thoralf

Direktlänk till inlägg 6 mars 2014

FÖRSLAG FRÅN V OCH MP I RIKSDAGEN

Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2014 23:30

Under onsdagens votering i riksdagen reagerade jag starkt på två omröstningar. Den ena var ett förslag från Vänsterpartiet om att ”Avkriminalisera eget bruk av narkotika”. Det andra var ett nej från Vänsterpartiet och Miljöpartiet till att ”Förstärka tillträdesförbud vid idrottsarrangemang”. (2013/14:JuU21)


Förslagen är minst sagt häpnadsväckande enligt min mening. Vid en första anblick tänkte jag att det ”bara” handlade om cannabis men så var inte fallet. Vänsterpartiet vill att eget bruk av alla typer av narkotika skall avkriminaliseras. Helt sanslöst enligt min mening. Förstår inte Vänsterpartiet konsekvenserna av att avkriminalisera alla typer av narkotika. (2013/14:JuU15)


När det gäller det andra förslaget är jag inte det minsta förvånad. Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycks delvis ha sina väljargrupper bland fotbollshuliganer och liknande grupperingar i samhället. Jag gissar att det i mångt och mycket är samma klientel som försöker förstöra Sverigedemokraternas torgmöten eller andra offentliga aktiviteter.



”15. Avkriminalisera eget bruk av narkotika, punkt 23 (V)

av Lena Olsson (V).

 

Om eget bruk inte var kriminaliserat skulle man kunna nå många med riskbruk mycket tidigare än i dag, dvs. innan de har utvecklat ett missbruk. Det skulle vara en vinst för både individen och samhället.

Kriminaliseringen leder också till ett arbetssätt inom polisen som inte är särskilt lyckat för att förebygga missbruk. Polisen har under senare år fokuserat alltmer på den enskilda missbrukaren och allt mindre på langningen.

Konsumtionsförbudet kan också ha bidragit till det ökade antalet narkotikarelaterade dödsfall, eftersom människor tvekar att söka hjälp vid överdoser och andra akuta situationer. Detta för att undvika att polisen blir inblandad. Om eget bruk inte var kriminaliserat skulle man kunna nå många med riskbruk mycket tidigare än i dag, dvs. innan de har utvecklat ett missbruk. Det skulle vara en vinst för både individen och samhället. Kriminaliseringen leder också till ett arbetssätt inom polisen som inte är särskilt lyckat för att förebygga missbruk. Polisen har under senare år fokuserat

alltmer på den enskilda missbrukaren och allt mindre på langningen. Konsumtionsförbudet kan också ha bidragit till det ökade antalet narkotikarelaterade dödsfall, eftersom människor tvekar att söka hjälp vid överdoser och andra akuta situationer. Detta för att undvika att polisen blir inblandad.”


Utskottet och Sverigedemokraternas ståndpunkt.

 

”Utskottet är fortfarande av uppfattningen att starka narkotikapolitiska skäl talar för att all befattning med narkotika bör vara kriminaliserad. Utskottet är därför inte berett att ställa sig bakom kraven i motionerna 2012/13:So20 (V) yrkande 23 och 2013/14:So616 (V) yrkande 30 om att eget bruk av narkotika ska avkriminaliseras. Motionsyrkandena bör avslås.”

 


När det gäller förstärkt tillträdesförbud vid idrottsarrangemang låter Justitieutskottets ställningstagande enligt nedan.


”Liksom regeringen anser utskottet att det behövs ytterligare åtgärder för att motverka ordningsstörningar och våld i samband med idrottsarrangemang. Utskottet delar regeringens bedömning att en lämplig sådan kan vara att förlänga den längsta tiden för ett tillträdesförbud från ett till tre år. I motsats till motionärerna anser utskottet att det finns ett behov av en sådan förlängning som föreslås i propositionen. Utskottet noterar därvid att den föreslagna möjligheten att förlänga tiden inte är avsedd att innebära någon generell förlängning av tiderna för tillträdesförbud. Syftet med ändringen är i stället att ge utrymme att bestämma en längre förbudstid än ett år när omständigheterna är sådana att riskerna för att den som förbudet riktar sig mot ska begå brott sträcker sig över en längre tidsperiod än ett år (prop. s.9) Motionerna bör därför avslås.”

 

Miljöpartiet och Vänsterpartiet yrkar i sina motioner avslag på förslaget.


Jag måste säga att det är väldigt svårt att förstå hur Vänsterpartiet och Miljöpartiet tänker i denna fråga. Jag anser att det är väldigt viktigt att samhället har kraftfulla åtgärder att ta till mot huliganer. Det skall vara kännbart att ställa till elände för idrottare och en äkta idrottspublik.

 
 
Lassekolja

Lassekolja

7 mars 2014 00:42

Än en gång TACK Thoralf, för att Du håller oss informerade om vad som händer i Riket!
Göra allt eget knarkbruk lagligt??? MP & V blir allt flummigare! Ytterligare en fråga som smygs förbi svenska folket! Det blir bara värre och värre!
I morgon fredag kommer i Svt-Forum mellan kl.15:00 till 15:45 "Hur bevakar vi Sverigedemokraterna?", för den som kan och vill titta. Sänds i repris veckan efter, om jag inte minns fel!

http://www.status.st

 
Ingen bild

jonte bergström

7 mars 2014 02:02

Är man någorlunda bevandrad i narkotikadebatten så inser man snabbt att cannabis lika gärna skulle kunna legaliseras, beskattas och kontrolleras. Det är en mer harmlös drog än alkohol. Självklart kan den dock missbrukas, precis som alkohol. Vissa kanske då tänker att vi inte ska introducera en till drog i samhället? Det är tyvärr för sent, cannabis är idag oerhört vanligt bland även bland vuxna människor i dagens Sverige och har varit det i många år.

Bättre att snuva de kriminella (som dessutom alltför ofta säljer till minderåriga) på pengarna och låta staten sköta försäljningen. Då finns det även pengar till vård av dem som hamnar i ett missbruk. Man brukar räkna med att ca 2% av befolkningen alltid kommer att dras med olika former av missbruksproblematik, troligen pga självmedicinering av olika bokstavs-diagnoser och ångestproblem.

Resten av substanserna som faller under begreppet narkotika, tex kokain, amfetamin, heroin, benzo-preparat etc, är jag för ett fortsatt förbud mot.

Videotips:

Law Enforcement Against Prohibition (USA)

http://www.youtube.com/watch?v=IpUGV8QC1tQ



SD 2014 !!

 
Ingen bild

World Traveller

7 mars 2014 04:30

Vänsterpartiet och Miljöpartiet förstår inte konsekvenserna av något av sina handlingar.

 
Ingen bild

OH

7 mars 2014 06:44

Och dessa figurer vill få folkets stöd till att få regera landet.

 
Svensson

Svensson

7 mars 2014 06:47

Vänstern vill att knarket ska flöda fritt ? Det är dags att svenska folket, tar avstånd och visar sin avsky mot det här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

bonnläpp

7 mars 2014 06:57

@Svensson, hur då? De får inte reda på det överhuvudtaget.

 
Ingen bild

Tony

7 mars 2014 07:35

I Miljöpartiet dräller det ju av knarkare,
bland annat har två av deras främsta företrädare
själva påstått att dom använt knark. Tydligen är
det lika illa bland kommunisterna, och det märks
sannerligen i dom båda partiernas ideer, för dom
flesta förslag som kommer därifrån består av flum!

 
Ingen bild

Sven Dacke

7 mars 2014 07:38

Det är självklart att knark av alla slag skall släppas fritt.
Samt övergång till et samhälle med mera HBTQ och kraftig genusinriktning i skola

Om vi inte sätter högsta prioritet på denna utveckling riskerar Sverige att komma efter i kampen att bryta ner den ordnade samhällsstrukturen och det nya kaossamhället

 
Ingen bild

Waterbug

7 mars 2014 07:48

Cannabis och droger är en mångfacetterad fråga och allt annat än svart eller vitt, det finns ett visst mått av hyckleri och motsättningar här med.

I någon form skulle man kunna göra en positiv tradeoff om man legaliserar cannabis och samtidgt skärper straffen för tyngre droger något enormt (Jag menar verkligen enormt), endast tillåter nyttjande i hemmet och har rejäla straff för THC i blod vid bilkörning eller rökning på offentlig plats, men komplexiteten är stor.

Behövs även en hög åldersgräns (~25) då THC är riktigt illa för en icke fullt utvecklad hjärna.

Jag är allt annat än drogliberal men på något sätt är jag en anhängare av den moraliska rätten till självbestämmande, den rätten får dock aldrig någonsin påverka andra medmänniskor negativt.


Har tittat på mycket av riksdagsdebatten Ons-Tors (Bra insats i onsdags Thoralf, det där med arbetsgivaravgiften var riktigt bra och rent generellt var det lättbegripligt och logiskt för att vara en debatt i skatteutskottet)

När det kommer till voteringar så vänder det sig lite i magen, det hade tex inte spelar någon roll SD hade lagt fram ett förslag om att ett nytt botemedel mot HIV hade hittats och att det skulle börja användas, resten av riksdagen hade slentrianmässigt röstat ner det bara för att det kommer från SD, det har sått klart sedan en längre tid att det varit så här hela mandatperioden och det är verkligen fascinerande att sverige högsta beslutande församling kan syssla med sådana här i flera fall rena dagisfasoner.

Man börjar nästan undra om inte SD skulle börja lägga rena "tvärt-om" förslag för att få igenom sin politik, sådan oerhört låg nivå är det i våran riksdag emellanåt.

 
Ingen bild

Fredde

7 mars 2014 08:34

MP ökar till dryga 12% i ny mätning. Skrämmande :(

 
Ingen bild

bonnläpp

7 mars 2014 09:12

@Fredde, fejk naturligtvis.

 
Ingen bild

Sven Dacke

7 mars 2014 09:22

Vill bara påminna att dagens mätning från Demoskop har andelen osäkra väljare på 14,3%

Till det kommer "viktning" vilket innebär att den som beställer undersökningen kan lägga till faktorer som gör att vissa grupper har ett högre värde.

Till det kan valet av områden där undersökningen görs "styra" slutresultatet.

En undersökning med i huvudsak inre Norrland ger annat än Öfre Östermalm och Lidingö

 
Ingen bild

Stefan A

7 mars 2014 09:34

Tror det är precis tvärtom mot vad vänsterkvinnan påstår, ju tidigare man grips i sin "knarkarkarriär" och kommer i kontakt med myndigheterna ju bättre är det, tror inte det är många som frivilligt söker upp soc. eller liknande i början av sitt knarkande då man är som mest påverkbar,vanligen är det när man blir sjuk av sitt knarkande eller socialt utslagen som man söker hjälp, och då är det långt gånget och mycket svårare att bryta ett beteende....

 
Ingen bild

Niklas R

7 mars 2014 09:50

Förvånande att de ville legalisera för eget bruk. Trodde de skulle köra samma still som inom prostitutionen. Att det skall vara lagligt att sälja men förbjudet att köpa.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 mars 2014 10:02

Miljöpartiet och Vänsterpartiet är två mycket märkliga partier. Deras ideer och tankar borde få väljarna att kasta deras valsedlar. Tyvärr förpackas de i glittriga omslag och media hjälper så gärna till att föra ut den förskönade versionen till väljarna...

Tittade nu snabbt igenom gårdagens Debatt som till stor del handlade om "åsiktskorridoren". En panel med politiskt korrekta mediahöjdare och Gunnar Sandelin. Han skötte sig bra, men arrogansen från främst Jan Helin var stor.

Där framfördes återigen mantrat: "alla människors lika värde". Finns det någon som inte ställer upp på det??
MEN, det innebär INTE allas rätt att bo i Sverige och rätt att ta del av vår välfärd...

 
Ingen bild

Lärare

7 mars 2014 10:50

Gjorde misstaget titta på Debatt. Förstod att det skulle bli en mot alla.

Varför krävde inte Sandelin få ha ngn på sin sida med också? Det blir ju alltid så snedvridet. Jag tycker Gunnar Sandelin klarade det galant ändå. Sakligt och lugnt framförde han bokens innehåll, invandringens kostnader och konsekvenser för samhället.

Nu måste SD uppmärksamma SVT på den massiva exponeringen av V och MP kontra SD!

Ett flygblad vore på sin plats att dela ut, att punkt för punkt redovisa alla skillnader mln SD och Sjuklöverns politik. Ta upp kostnaderna, gruppvåldtäkterna som det aldrig skrivs om, det klassiska brottet; ungdomar som stjäl mobilen och pengarna av sina kompisar. "Avsvenskningen" av vårt samhälle, all mörkläggning som sker från mediernas sida,
allt prat om att vi behöver arbetskraftsinvandring, trots att det finns flera hundratusen arbetslösa redan i landet osv...

Till att börja med kan vi ju ta hem alla 30 000 ungdomar som flytt till Norge för att få jobb, främst är det inom vård och restaurang de arbetar. Ge undersköterskorna mer betalt ett par tusen upp på ett bräde, och bättre möjligheter till fortbildning och högre lön. Kommer även då få killarna söka sig till vården. Många killar som nu arbetar inom vården slutar pga låg lön och dåliga framtidsutsikter.

De som arbetar inom vården vet ej vad SD står för! Ut med info nu, det brådskar!

 
Ingen bild

Linkan

7 mars 2014 11:20

En avkriminalisering av Cannabis är enbart positivt, Då försvinner det många miljoner ifrån våra gäng i förorterna. Det ör gängen och inte våra ungdomar som blir drabbade! Samt anser jag att vi behöver legalisera Cannabis inom sjukvården där det gör störst nytta! Om Cannabis ska legaliseras helt måste det vara på vissa kriterier såsom åldergräns om minst 25år. Kollar du statistiken ser man att sverige har de hårdaste lagarna för cannabis men vi har den största delen tyngre narkomaner i europa! Jämför det med Spanien eller Nederländerna som har betydligt liberalare politik gentemot cannabis har de en marginaliserad grupp med tyngre mussbrukare!

Jag rekommenderar er alla att se dokumentären, The union: The business behind getting high (2007)
Finns att streama både på utube och dreamfilm

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

7 mars 2014 11:22

Som jag skrev tidigare i ett inlägg, så var alla 3 stolarna tomma i ca 30 minuter i KS innan man ringe in en som kom. DE övriga två stolarna var tomma hela KS. Jag talar alltså om Moderaterna. I en av dessa stolar brukar sitta en varm förespråkare för ökad invandring. Då undrar man i sitt stilla sinne om nu inte personer med samma mål och inriktning kan samsas, hur skall då hela världen kunna samsas. Borde inte förespråkare för ökad invandring och tolerans mm vara några föregångare. Eller är det på det viset att dessa Moderater inte har samma mål och inriktning. Man kan väl bara skicka ett budskap till vissa av dessa herrar " lev som ni lär ".

 
Ingen bild

Nils

7 mars 2014 11:38

Bra förslag från vänstern. Polisen använder resurser på att jaga vanliga människor därför att det är lättare än att konfrontera kriminella, och för att det ser ut i statistiken som om man har uppklarat en stor mängd brott. Om man tog bort eget användande, ville man tvinga polisen till att gå efter förbrytarna.

Att man intar något staten inte tycker är bra borde inte vara ett brott. Organiserat kriminalitet däremot är en nedbrytande kraft i samhället, som bör bekämpas med alla medel även avkriminalisering.

 
Ingen bild

Anna

7 mars 2014 11:42

Linkan Nästan alla sjukhus ger medicinskt cannabis till sjuka och har gjort det i många år tack och lov, för har haft vänner som nästan dött av cellgiftsbehandlingar pga konstant illamående och andra hemska biverkningar som medicinskt cannabis hjälpt mot.Men jag kan förstå att läkare hellre skriver ut morfin preparat för de blir verkningslösa efter ett litet tag men läkemedels företagen tjänar massor av pengar samt läkarna.Så det är lagligt tack och lov där i alla fall men det behövs att tas bort från gatorna men den kampen kommer ingen vinna.Kollade på en debatt på cnn för några månader sedan och alkohol är den farligaste och dödligaste drogen att konsumera och avgifta sig från cannabis utan spice hamnade sist på hela droglistan för ingen har dött av cannabis utan spice.Har själv en missbrukare av alkohol i familjen det är verkligen en lång förstörelse och sakta avgrund till döden, men den är ju laglig tyvärr.

 
Nisse på Manpower

Nisse på Manpower

7 mars 2014 12:33

Att v(pk) vill avkriminalisera eget brukande av knark, säger allt om vilka väljare dom vänder sig till.Punkt

http://www.thereligionofpeace.com

 
Ingen bild

Nils

7 mars 2014 12:39

"Spice", som "Anna" nämner, är syntetisk cannabis. Det är svårt att dosera och svårt att kontrollera för orenheter och därmed farligt. Spice finns på grund av kriminaliseringen av cannabis, som skapar behov för ett mera koncentrerat produkt - precis som heroin är opium i kriminell utgåva och kokain är kriminella kokablad. Dessa stoffer ger också en mera direkt och eksplosiv rus och är mera beroendeframkallande.

Det är endast en fråga om tid innan khat finns i en kriminaliserat livsfarlig utgåva dvs. koncentrerat med oviss styrka tillsatt orenheter, så samma dos får plats i colon, som nu fyller en kombi.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 mars 2014 13:09

Anna o Nils... Eran kunskap om droger är stor, tyvärr. Varför detta stora intresse? Dessa produkter är inte av en slump olagliga i Sverige.
Varför inte lägga er energi på vår gemensamma framtid istället? Jämför ett idylliskt Sverige på 70-talet, mot det multikulturella kaos vi ser idag. Hur blir det för våra efterlevande??
Anna är att beklaga då hon säger sig haft en nära anhörig som dukat under av alkohol. Mycket tragiskt. Men att öka på antalet legala droger ökar bara på riskan att fler än Anna drabbas av hennes öde i framtiden...

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 mars 2014 13:22

T. Jerlerup..."Myter om att Islam förtrycker kvinnor". Bara med dessa sex ord visar du på en dålig kunskap.
Religiösa tvångskläder för kvinnor, dålig eller obefintlig utbildning för flickor, bortgifte av små flickor, annat hedersvåld osv. är tydligen något som du inte känner till eller tycker är ointressant.
Sedan blandar du in Nazism och Fascism i dina utfall mot demokratiskt valda riksdagsmän, skäms!
Utfall mot Judar, samma där, skäms, skäms ordentligt.
Jag hoppas att Thoralf, när han har tid, tar bort ditt inlägg.

 
Ingen bild

Thoralf A

7 mars 2014 13:25

T Jerlerup

Håll dig till dina egna domäner!!

 
Ingen bild

Magentan

7 mars 2014 13:51

Lyssnade på Ekonyheterna i P1 för en stund sedan och konstaterade att återigen fick Sveriges Stora Universalgeni, Miljöpartisten Gustav Fridolin, stoltsera med sina enorma kunskaper, sina mångåriga världserfarenheter och sina oerhört kloka uttalanden i radio P1:s nyheter.

Idag var det utbildningen till speciallärare som var på tapeten. Inte precis något som kan kopplas till miljön kan man kanske tycka, men ingen nyhet är för stor eller för liten för att få den förnämliga äran att kommenteras av SVT/SR:s storfavorit : Gullgossen Gustav. Skulle Gustav vara svår att nå av en eller annan anledning finns ju alltid det andra fantastiska MP-språkröret, Åsa Romson, till hands för SVT/SR:s dagliga MP-indoktrinering av folket.

Av journalisterna på SVT/SR röstar som bekan 52% respektive 54% procent på Miljöpartiet. Det näst populäraste partiet på SVT/SR är Vänstern med ca 18%. Även Jonas Sjöberg, Vänsterpartiet, syns och hörs flitigt i våra s.k "neutrala" radio och TV-kanaler. (Att det är 0% hos SVT/SR som sympatiserar med SD behövs väl knappast påpekas).

Detta överutnyttjande av SVT/SR:s egna idoler i folkets TV- och radioapparater har ökat successivt de senaste månaderna nu tydligen börjat få en viss effekt på opinionsmätningarna med påtagliga höjningar av siffrorna för MP och V.

 
Ingen bild

Anna

7 mars 2014 14:18

Hulda Ja jag har sett 2 sorters droger har tyvärr sjuka i min närvaro som jag har ställt upp för i verklig nöd och jag tror icke en sekund att nästan varje sjukhus i Sverige skulle ens komma på tanken om att ge medicinskt cannabis om det hade ihjäl dom, tvärtom det räddar liv, men det ska endast ges till sjuka, klart att vi alla vill ha bort alla andra droger ingen ska bli fast i något skräp som de stora langarna förser med.Glöm inte en sak, det är ADHD medicin innehåller faktiskt amfetamin i små doser men dessa ges till barn och de fallen jag har sett där en 7åring kan rasera ett hus bara man ber om att ta av skorna o nu som tonåring klarar skola körkort, men där igen det ska vara till att bota sjuka inte till någon annan och läkare skriver ut dessa hela tiden.Men vi får aldrig de rubrikerna att medicinerna hjälper utan allt dras över en kam.Då ska man anklaga alla dom som får morfin mot kroniska smärtor att de är pundare, visst det är ju knark och det är många som fastnar i det också men ska vi då förbjuda all morfin för det finns folk fastnar i det????Detta är ju framtiden inte "fast på 70 talet" för då var jag spädbarn så jag kan inte uttala mig om den eran, men man måste sätta sig in ordentligt när det gäller de olika förbuden.kolla USA där har de ordentliga fabriker där de plockar bort det farliga i cannabis och gör det till en statlig sak och ges där överallt för att med cannabis hjälper på flera områden än till ex morfin illamåendedämpande medicin (som man blir ännu mer illamående av).Min kusin i Chicago fick bröstcancer och det gick så långt att hon planerade sin begravning för all medicinering höll på att ta död på henne, och jag tackar gudarna för preparatet hon fick och hon var just en människa som inte ville skilja på droger av ren envishet och hon blev inte "fast" i det heller.Kan tillägga den enda drogen jag någonsin tagit är morfin för min galla, det är allt.Så när rubriker som kannibaldrogen kom där folk mixar vanligt badsalt ihop med heroin satt jag som ett fån och undra var får dom allt från för folk ruttnade inne i kroppen, har ju som sagt aldrig sett en drog annat än på tv och i media.Tillägger vill absolut inte se att droger blir lagliga men än en gång man måste skilja på de som hjälper mot sjukdom och det finns bara 2 och det finns redan och för icke sjuka måste det stoppas med alla medel.

 
Ingen bild

Tony

7 mars 2014 16:50

Lyssnade på programmet Forum med storheter som
Ulf Bjereld och fuskprofessorn Henrik Arnstad
plus representanter för SVT och SR om hur man
ska förhålla sig till SD, där man kom fram till
att SD var ett extremt parti, men ingen av dem
andra? Svårt att tro när man ser här, när man
vill legalisera knark. SVT menade att man objektivt
(Hm) måste bevaka alla partier lika? Ja det låter ju
bra, synd att det så sällan sker !

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 mars 2014 17:04

Anna... Tack för svaret. Men, det blir lättare att läsa om du delar isär lite.
Fortsätt gärna att läsa här. Thoralf ger dig och alla andra mycket tänkvärd och skrämmande kunskap om Sverige idag...
Ta hand om dig! MVH Hulda mk1

 
Ingen bild

Stefan A

7 mars 2014 17:15

Ja historikern och pansargeneralen Arnstad hade fått ny titlar nu författare och journalist, det stämmer nog bättre med verkligheten, tyvärr är det nog inte sista gången vi får se denna figur detta valår, det är många som vill rida på Sverigedemokraterna både av ekonomiska(föredrag, böcker mm.) och för att få sina 15 minuter av uppmärksamhet.....

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 mars 2014 18:18

Tony o Stefan A... Henrik Arnstad har ett ord som han älskar över allt annat. "Facism". Troligen kommer det över hans läppar när han når "sjunde himlen" med någon under trivsamma former ;-)
Han är ju totalt enkelspårig med detta. Ett tragiskt människoöde...

 
Ingen bild

Martina

7 mars 2014 21:09

Men hejsan hoppsan vad det ska bli frejdigt att gå på större sportevenemang i framtiden! Vet inte om jag sällar mig till stenade huli- et jag menar supportrarna ja är matchen dålig på plan kan lan ju alltid studera intelligensnivån hos dem på knarkläktarna!

 
Ingen bild

OT

7 mars 2014 21:39

Minnet är kort hos väljarna (kanske det är vad alzimersforskningen går ut på).

Kräksjukan eller M.A.O "Räserbajs - Sossarnas fel?": http://www.youtube.com/watch?v=HFIcny_8m7U

Vid en första anblick är ett ett övertag av EU eller ryssar som pest eller kolera. Men vad vet jag?

"För Sverige i tiden" så länge det varar och inför framtida perser säger jag bara "Sex Pistols - God Save The Queen ": http://www.youtube.com/watch?v=RvMxqcgBhWQ

P.S: At least i did my way "Sex Pistols - Sid Vicious - My Way": http://www.youtube.com/watch?v=kPz6iPkLz2I

 
Ingen bild

jonte bergström

7 mars 2014 21:44

@Martina:

Jag tror det absolut effektivaste sättet att minska huliganismen på är att alla kända huliganer får en obligatorisk, hög dos av cannabis innan matchen. Då blir det med största sannolikhet inte mycket bråk.

Den här killen tror jag inte kommer slåss med polisen eller andra huliganer; Korta.se/2577

SD 2014 !!

 
Lassekolja

Lassekolja

8 mars 2014 00:44

@Hulda mk1, visst älskar Henrik Arnstad fascism! Om inte jag minns fel har hans kärlek till fascismen fått ge namn till hans senaste bok: "ÄLSKADE FASCISM"!!!
Betr. fejkhistorikern, jag såg idag på Svt-Forum från Mediedagarna i Göteborg(finns nu även att se på Avpixlat!). Jag blev både ledsen och förbannad när han kallade SD både fascistiskt, rasistiskt och nazistiskt och som slutkläm jämförde han Jimmie Åkesson med Hitler. Det här samtalet skulle handla om hur media bevakar SD. Om galningen tillika fejkhistorikern Arnstad ville ha en politisk debatt hade han ju hambnat på fel ställe och då borde dessutom en Sverigedemokrat bjudits in!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 mars 2014 08:27

Lassekolja... Henrik Arnstad borde få debattera mot Jimmie Åkesson. Men han skulle aldrig våga. Det skulle bli en storseger för Åkesson...

Idag infaller den Internationella kvinnodagen. Bla. så går Miljöpartiets två "stuprör" ut med att denna dag borde bli en helgdag. Vilken annan helgdag som då skulle tas bort, har de inget svar på idag.
Om detta förslag blir verklighet, ryker säkert någon Kristen helgdag. Kompisarna Vänsterpartiet och Socialdemokraterna värnar självklart Första Maj.

Desvärre ägnas denna dag främst åt exakt millimeterrättvisa vad gäller småbarnsföräldrars tid med nyfött barn, hushållsarbete och löner.
Vad som garanterat kommer att "glömmas bort" är det brutala hedersvåld och det religiösa kvinnoförtryck som växer lavinartat i Sverige.
Då väljer våra annars så stridbara feminister att blunda och hålla för öronen...

 
Ingen bild

Tony

8 mars 2014 08:29

Lassekolja:

Ja Henrik Arnstad har nog fått ordet Fascism på hjärnan,
men han fick ju mothugg till och med av Ulf Bjereld, en
annan åsiktsmaskin som menade att SD var emot den höga
invandringen, vilket ju är riktigt.
Sen förstår jag inte hur personer som blivit påkomna
med att ha fejkat sin utbildning ska få uppträda som
Experter, som denne Arnstad, som uppenbarligen inte
heller skäms över sitt fusk. En sådan figur besitter
noll trovärdighet!
Sen försöker SVT framstå som att man bevakar alla
partier lika , vilket är en grov lögn,så ofta som
Mijöpartiet förekommer som experter på snart sagt
alla områden, så stämmer det inte överens med
partiets storlek i opinionen, i så fall borde ju
SD finnas med minst lika mycket, och det gör dom
inte mer än dom gånger när det gäller att kasta skit
på partiet, till och med Gudrun Schymans Feministisk
idioti med 0,4 i opinionen är oftare med i SVT än SD.
Sen begriper jag inte heller att man diskuterar ett
parti, utan att detta parti får vara med och försvara
sig


 
Ingen bild

Martina

8 mars 2014 09:36

Jonte: Nej har de "bara" rökt på så är det ingen större fara, ja köerna till korvmojjen kan ju bli farligt långa när de blir hungriga ;-)
Jag tänkte mer på tyngre droger.

 
Ingen bild

Magentan

8 mars 2014 10:37

(Oj, varför skrev jag Jonas Sjöberg istället för Sjöstedt i min kommentar (13:51) ovan tro? Ber om ursäkt.)

 
Ingen bild

jonte bergström

8 mars 2014 13:23

@Martina: Haha, ja korvmojjen får nog ett uppsving. Och nej, tyngre droger än cannabis blir nog inget bra på matcher. Jag är som sagt för en avkriminalisering av cannabis, de andra människokonstruerade kemikalierna kan gott fortsätta vara förbjudna. Staten kan gott t.o.m höja straffvärdet för dessa.

 
Ingen bild

Tony

8 mars 2014 13:51

Magentan:

Skriv Farbror Frej, så vet alla att det är Jonas S.

 
Ingen bild

elfyma+

9 mars 2014 07:58

Mp vill satsa på vindkraftverk och röd kvinnodag.
SD vill i stället satsa på fler jobb för bl.a undersköterskor.
Men kan inte förvänta sig att felutbildade teoretiker (Miljöpartister) ska begripa vad som gynnar kvinnor mest.
Med SD:s förslag får vi på köpet bättre vård.Bingo

 
Ingen bild

Håkan Rohdin

11 mars 2014 18:10

Jag har alltid berömt SD för att vara ett pragmatiskt parti, men utspel som detta gör att jag lätt förlorar förtroendet. Den som säger nej till en reform av principskäl är inte bättre än en religiös dogmatiker.

En avkriminalisering kommer föra med sig både för- och nackdelar, det är upp till seriösa forskare att undersöka vilka effekter som kommer få ett genomslag på just Sverige, presentera dessa för våra politiker och låta dessa fatta en beslut utan skygglappar.

Portugal presenteras ofta som ett exempel på en lyckad liberalisering, även om det också i det landet finns en diskussion om exakt hur lyckad reformen var.

Men Sverige är inte Portugal. Vi har om och om igen sett hur liknande reformer i olika länder fått vitt skilda resultat. Men att säga blankt nej är inte svaret.

Thoralf Alfsson, du skriver att citat "Förstår inte Vänsterpartiet konsekvenserna av att avkriminalisera alla typer av narkotika."

Ja, vad blir konsekvenserna? Kan du upplysa oss? Hur kommer konsumtionsmönstren förändras? Hur kommer viljan att söka hjälp vid ett missbruk förändras? Vilka droger kommer fungera som komplement och vilka kommer fungera som substitut? Kan vi få en övergång från den farliga alkoholen till mildare alternativ kan vi spara tiotals miljarder per år.

Som slutkläm kommer jag framföra en synpunkt som sällan förs fram: Människor använder droger därför att de upplever effekten som positiv, annars skulle man inte bli full/hög i första läget. Så hur kan vi dra nytta av de positiva effekterna samtidigt som vi minimerar skadorna?

 
Ingen bild

Bertil

12 mars 2014 12:33

Det är ju fantastiskt att ett parti vågar prata om en avkriminalisering av drogbrukare! Anledningen till att vi idag har droger olagliga är för att droger är skadliga, om man använder droger så riskerar man att drabbas av sjukdomen missbruk.
Sjukdomar behandlar vi med hjälp av vård, inte genom straff.


Skulle vi satsa de polisresurser vi idag satsar på att straffa brukare av droger på att istället vårda de som hamnar i ett problematiskt bruk skulle vi som samhälle tjäna mycket.

 
Ingen bild

Lella

3 april 2014 09:08

Man behöver inte gilla droger för att man vill legalisera. Det finns enorma konsekvenser av kriminaliseringen. Så ja, självklart ska man avkriminalisera och legalisera, speciellt cannabis.

 
Ingen bild

LOL

9 augusti 2014 19:24

Till skribenten som uppenbarligen saknar kunskap inom området för att ens öppna munnen utan att föra ett rationellt resonemang. Denna okunskap som ter sig från extremt rädda människor som är i behov av att peka på att andra människor skulle ha gjort fel osv.
Vill dela med mig av ett par länkar, däribland WHO starkt har gått ut med en rekommendation om avkriminalisering av bruk av narkotika. Liksom UK drug policy kommission som stod färdig 2012 påvisar samma lösning. Wienkonventionen säger att restriktiv narkotikapolitik skadar samhället mer än lätt bruk av narkotika, underskriven av 4000 läkare och 7 nobelpristagare. Precis som marios vargas yosa, obama och flera före detta sydamerikanska presidenter som förespråkar en humanare narkotikapolitik. Men nej, återigen Sverige har ingenting att lära av andra länder. Vi är bäst, eller?

Källor för er som vill sätta in er lite i frågan.
http://www.dn.se/debatt/bra-att-hd-andrar-praxis-for-grova-narkotikabrott/

http://www.ukdpc.org.uk/publication/a-fresh-approach/

http://www.talkingdrugs.org/infographic-un-agencies-drug-decriminalization

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/nu-rasar-grunden-for-svensk-drogpolitik/

 
Ingen bild

Therese

25 augusti 2014 08:47

Vad sägs om att läsa hela motionen innan man kommer med något icke konstruktivt, onyanserat och halvbegåvat kommentar.

 
Ingen bild

Therese

25 augusti 2014 09:09

Tack LOL! Äntligen någon som baserar sina kommentarer på fakta och inte känslomässiga utspel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards