thoralf

Direktlänk till inlägg 9 mars 2014

TA STRID

Av Thoralf Alfsson - 9 mars 2014 21:26

Återger en kommentar från det senaste blogginlägget.

 

”vmm

Söndag 9 mars 11:36

Efter att ha sovit på saken så har jag fortfarande svårt att smälta att du förmodligen kommer att bli av med riksdagsplatsen, Thoralf. Jag tycker faktiskt du borde ta strid för din plats. "Du har fått en förklaring som du tycker är lam". Jaja. Jag förstår absolut din ståndpunkt att om du inte är välkommen så vill du inte vara med på riksdagslistan. Herregud vad jag har förståelse för den åsikten. Så skulle förmodligen jag också reagera. Det är bara att inse att någon eller några inom SD-toppen inte gillar dig. Varför vet jag inte. Självklart kan man alltid hitta ofördelaktiga citat från din blogg som är till din nackdel men vi är alla mäniskor med fel och brister och säger bra och dåliga saker. Jag gillar dig och vill ha dig i riksdagen. Med dina fel och brister. Så jag vill att du tar strid för din riksdagsplats och kämpar för att få en plats på riksdagslistan. Jag hoppas SD inte menar allvar med att du har en blogg och det skulle innebära något slags kommunikationsproblem... herregud, det borde vara plikt för att alla SD-riksdagsledamöter har en blogg och svarar på inlägg och email och är tillmötesgående. På den punkten tycker jag du får med beröm godkänt i betyg. Du är ett föredöme som riksdagsledamot. Jag tycker du ska kavla upp ärmarna och kämpa för din riksdagsplats.”

 

Först vill jag tacka vmm för hans kommentar vilket får mig att skriva en kommentar.


Mitt sätt att kavla upp armarna och kämpa för min riksdagsplats är att fortsätta vara den människa jag är och stå för min värderingar genom att fortsätta blogga om det jag finner aktuellt. Jag har inte för avsikt att förändra mig enbart för att det skulle passa "SD-toppen", om nu det skulle vara problemet.


Personligen tror jag att beslutet att ställa mig utanför riksdagslistan delvis beror på min frispråkighet på bloggen men även okunskap och bristande kommunikation inom partiet.


Nu är det upp till ombuden och partistyrelsen att på valkonferansen fatta ett demokratiskt beslut om riksdagslistan. Jag är vare sig ombud eller ingår i partistyrelsen så jag har därmed ingen röst. Tänker heller inte tala på valkonferansen bara för att framhålla mig själv.


Min filosofi i det lokala arbetet har alltid varit att involvera så många medlemmar som möjligt istället för att försöka behålla t.ex uppdraget som ombud för mig själv. Men jag hoppas att våra ombud från Kalmar län kommer stå upp för mig under valkonferansen. Om sedan andra ombud eller ledamöter i partistyrelsen även gör det kommer jag vara tacksam.


Jag tänker inte ta strid genom att förtala andra personer på riksdagslistan. Jag anser att alla som jag känner, åtminstone lite grann, är kompetenta för att finnas på riksdagslistan. De som jag inte känner är det som sagt var inte så lätt att uttala sig om. Att Roger Hedlund och Runar Filper nu får chansen på riksdagslistan tycker jag är mycket glädjande. Dessa både SD-herrar fick stå tillbaka 2010 trots att de var mer än väl kvalificerade att företräda SD i riksdagen.  Undrar bara hur Runar kommer pendla varje dag ;-)


Jag tänker inte heller framhäva mig själv på bloggen eller i några andra sammanhang. Så vmm jag vet inte riktigt hur jag skall ta strid för en riksdagsplats annat än att vara mig själv.


Det enda jag gör är att jag marknadsför mitt infoblad om min blogg och att den som är intresserad kan skänka ett bidrag till tryckningen av infobladet. Fram till i fredags har jag fått in 7 100 kronor. Ett stort tack till alla som gett ett bidrag. 

Jag kommer själv lägga minst 5 000 kronor på infobladet vilket innebär att jag nu kan trycka upp ca 35 000- 40 000 infoblad.


Vill du ge ett bidrag så är det följande bankgiro som gäller 5279-5465

 

Den första tryckning fick jag i min hand i fredags och den såg bra ut. Den som önskar ett antal av infobladen för att göra reklam för min blogg kan skicka mig ett mejl med namn och adress på


thoralf.alfsson@telia.com


 

 

 
 
Ingen bild

Folklig

9 mars 2014 21:53

Du är SD's bästa och mest kända lokala hjälte.
Tack för att du finns.

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 mars 2014 22:07

Tänk om vi hade minst en Thoralf i varje län!

Då vore minst 20% i valet en självklarhet

 
Ingen bild

ugglan

9 mars 2014 22:19

Skamligt av valberedningen att ställa dig utanför riksdagslistan. Hoppas att SD inser sitt misstag, och att du får en valbar plats. Även folk utanför SD är upprörda över det inträffade.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

9 mars 2014 22:38

Det finns inget avgörande. Envar delegat på nomineringsstämman kan föreslå Thoralf. Jag hoppas att stämman ger Thoralf en välförtjänt hög placering på riksdagsvalsedeln.

Ville själv gärna vara med en riksdagsperiod ytterligare, men hjärtsvikt, förmaksflimmer, lungödem och några andra åkommor gör att jag inte längre orkar.

Jag sitter i min rullstol och sänder en stor tacksamhetens tanke till alla som hjälpt och hjälper mig. Att vara rörelsehindrad är en bagatell så länge intellektet förblir intakt.

Kampen för Sverige är större än de personliga ödena Thoralf och Stellan. Men för Sveriges framtid önskar jag Thoralf fortsatt i Sveriges Riksdag.

Att ha gått med i SD är det bästa jag gjort under 69 år. Att ha fått vara en av SD:s 20 riksdagspionjärer är en ära att tacka för.

Det är min demokratiska rättighet att uttala stöd för Thoralf Alfssons kandidatur till ännu en mandatperiod i Sveriges Riksdag.

Själv drar jag mig tillbaka till en suppleantplats i kommunfullmäktige, Sundbyberg. Stolt över att ha skapat en av de främsta SD-föreningarna i Stockholms län, som går fram med 19 goda namn på kommunvalsedeln.

På denna valsedel återfinns medlemmar från Chile, Estland, Laos, Serbien, Syrien och Thailand.

Stellan Bojerud

 
Ingen bild

Hm

9 mars 2014 22:52

Det allvarligaste är inte att Thoralf kanske inte kommer med på listan. Det allvarliga är att många väljare i ren frustration och ilska rösta på något annat parti än Sverigedemokraterna. Jag vet att Thoralf håller med mig om detta. Även jag blev så arg att jag började överväga andra alternativ än SD. Skulle, Gud förbjude, Thoralf inte komma med så hoppas jag att jag ändå ger SD min röst i september. Men helt säker är jag inte längre!

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

9 mars 2014 23:04

Sverige är större än SD. SD är större än Thoralf och Stellan. Om SD avvisar Thoralf kommer jag att motvilligt rösta SD. Sverige främst!

 
Ingen bild

Blåsippan

9 mars 2014 23:20

Håller med dig Stellan men jag vill känna samhörighet och fullt förtroende för mitt parti. Jag vill känna stolthet och fullständig övertygelse när jag går och röstar i höst. Jag vill känna optimal lycka inför SDs kommande framgångar.

 
Ingen bild

blåsippan

9 mars 2014 23:55

Partiet består inte enbart av toppen. Partiet består också framför allt av gräsrötter och där har alltid Thoralf Alfsson en topp-placering och fler med honom som inte fick sitta med i båten. Att kalla gräsrötter för korkade bönder skulle Thoralf aldrig göra som vissa kommande Riksdagsledarmöter med arrogant bakåtslickat hår gjort.

 
Ingen bild

Lena

10 mars 2014 00:01

@SM243 kl.23.05
Den som sa`t , han va`t. Det är något jag fick lära mig när jag växte upp. Det är projektioner du känner när du anklagar Thoralf för hat . Din egen kommentar luktar hat! Varför kan du inte förklara lite närmare vad det är du egentligen känner och varför? Jag tror alla ibland känner hat och ilska, vrede etc, det är väl mänskligt, det finns många orättvisor. Ingen annan har rätten till våra känslor. Men meningen med livet är väl faktiskt att man kan förklara inför sig själv och andra VARFÖR man känner så. VAD är det som triggar igång en annan människas uppfattning om sakernas tillstånd här i världen. Tycker att Thoralf gör ett utmärkt jobb att förklara VAD han känner och står för. Vi andra som läser kan reagera och utveckla våra argument och försöka kommunicera dessa. Det är mycket bättre än att bara vara en likgiltigt människa. Sen är det kanske så att jag inte ställer upp 100% på Thoralfs alla ideal och åsikter, men det är en annan sak. jag har ju rätten att framställa mig egen. Sluta upp med att förtala andra utan att förklara vad det är som du föraktar!

 
Lassekolja

Lassekolja

10 mars 2014 00:08

Fina ord från Stellan B.! Dom värmer ett SD-hjärta!
Thoralf, Ditt förhållningssätt till rådande situation är föredömligt!
Jag skulle bli väldigt förvånad om, i första hand Thoralf´s namn (även Therese Borg´s och Gustav Kasselstrand´s), skulle saknas efter den annalkande valkonferensen.
Kan bara beklaga att några kommentatorer här på Thoralf´s blogg tvekar huruvida de kommer att lägga eller inte lägga sina röster på SD. Även om mitt förtroende för framför allt valberedningen för Riksdagslistan är nära 0 (den borde bytas ut!), så kommer min röst självklart att hamna hos SD, av det enkla skälet att alternativ saknas!
"Debacklet" med Riksdagslistan hoppas jag får kommande Landsdagar att hålla partitoppen på alerten så att partistyrelsen inte omvandlas till "egio-karriärister", såsom hände med NyD, utan att medlemsdemokratin tillåts leva vidare! Vi medlemmar hoppas att vi slipper ett gäng karriärister, som "slickar uppåt och sparkar nedåt", det vore katastrofalt för SD´s långsiktiga fortlevnad!
SD 2014 !!!

http://www.status.st

 
Svensson

Svensson

10 mars 2014 06:43

Thoralf du vet att vi är många som stödjer dig, fortsätt med det bra arbete du utför,SD måste ta tillvara på dina kunskaper.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Inte bra

10 mars 2014 07:06

Är det inte bättre att kavla upp ÄRMARNA Thoralf! Att kavla upp armarna låter ont.

 
Ingen bild

bonnläpp

10 mars 2014 08:24

Bara en liten droppe, men den urholkar stenen på lång sikt. De sju jag känner och jag själv kommer inte att rösta överhuvudtaget om inte SD tar sitt förnuft till fånga. Vare sig i EU eller Riksdagsvalet, så är det bara.

Stellan må försöka rädda det som räddas kan, men som sagt, SD har en chans att rätta till problemen.

Hur de överhuvudtaget kan släppa den lista de gjorde tyder på att något är allvarlig fel i om partiet. Man väljer inte de självklara, men sig själva?????

 
Ingen bild

Rune

10 mars 2014 09:34

Bry er inte om Jerker Nilsson! Han är en känd programstyrd kommunist. En bula i asfalten.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 mars 2014 09:50

Jerker Nilsson

Länkar till kommunisters webbsidor bland kommentarerna har jag ingen lust att bistå med!

 
Ingen bild

Hacke

10 mars 2014 10:00

Thoralf visar på stort föredöme i den uppkomna situationen.
Detta faktum tillsammans med hans dokumenterade och oförtrutna slit för ett bättre Sverige borde rendera honom en plast mycket högt upp på riksdagslistan.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

10 mars 2014 10:13

Bra skrivet där Stellan, självklart ska Thoralf vara med på riksdagslistan liksom Gustav Kasselstrand och Therese Borg, men nu är det väl bara att avvakta vad som händer nästa helg när den slutliga riksdagslistan sammanställs.

Jag hjälper gärna till att leverera informationsblad i Karlskronaområdet framöver, så du får ett mejl inom kort Thoralf!

http://karlskronabloggen.se

 
Señor H

Señor H

10 mars 2014 10:31

Håller till fullo med vmm! Och jag länkar så ofta jag kan till din blogg. Keep up the good work, Thoralf!
Hälsningar/
Señor H

http://www.metrobloggen.se/60

 
Ingen bild

joffe

10 mars 2014 10:50

För mig och andra utlandssvenskar är Thoralf Alfsson och Stefan Thorsell självklara namn på riksdagslistan för SD.

Nyttja brains och inte avslagna plastnickedockor...

 
Ingen bild

SM243

10 mars 2014 11:58

Att du raderar dina kritiker från din blogg visar bara hur odemokratisk du är i ditt uppsått! Om någon talar emot dig duger det inte för dig för du måste uppenbarligen bara ha en massa nickedockor och ja sägare med dig för att kunna hålla hatet uppe.Detta är ju sant men det verkar du inte vilja inse.

 
Ingen bild

Magentan

10 mars 2014 13:27


Beträffande de två unga damerna Hanna Wigh och Paula Bieler, vars egna, småtramsiga presentation finns att beskåda bland annat på Avpixlat, så är min åsikt att de kommer att bli bra i riksdagen. SD är i stort behov av fler kvinnliga representanter, och med tanke på hur många pladderapor det finns bland 7-klöverns riksdagsmän och -kvinnor, så är det bra om dessa kan bemötas med samma mynt men på en NÅGOT högre nivå. Dessa tjejer är perfekta för det. Det är heller inget minus att de är snygga att titta på.

Det krävs mycket mod, styrka och envishet för att orka med alla de tarvliga trakasserier och ofta livsfarliga förtalskampanjer som SD:s företrädare ständigt utsätts för av hela det svenska medie- och kulturetablissemanget (plus givetvis de tröttsamma politiska motståndarna). Jag högaktar alla som vågar och orkar, i synnerhet bland kvinnorna.

JA till fler SD-kvinnor i riksdagen, men ABSOLUT NEJ till att ta bort Thoralf! Hans riksdagsplats är självklar! Thoralfs förmåga att bl.a via sin blogg få väljarna att känna sig DELAKTIGA i vad som sker i riksdagens och politikens värld är oöverträffbar. Hur kan man ens tänka tanken att ta bort honom?

 
Ingen bild

Support(sd)

10 mars 2014 14:43

Sen ska det väl utses ersättare till dem på riksdagslistan?

Så är t ex Stellan i riksdagen på grund av sin plats som ersättare.

Den som står högst upp på den listan har en garanterad plats i riksdagen eftersom Winberg ska in i EU.

Hur är och blir det med den listan?

 
Ingen bild

Thoralf A

10 mars 2014 15:05

Ersättare tas givetvis från riksdagslistan. Första ersättare blir den som kommer efter sista ordinarie ledamot.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 mars 2014 15:10

@SM243

Med tanke på hur mycket trollande det har varit här med anklagelser och hittepå, så förstår jag Thoralf.

Beträffande riksdagslistan så är inte sista ordet sagt. Jag förstår att många är besvikna. Jag är ändå mycket nöjd mer hur Thoralf hanterar det hela. Ödmjukt. Lojalt. Och så skall det faktiskt fungera i ett parti, att man ibland måste finna sig i vissa beslut man inte gillar. Så länge de inte är av övergripande karaktär vill säga.

Hannah och Paula har definitv framstått bättre än vad de gör i klippet. Den var ett riktigt bottennapp. Kanske om man vill attrahera fjortisar, men fjortisar får inte rösta? Så Hannah och Paula, fortsätt som tidigare och gör inga fler klipp av det här slaget.

Hoppas Stellan blir bättre och i alla fall kommer att fortsätta med historiska artiklar och böcker.

 
Ingen bild

Rune

10 mars 2014 15:25

Valberedningen gjorde en rejäl buckla på mitt förtroende för SD. Jag får hoppas att Nomineringsstämman som sätter upp den slutliga listan kan knacka ut den och snygga till den så att jag slipper att i fortsättningen gå omkring med en buckla på mitt förtroende för SD.
Beträffande "vmm"s åsikt att Thoralf borde ta strid så har vi ju inte den traditionen i Sverige att någon kan säga:"Jag vill bli vald!"
Men någon begåvad person/personer bland väljare och partimedlemmar som är bra på att organisera skulle ju kunna göra det. T.ex genom att ordna med en namninsamlingslista.

 
Ingen bild

Lassese

10 mars 2014 17:03

Det kokar fortfarande i mig efter presentationen av förslaget till riksdagslista!
Även om Thoralf skulle vara med på den slutgiltiga listan så vore det ju en omvändelse under galgen. Dessuton kvarstår ju det grundläggande problemet med en extremt toppstyrd, nepotistisk ledning som av någon anledning inte ville ha Thoralf (mfl petade) med på listan från början... samt ett antal direkt olämpliga kandidater som kuppades in högt upp på listan.

Det skall DJÄKLIGT mycket till för att jag för 7:e gången skall välja SD i kommande riksdagsval. Förtroendet för SD-ledningen är som bortblåst. Förtroendet för Thoralf är dock fortfarande på topp!

 
Stefan K

Stefan K

10 mars 2014 17:35

Två saker lite Off Topic.

Såg ni gårdagens Agenda och debatten mellan Sjöstedt och Ullenhag? Ämnet var svårigheterna att få invandrare i jobb och här är vi tydligen sämst av alla industriländer. Att Sverige tar emot flest invandrare av industriländerna nämndes inte.
Nu var Jonas Sjöstedt missnöjd med regeringens sätt att skapa jobb till nyanlända. Erik Ullenhag å sin sida sa att regeringen redan gjort mycket och tänker göra mer.
Ska vi tolka detta som att regeringen och oppositionen inte är nöjda förrän samtliga nya jobb går till utrikesfödda? I slutet av 2013 informerade SCB att 70% av alla nya jobb sedan 2006 gått till utrikesfödda. Regering och opposition tycker detta är ett misslyckande.

Stefan Löfven säger idag att han tänker bjuda in parterna till debatt om det eskalerande våldet från högerextremister. Han nämner inte ens vänsterextremister. Dessutom välkomnar han inte SD i dessa samtal. Kan tyckas märkligt då Sverigedemokraterna är det enskilda parti som drabbas mest av det odemokratiska och extrema våldet.
Tänker han månne ta upp stafettpinnen och likt Reinfeldt hävda att invandringskritiska personer får skylla sig själva?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Dille

10 mars 2014 17:55

Ja han tänker säkert ta upp stafettpinnen. Det finns nämligen massor av röster bland asylinvandrarna. Svenskarna, räknar Löfvén så lättlurade att han får deras röster ändå- Låt vara med hjälp av medias lögnpropaganda och den statsunderstödda pöbelns hot och våld mot väljarna.

 
Lassekolja

Lassekolja

10 mars 2014 17:55

@Stefan K, där tänkte vi väldigt lika!(igen) Jag hörde också Löfvén´s "inbjudan". Där är väl snart ingen sand kvar i den där lådan.......

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan A

10 mars 2014 18:13

Om jag fattade ordförande i valberedningen i filmen rätt så måste listan tas i sin helhet eller förkastas, så vi får hoppas att 50,5 % vill förkasta den och då är det helt öppet igen, kan bli hett på valkonferensen nästa helg, att få in några nya i den aktuella listan går väl inte, iaf. inte på någon valbar plats.








 
Ingen bild

bonnläpp

10 mars 2014 18:27

Eftersom ordförande är inkompetent så kan hela listan förkastas med omedelbar verkan. Ingen i en valberedning väljer in sig själv.

 
Ingen bild

Hacke

10 mars 2014 19:27

Löfven tycks ha nått sin peak kring 30 procentstrecket.
Nu tar han till desperata och fula pk-fångarknepet och bjuder in alla övriga i 7-klövern till samtal om det högerextrema våldet (underförstått då i motsats mot det fina och goda vänsterextrema våldet). Allt tydligen "grundat" på vänstermedias minst sagt ofullständiga rapportering.
Jag har hittills sett Löfvén som något mer sansad och hederlig än Reinfeldt men nu vet allt tusan om inte partierna lagt sig så nära varann att t o m partiledarna slåss i en inbördes look a like-fight.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 mars 2014 19:44

Hacke... Lyssna gärna på dagens Studio Ett. Där intervjuas bla. Syndikalisten Liv Marend. Märkligt nog pressar programledarna henne att ta avstånd från politiskt våld. Oj vad hon slirar och svamlar...

Både Höger och Vänstervåld är förödande för demokratin. Tyvärr går media på lögner från Vänstern och ger då en skev bild av verkligheten. Många luras att tro att bara extremt Högervåld förekommer och att Vänstern är snälla och vänliga...

Ser nu på Rapport att Centern paniksatsar för att öka på det extremt låga väljarstödet. Frågan om deras invandringspolitik kom inte...

 
Ingen bild

Tony

10 mars 2014 19:48

Sen ska vi nog inte blunda för att det mycket väl
kan vara så att vänsterslödder via Expo triggar igång
detta bråk lika väl som i Stockholm tidigare i vinter.
Man ska aldrig lita på vänsterfolk, lögnen är deras bästa
vapen och vän. Dom är precis lika falska som dom Nazister
som dom pratar om!

 
Ingen bild

Hacke

10 mars 2014 20:47

Hulda...
Jo, jag hörde spektaklet. Nu har det gått så långt hos extremvänster att dom tror att dom helt kan diktera villkoren vid intervjuer och själva avgöra vilka frågeställningar som är tillåtna.
Fulmedia har skämt bort sina små gunstlingar så till den milda grad att dom nu börjar bli helt ohanterliga vid mikrofonerna.

 
Ingen bild

Clas

10 mars 2014 21:11

Vad har jag gjort för fel? Kan inte se mina inlägg.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 mars 2014 21:15

Clas

Ditt bedrövliga språk passar inte på min blogg.

 
Ingen bild

Roberth Ström

11 mars 2014 22:36

sm243 vad är du för en pajas?

 
Ingen bild

Krister

11 mars 2014 22:38

Det finns en Facebook grupp som heter Vi som vill se Thoralf i Riksdagen.
Gå med där och visa ert stöd!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards