thoralf

Direktlänk till inlägg 11 april 2014

SORGLIGT OCH BEDRÖVLIGT

Av Thoralf Alfsson - 11 april 2014 20:00

 


Igår läste jag Aftonbladet på flyget när jag var på väg hem till Kalmar. En sorglig läsning! Journalisterna har väldigt svårt med vad demokrati innebär, när de dessutom har väldigt svårt att hålla isär vad som är rätt eller fel blir det än mer bedrövligt. Om man sedan även lägger till allt som mörkas blir bilden nattsvart.


Aftonbladets läsare blir minst indoktrinerade och får sannolikt en mycket märklig världsbild. Men det är ju givetvis Jan Helins syfte som chefsredaktör.


Sidan 2, Ledarsidan

 ”Befolkningen har ökat rekordsnabbt. Bostadsbyggandet och vägnät har inte hängt med.”  Någon analys av varför befolkning ökat rekordsnabbt och vilka andra problem det medfört saknas givetvis. Att de nya svenskarna jobbar mindre och därmed betalar mindre i skatt är givetvis bara en ”myt”.


Sid 6

”Vem ska pensionärerna lyssna på – Löfven eller Andersson” Mitt svar Jimmie Åkesson, det är bara att titta på budgetförslagen! Men så långt har man inte kommit på Aftonbladet ännu.


Sidan 8-10

Vårbudgeten Här mörkas det givetvis väldigt friskt av Aftonbladet. Vårändringsbudgeten nämns överhuvudtaget inte. I den kan följande läsas.


Utgiftsområde 8 Migration

”Regeringen anser därför att anslaget 1:1 Migrationsverket bör ökas med 371 000 000 kronor.


Regeringens förslag: Anslaget 1:2 Ersättningar och bostadskostnader ökas med 2 322 000 000 kronor.

 

Utgiftsområde 13 Integration

Regeringen anser därför att anslaget 1:1 Integrationsåtgärder bör ökas med 10 000 000 kronor.


Regeringens förslag: Anslaget 1:2 Kommunersättningar vid flyktingmottagande ökas med 90 000 000 kronor.”


Med andra ord får Migrationsverket ökade anslag med 2 693 miljoner kronor och kommunerna med 100 miljoner kronor! Detta har Aftonbladet uppenbarligen ingen anledning att nämna trots att man använder 3 sidor till vårbudgeten. Det kallar jag mörkning. Det regeringen dessutom gör är att ta bort 962 miljoner kronor från biståndet. Precis tvärtemot Sverigedemokraternas politik på flyktingområdet. Inte underligt att det mörkas på Aftonbladet.


Sid 16

Här ”hänger” Aftonbladet ut den åklagare som släppte Mesut Sahindal, som senare sköts av polisen. Mesut Sahindal framställs mer som ett offer än en kriminell person.


Sid 27

”Brandmän hyllade för SD-protest.” Här finns det väl inte så mycket att säga. Var och en förstår säkert att man verkligen är ute på hal is om offentliga arbetsplatser skall styras av anarki. Men uppenbarligen gillar Aftonbladet den ordningen så länge det inte drabbar de rödgröna. Då skulle det säkert låta helt annorlunda.


Sidan 32

”Den åtalade Joel Bjurströmer Almgren, tidigare i sin heroiska antirasistiska kamp dömd bland annat för att ha slagits med en spärrvakt i tunnelbanan och kallat denne ”jävla turk” samt avtjänat ett fängelsestraff för att ha misshandlat en 15-årig pojke på McDonalds.”

 

Oisin Cantwell ondgör sig över att denna antirasist sannolikt kommer få det strängaste straffet av alla för Kärrtorpsbråket. Menar Cantwell att Joel stod för det goda hatet och därmed skall få ett lindrigare straff för sitt mordförsök?


Sid 37

”Staxx och Wiehe gör hiphop ihop” I denna artikel hyllas en annan antirasist av Aftonbladet. Men det kanske säger mer om Wiehe som ser fram emot att jobba med Sebbe Staxx!


Den som läser alla dessa vänstervridna artiklar blir givetvis påverkade och det är sannolikt därför som årets supervalår kommer drabbas av mycket bråk och demonstrationer som sannolikt kommer innehålla våld. Våld som faktiskt legaliseras av Aftonbladet och Jan Helin när det lyfter fram personer som använder våld för att förändra samhället.


Sorgligt och bedrövligt!

 
 
Ingen bild

Kristin

11 april 2014 20:41

Med cd:n "Ta det tillbaka" skulle Wiehe bedriva propaganda och vinna valet 2010, trodde han. En av låtarna på skivan heter "Har banken tatt din villa". Här följer ett par textrader ur den.
"Hatar du dom jävlarna som köper upp och lägger ner. Vill du skära dom i bitar och slå in dom i paket. Drömmer du om huvuden som ligger i en korg. Vill du sätta upp en galge på närmsta torg."
Visst passar Wiehe perfekt med Sebbe Stax.
Tycker du att Wiehe fått oförtjänt reklam så radera gärna min kommentar.

 
Ingen bild

Dom långa knivarnas natt

11 april 2014 20:44

Kristin : Kanske dom kan ge sej ut på en dagisturne ?

 
Ingen bild

Hur många ensamkommande bor det i Äppelviken

11 april 2014 20:59

Aftonbladets anställda går samma öde till mötes som all annan propagandamedia , i takt med att den Sverigevänliga rörelsen ökar, så minskar deras försäljning likaså folk som besöker sidorna på nätet

Dessa socialistiska mörkermän har ingen framtid långsiktigt i Sverige ,dom är kaxiga nu ,vänta bara till efter valet 2018 ,då kommer det att bli annat ljud i skällan kanske inte på Aftonbladet för där är ju fantasin total rätt över, men för övrigt.

Det viktiga är att övertyga en kille med tex Aftonbladet under armen om vad han köpt, en pappershög med stinkande DDR propaganda 2014 i Sverige

 
Ingen bild

Leon

11 april 2014 21:00

@ Thoralf

Nu tror ju jag att Aftonbladet ("Aftonslasken") ser "befolkningsökningen" ur ett sedvanligt snävt "storstadsperspektiv" (läs Stockholm). Och att befolkningsökningen, som är beronde av både intern och extern (läs invandring) migration, innebär att såväl bostadsbyggande som infrastruktur utsätts för närmast "outhärdliga" påfrestningar....i Stockholm. Egentligen tror jag att "stockholmmurvlarna" ger fulla f-n i att problemet är av nästan samma magnitud i resten av landets större städer och tätorter.

Nu kan jag i och för sig hålla med om att åklagaren i fallet Mesut Sahindal har ett visst ansvar i det som skett. Hade denna ytterst otrevliga individen hållits kvar i häktet, vilket han onekligen förtjänat, hade hela denna historia inte behövt utspelas alls.

Lustigt nog sökte jag efter ett förklarande citationstecken i ditt citat och i Oisin Cantwells "krönika". Hade detta satts runt ordet heroiska hade meningen kunnat vara en av ironi drypande beskrivning av en högst obehaglig buse. En person som utövar grovt våld under sken av politisk "idealism"....men som är och förblir just en våldsam BUSE.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 april 2014 21:11

Aftonbladet kan man ha till att stoppa i stövlar för att få dem torrare, ställa stövlarna på nämnd tidning för att inte sk-ta ner golvet och liknande.

Men för att få fram sanningen om hur det ser ut i Sverige, då kan man glömma den...
Detta gäller givetvis också Expressen. Samma sk-t och samma "glömma bort journalistik"...

 
Ingen bild

Thomas F

11 april 2014 21:12

THORALF: Det är ju bara att berätta för väljarna detta du beskriver!
Det lär ju kosta flera miljoner i reklampengar. Så vinner ni valet.
SD behöver marknadsföringspengar mer än allt annat.

 
Ingen bild

Den totala egenegoismen

11 april 2014 21:12

På nätet idag så pressar socialdemokratiska Östra Småland en av dom tongivande i aktionen mot något som inte hänt häromdagen i Berga Centrum

Vi kan av kalla henne "Ludmilla Kärrtorp" , på frågan om "Ludmilla" hört talas om att polisen berättat tidigt att inget hänt, så säger "Ludmilla" att hon inte fått den informationen.

Är hon trovärdig

 
Ingen bild

"Hej vi vill annonsera"

11 april 2014 21:18

Thomas F : Kan du ge fem exempel på tidningar som tar in dessa ev annonser ?

 
Ingen bild

OT

11 april 2014 21:46

Apropå ett ljus i mörkret.

Noterade bara att någonstans i detta avlånga land finns det (förrutom Thoralf då) någons som har “ballar” av ubåtsstål!

Svensk MP (Militär Polis) eskoterade hemlig utrustning från Malmö! Se ”Ubåtskonflikten har trappats upp rejält”: http://www.svd.se/naringsliv/allt-det-senaste-om-kockums_3306746.svd?sidan=18

P.S: Först U137 och nu detta! Kanske dags att spela en sång för alla dem med svällande “ballar” i Sverige: "Shrinking Balls”: http://www.youtube.com/watch?v=1crhwQPKr7w

 
Ingen bild

OT

11 april 2014 22:09

Jag är så stolt över det lilla som finns kvar av Sveriges försvar, så jag kan inte låta bli!

Till hen i i ubåtsflottans 3 ubåtar, ni har verkligen visat att - "This Is My Rifle. This Is My Gun": http://www.youtube.com/watch?v=4kU0XCVey_U

 
Ingen bild

OT

11 april 2014 22:36

Nej nu är det dags för fredagsbön - Sabaton-The Carolean's prayer: http://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU&list=RDJzL4h1qveLU

 
Ingen bild

Lars-Ola

11 april 2014 23:09

För kanske 30 år sedan var det personer som kunde något som skrev i tidningarna. Läsarna var också intresserade att bli mer bildade. Idag ser vi att kunskaperna sjunker för varje dag. Enligt en undersökning klarar 40% av svenska gymnasieelever inte av att räkna ut vad priset du ska betala blir på 720 kr om du får 15% rabatt. Då förstår du hur illa ställt det är med bildningen.

Kopplar vi lägre bildningsideal med en demografisk förändring där allt färre har en etniskt svensk bakgrund då har du receptet på en katastrof.

Så sändarna, tidningar och TV, är mycket sämre idag. Ingen kan någonting, bara vikarierande nyutexaminerade politiskt korrekta elever från journalisthögskolan som reciterar TT. Mottagarna är å andra sidan allt mer sällan kapabla att ta till sig mer djupa resonemang. En fördumning helt enkelt.

Fria media kan vara ett svar. Bryter effektivt medias tidigare monopol men i ett första skede när makten fortsatt vilar hos 7-klövern så nås endast de redan invigda.

SD kan tacka Fria media för sitt ökade stöd.

 
Ingen bild

OT

11 april 2014 23:13

Socialdemokrater! Lyssna, lyd, lär: “Fransmän under attack i sitt eget land”: http://avpixlat.info/2014/04/11/fransman-under-attack-i-sitt-eget-land/

P.S: "Pat Condell: Ett botemedel mot islamofobi”: http://avpixlat.info/2014/04/11/pat-condell-ett-botemedel-mot-islamofobi/

 
Ingen bild

Stefan i Std

11 april 2014 23:14

Aktuellt ikväll fick Miljöpartiet sin vanliga dagliga exponering utan kritiska frågor. Det vore klädsamt om Aktuellt slutar hymla om sina sympatier. Ett sätt vore att önska trevlig helg med dessa ord istället

– Vi på Aktuellt önskar en trevlig helg och hoppas att ni röstar på Miljöpartiet i riksdagsvalet 2014

Det är bara för sorgligt att bevittna denna hjärntvätt i "oberoende" SVT!

 
Ingen bild

OT

11 april 2014 23:23

För oss som inte kan utrikeska.

Fredagsbön: "Sabaton - Karolinens bön": http://www.youtube.com/watch?v=ccTwSl-NLLA

 
Lassekolja

Lassekolja

11 april 2014 23:35

@Hulda mk1,"Aftonbladet kan man ha till att stoppa i stövlar för att få dem torrare" Luktar det inte väldigt unket i stövlarna då?

@Lars-Ola, Instämmer, man kan inte ens förvänta sig en ungefärlig beskrivning av verkligheten längre. Allra mest komplicerat verkar vara att beskriva SD´s politik. Då blir allt oftast upp och ned. Såg och hörde Svt´s Nyhetspanel i morse. Alla ädla och goda människor, som i olika sammanhang protesterat mot Jimmie Åkessons besök, fick beröm för sin anarki. Av Helle Klein fick vi lära oss att "SD är ett fascistiskt parti" och av Kristina Axén Olin fick vi veta att "SD är ett odemokratiskt parti"! Är det verkligen för mycket begärt att de, som tillåts yttra sig om SD FÖRE dom yttrar sig, skaffar åtminstone elementära kunskaper i ämnet dom uttalar sig om?

@Stefan i Std, även jag observerade kvällens "MP-partsinlaga". Det blev lite väl uppenbart ikväll. Jag förstod aldrig vad Åsa Romson tillförde i ämnet "renovering av miljonprogrammet" öht? Men det är som vanligt, om Fridolin släpper en fjärt så får vi veta det i Rapport och Aktuellt!

http://www.status.st

 
Ingen bild

OT

11 april 2014 23:40

Vår profet har talat!

“Eddie Meduza - Jag ger fan i allt”: http://www.youtube.com/watch?v=CQU1QTDxmug

 
Ingen bild

Nicke

12 april 2014 04:53

Man kan också göra valet att inte konsumera Aftonblad eller Express. Har jag gjort. Mår mkt mkt bättre efter det :)

 
Ingen bild

halvböj

12 april 2014 06:53

@Lassekolja, Kristina Axén Olin hjärna är konserverad i sprit, så där finns inte mycket att hämta.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 april 2014 06:55

@Lassekolja Stanken från förljugna artiklar i Aftonbladet, balanserar mot fotsvetten! Men risken med denna tidning är att fötterna kan ta intryck av deras journalistiska metoder.
Nageltrång, hälsporrar, självsprickor och vrickningar kan då "glömmas bort" för att hålla en glänsande fasad.
Min hjärna kommer då att missa dessa problem, på samma sätt som Aftonbladets läsare missar de enorma problem som massinvandringen ger.
Men en vacker dag rämnar säkert båda och då blir det problem.

 
Ingen bild

SDare

12 april 2014 07:10

Hörde nyss på morgonnyheterna att mister blå ännu inte tror att valet är kört
http://www.youtube.com/watch?v=TLURinHvq0M

 
Ingen bild

Stefan A

12 april 2014 07:29

Aschberg får börja jaga sina egna kollegor, de verkliga näthatarna, men det lär inte hända, ingen granskar granskarna, eller rättare sagt granskarna av vissa områden, det "förbjudna" området är det bara bloggare utan resurser som kan ta upp.Ett land där jakten går på damer som i åratal offrat sin tid gratis åt hjälporganisationer(om det nu är det och inte bara en födkrok åt somliga med sisådär 88 000 kr mån)bara för att hon tycker att man även skall hjälpa Svenska ungdomar...fy fan...

 
Svensson

Svensson

12 april 2014 08:09

Vi svenskar får skämmas för Aftonbladet,att vi ska tvingas ha en sån tidning i vårat land,en gång i tiden var vi ett demokratiskt land.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 april 2014 08:24

@ SDare, tro inte att det blir bättre om de Rödgröna vinner valet i höst. Med Romson, Fridolin, Sjöstedt och en massa andra okunniga i en S-ledd regering, blir det en katastrof...
Ullenhag är trots allt bara en västanfläkt mot vad som kan bli en verklighet i höst...

Då kommer skatterna höjas ännu mera, för all världens fattiga och lycksökande måste ju ha bostad och bidrag i Sverige...

 
Ingen bild

elfyma+

12 april 2014 08:58

AB samarbetade med mångkriminella Original Gangsters under valrörelsen 2010. Ledaren Denho Acar flydde hem till Turkiet när det började brännas under fötterna.Men nu har den turkiska rättvisan sent omsider häktat honom.
Så nu behöver Aftonbladet värva nya brottslingar för att skrämma SD-politiker och väljare.

 
Ingen bild

Tony

12 april 2014 09:00

Tidningarna i Sverige är bemannade av skitstövlar från
ledarsida till insändarsidor, som bara tar in rätt åsikter.
Läste igår Ystads Allehanda hos tandläkaren, eftersom jag
själv inte innehaft denna på fem år. Där hade den förnumstige
ledarskribenten Petter Birgersson en genomgång av
"bidragsentreprenören Jimmie Åkesson" över vad SD får i bidrag
från skattebetalarna", vilket han tjatar om vid flera tillfällen.
"SD har blivit ett rikt parti tack vare generösa skattemedel",
och han avslutar med " grattis skattebetalare".
Nu undrar man ju om inte dom andra partierna får generösa medel
från skattebetalarna? Och kommer detta även att redovisas lika utförligt av denne snömos redaktör? Nej troligtvis inte, hans
syfte är ju som vanligt bland dessa herrar och damer att
misskreditera SD.
Fast dom andras partibidrag kommer kanske från samma outtömliga
kassa som invandringskostnader, den utan botten, och då förstår
man ju Petter Birgerssons gnölande.

 
Ingen bild

Onkel Sven

12 april 2014 09:07

Förstår inte varför brandkåren i Malmö är så hatiska på SD , det var ju just brandkåren som invandrarna kastade sten på .är det redan glömt ? För övrigt inte en spänn mer till Röda korset !

 
Ingen bild

KS

12 april 2014 11:41

Toalettpapper köper jag i någon affär där det är billigt. Jag behöver alltså inte varesig "Aftonbladet" eller Exessen..f´låt Expressen

 
Ingen bild

Stefan A

12 april 2014 11:42

Det handlar om politik, LO har haft ett omfattande kursprogram för förtroendevalda igång,för att mota "främlingsfientlighet", en omskrivning för att kampanja mot SD,och nu under valåret är det meningen att det skall bära frukt, men som vanligt blir det bara en unken stank och en rutten fruktkorg kvar när man försöker uppfostra vuxna människor...att de aldrig lär sig...

 
Ingen bild

KS

12 april 2014 11:43

glömde säga att det var ungefär 30 år sedan jag tröttnade på dessa!

 
Ingen bild

Lotta

12 april 2014 11:48

Ofta får man höra att SD har en vidrig människosyn och inte respekterar allas lika värde, men på vilket sätt SD inte respekterar allas lika värde får man aldrig något exempel på. När SD å andra sidan påpekar att 7-klövern inte lever upp till sin fina devis om allas lika värde genom att ta upp skammens dag heter det istället att SD ställer grupp mot grupp. Skammens dag dvs då 7-klövern gav illegala invandrare rätt till fri tand- och sjukvård samt fria mediciner något som man inte garanterar exempelvis våra fattigpensionärer. Sanningen är att 7-klövern endast selektivt hänvisar till alla lika värde och när detta påpekas kommer undan med en annan floskel. Hur vidrig människosyn har inte 7-klövern när de premierar en grupp, illegala invandrare på en annan grupps, fattigpensionärerna eller vården eller skolan eller för den delen hela vår välfärds bekostnad? Kräv svar på detta.

 
Ingen bild

Anders

12 april 2014 13:02

Ge aftonbladet till de papperslösa, så då har de papper. /Dan Park

 
Ingen bild

SDare

12 april 2014 13:12

Hulda mk1!
Var någonstans står det att jag tror det, som du skriver??

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 april 2014 13:53

@ Bäste SD-are
Jag kanske var lite för snabb med tanke och tangenter. Det vi kommer att få är ett av två regeringsalternativ inför höstens val till riksdagen.
Av dessa två får man hoppas på det minst dåliga alternativet, att SD fortsätter som vågmästare och givetvis med ännu större antal ledamöter i kammaren från SD.

Alliansen har fört en vad gäller invandringspolitiken, totalt fel politik. Men alternativet är inte bättre...

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 april 2014 14:17

En Diamant Salihu skriver idag på expressen.se Artikeln är om hans hemstad Borlänge och han uttrycker oro över hur staden blivit.
Att Borlänge drabbats hårt av massinvandringen verkar vara ovidkommande. Problemet som han anser vara störst, verkar vara ett ökat stöd för SD.

Vissa, speciellt journalister vill inte förstå varför SD ökar kraftigt i Borlänge. Ett alltför skyddat liv och politisk korrekturläsning ligger säkert bakom denna "okunskap"...

 
Ingen bild

Pang rätt in i kaklet med Lenin

12 april 2014 14:42

Hulda mk1 : Det kommer en dag när "Ädelstenen" tvingas inse fakta
Problemet för honom mfl är kanske att det finns folk som påstår att han mfl har indirekt ansvar för detta.

Hur många dom är och hur arga dom är , kan man inte veta
Förmodligen 1000000 2014, och kanske 2000000 2018
Fast det kommer nog att märkas, lite synd är det väl att "Ädelstenen" mfl inser det

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

12 april 2014 14:49

@tony ja vi som är metallare alltså med i LO ger 6 kronor till sossarna på våran fackavgift . Har kollat och det stämmer. Det är helt. jä.........la otroligt jag har INTE vart sosse på 30 år kan. 6 kronor kan tyckas vara en liten summa men det är principen. Är nära att gå ur Metall.Fortsätter man att kväsa oliktänkande så blir de nog så. Ska bli spännande när jag kommer att ha t-shirten Avpixlat på jobbet hur de kommer att bemötas

http://Barrkis

 
Ingen bild

Tony

12 april 2014 17:45

Dom politiskt korrekta är underliga människor,den ena stunden
så gnäller dom över att man inte skall skuldbelägga en folkgrupp
för vad vissa individer begår för dumheter? Nej det kan så va,
men samma politiskt korrekta skara skuldbelägger hela Svenska
folket i allmänhet och den vite mannen i synnerhet för vad som
hände under kolonialtiden, detta trots att ingen nu levande
person fanns med då? Det är alltså vårt fel att Afrika och
andra underutvecklade länder står kvar och stampar på samma fläck
årtionde efter årtionde? Alltså går det bra att skuldbelägga
en hel grupp, bara det är rätt grupp!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards