thoralf

Alla inlägg under maj 2014

Av Thoralf Alfsson - 13 maj 2014 22:59

    


Hur kan folk må illa av dessa affisch? En sak är då helt säker! Dessa människor går omkring och mår illa för det mesta i samhället. Frågan är om de mår illa över att vi i Sverige har myntat begreppet fattigpensionärer? Inte bata myntat det utan vi har flera hundra tusen fattigpensionärer som lever mycket fatttigt.


När man läser artiklarna över de personer som blivit upprörda över Sverigedemokraternas affischer i tunnelbanan så undrar jag hur många samtal SL fått från personer som är tacksamma för Sverigedemokraternas affischer och inte minst SL:s beslut att låta dem sitta kvar, då de inte är olagliga på något sätt.


Den som lyckas få dem till rasism besitter antagligen en hel del fördomar själva.


Den masspsykos som tycks råda i samhället angående rasism blir mer och mer förvirrad ju närmare valdagen vi kommer. Hur skall det då inte bli fram till den 14 september.


    


När det gäller om dessa tiggare är organiserade eller inte kan denna artikel vara läsvärd även om den är några år gammal.


Barometern har haft en omröstning om energikällor. Läsarna har fått rösta på vilken energikälla man tycker att samhället skall satsa på. Kalmar län är i och för sig i kärnkrafts län då vi har OKG/Simpevarp inom länet. Jag tycker ändå att det är anmärkningsvärt att över 50 procent vill satsa på kärnkraft och mindre än 20 procent anser att vindkraften är något att satsa på. De som vill satsa på solenergi har nog inte riktigt förstått vad det handlar om.


Det känns skönt att veta att man har många med sig när jag är kritisk mot vindkraften.


 

Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2014 18:30

Idag publicerar jag en insändare skriven av en person med irakisk och muslimsk bakgrund. Anledningen är att personen försökt få sin insändare/debattartikel publicerad i alla de större tidningarna i Sverige men antingen nekats publicering eller inte fått något svar från de stora tidningsredaktionerna. Vi vet nog alla varför media inte vill publicera en insändare med kritik mot islam. Jag har därför beslutat publicera insändaren på min blogg. Författaren vill dock vara anonym på grund av risken för repressalier.


Författarens oro för sin egen säkerhet väcker en del frågor eller kanske snarare bekräftar min uppfattning om islam och dess företrädare. Den som kritiserar islam inom de egna leden riskerar att utsättas för både det ena och det andra. Till och med sitt eget liv kan vara i fara. Jag anser att de företrädare för en religionen som inte klarar kritik inte hör hemma i ett demokratiskt och fritt samhälle som värnar om alla människors lika värde och där yttrandefriheten är en viktig beståndsdel i samhällsdebatten.


"Äktenskapet, som en våldtäkt på barndomen


De sista dagarna har jag läst om flickors äktenskap som skall bli ny lag i Irak, och jag vill ge min åsikt eftersom jag kommer därifrån. Det nya förslaget/lagen för flickors äktenskap i Irak betyder att föräldrar kan gifta bort sina flickor redan från 9 års ålder. För min del är detta helt oacceptabelt då detta är en av många barbariska metoder som religiösa extremister försöker använda under Islams namn. När det gäller muslimska extrema, oavsett Shiamuslimer eller Sunni ,så tänker de likadant. De extremister, gör vardagen till ett helvete för muslimer i allmänhet.

 

De är förfärliga och utgör ett hot mot demokratin i dagens samhälle. De är båda ”fiender” mot kvinnor. Jag pekar på båda sidors extrema hållning, för att deras syn på kvinnor är omänsklig. De både stödjer en sådan lag och var och en av dem har tidigare haft och fortfarande har, liknande lagar.

 

Några exempel: Sunnimuslimska extremister har lagar som tillåter mannen att gifta sig med en kvinna under en begränsad tid (reseäktenskap), på arabiska: Zawaj Alsafar, dvs. att man gifter sig under en resa. Eller (besökäktenskap) på arabiska: Zawaj almisyar vilket innebär att man gifter sig under ett hembesök en timme eller mer.

 

Shiamuslimska extremisters extrema lagar tillåter att mannen får gifta sig med en kvinna en under en valfri begränsad tid vilket kallas Mutthaa (roligt)äktenskap, vilket innebär man får gifta sig under en viss tid, kanske en månad eller mer, utan rättigheter för kvinnan, och detta vet jag har även förekommit i Sverige.

 

Nu under Syrienkriget så har även extrema Sunnimuslimer kommit med ett annat äktenskap som kallas Krigets äktenskap, på arabiska (Nukah Al- jihad) där en speciell religiös grupp skickar flickor till krigets område för att träffa männen där och sedan måste ha samlag med dem . Allt detta under religionens namn. Jag kan bara uttrycka mig på ett sätt och säga: Detta är en bordell i religionens namn.

 

Nu i Irak, detta land som styrs av shiamuslimer med stöd av USA, som invaderade landet för 13 år sedan och fortfarande kan styra utan FN-mandat, vill Shiamuslimerna få igenom detta förslag att alltså få gifta bort flickor från 9 års ålder. Jag vill säga att båda sidorna, Sunni och Shia tävlar med varandra och redskapet är flickorna som alltid blir deras offer.

 

Enligt detta förslag ska flickor kunna giftas bort från nio års ålder och kvinnor får inte gå hemifrån utan tillåtelse av sin man, samt att man får ha sex med sin fru även om hon inte vill vilket blir ren våldtäkt. Dessutom anser jag att äktenskap med så unga flickor blir en våldtäkt på barndomen.

 

Allt detta vet västvärlden, kvinnorättighetsföreningar och feminister, som dessvärre inte agerar. De blundar som om ingenting har hänt och lämnar Irakiska kvinnor att kämpa själva.

Man undrar: Är detta deras straff för att de var emot den Amerikanska ockupationen? Ockupationen som skedde under demokrati och frihetens namn och som förstörde landet totalt?


Irak

 

- Landet som var en tid, civilisationens vagga. Idag är det ett efterblivenhetens land.

- Landet som upptäckte skrivkonsten. Idag är det okunnighetens land.

- Landet som skrev sin första lag i världen. Idag är det djungelns lag som gäller.

- Landet som 1970 hade noll analfabeter. Idag år 2014 är ungefär 60 procent analfabeter.

 

Varför jag skriver detta är att jag för det första kommer från detta land och känner mig mycket besviken och skäms, trots att jag samtidigt är mycket glad att jag flyttade för mer än 30 år sedan och lämnade allt bakom mig, inklusive religiösa fanatiker och deras lögner och påhitt.

 

För det andra att jag är mycket rädd för att de religiösa extremister som nu finns i Europa, sprider sina barbariska metoder även här i Sverige. De får anledning stöd till detta pg av dessa lagar i hemländerna även om det redan nu praktiseras mot deras flickor.

 

Det är dags att öppna ögonen och agera, innan det är för sent.

 

OBS: Jag vill inte ge mitt riktigt namn p g a RÄDSLAN av extremister. Så måste man leva nu i Sverige. Det är konsekvensen för oss invandrare och en felaktigt förd politik i detta land.

 

En vanlig muslim som levde i extremisters miljö i cirka 30 år"

Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2014 07:43

Alltid raka och distinkta svar från Nigel Farage!



 



Av Thoralf Alfsson - 11 maj 2014 12:11

I min granskning av invandringens kostnader i Kalmar län har jag fått in fler dokument med intressant information. Enligt dokument från Migrationsverket kan jag lägga till ytterligare drygt 100 miljoner kronor för invandringens kostnader i Kalmar län.


Det är inte bara privata företag som skor sig på invandringen utan även kommunala bolag sysslar med denna verksamhet. Den är säkert lika lukrativ för kommunala bolag som för privata företag. Det finns ju dock en fördel när det gäller kommunala bolag och det är att vinsten förhoppningsvis kommer kommuninnevånarna till del.


Flera av de kommunala bostadsbolagen har uppenbarligen avtal med Migrationsverket. De mest omfattande avtalen tycks Hultsfreds Bostäder AB sitta på då bolaget fakturerat över 20 miljoner kronor till Migrationsverket under 2012 och 2013.


Av siffrorna i nedanstående tabell kan man lätt konstatera att det är en verksamhet som växer inom de kommunala bostadsbolagen.


 


Västerviks kommun har dock gått steget längre! Det kommunala bolaget Västerviks Resort AB driver även egen asylförläggning. Bolaget började verksamheten lite smått under 2012 för att sedan under 2013 expandera verksamheten rejält. Säkerligen har det kommunala bolaget en vinstmarginal på över 50 procent i den del av verksamheten som berör asylförläggningen. Förvisso ett bättre alternativ att ett kommunalt bolag drar nytta av massinvandringen än ett privat företag. Kanske dags att begära ut årsredovisningen för detta kommunala bolag i Västervik.


 


På Öland har dock den privata invandringsindustrin blomstrat under ett antal år redan. Bäst i klassen är utan tvekan Lundegårds Fritidsutveckling AB. Den enorma vinstutvecklingen för företaget har jag redan skrivit om i ett blogginlägg där jag tar upp vänsterhyckleriet angående vinster i välfärden. Men även lokal media har tagit upp den enorma vinstutvecklingen. Läs artikel i Östran.


Att Bert Karlsson gett sig in i denna lukrativa bransch förvånar säkert ingen men utvecklingen ser precis likadan ut även här. Nya företag är på väg in i invandringsindustrin i Kalmar län.


 



Med intäkter på närmare 44 miljoner kronor under 2012 och 2013 och en vinstmarginal på 60-70 procent har Lundegårds Fritidsutveckling AB haft svårt att investera vinsterna i den egna verksamheten. Men nyligen stod ett nytt lekland färdigt vid campingen. Jag kan ju bara gissa att det är ”Migrationsverket” som i princip har betalat för detta lekland som ligger ganska felplacerat i mina ögon. Finns inte särskilt många barn boende på gångavstånd eller cykelavstånd från detta lekland när det ligger ca 5 km norr om Borgholm. Men någonstans skall ju vinsten placeras!


 


Det svenska skattebetalare har sannolikt betalat detta lekland!


Detta inslag från Granskning Sverige är också intressant att lyssna till.



PS


Min nya piketröja har kommit hem ;-)


 


Av Thoralf Alfsson - 10 maj 2014 10:00

 


Bra av våra SDU:are Niklas Thorlin och Linus Morell att stå upp mot de som hotat sabotera genom att blockera ingångarna till Jenny Nyström skolan. D et är minst sagt bedrövligt att det behövs både väktare och polis på plats för att ett ungdomsförbund till ett riksdagsparti skall kunna ha ett bokbord på en svensk gymnasieskola. Vad får unga tjejer lära sig i skolan om demokrati? I Östran och Barometerns bilder och artiklar framgår det att det handlar mer eller mindre uteslutande om tjejer.


Anklagelser om rasism förekom givetvis. Något som jag är väldigt trött på att höra.


Jag uppmanar alla som får höra detta att plocka fram sin mobil och starta videoinspelningen och sedan be vederbörande upprepa sin anklagelse. Om personen ifråga då upprepar anklagelsen finns det en möjlighet att använda klippet.


Linus Morell Håller fullständigt med. Höll på att spåra ur ordentligt när vi skulle gå fick därför poliseskort till bilen :) inte varje dag det sker.”


 


I Barometerns artikel i pappersupplagan finns ett längre reportage om bråket men inte någonstans i artikeln kan jag läsa några kritiska frågor till dessa tjejer från journalisten Anders Blank trots det han skriver.


”Först klev några fram och plockade med sig det mesta av materialet SDU hade på sitt bord och ställde sig i en ring och rev sönder broschyrerna.”

 

Detta borde ju fått Anders Blank att reagera med kritiska frågor till dessa tjejer där uppenbarligen flera hörde hemma inom Ung vänster. Men inte Anders Blank! Han fortsätter istället med följande.


”Men eleverna var inte sämre än att de på eget initiativ tog fram en papperskorg och städade upp det sönderrivna materialet.”


Jag tror knappt mina ögon när jag läser artikeln! Istället för kritiska frågor ger han dessa tjejer en klapp på axeln för att de förstörde/vandaliserade SDU:s material och kastade det i en papperskorg. Oj vad duktiga de var som slängde det sönderrivna materialet i en papperskorg. Vilken journalist!  Inte undra på att vårt samhälle håller på att spåra ur. Vad har man som journalist för demokratiska värderingar när man skriver enligt ovanstående? Demokratiförakt?


Att dessutom Kalmarsunds gymnasieförbunds ordförande Joachim Håkansson inte har något att anmärka på hur hans elever uppträder är minst sagt upprörande. Särskilt som Joachim Håkansson är en före detta politiker. Han satt nämligen för folkpartiet i Kalmar kommunfullmäktige under förra mandatperioden. Men det säger väl bara en del om folkpartiets demokratisyn som tydligen har flera likheter med Vänsterpartiet och Ung vänster!


Av egen erfarenhet vet jag dessutom att dessa unga vänstersympatisörer oftast är mycket okunninga om Sverigedemokraternas politik. Anledning till detta är två. Dels har de inte läst vår politiska program och dels går det bara på vad journalister skriver i media om Sverigedemokraterna. Och det sista är inget lämpligt sätt att skaffa sig kunskaper om Sverigedemokraterna.


Det är dock intressant att Barometern släppt fram så många kritiska kommentarer på artikeln innan man stängda kommentarsfunktionen.  45 kommentarer där en övervägande majoritet är kritisk mot elevernas (tjejernas) uppförande.


Jag vill än en gång tacka Niklas Thorlin och Linus Morell för att ni orkar ta alla problem men ändå stå upp för Sverigedemokraterna!


Länk till Östran , Barometern och Smålandsnytt


 

Av Thoralf Alfsson - 9 maj 2014 01:11

Nyfiken, förvånad, sedan ännu mer förvånad och till slut för första gången riktigt nöjd med vad som SVT presterat. Jag tänker givetvis på senaste avsnittet av Uppdrag granskning om så kallade antirasister. Jag såg programmet först under torsdagen då jag kollade fotboll på onsdagskvällen.


För var minut som gick av Uppdrag granskning förväntade jag mig att det skulle komma något förmildrande ”omständighet”. Janne Josefsson körde dock på i samma stil ända till slutet.


Jag höll på att gå i taket när Janne Josefsson berättade att den som utfört diverse attacker och hot endast dömdes till 80 timmars samhällstjänst. En pinsam dom från det svenska rättsväsendet och ett hån mot offren. Eller kanske snarare en politisk korrekt dom för det "goda våldet och hatet".


Jag har själv varit utsatt för AFA:s metoder med hot, ofredande och vandalisering. Har fått fönster krossade i min lägenhet vid tre tillfällen. Jag vet vad dessa människor utsätts för. Inte minst i psykiskt lidande. Något av det värsta man kan utsättas för är att förlora tryggheten i sitt eget hem/bostad. Att så fort man ser någon utanför fönstret titta extra noga och speciellt när det blir mörkt ute.


 

Fönster krossade i min lägenhet.


När man sedan ser dessa vänstermänniskor i programmet demonstrera med banderoller och tröjor med texten ”Free Joel” så blir man minst sagt mörkrädd. En människa som nu dömts till 6,5 års fängelse för mordförsök. Hur fan står det till i skallen på dessa personer? Men det framgår ju ganska klart av inslagen vilka personer det handlar.


Men det är ju samma kategori av människor i Kalmar som demonstrerar när vänstern/kommunisterna kallar och media lydigt rapporterar. Vi såg ju prov på detta mellan jul och nyår i Kalmar.


    


Minst sagt intressant att höra den journalist på Eskilstuna Kuriren säga att det är vänsterextremister som begår 95 procent av ”attackerna” och inte tvärtom. Han slår fast det med sådant efterttryck!


Givetvis har programmet väckt många känslor. Vänsterjournalister har svårt att dölja sitt missnöje mot Janne Josefsson. En journalist anklagar till och med Janne Josefsson för att vara nazist och SVP.


Martin Aagård på Aftonbladet försvarar Sebbe Staxx i en krönika.


”Men när det är dags för ställa någon mot väggen skippar Josefsson fotbollsklubbarnaoch väljer istället att förhöra popartisten Sebbe Staxx. Revolutionära fronten har nämligen figurerat i hans videos. Han talar överraskande väl för sin sak:

”Varför säger du det här till mig?” undrar han när Josefsson konfronterar honom med historien om gästarbetarna. En rimlig invändning.

”Jag vill spela in en autentisk bild av dagens Sverige” säger Staxx. Det är så här det ser ut just nu, menar han.

Och vem kan argumentera mot det? Det är Sebbe Staxxs demokratiska rättighet att göra vilka videos han vill. Det är till och med den yttrandefriheten man försvarar när man kritiserar våld som politisk metod.”

 

 

Jag kan inte annat än tänke på en annan film som varit på tapeten ganska länge men då råder det helt andra tongångar på kvällstidningarna. Inte minst hos Martin Aagård. Men då handlar det ju givetvis om politiska ”motståndare” och då gäller givetvis helt andra regler.



Hyckleriet visar inga som helst gränser idag när dessa vänsterjournalister står med byxorna  nere vid ankelknölarna tack vare Janne Josefsson och Uppdrag granskning.



Att SVT valde att sända detta program bara drygt två veckor för valet till Europaparlamentet är väldigt förvånande men väldigt positivt. Nu nämndes givetvis inte att Sverigedemokrater kanske är den grupp som varit mest utsatt för dessa vänsterextremister men det tror jag många tittare ändå räknade ut.


 


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards