thoralf

Alla inlägg under maj 2014

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2014 13:47

Landstingsstyrelsen i Kalmar län underkänner uppenbarligen Arbetsförmedlingens arbete och regeringens etableringsreform. På något annat sätt går inte att tolka landstingsstyrelsen beslut att starta ett projekt för att hitta invandrare med sjukvårdskompetens.


I min enfald trodde jag att det var just detta som etableringsreformen gick ut på. Att skapa en etableringsplan för varje ny invandrare efter de kunskaper som han/hon besitter med hjälp av så kallade etableringslotsar. Dessutom är det ju Arbetsförmedlingens grunduppdrag att få människor i sysselsättning.


Arbetsmarknadsåtgärder beräknas kosta närmare 70 miljarder kronor under 2014 enligt statsbudgeten.


Har Kalmar läns landsting inget förtroende för Arbetsförmedlingen och etableringsreformen?


Läs artikel i Östran med rubriken ”Landstinget söker invandrare”.


Jag tror nog att Arbetsförmedlingen och etableringslotsarna försöker men problemet kanske är att utbildningsnivån är så pass låg att det bara är någon enstaka invandrare som har den kompetens som efterfrågas. Landstingsstyrelsen i Kalmar län kanske faller på ”eget grepp” när de så att säga tror på alla ”experter” som påstår att ”alla” invandrare är välutbildade läkare och ingenjörer.


Kanske är det dags att komma ner på jorden och se sanningen i vitögat även för landstingspolitikerna i 7-klövern.


Det finns dessutom väldigt många arbetslösa svenskar som nog gärna också vill ha ett jobb inom vårdsektorn men de har uppenbarligen inte samma värde för landstingsstyrelsen i Kalmar län.


PS

Barometern har inte en rad om detta i dagens tidning.


 

Av Thoralf Alfsson - 7 maj 2014 17:46

Befolkningsutvecklingen i Kalmar län borde få alla att begrunda vad som pågår. Jag blir väldigt bekymrad och bodde jag i Högsby kommun skulle jag vara än mer bekymrad.


Kalmar län är en avfolkningsbygd i vissa avseenden men inte i alla avseenden. Jag har studerat statistiken för de senaste tolv åren med anledning av den folder jag håller på att skapa.


År 2002 hade Kalmar län en befolkning på 234 627 personer, fram till 2013 hade den sjunkit till 233 874 personer. En marginell förändring kan det tyckas men bakom dessa siffror finns det saker som borde bekymra länets politiker.


Under 2002 bestod befolkning i länet av 211 371 personer med svensk bakgrund. Under åren fram till 2013 har antalet sjunkit konstant och var då nere på 200 139 personer. Antalet personer med svensk bakgrund minskar alltså med drygt 11 000 personer eller med ca 1 000 personer/år i Kalmar län.

Samtidigt stiger antalet personer med utländsk bakgrund. År 2002 hade 23 256 personer utländsk bakgrund i Kalmar län och det har fram till 2013 stigit till 33 736 personer. Alltså det stiger med ca 1 000 personer/år. Detta sker genom en stor inflyttning men även genom barnaföddande.


Det befolkningsutbyte som pågår i Kalmar län innebär att 1 000 svenskar försvinner bort varje år och in kommer 1 000 personer med utländsk bakgrund.

 

I Högsby och Hultsfred är snart var femte person någon med utländsk bakgrund. I Högsby går förändringen väldigt fort. År 2000 var ca var tionde person någon med utländsk bakgrund.


 


Här kommer topplistan för Kalmar län.


 

Källa: Beräkningen utgår från uppgifter hos SCB.



Några kommuner har hållit emot in i det längsta men under de senaste åren är även Borgholm, Torsås och Mörbylånga börjat med ett befolkningsutbytet!


 

Av Thoralf Alfsson - 7 maj 2014 07:25

Man behöver inte vara hemma i Sverige särskilt många timmar innan man inser vilken mångkulturell häxkittel som landet förvandlats till. En häxkittel som media gör allt för att undanhålla det svenska folket. Oviljan att inte rapportera sanningen i media är så uppenbar att det är obegripligt att det svenska folket inte reagerar.


Istället tillåter man att media diskriminerar och demoniserar det parti som vågar säga sanningen! Det sovande folket har det kallats av vår statsminister. Utan tvivel skulle det kunna användas betydligt starkare epitet.


Det är inte media det är fel på! Det är det genuina svenska folkets ointresse för sitt eget lands utveckling som är det största problemet. Svensken tycks tycka att det är allra bäst att andra styr åt honom. Och vill inte svenska politiker göra det så får gärna politiker i Bryssel sköta den saken. Bara svensken slipper ta besluten själv. För då kan han ju alltid sitta hemma vid köksbordet och klaga!


Jag har väldigt svårt att tro på de senaste opinionsundersökningarna! Har media verkligen lyckats skrämma upp folket till den så milda grad att man inte ens vågar uppge sitt förstahandsval i opinionsundersökningar. Vem som helst kan säkert räkna ut att nu kommer media driva fram FI under de kommande veckorna fram till EU-valet. På precis samma sätt som man blåste upp Piratpartiet under 2009. Och det svenska folket följer lydigt efter. Som sagt jag kan tänka mig andra och betydligt starkare epitet än det sovande folket.


Hur som helst är det hög tid att väcka det sovande folket om de vill kunna sova i lugn och ro i framtiden.

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2014 00:12

För några dagar sedan tog jag upp kostnaden för kriminalvården i Kalmar län eller rättare sagt de enheter som finns i länet. Kostnaden för 2013 ligger på ca 290 miljoner kronor.


I mitt arbete att kartlägga invandringens kostnader på lokal nivå hittar man både det ena och det andra. Samtidigt som man lär sig en hel del nya saker.


Varje svar jag får innebär ofta att det går att ”borra” ännu lite djupare i en fråga.


Här kommer en liten sammanställning på vad rättsväsendet kostade i Kalmar län under 2013.


   


722 miljoner kronor! Tänk om människor kunde sköta sig och inte begå några brott. Vad pengar vi skulle få till välfärden. Varför importera problem och brottslighet? Varför inte införa hårdare gränskontroller där människor reser in och ut från vårt land.


Hur stor andel av dessa 722 miljoner kronor kan då hänföras till invandring. Enligt SCB har drygt 14 procent utländsk bakgrund i Kalmar län. Det skulle iså fall innebära att ca 100 miljoner kronor inom rättsväsende skulle kunna härledas till kostnader som uppstått genom invandringen.


Men samtidigt vet vi att brottsligheten är högre bland invandrare än bland svenskar vilket flera undersökningar som BRÅ gjort också bekräftar.


I Jan Tullbergs bok Låsningen har han gjort en viktning när han beräknar invandringens kostnader när det gäller kriminalitet enligt följande.


”Offentliga kostnader bör viktas upp för en grupp om den åsamkar det offentliga högre kostnader än i proportion till sitt antal.

 

Baserat på den analysen viktar jag upp kostnader för kriminalitet till 2 för invandrare och behåller vikten 1 för svenskar. Motiveringen är att invandrarna är proportionellt mer kriminella än svenskar med en faktor 2,5 för generell kriminalitet och drygt 4 för tung kriminalitet.”


Det är med andra ord ingen överdrift att vikta upp till 2 enligt Jan Tullberg.


En ny beräkning visar då att kostnaderna för rättsväsendet och invandringen i Kalmar län i så fall skulle vara drygt 180 miljoner kronor. Sannolikt är kostnaden ännu högre då jag inte tagit hänsyn till de kostnader som direkt kan hänföras till 100 procent på invandringen eller asylprocessen.


I min sammanställning över kostnaderna för de 12 kommunerna i Kalmar län kommer jag nu fördela dessa kostnader (182 miljoner kronor) enligt den andel av befolkningen med invandrarbakgrund för respektive kommun. Utan att jag räknat närmare på det kommer sannolikt ca 40-50 miljoner hamna på Kalmar kommun. Detta kommer jag redovisa senare i min sammanställning.


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser och lyssnar till följande inslag från Radio Skaraborg. SD Lidköping anklagas för att länka till min blogg! Man tror inte att det är sant.

Man har en artikel om detta hemska ”brott”. SD Lidköping ger dock svar på tal till reportern men man har även intervjuat Hanna Wigh om detta och fått ett politiskt korrekt svar.


Läs och lyssna på inslaget i Radio Skaraborg.

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2014 08:35

I en TT-artikel på Barometerns webbsida kan följande läsas angående mordet på den 8-åriga flickan.


”En 31-årig man och en 30-årig kvinna greps. De har nu begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.”


”Det är den åttaåriga flickans morbror och dennes hustru som misstänks”


”Morbrodern hade vårdnaden om flickan eftersom hennes föräldrar befinner sig i palestinska Gaza.”


”Tanken var att familjen skulle flytta efter dottern till Sverige. En ansökan om återförening har lämnats in.”


”Men myndigheternas beslut drog ut på tiden, berättar den sörjande pappan för Expressen.”


Sannolikt har flickan ingått i en kall beräkning från föräldrarna i deras planer på att få uppehållstillstånd i Sverige. Flickan har sannolikt skickats som ensamkommande barn till Sverige och fått uppehållstillstånd och sedan placerats hos släktingar av Migrationsverket.


Sedan har föräldrarna sökt uppehållstillstånd som anhöriga till flickan. Flickan har med andra ord fungerat som ”ankarbarn” åt familjen. Ännu ett exempel på hur vårt asylsystem utnyttjas av människor eller snarare missbrukas.


Nu väntar jag bara på att det politiskt korrekta etablissemanget skall börja anklaga inte bara polisen och de sociala myndigheterna för att flickan mördats utan även Migrationsverket som inte gett flickans föräldrar uppehållstillstånd i Sverige tillräckligt snabbt.


Det är ju så media brukar fungera i Sverige.

Av Thoralf Alfsson - 3 maj 2014 22:32

Jag har tänkt en hel del på måndagens kommunfullmäktige i Kalmar och de rena personangrepp jag utsattes för under debatten om ensamkommande barn.


Att vänsterpartiet attackerade mig och Sverigedemokraterna förvånar mig inte det minsta men att moderaterna gör vänsterpartiet sällskap är förvånande. Att hela den moderata gruppen (13st ledamöter) går ihop med vänsterpartiet är anmärkningsvärt. Att moderaten Jan-Ingemar Lundström blir fullständigt rabiat i kommunfullmäktige förvånade säkert många. Att moderaten Jonas Lövgren vill ha mer invandring förvånar inte mig efter att jag hört honom göra upp med socialdemokraterna i samma fråga tidigare.


Samtidigt var det ett klart och tydligt besked från moderaterna i Kalmar. Vi står närmare Vänsterpartiet än Sverigedemokraterna i invandrarfrågor!

 

Moderaterna i Kalmar vill ha fri invandring till Sverige, där givetvis arbetskraftinvandring ingår. Några gränskontroller behövs heller inte.


Moderaternas valsedel i Kalmar talar sitt egna tydliga språk. Alla ledamöter som under innevarande mandatperiod lagt ner sin röst vid de få voteringar som varit om t.ex ökad invandring till Kalmar kommun har städats bort av nya moderaterna i Kalmar.


 


Fd. riksdagsledamoten Nils-Fredrik Aurelius har till och med slutat betala medlemsavgiften till M och är därmed inte längre medlem i Moderaterna om jag läst rätt. Göran Häggfors, fd. oppositionsråd har flyttats ner till plats 24 trots att han idag sitter i presidiet. Magnus Isaksson har avsagt sig uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige. Tamás Lakatos finns heller inte på valbar plats. Oppositionsrådet Per-Olof Jonsson åkte ner till en åttonde plats på den nya listan. Ca 50 procent av de som finns på valbar plats har byts ut till förmån för personer stödjer en ökad invandring till Sverige och Kalmar. Med andra ord anser uppenbarligen moderaterna i Kalmar att islamiseringen går för långsamt.


Alla de som på något sätt varit kritiska till invandringen har åkt ner rejält på valsedeln eller har de själva valt att lämna politiken.


De som röstar på moderaterna i Kalmar kommun, röstar också för mer invandring och integrationsproblem i vår stad!

 

Hur många moderata väljare i Kalmar är medvetna om detta?

Av Thoralf Alfsson - 3 maj 2014 11:08

Efter vad jag förstått har det varit en lyckad dag för Sverigedemokraterna i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Det var bara i Kalmar som de så kallade motdemonstranterna uppträdde störande, nog så illa men de skämmer bara ut sig själva genom sitt beteende. Det var förstås ungdomar som ännu inte vuxit upp ännu!


Jag kunde ju på förhand talat om hur sidorna i media skulle se ut. I stort sett allt fokus ligger på ”motdemonstranterna” som lyfts fram och inte ifrågasätts det minsta av journalisterna. Givetvis skriver man väldigt lite om vad Jimmie Åkesson och Kristina Winberg talade om på torgmötet. Det visar ännu en gång vilket fokus eller vilken agenda som media har. Stigmatisering!

Media är livrädda för att lyfta fram de politiska frågor som SD driver förutom invandringen!


Om någon undrar varför jag inte fanns i Kalmar under torgmötet så är jag bortrest några dagar. Men när jag kommer hem igen på tisdag är det 100 procent fokus på EU-valet. I Kalmar skall vi dela ut material till väldigt många hushåll. Men vissa tider skall vi även finnas på plats vid Jordbroporten med vårt nya tält.


Riksdagen håller plenifritt i två veckor före EU-valet så jag kan lägga all tid i Kalmar.


Min trehjuling kommer säkert få gå upp emot 100 mil för att kunna dela ut material på landsbygden utanför Kalmar tätort. Som jag ser det är det absolut viktigt att dela ut mängder av material. Mitt eget infoblad kommer ingå i det material som jag och många andra delar ut tillsammans med EU-folder och valsedlar. Jag hoppas att detta leder till fler besökare på min blogg.


Att SD fått något lägre siffror i opinionen de senaste månaderna ser jag som en effekt av den massiva mediala kampanj som pågår mot SD. Den så kallade skamfaktorn har blivit högre under de senaste månaderna efter Expressens kampanj och uthängningar av personer som har kommenterat på diverse sverigevänliga sajter. I realiteten tror jag att stödet är minst lika stort som tidigare eller kanske till och med högre men det vet vi först den 25 maj.


