thoralf

Direktlänk till inlägg 22 april 2014

ALLIANSENS HYCKLERI OM FÖRSVARET

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2014 22:50

 

Morgondagens annons i Kalmarposten (23 april).


Alliansen skriver idag på DN-debatt att man vill öka anslagen till försvaret. I mina ögon framstår de som rena hycklare när man läser debattartikeln. De har ju faktiskt suttit vid makten i snart åtta år utan att ha ökat anslagen till försvaret. Var det inte så att Mikael Odenberg lämnade regeringen och försvarsminister på grund av den politik som Alliansen förde.


Följande kan läsas på Wikipedia.


”Den 5 september 2007 kallade Odenberg till en presskonferens där han meddelade att han lämnar uppdraget som statsråd och chef för försvarsdepartementet samt uppdraget som riksdagsledamot. Skälet till avgången var oenighet i regeringen om den kommande budgetpropositionen och de besparingar inom försvaret som regeringen aviserat.”

 

Alliansens agerande kan bara liknas vid att vända kappan efter vinden. Tänk om Fredrik Reinfeldt och hans allianspartier lyssnat på Sverigedemokraterna i riksdagen sedan 2010. Då hade situationen för det svenska försvaret sett betydligt bättre ut.


Att en rödgrön regering där Miljöpartiet ingår skulle förbättra situationen är fullständigt osannolikt. Det är bara att se och lyssna på följande klipp sammansatt av Kent Ekeroth.


Missa inte de sista 30 sekunderna då statsminister Fredrik Reinfeldt, den store statsmannen visar prov på sin ”pondus”. Minst sagt sevärt idag efter artikeln på DN-debatt. Hyckleri!Vilken skämtare vi har till statsminister i vårt land.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Magentan

23 april 2014 01:10

Märkligt! När man lyssnar på Kenth Ekeroth i klippet om försvarskostnaderna verkar det faktiskt som att SD-ledningen (eller åtminstone vissa delar av SD-ledningen) nu äntligen har börjat fatta att folket, dvs väljarna, ALDRIG får någon seriös information om SD via medierna, eftersom medierna bara nämner SD när de lyckas hitta något negativt om SD att förstora upp och sprida.

Men så kan det ju faktiskt inte vara tyvärr, för då hade SD detta supervalår redan skickat ut minst ett rejält informationspaket till alla Sveriges hushåll, så väljarna fick chans att läsa om SD och verkligheten i Sverige, plus ytterligare ett paket någon månad före riksdagsvalet.

För att större delen av svenska folket över huvud taget ska få veta något seriöst om SD och om verkligheten i Sverige borde nästan hela SD:s valbudget användas för sådan direktinformation till hushållen.

All information som hittills har gått ut från SD under årens lopp, konsumeras nämligen endast av redan frälsta SD:are på webben.

 
Ingen bild

Fredde

23 april 2014 05:49

God morgon!

Naturligtvis så fick MP och Åsa Romsson säga sitt på rapport igår gällande Alliansens förslag på ökade anslag till försvaret! Det är ju SÅ genomskinligt hur dom favoriseras!!!

Det hade ju varit mer rätt att intervjuva SD som enligt de flesta mätningar är Sveriges 3:e största parti. Och speciellt i den här frågan eftersom SD ensamt har velat rusta upp försvaret!

 
Ingen bild

Stefan A

23 april 2014 06:46

Inget snack om saken, alliansen har hela tiden sagt att man skulle dra ner på försvaret i Sverige till förmån för internationella insatser, för det kostar multum att hålla trupp utomlands, kovändningen nu beror på valår och att vinden har vänt pga. Ukraina, några pengar finns förstås inte, luftpengar än så länge, man kan kanske höja sprit o tobak o fordonsskatten ännu mera, skall ju rädda skolan mm. så varför inte försvaret och hela Sverige,invandrare är inte Sveriges räddning, utan det är en försupen storrökare med en jättesuv.....

 
Svensson

Svensson

23 april 2014 06:48

Alliansregeringen vet att dom behöver pengarna från försvaret till invandringen,men dom vet också att dom behöver komma med nya förslag inför valet.Alliansregeringen är helt desperata nu.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ronny

23 april 2014 08:25

Så fortsätter drevet mot SD, och det är alla lokaltidningar i Jönköping och Kronobergs län, som i en gemensam aktion tar ställning för mångfalden. Man döper den till "Alla får plats". Hela artikeln bygger på skrämseltaktik och ett fullständigt hat mot SD. I varje stycke tillsammans med SD nämns nazism, främlingsfientlighet,rasism, facsism m.m allt för att sammankoppla detta mot SD. Rädslan är tydligen så stor på redaktionerna, att man inte ens räds att skrämma med pekpinnar och förtal. Detta är en gemensam aktion mot SD, både till EU valet och riksdagen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 april 2014 08:41

@Ronny
Hörde om detta i min lokalradio. "Allas lika värde" och "demokratiska principer" klingar dessvärre väldigt falskt.
Givetvis blandar man ihop invandringskritik med de ytterst få som tragiskt nog inte vill inse Nazismens förbrytelser.
Man bör också tillägga att det är fullständigt politiskt korrekt att inte behöva kritisera de brott mot mänskligheten som idag förekommer i bla. Nordkorea.

 
Ingen bild

Magentan

23 april 2014 09:50

"Ronny" skrev: "I varje stycke tillsammans med SD nämns nazism, främlingsfientlighet, rasism, facsism m.m allt för att sammankoppla detta mot SD.[...] "Detta är en gemensam aktion mot SD...

Javisst, och det är likadant i alla svenska tidningar, radio- och TV-kanaler, dagligen. OCH detta är det ENDA som minst 80% av väljarna ser, hör och läser varje dag.

Hur har SD tänkt att deras politik ska nå ut till alla de flera MILJONER svenskar som ALDRIG läser ett enda ord på de neutrala eller någorlunda SD-vänliga sajter som finns på nätet, utan hela tiden enbart och ständigt översköljs av SD-fientlig propaganda och skönmålning av det mångkulturella samhället i alla medier, och dessutom numera hjärntvättas i skolorna, från lågstadiet upp till universitetsnivå?

Nu har tiden runnit ut för SD när det gäller EU-valet. Hur ska SD hinna få folket att öppna ögonen i god tid före riksdagsvalet?

"Syns man inte, finns man inte" heter det, och så offrar SD miljoner kronor på intetsägande annonser i de SD-fientliga medierna. Annonser som en och annan av de indoktrinerade väljarna i bästa fall slänger en slö blick på och konstaterar att "javisst ja, där är det där lilla hemska, rasistiska partiet som vill slänga ut alla invandrare, usch..."

 
Ingen bild

Stig-Arne

23 april 2014 10:07

Bloggen Cornucopia skriver så här:

"Alliansregimen går ut stort och hävdar att de ökar försvarsanslagen. I verkligheten handlar det om småsummor, som inte ens kompenserar för inflationen och de skenande lönekostnaderna, och anslagen ska inte ske förrän mandatperioden 2018 - 2022."

http://cornucopia.cornubot.se/2014/04/alliansen-okar-forsvarsanslagen-om-tva.html

 
Ingen bild

Magentan

23 april 2014 10:13


PS till min föregående kommentar:
Tilläggas bör förstås att i ett valdistrikt som Thoralfs, där de flesta invånarna först har försetts med SD-information via brevlådorna, ses en SD-annons med helt andra och nyfiknare ögon än i resten av vårt avlånga land.

 
Ingen bild

Ronny

23 april 2014 10:16

Har kollat runt bland dessa lokalblaskor, som i egenskap av politiska skrämselmegafoner, har en uteslutande homogen svensk redaktion! För att inte tala om SVR som spelar Mikael Wiehe hela dagarna, samtidigt som man envisas och ljuger folket rakt upp i ansiktet, att man är politiskt och religiöst obundna. Pinsamt.....

 
Ingen bild

Tony

23 april 2014 11:29

Att Svensk Media är genomfalsk i all rapportering
som man gör får man bekräftat när man läser Metro idag,
Det står följande" Nigerian höggs av kärrtorpnazister"
Om nu händelserna hade varit dom omvända,tror någon att
ordet "Nigerian" använts av dessa fähundar? Nej då hade
bara åldern på vederbörande skrivits ut!

 
Ingen bild

Sanningen skall göra eder fria

23 april 2014 13:06

OT : Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad "går" ihop
Nya journalister i a-kassekön
LYCKA TILL

 
Ingen bild

Blir det du nästa gång Svenne ?

23 april 2014 13:09

OT Kalmars andra mobiltelefonrån inom relativ kort tid
Stort tack till sjuklövern för ett arbetet för att göra Kalmar tryggare
Är huvudet dumt får kommunmedborgarna lida
Inget signalement i tidningen på rånarna ?

 
Ingen bild

bonnläpp

23 april 2014 13:20

@Magentan, din panna blir blodigare och blodigare, men inte får Greta o Nisse någon mer information för det.

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 april 2014 15:03

En av tre flyktingar självförsörjande
ALVESTA i dag 06:08 | Uppdaterad i dag 06:11

Hur går det att komma in i det svenska samhället för nyanlända flyktingar i Alvesta? Av de som folkbokfördes 2010–2012 samt deras anhöriga vuxna är en tredjedel i arbetsför ålder helt självförsörjande. Det visar etableringsreformen som förvaltningen för individ- och familje­omsorg arbetar med.
Mats Martinsson är tillförordnad förvaltningschef för individ- och familje­omsorg i Alvesta.Tio procent är trångbodda enligt Allbohus regler om antalet personer per lägenhet. Foto: Per-Erik Sandebäck

Förvaltningen för individ- och familjeomsorg har sedan december 2010 arbetat med att undersöka hur nyanlända flyktingar i Alvesta etablerar sig i samhället. Arbetsförmedlingen har ansvaret att under de första två åren rusta de vuxna flyktingarna till att bli självförsörjande. Det visar sig att många personer har aktivitetsstöd kombinerat med försörjningsstöd efter etablerings­tiden. En tredjedel av de som är i arbetsför ålder är helt självförsörjande.
–?Jag tycker att resultatet hittills är ganska bra. De första två, tre åren kan ju se annorlunda ut än 2013. Att man inte har försörjningsstöd kan betyda att man studerar, att man har a-kassa eller pension, förklarar Mats Martinsson, tillförordnad förvaltningschef för individ- och familjeomsorg.

Läs hela på Smålandsposten
http://goo.gl/0pBGMc

 
Ingen bild

Tobbe S

23 april 2014 15:22

Lite OT men aktuellt med tanke på skjutningarna i Norrköping i förrgår. Textmassan stämmer till eftertanke och ger en klar bild av det förfärliga som pågår i Sverige just nu.

På ett år och åtta månader (start 25/8 2012) har vi haft 329 skjutningar i Sverige. Antalet skadade är många och antalet dödsoffer ligger idag på 68 st. Av de här skjutningarna är 5-10 utförda av svenskar, resten är utförda av människor med invandrarbakgrund. Jag har sparat samtliga skjutningar och har dem liggande i en textfil. Här ligger min textfil med samtliga skjutningar från ett år och åtta månader sedan i Sverige. Kopiera gärna och dela textmassan med andra. Jag fyller på, vartefter nya skjutningar inträffar.
http://grinigagamlagubbar.blogg.se/2014/april/det-nya-sverige.html

 
Ingen bild

Magentan

23 april 2014 15:55


@ bonnläpp:
Men jag ger mig inte. Jag tänker fortsätta stånga min panna blodig, för jag tycker det är stor skandal att alla Gretor och Nissar ska sitta där hemma och vänta förgäves.

 
Ingen bild

Magentan

23 april 2014 15:58


@ Tobbe S
Stort tack för listan över skjutningarna! För något år sedan började jag göra en liknande lista över alla bilbränderna. Men jag slutade efter ett tag.

 
Ingen bild

Onkel Sven

23 april 2014 16:02

Var på Swedbank i Högsby vid middagstid i dag hade ett litet bankärende ,personalen lade all sin tid på att hjälpa 5 st nysvenskar så att dom skulle kunna ta ut av våra inbetalda skattemedel , jag stod med min nummerlapp i handen och blev argare och argare till slut gick jag helt sonika ut ! Funderar starkt på att byta bank men det hjälper väl troligen inte , vi svenskar trängs undan mer och mer !

 
Ingen bild

SDare

23 april 2014 17:37

Varför gick du ut, utan att protestera?

 
Ingen bild

Onkel Sven

23 april 2014 17:47

Hade gärna tittat på om du hade protesterat , SD har ju också slutat att protestera deras agenda blir tunnare och tunnare när det gäller protest mot invandringspolitiken !

 
Ingen bild

Mattias

23 april 2014 19:41

@Onkel Sven
Trollar du eller? Vad var det du störde dig på, att några "nysvenskar" hade ärende på banken, så att som svensk blir drabbad av köer? Hade det varit bättre med en bank som skyltade med "endast svenskar"? Tror du kommer få stora problem att hitta en bank med de kriterierna i Högsby.

 
Ingen bild

Onkel Sven

23 april 2014 19:48

Mattias , det jag var med om idag visar ju att vi svenskar mer och mer blir undanträngda , det finns nämligen 3 kassor i högsbybanken två kassörskor var upptagna med dessa fem nysvenskar , jag tycker att dom som kommer hit och ska leva många år på oss borde få vänta , sen får du tycka vad du vill !

 
Ingen bild

Vill

23 april 2014 20:17

@Onkel Sven, just det som är problemet. Du får inte tycka som du vill, utan du måste tycka som Mattias vill.

 
Ingen bild

Vill

23 april 2014 20:19

@Mattias, kallas för respekt för äldre. I de banorna har du aldrig tänkt. Du vet inte vad ordet respekt betyder.

 
Ingen bild

Andreas

23 april 2014 20:31

Håller helt med Ronnys inlägg,har själv Vetlandaposten,men det finns faktiskt en moralisk gräns för mig med hur mycket man kan betala för deras hyckleri,jag har sagt upp mitt abonnemang nu.

 
Ingen bild

joffe

24 april 2014 02:26

G´day

Läs Magentans inlägg överst i kommentarsfältet 23.4.0101 EN GÅNG TILL.

Han slår huvudet på spiken gällande SDs information till folket. Media kommer ALDRIG VARA ÄRLIGA GÄLLANDE SDs POLITIK. Ännu snuskigare kommer det att bli före valet.

Att väcka väljarkåren MÅSTE SKE VIA INORMATIONENS SPRIDNING DIREKT TILL HUSHÅLLEN.

Vi som följer debatten via nätet har all information. MEN INTE RESTEN AV FOLKET SOM SAKNAR NÄTINFORMATION. Många äldre kan inte sköta eller har inte tillgång till internät.

FOLKET MÅSTE INFORMERAS GENOM DIREKTINFORMATION I BREVLÅDAN.

Lycka till från Down Under!

 
Ingen bild

Vicke Brant

24 april 2014 13:17

Säga vad man vill, men dessa uppgifter tycker jag är graverande för DN (Svensk media), speciellt för mig som icke SD-fanatiker.

När man tar del av den skriftväxling om att DN inte vill ta upp SD:s försvarsbudget och att de var det enda parti som hade med en höjning, så är detta mer ett bevis på att media mörkar.
Media vill inte ta fram fakta när det gäller SD. Bara det som missgynnar SD.
För mig ökar inte förtroendet för media när jag ta del av dylik information..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se