thoralf

Direktlänk till inlägg 25 maj 2014

TIGGARE OCH KLIMATÅNGEST

Av Thoralf Alfsson - 25 maj 2014 08:24

Idag kampanjar jag inte något. Jag skall gå och rösta men även besöka ett antal vallokaler för att se att allt går rätt till. Kameran skall med så att jag kan dokumentera brott mot vallagen. I eftermiddag är det även fotboll i Kalmar då stadens stolthet möter Helsingborg. Jag finns på läktarna och hoppas på tre nya poäng.


Igår var vi (SD) med vårt tält på Kvarnholmen i Kalmar och träffade många väljare som sympatiserar med Sverigedemokraterna. Tyvärr törs en del inte komma fram och prata med oss på grund av skämighetsfaktorn. Därför tror jag också att vi har ett betydligt större stöd än det som opinionsundersökningarna visar


    Under dagen var jag iväg och gjorde några inköp och passerade då flera tiggare. En politiker från ett alliansparti berättade då om en episod som utspelats tidigare under dagen.  Dessa två tiggare hade angripit en musikant som ville stå vid samma gathörn som dessa liggande eller sovande tiggare. Men det accepterades inte utan tiggarna hade till och med använt fysiskt våld för att få bort musikanten. Politikerna på plats ringde polisen eftersom de upplevde situationen obehaglig och hetsk. Polisen var snabbt på plats.


Resultat!  Tiggarna behöll sina platser och en något förskrämd musikant fick ställa sig 50-75 meter bort.


 


Jag anser att det inte är ok att ligga och sova i Kvastenhörnet som är korsningen mellan Storgatan och Kaggensgatan, knutpunkten på Kvarnholmen mitt i lördagshandeln. Om en a-lagare gjorde det skulle han snart få flytta på sig. Det är hög tid att polisen börjar avlägsna dessa sovande tiggare.


Dessutom kan man ju börja undra vad de sysslar med när vanligt folk sover på nätterna. Eftersom de uppenbarligen är så trötta mitt på dagen att de måste sova.


Igår lyssnade jag även på P1 och programmet Kropp o själ. I programmet intervjuades en person som led av klimatångest. Man tror knappt sina öron när man hör detta. Lite "märkligt" att programmet sänds just den valhelg! 

Miljöpartiet och andra klimatalarmister har verkligen uppnått sitt syfte när människor mår psykiskt dåligt på grund av alla dessa klimathotelser som miljöpartister och andra personer som media ger stort utrymme får uttrycka. Lyssna till programmet.


”David Jonstad drabbades av en stor och stark oro över klimatförändringar och den globala uppvärmningen. Han letade efter hus som låg så högt över havet som möjligt för att klara sig vid stigande vattennivåer och han blev arg på omgivningen som åkte till Thailand på semester.”

 


Det är horribelt hur dessa klimatalarmister lyckats lura människor till en sådan oro. Uppenbarligen litar de mer till vad klimatalarmisterna säger än vad de ser med sina egna ögon i naturen. Vad ser de för klimatförändringar när de synar sin egen hembygd?


 


Att Miljöpartiet fick 15,5 procent i den senaste opinionsmätningen är sannolikt ett utslag av denna ohederliga klimatskrämselpropaganda som fått stå helt oemotsagd under EU-valrörelsen. Jag kan i varje fall inte se några förändringar. Att vi fått en medeltemperatur som ökat några tiondelar de senaste hundra åren betyder i princip ingenting. Med största sannolikhet så tror jag att det är solen som är den största orsaken till detta. Inte människan! Men Miljöpartiet utnyttjar denna skrämselpropaganda maximalt, till och med på sin valaffischer.


Vi behöver fler människor i Sverige som klarar av att tänka självständigt!

 

PS

Till slut en uppmaning till er som skriver kommentarer. Nivån har utan tvivel sjunkit den senaste tiden. Mycket trams och tjafs! Om det inte blir en skärpning kommer jag införa moderering och bara släppa fram seriösa kommentarer.

 
ANNONS
 
Ingen bild

stjälpa

25 maj 2014 08:55

"Till slut en uppmaning till er som skriver kommentarer. Nivån har utan tvivel sjunkit den senaste tiden. Mycket trams och tjafs! Om det inte blir en skärpning kommer jag införa moderering och bara släppa fram seriösa kommentarer."

Om ett antal personer lät bli att tjafsa med Expo-gänget så kan det fungera. Synd om ett fåtal skall stjälpa för stora flertalet.

 
Ingen bild

Mattias

25 maj 2014 09:12

Kalmars poliser är ett gäng kärringar, liksom i övriga landet.

 
Ingen bild

Leon

25 maj 2014 09:26

@ Thoralf

Din kamera skulle ha varit högst önskvärd då jag i och för sig bara har min mors (88 år) ord som "bevis". När hon och en jämnårig vänninna besökte "Gränbybiblioteket" för förtidsröstning här om dagen fanns inga andra valsedlar än SD;s. Kan hända ett försök till valfusk ??

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Leon

25 maj 2014 09:37

@ Thoralf (igen)

Överhuvudtaget är alla "alarmistiska" uppfattningar beroende på okunskap eller högst subjektiva värderingar. Så även "islamiseringsalarmismen", "kriminalitetsalarmismen" och "tiggaralarmismen" skulle behöva närmare analyseras.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 09:39

Leon

Låter ganska osannolikt!

Att någon kunnat rensa 9 partiers valsedlar utan att någon märkt något. Jag förutsätter att ni sa till ansvariga för förtidsröstningen.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 09:42

Leon

Jag delar inte din uppfattning men har inte tid att ge mig in i en djupare diskussion varför.

Islamiseringen, Kriminaliteten och tiggarna är alla högst påtagliga förändringar i det svenska samhället och som alla upplevt i större eller mindre omfattning.

Men vad har du sett av klimatförändringarna i det svenska samhället? Är den globala uppvärmningen bra eller dålig för Sverige?

 
Ingen bild

Erik

25 maj 2014 09:48

Att du blundar för klimathotet när bevis efter bevis presenterats är en gåta.

 
Ingen bild

Hm

25 maj 2014 09:58

Propagandaorganet Sveriges Radio har arbetat för högtryck. Resultatet börjar nu visa sig i opinionsundersökningarna. Starkt jobbat, SR-koncernen!!

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 09:58

Erik

Svara då på mina frågor.

Men vad har du sett av klimatförändringarna i det svenska samhället? Är den globala uppvärmningen bra eller dålig för Sverige?


 
Ingen bild

Lena

25 maj 2014 10:03

"Vi behöver fler människor i Sverige som klarar av att tänka självständigt"
Det är så sant som det är sagt. Därför är det också bra med denna blogg där vi får säga saker vi har på hjärtat och även lära oss uttrycka detta på ett bra och rättframt sätt. Vi är många som upptäckt att det inte står rätt o riktigt till i samhället på olika nivåer. Det finns en brist i ansvar, girighet, och konflikttänkande. Förr förlitade vi oss på våra politiska ledare och/eller företagsledare, att de skulle ta hand om oss, att de alltid hade det bästa för sina ögon. Det gäller även inom media - vi trodde att den var objektiv och beskrev SANNINGEN. Det verkar som NÅGON inte vill att vi ska tänka för mycket själva utan bara följa fåran som redan är uppritad för oss. Det bästa som vi kan göra är att VAKNA UPP och VÄXA UPP och ta mer av eget ansvar. Det handlar om personlig utveckling bl.a och växande genom självinsikt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 maj 2014 10:29

Nu har jag avlagt besök i min lilla orts vallokal.
Alla valsedlar prydligt exponerade, ordning och reda hela vägen.
Trevliga människor, alla utom två känner jag väl.

Med tanke på vilken valsedel jag stoppade i kuvertet, får jag framföra ett stort tack för hjälp till mitt beslut:
Tack alla vrålande motdemonstranter.
Tack Soraya Post, Gudrun Schyman och Dror Feiler.
Tack alla journalister för ickeneutrala artiklar.
Tack till den lokale Vänsterpartisten som jämförde Sverigedemokrater med Nazister i en insändare i lokaltidningen. Debatten med dig blir snart och mellan fyra ögon, men inte på Valdagen.
Tack ett antal andra, ingen nämnd och ingen glömd...

Den som neutralt betraktar mig inser att det för mig fanns tre alternativ, men det blev pga. ovanstående och allt annat, tveklöst SD.

Du som tänker att din röst inte påverkar, gå ändå och rösta.
Vi lever i ett land där vi får välja valsedel själva och det finns ett antal olika att välja på.
Räkningen av dem är till 99,99% rätt.
Det finns tyvärr många länder där denna möjlighet endast är en dröm för innevånarna.
Så om inte annat, tänk på de som inte kan rösta och hedra dem med att gå till din vallokal.
 
Ingen bild

Leon

25 maj 2014 10:31

@Leon 09.37
Ang. alarmistiska uppfattningar
Jag tycker inte alls att Thoralfs miljöartiklar är alarmistiska på något sätt, tvärtom är de informativa och det behövs verkligen. Däremot är media som spyr ut sin galla och propaganda hela tiden mycket alarmistisk. Man kan nästa räkna på ena handens fingrar hur många gånger det förs en sansad debatt där ALLA (seriösa)får komma till tals. Här blir vi trampade på om vi har en annan uppfattning. Därför ska man inte bli förvånad om vi protesterar. DET ÄR FRISKT att gör det också. Att bara sitta tyst o lida hjälper inte mycket.
Det gäller även tiggeriet. Jag tar mycket illa vid mig när jag ser ofta unga människor som mycket väl skulle kunna ta ett jobb - men istället sitter vid ett shoppingcentra och tigger pengar i en mugg. Har du inte sett något av detta på senare år? Då rör du dig kanske inte ute heller? Att detta fortgår hjälper ju inte dessa människor. Enl. Centerns Annie Lööw så har Rumänien fått 200 MILJARDER kronor av EU för att ta itu med dessa problem, och vad händer? Det kommer bara fler tiggare. Detta sprider sig vidare. Jag har sett en ung kvinna, i vår lilla stad, som sitter blond, blåögd och totalt uppgiven och tigger. Det är inte alarmistiskt att tänka att detta måste sluta och att politiker tar sitt ansvar nu och åtgärdar problemet!!!!
Av islamismen tänker jag bara att vi och dom är inte kompatibla med varandra. Om de håller sig på sina territorier så är det OK, men inte att komma hit och utnyttja oss som gör rätt för oss. Till detta har vi politiker som hjälper DEM men inte oss. ÄR det alarmistiskt att tänka så? Du behöver gå till källan om vad protesterna kommer ifrån.

 
Ingen bild

Lena

25 maj 2014 10:36

OBS Kommentar från kl 10.31 är INTE från Leon utan från Lena. Det blev bara fel, för ivrig kanske, men den var adresserad till Leon.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 maj 2014 10:39

Skriver man i affekt, missar man ofta en del.
Ytterligare tack till mitt beslut:

Tack, Thoralf för en utmärkt blogg.
Tack till alla andra utmärkta sverigevänliga bloggar.
Tack alla sverigevänliga bloggkommentatorer.
Tack alla Sverigedemokratiska företrädare för kloka ord från riksdagens talarstol och i debatter över hela landet.

 
Ingen bild

Leon

25 maj 2014 10:51

@ Thoralf

Jag bemöter alla typer av "alarmism" med yttersta skepsis om inte "de braskande rubrikerna" kan stödjas med ett faktaunderlag som är helt öppet för kritisk analys och kan från en objektiv ståndpunkt bekräftas eller för den delen vederläggas.

När det gäller klimatförändringarna visar tämligen väl underbyggd statistik att de är en realitet. Ungefär 100 - 150 år av insamlade klimatdata visar på en allmänt stigande medeltemperatur. Men denna "trend" är inte något som är "nytt" eller som borde vara speciellt uppseendeväckande. Även "fossila" klimatdata som hämtats ur polarisarna (ibland 10- eller 100-tusentals år gamla) visar snarast på att klimatet långsiktigt varierar i förhållande till ett genomsnittligt "normalläge". De klimatdata som "alarmisterna" baserar sina "domedagsprofetsior" på är en i sig påvisbar men i högsta grad naturlig och kortsiktig trend. Därför är jag högst skeptisk till deras mer uppseendeväckande påståenden om dramatiska förändringar på kortare sikt. Jag tror knappast att Kalmarbor, Stockholmare, Göteborgare inom kort "blir blöta om fötterna" på grund av snabbt smältande polaris.

Nu var jag knappast på plats när min mor tänkt förtidsrösta för några dagar sedan och kan därför inte svara för sanningshalten i hennes påstående. Hennes reaktion på det hela får väl sägas vara präglad av uppväxten på 30- och 40-talen då hon och den "folkgrupp" hon tillhör utsattes för förföljelse, stigmatisering och utplåning på stora delar av europeiska kontinenten. Så hennes syn på SD är kan hända en annan än min. Nåja hennes reaktion var snarast bitande humoristisk - "det är som vid en måltid...de oätliga resterna blir kvar"

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Bengt-Åke Hansson

25 maj 2014 11:04

Vad märkligare, Är att dessa tiggare ofta har dubbelhakor.
Hur har de som påstår sig ej ha pengar till mat råd att äts sig till dubbelhakor och ofta påfallande ofta bukfettma?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 maj 2014 11:38

Precis hemkommen från lilla Bergas vallokal i Högsby kommun ,inga problem en försvarlig bunt med SD-valsedlar fanns , dock var inte sveriges flagga hissad vilket jag påpekade men det visade sej vara barnen som lyckats dra igenom snöret ! Bus .

 
Ingen bild

Sven Dacke

25 maj 2014 11:42

Konstig med alla dessa miljö allarmister, och så liten debatt om GMO.

Genmanipulering av grödor och djur och förmodligen snart människor, och där forskarna leker Gud.

Det är ett jävla liv om "rashygien" när Hitler höll på, inspirerad av Svensk forskning grundad av Bodeförbund ( Centern) och Socialdemokrater

Nu är vi ännu längre på väg, och till min besvikelse är SD för Genmanipulering

Vet SD vad det innebär, i så fall är det ännu värre, hoppas det är tillfälligt oförsånd.
I går Lördag var det en Välsdag MOT GMO och dom multiföretag som driver utvecklingen

 
Ingen bild

SM811

25 maj 2014 11:48

Känns skönt att röstat för "MER SVERIGE MINDRE EU"
SD 2014

 
säkra röster

säkra röster

25 maj 2014 11:52

Två röster till som kan läggas till det stora antalet röster på SD idag.

http://Säkra röster

 
Ingen bild

hackad?

25 maj 2014 12:49

Misstänker att du är hackad, Thoralf.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 13:20

Sven Dacke

Jag har aldrig förespråkat GMO men det finns några som gör det i riksdagsgruppen. Men det finns även negativa. Jag anser att försiktighetsprincipen skall gälla GMO!

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 13:22

Hackad

Ja, jag blir minst sagt fundersam när jag såg kommentarerna. De är nu raderade!

 
Ingen bild

Mona

25 maj 2014 14:12

Ja tyvärr har SD missat GMO-frågan, som är så otroligt viktig att folk t.o.m röstar på FI, Miljöpartiet och V - enbart på grund av att de säger nej till GMO!!! Riktigt synd och skandal att det skulle behöva bli så. Jag har flera gånger kontaktat SD och Josef Fransson men tyvärr så är han pinsamt okunnig i ämnet!
http://sverigedemokraterna.se/2011/11/19/josef-fransson-gmo-fakta-och-villfarelse/

Nu har man skickat många många röster åt fel håll pga detta!!

 
Ingen bild

Hacke

25 maj 2014 14:22

Förtidsröstade i veckan. Allt o k i vallokalen.
Har f ö precis kommit hem efter Mors dag-uppvaktningen med lite tillhörande politiksnack. Fick bl a höra att en av hennes grannar hade uttryckt denna paradox:
- Jag håller med Jimmie Åkesson i allt han säger, men ett sådant parti kan man ju inte rösta på!?
Snacka om att ha svalt etablissemangets främsta "argument" - skrämselpropagandan.
I övrigt var hon övertygad om att sd skulle gå fram ordentligt efter att ha lyssnat av tongångarna bland vänner och bekanta under senare tid. Alla hon känner, utan undantag, är emot rådande invandringspolitik samt att de odemokratiska aktionerna mot Åkesson under hans "Eriksgata" bara väckt ytterligare sympatier för sd.
Det ska bli väldigt intressant att följa valvakan ikväll men framförallt den kommande i september.

 
Ingen bild

hackad?

25 maj 2014 14:22

Även säkra röster tillhör det hackade, leder ingenvart, möjligen något elakt som laddas in när du trycker på länkarna.

Byt lösenord fort.

 
Ingen bild

Sven Dacke

25 maj 2014 14:36

Har sett att SD röstat för GMO men inte att Josef Fransson vas så stark anhängare, kanske påverkad på samma sätt som folk inom LRF.

Valet till EU är redan lagd på SD men kanske dags att se om det kommer fram mera om SD + GMO, och då kanske ?

 
Lotta

Lotta

25 maj 2014 14:55

En liten upplysningsfilm värd att titta på.

http://youtu.be/EDJyTrlRbmE

 
Ingen bild

seb

25 maj 2014 15:24

Jag ser inte att glaciären smälter från mitt fönster, men det betyder ju inte att den inte gör det. Du kan ju se till hur många naturkatastrofer som skett senaste 20 åren och de

 
Ingen bild

seb

25 maj 2014 15:26

förskjutningar i årstider som skett här. Sen vore det intressant och veta om SD även skulle skicka polisen på gatumusikanten eller bara tiggarna?

 
Lotta

Lotta

25 maj 2014 15:51

@Seb

Hur vet du att de senaste årens naturkatastrofer beror på människan och inte en naturlig cykel? Sedan skulle jag gärna vilja ha svar på varför de rumänska medborgarna är Sveriges problem? Räcker det inte för Seb att vi redan har den mest sinnessjuka massinvandringen av av alla utan det är även vår plikt att vara socialbyrå till alla världens fattiga? När tycker du Seb att vi gjort tillräckligt? När har vi tagit hand om tillräckligt många? Var går din godhetsgräns?

http://youtu.be/EDJyTrlRbmE

 
Ingen bild

Onkel Sven

25 maj 2014 16:22

En mycket upplysande film "LOTTA", är dålig på engelska men förstod innehållet ändå ! Jevla bedrägeri !

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 16:47

Det är ingen fråga längre om människan påverkar klimatet, all forskning visar på det. Det finns ingen seriös forskare som inte säger att människan är orsaken till klimatförändringar. Frågan är också varför vi inte ska göra något? Även om det inte är så att människan har påverkan, varför inte ställa om till ett grönt och hållbart samhälle? Fråga de människorna i de mest utsatta delarna av världen om de märkt av klimatförändringarna så lovar jag att de kommer säga ja.

Ang filmen. Så vadå? Att en kvinna i NY tigger pengar på falska grunder betyder att alla tiggare är organiserade kriminella typer? Som vi ska skicka polisen på? Ska vi göra samma sak med gatumusikanten?

Jag anser att den fria rörligheten är en av fördelarna med EU att vi då får hit människor som försöker få en bättre tillvaro har jag inget emot. Utan invandring hade Sverige inte klarat sig, så är det. Sen kan ni skrika högt om att alla invandrare går på bidrag eller är kriminella, men det säger mer om er än om invandrare.

 
Ingen bild

pelle2

25 maj 2014 17:10

Solen seb, solen styr klimatet, ta reda på varifrån dom forskarna du hänvisar till, får sina pengar ifrån, så får du se på hyckleri av störa mått, man biter inte den hand som föder en, detsamma gäller pressen och presstödet.
Synd att du inte kan sätta dej in lite mer hur det fungerar här i världen.

Pelle2

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 17:16

@Pelle ge mig en länk eller hänvisning till en seriös forskningsrapport som visar att människan INTE påverkar klimatet så ska jag läsa. Frågan är ju dock fortfarande också, varför ska vi inte ställa om till ett grönare och mer hållbart samhälle? Oavsett vems fel klimatförändringarna beror på?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

25 maj 2014 17:25

Människan påverkar klimatet, ja, det är nog alla överens om.

Frågan är hur mycket människan påverkar klimatet och på vilket sätt.

Nästa fråga är om det är i en negativ riktning och om behöver göra någonting åt det.

Om vi skall göra något åt det, vad skall vi då göra?

Allting utom den första meningen är forskarna oeniga om.

Angående tiggare så får man från visst håll alltid höra att ingen tigger om dom verkligen inte behöver det. Filmen är ett bevis på att det inte stämmer.

För övrigt är det inte första hand invandringen från övriga EU som de flesta här motsätter sig utan invandringen från länder utanför EU. Även Socialdemokrater och Vänstern har synpunkter på att arbetskraft kommer från andra EU-länder och att det resulterar i prisdumpning.

 
Ingen bild

Hood

25 maj 2014 17:40

Den outtröttlige Thoralf kämpar på,du ska veta att du har mitt stöd tll 100%.Jag hoppas att partiledningen tänker OM och ger dig en mer offensiv plats inför nästa val.Keep up the good work!

 
Ingen bild

rätt att bevaka rösträknandet ?

25 maj 2014 17:44

har hört att det lagligt rättighet att vanliga väljare som inte är anställda som valförrättare har rätt att stanna kvar efter att vallokalen har stängt och kolla så det inte fuskas undan valsedlar eller SD valsedlar bedöms som ogiltiga.

man kan läsa på hos valmyndighetens hemsida

 
Ingen bild

pelle2

25 maj 2014 17:49

Seb
Om du går in på en blogg som heter, anthropocene, jag hoppas att jag stavade rätt nu seb, du kan väl gå in där o kolla runt lite.
Jag kan hålla med dej till viss del, detta konsumsionssamhället har ju gått för långt, helt klart, allt ska bygga på tillväxt och det är sjukt, tycker jag, detta kommer aldrig att hålla i längden.Men att lägga mi röst på Mp skulle jag aldrig göra i och med att dom har denna sjuka invandring på agendan.

Men du seb hur är ditt tänk där, med invandringen menar jag? Tänker du att du vet att invandringen ställer till massor med problem i samhället som vi inte hade förut fast det gör inget, eller tänker du att det finns inga stora problem med invandringen, vilket är ditt tänk?

Pelle2

 
Ingen bild

Oskar

25 maj 2014 18:01

Lyssna här.. Tydligt och rakt av en SD företrädare..
Tydligt nedklippt/ihopklippt intervju men ändå..

http://avpixlat.info/newsdesk/distriktsordforande-sd-sodermanland-intervjuas

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 18:47

@Pelle. Bra att du inte heller ställer upp på detta konsumtionssamhälle.

Ang invandring så ser jag ett problem med att människor inte integreras och kommer med i samhället. Vilket det finns många anledningar till. Bland annat tycker jag vi måste ha en rättvisare fördelning mellan kommuner så att inte alla nyanlända hamnar i samma område. Sen tycker jag det är att göra det lätt för sig att bara prata etnicitet och inte väva in en klass och maktanalys när vi pratar invandring.

 
Ingen bild

Tack för tipset Oskar

25 maj 2014 18:54

Ytterligare en reporter som Ekrot får ringa upp och dra ned byxorna på
"Människor som har lyckats fly under svåra förhållandet till Sverige"
Ja till Sverige kostar det ju inget att ta sej.

Lyssna på radions upplägg anklagande med dolt hat.

Oskar här har du Sveriges rätta problem , vänsterfascism i statlig tappning
Intervjun kan med fördel användas i utbildningssyfter om Sveriges DDR tid

 
Ingen bild

Nu skall vi äntligen få veta

25 maj 2014 18:59

Seb : Hur många invandrare kan Sverige ta emot varje år om man kör på dina förslag, mycket tacksam för svar

 
Ingen bild

OH

25 maj 2014 19:13

Det vore intressant att få veta vad dom menar med grönt och hållbart.
Ska vi lägga ner Volvo,Scania, LKAB, Järnbruken, Skogsindustrin, Flyget m.m Ska vi återgå till häst,vagn och segelfartyg.

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 19:25

@Nu ska vi äntligen få veta:

Jag ser ingen fast siffra som går att säga. Rent ideologiskt så är jag ju motståndare till detta med gränser överhuvudtaget och röstar gärna för fri invandring. Till skillnad från SD så ser jag inte invandringen som en kostnad utan något som berikar och ger till samhället. Jag tippar på att du inte delar min mening i detta dock

 
Ingen bild

Rune

25 maj 2014 19:27

rätt att bevaka rösträknandet ?
Helt riktigt! Rösträkningen är offentlig! Det är bara att gå till närmaste vallokal och sitta ner och titta på när rösterna räknas.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 19:39

Seb

För mig är det obegripligt att du så fullständigt blundar för kostnaderna. Hur tror du att vår välfärd finansieras? Genom ideelt arbete?

Arbetar du och betalar inkomstskatt eller studerar du fortfarande?

 
Ingen bild

Nu vill vi verkligen veta

25 maj 2014 19:46

Kostnad är en kostnad, som svenska folket tvingas betala sannolikt går hela skatteuppbörden som svenska kvinnor skattar för till kostnaden för invandringen, är du feminist ?

Återigen hur många invandrare har Sverige råd med då dom flesta kostar miljoner per styck, vad du tycker kan man inte styra ett land på
Du känner till begreppen skatteuppbörd, budget, socialförsäkringar ?
Hur tänker du när du trollar dessa verkliga begrepp ,för att du känslomässigt tycker, förklara för oss andra som undrar

Varför tror du SD växer i Sverige och dom andra partierna i Europa jo just för sådana som dej hur känns det ?

Du tycker upp SD mot minst 30% till 2018, kass taktik va

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 19:51

Thoralf. Jag arbetar heltid och har gjort så, förutom ett par kurser på universitetet, sedan jag slutade gymnasiet för 10 år sedan.

Vilka kostnader menar du? De 250 miljoner som SD tagit fram? Som till viss del bygger på antaganden? Ta anhörighetsinvandringen där 2 tredjedelar blir självförsörjande, låter som en rätt bra deal för Sverige med tanke på att vi inte betalat något för utbildning eller sjukvård etc för dessa innan de kom hit. Nu är de här, försörjer sig själva och betalar skatt.

 
Ingen bild

Du skal inte tro på allt dom slår i dej

25 maj 2014 19:56

Kostnaden med allt inräknat är 300-500 miljarder per år
Sannolikt allt skatt som svenska kvinnor arbetar ihop
SD har beräknat en besparing på 118 miljarder på 4 år du har icke en siffra rätt.
Avslutar härmed ett meningslöst meningsytbyte finns det inte mera realism så får det vara

 
Ingen bild

Glömde en sak

25 maj 2014 20:03

Seb runt 50% får NÅGONSIN ett jobb i Sverige det finns statistik på det
Fast du tror väl fortfarande på självförsörjning ?
Det är här vi vill ha din förklaring inte en massa vänstermambojambosnack som du blivit itutad
Det finns lurad, mera lurad ,och så Miljöpartist

 
Svensson

Svensson

25 maj 2014 20:04

Fattar inte alliansregeringen att dom skämmer ut sig, när dom låter tiggare tigga i Sverige,vilket Sverige vill alliansregeringen skapa ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 20:07

Ok, så skrev fel på miljoner istället för miljarder. Annars är inget med mitt påstående om att två tredjedelar av anhöringsinvadrarna blir självförsörjande felaktigt. I alla fall inte om man ska tro Avpixlat

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 20:09

Men att 50% aldrig får ett jobb, vad byggs det påståendet på? Källa på den siffran? Sen som jag sa, är det att göra det lätt för sig att inte väva in en klass och maktanalys i beräkningen.

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 20:11

Plus att siffran 250 miljoner som SD sägs kunna spara inte alls är felaktig om du då räknar per år

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 20:20

På frågan varför jag tror att SD växer så ser jag det som så att högerpolitik förder partier som SD. Se när Ny Demokrati kom in, vilka styrde då? Nedmonterar man välfärden och gör det svårare för människor att klara sig så skapar det sen en oro bland människor. Presenterar då ett parti som SD en Quick fix där det bara är att kasta ut invandrarna så tror jag många kan köpa det. Faktum är ju dock att SD varit med och röstat fram nedmontering av välfärden för att sedan skylla på invandrare när det inte finns pengar

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 20:27

Seb

Du nämner flera siffror som du bör ange en källa till. Att 2/3 delar av anhöriginvandringen skulle vara självförsörjande till exempel. Källa till det! Menar du att de som går på nystartsjobb, instegsjobb, lönebidrag, aktivitetsstöd eller studerar med studiebidrag/ studielån är självförsörjande. Jag misstänker att det är detta som döljer sig bakom någon siffra som du sett någonstans. Det kallar inte jag för självförsörjande! Gör du?

SD har aldrig uppgett siffran 250 miljarder i någon beräkning. Däremot finns det andra som kommit fram till den siffran. Senast docent Jan Tullberg i boken Låsningen.

SD har dock beräknat att vi skulle kunna spara drygt 100 miljarder kronor på nyinvandringen om den minskades med ca 90 procent under en 4 - års period.

Kpm nu med källor till dina uppgifter!

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 20:33

Thoralf: jag syftar på den annons som publicerades i DN om invandringens kostnad. Den sågs väl som trovärdig bland Sverigevänner?

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 maj 2014 20:35

@Seb.
Om du ska gnälla över de siffror som framförs av SD över invandringens kostnader, kom då med andra som är framtagna på ett ännu bättre sätt.

För saken är den att ingen vet exakt kostnaden.
För ingen har fått ta fram den. För att ingen utom SD VILL ta fram den...
Den dagen en exakt siffra kommer fram, då "exploderar" Sverige...

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 20:37

Seb

Var det Sverigedemokraternas annons?

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 20:37

Så alla siffror från SD är bara antaganden? Det finner jag inte svårt att tro

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 20:39

Thoralf. Det var annonsen från debattförlaget ang boken "invandring och mörkläggningen" jag syftade på

 
Ingen bild

Hacke

25 maj 2014 20:51

Tänkte jag skulle stålsätta mig och försöka följa valvakan i statstelevisonen. Men fick genast slå de planerna ur hågen vid åsynen av den inbjudna proffstyckartrion Mona Sahlin, Cecilia Malmström, Alexandra Pascalidou.
Tre sd-hatande kvinnor ur det medie/politiska vänskapsförbundet. Något av rekord t o m för att vara public service?
Får i väntan på de första rapporterna glädja mig åt att såväl Front National som Dansk Folkeparti ser ut att bli störst i respektive länder.

 
Ingen bild

Tommy

25 maj 2014 20:53

Kan tycka att det känns mer trovärdigt om man använde ett bloggnamn som man stod för. Tror inte alla dessa nya signaturer är helt nya skribenter.
Och nej: Jag är bara Tommy.

För övrigt: Det är väl inte helt enkelt att hitta ett sätt att räkna på vad invandringen kostar.
Om nu Jan Tullberg kommit fram till en summa kan man kanske inte ta den som en absolut sanning.
Det finns högutbildade som förnekar Förintelsen, tror att Mossad låg bakom 9/11 och att man aldrig varit på månen.

Det kan ju även vara så att många tycker det känns ok att skatta bort en summa varje månad för att hjälpa människor från andra länder.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 20:53

Seb

Men det var ju inte Sverigedemokraternas annons.

I annonsen finns dessutom inga siffror över vad invandringen kostar. Du har med andra ord inte koll på fakta.

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 21:00

Jag slänger mig inte med siffror om kostnad som inte SD uppgett. Jag sa att SD påstår sig kunna spara 250 miljoner per år om vi minskar invandringen. Det är väl inte felaktigt?

Ang annonsen så sa jag inget om kostnader bara att den säger att 1/3 av anhöringsinvadrarna blir beroende av försörjningsstöd. Vilket då som jag tolkar det betyder att 2/3 blir självförsörjande. Sen sågs den annonsen som trovärdig bland SD och Sverigevänner. I alla fall verkade det så då de körde rätt hårt om både boken och annonsen på Avpixlat

 
Ingen bild

Håll dej till korrekta siffror

25 maj 2014 21:02

Seb : Undersökningarna kan du hitta på bla Linneuniversitet i Växjö
Bla har en grupp som kom från Balkan tex 51% i förvärvsarbete på 30 år i Sverige osv, räkna hem det med din Kalle Anka miniräknare.

Denna typ av miniräknare är vanlig i svenska skolan och visar alltid plus på migration ,vilken knapp eleven än trycker på ,kallas visst för hjärntvätt i övriga världen

Du får ta reda på det du är skyldig att göra som samhällsmedborgare
För du låter väl inte ombud ragga åt dej på krogen också ?

När klasserna kommer upp då vet man att man pratar med en kaviarvänsterfascist oftast knappt torr bakom öronen efter födseln. Senast dom marscherade på gatorna var 30-40 talet och nu i Sverige 2014 en tomte sög polisen in med en saxofon i näven.
Järn eller aluminium vad tror du Seb, "saxofånskandalen" ?
Nu går man helt schizofrent omkring och skriker "Inga av oss själva på gatorna" ?

När Lenin pratade om klasser menade han grundskolan i Ryssland sedan var det tydligen någon med dålig hörsel som trodde det gällde att dela in folk i vi och dom, dvs dom som inte tycker som vi skjuter vi bra va Seb, en enkel lösning fråga 250 miljoner mördade
Tycker du det är tufft att vara vänster alla människors lika värde ?

Varför försvarar du ett totalt migrationsfiasko, vi är många som vill veta det, snälla svara, utan känslomässiga fnoskler och fejkade siffror ge oss ett svar varför försvarar en del människor ett totalt fiasko värst i hela Europa i Sverige.

Varför låtsas du bry dej om berikarna ,större delen av av Sverige ruskar ju bara på huvudet åt denna patetiska vurm

Festen är slut för vänsterfascisterna bara att acceptera det Seb
Väl möt på valnatten 2018

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 21:11

Men jag slänger mig bara med uppgifter som kommer från SD eller Sverigevänner själva. Alla invandrare är inte från Balkan så redan där går det inte att generalisera.

Se Vetenskapens Värld om klyftor. Ett tips så där. Finns på playen.

Nu får ni dock ursäkta mig. Jag ska se valvakan och vara nöjd över att feministerna kommer in och verka bli lika stora som SD.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 21:11

Seb

Det var med andra ord siffror helt tagna ur luften eller dina egna antaganden.

 
Ingen bild

Seb

25 maj 2014 21:18

Det var det ju inte. Det var ju hämtat från annonsen som alla Sverigevänner stod bakom.

 
Ingen bild

Hellre Emil i Lönneberga än handgranater

25 maj 2014 21:33

Seb : Kom ihåg vad du satt och skrev här den dagen du skall lyfta din pension,idag har du i bästa fall 50% , lycka till med ditt politiska kunnande verklighten slipper du aldrig undan

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 21:35

Seb

250 miljarder kronor var fel. 2/3 delar var ditt eget antagande. Båda var fel!

 
Ingen bild

Bodil i Alvik

25 maj 2014 22:18


Fotboja för Dror Feiler och besöksförbud på SD-möten

 
Ingen bild

Malte The Swede

25 maj 2014 22:24


Fotboja och besöksförbud på SD-möten både för galningen Dror Feiler och alla andra galna vänsterhuliganer.

 
Ingen bild

Derva

25 maj 2014 22:26

Hallå Thoralf! Har du några kommentarer runt Peps Persson eventuella stämning av dig?

 
Ingen bild

Thoralf A

25 maj 2014 22:33

Derva

Vad yrar du om?

 
Ingen bild

Stundtahl

25 maj 2014 23:05

...där satt den, 2 mandat för SD Hurraa!!

 
Ingen bild

Stefan A.

25 maj 2014 23:12

Nu ser det bättre ut FI jublade för tidigt....

 
Ingen bild

Hacke

25 maj 2014 23:13

Deppigt nu hos Stasi-tv som haussat Fi och i vanlig ordning dissat sd. Yeees!!!
Reporter Pontus Mattsson tycks ha flytt från sd:s högkvarter när folkets röst slog till med full kraft ännu en gång. Det här bådar mumma inför september!!!

 
Ingen bild

Lotta

25 maj 2014 23:16

Det politiskt obundna Sveriges Television förnekar sig inte. Vore det inte mest normalt att intervjua det parti som ökat allra mest sedan förra EU-valet?

 
Ingen bild

Stundtahl

25 maj 2014 23:23

-sorry för ot i ovanstående inlägg Thoralf....man blir så glad över vår framgång.

 
Ingen bild

Tommy

25 maj 2014 23:26

Ett par reflektioner:
Förstår inte Sossarnas stora jubel.
Nu hoppas jag att M och S vågar bli lite mer ideologiska och inte vara i mittensymbios i kamp om medelklassväljarna. Det har gett utrymme för Mp, SD, FI och Vänstern.
Väljarna verkar inte våga stå för sina SD-sympatier i vallokalundersökningar.
Störandet av SD har snarare gjort SD större.
SD borde få mer utrymme i tidningarnas löpsedlar,
FI och MP får all cred för sina superval.
Tyvärr undrar man över hur många procent SD hade fått om de bägge toppnamnen hållt samma kvalitet som Åkesson.
Man måste våga börja diskutera invandringen annat än för/rasist.
Adaktusson blev visst en räddning för KD.

För övrigt kan man undra hur det ska gå med EU.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 maj 2014 23:30

Varför så många inbjudna kommentatorer som är Vänster och Sossar? Och varför ingen från SD? Neutralt SVT??

 
Ingen bild

Ronny

25 maj 2014 23:32

Ännu ingen intervju av SD kandidater hos SVT ! KL.23.31 Det är ju sjukt............

 
Ingen bild

Göta

25 maj 2014 23:52

PUBLIC SERVICE VANN SVENSKA EU-VALET
Propagandan i SVT och SR lyckades till 100 procent! Med en i stort sett dagligen återkommande MP-Fridolingosse i SVT och radion de senaste 8-10 veckorna och en tjattrande Fi-Schymantant minst ett par gånger per dag de senaste 2-3 veckorna, lyckades Public Service ge dessa båda Sverigehatares partier en raketliknande höjning de allra sista dagarna. Ett bevis på vilken enorm genomslagskraft radion och i synnerhet TV:n har.

Men med tanke på allt demoniserande och alla lögner om SD och om multikulturens välsignelse och berikande av vårt land i samtliga medier så är det inte direkt dåligt med ca 10% för SD.

 
Ingen bild

Göran

25 maj 2014 23:52

Vad gnäller bolsjevikerna för ? De är ju med sina över 500 mandat i majoritet i EU-parlamentet ! Är dessa eftergiftspolitiker rädda för att de nationella krafterna växer sig allt starkare ? Någon måste ju dock när allt kommer omkring svara för självbevarelsedriften.

 
Ingen bild

Göta

25 maj 2014 23:56

PS
Reinfeldts och övriga alliansens fjäskande för MP har självklart också gjort sitt för MP:s ökning, samtidigt som det har sänkt Reinfeldts eget parti riktigt ordentligt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 maj 2014 00:07

Tittat lite på Aftonbladets sida och deras valresultat lokalt. Mycket höga siffror för SD på vissa platser. Detta kommer att skaka om många kommuner...

 
Ingen bild

Tv-Tittare

26 maj 2014 00:15EUROPA HAR VISAT ATT DE ÄR LESS PÅ PAJASER.

******* GAME OVER ******

För alla dessa förljugna PK-Kommunister som vill ge bort andras pengar.

 
Ingen bild

Derva

26 maj 2014 11:30

Jag refererar till denna gamla artikeln:http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/peps-jag-avskyr-sd(1746005).gm
Vad hände sen? Blev det en stämning och isåfall vad hände?

 
Ingen bild

Marie

26 maj 2014 21:18

Lite enkel fakta till er som inte tror på växthuseffekten.

Det petroleum vi utvinner nu kommer från döda växter och djur från flera miljoner år sedan. Vi plockar alltså upp all denna energi som tidigare har legat under jordens yta utan att påverka atmosfären, och sprutar ut det i vår atmosfär. Absolut att jordens klimat har ändrats över miljoner och tusentals år, men att det går så fort just nu är pga all den här lagrade energin som vi plockar upp, som måste ta vägen någonstans. Vid långsammare förändringar i jordens klimat hinner växter och djur anpassa sig, men i den takt som klimatet förändras nu hinner varken människor, djur eller natur att anpassa sig. Och ni som tycker att om det inte påverkar Sverige (det kan både bli varmare och kallare här, kallare om golfströmmen ändras) kan ni väl fundera på hur det påverkar andra länder och ALLA DESSA HEMSKA FLYKTINGAR som kommer vilja flytta hit pga det. Så ni som röstar på SD borde egentligen var de mest miljömedvetna. Men ni tänker kanske inte så långt. www.petroleum.co.uk/formation
sv.wikipedia.org/wiki/Golfströmmen

 
thoralf

thoralf

4 juni 2014 20:04

THORALF ÄR SÅ JÄVLA INSATT I KLIMATPOLITIKEN SÅ LYSSNA NU PÅ VÅR STORE VÄDERGUD THORALF. DU STORE FÖRSTÅSIGPÅARE. SÅKLART DET BARA ÄR TRAMS DETTA MED KLIMATET. ÅH DU STORE THORALF, SYND ATT VI INTE SER DIG I TV VARJE KVÄLL. DU STORE , VI AVGUDAR DIG.

http://www.thoralf.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se