Jag är också starkt kritisk till de personer som säger sig vara Sverigevänner men samtidigt baktalar ledande personer inom Sverigedemokraterna. Jag säger bara en sak.

Sluta skriva kommentarer på min blogg!


Om ni inte begriper att det bara finns Sverigedemokraterna att rösta på i de kommande valen så tycker jag att ni har en väldigt låg slutledningsförmåga.


Den slutna FB-gruppen inom polisen är ännu ett ”bevis” för hur sjukt det svenska samhället blivit. Jag är dessutom helt säker på att vissa inom denna grupp även är försiktiga med att öppet vissa att de tänker rösta på SD. Att hela 18 procent stödjer Sverigedemokraterna är väldigt bra men jag är som sagt övertygad om att stödet är betydligt större. Läs artikel.

Av Thoralf Alfsson - 2 maj 2014 07:32

Jag har länge försökt att få fram siffror över andelen med invandrarbakgrund i våra fängelser men det är mer eller mer omöjligt på grund av hur statistiken förs och hur folkbokföringen ser ut.


Jag har till och med lämnat in motioner i riksdagen för att det skall vara möjligt att få en mer adekvat statistik. Givetvis har inte min motion fått något bifall från 7-klövern.


Problemet är att idag förs bara statistiken i två olika grupper. Svenska medborgare och utrikes medborgare eller utrikes födda som Kriminalvården kallar det. Det finns dock även en grupp som har dubbla medborgarskap där ett av medborgarskapen är svenskt och därmed räknas du också som svensk i statistiken. Vilket kan vara ganska missvisande.


Kriminalvårdens statistik visar ändå på en klar trend! Andelen utrikes födda ökar stadigt på våra anstalter. Anledningen är givetvis invandringen men också den fria rörligheten inom EU. Våra gränskontroller är mycket sparsamma om man uttrycker det milt. Vilket innebär att mycket kriminalitet rör sig över våra gränser inte minst från de forna öststaterna.


 


Mer än en tredjedel (36 procent) av de intagna på anstalter 2013 var utrikes födda!


Samtidigt kan man säga att svenskarna blir mer laglydiga medan de som invandrat blir mer kriminella.


Då skall alla även vara medvetna om att de med ”invandrarbakgrund” men födda i Sverige inte finns med i denna statistik eller rättare sagt de räknas som svenskar. Jag har hört från anställda inom kriminalvården att andelen med invandrarbakgrund är så högt som 60-80 procent på vissa anstalter. Bland annat på anstalten i Västervik.


I mina efterforskningar över invandringens kostnader i Kalmar län har jag även begärt ut uppgifter från kriminalvården över de enheter som finns i Kalmar län.


Följande kostnader gäller för följande enheter under 2013


Anstalten Kalmar        37,7 miljoner kronor

Häktet Kalmar             25,4 miljoner kronor

Frivården Kalmar        13,1 miljoner kronor

Anstalten Västervik   204,2 miljoner kronor 

Frivården Västervik     10,4 miljoner kronor

Totalt                         290 ,8 miljoner kronor


En nätt liten summa på ca 290 miljoner kronor för Kriminalvården i Kalmar län.


Hur stor andel skall man då säga att invandringen och den fria rörligheten är orsaken till dessa kostnader för skattebetalarna?  Är det 36 procent eller är det mer?  Jag säger att det är mer!


Jag påstår med bestämdhet att det är minst 50 procent av kostnaderna som är relaterad till invandringen eller den fria rörligheten. Det innebär att ca 150 miljoner kronor borde sättas upp på kontot för invandrarrelaterade kostnader.



Sverigedemokraterna startade valrörelsen i EP-valet i samband med vårtalet på Långholmen i Stockholm. Under innevarande vecka på fredag samt lördag så besöker Sverigedemokraternas partiledare,  Jimmie Åkesson, Kalmar län tillsammans med toppkandidaten Kristina Winberg. Sverigedemokraterna kommer att anordna torgmöten i samtliga kommuner där turnén stannar till och vi vill därför informera om var och när dessa äger rum.


Kalmar

Plats: Stortorget

Datum och tid: Fredagen den 2 maj kl 14.00-15.00


Oskarshamn

Plats: Utanför Flanaden (mot MQ/Görans foto)

Datum och tid: Fredagen den 2 maj kl 16.00-17.00


Västervik

Plats: Spötorget

Datum och tid: Fredagen den 2 maj kl 18.00-19.00


Vimmerby

Plats: Stora torget

Datum och tid: Lördagen den 3 maj kl 10.00-11.00


Våra förhoppningar är att dessa torgmöten kan genomföras utan störande av mötesfriheten.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards