thoralf

Alla inlägg under februari 2014

Av Thoralf Alfsson - 7 februari 2014 23:42

Möte med Polisstyrelserna för Kalmar och Kronobergs län idag. På dessa möten förekommer en hel del information om brottsstatistik, ekonomi och verksamhetsplanering. Alltid lika intressant att ta del av detta och ställa en del frågor.


Idag nämndes ett antal gripanden som gjorts den senaste veckan.


Många har säkert läst om inbrottet mot MediaMarkt i Kalmar där man sågat sig in genom taket men larmet löstes ut och sedan kunde polisen ”plocka” tre personer på taket. I media brukar ju inte medborgarskap anges men vid dessa möten finns ingen censur. I detta fall handlade det om tre rumänier. Läs artikel.


Det nämndes också att tre personer gripits i norra länet för inbrott och man misstänker att de ligger bakom ett antal inbrott i norra länet men kanske också i Östergötland. I detta fall handlar det om tre personer från Litauen. Har letat efter en artikel som stämmer! Kan vara denna artikel.


Häromdagen greps tre personer utanför Växjö med bilen full av stöldgods. Enligt artikeln i media var personerna från Öland. Enligt polisen var de medborgare i Vitryssland, boende på Öland. Läs artikel.


Visst är det härligt med arbetskraftsinvandring!

 

Jag ställde en fråga om dessa vitryssar kom från någon flyktingförläggning på Öland och om samarbetet mellan polisen och Migrationsverket fungerar. Personalen på dessa flyktingförläggningar borde kunna informera polisen om både det ena och andra. Inte en politiskt korrekt fråga ;-)


Svaret blev ett färskt exempel som jag tror alla närvarande ledamöter uppfattade som rejäl kritik av Migrationsverket. Jag tolkade det också som att ansvarig polis blev nöjd över frågan då han fick en möjlighet att vädra detta exempel utan att behöva lyfta det på egen hand.


Läs följande artikel om den försvunne flyktingen.


 


Det handlade om en person från Ukraina som ångrade sig och ville åka hem igen. Han fick hemlängtan eller gillade han inte flyktingförläggningen Lundegård och Öland. Polisen drog igång ett stort sökpådrag under söndagen med mycket personal, helikopter, externa resurser och Missing people. Till en väldigt stor kostnad för myndigheten. Sedan visade det sig att Migrationsverket hade vetat att han bodde på hotell i Malmö. Det kanske till och med var Migrationsverket som ordnat hotellrum åt honom i Malmö. Migrationsverket hade ”missat” att informera polisen. Möjligen för att deras tjänstemän inte jobbar på helger.


Jag gissar att man var rent ut sagt var väldigt förbannade hos polisen i Kalmar! Att bränna resurser och övertidstimmar helt i onödan när kraven är höga på myndigheten kan nog få vem som helst att gå i taket. Samtidigt som Migrationsverket bara får ökade anslag och resurser från Reinfeldt, Billström, Ullenhag och Ferm varje år.


Samtidigt undrar jag vad övriga politiker i polisstyrelsen från 7-klövern tänker när polisen redovisar dessa gripande och det gång på gång är utländska personer eller flyktingar som begår dessa brott. Tänker de överhuvudtaget? Om de verkligen gör det borde de inte sitta tysta i alla sammanhang. Kommunalråden Jonsson (M) och Lingmerts (S) från Kalmar yttrade inte ett enda ord under dagens möte i polisstyrelsen.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 februari 2014 23:21

Den senaste veckan har jag fått en väldig respons på mina blogginlägg. Jag har fått en hel mängd samtal från vårt avlånga land.


Torsdagens utskottsmöte i Skatteutskottet blev inställt då fler ledamöter skulle på OECD-möte i Paris. Därför har jag tillbringat dagen i Kalmar och under eftermiddagen har jag uträttat en del ärenden på stan. Det är många som gärna vill prata med mig och jag kan bara konstatera att det jäser rejält hos många människor. Det inte bara jäser utan kokar kraftfullt. Det som jag hört av flera personer idag lämpar sig inte i skrift på min blogg.


En person berättade att han hade blivit idiotförklarad för att han sagt att han trodde SD skulle få 10 procent i valet! SD kommer få 18 procent ansåg de som idiotförklarat honom!


En sak är i varje fall säker och det är att folk är upplysta! De har genomskådat media och deras försök att dupera dem. Egentligen är det riktigt oroväckande att höra detta något som skulle kunna benämnas som ett rent hat mot myndigheter och media. Förtroendet för t.ex Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan är körd i botten. Ilskan över hur människor särbehandlas är total.


Vad debatteras på SVT-Debatt? Cannabis och tiggare från Rumänien! Flummeriet styr allt idag. Vilket ansvar har Sverige för tiggare från Rumänien? Svar: Inget! Det är Rumäniens ansvar!


Rumänien skall ta hand om sina medborgare eller lämna EU!


Vad sysslar Alliansen med i regeringen och i riksdagen? Idag sa till och med en moderat politiker att man på lokal nivå ställer sig samma fråga. Har man redan gett upp valet och vill köra landet i botten innan man lämnar över till de rödgröna?


Vill Alliansen även se till att de rödgröna får egen majoritet så att SD inte blir vågmästare under nästa mandatperiod?


Om SD blir vågmästare kan ju Alliansen tillsammans med SD styra politiken i riksdagen då SD röstar med Alliansen 8 av 10 gånger enligt Socialdemokraterna. Passar inte det Alliansen. Hellre utan någon makt alls tycks vara Alliansens målsättning.


Är Alliansen rädd för en sådan situation i riksdagen?

 

Jag tror Alliansen havererar fullständigt inom ett år. Konflikterna inom partierna verkar bara expandera. Det blir ingen pyspunka utan snarare en rejäl smäll. Ut med Reinfeldt, Lööf, Björklund och Hägglund!


Imorgon har jag möte med Polisstyrelsen under förmiddagen och sedan blir det distriktsstyrelsemöte för SD Kalmar län. Blir säkert en väldigt givande dag.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2014 23:45

”Myndigheten för radio och tv har tillsyn över radio och tv-sändningar, beställ-tv och text-tv.


Vi ansvarar även för att granskningsnämnden för radio och tv kan utföra sina uppgifter. Nämnden är ett särskilt beslutsorgan inom myndigheten som prövar om innehållet i radio- och tv-program följer reglerna för sändningarna.”

 

Ovanstående kan läsas på myndighetens webbsida. Jag har tidigare skrivit om Granskningsnämnden och de ledamöter som hanterar anmälningarna. Se detta blogginlägg.


Jag har haft synpunkter på sammansättningen och den stora frågan är om nämnden är objektiv. Vilket är en intressant fråga i sig.


För inte så länge sedan kom en rapport om vilka partisympatier som anställda på SVT och SR har. En rapport som visade på helt häpnadsväckande siffror. Enligt Kent Asp på Göteborgs universitet var siffrorna bland anställda på SVT följande.


Miljöpartiet 52 procent

Vänsterpartiet 18 procent

Socialdemokraterna 13 procent


Det innebär alltså att hela 83 procent av de anställda på SVT sympatiserar med de rödgröna.

 

Som Sverigedemokrat använder vi ju ofta begreppet politisk korrekthet. Vi vet ju precis hur vi definierar detta då vi själva upplever att vi särbehandlas av media. Hur upplever de partier som då befinner sig på den andra sidan det hela. Gör de några anmälningar till Granskningsnämnden?


Därför har jag nu tittat på hur det ser ut med anmälningar till Granskningsnämnden för några partier.


 

För Miljöpartiet finns bara sex anmälningar. Varav tre rör sändningstillstånd och två av de andra anmälningarna i stor utsträckning egentligen handlar om Sverigedemokraterna. Den sista anmälan som finns har inte Granskningsnämnden funnit det aktuella inslaget.


När det gäller Vänsterpartiet är verkligheten ungefär densamma.


 

Vid en sökning på Vänsterpartiet finns endast 5 anmälningar, varav tre rör sändningstillstånd.


Jag kan bara konstatera att Miljöpartiet och Vänsterpartiet aldrig känner sig orättvist behandlade i media eller att SR och SVT inte följer regelverket. Men med tanke på var medarbetarna på public service har sina partisympatier så är det knappast förvånande.När man däremot söker på Sverigedemokraterna framträder en helt annan bild. Även om detta inte är någon vetenskaplig undersökning så blir jag minst sagt fundersam över det stora antalet anmälningar och jag tror knappast att det rör sig om några okynnesanmälningar. Snarare tror jag att det är tvärtom. Det skulle finnas utrymme för än fler anmälningar.

Jag har även kollat Granskningsnämndens beslut och lagt in dem i listorna.


 

 

 

 


Listan skulle kunna göras ännu längre om jag dessutom sökte på Jimmie Åkesson på granskningsnämndens webbsida.


Som ni kan se är det bara två anmälningar som Granskningsnämnden funnit strider mot det regelverk som gäller och där inslagen fällts. Vad en fällande "dom" innebär i praktiken framgår dock aldrig. Det enda är väl att det skall meddelas i det aktuella programmet eller kanalen.

Om de ansvariga bryr sig om en fällande dom 2-4 månader efter det aktuella inslaget är väl ytterst tveksamt.


I år är det ett supervalår och min uppfattning är att året inte har börjat bra för public service som redan uppvisat en mycket odemokratisk sida. Vi Sverigedemokrater kommer sannolikt få uppleva en förtalskampanj utan dess like i Sveriges public service kanaler under detta supervalår. Allt annat skulle vara mycket förvånande med tanke på public service medarbetarnas partisympatier!


Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2014 14:27

Alexandra Pascalidou har fått äta upp sin verbala antirasistattack mot Alice Teodorescu. Nedanstående skrev jag i ett blogginlägg i söndags kväll.


”Du står här och du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europe”


Underförstått att Alice Teodorescu inget begriper om rasism enligt Alexandra Pascalidou. Vilket stolpskott! Hur många i media kommer uppmärksamma detta äckliga påhopp!


Alice Teodoresu svarade dock väldigt bra.


”Jag tycker att det är ett väldigt fördomsfullt sätt att säga därför det enda du gör är att betrakta mig utifrån och det är rasism!”

 

Jag fick dock fel! Det uppmärksammades stort i sociala medier men inte lika mycket i media men det tvingade ändå Pascalidou och ansvariga för P1-debatt att skriva ett ursäktande inlägg på SVT-debatt.


Sanna Rayman tar upp saken i en blogg i SvD, där lyfter hon även hur sverigedemokraternas Paula Bieler behandlas av Pascalidou.


”När turen kom till sverigedemokraten Bieler försökte även hon berätta om sina upplevelser av rasistisk behandling som hon varit med om. Vid det här laget har Pascalidou sådan bytesvittring att hon inte ens tar in vad Bieler säger, nämligen att hon ofta varit med om att det ställs krav på att hon ska ha vissa åsikter pga sin härkomst. Att hon anklagas för ”blodsförräderi” osv.

 

Pascalidou fattar över huvud taget inte poängen, utan tar den sortens rasism i försvar. ”De kanske tycker att du borde veta bättre”, bräker hon. Sen langar hon fram sarkasmer och hånfullheter utan ände och avslutar med att i närmast fnittrig anda söka stöd för ironierna hos andra panelister, mot Paula Bieler.”

 

Någon ursäkt till Paula Bieler kan vi knappast räkna med från Aleaxandra Pascalidou! Däremot tar Pascalidou illa vid sig av att Rayman säger att Pascalidou ”bräker”. Nästan lite komiskt!


 


Visst är det synd om Pascalidou!

Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2014 00:40

    


Henrik Johansson från IRM har uppenbarligen drabbats av fobi! Thoralffobi. Se IRM på facebook


När Henrik Johansson i en raljerande ton jämför en ölandsk folkdräkt med muslimska kvinnliga plagg har han nog förlorat sig i ett hat som gränsar till något sjukligt. Jag uppskattar verkligen de svenska folkdräkterna vid våra nationella högtidsdagar, speciellt vår nationaldag den 6 juni som numera är en helgdag.


    

Henrik Johansson


När Henrik Johansson sedan tillåter att man drar in kronprinssesan Victoria och hennes födelsedags firande på Öland och liknar och jämför hennes folkdräkt vid de muslimska plaggen Niqab och burka har hen gått för långt.


        

Jag har svårt att se likheten men det kanske bara Henrik Johansson och antirasisterna gör. De som kommenterar dessa inlägg på facebook gör sig själva till rena åtlöjet. Eller är det så att de har blivit fullständigt hjärntvättade av pk-etablissemanget och inte förstår bättre.


Men hen tycks inte vara ensam om man synar kommentarerna! Att man på vänstersidan och bland de rödgröna hatar kungahuset är väl ingen hemlighet.


Men jag kan meddela Henrik Johansson att jag fortfarande tycker det är väldigt skönt att åka över till Öland, antingen söderut eller norrut efter ölandsbron. Antalet beslöjade kvinnor eller kvinnor med heltäckande klädsel är minmal eller helt obefintligt. Dessutom finns det ett lugn och en stillhet som är oslagbar tillsammans med en mycket njutbar natur med både vackra vyer, fåglar och oftast bra väder.


Jag förstår att du Henrik Johansson och dina vänner på IRM och era följare är väldigt avundssjuka på mig som kan åka över bron till Öland när jag känner för det. Och lämna andra saker kvar på fastlandet.


 

Av Thoralf Alfsson - 4 februari 2014 17:33

Vid Kalmar tingsrätt åtalas en kvinnlig miljöpartist för grovt rattfylleri. Hon är ledamot av kommunfullmäktige och ersättare kommunstyrelsen i Mörbylånga kommun.


I ansökan om stämning kan följande läsas.”N.N har kört personbil efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hennes blod under eller efter färden uppgick till 2,15 promille. Det hände den 14 november 2013 på gator och vägar i Färjestaden, däribland vid Ölands köpstad.

 

Brottet bör bedömas som grovt på grund av den höga alkoholkoncentrationen i hennes utandningsluft och eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten.

 

N.N begick gärningen med uppsåt.”

 

Jag tycker det är tragiskt när en person begår något så idiotiskt som att sätta sig bakom ratten i det tillståndet. Det är oförsvarligt men media har faktiskt en skyldighet att berätta vem politikern är.

 

Hur tror ni detta hanteras i media? Jag har synat Barometern, Östran, Ölandsbladet och Radio Kalmar. Alla mörkar identiteten på politikern! De mörkar inte bara identiteten, de mörkar även partitillhörigheten.


Med tanke på hur partisympatierna ser ut inom mediekåren så kan man ju inte annat än fundera på om detta spelar en avgörande betydelse när besluten tas om att namnge en politiker eller partitillhörighet.


Jag kontaktade Anders Blank på Barometern och ställde frågan varför man mörkar dessa uppgifter. Svaret var följande.


”Vet inte varför vi inte namnger, var inte med i diskussionen. Namnpublicering avgörs ofta av vad vi bedömer vara allmänhetsintresset. Desto högre position desto större är chansen att vi publicerar namn. Vi tar inte någon hänsyn till vilket parti det rör.” 

 

”Ofta handlar det om antingen eller. Skriver vi parti skriver vi också namn, det är nästan övertydligt i detta fall då det rör sig om MP som har få mandat i M-långa.”

 

Detta har man inga problem med när det gäller en Sverigedemokrat. Jag kallar det hyckleri, Anders Blank!


Jag undrar hur man kan vara så falsk. När det gäller oss Sverigedemokrater är det en helt annan måttstock som gäller. Är det en Sverigedemokrat så har det uppenbarligen ett större allmänhetsintresse. För det kan inte handla om högre positioner då partimedlemmar utan förtroendeuppdrag hängs ut i media.


Jag anser att det är helt ok att media namnger en politiker som begår något brott men det skall vara lika oavsett vilket parti det gäller. Alla skall behandlas efter samma måttstock. Tyvärr sker inte det idag hos nedanstående lokala medieföretag.


Barometern, Östran, Radio Kalmar, Ölandsbladet, Ölandsbladet.


Av Thoralf Alfsson - 4 februari 2014 12:08

Chefsåklagaren inleder inte någon förundersökning angående att SD-Kvinnor skulle ha gjort något fel angående det bidrag man fått. Läs artikel.


”Jag har begärt in alla handlingar från partibidragsnämnden och gått igenom dem. Det finns ingenting där som ger anledning att tro att ett brott förövats, säger Jakobsson till TT”

 

Ännu ett ”korståg” mot SD av kvällspressen som kraschlandade. Tyvärr är dessa redaktioner mycket väl medvetna om att deras rubriker sannolikt skadat SD. Rubrikerna är inte lika stora idag. Även om "surtanten" Lena Mellin fortsätter att bluddra på i en krönika.


 

Lena Mellin   Foto Thoralf Alfsson


De lokala gaphalsarna Ahonen och HG-Strömer, med flera eller bloggen Inte rasist men kommer troligen inte kommentera chefsåklagarens beslut med ett enda ord.


De är alla fullt sysselsatta med att hitta något nytt att gapa om.

Av Thoralf Alfsson - 3 februari 2014 17:33

Att taxirörelsen idag inte har samma goda rykte som den hade för bara 10-15 år sedan är nog en sanning för många svenskar. Det finns naturligtvis flera orsaker till detta men regeringens bidragspolitik med framförallt nystartsjobb är utan tvekan en orsak. Genuina svenska små taxiföretag har slagits ut av taxiföretag som passat på att utnyttja alliansregeringens bidragspolitik. Nyligen såg vi ett exempel på detta när ett taxiföretag med ca 5 anställda i Mörbylånga slogs ut vid den offentliga upphandlingen där enbart priset styr hur myndigheter upphandlaR, inte trygghet och kvalitet.


Att skriva om detta och att det i många fall rör sig om personer med utländsk bakgrund som får dessa bidrag är tabubelagd. Om man dessutom nämner att många känner sig otrygga när man får en chaufför med ett ”osvenskt” utseende är det än mer tabubelagd och man får ett antal nätpoliser efter sig. Och som vanligt hänger Nyheter24, Aftonbladet och lokal media på.


Hur många hade reagerat om jag istället skrivit en "tatuerad skinnskalle-liknande" taxichaufför? Sannolikt ingen! Definitivt inte bloggen Inte rasist men!


Att föräldrar idag hämtar sina döttrar på stan istället för att de åker buss eller taxi hem på natten är inte ovanligt. Har till och med hört att kvinnor som kommer med flyget till Kalmar avstår taxi trots att deras företag betalar taxiresan hem. De ber istället anhöriga hämta dem vid flyget då de känner sig otrygga med de taxitjänster som erbjuds. Vad beror denna otrygghet på? Den som lyfter den frågan riskerar att bli beskylld för både det ena och det andra.

 

Jag googlade bara på ” Taxibolag bidrag nystartsjobb” så hittade jag raskt flera artiklar och jag citerar några korta stycken.


”På tre år har Arbetsförmedlingen beviljat 6000 lönebidrag och nystartsjobb i taxinäringen. I hela branschen finns omkring 15 500 taxibilar. Det innebär att i snitt fyra av tio bilar bemannats med bidragsanställda förare, kortare eller längre tid.

 

- Det är sjukt. Staten håller en hel bransch under armarna, säger en ombudsman i Transport.”

 

 ”Bolaget Taxi Star i Västerås har fem förare. Alla är nystartsjobbare. I en artikel i morgontidningen VLT säger åkaren, Mostafa, att verksamheten inte skulle gå runt utan bidragen från staten.”

 

 

 

Listan är skrämmande men jag ställer mig dock tveksam till antalet taxibilar i Kalmar län. Det borde utan tvekan vara fler.


http://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/Bidragsjobb-haller-taxi-rullande/”I Borås har Taxi Kurir-åkeriet Milslukarna satt i system att utnyttja bidragsanställningar. Förra året var 25–30 procent av personalen nystartsjobbare. För dem kvitterade bolaget ut 1,9 miljoner kronor i statligt stöd.

 

– Det snedvrider konkurrensen i hela branschen, säger Sven-Erik Neergaard-Möller, vd i Taxi Borås.”

 

”Milslukarna har 30 bilar och kör för Taxi Kurir i Borås. Nyligen vann man en upphandling av sjukresor. AV 43 bolag som lämnade anbud låg Milslukarna allra lägst.

 

Läser man företagets årsredovisning för 2010–2011 framgår att Milslukarna omsätter över 22 miljoner. Vinsten är blygsam, bara 120 000 kronor.

 

Lönekostnaden uppges vara 11,5 miljoner.


Samtidigt har Milslukarna fått drygt 1,9 miljoner i bidrag för så kallade nystartsjobb. Utan det skulle företaget alltså gjort brakförlust.


Bidrag till ett nystartsjobb kan utgå i ända upp till tio år. Stödet innebär att arbetsgivaren får en bidragssumma som motsvarar arbetsgivaravgiften multiplicerat med två. Inom taxi handlar det om 12 000–13 000 kronor för en chaufför.


För Milslukarnas del innebär det att minst 12–13 förare och telefonister, av omkring 40 anställda, varit nystartsjobbare.

http://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/Taxi-Kurir-bolag-i-Boras-lever-pa-nystartsjobbare/


Ytterligare kommentarer överflödiga. Detta vill media dock inte skriva om och lägga upp fakta på bordet. Man fastnar för en mening i mitt blogginlägg och struntar i resten!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se