thoralf

Direktlänk till inlägg 21 april 2014

PÅSKBLOGG DEL 3

Av Thoralf Alfsson - 21 april 2014 20:00

Blogginläggen från Indien är ca 6 år gamla men jag har uppdaterat dem lite sedan dess med bland annat några mer foton.


Är det någon som kopplat ihop JK-paper med Jaykaypur?


Jag gick in på Google Earth och lyckades efter litet letande hitta Jaykaypur och pappersbruket.


70599-395

Område inringat med rött är fabriksområde. Blått område där finns bostäder för högre tjänstemän, sjukstuga och skola. Gult område för gästhus med trädgård. Grönt område bostäder för lägre tjänstemän.


Frukosten på gästhuset bestod av the, toast och omelett, vilket snart blev ganska enformigt men det smakade ändå bra. Mina indiska vänner kryddade dock sin omelett med svartpeppar så den var mer svart än vit och gul och jag funderade på hur de klarade av att äta sin omelett. Efter frukost brukade jag ta en engelskspråkig tidning med mig ut i trädgården. Solen hade ännu inte hunnit så långt upp så det var ganska skönt att sitta i en trädgårdsstol på gräsmattan och läsa tidningen och se vad som hänt i Indien. En morgon dök några barn upp och började försiktigt prata med mig och undrade från vilket land jag kom och om jag hade några mynt de kunde få. De samlade på mynt från hela världen som tur var hade jag både svenska och danska mynt som de fick. Efter det väntade de varje morgon på mig i trädgården för att de skulle få en liten pratstund. Deras engelska var mycket bra så det var inget problem att förstå och de gav mig många tips och svar på mina frågor om hur det var att bo i Jaykaypur. Deras föräldrar var tjänstemän på pappersbruket och det var därför de kunde röra sig fritt på gästhusområdet.


70599-396

Mina morgonkompisar.


Varje kväll vid ca 18:00 var det ett möte för att stämma av hur projektet avlöpte. Det första kvällsmötet blev en chockartad upplevelse. Det dröjde inte många minuter innan flera personer grälade något fruktansvärt på varandra. Jag väntade bara på att de skulle kasta sig över varandra och börja ett slagsmål men som tur var lugnade det ner sig. På det sättet fortsatte mötet från och till under ca 30-40 minuter, så småningom förstod jag att det inte var något ovanligt utan detta fick jag uppleva under många möten. Som tur var blev aldrig jag utsatt för någon utskällning. Vid dessa möten bjöds vi på några mindre degknyten med någon fyllning i form av kött/grönsaksblandning som var mycket kryddstark men väldigt gott. Dessa små knyten kan jag fortfarande sakna idag.


Jag vet att jag har en del läsare på min blogg som jobbade i Silverdalen och de är nog väldigt nyfikna på att se hur maskinerna är installerade i Jaykaypur. Här följer några bilder inifrån bestrykningsavdelningen.


70599-399

Kalander 6.


70599-400

Smetkök med mixer och vågtankar.


70599-397

Del av bestrykningmaskin 2.


70599-398

Första pappret indraget i BM2 vilket förevigades med gruppfoto.


En lördagskväll blev vi inbjudna till gardenparty i gästhusets trädgård. Det dukades upp med stolar och ett litet handfat i trädgården där alla kunde tvätta sina händer före och efter maten. Det bjöds på whiskey och öl före maten och stämningen var hög. Jag upptäckte då fördelen med att äta sin mat med fingrarna. Vi västerlänningar blev tvungna att sätta oss vid ett bord för att kunna använda våra bestick men indierna lätt minglade omkring med sina tallrikar i ena handen och andra handen användes till att stoppa in diverse läckerheter i munnen, mycket praktiskt.


70599-405

Uppdukat i trädgården.


70599-406
Alla västerlänningar samlade tillsammans med underhållschef Mr Goel. Notera möbeln i bakgrunden på högerkanten av bilden, det är ett handfat med spegel och belysning.


70599-407

Maten serveras.Jag är personligen lite intresserad av växter och därför passade jag givetvis på att ta med lite frön hem och fotografera en del växter. Här kommer några smakprov på de fantastiska växterna som växte överallt.


70599-402

70599-401

När det var dags för att börja den första riktiga testkörningen med en riktig batch i smetköket blev jag lite överraskad. När jag kom till smetköket på morgonen hade man lagt ut några tomma gutesäckar på golvet och det fanns rökelser tända. Jag frågade vad som var på gång och fick då förklarat för mig att det skulle vara en religiös ceremoni där maskinutrustningen skulle välsignas innan vi fick köra och att alla som jobbat med utrustningen skulle delta, inklusive mig själv. Ceremonin leddes av några präster som bad till Puja och hans gudabild som var uppställd vid smetmixern. Prästerna gick också runt och gav alla medverkande ett rött märka i pannan samtidigt som någon bön bads. Ceremonin avslutades med att alla skulle krossa en kokosnöt och stänka cocosmölken över utrustningen innan vi fick börja testköra.


70599-403

Alla samlade till välsignelse i smetköket.


70599-404

Jag krossar min kokosnöt, Mr Raju lyckades knäppa i absolut rätt ögonblick.

70599-409
Efter välsignelsen.

Hur tror ni testkörningen gick?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Rune

21 april 2014 21:09

Jag tror att den gick bra förutom några småfel?

 
Ingen bild

LTS

21 april 2014 21:10

Jag och flera med mig vill veta vad Bylund och flera med honom har för erfarenheter av arbetslivet före Sverigedemokraterna och hur de har kunnat hamna där de kommer att bli efter valet ?

 
Ingen bild

Ronny

21 april 2014 23:39

Tycker det börjar bli patetiskt av SVT Rapport, då man åter igen tar in en MP, Fridolin, som expert på skolfrågor. Och visst stämmer det att MP är medias gunstlingar.

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 april 2014 23:54

Småleende försöker jag nu hålla mig till ämnet - projektet i Indien. Som vanligt toppenfina bilder ... och att du, Thoralf, också är hobbyodlare och plockar med hem frön ... Du fick händelsevis inte med lite mer än växtmaterial? Den där vackra 'saken' på borstblomman?

Och jag måste kommentera att du ser måttligt förtjust ut på slutbilden ... efter välsignelsen. Jaha, härtill var jag nödd och tvungen, ser du ut att tänka. Fniss-fniss!

OT. Där jag bor vid södra västkusten har vi haft ett strålande påskväder - klar, blå himmel och sol - ända till idag morse, alltså från långfredagen till och med påskdagen. I sennatten var de okända piloterna ute igen efter påskledigheten och 'strimmade' himlen till artificiella molnslöjor och -sjok. ... ... ...

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 april 2014 06:40

Vackra bilder och läsvärt från Indien!

Annat ämne... Erik Ullenhags små "utmaningar" verkar ha haft en aktiv Påskhelg. Speciellt i Norrköping har helgens avslutning varit intensiv. Hittills två döda och ett antal svårt skadade.
Pistoler, knivar och knogjärn. Sverigedemokraternas bästa valarbetare har startat valrörelsen inför EU-valet...

 
Svensson

Svensson

22 april 2014 07:02

Varför fortsätter U-länderna att vara U-länder ? För det är väldigt låga löner på arbbetena i dessa länder,det är några få som tjänar enorma pengar på arbetskraften.Lönerna måste höjas, så klyftorna i dessa länder minskar,så länge arbetskraften får slava för låga löner,kommer dom vara U-länder.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 april 2014 07:59

@Svensson
Religion, korruption, klanvälde, kastväsende, kvinnoförtryck, rester av kolonialmakter, analfabetism mm. Min amatöranalys...

 
Ingen bild

Dille

22 april 2014 08:12

Imorgon är det två veckor till dess förtidsröstningen börjar. Tror det är väldigt viktigt att påminna SD-väljaren om möjligheten att förtidsrösta och även om att SD och Sverige skulle må bra av ett bra resultat i EU-valet.

 
Ingen bild

Rune

22 april 2014 10:50

Dille:
Förtidsröstning är nog bra på sitt sätt?
Men skall man vara helt säker på valsedeln som man har i kuvertet verkligen hamnar i valurnan så skall man rösta i vallokalen på valdagen!

 
Ingen bild

Lärare

22 april 2014 11:22

Nu får det banne mig vara nog SD!!!

Ingenting skrivs eller hörs om Samtiden!
Ingen sd-webbtv från riksdagens presscenter ang de nya talespersonerna för SD.

Vad håller partiet på ned egentligen?

Nu börjar även jag tröttna...

 
Ingen bild

bonnläpp

22 april 2014 11:27

@Lärare, en intressant och samtidigt relevant fråga. Kanske Thoralf kan bjuda på lite ljus. Att Thoralf gör det du gör vet vi, men vad gör SD-riks?

 
Ingen bild

Lärare

22 april 2014 11:56

Tänk om alla SD-toppar arbetade och distribuerade ut info som Thoralf, då skulle partiet ligga runt 25% i dagsläget.

Det är tyst i media, inga utspel, ingen sd-tv och ingen säger ett "knäpp" ang "storsatsnignen" som borde vara i gång nu.

Märklig förklaring till strykningen av Thoralf också. Likaså petningen av Gustav Kasselstrand, som jag vet är oerhört populär bland landets ungdomar.

Inte undra på att man lessnar snart på partiet.
Varför har inte partiledaren ngn blogg som man kan läsa veckovis t ex.

 
Ingen bild

Johan Gustavsson

22 april 2014 13:09

Dille: Vad tror du att SD kommer göra för nytta i EU? Vet du vilka personer som SD vill skicka ned dit?

LTS: Ja, vad är den där Bylund för jävla mupp!? Enligt mig finns det som jag kan se bara en enda vettig människa kvar i SD och det är Thoralf...men......

Maja Dacke: Även jag noterar ofta vackra dagar i antågande på min vandring till jobbet, då det plötsligt skapas streck kors och tvärs och på några timmar har det blivit en skitdag.

 
Ingen bild

Onkel Sven

22 april 2014 14:33

Jag vill bara rösta nej till EU går det ?

 
Ingen bild

Dille

22 april 2014 21:52

Det finns en opposition mot EU, en opposition som nu växer sig starkare. Blir den oppositionen tillräckligt stark kan SD försvara sverigevänliga intressen. Se till att utsugningen av Sverige upphör, verka för en mera restriktiv invandringspolitik osv.

 
Ingen bild

Johan Gustavsson

23 april 2014 11:44

Dille: Vilka kommer SD att samarbeta med i EU? Sverigevänliga intressen? Vad pratar du om....Du tror att SD kommer ingå i någon verklig opposition i EU när de inte ens är det i Sverige? Och vi behöver inte en restriktiv invandring, vi behöver totalstopp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 20 april 23:23


Idag har vi kört upp till Skokloster där SD har ett möte för alla kommunföreningsordföranden i Sverige. Någon sa att vi var ca 170 anmälda. Jag förväntar mig en fullspäckad dag under lördagen med mängder av nyttig information angående kommande valrör...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 19 april 23:36


När Stefan Löfven för några dagar sedan gick ut med att Socialdemokraterna ville begränsa arbetsinvandringen till Sverige så blev jag faktiskt inte förvånad. Han hade i lördagsintervjun för någon vecka sedan flaggat för detta eller kanske skickat upp...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 19 april 14:02

I högermarginalen på bloggen hittar man nu en avdelning med länkar till mina granskningar av vissa kostnader för nyanlända i samtliga kommuner inom Kalmar län.    Granskningarna kommer även uppdateras om nya uppgifter tillkommer fram till valet 9...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 april 15:45

Ni som följt min blogg under våren vet att jag har granskat invandringens kostnader i samtliga kommuner i Kalmar län och redovisat det i ett blogginlägg för varje kommun. När jag kom till Kalmar kommun blev det också lite skriverier i Barometern. Län...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 039 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se