thoralf

Direktlänk till inlägg 3 maj 2014

EU-VALET

Av Thoralf Alfsson - 3 maj 2014 11:08

Efter vad jag förstått har det varit en lyckad dag för Sverigedemokraterna i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Det var bara i Kalmar som de så kallade motdemonstranterna uppträdde störande, nog så illa men de skämmer bara ut sig själva genom sitt beteende. Det var förstås ungdomar som ännu inte vuxit upp ännu!


Jag kunde ju på förhand talat om hur sidorna i media skulle se ut. I stort sett allt fokus ligger på ”motdemonstranterna” som lyfts fram och inte ifrågasätts det minsta av journalisterna. Givetvis skriver man väldigt lite om vad Jimmie Åkesson och Kristina Winberg talade om på torgmötet. Det visar ännu en gång vilket fokus eller vilken agenda som media har. Stigmatisering!

Media är livrädda för att lyfta fram de politiska frågor som SD driver förutom invandringen!


Om någon undrar varför jag inte fanns i Kalmar under torgmötet så är jag bortrest några dagar. Men när jag kommer hem igen på tisdag är det 100 procent fokus på EU-valet. I Kalmar skall vi dela ut material till väldigt många hushåll. Men vissa tider skall vi även finnas på plats vid Jordbroporten med vårt nya tält.


Riksdagen håller plenifritt i två veckor före EU-valet så jag kan lägga all tid i Kalmar.


Min trehjuling kommer säkert få gå upp emot 100 mil för att kunna dela ut material på landsbygden utanför Kalmar tätort. Som jag ser det är det absolut viktigt att dela ut mängder av material. Mitt eget infoblad kommer ingå i det material som jag och många andra delar ut tillsammans med EU-folder och valsedlar. Jag hoppas att detta leder till fler besökare på min blogg.


Att SD fått något lägre siffror i opinionen de senaste månaderna ser jag som en effekt av den massiva mediala kampanj som pågår mot SD. Den så kallade skamfaktorn har blivit högre under de senaste månaderna efter Expressens kampanj och uthängningar av personer som har kommenterat på diverse sverigevänliga sajter. I realiteten tror jag att stödet är minst lika stort som tidigare eller kanske till och med högre men det vet vi först den 25 maj.


Jag är också starkt kritisk till de personer som säger sig vara Sverigevänner men samtidigt baktalar ledande personer inom Sverigedemokraterna. Jag säger bara en sak.

Sluta skriva kommentarer på min blogg!


Om ni inte begriper att det bara finns Sverigedemokraterna att rösta på i de kommande valen så tycker jag att ni har en väldigt låg slutledningsförmåga.


Den slutna FB-gruppen inom polisen är ännu ett ”bevis” för hur sjukt det svenska samhället blivit. Jag är dessutom helt säker på att vissa inom denna grupp även är försiktiga med att öppet vissa att de tänker rösta på SD. Att hela 18 procent stödjer Sverigedemokraterna är väldigt bra men jag är som sagt övertygad om att stödet är betydligt större. Läs artikel.

 
 
Ingen bild

Hacke

3 maj 2014 11:47

Bra Thoralf, så talar en sann Sverigevän.
Vi måste sluta tjafsa och slå split i leden. Sd är idag det enda vettiga alternativet som kan göra verklig skillnad mot 7-klöversörjan. Också dom ska f ö vara glada för att sd finns representerade, annars hade Sverige varit farligt nära gränsen för att betecknas som enpartistat. Jag tror också att nedgången är högst tillfällig och att sd idag har ett bredare stöd än någonsin hos svenska folket när det kommer till kritan.
Redan på söndag är det dessutom äntligen dags för politisk drabbning på hyfsat lika villkor i SVT:s Agenda och då hjälper varken vuvuzelor, radiostyrda helikoptrar eller fysiskt våld. Inte heller kan slaskjournalisterna förvränga ord och kalla fakta som direktsänds i televisonen även om också s k fria och oberoende public service gör sitt bästa för att obstruera landets enda opposition.
Hoppas och tror att vi får se en Jimmie Åkesson i högform - som vanligt.

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 12:02

Thoralf
Vad tycker ledningen om att du delar ut infoblad om din blogg, det faller väl inte i god jord.
Om jag kritiserar ledningen så får det väl stå för mej, eller.
Eller ska denna blogg bli som vilken svensk tidning som helst, som inte tar in insändare för att det inte passar deras agenda, helt enkelt ska du börja censuera.
Varför skulle man inte få kritisera ledningen för?
Jag förstår din sits i det hela, och jag är säker på att ledningen kommer att peta den dig helt efter valet, tyvärr måste jag säga.

Nu tror jag att jag oxå blir den petad, från din blogg.men jag tror på det fria ordet, och att det är till för att bemötas med argument och inte med att
SLUTA SKRIVA PÅ MIN BLOGG
Pelle

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

3 maj 2014 12:23

Bra sagt!

Jag är också trött på alla som säger sig stödja vår sak. Och visst ska man få kritisera. Men ALDRIG hugga med en kniv i ryggen på en annan patriot! ALDRIG!

Nu gäller det för oss att samla oss. Trycket mot SD har varit mycket intensiv under våren. Löfven och hans agenter är väldigt rädda. De har satsat stenhårt med sin skampanj, via LO, SSU, EXPO, Aschberg, Trolljägarna, Aftonbladet, Bonnier Corp osv. Sossemaffian trycker på via alla sina tentakler.

Nu gäller det för oss att hålla ihop! Höstens val kommer att bli oerhörd smutsig!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

bonnläpp

3 maj 2014 12:28

@Thoralf, en nyfiken fråga. Lägger du i alla lådor eller utelämnar du de som det står ej reklam på?

 
Ingen bild

bonnläpp

3 maj 2014 12:31

@pelle, om du vill kritisera ledningen inser du då inte att det är fel blogg? Då är det bättre att du vänder dig direkt till ledningen. Ledningen finns knappast här på bloggen.

Om du inte gillar din frus mat, klagar du då hos svärmor? Eller kanske du inte gillar mammas mat, klagar du då hos mormor?

 
Ingen bild

Thoralf A

3 maj 2014 12:46

Pelle

Sverigedemokraterna står inför det viktigaste valet i sin historia. Då anser jag inte att man ägnar sig åt billiga kritiska argument. Då jobbbar man istället för ett högt valresultat.

Om du inte förstår det är det beklagligt!

Min blogg är dessutom ingen plats för vem som helst att skriva vilka kommentarer som helst. Jag tar mig rätten att radera kommentarer jag finner olämpliga.

Jag jobbar för ett bättre Sverige, det borde du också göra på ett konstruktivt sätt.

 
Ingen bild

Anki

3 maj 2014 13:02

Thoralf skriver:

"Jag är också starkt kritisk till de personer som säger sig vara Sverigevänner men samtidigt baktalar ledande personer inom Sverigedemokraterna. Jag säger bara en sak.

Sluta skriva kommentarer på min blogg!


Om ni inte begriper att det bara finns Sverigedemokraterna att rösta på i de kommande valen så tycker jag att ni har en väldigt låg slutledningsförmåga."

Då så. Om man kommer med förslag/konstruktiv kritik då är man plötsligt inte längre Sverigevän?!! -Det känns ju lovande.
Man blir ju inte direkt sugen på att jobba inom ett sådant parti.

Du menar således att eftersom det bara finns er att välja på så skall vi hålla käft och får aldrig komma med förslag mm.
Min slutledningsförmåga säger mig att ordet demokrati inte bara är en folskel och att jag har gott om andra val här i livet som är betydligt angenämare.
Kan glädja dig med att jag inte kommer att skriva mera i din blogg, Men inte heller rösta på er mera.

Otroligt besviken över vilka diktatorsfasoner det verkar finnas hos er. Du ger mig samma behandling som du själv fått av partiledningen. Och lycka till i valen framöver! DET lär ni behöva.

Tack för mig! -Adjö.

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 13:11

När inte ens Alfsson får något vettigt svar ifrån ledningen om sin uteslutning, så lär väl inte jag få det heller, där har du anledningen till att jag inte vänder mej till ledningen.
Jag har alldrig förstått detta med att man aldrig får vara kritisk på en blogg för, då får väl ni andra som inte tycker så argumentera imot mig.
Du som skrev hugga någon i ryggen, vad menar du? Detta får du utveckla.

Och du thoralf, låt oss säga att sd får 15% vad kan man göra med detta, blir det någon skillnad igentligen?

Detta med att jag blev Sd, are har att göra med att jag var kritisk till den övriga politiken och ville ha ändring, och då är min fråga igen blir det verkligen ändring
Eller ger jag min röst till ett parti som bara ser om sina egna vid köttgrytorna, det är sånt jag vill ha reda på när jag skriver här, och inte att jag hugger folk i ryggen,ska stoppas att kommentera, osv.

Pelle

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 13:23

Anki
Lugna dej nu.
Du får tänka om lite , avakta vad denna debatten ger innan du tar några beslut, vi behöver alla röster och all hjälp vi kan få inom Sd.
Det är ju kommentarer som dina som ger något, tillför något, så att vi kan bli bättre.
Men jag håller med dej i vad du skrev, det är detta som är felet på bloggens kommentarer, att dom inte bemöter andra med argument utan ,,,,, nättroll ut härifrån,,,,,, och det är inte rätt sätt att ta till.

Jag är Sverige vän, men jag vill att det ska hända något positivt nån gång.
Pelle

 
Ingen bild

Magentan

3 maj 2014 13:44

Thoralf!
Du är verkligen beundransvärd i din osjälviska och uppoffrande kamp för att rädda Sverige. Jag får väl be om ursäkt och försöka hålla inne med min besvikelse och desillusion då, eftersom jag förstår att jag ingår i den kritiserande (och av dig kritiserade) skaran.

"Sverigedemokraterna står inför det viktigaste valet i sin historia" skriver du. Rätt, men det är inte bara SD som står inför ett oerhört viktigt val utan främst SVERIGE som land, och för den sakens skull röstar jag på SD nu i EU-valet och det bör vi ALLA här göra!!!

Jag läste någonstans på webben att om SD lyckas få ihop röster till 3 mandat i EU så finns det möjligheter att de EU-kritiska (och därmed också massinvandringskritiska) partierna i EU-parlamentet kan bli så stora att de får väldigt mycket att säga till om. UKIP, Front National, Dansk Folkeparti med flera har vuxit enormt nu.

Så visst har du rätt i att SD är det enda parti som man kan rösta på i EU-valet. Hur stor procent röster SD måste ha för att få ihop 3 kandidater står självklart i relation till hur de övriga partierna lyckas, men kan man få fram en någorlunda sannolik minisiffra tro?

 
Ingen bild

Lotta

3 maj 2014 13:48

@Anki och Pelle
Att man i ren frustration skriver saker som man kanske inte alltid menar har jag all förståelse för. Men vi får alla sansa oss lite och inte sprida missämja oss emellan. Sveriges framtid är allt för viktig för att det skall förstöras av ovänskap. Endast 7-klövern och alla godhetsapostlar vinner på detta och njuter på sin kammare när vi träter inför öppen ridå. Kom igen nu och ta inga förhastade beslut.

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 14:15

Lotta
Jag håller delvis med dej, men när man ser övriga Europas anti, invandringspartier öka så kan man verkligen undra varför inte Sd ökar, så därför är jag missnöjdoch det tror jag ni andra är med, som jag känner nu så lägger jag min röst på Sd för att det är det minst sämsta partiet, och det är skit att det ska vara så.
Återigen till min fråga, om Sd får 15% kommer det att bli någon skillnad?
Pelle

 
Ingen bild

Tony

3 maj 2014 14:35

Det ytterst välbesökta Rådhus torget i Ystad vid Jimmie Åkessons
besök,lämnar inte Ystads Allehandas ledarskribent
Petter Birgersson någon ro, han och tidningen måste som vanligt
förvanska och ljuga om vad SD vill med vårt EU medlemskap.
Samma gamla trams om att SD vill isolera sig från Europa, när
det i själva verket är att man vill samarbeta med EU, men inte
låta EU ta över mer och mer. Det måste vara jobbigt för dom
själva, journalisterna, för dom är säkert medvetna om den
enfald som dom visar upp med sina surmagade kommentarer,
att aldrig i något sammanhang ge ett erkännande till något
som SD företar sig. Dom, verkliga extrempartierna M P och
V P däremot omskrivs för det mesta i hovsamma ordalag.

 
Ingen bild

Tony

3 maj 2014 14:40

Pelle:
Övriga Europas Anti invandringspartier har inte hela
den samlade Mediekåren,fackföreningar, samtliga övriga
partier som försöker att frysa ut dem, så det är kanske
inte konstigt att dom växer snabbare än SD!

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 14:46

Tony
Det har du rätt i, och jag har tänkt på det med, därför kan maundra varför Sd, ledningen hindrar Sd, medlemmar att dela ut jan milds matrial, vi behöver ju all hjälp vi kan få.
Så jag bara undrar, vad håller dom på med?
Pelle

 
Ingen bild

bonnläpp

3 maj 2014 15:03

@pelle, ingen kan hindra dig från att dela ut vad som helst till vem som helst. Vad gnäller du om?

 
Ingen bild

Thoralf A

3 maj 2014 15:24

Pelle

Jag trodde alla hade förstått att SD inte får något gratis i media. Utan det är tvärtom! Media gör allt för att "mobba" och demonisera SD.

Därför bör vi sympatisörer o medlemmar inte förstärka den bilden. Läs gärna Låsningen av Jan Tullberg där tar han upp medias roll i Sverige. Jag har laddat hem den och tänkte läsa den under min korta semester. Följande citat säger en hel.

”I tyst enighet har etablissemanget återgått till en mobbningsstrategi mot Sverigedemokraterna och en tystnadsstrategi om invandringens konsekvenser.”

Uppriktigt sagt anser jag att den största delen av den svenska journalistkåren är fega jäkla ynkryggar som inte vågar skriva sanningen.

Det fina är dock att allt de skriver finns dokumenterat och kan göras upp i ansiktet på dem när det vänder i samhället. Det är medvetna om detta och det gör dem än mer verklighetsfrånvända i sin iver att behålla kontrollen.

 
Ingen bild

Thoralf A

3 maj 2014 15:25

Magentan

Jag syftade verkligen inte på dig! Du och jag har definitivt många gemensamma synpunkter på att utveckla SD.

 
Ingen bild

Stefan A

3 maj 2014 15:31

Ja har varit mycket negativism på bloggen den senaste tiden, vi har mer än nog av yttre fiender som man kan rikta sin ilska mot(inom yttrandefrihetens gränser förstås), man förstår otåligheten och frustrationen över att inget händer, men i politiken i Sverige händer ingenting fort, och bara för att just "jag" tycker si eller så betyder det inte att alla andra väljare tycker samma sak.

 
Ingen bild

ICH

3 maj 2014 15:34

Detta nyhetsmeddelande har nyligen skickats ut från det förment "opolitiska" fackförbundet Sveriges universitetslärarförbund (SULF) som ingår i SACO-familjen:

"Vi vill uppmana alla våra medlemmar att använda sin röst i EU-valet!
- Det är nu viktigare än någonsin att värna de demokratiska fri- och rättigheterna och alla människor lika värde. Gemensamt kan vi motverka de antidemokratiska rörelser som vuxit sig starka under senare tid, både nationellt och internationellt, menar SULF:s ordförande Mats Ericson. Vi som är verksamma inom akademin har ett särskilt ansvar att agera mot rasism och främlingsfientlighet. Att frågan är viktig för SULF, vars verksamhet bygger på grundläggande demokratiska värderingar, visar sig bland annat i att vi under årets Almedalsvecka kommer att arrangera ett seminarium på temat Akademikernas ansvar för att motverka antidemokratiska rörelser - en vetenskaplig diskussion, avslutar Mats.

Värna demokratin och gå och rösta den 25 maj!"

Jojo, man påstår sig värna demokratin och det som är grundläggande i ett demokratiskt samhälle, nämligen vår åsikts- och yttrandefrihet, genom att likt tondöva och enfaldiga papegojor upprepa den intetsägande flosklern om "allas lika värde".
Man påstår sig stå för demokratiska värden medan man i praktiken agerar för nedmontering av desamma. Man agerar aktivt för att Europas suveräna och demokratiska länder skall avskaffas så att vi istället skall styras av icke-folkvalda politruker från Bryssel och från storfinansens direktioner. Av folk som knappast har medborgarnas bästa för ögonen.

SACO och SULF anser tydligen att det är att visa solidaritet med fattiga i tredje världen och ett bevis på en överlägsen och god människosyn att verka för att Sverige importerar de mest välutbildade, inklusive läkare som utbildats i just fattiga länder.
Att det är bevis på en extra fin människosyn och solidaritet att dumpa lönerna för de som har det sämst ställt i våra egna länder och skapa allt fler och djupgående problem och konflikter i de s.k "utanförskapsområdena", sämre skolor och sämre sjukvård, pensioner och äldrevård. Något som naturligtvis inte drabbar papegojorna själva i sina reservat.... ännu, skall kanske tilläggas.

Vad mer kan man läsa på SULF's sida? Låt se vad man kommer presentera i Almedalen inför årets riksdagsval. Den som fortfarande tror att SACO/SULF är opolitiska organisationer är nog mer än lovligt "naiv":

"SULF i Almedalen
Almedalen har en lång tradtion av att vara en marknadsplats för opinionsbildning, ända sedan 1968 då Olof Palme startade. Idag är det en arena för både politiska partier och organisationer. SULF har varit med sedan 2003. Om du är på plats i Visby, passa på att besöka något av de tusentals spännande seminarier som anordnas i runt om i Visby. SULF håller som vanligt till i Sacos hus, Kårhuset Rindi. Tisdagen den 1 juli anordnar SULF ett samtal om akademins ansvar för att motverka antidemokratiska rörelser:

Kan ultranationalism och rasism botas med kunskap/upplysning?
Vilket är akademins ansvar för att motverka rasism och antidemokratiska rörelser?
Vilken roll kan högre utbildning spela?
Samtalet kommer att ledas av Eskil Franck, överintendent för Forum för levande historia. Med i panelen är Daniel Poohl (vd på stiftelsen Expo samt chefredaktör på tidskriften Expo), Edda Manga (filosofie doktor i idéhistoria vid Göteborgs universitet, föreläsare och debattör) och Paulina de los Reyes (professor i ekonomisk historia vid Stockholms universitet). Seminariet kommer att webbsändas."

 
Ingen bild

Timothy Leary

3 maj 2014 15:42

Du har själv varit starkt kritisk till partiledningen vid ett flertal tillfällen på bloggen och undrat vad som händer inom SD

Varför skall inte andra ges samma möjlighet? Alternativet är att du tar bort kommentarsmöjligheten och därigenom gör bloggen högst ointressant och endast propagandistisk

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 15:57

Thoralf
Jag har följt samhällsklimatet i Sverige intensivt i ca 8 år och att media behandlar Sd som skit, har inte undkommit mej, men det är ju det jag menar, då får man ju söka sej andra vägar tex genom att dela ut info direkt till hushållen och öka torgmöten, ta en sån sak som lokala bloggar det skulle Sd ha i varenda komun, och då ska dom uppdateras nästan dagligen och dom skulle skriva om saker som hör ihop med invandringen , helt enkelt sånt som inte tas upp i vanlig media.Man kunde få skriva invandrarkritiska insändare, såna som inte tas in i vanlig media, jag menar det finns mycket man kan göra för att upplysa folk.
Och det är just detta som jag tycker är så konstigt , Sd vet ju så väl att man lnte kommer fram genom vanlig media, då ska man agera på något annat sätt.

Mageten
Varför ska du be om ursäkt för? Du ska väl inte be om ursäkt för dina åsikter eller?

Bonnläpp
Jag har ställt frågan om vad som händer om Sd, medlemmarna trotsar ledningens order att inte dela ut tabloider till Janne mild du får svar när jag får svar,,,,
En annan sak "vad gnäller du om" vad är det för nivå du har, jag har följt dej lite
På kommentarsfältet och det är på något sätt dej i ett nötskal, likaväl som vänster packet kallar folk när det inte passar dom, skärp dej om du ska prata med mej!

 
Ingen bild

Lundabo58

3 maj 2014 16:19

Jag tror inte alls att SD tappat väljare, även om vissa beställda opinionsundersökningar påstår det. Det är givetvis så som du skriver, att folk efter Researchgruppen, "Trolljägarna" mm, helt enkelt är rädda att uppge SD till en okänd uppringare. Detta bör man även ta med i beräkningen i polisundersökningen, de 18-procenten var de poliser som vågade svara SD, jag gissar att den verkliga siffran är minst 25 procent.

 
Ingen bild

Christer

3 maj 2014 16:41

Ja du Thoralf, här tror jag att du sköt dig själv i foten ganska rejält.
Lycka till i ditt fortsatta liv och bloggande.
Tack för mig!

 
Ingen bild

bonnläpp

3 maj 2014 16:57

@pelle, lille pojk, är inte ett dugg rädd för dig. Däremot tycker jag att ditt ständiga gnällande kan du ta någon annanstans. Ingen hindrar som sagt dig att göra eller dela ut vad som helst.

Gnäller du på ledningen, vänd dig till ledningen. Du är helt enkelt j-ligt tjatig utan idéer.

 
Ingen bild

Lotta

3 maj 2014 17:31

@Christer
Vill du utveckla vad du menar med att Thoralf skjutit sig själv i foten?

 
Ingen bild

Observer

3 maj 2014 17:38

Fått en videoinspelning översänd som visar hur Sveriges Radios kvinnliga reporter vid Åkessons framträdande i Kalmar inte kan dölja sin sympati för vänsterdemonstranterna.Länge dröjer hon kvar efter mötets avslutning och tar tacksamt under samtal med de kvarvarande demonstraneterna emot dessas medhavda fikagrejor.Videon är inspelad från en närbelägen affärslokal.Så oproffessionellt reporteruppträdande så man baxnar ,men ingenting förvånar längre.Reportern lär heta Erica någonting.Bör behöva ett samtal med sin chef om opartiskhet.Tre unga kvinnor som ledde talkören mot Åkesson förekommer på bild och intervju i tidningen Barometern där de beklagar sig över att hotas av böter bara för att de i princip varit närvarande och protesterat.Inte ett knyst i artikeln om att de ledde talkören mor Åkesson länge och intensivt.Skäms Barometern,skäms Radio Kalmar.Allt finns dokumenterat.

 
Ingen bild

hummelstadskarin

3 maj 2014 17:39

De som är ansvariga för att Thoralf inte skall nomineras till en riksdagsplats är antingen dumma eller så unga att de saknar omdöme. Jag har tidigare skrivit här att när SD avstår från Kasselstrand och Thoralf kommer det i varje fall att föra med sig att partiet inte får så många röster det annars skulle få. Det är ingen idé att jag tjatar om detta flera gånger. Men kom ihåg!

 
Ingen bild

Timothy Leary

3 maj 2014 17:41

@Observer

Om du har möjlighet så skicka videon till Avpixlat!!!

 
Ingen bild

Pepparholm

3 maj 2014 18:24

Observer: Den inspelningen måste ut på nätet.

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 18:27

Bonnläpp
Problemet med att argumentera mot någon av din sort, är att risken är att man hamnar i samma låga nivå som du bonnläpp.

Jag skrev nyss och redogjorde för mina idéer vad som borde göras av Sd, ledningen, har du inte sett det Bonn läpp? Det vore bra om kunde svara på den frågan

Och när har jag påstått att du ska vara rädd för mej?

Det att gnälla på ledningen gäller det alla här, bonnläpp? Så om thoralf tex kritiserar ledningen ska han göra det någonannanstans?

Dom frågor jag ställde vill jag gärna ha svar på, bonnläpp utan att du är kaxig o otrevlig.

Jag har sett när det kommer in vänsterpatrask hit o kommenterar så är du framme o hugger med dina otrevliga kommentarer, utan o ha ett enda sakligt argument, detta är för ynkligt, det är ju därför det är bra att man får kommentera o ventilera politiken som förs i Sverige.
Den dagen en vänsterpajas vinner en debatt över mej då är det dags att sluta bry sej,,,,, men när du bonnläpp hugger på en vänsterpajas så har han ju vunnit alla gånger, jag tycker bara du skämmer ut dej hela tiden.

Så försök att svara på mina frågor nu utan att vara otrevlig,,, kan du det,,,,, bonnläpp

Pelle

 
Ingen bild

pg

3 maj 2014 18:28

Om Svenska kyrkans inställning till demokrati finns bla på

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18819791.ab

Lämnade följande besked till kyrkan!

Jag reagerade starkt och lämnade följande åsikt till Svenska kyrkan!


Jag som medlem i ett demokratiskt valt parti i Sverige, känner mig hotat av kyrkans sätt och ansvar för att INTE respektera ett

valresultat i Sverige. Eva-Lotta Svensson, diakon i Svenska Kyrkan har idag 3/5 2014, använt kyrkan som anledning till att

odemokratiskt informera alla om att Svenskan kyrkan inte stöder demokrati och accepterar ett giltigt valresultat. Eva-Lotta

Svensson, diakon i Svenska Kyrkan, har aktivt bidragit till att kränka ca 20% av svenska medborgare. Jag tillsammans med ca

1.800 tusen medlemmar/väljare, som dessutom stöder kyrkan och är medlemmar! En framförd ursäkt till samtliga deltagare i

kyrkans bönemöten, samt en offentlig ursäkt och tydligt tar avstånd från denna medvetna handling! Och meddelar mig via angiven

mail-adress! Med väldigt besvikna hälsningar PG

Och är kritisk till SD:s vurmande för sagokungar och kyrkan!

 
Ingen bild

Thoralf A

3 maj 2014 18:30

Observer

Jag tar gärna emot filmen för publicering på bloggen.

Skicka den i så fall till thoralf.alfsson@sverigedemokraterna.se

Min privata mejlbox är ganska full och måste städas upp!

 
Ingen bild

bonnläpp

3 maj 2014 18:43

@Pelle, sluta larva dig. det är Thoralfs blogg han bestämmer vad han vill skriva, inte du. Han bestämmer dessutom vem som får skriva vad.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 maj 2014 18:51

Det finns vissa hårda fakta vi som kommenterar här får förhålla oss till.
Det är Thoralf som står bakom bloggen.
Han lägger ner ett enormt jobb med den.
Han avslöjar mycket som är fel i samhället.
Han har säkert mycket mer kvar, och bäva må de styrande, speciellt i Kalmar..!
Då måste givetvis han få bestämma om vilka kommentarer som ska finnas kvar.
Att ha en "fri" blogg är modigt och det bör vi alla uppskatta ordentligt.

Gnäll om SD bör adresseras till kansliet och inte offentliggöras här. Våra fiender läser här. Gläd dem aldrig.
Glöm aldrig att vi alla måste rösta i EU-valet. Att låta bli pga. att SD inte uppfyller alla drömmar, gynnar alla motståndare. EU-valet är oerhört viktigt.
Det är även en ordentlig "hävstång" till höstens olika val.
Nu är inte tid för trams. Nu är det allvar!

Vi alla som skriver och läser bloggen varje dag, kan påverka alltid någon. Rätt fakta och bra argument, kan få den störste SD-kritiker att vackla. Även vi som inte gillar att tala på ett podium kan lyckas rejält i små sällskap.

Så, var och en gör det bästa efter egna förutsättningar och om några veckor kan vi alla njuta av Valvakan..!

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 18:53

Bonnläpp
Jag ställde tre frågor till dej, jag önskar att du svarar på dom , i en hygglig ton, kan du det?
Pelle

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 19:04

Hulda
Jag är liksom du läsare av denna bloggen, om jag skriver vad jag tycker om Sd, ledningen så är det väl min åsikt, thoralf behöver väl inte tycka eller stå bakom vad jag tycker, eller?
Varför ska man behöva hyckla med att man ifråga sätter ledningen, jag tycker attdom har haft chansen under en lång tid att informera svenska folket vad som pågår i detta land, och den chansen har dom inte tagit tycker jag.
Vad är problemet med att säga så? Bemöt detta istället för att censuera bloggen, då är det ju som i vanliga media, och det gillar ju inte ni heller.

Pelle

 
Ingen bild

Thoralf A

3 maj 2014 19:15

Pelle

Dy tycks ha väldigt svårt att förstå. Jag tycker du skall starta en egen blogg och framföra din kritik där.

Din kritik gagnar inte SD, utan snarare tvärtom!

Du gör med andra ord mer skada än nytta med ditt gnäll. Givetvis finns det saker som skulle kunna fungera bättre men just nu gäller det att samla ihop alla resurser för att inte låta media vinna kampen om väljarna.

Våra värsta motståndare är inte 7-klövern utan media och alla pk-journalister.

 
Ingen bild

Lena

3 maj 2014 19:48

@Pelle du har redan skrivit 9 inlägg. Är detta hela din värld? Det är kanske dags att intressera sig för andra saker också. Säger bloggens ägare att han inte vill ha inlägg av negativ karaktär om SD-toppen - då är det så bara! Kan faktiskt förstå den inställningen. Det som varit har vi ju redan klarlagt. Som sagt vi är inne i valtider. Det finns inget annat parti just nu så vi kämpar för att sätta dit eliten o media som inte står på vår sida alls. Det finns då bara ett parti kvar att välja.

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 19:48

Thoralf
Jag har inte svårt att förstå igentligen, men jag har alltid trott att vi Sd, folk varit raka i alla lägen, och int böjt oss för något, som dom andra partimedlemmarna i andra partier gör hela tiden.
Ta moderaterna tex jag vet många moderater som tycker att deras ledning helt är ute o cyklar, men ingen säger något, jo en , tror han var ifrån Vallentuna sa vad han tyckte, honom uteslöt dom, men i mina ögon är han en riktig Hero, han sa vad han tyckte, och det trodde jag en Sd, are oxå gjorde i alla lägen ,men då hade jag fel.jag kommer iallafall säga vad tycker i alla lägen, o jag kommer att rösta på Sd.
Pelle

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 19:57

Lena
Varför bemöter du inte mina inlägg i sak för? Utan räknar hur många inlägg jag har skrivit.jag tycker att jag varit saklig i mina argument, om jag har fel så tycker jag att du eller ni ska framföra dom felen istället för att tala om för mej att jag ska sluta skriva o ägna mej åt något annat, jag menar detta resonomang är att göra det lätt för sig.
Pelle

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

3 maj 2014 20:01

Pelle.

Nu var det faktiskt så att du behövde inte ta åt dig av min kommentar. Jag syftade inte specifikt på dig, om det var det du undrade. Synd att du kände dig träffad dock. Det kanske säger lite om dig(?).

Det är viktigt att rösta på SD i September, för att idag, så är SD ett litet parti ute på kanten som alla andra kan bara nonchalera. Så är det. De är det nya gänget. Och de är utmobbade, och övriga partier kör bara över dem. Ibland tillåts de inte ens begära debatter.

Media, fackföreningar, och de stora korporationerna med Wallenberg i spetsen avskyr SD. I just Sverige finns det en struktur, som tillåter Sossarna att behålla makten, trots att de inte innehar regeringsmakten. De har en egen underrättelsetjänst, och de har en propaganda apparat som genomsyrar hela samhället. Inget politiskt parti i Europa (utom möjligtvis regeringspartiet i Vitryssland) har samma dominanta position i samhället.

Jag rekommenderar att du läser boken The New Totalitarians. En bok skriven 1971 av en engelsk journalist från konservativa tidningen The Observer. Boken handlar om Sossarnas dominanta position inom den politiska, kulturella och mediala eliten.

Min poäng är att, att jämföra SD med UKIP, DFP, FN, och andra patriotiska rörelser i Europa är inte rimligt. Sverige är ett mycket speciellt och exotiskt fall.

Sen tror jag inte på att JÅ och resten av gänget är sånna som bara är intresserade av att hamna vid "köttgrytorna" som du skriver. I så fall kunde de ha gått med i Sossarna. JÅ och hans närmaste får genomgå ett h*lv*t*! De har utsatts för utfrysning, och exponerats för groteska attacker från etablissemanget. Det är farligt det som JÅ håller på med. Men han älskar sitt land! Annars, kan jag garantera dig, att det inte finns EN CHANS till att JÅ skulle utsätta sig för all sk*t, om det inte vore just för att han vill rädda sitt land!

Det är viktigt att vi röstar och hjälper SD i September. För att nu är SD som sagt ett litet 5%:s parti som media och alla kan bara köra över. Media sk*t*r i att bjuda in SD till många debatter. Istället bjuds VPK och MP ständigt och jämt.

Herregud! de bjöd in MP för att tala om landsbygdspolitik, och Sjöstedt fick tala sig varm om försvaret. Det hela klingar så falskt!

Visst kommer de att fortsätta att göra så i media. Men det kommer att bli mycket svårare, för dem att ignorera ett parti som fått tvåsiffrigt i ett valresultat!

SD i September 2014!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 maj 2014 21:02

Så fick man då kasta sig över fjärrkontrollen och byta kanal på TV,n. Efter Rickard Olsson som tävlande i "Smartare än en femteklassare" kom en konvertit vid namn Viktoria inlindad runt huvudet och i bylsiga kläder.
Ack så politiskt korrekt i ett familjeprogram en lördagskväll. Islam ska smygas in i våra hem och ses som helt normalt. Hur kan man...

 
Ingen bild

PlebisPlebojis

3 maj 2014 21:05

Vad är det för trehjuling du har?

 
Ingen bild

RobertSt2

3 maj 2014 21:15

Ja så är det. Dessutom, försöker man majla reportern så får man en NDN omedelbart.
F.ö håller jag helt med "Hacke"s inlägg!

 
Ingen bild

J B Doe

3 maj 2014 21:20

Jag råder alla att göra som jag. När jag läser kommentarerna hoppar jag konsekvent över alla inlägg från/svar till Pelle. Läser bara de intressanta inläggen.

 
Ingen bild

Hej hå hej hå

3 maj 2014 21:36

Hulda mk1 : Gå in på Skatteverkets Hemsida

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 21:38

Metalhead v
Jag håller med dej om allt utom köttgrytorna, där är jag skeptisk till om du har rätt, men det ska du veta, att jag önskar inget hellre än att jag har fel.

Det är väl självklart att jag tar åt mej, jag har ju skrivit negativt om ledningen, så det hymlar jag inte med.

Men varför la du till att ,,,,,, det kanske säger lite om dej,,,,,, för, hur ska jag tolka det? Om det var för att vara ironisk så faller ju ditt inlägg lika platt som dom andra.

Jag har själv slitit med att värva röster till Sd och det gör jag gärna men nu hade jag åsikter om jag drar åt samma håll som ledningen.

Jag tycker att själv har jag ingen taskig attetyd mot andra och vill inte ha någon osämja imellan oss här på bloggen, men jag vill bli bemött med sakliga argument, och då kanske jag inser att jag har fel, det vore ju det bästa.

Men ingen bemöter mej med argument, utan det är den här stilen att ,,, nu har du skrivit 9 inlägg har du inget annat att göra, at man gnäller, det är att sätta sig över en annan människa att säga så, att nervärdera en annan människa helt enkelt, och det är ju exakt vad pk, media o vänstertomtarna gör och som vi är så förbannade på,,,,, dålig stil helt enkelt.
Pelle

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 21:59

Jb doe
Du tar inte debatten alltså, vad tycker du om andra som inte tar debatten, vad tycker du om media som inte tar debatten vad tycker du om media som mörkar sånt som dom inte vill att folk ska läsa, vad tycker du om vänstern som inte ens lyssnar p Sd, s argument.
Varför ska du inte läsa vad jag skriver för? Varför uppmanar du andra att inte läsa det jag skriver för, jag antar att det är för att du tycker att något är fel, isåfall borde du ju kunna tala om felet för mej.du är väl inte allsmäktig heller utan man måste väl få säga imot folk om man kan argumentera.

Ett sådant inlägg som du skrev, var är värdet i det? Det bevisar ju bara att du inte har något att komma med, du har sett att några går imot mej o då ska du inte vara sämre, grupptryck, kallas det.det är just grupp trycket som gör att svenska folket inte vågar rösta på Sd, och samma grupptryck som eggar igång vänstertomtarna till stenkastning, fy faan för grupptryck, krakigt,

Har ni inga argument imot mina behöver ni inte tilltala mej tack.
Pelle

 
Ingen bild

Putte

3 maj 2014 22:12

Här syns skillnaden på de "etablerade" partierna och SD. De andra partierna tar sitt käbbel internt och vi tar det öppet. Ibland kanske det vore mer taktiskt att inte "hugga huvudena" av varandra offentligt. Sådant offentligt trätande bland SD väljare skrämmer bort andra potentiella väljare och ger dessutom journalisterna och 7-klövern vatten på sin kvarn. Jag håller med Thoralf att är man sur på partiledningen eller Thoralf, så skriver man till dem privat och spyr inte galla offentligt. Offentligt måste vi hålla en enad front, precis som 7-klövern gör.

 
Ingen bild

pelle

3 maj 2014 22:54

Jag får dagligen frågor om vart Sd är på väg, genom att prata om detta på tex bloggar så kanske man kan komma fram till något vettigt i slutet, till och med få nya väljare som tycker att det är bra med Sd men om vi inte låtsas om att kejsaren är naken och inte pratar om problemen så är vi ju inte bättre än några andra.

Jag brinner för det jag gör för Sd, och jag vet inte exakt hur många Sd, röster jag har värvat genom åren, jag såg till att det var många som röstade på thoralf till riksdagen tex.

Jag skriver ut artiklar från bloggar som jag visar upp för folk och för en dialog med.
Jag åker till arbetsplatser och osv och värvar både röster och medlemmar, så jag har nog gjort mer än dö flesta när det gäller att få Sd att växa, och det har jag tänkt att jag ska fortsätta med

Folk ringer hem till mig även såna som jag inte känner, och pratar politik för att dom vet att jag är Sd, are.
Så min känsla för Sd är det inget fel på.

mina frågor borde inte leda till något käbbel utan bara en vanligt sund debatt om läget
Pelle

 
Ingen bild

Pella

3 maj 2014 23:04

OT

För 100 miljoner år sedan ingen is på jorden, 10 grader varmare
För 50 miljoner år sedan , däggdjur och två mindre polära istäcken
För 5 miljoner år sedan, i genomsnitt 6 grader varmare än idag
För 2 miljoner år sedan, regelbundna istider och 4 grader varmare än idag

Den senaste miljon åren har temperaturen varierat +- 4 grader och nu befinner vi oss på en absolut värme-peak.

Rekommenderad läsning för den som vill sätta sig in mer finns en pdf-fil att ladda ner på falskt-alarm.se. Gösta Petterssons har verkligen massor av intressant information där.






 
Ingen bild

Pella

3 maj 2014 23:10

Med ovanstående vill jag bara säga att utvecklingen går mot att det blir kallare på jorden och att vi riskerar snarare att frysa än att det blir för varmt. Något för alla politiskt korrekta att fundera på när de vill lägga ner svensk industri och straffa ut de som bor på landet med straffskatter.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

4 maj 2014 07:37

Jag skrev att "det kanske säger något om dig?"

För att du maler på med det här. Det varju du som tog åt sig. Jag hann inte ens se ditt första inlägg, när jag skrev min. Jag har redan förklarat att det inte fandlade om dig. Jag skrev till och med att man själklart ska få kritisera. Men då ska det vara rimlig kritik. Konstruktiv kritik. Och alltså inte hugga patrioter i ryggen.

Att göra så är att hugga mot alla oss, mot hela vår rörelse! Nu är det faktiskt Sverige som står på spel! Men det verkar ha passerat dig helt obemärkt!

Sen det här med "köttgrytorna".

Tillhör du SD:s inre krets? Nej. Har du kapaciteten att se hur JÅ och övriga inom ledningen tänker? Nej. Då har du inget att komma med, i det här ämnet!

Det enda du har, är dina egna åsikter. Jag rekommenderar att du ransakar dig själv och tar åt dig av kritiken. Thoralf har uppmanat dig att starta ditt eget blogg. Där kan du skriva hur besviken du är på JÅ, och vilken dålig människa han är.

Nu har Thoralf bestämt att han vill inte ha sådant här. Då får du helt enkelt respektera det!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

pelle

4 maj 2014 10:43

Metalhead
Du säger att man självklart ska få kritisera, men då ska det vara konstruktiv kritik.

Har du läst mina inlägg? Isåfall så borde du ha sett att jag har ett antal förslag på vad som borde ha gjorts från Sd, s sida, mer konstruktivt kan det inte bli.

Att Sveriges framtid står på spel säger du........det är ju därför jag tycker att Sd borde vara mer aktiva i sitt agerande.

Köttgrytorna
Måste man tillhöra en inre krets för att ha åsikter om en krets agerande? Kan man inte utgå ifrån vad man upplever själv? Och framföra sina åsikter utifrån detta?

Jag har förslag på vad som borde göras, varför bemöter du inte det istället?innan du anklagar mej för att hugga patrioter i ryggen.

Jag tänker rösta Sd i valet o det hoppas jag att du oxå gör
Pelle

 
Ingen bild

b.c

4 maj 2014 14:58

alkolister,pedofiler,psykopater,moderna rasister,patlioter,fegisar,incest,vad finns det mer på dit blogg ensamvarg?

 
Ingen bild

HS

4 maj 2014 16:42

Heja Thoralf :-)

 
Ingen bild

Johan Gustavsson

5 maj 2014 09:44

MetalHeadViking: Ha ha, det var ju en rolig kommentar du fällde!
" -Hugg aldrig en patriot i ryggen, ALDRIG!"

Så du menar att toppledningen i SD är patrioter? Vilket jävla skämt!

För övrigt har jag alltid undrat om du MetalHeadViking ens är svensk, du skriver ju som en kratta, även på din blogg.

Thoralf.....Ja, jag ska sluta skriva på din blogg. Jag tycker bara att du är den enda vettiga i detta parti som finns kvar och vad ska en enda vettig människa i ett sjukt parti kunna åstadkomma för svenskarna i landet Sverige? Tack och hej!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards