thoralf

Direktlänk till inlägg 15 april 2014

ANKDAMMAR

Av Thoralf Alfsson - 15 april 2014 21:21

Aftonbladets Åsa Linderborg är orolig att hon inte skall få behålla sin egen lilla ankdamm av vänsterjournalister. Tidningen Journalisten har nämligen skrivit om de attacker som Dispatch Internationals fotograf och skribent Roger Sahlström råkat ut för när han bevakat vänstergruppers motdemonstrationer. Läs artikel.


Hon och Aftonbladet har till och med mage att sätta rubriken till ”När rasister blir journalister”! Det är till att vara självgod så att hon nästan spricker.


”Intervjun är mer än följsam som inte tar fram Roger Sahlströms bakgrund, inte heller hans ärenden med sitt fotande: att kartlägga meningsmotståndare. Det han sysslar med under demonstrationerna han pratar om är inte journalistik, det är en form av hotfull åsiktsregistrering. Journalisten tycks också ha missat att Sahlström är aggressiv mot så kallade PK-journalister på Twitter.”

 

 

Precis detta skulle man kunna säga om Åsa Linderborg och hennes journalistkollegor på vänsterkanten när det skriver eller rättare sagt höjer så kallade antirasister till skyarna. Eller varför inte Tomas Mattsson och hans researchgrupp på Expressen. Inte handlar det om att belysa dessa vänsterextremas bakgrund.Åsa Linderborg, man skall inte kasta sten när man sitter i glashus!”Men frågan är om tidningen Journalisten ska ta som sin uppgift att göra martyrer av journalister/"journalister" som ägnar sig åt åsiktsregistrering och grova personangrepp på journalister.

Ju fler högerextrema publikationer vi får, desto fler skrivande och fotande människor som söker medlemskap i Journalistförbundet. Det kan bli ett delikat problem i framtiden.”

 

 

Sedan kommer även detta martyrsnack ännu en gång. Har man inget annat att komma med. Men framförallt verkar Åsa Linderborg vara oroad över att hennes lilla skyddade ankdamm kan var hotad. Det skulle utan tvekan innebära ett visst tillfrisknande bland journalistkåren.Kalmars världskände socialdemokrat Nasim Malik har erhållit ännu en utmärkelse. Hans insatser på det internationella planet tycks fullständigt passera förbi de lokala medierna. Men det är förstås utanför Barometern och Östrans utgivningsområde. Precis som gruppvåldtäkten i Mariannelund för några år sedan. Något som Barometern undvek att skriva om, utan man nöjde sig i stort sett med TT-artiklar.Enligt en artikel på IHRC hemsida kommer utmärkelsen delas ut i Sverige.


”His achievements and services in the field of Freedom of Expression, Religion, Human Rights, Peace and Solidarity have been remarkable and deserve the highest recognition. It is therefore a Great honour for IHRC to nominate Nasim Malik for the highest prestigious award.The World Chairman International Human Rights Commission (IHRC) Ambassador-Shahid Amin Khan will present him this award in his coming Visit to Sweden.”


 

 

 

Detta tillfälle får lokal media inte missa! Undrar om även kungafamiljen kommer närvara. Bara det inte kolliderar med 1:a maj, nationaldagen eller Viktoriadagen på Öland! För då kommer Nasim Malik stjäla hela uppmärksamheten.Eller är det så att organisationen IHRC är en ankdamm för inbördes beundran för personer med anknytning till Pakistan.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Läs artikel här nedan så får AB inga klick

15 april 2014 21:37

När rasister blir journalister

http://www.aftonlognen.se/kultur/article18725829.ab

 
Ingen bild

Börje

15 april 2014 21:56

"Highest international award" tycker jag liknar något ur sereifiguren Babar.

 
Ingen bild

bonnläpp

15 april 2014 21:57

Du glömde länk till originalartikeln http://www.journalisten.se/nyheter/attackerad-av-vansterextremister-fyra-ganger?page=2

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 april 2014 21:58

Åsa Linderborg, rödare än Falu rödfärg. Med en demokratisyn som bäst hör hemma i Nordkorea. Ett tragiskt levnadsöde...

Skinkmackan Nasim Malik väcker nya frågor. Men mest skrattkramp.

Men vi glömmer inte kortet med "excellensen" i talarstolen och plakatet med bla. ett hakkors. När man ser sådant skrattar man inte...

 
Ingen bild

bonnläpp

15 april 2014 22:00

Och Ingrid Carlqvists uppföljning. http://www.journalisten.se/debatt/ska-valdsvanstern-godkanna-journalister

Läs dessutom många sunda kommentarer under första artikeln. Mycket vänsterflummare också naturligtvis.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 april 2014 22:18

@bonnläpp
Ja, tänk vad våldsvänstern ställer till. De får dessvärre i stort sett hålla på ostraffat.
Någon kritik lär de knappast få på Aftonbladets kultursida, barnrumporna i skrik/skrän/stenkastar/våldsvänstern...
Jag tror att det vore bra om Ingrid Carlqvist och Roger Sahlström filmar Vänsterns attacker och lägger ut detta på Youtube. Det måste bli slut på dessa odemokratiska gruppers verksamhet.
Vad gäller Åsa Linderborg borde hon omedelbart få byta jobb på Aftonbladet. En snabbkurs på en städmaskin och hon har en ny mer passande karriär!!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

15 april 2014 23:07

Roger Sahlström var tillsammans med Ingrid Carlqvist i Karlskrona för en månad sedan och övervakade Robert Ericssons och Micael Foghagens föreläsningar angående det obefintliga svenska försvaret (på samma ställe där du var Thoralf någon månad tidigare). Ingrid är en fantastisk journalist och Roger både skriver och tar bra foton!

När det sen gäller Åsa Linderborg och Aftonbladet är båda bara ett stort skämt.

http://karlskronabloggen.se

 
Svensson

Svensson

16 april 2014 06:45

Aftonbladet tycks tro att dom kan bestämma vilka det är som får vara journalister i Sverige,passar det inte Aftonbladets agenda, då skriver man illa om dom andra journalisterna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

16 april 2014 06:47

Grillsäsongen har börjat i Araby Växjö och en bil hade körts fram mot Ica och Coop för att troligen försöka grilla hela butiken.

Innehållet blev emellertid bara rökt, och "barnen" drog vidare på nya upptåg, ivrigt diskuterande om Polisens eller politikernas bild av Araby som getto var mest rätt.

Och Polisen skickar troligen sin "dialogpatrull" för att prata med barnen, och politikerna sitter och slipar på sina valargument för att vinna valet som dom bästa att föra Växjö framåt.

SR Rapporterar , observera att i artikeln står det inte Araby, utan Dalbo Centrum, som är den centrala köpdelen i Araby. Troligen ett litet misstag bara
http://goo.gl/fW1mtd

 
Ingen bild

Stefan A

16 april 2014 06:52

Miljöpartiets och HelinMattssons lilla piga slutar, hoppas man vidgar rekryteringsbasen denna gång, och att personer utanför den lilla stockholmsklicken kan komma i fråga, en person som kan hålla rågången glasklar mellan den extrema fulmedian och den skattefinansierade public service, men det blir förstås bara en from önskan, inaveln i stockholm är troligen alltför stark...

 
Ingen bild

Sven Dacke

16 april 2014 07:40

Det finns fortfarande "riktiga" journalister.
Kommer ni ihåg Marika som inte blev långlivad på Barometern, för att hon skrev hur det var, och det är ju inte tillåtet i Sverige


Läs hennes senaste inlägg på SVT debatt

Marika Formgren om journalistkårens gullande med Miljöpartiet:

Journalisterna måste sluta smöra för Miljöpartiet
Publicerad 16 april, 2014 - 07:00
POLITIK Miljöpartiet är det enda parti som slipper kritiska frågor från journalister. Om journalistkåren vill ha allmänhetens förtroende och med trovärdighet hänvisa till sitt demokratiska granskningsuppdrag, måste man börja behandla Miljöpartiet som vilket parti som helst.

Genomtänkt. Förberedd. Uppriktigt besjälad. Självsäker. Taggad. Det är ord som används för att beskriva Miljöpartiets Gustav Fridolin i ett idolporträtt, förlåt, valrörelsereportage i Expressen.

Journalistkårens smörande för och icke-granskande av Miljöpartiet irriterar många människor, men särskilt oss som inte känner igen oss i partiets och journalisternas definition av liberalism.

http://goo.gl/Xavsg3

 
Ingen bild

Onkel Sven

16 april 2014 08:08

Förr i världen skrämde man barnen med sotarn , nu skrämmer man oss vuxna som kommenterar på olika sajter med Robert Aschberg !

 
Ingen bild

Åke

16 april 2014 08:24

Åsa Linderborg "talade ut" igår kväll på Aschbergs program "Trolljägarna" på TV 3, ang allt näthat emot henne.
kan nog ses här inom kort...
http://www.tv3play.se/

 
Ingen bild

Sven Dacke

16 april 2014 08:28

Smålandsposten Växjö har vaknat och skriver om en brand i Dalbo, som är en del av ökända Araby . Troligen kommer vi aldrig få någon orsak eller gärningsmän till händelsen
-----------------------------------------------------------------

Brand på Dalbo under natten
VÄXJÖ i dag 08:14 | Uppdaterad i dag 08:19

Räddningstjänsten fick rycka ut till Höstvägen vid strax innan halvfyra på onsdagsmorgonen.

En bil som stod invid ett skyltfönster till Coop på Höstvägen började brinna av oklar anledning under tidig morgon. En glasruta till butiken krossades på grund av värme. Polisens utredning pågår, och mer uppgifter väntas framkomma under dagen

 
Ingen bild

Hacke

16 april 2014 08:51

Märkligt hur man som Åsa Linderborg kan älska mångfalden på vissa områden och samtidigt hata den på den viktigaste i ett fritt och öppet samhälle - journalistiken.
Hon tycks ha lika grava problem med sin demokratiska värdegrund som med sin yrkesroll. Men det är väl snarast meriter för kulturchefsposten på en tidning som ståtar med landets lägsta förtroendesiffror.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 april 2014 09:46

@Hacke
Linderborgs och andras plan är att med hjälp av Muslimska invandrare, störta den svenska marknadsekonimi i avgrunden och bygga upp en socialistisk/kommunistisk diktatur. Där gäller givetvis bara en sanning inom journalistiken och Linderborg hyser säkert drömmar om att själv bli medieansvarig på Sanningsdepartementet i en framtid.

Detta får givetvis aldrig bli verklighet. Så fort som hon och hennes likar greppar tangentbordet, måste deras svaga alster bemötas hårt.
Men att attackera henne med grovt näthat som jag sett i en glimt av Trolljägarna, är absolut fel metod...

 
Ingen bild

Observer

16 april 2014 09:54

Apropå Aftonbladets kultursida.Under 2012 hade samma sida en artikel som var en underdånig hyllning till Putin.Allt som skildrades i boken "Mannen utan ansikte"av Masha Gessen runt Putin var lögn och förbannad dikt. "En svajig hatattack mot den ryske ledaren" var ett av omdömena.Med facit i kan man konstatera att Aftonbladets kulturskribent Martin Aagård lät tangentbordet gå innan han kopplat in hjärnan.Linderborg och Aagård tycks ha en verklighetsuppfattning som snällt kan uttryckas som en smula skev.Våldshyllningarna är en skarp indikation på detta.

 
Ingen bild

BC

16 april 2014 10:42

Klart du försvarar rasisten sahlströms "journalistik", skiljer ju inte så mycket från dina egna metoder.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

16 april 2014 11:11

Det är skandal att inte Barometern och Östran skriver om denne store gigant vi har här i kommunen. Diskriminerar dom han. Tror att om han hade varit svensk så hade dom skrivit. Nanne Bergstrand ( FF ) fick en egen gata, varför får inte denne internationellt kände gigant en gata uppkallad efter sig? Varför inte en staty? Serafimerorden, som Ceausescu fick? Eller vågar inte blaskorna skriv ifall att det finns risk att " doktorshatten " ramlar av.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 april 2014 11:18

BC

Förstår att du har svårt för sanningen och gillar världskändisen Nasim Malik. Din kommentar vittnar om att du inte har något att säga, utan endast den allra vanligaste floskeln.

 
Ingen bild

Tacksam för svar

16 april 2014 11:29

BC : Hur ser du på skattefördelningen i nationalstaten Sverige vad skall prioiteras ?

 
Ingen bild

"Titta vi skriver"

16 april 2014 11:31

Det måste väl vara "tjänstefel" av journalisterna i Kalmar att inte omskriva en så stor potentat som Malik?

 
Ingen bild

BC

16 april 2014 11:36

Nu pratar ju jag om delen om sahlström...
Kan inte kommentera om din hatkärlek mot Nasim då jag inte läst om det.

Tacksam för svar... Hur ser du på att bollen är rund i fotboll?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

16 april 2014 11:38

Thoralf ! Info till ca 380 st hushåll i Berga i Högsby blev klart nu på förmiddagen , nu tar jag och hustrun påskledigt!
Glad-Påsk till dej och alla sanna SD-are !
Sven-Erik .

 
Ingen bild

Blåsippan

16 april 2014 11:47

Bra jobbat S-E och glad svensk påsk!

 
Ingen bild

bonnläpp

16 april 2014 11:53

Också intressant av fd. Barometern-skribent http://debatt.svt.se/2014/04/16/journalisterna-maste-sluta-smora-for-miljopartiet/

 
Ingen bild

Lotta

16 april 2014 11:57

Ny bok av docent Jan Tullberg kan laddas ner som e-bok. Läs mer via länken nedan. Titeln på boken är Låsningen en analys av svensk invandringspolitik. Något som BC borde läsa.

http://www.exponerat.info/docent-jan-tullberg-har-slappt-ny-intressant-bok-las-specialutgavan-har/

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 april 2014 12:27

Aftonbladets "journalist" Oisin Cantwell följer snällt efter Åsa Linderborgs hatartikel om Roger Sahlström och tidningen Journalisten.
"Så skulle ingen riktig journalist skriva" är hans tappra försök att vara Linderborg till lags.
Det är verkligen att "kasta sen i glashus" det som Cantwell ägnar sig åt. Ännu ett tecken på den skräck som media känner över SD,s ökande väljarstöd och att de kommer att ha ett ännu större antal ledamöter i riksdagen efter höstens val.

Säkerligen satt vänsterjournalister från all media efter valet 2010 och smidde planer för att få ut SD ur riksdagen nu i år. Ack vad deras planer misslyckades...!

 
Ingen bild

"Titta han går på alla fyra"

16 april 2014 12:52

BC : Hihi kul lek med frågesport bra om bollen är rund och ej röd

Här kommer flera frågor anser du det vara förtal att kalla någon för rasist ?

Tycker du att Henrik på Inte rasist men... alltid sist ,skulle ha en klädcoach ?

Nu din tur

 
Stefan K

Stefan K

16 april 2014 12:56

Thoralf

Har nu lyssnat på dagens riksdagsdebatt om migration och tydligt är att Alliansen och Miljöpartiet vill se en ökad arbetskraftsinvandring utöver en ökad asylinvandring.

Mitt tips är därför detta Thoralf:
Nästa gång det debatteras vikten av en större arbetskraftsinvandring till landet med över 400 000 arbetslösa, med allt fler i FAS 3-jobb, med allt fler långtidsarbetslösa och allt fler unga som aldrig får chansen.
Erbjud er då att ta med dessa 7-klöverpolitiker på en bussresa i Sverige där ni möter långtidsarbetslösa, FAS 3-jobbare, bruksorternas utslagna och de ungdomar som tappat hoppet om ett jobb. Be 7-klöverns politiker att öga mot öga med dessa personer, förklara varför de lämnas utanför, samtidigt som 7-klövern talar sig varma för att locka hit personer från andra länder som ska jobba i yrken där majoriteten av de 400 000 arbetslösa både vill och kan jobba.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Martin

16 april 2014 13:40

Så vår kära Malik är diplomat numera också? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambassador-at-Large

Vem har utnämnt honom som Ambassador-at-Large för de Skandinaviska länderna? Är det dessa länder han representerar mot andra eller är det något annat land han representerar i Skandinavien?


 
Ingen bild

BC

16 april 2014 16:23

"Titta han går på alla fyra"
Menar du allvarligt att Sahlström inte är rasist???

Han kanske tycker om att klä sig slafsigt... vem vet. Men titta på några riksdagshens... där behövs det klädcoaches. 
Ingen bild

Spänn på mej hårt

16 april 2014 20:34

BC : Kallar man någon för rasist så skall man väl skiva under eget namn så att stämning kan ske ?

Kalla någon för rasist bara för att personen inte applåderar dagens invandring känns väldigt märkligt.

Ordet rasist är när någon tjänar pengar på någon annan tex slavhandel människohandel , kommuners stadsbidrag för migranter
Detta fastslaget i TV4 Fakta bla
Roger pysslar väl inte med något av detta eller vet du något vi andra inte vet?

 
Ingen bild

BC

17 april 2014 08:08

Spänn...
Har tv4 fastslagit detta? Det vill jag gärna se. Men du har iingen anin eftersom du säkert håller med sahlstrom... Vilket gör dig till.... Rasist

 
Ingen bild

s29

17 april 2014 22:53

Jag tror jag har ett gammalt simmborgarmärke någonstans....det kan han få gratis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se