsarierna om Sandviken-"vinsten". Hur stor del av Sveriges befolkning läser Sanandajis blogg och hur stor del läser på Avpixlat? Ca 10 procent högst.

I slutet av DN:s falsarie-artikel finns emellertid en hänvisning till SD:s två ledamöter i Sandvikens stadshus enligt följande:

"Sverigedemokraterna, som tycker att invandringen måste begränsas kraftigt, representeras av två ledamöter i Sandvikens stadshus. Ing-Britt Olsson kunde inte kommentera rapporten på lördagseftermiddagen. DN har sökt hennes partikollega i fullmäktige, Per Kihlgren."

Detta gör att SD med all rätt kan kräva en replik i DN för att där med hjälp av Sanandajis blogginlägg åtminstone avslöja de mest pinsamma dårskaperna i den här praktlögnen.

 
Ingen bild

Observer

3 juni 2014 01:17

Stoppa denna kriminella skojeriverksamhet som hela hanteringen av invandrarna blivit.
Denna traffiking för att snyta åt sig skattepengar har numera kommit att inbefatta en icke oansenlig del av näringslivet och media samt insyltade politiker.

Det här MÅSTE få ett stopp!

 
Ingen bild

M&E

3 juni 2014 01:42

SD brukar ju jämt och ständigt kräva siffror på att invandringen är lönsam men när de kommer så duger de inte.

 
Ingen bild

nadacomprende

3 juni 2014 01:42

Hur stor omsättning behövs för en vinst om 0,5 miljard?
Tacksam för förslag.

 
Ingen bild

Stefan i Std

3 juni 2014 01:50

Som slutkläm på min kommentar angående PwC-bluffen på arbetarbladet.se skrev jag att den enda som sannolikt tjänat på den här rapporten är PwC. Och här på bloggen fick jag dessutom svaret att förtjänsten blev 140000:-

Arbetarbladet har dessutom ”rensat” bort de mest initierade och sakliga kommentarerna med många gilla, allt för att sedan skriva en artikel med rubriken ” Hat bryr sig inte om fakta”.

Sveriges fårskock till journalister har inte ens förstånd att sköta det ”snyggt” utan man verkar ha fullt upp med att städa bort kritiska röster med alla tillbuds stående medel.

 
Ingen bild

Blåsippan

3 juni 2014 01:59

M&E och allt vad ni kallar er@

Seriösa siffror är välkomna men inte vinklade. Sanningen är alltid sanningen om den är sanning. Den sanna sanningen kan inte friseras. Den serveras som den är, SANN. Utan vinklingar eller utelämnanden av relevant fakta. Helst utav sanningssägare med ryggrad för demokrati och sanning som inte har politiskt eller ekonomisk vinning att förmedla den på ett annat sätt än just sanning.

Ja, det där med sanningen kan vara himla svårt om man inte gillar resultatet av den.

Förresten har du googlat på sunt förnuft någon gång? PK är en svår sjukdom..

 
Blåsippan

Blåsippan

3 juni 2014 02:13

Mot pk-ism hjälper inte Penicilliner. Kanske inte ens när pk-isten själv drabbas negativt av mångkulturen trillar polletten ner. Vad hjälper då? Svar ingenting. Varför slösa energi på en hopplös nyttig idiot? Det är inte den "goda" nyttiga idioten vi skall övertyga. Det är den vanliga Svensson som vi skall hjälpa på traven. Inte tvinga som Ullenhag (integrationsministern) vill göra med de som tycker fel.

http://avpixlat.info/2014/06/02/regeringen-i-samar

 
Ingen bild

JohanIII

3 juni 2014 05:15

Ajdå, funkar det med bara en naken länk då?
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.7136272-invandrare-ger-miljoner-i-kassan

 
Svensson

Svensson

3 juni 2014 06:55

Nu kommer dom med rena lögner,det här gynnar SD,människor vill ta avstånd från dessa galningar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

3 juni 2014 09:29

Om nu lilla Sandviken tjänar en halv miljard på invandringen måste Malmö tjäna flera miljarder. Var finns dessa intjänade pengar ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juni 2014 09:30

Ja, SD,s framgång i EU-valet har skakat om samhället. Vi kommer att få se en sommar och tidig höst där lögn på lögn kommer att skrivas eller sägas i media.

"Kejsaren" har insett sin nakenhet och kämpar desperat men fruktlöst med att hålla det hemligt...

 
Ingen bild

vmm

3 juni 2014 09:31

Det här är skämmigt på alla sätt. PwC skämmer ut sig, Sandvikens kommun skämmer ut sig, media skämmer ut sig... PwC har säkert gjort sitt jobb men jag antar att uppdraget varit att räkna på det snäva sätt dom gjort, Sandvikens kommun gör säkert sitt jobb eftersom dom är en kommunal enhet och tänker snävt kommunalt, och sedan har media katastrofalt gjort bort sig och basunerat ut en rapport utan att på något sätt granska. PwC och Sandvikens kommun dras nu ganska orättvist i skiten medan media mycket rättvist hånas för det här. Dom ska granska och dom får baske mig inte övertolka som dom gjort i det här fallet! PwC och tjänstemännen på Sandvikens kommun får orättvist stå med dumstruten på huvudet när det i själva verket är journalisterna som säger att dom ska "granska" som kapitalt misslyckats med sin arbetsupppgift.

 
Ingen bild

Jonas

3 juni 2014 09:32

Bra att du tar upp det. Politiska företrädare som undanhåller sanningen för folket finns det många namn på.

 
Ingen bild

AWSvensson

3 juni 2014 10:12

Det värsta är att de ser större delen av svenska folket som idioter, efter MP o F! :s framgångar så kanske de är på rätt spår.

 
Ingen bild

Hacke

3 juni 2014 10:41

Om det fanns ett uns av sanning i "Sandvikenfejken" skulle naturligtvis kommunerna slåss om att ta emot dessa guldklimpar till vinstmaskiner.
Istället tvingas nu Reinfeldt & Co att köra över den kommunala självbestämmanderätten och tvinga motvilliga och ansvarsfulla kommuner att ta emot de tärande massorna som väller in i en allt stridare ström.
Ett bättre kvitto på lögnen än den krassa verkligheten kan vi knappast få. Paradoxerna och myterna haglar i takt med att 7-klövern trasslar in sig i följderna av västvärldens mest horribla invandringspolitik.

 
Ingen bild

Tony

3 juni 2014 11:19

Om till exempel alla företag bara redovisade sina
intäkter och inga utgifter, så går dessa företag
också väldigt bra !

 
Ingen bild

World Traveller

3 juni 2014 11:44

Idag är det tydligen Avpixlats tur att utsättas för en DDOS attack av EXPO. De brukar vanligtvis attackera Exponerat.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 juni 2014 13:12

Jorå, nyss hemkommen från ett besök hos tandläkare ,sönderbiten plomb 1240:- , tandhygeinist 900:- totalsumma 2140 :- .
Samma grej pröjsar en illegal och gömd flykting 50:- för ,kan inte låta bli att kalla det diskriminering av oss gamla pensionärer som inte har ngt pensionärskatteavdrag men däremot en sänkning av pensionerna vid årsskiftet med 2,7 % ! Hoppas SD tar upp denna orättvisa i höst !

 
Ingen bild

Blåsippan

3 juni 2014 13:25

S-E@

Det kallas fint och politiskt korrekt för människors lika värde eller vård på samma villkor. Är du rasist? ;)

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juni 2014 14:00

Annat ämne.
Vid en snabb genomläsning av SR,s Sommarpratare finns ett namn som förvånar. Jason "Timbaktu" Diaktete.
En sk. artist som skrivit osmakliga texter mot Jimmie Åkesson.
Sammarbetat med brottslingen Sebbe Staxx. Tex. "Dunka Jimmie gul och blå"-låten.
Han tom. tillåts att ha första programmet...
Vi har att se fram emot en stund med SD-hat av grövsta sort...

 
Ingen bild

Tony

3 juni 2014 14:09

Det är väl klart att "krumbukto" ska vara
sommartalare, som baktalare av SD har han säkert
automatiskt företräde. Skulle inte förvåna mig om
även Sebbe Staxx, liksom några vänsterfjollor på
Aftonbladet också kommer att ingå i denna exklusiva
skara!

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juni 2014 14:19

@Tony.
Inte detta året, vad jag kan se. Men givetvis kommer alltid någon "låt" med Sebbe Staxx att vara med i programmet.
I år med stundande val i höst, kan inte några politiker medverka, och med Soran Ismael avstängd från Sveriges Radio, var tydligen Timbuktu lämplig. En på många sätt politiskt korrekt sommarpratare med de "rätta" åsikterna mot SD...

 
Ingen bild

tant Gul

3 juni 2014 14:55

SD:s velige och EU-isolationistiske partiordförande, han heter visst Jimmie Åkesson, brukar ju bubbla om att 118 miljarder kan sparas in på en strypning av asylant-inflödet med 90%. Pengar, som påstås kunna bekosta SD:s hela budget.

Enligt nedanstående nyhet, som är 4 år gammal, finns redan 89 miljarder som borde kunna gå till den behövande svenska sjukvården, till att förbättra den sämsta skolan i den civiliserade västvärlden (som endast förmår lära 65% av eleverna att läsa), Sveriges fattigpensionärer, demens- och åldringsvård och
-boende o.s.v

Vart tog dessa pengar vägen? Gick de alla till Nya Sveriges
världsökända migrationsskojjeri?

Jo - de bekostade förstås och kommer ytterligare att till dels bekosta det beramade, av MP initierade, ökade inflödet av ointegrerbara och artfrämmande främlingar från andra världsdelar än Europa.

Samt PENSION till alla ensamkommande, utomeuropeiska lycksökare av föregiven barn- och ungdomsmodell ...samt för att bekosta deras föräldrars och närmaste släkts senare hitresa...

"- De etniska svenskarna - vita,blonda och fula - och som inte finns(enligt JK!) - skall minsann få lära sig att gilla och blandas med både svarta och bruna, som alla är sååå gulliga."
-----------------------------------------------------
Staten tjänar på socialförsäkringar
Publicerad 2010-06-21 av TT

Familjeekonomi
Statskassan tjänar miljardbelopp på socialförsäkringarna varje år. Och enligt försäkringsbolaget Folksams beräkningar kommer överskottet i trygghetssystemen att vara hela 89 miljarder kronor de närmaste fyra åren, uppger SVT:s Rapport.

Det är ett beräknat sammanlagt överskott i föräldraförsäkringen, sjukförsäkringen, efterlevnadspensionen och arbetsskadeförsäkringen åren 2010–2014. Orsaken till plussiffrorna är att det tas ut mer i avgift än vad som betalas ut.

På Folksam menar man att det är olagligt.
– Avgifterna ska enbart finansiera själva socialförsäkringarna. Tar man ut en avgift för en sjukförsäkring, så ska den inte användas till något annat, det är så lagstiftningen är formulerad, säger Håkan Svärdman, välfärdsanalytiker på Folksam, till Rapport.
--------------------------------------------------------------
Vad illustrerar denna 'gamla' nyhet?
Du som medborgare skall hela tiden blir lurad och bedragen, du skall inget få veta, du skall sväva i okunnighet, gå vilse i
dimridåerna. Din enda uppgift är att pröjsa. För övrigt är du inte skit värd.

Sa Wachrmeister till förrädaren Reinfeldt:
"Se folket som Dina arbetsgivare och inte som Dina undersåtar."

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 juni 2014 15:10

Dagens glädjeämne

Soran Ismail får nytt FN-pris
Den så kallade komikern och debattören blir den förste att motta Svenska FN-förbundets nyinstiftade MR-pris, skriver Resumé. Priset är tänkt att uppmärksamma personer som gjort viktiga insatser för mänskliga rättigheter i Sverige. Soran Ismail får utmärkelsen med följande motivering:

"I en tid när främlingsfientligheten breder ut sig i Sverige och Europa, på gator och i parlament, tar pristagaren tydligt ställning för alla människors lika värde. Med humor, allvar och okonventionella metoder gör han viktiga och modiga insatser för mångfald och tolerans."

Nyss meddelades även följande nyhet

Soran Ismail ska bli pappa.
Det bekräftar nu komikern, samtidigt som han avslöjar att han separerat från sin gravida fästmö.
– Det stämmer att jag ska bli pappa samt att jag och den blivande mamman har separerat. I detta tar jag mitt fulla ansvar, skriver han på Twitter.
Komikern Soran Ismail, 26, ska bli pappa för första gången.
Ryktena har gått en tid, och nu väljer han att bekräfta uppgifterna på Twitter.
Samtidigt avslöjar han att det tagit slut mellan honom och den blivande mamman, Caroline Tegebo, 32.
– Det stämmer att jag ska bli pappa samt att jag och den blivande mamman har separerat. I detta tar jag mitt fulla ansvar, skriver han.
Friade i USA
Soran Ismail vill inte berätta vilka anledningar som ligger bakom uppbrottet från Caroline Tegebo, han vill att hans privatliv ska respekteras.
– Jag kommer inte vidare kommentera detta eftersom jag inte kommenterar någon del av mitt privatliv offentligt. Jag ber er respektera detta.
Så sent som i januari förra året förlovade sig Soran Ismail och Caroline Tegbo. Soran Ismail friade under en resa i USA. Paret har var tillsammans i drygt fyra år.
Soran Ismail är just nu aktuell med standup-showen "En skam för Sverige" tillsammans med kollegan Magnus Betnér, 39.

Kanske mänskliga rättiheter gäller person man gjort på smällen!

 
Ingen bild

B-E Johansson

3 juni 2014 16:08

Grabbarna på PwC är naturligtvis sverigedemokrater! De har till och med lyckats få ministrar (Ullen och Ohlss) att framstå som fårskallar, om de inte gjorde det innan (ministrarna alltså)

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juni 2014 16:23

Tänk vad enkelt det vore om man fritt kunde debattera kostnaderna för invandringen, dess fördelar och nackdelar.
För också fördelar finns. Tänker på de trevliga Tyskar och Holländare som har kommit till min bygd.

Men i dagens Sverige får man inte sammanställa "Det känsliga beloppet".

 
Ingen bild

Observer

3 juni 2014 16:31



PÅ 1980-TALET: BÖRSEN & FASTIGHETER

NU: INVANDRAR-TRAFFIKING

 
Ingen bild

Sune Nilsson

3 juni 2014 16:39

Tycker det är synnerligen smaklöst att betrakta "flyktingar" som ekonomiska tillgångar för Sandviken, vilken unken människosyn.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 juni 2014 16:42

"Blåsippan" ! Är du dum eller är du född sån ?

 
Stefan K

Stefan K

3 juni 2014 17:16

Arbetarbladet tog förstås upp dessa sensationella uppgifter. Tänk att inte omvärlden begripit det som Sandvikens kommun gjort? Kommentarerna till artikeln var inte nådiga och jag misstänker att SD ökar sitt väljarstöd i höstens val.

Idag presenterade ILO mindre smickrande siffror från EU. Nej, det var inte nya siffror om de cirka 25 miljoner EU-medborgare som är arbetslösa. Det var siffror som sade att 25% av EU:s invånare klassas som fattiga, eller 125 miljoner människor om ni så vill.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/ilo-var-fjarde-eu-invanare-fattig_3622004.svd
Kan ingen tala om de ledande världsorganisationerna att man i lilla Sandviken har lösningen på problemen?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

bonnläpp

3 juni 2014 17:18

@Sven Dacke, lägg märke till att det är inte det riktiga FN som gett ut priset. Utan ett svenskt hittapå-förbund som snott ett likartat namn.

 
Ingen bild

Slippery slope

3 juni 2014 17:37

Här i kommentarsfältet läser jag t ex: ""Wolodarski" vad är det för slags utrikiskt namn? låter inte svenskt precis, låter mera som femtekolonnare!" (Du är vad du heter), och "...ökade inflödet av ointegrerbara och artfrämmande främlingar från andra världsdelar än Europa." (tant gul). Dessa citat är rasistiska, ser ni? Det är din blogg, Thoralf.

 
Ingen bild

Göta

3 juni 2014 17:58

@ Thoralf

Jag håller med Slippery slope. De var inga höjdarkommentarer och kan med fördel raderas.

 
Ingen bild

Göta

3 juni 2014 18:17

@ Mats (ateist) som skrev följande till mig kl 18:02 under gårdagens inlägg:
"Tror du inte, att de personer som lyckas driva igenom detta sk, vansinne, i dessa länder, gärna stannar och skördar frukten från systemet. Det är antagligen dom som inte gillar situationen som flyr?"

Mats, du verkar vara oinsatt i de enormt komplicerade situationerna i multikulti-MENA-länderna, där varje lands befolkning består av dels olika etniska grupper, som var och en i sin tur är uppdelade i olika stammar/klaner. Dessa olika etniska MENA-grupper är dessutom uppdelade i olika muslimska grupperingar inom shia-islam å ena sidan och sunni-islam å andra sidan. De två olika islamgrupperingarna (med alla sina undergrupper) har bekämpat varandra sedan Muhammed dog år 632, alltså i tusentals år.

För att det ska vara någorlunda lugnt i ett multikulti-MENA-land krävs därför en hård diktator vid makten. Denna diktator tillhör då antingen shia eller sunni. Om diktatorn tillhör shia, vill sunnimuslimerna ha bort honom. Om han tillhör sunni, vill shiamuslimerna ha bort honom. Detta orsakar diverse inbördeskrig i mellan de olika grupperna. Till exempel tillhör Syriens diktator, Assad, islamgruppen alawiter, som ligger nära shia, varför sunnimuslimerna vill byta ut honom till en sunnimuslimsk ledare. När t ex shia-grupper blir utsatta i ett sådant inbördeskrig flyr shia-folket hit. Månaden därpå kan en landsdel med sunni-grupper ligga illa till, och då kommer sunni-folket hit. Därför frågade jag dig igen: tror du verkligen att dessa olika grupperingar som strömmar in hit börjar älska varandra bara för att de har passerat den svenska gränsen?

Att försöka införa demokrati i multikulti-MENA-länder är ganska utsiktslöst. Irak är ett exempel på ett multikulti-MENA-land som knappast blev särskilt fridfullt eller demokratiskt efter att diktatorn Saddam Hussein hade röjts ur vägen. Bombdåden mellan shia- och sunni i Irak har sedan dess avlöst varandra nästan dagligen i en ständigt ökande ström. Förra året dödades där över 8000 människor i olika bombdåd mellan de bägge olika islamgrupperna. Förmodligen är det snart dags igen för ett nytt inbördeskrig i Irak. Libyen är ett annat färskt exempel på eländet. Efter att de s k "demokratirebellerna" från östra Libyen fick hjälp av både USA och EU (inkl Sverige) med att mörda diktatorn Gadaffi och därefter överta makten i Libyen, är situationen nu fullständigt kaotisk och även där riskerar ett nytt inbördeskrig att bryta ut när som helst.

Ovanstående är bara ett par exempel och en mycket förenklad och kortfattad beskrivning. Det finns t.ex också kristna minoritetsgrupper i de muslimska MENA-länderna, som förföljs och dödas skoningslöst. I snitt dödas en kristen var femte minut pga religiös förföljelse. Religioner orsakar mycket elände.

I ett homogent och sekulariserat land (som vårt Sverige var innan multikultivansinnet började här) är det inte alls lika stor risk för sådana enorma och fruktansvärda konflikter som ständigt avlöser varandra i multikulti-MENA-länderna, och som vi nu bäddar för i Sverige och övriga EU - tyvärr leder Sverige stort i denna absurda tävling. Några 1000-tals eller 100-tals år, som du spekulerar i Mats, är det definitivt inte fråga om innan folkutbytet är genomfört. Med nuvarande takt är vi svenskar i minoritet i vårt eget land redan om ca 30 år. Se vidare i länken nedan.

http://affes.wordpress.com/2013/10/17/folkutbytet-fortsatter/

 
Ingen bild

Tony

3 juni 2014 18:25

Det rapporteras idag att Mässling har ökat i Sverige,
Tyskland,Holland,Frankrike, England, och att det är det
ökande resandet som är orsaken? Lite märkligt att just
dessa länder som i åratal varit så gott som befriade
från dessa sjukdomar drabbas. Och att det är vi som reser
ut som tar olägenheterna med oss hem, inte den turism
som går från andra hållet. Men så är det ju, för det är
ju den oberoende och alltid sanningsenliga median som
rapporterar det!

 
Ingen bild

Synonymen

3 juni 2014 19:23

Vi som är enormt kritiska till massinvandringen använder begrepp som t.ex ”luciabeslutet” i vår retorik.

Nu utökas förrådet med begreppet ”Sandvikenbluffen”.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 juni 2014 19:23

Ja för rasisterna stoltserar ju verkligen med sin intelligens, Tant Gul? Grov sarkasm för den som inte fattade det.

Vi andra ogillar samma personer för deras ideer, deras handlingar och deras mål.

Även om kan se tenderser hos vissa etniska grupper så handlar det mest om kulturen, inte själva rasen eller generna. Det finns ingen vettig människan som kan säga att det inte finns undantag på individnivå och därför kan ingen vettig människa vara rasist.

Att vi inte vill ha hit folk som vill förändra vårt sätt att leva och har andra värderingar har inget med rasism att göra. Det handlar om hur vi själva vill ha det och hur vi vill att våra barn skall ha det.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

3 juni 2014 20:16

Göta
Här är ditt påstående.
Här i dårarnas paradis Sverige jobbas det istället frenetiskt för att vi ska bli ett multikulti-land som Afghanistan (för att ta ett ur högen av liknande länder där den härliga mångkulturen råder), med påföljande inbördeskrig och så småningom (efter många och långa lidanden) en uppdelning av Sverige efter olika etnisk/religiösa grupperingar.

Här är min replik

Jämför du Sverige och Afghanistan, Varför skulle det bli som i Afghanistan i Sverige? OM nu det nu skulle svämma över med folk och religion från andra länder, varför skulle det bli just ett land som Afghanistan.

Och är inte usa ett multiland ?

Din replik
Svar: Eftersom det är just från Afghanistan och liknande muslimska Mena-krigsländer (Syrien, Eritrea, Somalia, Irak osv.) som en stor majoritet av de hitresta flyktingarna kommer sedan många år tillbaka. Tror du att alla dessa människor som inte kunde komma överens i sina hemländer plötsligt börjar älska varandra så fort de har passerat gränsen till Sverige?

Jag hänvisade ju dessutom till World Traveller's kommentar 06:22 om Afghanistan, och klämde även in följande parentes efter Afghanistan: ("för att ta ett ur högen av liknande länder där den härliga mångkulturen råder").

Man kan inte alls jämföra USA med den invandring som sker nu till Europa och i synnerhet till lilla Sverige. Jag kan gärna förklara de enorma skillnaderna vid ett annat tillfälle.

Och nu först kommer, den kommentar som du tog helt ur kontext, + att du svarar på en helt annan kommentar som jag skrev, nämligen denna, (har high lighted ;inte ändrat något i texten)

Göta
Låt säga att du har rätt. Om nu muslimer skulle komma, och verkligen, med fullaste allvar, försöka konvertera Sverige till det du fruktar, denna process skulle förmodligen ta flera hundra år, kanske tusentals. Hur många länder i världen har detta skett i de senaste 500åren, (ERKÄNNER OKUNSKAP HÄR) OM detta skulle ske inom (enligt mig) en kort period 500år, så är det så många andra parametrar du måste räkna in, för att kunna spå i framtiden. och OM det verkligen skedde skulle inte du och jag veta om det, och personerna som lever då, skulle ha accepterat om ställningen. LITE FILOSOFISK SVAMMEL HÅLLTILLGODO.

Summarum, Frågan återstår(den jag var okunnig om) hur många länder har koverterat från kristendom till islam dom senaste 2000åren.

Ps, tror inte du gjorde det av elakhet, men det blir en lite skevt konstruerat inlägg, om du tar mitt sista svar utan frågan, och sedan svarar på en annan.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

3 juni 2014 21:50

re topic

President Obama is set to unveil the most significant American attempt yet made to curb carbon dioxide emissions when he announces new restrictions on existing power plants on Monday.
http://ow.ly/xyAll

Till och med världensmäktigaste börjar vakna till gällande växthuseffekten.

Förövrigt kolla Cosmos (när den kommer. om den kommer!?)
Avsnitt 12, handlar om växthuseffekten m.m, antar att hela serien är typ "det senaste inom vetenskapen" Neil Degrasse Tyson är en forskare i världsklass. Kolla youtube.

Till er som inte orkar kolla, Det är inget snack bland forskarna kvar längre, VI inget annat (solen bla,bla,bla) höjer temperaturen i rasandetakt, Ja men är inte det bra då? Ja ett tag, men eftersom att det är försent att ångra sig då, fortsätter uppvärmningen bara. Den är exponentiell.

Det är lättare att stoppa en tunna på uppe på höjden, nere i backen finns det liten chans.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juni 2014 21:51

Annat ämne.
Någon Kakan Hermansson ska tydligen sommarprata och gnäller i media över sammansättningen av sommarpratarna. Allt ska vara mer mångkulturellt och feministiskt.
Vem är denna Kakan Hermansson? Vad har hon för problem?

 
Ingen bild

Slippery slope

3 juni 2014 21:54

Är det fler bloggläsare här som delar tant Guls människosyn, eller hur ligger det till?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

3 juni 2014 22:15

Ja jag, inte hans åsikter, men tycker man något, skall man stå för det. Inte gömma sig som en mask, Kristna gör samma sak när dom handplockar saker ur bibeln, bara för att det känns bättre.

Sedan behövs fakta och bevis för att undervisa och hjälpa folk att ta sig ur sina desillusion

 
Ingen bild

Göta

3 juni 2014 22:17

@ Mats (Ateist)
Lite jobbigt, men okej, bara jag slipper sjunga så är jag tacksam ;)
Alltså:
Mitt svar till dej var ett svar på din kommentar kl 18:02 igår, som jag också refererade till (och dessutom kopierade) före svaret, nämligen: "Tror du inte, att de personer som lyckas driva igenom detta sk, vansinne, i dessa länder, gärna stannar och skördar frukten från systemet. Det är antagligen dom som inte gillar situationen som flyr?"

Eftersom du tydligen inte förstod vad jag menar får jag väl göra ett försök att förklara.
Jag menar att du har missuppfattat hela situationen och inte alls förstått hur komplex denna är i multikulti-MENA-länderna. Det handlar nämligen inte om att några försöker driva igenom ett "vansinne" och att de som inte gillar situationen flyr. Det handlar om ständiga, never-ending konflikter och stridigheter i dessa MENA-länder på grund av olika klaner, olika etniska och olika religiösa grupper i en "härlig" multikulti-röra och att i inbördeskrig är det alltid läge för vem som helst av de olika kontrahenterna att fly. Det kommer alltså hit människor från "bägge lägren", och risken är överhängande att de fortsätter kampen här, när de blivit tillräckligt många.

Beträffande din andra kommentar kl 18:21 igår, som du kopierat ovan, berörde jag denna endast som hastigast i de två allra sista meningarna. Jag repeterar dessa meningar här nu, och lägger till ett par ord för att det ska bli tydligare för dig. Alltså:
Några 1000-tals eller 100-tals år, som du spekulerar om i din kommentar 18:21 är det definitivt inte fråga om innan folkutbytet är genomfört. Med nuvarande takt är vi svenskar i minoritet i vårt eget land redan om ca 30 år. Se vidare i länken nedan.
http://affes.wordpress.com/2013/10/17/folkutbytet-fortsatter/

kl 18:21 igår skrev du också: "Låt säga att du har rätt. Om nu muslimer skulle komma, och verkligen, med fullaste allvar, försöka konvertera Sverige till det du fruktar ..."

Det handlar inte om att "muslimer skulle komma osv..." De har ju redan kommit! Vi har ju själva bjudit in dem och önskar dem välkomna, och de fortsätter komma i allt större skaror och vi fortsätter välkomna dem UTAN MINSTA KRAV på att de ska assimileras på något sätt till att bli åtminstone sekulariserade. Tvärtom de uppmuntras till att bevara sin kultur och sin religion, medan svenskarna ideligen får sig itutat från regering och övriga i 7-klövern att det inte finns någon svensk kultur att bevara!

Det handlar inte heller om att några ska försöka "konvertera Sverige" (som du felaktigt uttrycker det). Det handlar om att när vi har bjudit in och välkomnat tillräckligt många, som dessutom har förökat sig tillräckligt snabbt, så ÄR Sverige ett muslimskt land med en minoritet kristna och/eller ateister eller vad du nu vill kalla oss. Det är vi själva som ordnar vår egen förintelse och vi betalar dessutom för den med våra statliga och kommunala skattepengar.

 
Ingen bild

Bloggpolisen

3 juni 2014 23:27

Slippery Slope : Ingen blogg privat eller tidning säger sej stå bakom allt som folk skriver. varför skulle just Thor-alf göra det ?
För det är väl inte guilty by asscosiation du håller på med ?
Tacksam för svar ?

Kommentarerna är omogen person samt en SVP:are som skrivit
Bloggen är eftermodererad, dvs dessa skriver med eget ansvar

Kan du inte här alla här berätta varför du stör dej just på Thor-alfs blogg, och varför han skall ha specialregler likt dom som gällde på 1940-talet.
Vi vet ju hur illa det gick med detta

Det verkar som Alfsson stått upp för rätten att få uttrycka sej med eget ansvar, och fått betala ett mycket högt pris för detta ang riksdagsplatsen.

Dina egna halvintelligenta kommentarer ger väl inte så värst mycket mera än att dom bär mobbaren/Gestapo:s signum.

Koncentrera dej och dina kommunistpolare på att hela Europa tutar i varningsvuvuzelan istället , fast det är väl för svårt att förstå

 
Ingen bild

Svante

3 juni 2014 23:39

Braw skriver faktiskt ovanligt nyanserat på Barometerns ledarsida idag.
Borde till och med värsta vänstern med diverse följeslagare begripa.
Själv anser jag att mångfald bland mänskligheten inte finns utan är påhittad av staten för att klyva folkmassor, angripa dåliga samveten och vurmande hjärtan.
Mångfald hittas enkom i naturen, exempelvis i en kohage.

 
Ingen bild

/Bergfast

3 juni 2014 23:43

Om man vill varna för kommande samhällssvårigheter, både för invandrare och svenskar, och de risker som kan finnas med en alltför stor invandring, så kan man få märkliga svar.
Någon säger: …”men att måla upp helvetesscener av detta slag är att själv försöka vilja bidra till en negativ utveckling.”

Om man väljer att i förnekelse och i en inbillning om att,om bara vi själva inte (längre) är s.k rasister, eller s.k strukturella rasister, eller strukturellt elaka och onda, så kommer nog de andra, de invandrade, att också vilja vara snälla mot oss, som vi är mot dem - vilket nog är att vara väl ovillig att se öppet på mänskliga beteenden.

All verklighetsbeskrivning om eller förståelse för och kring människan, anses då av sådana som kritiserar invandringspolitikens kritiker vara lappri, och att dessa senare endast ”vill försöka bidra till en negativ utveckling”. Märkligt.

Så om vi bara gör som aporna på den berömda bilden. håller för munnen, öronen och ögonen, ingenting ser, inget hör och inget säger, så undviker vi således att bidra till en negativ utveckling?

Detta är vad en del bland dem som anser sig vara GODA, och som kanske också tror sig vara just "de GODA"?), verkar vilja förespråka. Minns lille Fridolin!

Kanske som åskådarana i sagan om Kejsarens nya kläder? De var livrädda för att våga säga att de faktiskt inte kunde se någon vacker väv, även om det i verkligheten inte heller fanns någon vacker väv. Men de undvek att säga denna sanning endast för att inte riskera att bli beskyllda för att vara onda, eller vilja vara elaka, eller kanske för att kunna bli anklagade för att vilja bidraga till en negativ utveckling - enligt ovan.

Den förblindande, förstummande. fördummande och dövande propagandan som vill förespråka en alltför storvulen och omfattande invandring till Sverige, och därmed tror sig om att endast vara GOD, och där alla som är kritiska endast anses vara ONDA, samtigit som alla varningar, all oro, alla betänkligheter och tveksamheter, andra synpunkter på just mänskliga tendenser, behov och beteende-inklinatione,(som det alltså är människovänligt att vara hänsynstagande till och förstående för) negligeras, kan komma att föranleda mer eller mindre våldsamma stridigheter, både från invandrares och svenskars sida, om rätten att vara herre i eget hus med bestämmanderätt över den täppa man anser vara sin egen.

Just sådana viljor där den egna kulturen, traditionen och religionen, de egna folkgrupperna och de egna fränderna, klanerna, ska kunna dominera och styra i nationen. Något som man kan ana riskerar skapa mycket svåra och konfrontativa situationer, så som har kunnat iakttas över hela jordklotet, där konflikter mellan olika folkgrupper, olika kulturer, religioner och ideologier gärna leder till att dessa ivrigt bekämpar varandra. Situationen kan alltså urarta.

Och detta kan sägas utan att man överdriver eller utmålar någon ensamt skyldig till att sådana mycket grova, våldsamma, mördande och dödande konfrontationer kan utvecklas, vilka i sin tur kan urarta i större eller mindre inbördeskrig. Jmf Libanon, Balkan, Mali m.fl

Vill man inte se med det ögat, eller vill man inte höra sådana formuleringar, eller vill man inte att någon uttalar sådana varningar, så är det för att man själv hellre just vill, som de omtalade tre aporna, både blunda, hålla truten och slå dövörat till.

Det är inte bra att man vill vara förutseende, förståndig, omtänksam och människovänlig.
Vare sig mot svenskar och invandrare.

 
Ingen bild

tant Gul (glad och stolt rasist)

4 juni 2014 00:12

Thoralf Alfsson! Riksdagsman av folkets nåde.

Du är en kruka! En 'Feigling' som vi skulle kunna säga i Teutschland.

Du har plaserat dig på en Slippery slope.

Lustigt att Bergfast härovan råkar beskriva just ditt beteende.

Feigling!

 
Ingen bild

Lena

4 juni 2014 00:49

@Göta Du skrev två långa mycket bra inlägg i dialog med Mats(ateist). Men det är också viktigt att se det större bilden av vad som sker utanför Sverige. Jag delar mycket av din analys att det är många olika grupper/stammar i Mena länderna som gör det komplicerat samt att religionen är delad i Sunni och Shia. Detta är mycket svårt för oss att förstå att de bråkar så om vem som ska äga vem.
Men en dimension som inte finns med i din analys är USA´s roll i det här eviga krigandet. USA med militär makt underblåser alla konfliker och förstärker problemen i mängder av länder, de utnyttjar och manipulerar genom "divide and rule" tekniken. Och när USA släpper bomber från sina förarlösa drönare - tycker jag det är oerhört grymt eftersom så många civila o oskyldiga blir offer, för att inte tala om hur otroligt rädda de måste vara. Vi såg det ju tydligt när de avsatte Gadaffi i Lybien. Tekniken att få alla att hata alla andra grupper är något som elit o media även här i landet jobbar hårt på. Vi måste se vad globlisternas agenda leder till. Det är en liten elit av oerhört rika människor, ägare av multinationella företag, finansinstitut, storbanker som står i faktiskt äger USA´s riksbank FED.(Rothschild, Rockefeller, J.P Morgan och inte minst Goldman Sachs m.fl) De vill äga hela världen och centralisera makten (vilket ju är det som EU handlar om). Det sägs att denna elit, denna klick av globalister har "kidnappat" USA. Därför, menar jag är det så viktigt att tänka självständigt, var medveten och läsa alternativa böcker, historia etc för att inte bara svälja alla nya "trender" som är skapade av dessa makthavare.
Detta ämne är så stort att jag inte orkar följa tråden, men vill bara säga att man kan inte hata alla som är muslimer för att de är det. Många är offer för en massiv manipulation, precis som vi är i Sverige. Och detta är nog bara början på hur de (globslisterna) tänker utarma folken i alla länder. Snart är det pensionerna som börjar naggas i kanterna. I Mena länderna är det oljan som de vill åt. Och det sägs att anledningen till att USA nu intresserar sig så för Ukraina o Krimhalvön är att de inte vill att deras fiende Putin ska få kontroll över det kaukasiska området, där det sägs finnas oerhörda mängder olja.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

4 juni 2014 11:27

Göta
Vem är affe? och vad har han för utbildning,auktoritet på ämnet. Vill du läsa min kompis blogg gällande svarta hål, han är förövrigt arbetslös diskare, Men gillar att läsa?
Och ett litet tips, leta inte på hemgjorda amatör hemsidor, Jag tror att jag skulle kunna hitta på den mest befängda iden, och sedan gå ut på nätet och hitta en sida som stöder och bekräftar den, med hjälp av andra hemsidor.

"Det är vi själva som ordnar vår egen FÖRINTELSE och vi betalar dessutom för den med våra statliga och kommunala skattepengar."

Somna om med konspirations teorierna. Alla vet att det är, The illuminati som kommer att ta över.

 
Ingen bild

Stefan i Std

4 juni 2014 15:15

Nya turer i "Sandvikenbluffen"
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.7143149-politiskt-aktiv-gjorde-rapporten


Mer dynga och oegentligheter kommer med nödvändighet upp till ytan i denna olustiga ”affär” Det skall visa sig att detta räddningsförsök år det mest kontraproduktiva som sett dagens ljus på mycket länge.

 
Ingen bild

Neo

6 februari 2016 13:51

En gammal artikel förvisso, men kunde inte motstå att nämna konsultföretaget PWC även i andra sammanhang!

Omnämns i samband med byggskandalen Karolinska i Stockholm!
http://www.svd.se/nya-karolinska-kan-bli-ett-nuon

"Förutom att PWC är känt från en lång rad av företagsskandaler och också har hjälpt motparten i NKS (!) Innisfree med ett skatteupplägg i Luxemburg, har firman fungerat som en slags lobbyist för OPS-projekt.

Ungefär som att låta Bankföreningen driva Finansinspektionen."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards