thoralf

Alla inlägg under maj 2014

Av Thoralf Alfsson - 20 maj 2014 23:05

 

Kristina Winberg och Anders Blank på Larmtorget.    Foto Thoralf Alfsson


I lördags hade vi i Kalmar besök av Björn Söder och Kristina Winberg som är första namn på Sverigedemokraternas EU-valdsedel. Barometerns Anders Blank var på plats på Larmtorget och intervjuade Kristina Winberg och lyssnade en stund på Björn och Kristina. Jag förväntade mig givetvis en artikel i Barometern i måndagstidningen men det fanns ingen. Då hoppades jag att det skulle komma en artikel i tisdagsupplagan. Men inte heller då!

Däremot publicerade Barometern en artikel i måndagstidningen om att våra valaffischer blivit vandaliserade. Det var tydligen viktigare att visa vad "motdemonstranter" ägnar sig åt än att skriva om vår EU-politik.


Det är minst sagt avslöjande för Barometern som uppenbarligen inte är ett dugg intresserade av att skriva om Sverigedemokraternas politik utan endast om motdemonstranter. Just de som saknades på Larmtorget i lördags.


Jag mejlat Anders Blank på morgonen och frågat varför det inte publicerats någon artikel men inte fått något svar under dagen!


Inga motdemonstranter = Inga artiklar i Barometern.


Den "palestinasjal" som Anders Blank bär är ett vänsterattribut som riktigt skriker till mötande att Barometerns journalister är vänstersympatisörer. Om jag vore chef på Barometern skulle jag be mina anställda att inte bära sådana iögonfallade attribut i tjänsten då det påverkar synen på tidningen.


Om man nu vill framstå som en borgerlig tidning!


 

Idag läste jag en mycket bra debattartikel i Sydsvenskan angående vindkraften. Tyvärr finns det sju partier i riksdagen som inte begripit de fundamentala fakta som gäller för vindkraften. Istället ägnar de sig åt flumargument och floskler på grund av att de tror att de gör något bra för miljön och Sverige. Det finns betydligt viktigare frågor att ägna sig åt än att bygga vindkraftverk. Låt de som kan energiproduktion ta besluten inte ett gäng ”okunniga” politiker i riksdagen från 7-klövern.


"All vindkraftsel exporteras idag till nationalekonomisk förlust. Först importerar vi allt till vindkraften, sedan ger vi bidrag till verksägarna, sedan exporterar vi billig el som ger större konkurrenskraft till våra konkurrenter. Detta är kapitalförstöring av stora mått."


Mycket bra skrivet av Henrik Wactmeister! Sydsvenskan har redan plocket bort den från en synlig plats på deras webbsida då debattartikeln inte är politisk korrekt. Utan kan fungera som ett sänke för Miljöpartiet med flera.


Läs hela artikeln med rubriken ”Avbryt satsningen på vindkraft innan fiaskot är ett faktum”.

Av Thoralf Alfsson - 19 maj 2014 23:37

I lördags hade vi i Kalmar besök av Björn Söder och Kristina Winberg och båda våra tidningar, Barometern och Östran var på plats med journalist.


I måndagens Barometern blev det dock ingen artikel. Får hoppas att den kommer imorgon eftersom man intervjuade Kristina Winberg en längre stund. Det blev dock en artikel om de vandaliserade och stulna valplakaten. Läs artikel.


Östran hade dock ett större uppslag om torgmötet. Men eftersom det inte fanns några motdemonstranter så långt ögat kunde nå på Larmtorget blev det lite panik. Journalisten Conny Lindell letade dock febrilt efter någon kritisk person på torget enligt flera vittnesuppgifter. Han tycks dock ha kammat noll och fick istället ta hjälp av Kristdemokraterna som hade en aktivitet 200m ifrån Sverigedemokraterna.


Lögn, dikt och skam” var rubriken på den första artikeln. Så uttalade sig kristdemokraten Michael Anefur om den bild som SD påstås driva om tiggarna. En bild som jag personligen aldrig hört från någon annan.


“Den är pinsam för att alla debatter om tiggeri och hemlöshet blir så fel. De har stora bilar och tigger ihop 3 000 kronor per dag, säger man. Det är lögn och dikt och skamligt, säger Michael Anefur. De kan få ihop en tusenlapp eller 1500 kronor på en månad. Vi vet dessutom att de skickar hem 80 procent av pengarna de kan få till sina familjer.”


Michael Anefur skulle gärna få förklara mig hur någon kan överleva på 200-300 kronor under en hel månad. För det är det som Anefur påstår när han säger att de skickar hem 80 procent av det de tigger ihop. Då får de bara 20 procent kvar av 1000-1500 kronor.


Enligt min mening skulle det i så fall inte finnas några tiggare från Rumänien i Sverige. De skulle åka hem! Men det är säkert många som ”köper” Michael Anefurs lögner.


En majoritet av det svenska folket tycks dock tro på Michael Anefur och hans kollegor i 7-klövern. Det sovande folket! I andra EU-länder verkar det som uppvaknandet är på gång. England, Danmark, Nederländerna och Frankrike för att nämna några. Men i Sverige gäller ”tvärtom politik”. Det vill säga tvärt emot Sverigedemokraterna i alla politiska frågor.


Eller som Pat Condell säger ”Sweden goes insane”! Och då syftar han inte på Sverigedemokraterna.



 

Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2014 21:22

Dackarnas speedwayförare Alexander Edberg var ”oförsiktig” och skrev några inlägg på twitter om tjafset om tunnelbaneannonserna. Tydligen har Alexander Edberg och jag liknande uppfattningar om annonserna och ser det som rent trams. Han skrev två inlägg enligt Oskarshamns Tidningen.


”Någon har i smyg satt upp skyltar med antirasistiska budskap i Stockholms tunnelbana. Betyder det att man får säga negerboll osv nu helt utan att bli kallad för rasist?”


”Skulle inte vilja att min barn växer upp i ett land som gynnar ”dem”.”

 

Givetvis uppmärksammades detta av ”nätpoliserna” och Alexander fick stå till svars mot journalisterna på Nyheter24. Alexander Edberg svarade dock väldigt sanningsenligt på Nyheter24 frågor.


”Det är katastrof i min hemstad Eskilstuna. Där är det så hög invandringsprocent att det är helt otroligt. Jag känner folk som inte ens vågar gå ut på kvällarna på grund av det. Det skulle inte förvåna mig om det till slut är fler invandrare i Sverige än svenskar. Tittar man på Efterlyst är det ju 80 procent av alla brott som begås av invandrare.”

 

Givetvis blir han nu påhoppad för att han bara berättar sanningen. Men han får även frågan vilka han tänker rösta på i höstens val. Han svarar sanningsenligt på frågan och inte särskilt politiskt korrekt.


”Jag har nog tänkt att rösta på Sverigedemokraterna. Jag är inte rasist, utan tycker bara att vi ska satsa på våra egna istället för de som kommer utifrån.”


”Skulle mina åsikter vara ett problem får de väl säga till, men jag vet att det finns flera i Dackarna som tycker som jag.”

 

Dackarnas sportchef Mikael Karlsson reagerar kraftigt på dessa uttalanden och tar kraftigt avstånd från hans åsikter.


Jag tycker det är strongt av Alexander Edberg att våga stå upp för sina sunda åsikter och hoppas att han nu inte drabbas av mobbing av ledningen i Dackarna. Risken är väl stor att det dras igång ett mediadrev mot Alexander Edberg. Att berätta sanningen i det politiskt korrekta Sverige är förenat med vissa risker. Om man värnar den egna befolkningen före andra så kan man lätt stämplas som rasist.


Kanske dags för en kampanj ”HEJA ALEXANDER” som stöd.



Artikeln i Oskarshamns Tidning finns inte på nätet men läs artikeln i Nyheter24.


Missa inte Julia Caesars krönika med rubriken "Stanken kommer från vänstern"

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2014 22:27

 


Torgmöte i Kalmar idag med Björn Söder och Kristina Winberg. Inte så mycket folk men heller ingen som vände ryggen till. Det borde innebära att media skriver om vad Björn och Kristina sa under torgmötet och  inte enbart om motdemonstranter. Men säker kan man aldrig vara när det gäller media ;-)


Kristina Winberg berätta dock även en liten sak som gladde oss sverigedemokrater i Kalmar län och på Öland. Men det hoppas jag kunna återkomma till senare i ett blogginlägg ;-)


I dagens Barometern fanns det en artikel som jag reagerade på.  Malin ”fotbollsfrun” Wollin från Kalmar skall tydligen ha ett webb-tv- program där hon intervjuat en partiföreträdare för varje riksdagsparti. För Sverigedemokraterna är det Julia Kronlid som intervjuats. I artikeln bekräftar Wollin sina fördomar och kunskaper om Sverigedemokraterna på ett avslöjande sätt.


”Jag är journalist men jag tror att jag har glömt hur man håller sig neutral.”

 

Jag gissar att Gustav Fridolin knappast fick några kritiska frågor med tanke på hur Wollin uttryckte sig i artikeln.


”Vad var roligast?
– Det är ingen hemlighet att jag är lite småkär i Gustav Fridolin från miljöpartiet, så det var roligt att intervjua honom.

 

Det behöver väl knappast kommenteras mer än så. När Wollin får frågan vad som var svårast blir det dock ett helt annat svar.


”Jag är väldigt nöjd med alla intervjuerna utom den med Sverigedemokraternas Julia Kronlid. Det programmet kommer att vara plumpen i protokollet. Jag klarade faktiskt inte av det riktigt, är ju helt emot deras syn på invandring. Det är så svårt att hantera Sverigedemokraterna, hur man än gör känns det fel. Låter man dem inte komma till tals blir det fel, låter man dem komma till tals blir det fel, för då låter man dem föra ut sitt budskap.”

 

Vadå plumpen i protokollet? Fick inte Wollin de svar som hon önskade! Visade det sig att hennes fördomar och kunskaper inte stämde med Sverigedemokraternas politik? Den politiska korrektheten fick sig uppenbarligen en törn och då kallar Wollin det för en plump i protokollet. Tydligen gjorde Julia Kronlid en så bra intervju att det störde Malin Wollin.


Är inte syftet med programmet att tittarna skall lära sig mer om respektive parti? Wollins tycks ha en egen agenda när det gäller Sverigedemokraterna men det är hon inte ensam om.


När hon sedan fortsätter blir det än värre enligt min mening.


”Och hur man än gör verkar de inte ta någon skada, de får ändå röster. Jag vet att vi lever i en demokrati och att de röstats fram på demokratiskt vis men vad är det med folk som röstar på dem? Någon gång måste vi sätta ner foten.”

 

Malin Wollin borde lära sig lite mer om Sverigedemokraterna! Så kanske hon förstår varför så många röstar på SD. Men har man kvällstidningarna och Aftonbladet som födkrok så får man nog väldigt mycket vinklat eller falsk information om SD.


En titt på hennes blogg på Aftonbladet visar mängder av bilder på henne själv och alla intervjuobjekten, utom Julia Kronlid. Givetvis finns ingen bild på Julia Kronlid från SD, enda anledning är att hon företräder SD. Det hade ju sänt felaktiga signaler och kunnat få folk att rösta på SD! Eller vad är Malin Wollin rädd för? Det är så politiskt korrekt! Wollin tycker säkert att alla människors lika värde är viktigt men bara när det passar henne.


Julia Kronlid var tydligen inte lika mycket värd som andra politiker och därmed ville inte Malin Wollin vara på samma bild som Julia Kronlid och definitivt inte på hennes blogg i Aftonbladet. Detär en unken människosyn av Malin Wollin.


Läs hela artikeln i Barometern.

Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2014 08:01

Började dagen med en morgonrunda för att kolla våra valplakat. Tyvärr möttes jag av en bedrövlig syn. Nedsparkade valplakat, sönderslagna valplakat, vandaliserade valplakat och på vissa platser var valplakaten försvunna. Troligtvis flyter de i Kalmarsunds vatten. Givetvis kommer vi upprätta en polisanmälan.


Kan bara konstatera att samhället och skolan fullständigt har misslyckats med att utbilda dagens unga människor. Eller är det ett uttryck för det så eftersökta mångkulturella samhället. Utan tvekan håller jag på att förlora tron på Sveriges framtid och utveckling.


Men när argumenten tryter åker nävarna fram!


Det mest sorgliga är hur media och etablissemanget hanterar dessa yttringar i samhället eller snarare sagt inte hanterar det. Drabbar det Sverigedemokraterna så får vi skylla oss själva! Jag undrar vilket samhälle som media och etablissemanget vill ha?


Idag läste jag något i tidningen som jag kände stor avsmak inför men det kommer jag återkomma till senare idag. Det var mycket avslöjande!


Givetvis fotograferade jag förödelsen i Kalmar!


 

 

 


Det är ingen tvekan om mot vem dessa "sjuka" yttringar riktar sig emot. Kristdemokraterna och Folkpartiet räknas uppenbarligen till de goda av dessa vänsterextremister.

Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2014 17:15

Björn Söder och Kristina Winberg kommer till Kalmar imorgon lördag. Vid ca klockan 11:30 kommer de att finnas på Larmtorget.


Björn och Kristina besöker även Emmaboda klockan 10:00 innan de fortsätter till Kalmar. Eftr Kalmar åker de vidare till Karlskrona där jag tror att tiden är 14:30.

Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2014 23:06

Ikväll har man verkligen samlat ihop eliten i Debatt. Inte en enda kritisk person så långt ögat kan nå i studion. Programledaren och redaktionen har gjort ett väldigt dålig research inför programmet. De hade kunnat kolla på Lundegård Fritidsutveckling AB och mitt blogginlägg.


EU-parlamentarikern Cecilia Wikström berättar att hon gömt flyktingar i sitt hem. I princip har hon som politiker främjat att människor inte följer svenska lagar och beslut i det svenska rättsväsendet. Hon respekterar med andra ord inte det svenska rättsväsendet. En fin svensk politiker! Folkpartist!


Den ”gode” Bert Karlsson berättar sagor om att han inte är det minsta intresserad av vinster på flyktingförläggningar. Hur många tror på vad Bert Karlsson säger?


Igår damp Sverigedemokraterna riksutskick med valsedlar och lite information ner i alla svenska hushålls brevlådor. Något som väckt stor uppmärksamhet. När Socialdemokraternas information och valsedlar kom i förra veckan var det helt tyst i media och på sociala medier. Vilket hyckleri!


Kommentarerna i media visar på en enorm okunskap om hur samhällsinformation hanteras av Posten.


Jag har idag delat ut mitt egna informationsblad om min blogg i Lindsdal. Har delat ut ca 1000st. Flera av dessa har jag delat i handen till mottagarna. Inte en enda har varit negativ, utan jag har istället fått en klapp på axeln av ett antal personer och uppmaningen att jag skall köra försiktigt med min trehjuling ;-)


 


Imorgon kommer jag fortsätta med utdelning av informationsbladet som förhoppningsvis innebär fler läsare till bloggen. Hinner säkert ca 1000 hushåll även imorgon. Det retar säkert också ett antal politiska motståndare ;-)


Tillbaka till gårdagens riksutskick som diskuterats flitigt i media under dagen. Jag kan bara säga att jag har svårt att förstå var problemet ligger.


Sverigedemokraternas budskap och vad SD vill göra i EU-parlamentet kan knappast kallas för rasistiskt men det är kanske det som är problemet för vänstern.


  • NEJ TILL EUROPAS FÖRENTA STATER
  • BEVARA DEN SVENSKA MODELLEN PÅ ARBETSMARKNADEN
  • STÄRKT GRÄNSSKYDD
  • VISUMTVÅNG FÖR LÄNDER SOM MISSBRUKAR DEN FRIA RÖRLIGHETEN
  • BEVARA DET SVENSKA DJURSKYDDET
  • SVENSK JAKT SKA INTE STYRAS AV EU
  • INVANDRINGEN ÄR EN NATIONELL ANGELÄGENHETEN

Jag blir fundersam när personer som igår fick Sverigedemokraternas riksutskick uttalar sig enligt följande.


”Tagit emot och läst vad SD vill göra i EU-parlamentet och konstaterar att jag inte håller med om något... Känns helt rätt att inte rösta på dem.”

 

Skall man tolka det som man anser precis tvärtom?


  • JA TILL EUROPAS FÖRENTA STATER
  • SKROTA DEN SVENSKA MODELLEN PÅ ARBETSMARKNADEN
  • AVSKAFFA GRÄNSSKYDDET
  • FRI INVANDRING FRÅN TREDJE VÄRLDEN
  • SLOPA DET SVENSKA DJURSKYDDET
  • ALL SVENSKA JAKT SKALL BESTÄMMAS I BRYSSEL
  • INVANDRINGEN ÄR INGEN NATIONELL ANGELÄGENHET

Eller handlar det om att man försöker markera sitt avstånd från SD. Men inte inser vad det innebär!


 


Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2014 22:18

 


Jag kan inte säga något annat än att programmen Uppdrag granskning och Korrespondenterna just nu hjälper Sverigedemokraterna i valkampanjen. Något som är minst sagt förvånande! Det gör mig faktiskt lite oroad ;-)


Uppdrag granskning granskade förra veckan den vänsterextrema rörelsen i ett mycket avslöjande program. Idag handlade det om förra årets Husby kravaller. Att poliser dessutom kallade bråkstakarna för ”råttor” kan mycket väl starta nya bråk i Husby och på andra ställen nu när det skall bli sommarvarmt till helgen. I nästa vecka kommer dessutom granska islamister i Sverige som sticker till den arabiska våren för Jihad.


Gårdagens Korrespondenterna handlade om Afrikas islamister. Det räcker med dessa två citat för att beskriva vad det i grunden handlar om för islamisterna i Afrika oavsett om det är Boko haram i Nigeria eller al-Shabab i Somalia eller någon annan islamistisk grupp i Afrika.


 


Jag hoppas att det finns några personer i vårt land som ser kopplingen mellan alla dessa signaler i samhället och i omvärlden till den massinvandring som pågår till Sverige. Och därmed också bestämmer sig för att rösta på Sverigedemokraterna i de kommande valen.  Jag har svårt att tro att tittare av dessa program drar slutsatsen att vi skall öppna våra gränser än mer mot framförallt muslimska länder och därmed lägger sin röst på något av partierna i 7-klövern.


Jag kan bara känna mig nöjd över dessa program och undrar om alla vänster o miljöpartister på SVT är lika nöjda med att dessa program sänds under dessa EU-valveckor. Jag och SD tackar och tar emot för det lilla.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards