thoralf

Direktlänk till inlägg 6 maj 2014

KOSTNADER RÄTTSVÄSENDET KALMAR LÄN

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2014 00:12

För några dagar sedan tog jag upp kostnaden för kriminalvården i Kalmar län eller rättare sagt de enheter som finns i länet. Kostnaden för 2013 ligger på ca 290 miljoner kronor.


I mitt arbete att kartlägga invandringens kostnader på lokal nivå hittar man både det ena och det andra. Samtidigt som man lär sig en hel del nya saker.


Varje svar jag får innebär ofta att det går att ”borra” ännu lite djupare i en fråga.


Här kommer en liten sammanställning på vad rättsväsendet kostade i Kalmar län under 2013.


   


722 miljoner kronor! Tänk om människor kunde sköta sig och inte begå några brott. Vad pengar vi skulle få till välfärden. Varför importera problem och brottslighet? Varför inte införa hårdare gränskontroller där människor reser in och ut från vårt land.


Hur stor andel av dessa 722 miljoner kronor kan då hänföras till invandring. Enligt SCB har drygt 14 procent utländsk bakgrund i Kalmar län. Det skulle iså fall innebära att ca 100 miljoner kronor inom rättsväsende skulle kunna härledas till kostnader som uppstått genom invandringen.


Men samtidigt vet vi att brottsligheten är högre bland invandrare än bland svenskar vilket flera undersökningar som BRÅ gjort också bekräftar.


I Jan Tullbergs bok Låsningen har han gjort en viktning när han beräknar invandringens kostnader när det gäller kriminalitet enligt följande.


”Offentliga kostnader bör viktas upp för en grupp om den åsamkar det offentliga högre kostnader än i proportion till sitt antal.

 

Baserat på den analysen viktar jag upp kostnader för kriminalitet till 2 för invandrare och behåller vikten 1 för svenskar. Motiveringen är att invandrarna är proportionellt mer kriminella än svenskar med en faktor 2,5 för generell kriminalitet och drygt 4 för tung kriminalitet.”


Det är med andra ord ingen överdrift att vikta upp till 2 enligt Jan Tullberg.


En ny beräkning visar då att kostnaderna för rättsväsendet och invandringen i Kalmar län i så fall skulle vara drygt 180 miljoner kronor. Sannolikt är kostnaden ännu högre då jag inte tagit hänsyn till de kostnader som direkt kan hänföras till 100 procent på invandringen eller asylprocessen.


I min sammanställning över kostnaderna för de 12 kommunerna i Kalmar län kommer jag nu fördela dessa kostnader (182 miljoner kronor) enligt den andel av befolkningen med invandrarbakgrund för respektive kommun. Utan att jag räknat närmare på det kommer sannolikt ca 40-50 miljoner hamna på Kalmar kommun. Detta kommer jag redovisa senare i min sammanställning.


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser och lyssnar till följande inslag från Radio Skaraborg. SD Lidköping anklagas för att länka till min blogg! Man tror inte att det är sant.

Man har en artikel om detta hemska ”brott”. SD Lidköping ger dock svar på tal till reportern men man har även intervjuat Hanna Wigh om detta och fått ett politiskt korrekt svar.


Läs och lyssna på inslaget i Radio Skaraborg.

 
 
Ingen bild

Nu får det vara nog!Vet hut SD-toppar

6 maj 2014 00:56

Hanna Wigh(SD)om länkningen till Thoralfs blogg:

– Det är beklagligt och jag ska ta en diskussion med dem om det. Våra partihemsidor är till för information om - och från - partiet, och inte ett marknadsforum för personers privata bloggar.

Privat blogg!
TAs blogg är väl högst politisk!

PS:
Hittade en liten flik på hemsidan angående EU-valet som ej verkar prioriteras hos moderpartiets toppar,har dom blivit helt galna!
http://sverigedemokraterna.eu/
Dock är infon ok.

 
Ingen bild

pelle

6 maj 2014 01:05

Det är väl ingen idé att jag kommenterar detta, men jag är bra sugen ska erkännas.

Pelle

 
Lassekolja

Lassekolja

6 maj 2014 01:05

Vad i allsindar har det flugit i Hanna Wigh? Jag är faktiskt lite chockad över den "nya"(?) stämningen i Partiet. Hon talade om Din blogg som den varit något katten släpat in. Vad håller på att hända inom SD egentligen? Om SD varit vilken förening som helst hade förmodligen saker hänt på demokratisk väg och detta borde ledningen ha i åtanke! SD-tjejen i Lidköping(hennes namn framgick väl inte?) hade ju däremot den rätta inställningen! När "trycket" utifrån ökar är ju sammanhållning än viktigare, iaf var det så förr i det s.k "uppbyggnadsskedet" av vårt fina(?) parti.
Om SD´s presentation av EU-valmanifestet rådde ikväll total tystnad hos Svt. Detta föranledde följande mail till Svt:
"Idag presenterade Sverigedemokraterna sitt EU-valmanifest. Om detta fick vi TV-tittare inget veta, varken i Rapport eller Aktuellt. Varför?

Att KD gjorde detsamma fick vi veta och det var bra men återigen, om SD´s EU-valmanifest rådde total tystnad. Anser Ni att Ni därmed har fullgjort Er uppgift?
Jag anser att vi tittare borde kunna förlita oss på att publikservicemedia tar sitt uppdrag i vår representativa demokrati på ett större allvar, särskilt under ett valår!

Emotser gärna kort svar!"
Mvh (namn)

Beställde Jan Tullbergs bok "Låsningen" under den gångna helgen. Ser med spänning fram emot hur Tullberg kommit fram till de 250miljarderna för invandringen.

Thoralf! Du blir mer och mer oumbärlig för oss riktiga Sverigedemokrater, det kan Du ju fundera på när Du känner för det!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Göran

6 maj 2014 02:16

Ut med Åkesson - in med Kasselstrand !

 
Ingen bild

SD väljare?

6 maj 2014 05:27

När man hör Hanna Wigh prata efter att sekreteraren för Sverigedemokraterna i Lidköping uttalat sig undrar man ju verkligen vad som försigår i SD toppen (eller är det botten?)
Oooops, jag fick kanske inte vara kritisk mot någon i partiet, sorry Thoralf, du får radera min kommentar i så fall.

 
Svensson

Svensson

6 maj 2014 06:50

Thoralf du öppnar ögonen på skattebetalarna,bra arbete.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jag

6 maj 2014 06:57

Måste säga att jag börjar tvivla på var jag ska lägga min röst. Att du står ut med detta Thoralf, är för mig en gåta. All kred till dig för att du orkar. KRAM

 
Ingen bild

Stefan A

6 maj 2014 07:43

Denna förbannade länkhysteri, fulmedia har lyckats skrämma ett helt land från att länka,journalisterna måste skratta läppen av sig av hur lättledda vi är, skitnödighet i kubik och kvadrat och vad ni vill, vem har sagt att man måste gilla det man länkar till och att man håller med om precis allt som skrivs där, ta tillbaka makten från fulmedia....

 
Ingen bild

Mattias

6 maj 2014 08:14

@thoralf
Kan inte fatta att du blir förvånad över Hanna Wighs uttalande. Partiet har ju varit mer än övertydligt med vad de tycker om hur du kommunicerar partiets politik på din högst privata blogg. Den belastning du utsätter ditt parti för med dina konspirationsteorier, och det som dina påhejare skriver här i sina kommentarer är ju självklart att SD-ledningen inte vill ha med att göra. Frågan är ju bara om du kommer att uteslutas ur partiet innan eller efter riksdagsvalet i september.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 maj 2014 08:30

Antar att Hanna fick dåndimpen, när hon läste hur du försökte göra politik, av en 8 årig flickas död. Ankare heller inte, Du är trots allt fortfarande riksdagspolitiker, det blir som att arbeta som låssmed och ha inbrott som hobby.

 
Ingen bild

Fredde

6 maj 2014 08:43

Tittade på Rapport igår. Där visade man ett reportage från KD:S upptakt till EU-valet. Samma upptakt hade SD men det nämndes det inget om!

För helvete SD ledning! Reagera!

 
Ingen bild

Dille

6 maj 2014 08:43

Det finns många tillkommande poster:
- Försäkringsbolagens kostnader (som betalas av dig och mig)
- Merkostnader på grund av brottslighet. Ex:
Folk åker taxi därför att de inte törs åka kommunalt. Inköp av säkerhetslarm, säkerhetsdörr, skyddsväst och dylikt. Sjukvårdskostnader på grund av brottslighet.

- Skyddar boende
- kvinnojourer

Bara ett axplock

 
Ingen bild

Pepparholm

6 maj 2014 08:50

Jag var tvungen att kontrollera på Google - jo, tyvärr, Hanna Wigh har en hög position inom SD. Ska jag verkligen rösta på en person med en sådan centralistisk syn på sina partimedlemmar i riksdagsvalet?

 
Ingen bild

bonnläpp

6 maj 2014 09:07

@Pepparholm, för att undvika att splittrarna uppnår sitt syfte så är det som Thoralf säger viktigt att du röstar. Fortsätt kritisera de dåliga sidorna, men rösta nu.

 
Ingen bild

Rune

6 maj 2014 09:11

Pepparholm:
Nej, du behöver inte rösta på henne. Kryssa någon annan person! Gärna någon långt ner på listan.

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2014 09:20

@ Pepparholm

Du behöver inte rösta på Hanna Wigh i riksdagsvalet. Sätt ett kryss för Robert Stenkvist, nr 50 på på riksdagslistan, så han får en mer framträdande plats. Robert Stenkvist var den som hade modet att ta initiativ till en alternativ SD-lista med Thoralfs och Kasselstrands namn på. Att så många som en tredjedel dessutom vågade röstade för denna alternativa lista visar att den rättrådige och modige sanningssägaren Thoralf har många sympatisörer.

 
Ingen bild

Nalle

6 maj 2014 09:37

Att bli förföljd av svensk statsmedia är ett kvitto på att man gör något viktigt för Sverige. Tack Thoralf för att du orkar stå upp mot vansinnet, du inspirerar många andra att ta bladet från munnen.

 
Ingen bild

Lena

6 maj 2014 10:27

@Nalle, visst är det ett kvitto att man gör något viktigt. Är det någon som inte märkt hur fulmedia med svans ökat demoniseringen och framför allt tystnaden om SD o deras politik. De har helt enkelt bestämt sig att inte ge något, därför tror jag SD-toppen är ganska spak. Hanna Wigh har nog också fått "förmaningar" att inte utmana för mycket. Det är detta som är Demokaratur! Men som sagt innehållet i deras SDs politik kan ju vara bra för oss väljare ändå. Dessa "inre problem" får partiet ta itu med efter valet i september.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 maj 2014 11:13

Lena - man kan givetvis ta itu med "inre problem" efter valet. Men då är det så dags om någon blir invald som redan före valet visat sig olämplig. Hanna Wigh representerar inte min vision av en rak men ändå vidsynt SD-riksdagsledamot som respekterar sina partikamrater och som törs bryta sig ur åsiktskorridoren med syltryggar. Hon platsar i sjuklövern.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 maj 2014 11:58

Magentan : En alldeles utmärkt ide kryssa Robert Stenkvist alla ni som tycker att Jimmie Åkesson burit sej för djävligt åt mot Thor-alf
En bra kompromiss istället för att strunta i att rösta på SD i Sep
En rejäl knäpp på näsan e vad Åkesson behöver.

Damen/damerna är inkvoterade i en del fall, så dom kryper för husse

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2014 12:21


Inför riksdagsvalet 2010 satte jag själv ihop ett 2-sidigt informationsblad med egen kortfattad, faktaspäckad infotext. Jag petade också in några lämpliga bilder som jag letade upp på nätet. Detta kopierade jag upp i några hundra ex hos en firma som hade färgkopiator. Bladen delade jag sedan ut till hushållen i några höghusområden (med hiss) någon månad före valet. Dessförinnan hade jag gjort ett kort reklaminfoblad i halv A4-storlek med avrivningslappar längst ned med webbadresserna till Politiskt Inkorrekt och Fria Tider. Av dessa skrev jag ut några ex och satte upp i entrén till de större livsmedelsaffärerna. Jag fick sätta upp nya då och då, för de blev förstås ganska snabbt nedrivna.
Det var mitt lilla bidrag i att praktiskt försöka hjälpa till att få in SD i riksdagen 2010.

På nätet finns tabeller över valresultaten i de olika valdistrikten (ett valdistrikt i en stad är ganska litet) och där kunde jag sedan kolla hur det hade gått i de delar jag hade spritt mina infoblad. Faktiskt fick SD lite högre procentsiffra just där jämfört med de närmast omgivande, trots att det är ungefär samma klientel som bebor områdena. Om det berodde på mina infoblad eller ej vet jag förstås inte, men det kändes ändå lite uppmuntrande.

 
Ingen bild

Hm

6 maj 2014 12:58

Jag har tidigare kryssat Kent Ekeroth men denna gång blir det Robert Stenqvist. Inte för att jag har något emot Kent utan för att jag tycker att alternativlistan var så mycket bättre och vill markera det med att kryssa Stenqvist.

 
Ingen bild

Tony

6 maj 2014 13:20

Hörde den Pösiga Malou von Siverts bryta av Jimmie Åkesson
när han besökte hennes program i TV 4 idag, allt medan
Givetvis Åsa Romson och Sosse kvinnan fick lägga ut texten
utan avbrott. Undrar om hon tror att folk blir imponerad
av sådana fasoner? Den kvinnan tar sig själv på allt för
stort allvar, visserligen är hon van vid att bjuda in all
världens konstiga typer till sitt program, så hon kan kanske
inte hantera när hon får in en välstädad och artig gäst!

 
Ingen bild

Magentan

6 maj 2014 13:30


Långt PS till min ovanstående kommentar:

Jag skulle inte alls bli förvånad om den information som jag delade ut var den enda SD-infon man fick i brevlådorna där inför valet 2010. Hos mig damp det i alla fall inte ned något från SD alls. Inte en enda liten röstsedel ens. Jag frågade runt lite dagarna före valet, och ingen av dem som jag frågade hade fått hem någon SD-info.

Jag tycker det är helt obegripligt att inte SD satsar väldigt mycket mer resurser på direktinfo till alla ovetande väljare, istället för att Jimmie och andra reser runt och riskerar livet för att stå på ett torg och försöka överrösta en vrålande pöbel. Efter vad jag har förstått brukar det dessutom endast vara ett fåtal människor där för att lyssna, av vilka ca 100 procent tillhör de redan frälsta. Alla invånare vet ju att antidemokraterna är där och förstör, så den vrålande pöbeln har alltså vunnit redan innan de börjar vråla.

Att torgmötena i Kalmar med omnejd är mer välbesökta av normalmänniskor beror självklart på att folket där är positivt förberett innan, tack vare en viss ambitiös Kalmarbo. Det kanske finns ytterligare ett fåtal orter där det kommer tillräckligt med normalmänniskor och/eller där polisledningen sköter sitt jobb, och som därför kan vara idé att besöka för SD-toppen, men det är verkligen inte många.

Jimmies senaste besök i t. ex. Norrköping och Linköping kan inte ha varit särskilt givande, varken för de normala och intresserade åhörarna eller för den attackerade partiledaren. Den 22 juli väntar tydligen Falköping, och redan nu har man där via facebook på bara något dygn fått ihop ca 600 s.k "motdemonstranter".

SÅ MENINGSLÖST - SÅ FARLIGT - SÅ FÖRUTSÄGBART!

 
Ingen bild

lennart l

6 maj 2014 13:44

Tony 13:20
Tänk vad olika man kan uppfatta en debatt. Jag delar inte alls din uppfattning om att Malou var "pösig". Sen var det ingen "sossekvinna" utan jämnställdhetsministern från FP.
Jimmie fick bra med utrymme för sina åsikter, åsikter som han torgförde med sedvanlig briljans till Åsa Romsons stora förtret.
Jimmie kommer mer till sin rätt i den här formen av mer lättsamma diskussioner då han inte blir avbruten hela tiden. Bra jobbat Jimmie!!! Debatten kan ses på TV4 play.

 
Ingen bild

Stefan i Std

6 maj 2014 13:45

”Nya” Sverigedemokraterna är en sorglig företeelse som präglas av rädsla och inkompetens.

Man har fullständigt glömt av vem och varför man blev inröstade 2010. Hela verksamheten tycks ha stagnerat och ledaren är en sorglig figur som själv upprepar floskler i bästa Ullenhag-stil. Det är en tragisk samling opportunister som på kort tid gått från idealism till politiskt snobberi.(läs t.ex Linus Bylund)

Som ”straff” och protest röstar jag INTE på SD i EU-valet. Det kan visa sig ödesdigert för riksdagsvalet om det går dåligt i EU-valet.

Det blir uppenbart att man skall rösta blankt när partiet tycks strunta blankt i väljarna!

 
Ingen bild

Lena

6 maj 2014 13:51

@Magentan o Hm
Jo håller med, bästa sättet att visa att man är missnöjd med riksdagslistan är nog att kryssa nr 50. Robert Stenkvist. Det fanns ytterligare en person som var med o tog fram den alternativa listan, har jag för mig. Men vem var det?

 
Ingen bild

Lundabo58

6 maj 2014 14:02

@ Magentan

Helt rätt, att kryssa Robert Stenkvist är det enda som gäller i september, jag har sagt till alla mina bekanta att göra detsamma.

Förövrigt begriper jag mig inte på Wighs pk-svar, för det är ju pga Thoralfs grovjobb som vi får den intressanta SD-info vi inte får på partisidorna.

 
Ingen bild

Skånepåg

6 maj 2014 14:12

Att "kryssa" Robert Stenkvist i riksdagsvalet är en självklarhet.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 maj 2014 14:23

Jag tror det är enormt viktigt att få ut valsedlar i brevlådorna. Dels då dessa stjäls i röstlokalen men även för att det är långt ifrån anonymt att plocka valsedlar. Bättre att ha med sig dem i innerfickan.

 
Pettersson

Pettersson

6 maj 2014 14:53

Tolkkostnader vid Sveriges domstolar enligt domstolsverket.
•2002 15 859 249 kr
•2006 29 807 178 kr
•2012 75 890 396 kr

Det innebär en ökning med 478 % på samma tid som advokatkostnaderna ökat med 112 %.

http://petterssonsblogg.se/2013/06/26/tolkkostnader-femdubblade-pa-tio-ar/

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Fredde

6 maj 2014 15:16

Återigen...varför nämndes inte det på nyheterna igår att SD hade upptakt inför EU-valet??? Varför reagerar inte toppen i SD ???? Varför står dom bara och tittar på??

Samma sak i Karlstad när SD inte blev inbjudna till möte med pensionärena. Visst protesterade en lokal SD politiker men här måste ju högsta SD ledningen agera!!!!!

Så långe Jimmy och övriga i ledningen är knäpptysta så lär detta fortsätta. Sätt ner foten och rör runt ordentligt. Först då kommer detta att börja upphöra!

Tack för ordet!

 
Ingen bild

Olle

6 maj 2014 15:37


Är SD på väg att göra en Mona Sahlin ?
Ni minns då det gick åt pipan 2006. Det verkar så.
SD-väljarna känner sig ju sol och vårade av partiledningen. De har lagt ned engagemang och tid också gör de så här mot dem.
Självmål.

 
Ingen bild

Dille

6 maj 2014 15:52

Fick just mitt röstkort och tänker trots allt rösta ( det är ju det minst dåliga alternativet)
På röstkortet står det var och när man kan förtidsrösts. Mycket bra.

 
Ingen bild

Berndt

6 maj 2014 16:08


Thoralf!

Vad säger du nu då, i princip hela skocken av dina fotsoldater visar sig ju vara otroligt besviken på partiledningen -Det var alltså inte bara några "som säger sig vara Sverigevänner.... och SLUTA SKRIV PÅ MIN BLOGG"
Det skulle bli ganska tomt här då! Här får du erkänna att du hade fel. Många känner ett genuint och befogat missnöje över hur partiledningen gör. När så dina följeslagare visar att de ställer sig på din sida så kastar du skit på dem!
Snart blir det tomt om du fortsätter så.
Det blir det i Sifomätningarna också när partiledningen gör detsamma. Det är ju snarare så att partiledningen verkar baktala dig med ovanstående beteende. Ett parti kan inte växa sig starkt och sunt om man kastar skit på hederligt folk som gör sitt bästa för partiet utan exesser.
Ett företag som gör så mot sina anställda kommer inte heller att gå bra. Så är det.
Förmågan att tillvarata talanger och få dem att växa är en nyckel som här helt har förbisetts.
Hur kan ni rätta till det?

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

6 maj 2014 16:22

Thoralf!
Jag och fler med mig vet att du inte vill att vi ska kritisera SD,toppen här...Men du är snart den enda anledningen att jag kommer att rösta istället för att välja "soffan".

 
Ingen bild

Fredde

6 maj 2014 16:46

Berndt

Du kan vara lugn. SD får min röst 24/7 oavsett!

 
Ingen bild

Adar Komdenja

6 maj 2014 16:52

Du är rikspolitiker, Thoralf. Vore det för mycket begärt, om du skulle extrapolera Dina Kalmarresultat (invanderingkostnader resp rättsområdeskostnader) till riksnivå? T ex, via nyckeltal, omsatt enligt folkmängd/kommuninvånarantal? Aningen trubbigt, men iaf förståeligt, och i s f ytterligare en uppskattning, hur många miljarder som förslösas totalt i dagens Sverige. Just my 2 cents...

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

6 maj 2014 17:44

Detta år kommer SD få min röst men tar inte PK hysterin slut så finns det ingen anledning att vara dem trogen.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 maj 2014 17:46

Adar Komdenja

På riksniva finns respektive myndigheters siffror i årsredovisningar. Det är bara att gå in på respektive myndighet och söka efter årsredovisningen för 2013 och sedan summera beloppen.

 
Ingen bild

Sven Dacke

6 maj 2014 18:26

Har Svenska Dagbladet gått och blivit Islamkritiker på gamla dagar
----------------------------------------------------

Svenska journalister vänder sig som regel till representanter för Islamiska förbundet, Islamic Center i Malmö eller Sveriges muslimska råd (Medierna P1, 1/3).

Akkari har sett Muslimska brödraskapet på nära håll, och enligt honom har de särskilt goda relationer med Socialdemokraterna i Sverige.
Och Islamiska förbundet, som av många anses vara en del av Muslimska brödraskapets internationella gren, har bland annat genom sin ordförande Omar Mustafa kontakter ända inne i Socialdemokraternas innersta.

Därför är det beklämmande att just Islamiska förbundet, med sina syster- och dotterorganisationer, enligt P1 Medierna agerar som företrädare för muslimer i 69 procent av alla artiklar som skrivs om islam.

http://goo.gl/txlPvP

 
Ingen bild

Skånepåg

6 maj 2014 18:51

För kännedom

Enligt SD:s hemsida kommer röstsedlar för Sd att skickas ut till samtliga hushåll i Sverige den 14 maj.

http://sverigedemokraterna.eu/valsedlar/


 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

6 maj 2014 19:05

Till dig Berndt plupp mfl mfl som visat sitt stora intresse för denna. Blogg. Tyck och tänk i den ordinarie åsiktskorridoren. Må era tänder ruttna när ni blir gamla då ni själva kommer att få betala för tänderna och våra kära nysvenskar skrattar åt er när dom går in och får tänderna fixade för en 50 lapp. Oj va rasistisk jag va nu. Nej visst ja de är ju så ni vill ha de. I allas lika rätt och värde i detta land.

http://Barrkis

 
Ingen bild

blåsippan

6 maj 2014 21:19

Jag ska rösta på Robert Stenkvist också. Hanna Wigh såg jag redan i debatt på svt angående Erik Almqvist vart hon står och är för person. Nu får man en liten chans till revansch i alla fall.

 
Ingen bild

Magentan

7 maj 2014 00:27


SD på 6:e plats efter V i Sifos senaste väljarsiffror för EU-valet

Socialdemokraterna 31,2
Moderaterna 21,7
Miljöpartiet 16,1
Folkpartiet 8,1
Vänsterpartiet 5,8
Sverigedemokraterna 4,1
Kristdemokraterna 3,7
Centerpartiet 3,6
Feministiskt initiativ 3,2
Piratpartiet 2,2
Junilistan 0,3 
Ingen bild

Magentan

7 maj 2014 00:42


Det är tydligen endast de partier som får minst 4% som räknas i EU-valet.

SD ligger alltså på gränsen till att inte få med någon kandidat i EU denna gången heller. Riktigt fiasko i så fall!

 
Ingen bild

pelle

7 maj 2014 01:33

Jag kunde inte hålla mej

Jag tänker inte skriva alla mina tankar, men jäste få säga att den damen som interjuvades ifrån Sd, Lidköping är värd veckans ros detta kallar heder, det är ju såna vi ska ha, så långt ifrån sjuklöver hyckleriet man kan komma,,,, jättebra helt enkelt,,,,, sedan kommer Hanna o sabbar allt, krake.


Men jag kommer iallafall rösta Sd, inte för att hanna o Bylund är med utan för att
Lidköpingsdamen o Alfsson är med

Pelle

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se