thoralf

Alla inlägg under februari 2014

Av Thoralf Alfsson - 2 februari 2014 23:00

Jag har lyssnat på lördagsintervjun med Birgitta Ohlsson och jag blir mycket bekymrad. Att Sveriges EU-minister och demokratiministern Birgitta Ohlsson säger att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti är beklämmande och upprörande. Att en minister utnyttjar sin ställning för att i public service vräka ur sig dessa kränkande lögner är bedrövligt.


Min tolkning efter att jag lyssnat på intervjun är att alla partier i Europa som är kritiska till EU också är rasister enligt Birgitta Ohlsson även om hon inte säger det rent ut. Hennes svar är ändå så klara att alla politiskt intresserade förstår vad hon avser. Oavsett land i Europa så är alla partier rasistiska om man är kritisk till EU och vill minska EU:s makt över nationerna.


Någon självinsikt om att EU som maktcentrum har en skuld i den ekonomiska krisen som uppstått inom EU tycks inte Birgitta Ohlsson besitta. Samtidigt är det beklagligt att intervjuaren Monica Saarinen inte klämmer åt Birgitta Ohlsson i detta avseende.


Birgitta Ohllson tillhör givetvis den skaran som förespråkar att flera länder skall ingå i EU. Jag gissar att hon inte har haft något att invända mot att de senaste medlemsländerna i EU. Oavsett om det uppfyllt de sagda kriterierna eller inte. Det viktigaste är utvidgningen av EU. Vi lär få se fler ekonomiska kriser men de lär döljas till efter EU-valet den 25 maj, var så säkra!


Att Folkpartiet och Birgitta Ohlsson vill överlämna makt till EU och dessutom inför Euron är vill ingen överdrift. Birgitta Ohlsson ondgjorde ju sig över nationaldagen för ett antal år sedan.


”Avskaffa Sverige!


Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.


De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen?”


Läs hela hennes artikel.


När man läser hennes artikel undrar jag om det var denna som kvalificerade henne till EU-minister i Fredrik Reinfeldts regering!
Idag har jag kört en del bil och lyssnat på P1. Om lördagsintevjun var upprörande så är det inget emot vad P1 bjöd på idag. Allt går ut på att demonisera Sverigedemokraterna!


15:03-15:55 Flykten från pisslandet. En dokumentärserie av Måns Mosesson.  (Om sverigedemokraternas väljare)


16-18 P1 Debatt med Alexandra Pascalidous. Hur mycket rasism tål Sverige.


19:03-19:35 Barnministeriet . Snyftreportage om ensamkommande barn från Afghanistan


Alexandra Pascalidous påhopp på Alice Teodorescu under dagens P1 debatt var bedrövligt. Alice Teodorescu hade innan angreppet ifrågasatt användandet av ordet rasism och att det devalverats i betydelse. Hon ifrågasatte dessutom tidigare deltagares kommentarer. Alice Teodorescu träffade väldigt rätt i sin analys. Det tålde inte Alexandra Pascalidou som i en minst sagt förnedrande ton uttryckte följande till Alice T.


”Du står här och du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europe”

 

Underförstått att Alice Teodorescu inget begriper om rasism enligt Alexandra Pascalidou. Vilket stolpskott! Hur många i media kommer uppmärksamma detta äckliga påhopp!


Alice Teodoresu svarade dock väldigt bra.

”Jag tycker att det är ett väldigt fördomsfullt sätt att säga därför det enda du gör är att betrakta mig utifrån och det är rasism!”

Av Thoralf Alfsson - 2 februari 2014 00:15


 


Avslöjandet om avtal mellan Socialdemokraterna och Sveriges muslimska råd har faktiskt passerat ganska obemärkt genom media. Vilket är mycket förvånande. Förvisso är avtalet ca 15 år gammalt men det är bara att titta på utvecklingen så förstår man att det finns nya överenskommelser mellan Socialdemokraterna och muslimska organisationer.


Jag har plockat ut några delar från avtalet.


 

 


 


 


 


Det är minst sagt många kända personers namn som figurerar i detta avtal.


Det är många som talat med kluven tunga!


Avtalet talar sitt egna tydliga språk.


I Kalmar har vi Nasim Malik och Dzenita Abassa som fått en egen fil på grund av deras bakgrund. Jag har ju skrivit mer än en gång om Nasim Malik och alla hans utmärkelser. Men med tanke på detta avtal så tänker jag ju på det än mer.


 

Valbanderoll i Kalmar.


Socialdemokraterna röstmaximerar utan tanke på värderingar. Eller är det med hjälp av alla människors lika värde som man flörtar med islam och sharialagar.


Julia Caesar tar upp socialdemokraternas avtal med SMR i dagens söndagskrönika.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se