thoralf

Direktlänk till inlägg 21 mars 2014

INTE FRÅN LÄNET

Av Thoralf Alfsson - 21 mars 2014 12:08

 

Reinfeldt o Löfven hälsar välkomna!  "Fri rörlighet för kriminella ligor"


För en tid sedan skrev jag på bloggen om ett antal ligor som polisen i Kalmar och Kronoberg tagit. Jag hade rubriken ”Det var tre rumänier, tre litauer och tre vitryssar” och uppgifterna kom från polisen själva, inte från media. Media brukar nästan till 100 procent mörka medborgarskap i sina artiklar.


Nu har återigen tre personer som ägnat sig åt stölder gripits i Kalmar. Det två stora tidningarna i Kalmar har idag artiklar om gripandet på nätet.


I Östrans artikel kan man läsa följande.


“Sent på torsdagskvällen var lite ännu känt om männens identitet. Men de är alla i 20-årsåldern och inte svenska medborgare.”

  

Östrans läsare blir i varje fall upplysta om att det inte rör sig om svenska medborgare, utan det rör sig troligen om personer från något annat EU-land eller kanske asylsökande från någon flyktingförläggning.Barometerns läsare skall dock undanhållas denna sanning! I Barometerns artikel kan jag läsa följande.”Två av männen är födda 1990, den tredje har polisen ännu inte kunnat fastställa identiteten på. De uppges inte komma från länet. Samtliga är misstänkta för stölder i fler än en butik.”

 


De uppges inte komma från länet! Vilket sätt att uttrycka det! Menar Barometern att det var kronobergare eller östgötar?Barometern vet ju uppenbarligen en del om ursprunget men väljer att mörka det. Det hade varit mer korrekt att skriva ”De uppges inte komma från Sverige” men det anser väl Barometern vara rasistiskt!Tänk att Barometern har så fruktansvärt svårt att återge fakta för sina läsare när det gäller de negativa konsekvenserna av invandringen, EU-medlemsskapet och  Schengenavtalet!Uppenbarligen anser Barometern att deras läsare kommer dra fel slutsatser om de får läsa sanningen i sin morgontidning eller dess webbsida.


UPPDATERING!


Barometerns ansvarige utgivare har svarat på min fråga varför man inte skriver sanningen i sin artikel.


 


Jag svarar Anders Enström att det handlar om att skriva fakta som inte kan misstolkas av läsarna. Undrar om Anders Enström anser att Östran brutit mot de pressetiska reglerna? 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven Dacke

21 mars 2014 12:49

Intressant bild men jag gillar inte att vi "vita" medelålders överviktiga
män pekas ut på detta sätt.

Det förekommer även att svarta och andra etniciteter kan vara bovar

 
Ingen bild

Tony

21 mars 2014 13:44

Tänk om man lagt lika stor vikt på personernas ursprung
som dom lägger på när dom är födda, vilket inte har någon
som helst betydelse!

 
Ingen bild

pg

21 mars 2014 14:00

Undrar varför välkomstkommittén är sorgklädda?

 
Ingen bild

Hacke

21 mars 2014 15:18

Här en annan dagsfärsk bild på temat från min horisont och en liten lokaltidning där man ännu inte rätat in sig till fullo i pk-ledet och döljer de annars så obligatoriska väl valda delarna av informationen för sina läsare. Skulle inte tro att alla heller är lika frispråkiga som denne entreprenör som Lööfskan brukar kalla dom:
"Den 20-årige mannen utvisades från Sverige i februari. Tio dagar senare stal han smink från ICA Maxi för över 6 000 kronor.
- Jag är en sådan person som bryter mot lagar, säger mannen som greps på platsen.
Tillsammas med en kvinnlig kumpan greps han med en preparerad väska som innehöll smink till ett värde av 6 284 kronor. Mannen erkände stölden och har berättat för polisen att han trots sin ringa ålder är en förhärdad brottsling.
- Det är mitt liv att stjäla. På en dag kan jag stjäla till ett värde av kanske två månaders jobb hemma.
P g a tidigare domar utvisades mannen till sitt hemland i februari men han återvände till Sverige direkt trots att han inte får vistas i landet förrän 2019."
Hur många liknande har vi inte som åker fram och tillbaka över våra gränser i princip helt okontrollerat i vår nya och omhuldade EU-frihet. Mörkertalet torde vara lika gigantiskt som fulmedias ickerapportering kring det nya frälset. Så länge det inte rör sig om snyfthistorier vill säga. Då kommer alltid helsidesreportagen till heders i lögnmedia.

 
Ingen bild

RobertSt2

21 mars 2014 16:17

"De uppges inte komma från länet."
Oops! Där vart det visst lite fel! Skulle ha stått 'De uppges inte komma från Sverige'...
Aj aj, så kan fingrarna slinta ibland!

 
Ingen bild

World Traveller

21 mars 2014 16:53

I Sverige är sanningen rasistisk.

 
Ingen bild

Harry Edin

21 mars 2014 17:00

"De uppges inte komma från länet." Detta är en typiskt semantisk fälla, nämligen att luras utan att ljuga. Den rimliga tolkningen är ju att de då kommer från ett annat län i Sverige och de flesta som läser denna mening torde spontant tolka den så. Och det är precis det som skribenten vill.

Detta är ett mycket fult semantiskt grepp. Läsaren lägger till tolkningar som inte står i texten och skribenten, "journalisten" har ryggen fri.

Det påminner mycket om den alkoholanvändande styrmannen som en enda dag i sin loggbok skrev om sin absolutistiske kapten som han ville hämnas på: "Kapten var nykter idag!" Visserligen sant men läsaren tolkar nog in mer än det som faktiskt står i texten.

 
Stefan K

Stefan K

21 mars 2014 17:49

Anders Enström, chefredaktör: "Varför är det så viktigt att veta att de inte är svenska medborgare"?
Ett typiskt svar från en chef på ett sjunkande skepp.

Det intressanta med inhemska kontra utländska brottslingar, är om dessa utländska brottslingar kan utnyttja Europas öppna gränser lika enkelt som barnfamiljen på semester och långtradarchaffisen som kör varor mellan punkt A och punkt B.

Är det utländska ligor som begår brott i Sverige finns det all anledning att åter ifrågasätta Schengen och alla baksidor med detta. Är det asylsökande som begår brott ska detta givetvis tas med i asylprocessen och begår man brott under den har man diskvalificerat sig från allt vad asyl och generösa bidrag heter. Är det invandrare utan svenskt medborgarskap ska de utvisas. Är det invandrare med svenskt medborgarskap ska de hanteras på samma sätt som våra inhemska brottslingar.

Därför Anders Enström, är det av vikt att veta vilket.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Rönnebergapågen

21 mars 2014 18:01

Journalisterna är så obildade att de tror att Sverige är ett län.

 
Ingen bild

Morningstar

21 mars 2014 19:03

Läste via Snaphanen en artikel skriven av historieprofessor Dick Harrison. Om ni undrar hur vi kan ha sjunkit i PISA dom senaste åren. Läs då om vilken typ av studenter han tvingas kugga. Då talar vi inte om grundskola eller gymnasium, utan universitetsstudier. Studenter som inte bara stavar fel eller särskriver, för det förekommer också, men har grova faktafel också.

http://magasinetneo.se/artiklar/krankta-av-fakta/

 
Ingen bild

gunnar

21 mars 2014 19:40

ja då kan man fråga Östran varför tidningar inte skriver ut namnet Mir Englund Dusim Miljöpartiet för?

dom hade ju inga problem att skriva ut namnet på en Sverigedemokrat som åkte fast för fortkörning för snart 12 år sedan!

men köra för fort är väl värre brott än att köra in den via en betalning före!

 
Ingen bild

s29

21 mars 2014 20:42

Pressistiska regler???? Av familjen Bonnier eller??

 
Ingen bild

Markku Ahonen

21 mars 2014 21:44

Suck...

 
Ingen bild

Blåsippan

21 mars 2014 22:23

Är du vaken fortfarande Ahonen? Kan du då utveckla ditt senaste inlägg lite så vi vanliga salongsberusade förstår din upplysthet tack.

 
Ingen bild

Blåsippan

21 mars 2014 22:37

Varför är det viktigt att utelämna fakta ibland? Varför är ålder, klädsel eller färg på cykel eller bil relevant men aldrig konkret beskrivning på utseende vid de flesta brottsbeskrivningar? Kanske kan Ahonen som suspenderad fd journalist svara på det om han är vaken. Min syn är at man i media har en agenda att vilseleda det svenska folket inför valet. Att ljuga och vilseleda folket till att inte rösta SD. Att säga nej till anarkistisk mångkultur vilket aldrig varit och aldrig kommer tillåtas bli en valfråga om media fick bestämma.

 
Ingen bild

Blåsippan

21 mars 2014 22:45

Det var alltså Ahonens fredagsbidrag. Nu väntar vi spänt på nästa fredagsinlägg.

 
Lassekolja

Lassekolja

21 mars 2014 22:50

@Stefan K., Du är något på spåren!
"Anders Enström, chefredaktör: "Varför är det så viktigt att veta att de inte är svenska medborgare"?"
Jo, Anders Enström, för att en representativ demokrati, alltså den vi har, eller borde ha, i Sverige, är det per definition d.v.s en förutsättning för att den skall fungera optimalt, välinformerade väljare. Om väljarna är okunniga om hur Sverige "ser ut", ex.-vis har kunskap om VILKA som begår vissa brott, m.m., hur skall då väljarna veta vad dom skall rösta på? Av den mycket enkla och självklara anledningen borde media göra sitt jobb betydligt bättre. Som det nu är försöker media tvärtom dölja för väljarna hur "landet ligger", alltså helt förkastligt och rent av ett sätt att, inte bara manipulera vår demokrati utan t.o.m SABOTERA den. Det vill väl ändå inte chefredaktören Anders Enström, eller......??????

http://www.status.st

 
Ingen bild

OT

22 mars 2014 00:05

Apropå det kommande valet "Gösta Ekman - Extremcenterpartist": http://www.youtube.com/watch?v=_76uHtxLlM4

Som alltid - "Vår Beredskap är God. Självgod.": http://www.youtube.com/watch?v=5xebrzcLYfo

 
Ingen bild

OT

22 mars 2014 00:10

Lyssna på Tage Danielssons monolog om sannolikhet och byt sedan ut

Harrisburg mot Krim
kärnkraften mot Ryssland
olycka mot millitär invasion

"...Jag menar före Harrisburg så var det ju ytterst osannolikt att det som hände i Harrisburg skulle hända...

I själva verket gick ju hela det socialdemokratiska partiet och väntade i över ett halvår på att få veta om det som hände i Harrisburg har hänt eller inte, innan de kunde bestämma sig för om dom ska tycka att kärnkraften är så farlig som den skulle vara om det som har hänt i Harrisburg hade hänt...

Och man förstår ju att dom har tvekat, för en sån olycka inträffar ju enligt alla sannorlikhetsberäkningar bara en gång på flera tusen år...": http://www.talarforum.se/beromda_tal/tage_danielsson_sannolikhet/43/45/

 
Ingen bild

OT

22 mars 2014 00:42

@Reinfeldt & Borg

Ni skall inte vara ledsna för "Livet är ett helvete": http://www.youtube.com/watch?v=mEWfSs5zP5s

Och denna tillägnas Bildt - "Eddie Meduza - Fåntratt shuffle": http://www.youtube.com/watch?v=v42wsisDOdo

Apropå det som händer på Krim, man kan fråga sig vem som är Putin och vem som är... i denna Monthy Python sketch: http://www.youtube.com/watch?v=wEcH-BzY61E

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 mars 2014 01:09

Anders Engström varför är det så viktigt för din tidning att undanhålla etnisitet ,brottsplats ,signalement ?

Vid senaste rånförsöket av en 20-åring undanhölls t o m brottsplats
Norrliden/Berga Centrum

Vid senaste grova misshandeln av en 65-åring undanhölls område, gata som var Amorvägen

Varför är detta så viktigt att Kalmars innevånare inte skall få korrekta uppgifter

Självpåtagna såkallade pressetiska regler är bara DDR fasoner

Vad är du så rädd för Anders Engström , sanningen ?
Du får komma med något bättre annars har du snart SD på 30 % är det det ni vill på Barometern ?

Brotten ökar i stan det har du ansvaret för bla Anders Engström
Lycka till med tidningsförsäljningen

 
Ingen bild

Blåsippan

22 mars 2014 01:51

Gruppvåldtäkterna av våra döttrar. Där har ni journalister Anders ihop med pk-klövern ett stort ansvar för att ni grundlurar ännu naiva svenskar om samhällsutvecklingen/mångkulturen i verklighetens Sverige idag.

 
Ingen bild

Ludvig

22 mars 2014 06:47

Aldrig skulle jag få för mej att prenumerera på en så feg tidning som Barometern.

 
Ingen bild

Onkel Sven

22 mars 2014 07:18

Bra inlägg "Gubben & Gumman !

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2014 07:32

"Pressetiska regler". Något som journalister gömmer sig bakom när de inte vill berätta om verkligheten för läsarna.
Lilla Saltsjöbadsavtalet vakar som en hök över Sveriges journalistkår...

Dock finns det några få modiga journalister som går mot strömmen. Främst bland dem är Gunnar Sandelin och Ingrid Carlqvist.

 
Svensson

Svensson

22 mars 2014 07:58

Som journalist ska man skriva om all fakta man har,det måste vara förbjudet att journalisten förändrar hela nyheten bara för att han hon inte vågar skriva att det är utlänningar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Karlskronabloggen

22 mars 2014 08:39

"Pressetiska regler" borde byta namn till "pressetniska regler" för det är precis vad det handlar om.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2014 08:50

Karlskronabloggen... "Presse(t)niska regler. En klockren kommentar! Allt ska vinklas så att Svenne Banan vilar tryggt i hörnsoffan framför en sportkanal...

Medias roll är att granska makten och det som sker i samhället.
Men när det gäller invandringen och Islamiseringen liknar landets media sina kollegor i Nordkorea.
"Kritiskt granskande" finns inte, utan media är istället maktens lydiga redskap...


 
Ingen bild

Tony

22 mars 2014 09:03

När det gäller att kasta skit på Sverigedemokrater, då
har dom pressetiska reglerna upphört att gälla.
Om det nu inte är så viktigt att veta om vederbörande
är Svensk eller utländsk, så förstår jag ännu mindre
vikten av att få reda på när personen är född?

 
Ingen bild

Bogdanov

22 mars 2014 09:34

Det är ledsamt att vi t y v ä r r har sittande politiker som i n t e gör sitt jobb, Nämligen arbetar i sina uppdragsgivares intresse.
Något som är än tristare och rent av fantastiskt är att 90% av uppdragsgivarna D.v.s folket, accepterar det här.
Det gör den makalöst galna situationen som vi befinner oss i idag möjlig.

Människor borde, för att överhuvudtaget få rösträtt måsta genomgå en u t b i l d n i n g i vad det innebär att vara sk huvudman. Alltså uppdragsgivarens roll. Att k u n n a uppföljning, att kunna kontrollera att utförarna levererar rätt saker. Att de håller vad de lovat.

Samhället är idag så avancerat med många aktörer och många nivåer att om man inte vill eller orkar lära sig det så får man finna sig i att bli o m y n d i g f ö r k a r a d helt enkelt.
Vi kan inte ha idioter som styr. Världen har s.a.s inte råd med det.
Vi har inte tid med det. Det finns ingen tid för det.

Detsamma bör även gälla för att skaffa barn!
Orkar eller vill man inte ta reda på vad som krävs för att vara en f u n g e r a n d e förälder så skall man heller i n t e ha rätt att skaffa barn. Detta gäller för övrigt redan för adoptivföräldrar.

På det här viset eliminerar vi risken för dåliga beslut och misstag.
-Samhället kommer att spara a s t r o n o m i s k a belopp.

 
Ingen bild

Mia

22 mars 2014 09:39

Pressetiska regler?!?! Så att ljuga och undanhålla information så är det pressetik enligt Svenska journalister. Brrrr...

Svenska journalister står på botten och gräver dessutom sin egen grav.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

22 mars 2014 12:24

@ Hulda mk1

Fast "Presset(n)iska regler" ska det skrivas!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2014 12:31

Karlskronabloggen... Beklagar. Den för mig tidiga timmen gjorde sig påmind...

 
Ingen bild

Lotta

22 mars 2014 12:50

Glömmer aldrig svaret jag fick när jag undrade varför Barometern inte skrev en enda rad om den vidriga massvåldtäkten i Mariannelund. Det berodde enligt "journalisten" på att Mariannelund ligger utanför Barometerns spridningsområde. Rumänien tycks i alla fall ligga inom Barometerns spridningsområde eftersom man vid samma tidpunkt skrev om att den grovt kriminelle rumänen Ioan Ursut dött i fängelse i sitt hemland. Vid ett annat tillfälle utelämnade man delar av ett signalement som gjort att läsaren skulle förstått att det var en utlänning som begått brottet. Som orsak angav man platsbrist i tidningen. Undrar just om Barometern och övriga pk-media har en särskild avdelning där "journalister" sitter och kommer på lama ursäkter hela dagarna? Tankesmedja?

 
Ingen bild

World Traveller

22 mars 2014 13:17

Thoralf, hur går det med (den äkta) STASI-listan? Kommer den någonsin att publiceras i Sverige?

 
Ingen bild

Martin

22 mars 2014 13:20

"Pressetiska regler" har blivit en floskel likt "människors lika värde" som högfärdiga människor anser man oemotsagd ska kunna ta till när argumenten tryter.

 
Ingen bild

Stefan A

22 mars 2014 13:55

Precis som "ansvarig utgivare" har blivit en frisedel för näthatande journalister...

 
Ingen bild

Leon

22 mars 2014 15:12

@ Stefan A

Och att avsaknaden av en dylik innebär att dem vidrigaste rasistsmörjan kan skrivas i de sk "fria media" utan att ansvar utkrävs.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

konen

22 mars 2014 16:20

@ Leon

"...att dem vidrigaste rasistsmörjan kan skrivas i de sk "fria media" utan att ansvar utkrävs."

Så du menar, att nu kan "fria media" vinkla och ljuga ihop på samma sätt som gammelmedia utan att behöva ta ansvar för vad man skriver. Tror inte det finns så låg moral att man anammar detta förfaringssätt generellt, utan gammelmedia får fortsätta att skämma ut sig om man nu är "road" av detta. Att en och annan provokatör bland dina likasinnade använder t.ex den här bloggen för sådan verksamhet, får vi däremot nog räkna med.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2014 16:29

Leon d'O... De fria medier du gnäller över, är en reaktion på en gammelmedia som inte sköter sitt jobb. Visst tar man ut svängarna lite för mycket ibland, men vreden över artiklar liknande den Barometern presterade är stor.

Varför undanhålla fakta för oss läsare? Vi är inga små barn som ska skyddas mot den onda världen. Ge oss rätt fakta och vi drar våra egna slutsatser...

 
Ingen bild

Leon

22 mars 2014 17:20

@ Hulda mk1

Som jag alltid hävdat och även fortsättningsvis kommer att envist hävda...det som skrivs eller på annat sätt framförs i media har ALLTID gått genom ett ideologiskt filter. Och av den orsaken bör det tas med närmast "nävar av salt"...de "fakta" som framförs kan ALDRIG göra anspråk på att utgöra den ABSOLUTA SANNINGEN. Detta oavsett vilken kanal, "fria" eller "traditionella" media, som är förmedlare. Källkritik och omdöme är det som gäller när det kommer till att godta eller förkasta det som framförs.

@ konen

Kan bara hänvisa till det jag skriver ovan i "svaret" till "Hulda mk1". Och samtidigt på det bestämdaste åter hävda att det du kallar "gammelmedia" inte på något sätt kan eller ska ses som "absoluta" sanningsvittnen...långt därifrån. Och vad beträffar mina eventuella likasinnade så kan de kanske återfinnas i den grupp som närmast i avsmak vänt ryggen åt det "politiska spelet" här i landet. För som jag tidigare karaktäriserat mig själv är jag en "konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antikommunist, antifascist, antirasist, ateist som tror på det individuella ansvaret och som motsätter mig generaliserande kategoriseringar"

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Pepparholm

22 mars 2014 17:42

Anders Enström, chefredaktör och ansvarig utgivare. Du hör således till överheten eller adeln som det hette förr - tycker du uppenbarligen själv. Du vill att jag ska köpa din tidning. Men du sitter på fakta som du anser att vi underlägsna bonnläppar inte tål att veta. Det är dags för dig att fundera över din människosyn och att ta en kurs i demokrati som inte leds av Expo.

 
Ingen bild

Essendon

22 mars 2014 17:42

Detta är vad som väntar "Gota Media" om man för folk bakom ljuset!
Tidningsägaren Stampen som bl.a äger Göteborgs-Posten lär vara på väg ner i graven!
http://www.exponerat.info/krismote-pa-goteborgs-posten/

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2014 17:42

Leon'D.... Sanningen var att de varken var svenskar eller svenska medborgare. Kan det vara så svårt för en journalist att knappa ned det på tangentbordet???
Östran kunde, men inte Barometern...

I en tidning ska allt utom ledaren vara opolitiskt. Man har läsarna till kunder och de vill givetvis inte bli lurade av journalister som behandlar dem som småbarn som ska skyddas från verkligheten...

Anders Enström... Det sista var till dig... MVH Hulda mk1

 
Ingen bild

Tony

22 mars 2014 18:07

Eftersom Gammelmedia inte tycker om Sverigedemokraters
åsikter, vill dom säkert heller inte ha våra pengar, så
alla ni som tänker rösta på SD, säg upp prenumerationerna,
gammelmedia är säkert enbart glada att slippa oss,
varför ha kontakt med figurer som tycker illa om en?

 
Ingen bild

J B Doe

22 mars 2014 20:22

Annat ämne:
Myndigheterna i Kalmar tyckte för några år sedan att det var slöseri att värmen från stadens krematorieugnar gick till spillo. Värmen kunde användas till att värma lägenheter, föreslog man. Detta stötte dock på patrull från kalmarborna. Om det senare genomförts i tysthet vet jag inte.
Nu lanseras en liknande idé på nationell nivå: regeringen ska undersöka om de tungmetaller (22 ton om årt) som hamnar i kremerades gravar kan tillvaratas. Man nämner att det vore slöseri att t ex titanet inte återanvändes. Guldplomber nämns försiktigtvis inte i sammanhanget, men torde ingå.
Tanken är att metallerna ska säljas och pengarna tillfalla Allmänna Arvsfonden. Med andra ord: den som i hela sitt liv avskytt vänsterorganisationer kan tvingas bidra med pengar till dessa, när Arvsfonden i vanlig ordning gynnar dessa odemokratiska organisationer.

 
Ingen bild

Leon

22 mars 2014 20:44

@ Hulda mk1

Väl att märka att jag uttalade mig mer generellt om filtrering av fakta i olika former av media("fria" såväl som "traditionella") och inte specifikt om det aktuella fallet. Detta är ju snarast just ett exempel på den stundom närmast förkvävande filtreringen av "fakta" utifrån ett politiskt korrekt perspektiv.

Å andra sidan har jag utifrån mitt tämligen individcentrerade betraktningssätt svårt att se vad dessa förövares nationalitet har för betydelse i sammanhanget. De är kriminella utifrån att de gjort ett "fritt" och individuellt val, inte utifrån att de har en specifik nationalitet (eller etnicitet, eller föregiven religiös tillhörighet för att ta annat som brukar utelämnas). Givetvis kan sådana uppgifter vara av visst intresse det medges men saknar generellt allt intresse. Men finns ett intresse utifrån politiska bevekelsegrunder att generaliserande utpeka specifika nationaliteter (etniciteter eller föregiven religiös tillhörighet) kan ju givetvis utelämnande av sådana uppgifter vara påtagligt irriterande.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Leon

22 mars 2014 21:53

@ J B Doe

Ja det vore ju förskräckligt om man efter sin död skulle bidra till att sådana "odemokratiska vänsterorganisationer" som:

Göteborgs stadsmuseum,Funktek-medskapande museiutveckling
Simklubben Poseidon,LUND
Transfer Mälardalen, ÖREBRO It - Guide Sweden
Bräcke Sportklubb,BRÄCKE Byggnation av friluftsanläggning Outdoor Bräcke
KFUK-KFUM, Malmö,MALMÖ Tillgänglighetsanpassning för funktionshindrade av Boken 31 i Malmö kommun
Sveriges Dövas Riksförbund (SDR), STOCKHOLM Förstudie om utbildning för döva tolkar och översättare
Kulturföreningen Ormen, HANINGE Ormprojektet
Falkenbergs Fontänhus, FALKENBERG Ung aktiv kraft
Ungdomsförbundet för sexuellt likaberättigande (RFSL) Ungdom,
STOCKHOLM
Malmköpings Idrottsförening,ÅKERS STYCKEBRUK Konstgräsplan på Malma
hedens IP
Akademiska sjukhuset,UPPSALA ADHD och autismspektrumtillstånd vid Downs syndrom
Nyköpings tennisklubb,NYKÖPING Byggnation av tennishall
Neuroförbundet Västerås (f.d. Neurologiskt Handikappades Riksförbund
Västerås), VÄSTERÅS
Funkibator ideell förening,VÄXJÖ Funkisförmedlingen
Reaktiveringsföreningen RAS, ÖSTERSUND Reaktivering i Samverkan RAS
Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott (SUH), BOLLNÄS
Hofors Skyttegille, HOFORS
Hörby Allmänna idrottsförening, HÖRBY Byggnation av friidrottsarena
Älvsbyns Motorsällskap, ÄLVSBYN Tillbyggnad och tillgänglighets-anpanpassning av motoranläggning
Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) i Gävleborg, GÄVLE
Riksförbundet rörelsehindrade barn och ungdomar, Västerås,VÄSTERÅS
Riksteatern Halland, HALMSTAD Unga arrangörer
Föreningen Passalen, VÄSTRA FRÖLUNDA
Föreningen O-Ringen Borås 2015, BORÅS O-Ringen för alla
Kristinehamns Orienteringsklubb, KRISTINEHAMN Anläggande av motionsspår och karta på Hulthöjden
Eslövs Golfklubb, ESLÖV Tillgänglighetsanpassning av broar
Förslövs Bygdeförening, FÖRSLÖV Ungdomens Kulturhus
Stockholms Dövas Förening, JOHANNESHOV Teckenspråkigt IT stöd för döva och hörselskadade
OSV
(totalt stöd 40 023 000 kr , Källa: Arvsfondens nya projekt 2014)

Fast det är klart man kan ju aldrig veta vilka samhällsomstörtande vänsteraktiviteter som kan förekomma i orienteringsklubbar, handikapporganisationer och simklubbar (O B S Ironi)

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2014 22:56

Leon d´O... Många fina ord, men det hjälper inte. Självklart skall brottslingars ev. ickesvenska tillhörighet skrivas ut.

Visst finns det vissa organisationer som tillför svenska ungdomar något bra med medel från allmänna Arvsfonden.
Men i din långa lista fattas många ytterst tveksamma mottagare av avlidna kämpande svenskar besparingar och som inte har några efterlevande.
För egen del har jag det, men för de som inte är välsignade med sådana är ett giltigt testamente det enda sättet att stoppa besparingarna att hamna
i fel fickor.
Det fins säkert någon bra förening i närheten som bedriver verksamhet med svenska ungdomar och som verkligen behöver pengar.
Förhoppningsvis går det att i ett testamente hindra kvarlåtenskapen att hamna i "mångkulturella" organisationer.

 
Ingen bild

Leon

22 mars 2014 23:24

@ Hulda mk1

Jag kan inte förstå varför kriminellas nationalitet är en så viktig uppgift att ett utelämnande orsakar en sådan högst överdriven reaktion. Det vore ju mer ärligt att erkänna att det ena inte är avhängigt av det andra. En kriminell individ är kriminell, oavsett ursprung, hudfärg eller föregiven religion.

Intressant vore att veta vilka tveksamma "sanhällsomstörtande" och "mångkulturella" organisationer som stöda av arvsfonden och som jag utelämnat. Kan jag få ett svar på det ? Nu ska det erkännas att listan ovan, vilket jag också anger, utgör de "nya projekt 2014" som får stöd (ett PDF-dokument på 14 sidor av vilka jag räknat upp 12 sidor). Och att jag har svårt att se det "tveksamma" i projekt som bl a syftar till att göra sportfaciliteter tillgängliga för funktionshindrade eller främja handikappidrott. (Men det är klart det främjar ju även funktionshindrade som inte är Svenskar...vilket ju givetvis är högst tveksamt...eller hur??)

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 mars 2014 07:15

Leon d´O... Nationalitet på gripna brottslingar är viktigt när media rapporterar. Då får lyssnare/läsare en inblick i invandringens baksidor.
Med en mer förnuftig invandringspolitik och med en riktig gränskontroll hade många brott förhindrats.
Givetvis finns det många bra projekt som Allmänna Arvsfonden stödjer, men jag har läst om div. mångkulturella och integrationsprojekt av mycket suspekt karraktär.

 
Ingen bild

Leon

23 mars 2014 08:52

@ Hulda mk1

"Har man sagt a får man säga b så får man se va´de e". Så därför efterlyses fortfarande konkreta fall där Allmänna Arvsfonden stöder "suspekta integrations- och mångkultursprojekt. Annars torde dina påståenden vara att avfärda som "propagandistisk hörsägen" av alltför välkänt slag. Ämnat att misstänkliggöra och stigmatisera alla som inte haft turen att födas av "helsvenska" föräldrar.

"Förnuftig invandringspolitik" kan jag givetvis hålla med om är av nöden påtvingad. Dagens "öppna gränser" för ju tyvärr med sig sådana oönskade effekter som att även kriminella INDIVIDER, nationalitet helt och hållet egal i sammanhanget, fritt kan röra sig över gränserna. Fri rörlighet och invandringspolitik har i sammanhanget, d v s kriminalitet, ytterst lite om ens något samband med varandra.

"Riktig gränskontroll" är självfallet nödvändigt men har egentligen aldrig haft andra konsekvenser än att den nästan uteslutande "drabbat" oskyldiga i fullt legitima ärenden. Intressant i dessa sammanhang kan ju vara 70- och 80-talens alleuropeiska "terroristnoja" med ett otal organisationer av "vänster-" eller "högerextremistiskt" eller "etniskt/nationalistiskt separatistiskt" slag. Även väl kända och högst eftersökta medlemmar i dessa har ju gång efter annan omvittnat hur de utan större besvär kunde passera även hårdbevakade gränser. Givetvis hade dessa individer försett sig med "klara papper", förfalskade eller inte, som garanterade smärtfria och obehindrade gränspassager. Allt medan "vanligt" folk i legitima ärenden utsattes för närmast övergreppsliknande behandling, vanligen grundat på "etnisk profilering". Att föreställa sig att dagens organiserade brottslingar, vare sig de är kriminella eller har politiska motiv (läs terrorister), skulle handla på annat sätt är gränsande till stupid naivitet.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 mars 2014 09:22

Leon d' O... Kan inte minnas, då det var några år sedan jag läste om dessa suspekta satsningar som skulle ske med konfiskerade pengar.
Redan då skrev jag att de som inte har efterlevande med arvsrätt, ska skriva testamente för att förhindra att deras kvarlåtenskap ramlar ner i mångkulturens
djupa mörker...
Gränskontroller är, även om de inte är fullständiga, en väg att stänga ut ovälkomna människor. Som det är nu, är det en katastrof...

Nu har jag skrivit mitt klart här och säkert också du.

 
Ingen bild

Leon

23 mars 2014 09:47

@ Hulda mk1

"Leon d' O... Kan inte minnas, då det var några år sedan jag läste om dessa suspekta satsningar som skulle ske med konfiskerade pengar.
Redan då skrev jag att de som inte har efterlevande med arvsrätt, ska skriva testamente för att förhindra att deras kvarlåtenskap ramlar ner i mångkulturens
djupa mörker..."

"Quod erat demonstrandum" - ingen substans bakom dina uttalande alltså.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

rksmrgs

23 mars 2014 12:41

@ Hulda mk1

Låt mig hjälpa dig lite.

Arvsfondens hemsida är en labyrint, omöjlig att extrahera någon vettig information från, tex vilka har fått stöd när och med hur mycket för vad.

Men... via deras sitemap http://www.arvsfonden.se/Pages/SiteMap____13125.aspx går det faktiskt att sas bakvägen hitta åtminstone en del.

Dessutom kan kanske den här länken vara intressant. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/71586?programid=2519

 
Ingen bild

Nisseork

23 mars 2014 13:57

"Varför är det så viktigt att veta att de inte är svenska medborgare"?
Motfråga:
Varför är det så viktigt att veta att de inte är från länet?

 
Ingen bild

Leon

23 mars 2014 16:15

@ Nisseork

För eventuella offer för kriminalitet, vare sig den är av det organiserade slaget eller (ska man kalla det) "spontan" kriminalitet saknar gärningsmannens/männens nationalitet egentlig relevans. Eller för den delen om det är "länsmedborgare" eller inte som utfört brottet...de är brottsoffer i vilket fall som helst och har utsatts för ett angrepp på den personliga integriteten.

Att uppehålla sig vid gärningsmännens eventuellt främmande ursprung är egentligen bara löjeväckande. Ungefär lika relevant som färgen på bilen när och om man blir överkörd.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Mahmoud Azari

24 mars 2014 09:53

@Leon
"Att uppehålla sig vid gärningsmännens eventuellt främmande ursprung är egentligen bara löjeväckande. Ungefär lika relevant som färgen på bilen när och om man blir överkörd."

Hur tänkte du nu??

Signalmentet på den bil som du blir påkörd av är alltså oviktigt? :)

Om de härjar en våldtäktsliga med blonda svennar i mitt grannskap så vill jag nog fan veta det, likväl som vill veta om det härjar en dito invandrad liga.
För mig handlar det om att kunna skydda mig själv och mina barn.
Men sånt kanske du inte bryr dig om?

Mahmoud AFrån
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se