thoralf

Direktlänk till inlägg 12 april 2014

FÖRBUD MOT SLÖJA OCH ÅTERKALLANDE AV MEDBORGARSKAP

Av Thoralf Alfsson - 12 april 2014 20:05

 


I veckan debatterades några motioner från Sverigedemokraterna i konstitutionsutskottets betänkande KU14.


Bland annat en motion som jag skrivit och som Kent Ekeroth är medmotionär på gällande återkallade av medborgarskap. 2013/14:K306.


Men först till den motion som Carina Herrstedt skrivit om förbud mot slöja i motion 2012/13:A394, yrkande 12.


 


”Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om förbud mot att bära slöja för flickor under 15 års ålder i all offentligt anordnad verksamhet.”

 

För mig är det en självklarhet att 10-12-åriga flickor inte skall tvingas bära slöja i t.ex skolan. Detta sker endast genom religiösa eller kulturella påtryckningar från familjen. Oftast de manliga familjemedlemmarna. Ett förbud skulle även motverka den islamisering som pågår i samhället. Det är något som jag anser måste motverkas på alla plan.


I min motion om återkallande av medborgarskap låter yrkande enligt följande.


”Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att ett svenskt medborgarskap som erhållits på felaktiga grunder eller med hjälp av falska uppgifter ska kunna återkallas.”

 

Den som ljugit eller förfalskat sin personuppgifter för att få ett uppehållstillstånd och sedan ett medborgarskap skall givetvis förlora sitt medborgarskap om det visar sig att det erhållits falska eller felaktiga grunder som den sökande medvetet framhållit.


Det är enligt min mening en grundprincip i en rättsstat och ett krav för att ett rättssamhälle skall kunna överleva.


Tyvärr är det bara Sverigedemokraterna som står för dessa rättsprinciper i den svenska riksdagen.


När jag läser eller lyssnar på vad 7-klöverns ledamöter säger i sina anföranden blir jag mörkrädd. Föraktet mot den egna kulturen och det egna folket är skrämmande. Mångkultur och andra sedvänjor skall införlivas i det svenska samhället utan pardon. Alla i hela världen har rätt att ljuga och förfalska sig till ett uppehållstillstånd som bara tre år senare leder till ett livslångt medborgarskap. Där de dessutom hyllas i en ceremoni av de kommunalråden eller till och med landshövdingen på bostadsorten. Något som flera partier inom 7-klövern dessutom vill lagstifta om, välkomstcermonier på nationaldagen. Jag tar mig för pannan och undrar vad det är för stollar som nedvärderar oss själva till den milda graden att vi kommer utplånas om det får fortgå.


Inte ens en muslimsk terrorist kan fråntas sitt medborgarskap i Sverige. Även om han skulle ha andra medborgarskap. Det finns inget brott som är grovt nog för att ett falskt medborgarskap skall kunna återkallas i Sverige.


Jag anser att det är fullständigt absurt!


Mörda statsministern, mörda kungen och drottningen eller ägna dig åt spioneri. Du behöver inte oroa dig över det svenska medborgarskapet och livstidsförsörjningen. Det sköter 7-klövern i Sveriges riksdag åt dig.


Voteringen slutade med att 262 röstade emot, 18 röstade för (SD) och 69 frånvarande vid båda omröstningarna.

 

Kom ihåg detta när du skall välja valsedel både den 25 maj och den 14 september!

 
 
Ingen bild

OT

12 april 2014 21:19

Hör Sveriges folk - "Eddie Meduza - eleganten från vidderna": http://www.youtube.com/watch?v=IhHrm1Gqopw

P.S Är det någon som förstår vad detta innebär?

 
Ingen bild

robban

12 april 2014 21:27

finns väl redan nåt sånt i utlänningslagen men det skiter folk i och kallar det de kör med praxis

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 april 2014 22:05

Förslagen är utmärkta, men tyvärr verkar de inte passa Sjuklövern. Då är det inte så noga med Feminismen och jämställdheten... Det är viktigare med avståndet till SD...

Självklart skall en grovt kriminell med utländsk härkomst mista sitt svenska medborgarskap. Varför ska denne brottsling belasta Kriminalvården och kosta skattebetalarna miljonbelopp...

Att småflickor självmant tar på sig religiösa tvångskläder kan ingen normalt tänkande människa gå på. Hela släkten håller givetvis koll på flickorna så inte "herdern" fläckas...
Jag kokar av ilska varje gång jag ser småflickor innestängda i tyg och utestängda från ett normalt liv...

 
Ingen bild

Eric H

12 april 2014 22:44

Hjälper det att återkalla medborgarskapet?
De behöver ju bara åka tunnelbana i Sthlm så är allt som förut???

 
Ingen bild

Essendon

12 april 2014 22:56

Samma beteende som man visade när Ny Demokrati fanns i Riksdagen på sin tid.
Förslagen som var från Nyd var bra för befolkningen men det blev alltid avslag p.g.a att det kom från fel parti!
När Nyd försvann, tog man fram samma förslag och klubbade igenom.

Sandlådementaliteten har inte upphört således!

Tragiskt och även skandalöst att förtroendevalda ledamöter
motarbetar det som dom är till för, nämligen att föra väljarnas talan!

 
Ingen bild

SDare

13 april 2014 06:53

Hej Thoralf!
Tänkte på din fråga för några dagar sedan, där du undrade ifall någon utav dina läsare har någon idé att skriva i ett eventuellt kommande infoblad.
Har precis läst det du skrivit här ovan och tror inte det behöver skrivas något annat än den text du själv precis författat. Så skrämmande bra. Behövs det hjälp med utdelning, så står min cykel med mig på sadeln till förfogande i Kalmar.

 
Stefan K

Stefan K

13 april 2014 07:09

Thoralf. Det kommer vara mycket vi bär med oss när vi går till vallokalen i både maj och september.

När det gäller omröstningen i riksdagen är jag helt övertygad om att fler ledamöter än de från SD vill se förbud mot slöjor på unga skolflickor. De törs/får bara inte visa det.
Givetvis spelar man de religiösa rätt i händerna, men när det gäller att införliva allt och alla i samhället är man uppenbart beredda att gå långt...som att exempelvis förnedra och håna vår kultur, våra traditioner och våra förfäders hårda arbete.

Det sistnämnda är något jag kommer ta med mig till vallokalen och självklart förmedla till vänner och bekanta.

http://petterssonsblogg.se

 
Stefan K

Stefan K

13 april 2014 07:43

SD ökar i dagens Sifo-mätning, men statsvetaren Marie Denker hävdar att vinden har mojnat för partiet, mycket beroende på att övriga partier mobiliserat mot SD i invandringsfrågor.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/v-lyfter-s-backar
Har man inte gjort det i åtta år nu?

Jag har en liten annorlunda syn på mätningen.
För en vecka sedan publicerade United Minds sin undersökning där SD ökade rejält (+1,3), men inte ett ord om denna undersökning i media.

United Minds låg betydligt närmare det slutliga valresultatet 2010 än vad Sifo gjorde (6,1 respektive 4,0)

Med tanke på det vi fått oss till delo, där privatpersoner hängs ut, förlorar uppdrag, sparkas ut från föreningar, förföljs, hotas och utsätts för andra odemokratiska metoder, kanske viljan att uppge SD inte är så stor när telefonen ringer.

Norska Sentio var allra närmast valresultatet 2010 och deras mätning lär väl dyka upp snart. Får ni inte läsa om den i media vet ni att SD ökat rejält (13,1% i mars-mätningen)

Andelen osäkra väljare har ökat det senaste halvåret. Var de kommer att lägga sin röst är osäkert, men nog har vi en liten aning om vad majoriteten av de rösterna hamnar till slut...?

Förövrigt är opinionssiffror bara en liten måttstock. De viktigaste siffrorna presenteras natten till den 15:e september.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

SM811

13 april 2014 08:09

Varför 15 år? Självklart skall det vara myndighetsåldern som skall gälla.

 
Ingen bild

Tony

13 april 2014 08:36

Dom enda som kan ändra på detta är väljarna vid dom två
stundande valen, genom att ge 7 klövern en rejäl käftsmäll.
Ett SD som kommer över 20 % kan dom inte nonchalera, för då blir
valen 2018 en ännu större katastrof för dom odemokratiska krafterna.Noterbart är hur nysvenskarna hela tiden struntar i
vad som är praxis i Sverige, och sätter sina egna lagar och
regler i förgrunden

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 april 2014 08:38

Undrar när den stora mediasatsningen från SD kommer.

Säkert flera som undrar

Kanske efter valet?

 
Ingen bild

bonnläpp

13 april 2014 08:57

@Sven Dacke, det kan man fråga sig. Kanske den redan varit, men vi märkte aldrig något?

 
Stefan K

Stefan K

13 april 2014 09:09

@Sven Dacke
Visst undrar man. Var tog Samtiden som skulle lansera i mars vägen?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

la Strega

13 april 2014 09:18

Det är sorgligt att inte fler tar "bladet från munnen" i såna här frågor. Men jag tror inte att någon i 7-klöverträsket klarar av att se klart förrän valet är över och siffrorna talar sitt tydliga språk! Vi som FOLK är urless på att bli överkörda och utplånade av våra egna styrande, många jag pratat med KOMMER att rösta på SD trots att de hela sitt liv "tillhört" 7-klöver folket.
Det kommer att komma en förändring, men tyvärr måste det få ta tid, tid till att tända lågan i svenskens bröst!

 
Ingen bild

Stefan A

13 april 2014 09:33

Det vaktas som hökar att inte prästen,OM skolavslutningar till äventyrs vågar hållas i kyrkan, framför något kristet budskap eller ber en bön till ungdomarna, något kristet budskap får inte på några villkor framföras, samtidigt bejakas och uppmuntras islamiseringen av invandrad ungdom av etablissemanget, då är det något fiiiint och avundsvärt, undrar vad KD,s företrädare tänker, som jag föreställer mej är något religiösa iaf., när kristendomen pressas tillbaka och islam hyllas och uppmuntras, blir det inte lite kluvet? eller är partipiskan och mediatrycket så starkt att man inte vågar uttrycka sin åsikt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 april 2014 09:37

@Stefan K. Marie Denker är knappast neutral i sina kommentarer. Att hon pratar ner SD är "helt normalt". Av de osäkra finns säkert en stor del SD-väljare.

Som samhället ser ut idag vill inte alla uppge vad de vill rösta på när det ringer på telefonen. Vem vet, kanske kommer Robert Aschberg och ringer på dörren i augusti om man säger SD...

Ett alternativ till slöjförbud är krav på att ALLA Muslimska barn under 15 år ska bära slöja i offentlig anordnad verksamhet. Också jämställt...
Återigen, Sveriges feminister är i denna fråga FÖRBxxxAT fega...

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 april 2014 10:04

Undrar om dom som gör programmet Människor och Tro någonsin hör vad Muslimer utanför Sverige själva säger, eller vad media i andra länder beskriver om "Islamiseringen"

Eller så har dom bara order uppifrån att allt med Islam är bra, kanske dom blir skonade i första omgången

"När Sverigedemokraterna laddar inför val är kritiken mot islam inte längre en fråga som lyfts fram. Men det finns tydliga islamkritiker inom partiet. Bertil Malmberg, företrädare för SD i Trosa kommun, används som en slags islamexpert inom partiet och jämför islam med nazismen. Hör också SD:s partisekreterare Björn Söder och frilansjournalisten Annika Hamrud som länge bevakat Sverigedemokraterna.

http://goo.gl/UDMYug

 
Ingen bild

SM811

13 april 2014 11:01

@Sven Dacke
Enda jag sett är detta.
http://sverigedemokraterna.se/category/sdtv/

 
Ingen bild

bonnläpp

13 april 2014 11:17

@SM811, det finns två miljoner pensionärer, av de har bara hälften tillgång till Internet. Observera tillgång, vilket inte betyder att de aktivt kan utnyttja nätet.

Varför bara spola bort 1-2 miljoner röster när detta kan betyda skillnaden på politisk makt eller inte. SD måste göra som Thoralf gör, söka upp väljarna aktivt inte bara låtsas som det regnar.

Om 50 miljoner räckte till torftiga hemside-tv så undrar jag verkligen var tog pengarna vägen?

 
Ingen bild

SM811

13 april 2014 11:28

@bonnläpp
Helt rätt det du säger.
Informationen måste ut till våra pensionärer och till alla andra som fortfarande är förda bakom ljuset. Flygblad skall delas ut så som Thoralf gör.

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 april 2014 11:49

SM811 och alla ni andra

Det är bara "förstahandsinformation" som gäller i Tidningar och på TV, och nästa samtliga kommentarer på webben nästan helt utan värde för att nå Svenssons och Andersson.

Och för SD återstår då utskick till så många som möjligt för att dessa skall få någon SD vänlig information.
Detta vet ansvariga på SD men det är nog något annat som gör att inget händer. Har mina aningar men behåller det för mig själv.

 
Ingen bild

Tommy

13 april 2014 11:52

@ Thoralf
Varför nöja sig med 15 år?
Ponera att det kommer 4 flickor i slöja till en skola.
Ska läraren slita av de slöjan med våld?
Ska de stängas av från skolan?
Vad händer om de kommer till skolan ändå? Ska man tillkalla polis?

 
Ingen bild

Lärare

13 april 2014 12:15

Håller med tidigare som undrat! Vart tog satsningen vägen? Tyvärr talade ryktet osanning ang Samtiden, som skulle kommit ut under veckan som snart gått.

Vad håller dom på med? Ligger partiet och "lurpassar" inför ngt stort som vi inte får veta?

Satsa på pensionärerna, ja bra, men då måste alla Sveriges pensionärer få vetskap om partiets politik på området också! Ett tips: Ge pensionärerna lägre skatt än de som jobbar, det får dom i övriga Europa, varför inte i Sverige? Finns pengar!!!

OCH, Ut med informationen NU!
Låt oss få reda på vad invandringen kostar, åtminstone en ungefärlig summa. SD har ju ekonomer som kan räkna.

SNÄLLA SD! AGERA!

Slutligen vill jag ändå tacka Jimmie Åkesson för hans allt mer vassa stil och taktik. Han har blivit mera "på" i debatter och i övrigt, låter sig inte avbrytas. Heja på Jimmie, kör så det ryker !

 
Ingen bild

Oj nu spökar vi igen

13 april 2014 13:06

En sak som slår en är alla som har olika synpunkter på hur SD skall nå ut på olika sätt/satsningar, har ni inte förstått att SD är satt i total blockad av all media , tv-soffor osv ?

Det spela ringen större roll om en tidning inte kommer ut, Dispatch International tex fick lägga ned sin papperstidning , folk vågade inte få den i sin brevlådan.
Vad spelar det då för roll om "Samtiden" el andra alster kommer ?

TV reklam vägrar man ta in, eller så skall den redigeras, så här har det varit i 8 år, partiet ökar inte för att redan frälsta skriver på bloggar, möjligen känner nya SD väljare att dom "kommit rätt" efter att visuellt eller att efter att ha sett igenom medias hjärntvätt bestämt att börja stödja SD

Folk börjar rösta på SD för att dom tröttnat på den mångkulturella samhället av en eller annan orsak, detta får man "gratis"

Tomma stolar, lågt röstetal i en del kommuner har inte försvunnit
Basproblem, folk "massakreras" av pressen utesluts osv.

Jimmie Åkesson har inte ångrat en enda uteslutning , Bylund kallar medlemmar för bonnläppar.
Alltså är man perfekta själva , och gör aldrig några misstag
Det blir slutsatsen av dessa uttalande.

Sanningen är att man är skiträdda för svensk press inget annat
Då skall man ta konsekvenserna av det och lämna
Finns det en enda jävel på denna bloggen som röstat på SD för att SD skall bli det åttonde Sverigefientliga partiet i riksdagen ?

Pensionärer använder Internet ganska lite, eller får nyheterna upplösta högt på hemmet direkt ur DDR media.
I den gruppen har inte SD så värst mycket att hämta
Inte rent praktiskt/röstmässigt i allafall ,sedan kan man ju alltid lura sej själv, men det är ju en annan sak.

Det hjälper inte att Jimmie kvoterar in en massa damer, svenska kvinnor är dom sista i Europa som inser problematiken
Dessa är både hjärntvättade sedan skolan/barnsben samt känslomässigt styrda.
Skulle det ramla in några så försvinner dom lika fort efter att hört Julia Kronlid orera om aborter, senast häromdagen i "samvetsfrågan"
Hur stor är den frågan inom vården ?

SD har sina "kärnväljare bland unga etniskt diskriminerade svenska män 18-25 ,samt äldre snubbar 55-85 som sett landet totalförstöras med egna ögon.



Detta faktum begriper ju uppenbarligen inte SD:s ledning
Satsa på rätt grupp, samt brevlådor , ang brevlådor så har Thor-alf begripit det sedan 15 år tillbaka

Hans belöning "sparken"

 
Ingen bild

bonnläpp

13 april 2014 13:32

@Tommy, du verkar lite naiv. I ett samhälle där lagar inte följs så blir det anarki. I detta speciella fall så tacklas det enklast genom att kontakta målsman och förklara vad som gäller enligt lagen.

Att du föreslår våldsmetoder sammankopplar dig direkt med vänsterkretsar.

 
Ingen bild

Lärare

13 april 2014 13:36

Ja, vem gillar uteslutningarna? Alfssons uteslutning från riksdagslistan var ett stort misstag. Han om ngn vet vad svenska folket vill ha. Han är en fin representant för SD, fortsätter kämpa trots "petningen" från listan, det hedrar honom.

Nu kräver vi att info skickas ut till samtliga lokalavd så vi alla kan hjälpa till med utdelningen.

Apropå Samtiden, skulle det nog bli en webbtidning till att börja med, är osäker men så fattade jag det hela.

 
Ingen bild

framtiden

13 april 2014 13:46

@Lärare, med tanke på att redaktören är en av de sämsta personer som SD tagit fram på många år förstår jag att det inte blir rätt.

 
Ingen bild

Magentan

13 april 2014 13:49

Betr Marie Demker som Stefan K refererar ovan (07:43):.

VEM ÄR MARIE DEMKER?
Sveriges Radio och TV använder väldigt ofta Marie Demker som den stora specialisten på politiska partier, i synnerhet när det gäller att nedvärdera SD. Hon kommer förmodligen höras och synas i ökad omfattning fram till septembervalet.

Under 1977-1984 var Demker med i VPK (Vänsterpartiet Kommunisterna). Efter Berlinmurens fall 1989 återvände hon till VPK och var tydligen medlem där till år 2006. Enligt uppgift ska hon idag vara Folkpartist(?). Demker är gift med Ulf Bjereld, som tidigare var med i KPML(r), förkortning för Kommunistiska partiet marxist-leninisterna (revolutionärerna).

Ovanstående är hämtat från ett inlägg i Thoralfs blogg 2008. Där finns mer att läsa om Marie Demker!

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/september/marie-demker.html

Demker och Bjereld har alltså all anledning att känna sig nöjda med dagens opinionssiffror från Sifo, där V seglar förbi SD, som i den senaste undersökningen backar tillbaka till 5:e största parti. I december 2011, när Jonas Sjöstedt hade valts till partiledare i V, skrev jag nedanstående kommentar på Thoralfs blogg. Det tog längre tid än jag trodde då, men nu tycks jag tyvärr få rätt. DET VAR INTE ALLS BRA!

Citat från min kommentar 200-12-10:
"Här är mina dystra spådomar: Vänsterpartiet har nu gått förbi SD i opinionsmätningarna! I den senaste mätningen (Novus) ligger Vänsterpartiet (6,6%) före SD (6,5%).
Vi kommer nog tyvärr att få vänja oss vid att se V ligga före SD med betydligt högre marginal i framtiden. Efter att Lars Ohly har bytts ut till Jonas Sjöstedt som partiledare kommer V med största säkerhet att bli Sveriges fjärde största parti. SD får nöja sig med att tävla om femte plats med Folkpartiet.
Precis som Grudrun Schyman är Jonas Sjöstedt en oerhört bra retoriker och debattör (1998 ledde Schyman Vänsterparitet till ett historiskt högt väljarstöd på 12%).
Många missbelåtna sossar kommer nu att välja V istället för att stanna kvar i S-partiet, och en hel del av de f.d sossar som har gått över till MP kommer också att flytta sig till V istället. MP:s siffror kommer alltså att sjunka en del, men antagligen inte tillräckligt för att lämna över sin tredjeplats till V."

 
Ingen bild

Rolle

13 april 2014 14:50

Det fanns en tid då man inte behövde förhålla sig till att vara för eller emot slöjor,för eller emot halalslakt(om man ens visste vad det var) osv....
Hela utvecklingen är oerhört sorglig,att man överhuvudtaget skall behöva ta dessa ord i sin mun som svensk känns förnedrande.

 
Ingen bild

Magentan

13 april 2014 14:55


"Citat från min kommentar 2011-12-10"
skulle det stå.

 
Ingen bild

Stefan A

13 april 2014 15:12

Härliga tider strålande tider, Västgöta-Tidningar sparkar 10 av 37 sk. journalister, en sparkad journalist är en bra journalist, måste man tyvärr konstatera numera, förstår mej inte på tidningsägarna, man bryr sig inte ett dugg om vilken skit man producerar, hur skulle det se ut om ägarna av Volvo struntade i vad som producerades på golvet? om man skickar ut en Trabant och tar betalt för en Rolls-Royce,det skulle inte gå, propaganda och strunt brukar man få gratis i lådan och inte behöva betala för....

 
Ingen bild

OH

13 april 2014 15:15

Jag tror att det rent taktiskt är bra att SD väntar med sitt valprogram. Kortare tid får vänsterpacket på sig att försöka misskreditera och baktala och nedvärdera SD. Det gör dom osäkra och nervösa ju längre tiden går .

 
Ingen bild

Tommy

13 april 2014 15:38

@Bonnläpp
Jag har väl knappast förespråkat våldsmetoder. Och nej. Jag är varken vänsterextremist eller vänstersympatisör.
Alla som råkar ha en avvikande åsikt är inte per automatik vänster.

På tal om naiv. Så du tror att det skulle vara så enkelt att man ringer målsman och förklarar att det är en lag? Hör av dig till Jan Björklund och tipsa så kommer vi ju äntligen tillrätta med alla problem i skolan. Lex Bonnläpp.

Det jag skulle vilja veta är hur man skulle göra för att den skulle efterlevas. Om man nu ska genomföra den förstår jag inte varför man ska nöja sig med 15 år? Ska man få börja använda den i vårterminen i 8:an? Ska lärarna hålla koll på vilka som fyller år tidigt?
Lärarna blir nog supernöjda över ytterligare en uppgift.

 
Ingen bild

Nyfiken som fan

13 april 2014 15:47

Tommy : Eftersom du har vänligheten att upplysa alla om vad du inte är politiskt så kan du väl tala vad du tillhör ?

 
Ingen bild

Thoralf A

13 april 2014 15:50

Tommy

Skolan och lärarna klarar ju av att se till att inga elever använder "nationalistiska" tröjor. Det tycks fungera utan några problem.

 
Ingen bild

kalle

13 april 2014 15:51

den mest politisk korrekta och mångkriminella orten i Sverige som har de mest indoktrinerade invånarna firande blåsippans dag!


http://na.se/nyheter/kumla/1.2452626-varen-ar-har

 
Ingen bild

Klok som en uggla

13 april 2014 16:21

Varför inte upplysa svenska damer som "tycker att dom får väl klä sej som dom vill" om att den religiösa "kåldolmiseringen" är ett signal om den muslimska kvinnans överlägsenhet gentemot just dom själva

(Källa TV4 Fakta Islam i Jemen)

Vore väl lämpligt att peta ned i brevlådan, annars får man vänta tills man har politisk majoritet, med synpunkter på klädsel, annars går medias köttkvarnar igång, och straffsparkarna sitter i krysset med just det argumentet "Dom får väl klä sej som dom vill"
Det blir för lätt

Dessutom är ju klädseln till för att ingen samma klubb skall bli upphetsad, damerna stannar ju ofta kvar i föreningen för övrigt
Någon som har problem med det ?

 
Ingen bild

Tommy

13 april 2014 16:28

@Nyfiken som fan
Jag har såvitt jag vet bara tydligt deklarerat att jag inte tillhör ngn extrem vänsterorganisation eller någonsin röstat på Vänsterpartiet. Jag har nog även deklarerat att jag inte sympatiserar med SD.
Jag har inte tagit ställning till vilka som får min röst 2014.

 
Ingen bild

bonnläpp

13 april 2014 16:32

@Tommy, fortfarande naiv och okunnig. När det gäller lagbrott är inte läraren inblandad utan kurator och rektor.

Innan du kommer med några utsagor, ta reda på fakta så slipper vi massa trams.

 
Ingen bild

Heja Tommy

13 april 2014 16:41

Har du deklarerat någon inkomst då ?

 
Ingen bild

Tony

13 april 2014 16:46

Nej alla pensionärer har inte tillgång till internet, men
dom allra flesta har nog tillgång till en TV apparat och
kan följa riksdags debatter, och lite upplysning därifrån
kan kanske väcka en del. har någon där någonsin upplyst
folket om att vi har en statsminister som öppet pratar skit
om Svenska folket, med sina famösa uttalanden om att ingen
utveckling har kommit från Sverige, bara barbariet.
När den högste ledaren gör sådana uttalanden borde han bli
grillad i varje TV soffa i varje Tidning, men nu har vi den
åderförkalkade journalistkår som vi har och kan inte påräkna
någon hjälp därifrån. I ett annat land hade en ledare som
kränker sitt eget folk åkt ut med buller och bång, men i
det fredsskadade Sverige kommer man undan med vad som helst!

 
Ingen bild

Tommy

13 april 2014 17:31

@Bonnläpp
Ok. Så kurator och rektor ska hålla koll på vilka som fyllt 15 år? Då blir det ju så mycket enklare. Och sedan ska de ringa hem till målsman och så ordnar det sig.
Jag lägger mig platt. Skynda dig att mejla partitoppen så de kan marknadsföra lex Bonnläpp. Prova med Linus Bylund.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

13 april 2014 17:45

DEFLATION: Dvs motsatsen till inflation. Allmänt känt är att det är sju gånger värre att bekämpa arbetslöshet med deflation än med inflation. Vem " handlar " när man vet att samma vara är 10% billigare i morgon. Dvs det blir en spiral nedåt på efterfrågan. Destu värre deflation, ju fler konsumenter skjuter upp sina köp, för de tror att priset skall falla ännu mer. Det skall bli riktigt intressant vad Borg o co tänker göra. Eventuellt tror jag att man ligger lugnt till efter valet, och oavsett vilken färg regeringen har då, så väntar en riktig svettig uppgift för den ministären. Vi ser hur svårt Japan har haft/har att ta sig ur sin deflation. En riktig svår utmaning väntar runt hörnet.

 
Ingen bild

Essendon

13 april 2014 17:46

Off Topic = OT

Nu är fan på torra land!
Nya lagen: Lättare åtala svenskar för förolämpning mot invandrare och statstjänstemän

http://www.friatider.se/nya-lagen-nu-lattare-atala-svenskar2-for-att-forolampa-invandrare-och-myndighetesrepresentanter

Har SD gått med på detta?

 
Ingen bild

bonnläpp

13 april 2014 18:28

@Tommy, är du sjuk? Vem har sagt att rektorn skall kontrollera åldrar?
Alla i skolan vet hur gamla eleverna är eller vad inbillar du dig?

Sluta nu och tramsa dra dig tillbaka till trollskogen. Samtidigt när du är i skogen ta en kurs i läsförståelse. Det blir så mycket lättare att leva när man kan läsa och förstå vad folk skriver.

 
Svensson

Svensson

13 april 2014 19:15

Alliansregeringen försöker införa en massa lagar och regler som är olika om man är svensk eller utlandsfödd, det måste vara samma regler och lagar för alla,oavsett vilken hudfärg du har. Alliansregeringen för ett Vi och Dom.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tommy

13 april 2014 19:49

@Bonnläpp
Du har nu kallat mig sjuk, naiv, okunnig, jag förespråkar våld, tillhör vänstern, tramsar mig och jag behöver ta kurs i läsförståelse. Dessutom ska jag dra till trollskogen och verkar ha svårt att leva.
Noterar att du verkar ha en osund ilska inom dig.

För övrigt kan jag informera dig om att skolans läsår inte är kalenderår. Men självklart går det att lösa med påminnelser i telefonen.Exempelvis: Det piper till hos kuratorn och rektorn när Nabila fyller 15 och får bära slöja.

 
Ingen bild

bonnläpp

13 april 2014 19:56

@Tommy, du gör dig förtjänt av att kallas det mesta. Du tror att du är smart också. Du försökte provocera oss med våldshandlingar för att lösa ett problem. Vi fria människor sysslar inte med våld utan vi överlåter till sunda förnuftet att lösa enkla problem.

Våldet lämnar vi till dig och dina gelikar, Vi är smartare än så.

 
Ingen bild

Tommy

13 april 2014 20:13

@Jag tror att jag är smart, jag förtjänas att kallas det mesta och du lämnar våldet till mig och mina gelikar. Du är smartare än så. Jag verkar dessutom att ha provocerat er med våldshandlingar för att lösa våra problem.
Ärligt talat, det låter ungefär som man konverserar med en blivande eller befintlig Säterpatient.
Härmed avslutar jag vår konversation oavsett kommande replik, det står jag för.
Hoppas det går bra för dig framöver. Lycka till med allt.

 
Ingen bild

joffe

13 april 2014 21:04

Vart tog mitt Sverige vägen jag fortfarande kände igen när vi utflyttade för drygt 30 år sedan?

Sverige är inte Sverige längre med den destruktiva politik som råder.

 
Ingen bild

Hej på dig Gudrun!

13 april 2014 21:09


Politiskt inkorrekte Rolandz med
Så valde hon Kjell
http://www.youtube.com/watch?v=q3VeavT_Urs

 
Ingen bild

bonnläpp

13 april 2014 21:14

@Tommy, den som nämnde det han klämde det. Klart att du ger upp när du inte fick det våldsamma slut som du försökte provocera oss till.

Nästa gång, tänk till innan du postar provocerande inlägg. Eller vänd dig till dina vänner hos vänstern, de är våldsamma från födelsen.

De är duktiga att hitta på historier som är osanna. Mjölken i Småland, två gånger avrivna huvuddukar utan vittnen och igår påstått överfall på en muslimsk kvinna av en väktare. Där har du dina kompisar Tommy, lycka till.

 
Ingen bild

Framåt Bohus bataljon

13 april 2014 22:00

Essedon : Moderaten säger att sheriffen är tillbaka i stan
Synd att moderaterna få lämna staden, ty i September kommer östatsindianerna med Sitting Steffe i spetsen för att ta över The Sinking Town

Lagen är ju för övrigt riktad mot människor som kritiserar migrationen.
Glöm inte bort att Dan Park blir Sveriges förste politiske fånge i migrationsfrågan.

Sannolikt kommer värre saker under kommande 4 år
Så länge allmänna val hålls vart fjärde år så finns det fortfarande ett litet hopp att vi slipper riktiga tråkigheter på gator och torg

Lagen är skriven med ordet anspelar ,det gör du ju automatiskt om du i allmänna ordalag kritiserar invandringspolitiken, bara en tolkningsfråga,vilka är det som invandrar ?, vi såg ju hur det gick för Thor-alf där greps användes istället för avlägsnades, om inte allt är missuppfattat
En politisk riktad dom, mot en obekväm samhällsmedborgare ,som jagas av en flock, ganska scary.
Vad gör då chefen Jimmie jo han kastar ut Alfsson istället för tvärtom stödja , liksom i Expressen - gate
Sedan tror Åkesson och gänget att folk skalls ställa upp på listor i valen

Satt en människa och orerade i ungefär samma sak för ett tag sedan
På dessa grundvalar anses sedan Alfsson vara obekväm för SD: ledning

Den springande frågan är om brottet anses ge 2 år eller mera för att namnuppgifter skall lämnas ut till polisen gäller, gör det det så är lagen helt tandlös, förutom då mordhot etc
Detta skall redas ut imorgon när PTS vaknar

 
Ingen bild

Mig

13 april 2014 22:09

Vad är "felaktiga grunder"?

 
Ingen bild

Registrerad

13 april 2014 22:24

OT: Registrerad av Expressen
https://www.youtube.com/watch?v=MSjJq9wYOoE&feature=youtu.be

 
Blåsippan

Blåsippan

13 april 2014 23:52

Utanför ämnen men ändå angeläget inför hösten.

Demokratiskola.,,,,! Avdelning Socialdemokraterna. De "goda".

Måna Muslim på den nästan lika goda tiden som Fredriks nutida godhetstid. Så går det till i demokratiska Svedala;

http://www.exponerat.info/video-rostskola-eller-rostfiske/

http://www.exponerat.info/video-rostskola-eller-ro

 
Blåsippan

Blåsippan

14 april 2014 00:06

PK-TVn som sänder inslaget ovan har uppenbarligen (avsiktligt) inte valt att ta med hela muslim-Månas tal. Då hon lovar lovligt? Det framgår ju tydligt då det fullständigt lyser i ögonen på de nya S-väljarna som aldrig brytt sig eller haft en aning före Månas tal.

http://www.exponerat.info/video-rostskola-eller-ro

 
Ingen bild

Stefan A

14 april 2014 07:03

Några minuter i TV 4 om "folk" som "tappar" bort sitt pass,"Svenskarna" är som bekant de som tappar bort sitt pass mest i hela världen, men klarspråk vågar man förstås inte tala, nu skyller man på backpackers...suck....

 
Ingen bild

SDare

14 april 2014 09:08

För några år sedan, vågade t.o.m svt. Man tror knappt det är sant.
https://www.youtube.com/watch?v=hzEbH2qt8Ig

 
Ingen bild

Snart kommer "Steffe"

14 april 2014 09:29

Stefan A . Detta är intressant för du kan säga sanningen utan att säga hela sanningen, blandar du in backpackers ,så ljuger du sannolikt delvis, men bara delvis,. eftersom minst en backpacker per år tappar bort sitt pass, vilket TV4 skulle försvara sej med om dom mot förmodan skulle pressas i frågan fast detta sker ju aldrig.
Typexempel på socialistisk sanning, känns det möjligen igen ?

Du har lite samma sak när SVT68 basunerar ut till Svenne Kålrot att flera ungdomar i år kommer att få kommunala sommarjobb bra va
Där lär ju solklar diskriminering av en grupp ske procentuellt av gruppen i stort, vad skulle Svenne säga om han fick reda på det ?
(Bra brevlådeinformation)

Frågan blir vem som får jobbet om det kniper, Lena-Fatima el Stig-Achmed, har du svårt att hänga med i exemplet Helge ,så beror det på att det är ett exempel på hur en text måste skrivas när nya lagen med lagtesxten "anspelar på " måste skrivas
Bäst du börjar träna redan, annars sitter du snart i cellen bredvid Dan Park

 
Ingen bild

Stig-Arne

14 april 2014 09:58

Som vanligt med andra ord: SD föreslår självklarheter, de övriga partierna vägrar.

...och kultureliten undrar varför folk röstar på SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 april 2014 14:25

Nu satsar Ullenhag 9 miljoner av våra skattepengar på att de kommande åren hjärntvätta skolbarnen från "främlingsfientlighet" och "rasism".

Med andra ord, skattepengar ska få unga människor att "tänka och röst rätt".
Vore det inte mera ärligt att Ullenhag sade det rätt ut? Att pengar satsas på politisk fostran av barn, så att de inte väljer SD när de får rösträtt??

Ännu ett skäl att rösta på SD i EU- och riksdagsvalen.
(för det är väl inte rasismen mot oss svenskar han vill stoppa..?)

 
Ingen bild

Stefan A

14 april 2014 15:40

Barnvagnshantagsfylleristen från (M) tror att han "klämmer åt" SD i dalademokraten genom att kommunerna slipper betala för tomma stolar,tror det blir mycket bättre för SD,s del efter det kommande valet vad det gäller tomma stolar, kanske det blir M som står med tomma stolar, särskilt i norrland där de redan är svaga....

 
Ingen bild

Elsa

15 april 2014 15:55

Men Thorre varför är det inte förtryck att tvingas klä sig som nunnor gör, men förtryck när en muslimsk kvinna gör det?

 
Ingen bild

undrande

16 april 2014 00:53

Vad är det för onödig kommentar, en nunna är ju en vuxen kvinna som gjort ett val. Här pratar vi om flickor under 15 år!

 
Ingen bild

Lotta

16 april 2014 12:08

Enklast löses väl problemet genom att förbjuda slöja så länge man går i grundskolan. Då slipper dessutom Tommy ägna så oerhört mycket tid åt ren åldersfixering.

 
s29

s29

17 april 2014 23:19

Tja du Tommy. När hjärtat och förståndet säger att 7-klöver är korrupt skit. Så återstår att ifrågasätta om Sverigedemomokrater trotts alla utomsvenskar inom partiet är rasister. Eller att rösta blankt.Önskar en glad påsk.

http://stenbockenoutlook.com

 
Ingen bild

Aa

8 december 2014 20:19

Rasist och rädd

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards