thoralf

Alla inlägg under februari 2014

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2014 22:03

Jag har vid några tillfällen kommenterat ledarsidan på DI där en Bo Pettersson skriver märkliga ledare med jämna mellanrum. Han tycks inbilla sig att han kan vinna personliga pk-poäng på den typen av retorik. Det är bara ca en månad sedan jag senast kommenterade en ledarartikel från DI i ett blogginlägg.


Nu är det dags igen. I en artikel angående JAS-Gripen försäljningen till Schweiz lyckas Bo Pettersson få med Sverigedemokraterna på ett hörn.


”För svenskarna är kanske det mest pinsamma att vår variant av Wikileaks kommer så tätt inpå den folkomröstning där schweizarna (med ytterst liten marginal) sa ja till kvoterad EU-invandring. Det var ett initiativ från högerpopulistiska SVP, som tidigare lyckats genomdriva förbud mot minareter. Det har tyvärr blivit Schweiz största parti, och är dessutom en ivrig supporter av Gripenköpet. Förhoppningsvis ska det inte grumla svenska ministrars klarspråk om Sverigedemokraternas schweiziska kusin.”

 

Vad har den schweiziska folkomröstningen om invandringen från EU att göra med deras eventuella köp av JAS-Gripen? Bo Pettersson borde vara väldigt glad över att schweiziska SVP är stora anhängare av att man köper svenska JAS-Gripen, istället för ifrån någon annat land. Eller är det så i Bo Pettersson värld att bara för att SVP låg bakom folkomröstningen som en majoritet av det schweiziska folket röstade Ja till så är allting annat också fel från SVP.


Vissa har uppenbarligen svårt att acceptera demokratiska folkomröstningar.


Jag hoppas att SAAB och svenska ministrar handlar på ett sätt som inte sätter käppar i hjulet för en försäljning av JAS-Gripen till Schweiz bara för att SVP är största parti i Schweiz. Att kampanja för en svensk försäljning av JAS-Gripen till Schweiz är sannolikt en väl investerad insats som gagnar Sverige.


Personligen tror jag Snowdengate och Wikileaks avslöjandena ligger USA i fatet när det gäller att t.ex konkurrera med JAS-Gripen. Vem vill ha plan som kan innehålla "spionmjukvaror" från USA?


Om SAAB lyckas med försäljningarna till Brasilien och Schweiz kan flera länder vara intresserade av JAS-Gripen vilket kommer generera teknikutveckling och nya arbetstillfällen i Sverige.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2014 01:01

I Kalmar bjöd Folkuniversitetet in till debatt om utanförskap. SD blev inte inbjudna, jag har inte ens hört talas om debatten förrän Barometern skriver om det i dagens tidning. Folkuniversitetet bjöd in alla partier som sitter i kommunstyrelsen, därmed kunde man undvika en inbjudan till Sverigedemokraterna. Enligt min mening vore det mest demokratiska att bjuda in alla partier i kommunfullmäktige.


Det enda syftet med att använda kommunstyrelsen som ”referens” är att utestänga Sverigedemokraterna. Sorgligt!


Varför skulle kanalchefen i P3 ljuga för Aftonbladet? Kanalchefen i P3 pudlar, Aftonbladet pudlar och Soran Ismail pudlar. Så tolkar jag gårdagens stora snackis.


Har ikväll lyssnat på dagens (torsdag) Ring P1. Enligt min mening är Täppas en katastrof för programmet. Är det någon programledare som borde stängas av fram till valet så är det Täppas. Han försöker ju inte ens dölja sitt hat!


Magdalena Andersson, socialdemokraternas tilltänkta finansminister ser inga problem med bankernas rekordutdelningar. Jag bara undrar hur hon skall kunna komma överens med Jonas Sjöstedt och Åsa Romson i den frågan. Miljöpartiet och Vänsterpartiet har ju varit fruktansvärt kritiska tidigare till hur banksektorn fungerar. De verkar vara mer på samma linje som Anders Borg! Det råder rena upp och nervända världen i svensk politik, åtminstone när det gäller S och M. Men jag gissar att Socialdemokraterna tänker göra om Moderaternas konsttrick med Nya moderaterna som lyckdes sno väljare från S. Nu ser vi Nya socialdemokraterna vars taktik är att sno alliansens väljare genom att ta deras politik.


Ännu en invandrare som sympatiserar med SD ringer till Ring P1 och Täppas.


 alt=Lyssna: Rafi i Ring P1: \"Soran \u00e4r en nobody\" ','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">


PS

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 12 februari 2014 19:46

Kanske dags att fråga min egen tandläkare om han har gjort samma erfarenheter som denne tandläkare som ringer till Ring P1.


Av Thoralf Alfsson - 12 februari 2014 12:44

Soran Ismail vill döda Sverigedemokraterna enligt Sveriges Radio. Aftonbladet skriver i en artikel att Soran Ismail kommer att få förbud att medverka i Sveriges Radio under resten av 2014 då han gjort anmärkningsvärda uttalanden och att Sveriges Radio därmed inte kan vara objektiva i de program som Soran Ismail skulle medverkat.


”På vilket sätt anses Soran vara för politisk?

– Han säger till exempel att han vill döda Sverigedemokraterna. Oavsett vad man tycker om sakfrågan kan vi inte ha programledare i Sveriges radio som är så öppna med sina åsikter om ett riksdagsparti. Vi vill inte äventyra vår neutralitet under ett val.

”Kan inte förbjuda honom att prata politik”

Enligt Lotta Mossberg är Sorans Ismails uppehåll inte kontroversiellt.

– Jag kan inte förbjuda Soran att hata Sverigedemokraterna eller att prata politik på en scen, så jag hade ett snack med honom och frågade om han kunde tänka sig att eliminera det han gör utanför SR, men han är här så pass sällan så det ville han inte. Det här är lite självvalt, säger hon.

I så fall, kan fler programledare tänkas bli avstängda under valrörelsen?

– Inte som jag ser det i dag, men det får jag låta vara osagt.”

 

Jag är både förvånad och inte förvånad. Jag är förvånad över att Sveriges Radio tar detta beslut men samtidigt är övertrampen så många att man inte reagerar för något längre i public service där, rena förtalsangrepp förekommit på sverigedemokrater eller sympatisörer till partiet i fler än ett program.


Det finns fler programledare som borde komma ifråga för att få förbud att medverka i program.


Egentligen är det förvånande att inte Sveriges Radio bryter kontraktet med Soran Ismail då han uppenbarligen vill döda framförallt ledamöter i Sveriges riksdag, däribland mig! Jag tolkar det som att det är helt ok enligt Sveriges Radio att vilja döda Sverigedemokrater när det inte är valår.

Vilket ställningstagande från Sveriges Radio!


Alla Sverigedemokrater borde kanske anmäla Soran Ismail för olaga hot!


Läs artikel i Aftonbladet


UPPDATERING!!!


Aftonbladet har skrivit om sin artikel. Utan att man anger att man uppdaterat artikeln har man sprängt in nya stycken i artikeln och kompletterat med nya uppgifter om att kanalchefen ber om ursäkt för sina uttalanden. Men vad som är felaktigt framgår inte av artikeln.


Men å andra sidan bekräftas andra sanningar i artikeln när man pratar med Kakan Hermansson.


”Kakan Hermansson är liksom Soran Ismail programledarsidekick i Morgonpasset i P3.

– Jag är minst lika politisk som Soran, men partipolitik intresserar mig inte. Min politiska bakgrund är mer autonom, säger hon.
Så du är inte oroad över din egen programledarroll inför valet?
–  Nej, absolut inte. Det är klart att partipolitiska frågor kan kopplas till vad jag tycker, men jag har jobbat för SR i två år och det är extremt tydligt vad som gäller.”

 

 

Hennes bakgrund är mer autonom!!! Är det några som är hatiska mot Sverigedemokraterna är det väl det med bakgrund i den autonoma rörelserna. Är det i dessa kretsar som SR rekryterar sin personal?

Jag tar mig för pannan!


Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2014 18:14

I den första opinionsundersökningen inför EU-valet får SD endast 4,8 procent. Ingen rolig siffra men nu kan det bara bli bättre!


 


Vi är idag mer eller mindre det enda partiet som är EU-kritiskt i riksdagen. Men när man tittar på undersökningen så verkar det som svenska folket fortfarande tror att Vänsterpartiet och Miljöpartiet är EU-kritiska partier. När de i själva verket numera mer eller mindre förespråkar EU. Men det svenska folket tycks fortfarande vara väldigt okunniga om vart EU är på väg och den överstatlighet det innebär. Att till och med många gärna vill ha ett federalt EU. Det gäller att under de närmaste tre månaderna informera svenska väljare om verkligheten när det gäller EU.


Det svenska folket vet istället mer om Melodifestivalen, Idol, Paradise hotell och andra TV-program än EU-valet. Media har givetvis en stor skuld till denna svenska okunskap och ointresse för framtiden.


EU-valet kommer vara en otroligt viktig språngbräda mot ett nytt rekordval i september för Sverigedemokraterna. Jag hoppas att alla Sverigedemokrater har den insikten och därför jobbar hårt för att alla våra sympatisörer går till valurnorna den 25 maj.


Personligen anser jag att vi som parti varit alldeles för försiktiga under de senaste sex månaderna. Att vi lyckades avstyra höjningen av brytpunkten för statlig skatt var givetvis en framgång men den blir bortglömd efter någon vecka.


Jag tänker först och främst på beskedet från Riksdag & Departement att regeringen förbereder ett förslag till vårbudgeten där personer som har etableringsbidrag men som även jobbar får lön skall få behålla hela bidraget utan avdrag. Något som går tvärtemot all annan praxis i samhället. Helt emot alla grundprinciper om bidrag som gällt tidigare! Jag är verkligen förvånad att partiet inte reagerat på dessa uppgifter genom att klart deklarera att vi inte stöder ett sådant förslag.


Etableringsreformen har egentligen ett enda grundsyfte! Att avlasta kommunerna det ekonomiska ansvaret under de två första åren för invandrare och med täckmanteln att dessa personer fortare skall komma ut i jobb. Reformen sjösattes 1 januari 2011 och har alltså funnits under tre år och visat sig vara mer eller mindre misslyckad att få invandrare i jobb. Att nu regeringen är beredd att låta invandrare behålla etableringsbidragen samtidigt som de jobbar känns som ett stort skämt. Men tyvärr är det sant enligt Riksdag & Departement.


Etableringsreformen kostar samtidigt miljardbelopp för staten.


I Kalmar kommun kostar nu Etableringsreformen ca 12 miljoner kronor per år. Månadskostnaden ligger stadigt över en miljon kronor per månad enligt statistik från Försäkringskassan.


 


Utveckling kostnad etableringsreformen i Kalmar kommun. 


Under 2013 börjar också dessa invandrare sparkas ut från Etableringsreformen och sannolikheten är stor för att dessa går över direkt till försörjningsstöd som kommer belasta socialbudgeten i kommunen. Dessa siffror får vi dock vänta på några månader innan SCB sammanställt data från kommunerna.


Så här ser kostnaden ut när det gäller Etableringsreformen för alla kommunerna i Kalmar län.


 


Etableringsreformen kostade närmare 53 miljoner kronor under 2013 men för 2014 pekar december-siffrorna på ca 65-70 miljoner kronor för kommunerna i Kalmar län.


Dagens blogginlägg skrivet i Spanien med nedanstående utsikt ;-)


 
Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2014 18:51

Det har varit mycket debatt om filmen Godheten. I förra veckan hade StudioEtt en ”debatt” mellan Stefan Jarl och ansvarig från SVT, Sabina Rasiwala. Det intressanta är hur noga SVT-chefen är med att det alltid skall finnas en motdebattör eller något som väger upp en film eller inslag.


Som Sverigedemokrat har vi ju sett oräkneliga exempel på hur vårt parti ständigt utsätts för förtal och påhopp i SVT utan att någon finns närvarande som kan bemöta. Det sker i morgonsoffor, i nyhetssändningar, dokumentärer och till och med i debattprogram.


Tänk er att SVT skulle ha debatterat Sverigedemokraternas rättigheter på samma sätt.


Lyssna till inslaget och det hyckleri som Sabina Rasiwala så bestämt framhåller om SVT:s objektivitet.


PS

Filmen tar jag ingen ställning till utan det handlar helt om hyckleriet från SVT.


Du hittar inslaget här.


http://t.sr.se/NfIvtX

Av Thoralf Alfsson - 9 februari 2014 23:00

 


Schweiz röstade ja till att begränsa invandringen från EU. När DN skriver om folkomröstningen börjar jag undra vad man menar i sin artikel.


”Alplandets röstberättigade invånare stod delade i två jämnstora läger när befolkningen fick säga sitt om de 80.000 EU-invandrarna som kommer till landet varje år, främst från välmående länder som Tyskland, Italien, Frankrike och Portugal. Ja-sidan lyckades till sist hamna strax över 50-procentsspärren, med 0,4 procents övervikt.”

 

Utan tvekan får man känslan av att DN vill förmedla bilden att det är välutbildade tyskar, italienare, fransmän och så vidare som söker sig till Schweiz och att det är det som är problemet. Lite märkligt när man kallar Italien, Frankrike och Portugal för välmående länder. Länderna har ju varit på randen till allvarliga ekonomiska kriser och vi vet ännu inte om det kommer att klara sig.


 Jag gissar att det till stora delar rör sig om invandrare till de uppräknade länderna som sedan söker sig vidare till Schweiz. Man kanske till och med använder EU som en språngbräda för att komma till Schweiz. Jag tror inte schweizare reagerar så negativt på lite tyskar, italienare eller fransmän som kommer till Schweiz. Men det rör sig nog om något helt annat som fått folket i Schweiz att rösta nej till invandring från EU.


Skall bli väldigt intressant att följa hur EU reagerar på folkomröstningen i Schweiz.

Av Thoralf Alfsson - 8 februari 2014 23:41

Om Sverigedemokraterna säger att jorden är rund, säger media och pk-etablissemanget att  jorden är platt!


Ett annat mantra som vi hör titt som tätt är det om ”alla människors lika värde”. När vi kommer till Norrland och samernas särrättigheter så gäller inte detta!


”Vi har identifierat ett en principiell problematik i lagen där man ger exklusiva rättigheter till en viss etnisk grupp. Det tycker vi är oerhört problematiskt i ett land som säger sig vara en rättsstat, som bygger på att alla är lika inför lagen. Så är det inte i dag i Sverige. I ett framväxande mångkulturellt samhälle där vi får fler och fler minoriteter som ställer krav på att just de ska få leva som de vill och ha rättigheter de hade i sina hemländer blir det väldigt problematisk om vår lag inte är konsekvent.”

Jimmie Åkesson i Aftonbladet.


Detta anser en sameledare vara rasbiologi. Jag undrar verkligen hur det står till med logiken.


Min slutsats av det mediauppbåd och den stora uppmärksamhet som vårt förslag gett är att pk-etablissemanget förstår att SD är rätt ute och nu försöker man ”piska upp” så mycket negativa stämningar som man bara kan.


Jag tror mer på Törnman i Kiruna som i en artikel sa att ”många kirunabor verkar tycka om SD”. Det ligger nog nära sanningen.


En sak som jag ser som det bästa beviset på min tolkning är att inget annat parti har gått ut och sagt att SD har fel på den här punkten. Inget annat parti vågar säga att samernas särrättigheter skall vara kvar. Inget annat parti vågar ta den risken.

Att samer blir upprörda är väl ingen större överraskning. Den som förlorar sina privilegier brukar protestera.


SD gör rätt som tar strid för en viktig rättsprincip!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se