thoralf

Alla inlägg under februari 2014

Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2014 16:53

Island drar tillbaka sin ansökan om EU-medlemskap. Läs artikel.


EU:s svängdörrspolitik när det gäller invandringen skrämmer säkert befolkningen på Island. Fiskepolitiken inom EU påverkar säkert också hur Island ser på ett EU-medlemskap.  


De kanske även har lyssnat lite mer på UKIP och Nigel Farage.


Av Thoralf Alfsson - 21 februari 2014 20:31

Idag fick jag ett mejl från en av mina läsare som utvandrat från Sverige och nu lever "down under".


"SD är ju nu landets enda framtidshopp.  Jag fick just ett fint email från mitt Liberal Party här nere. Tänka sig att kunna stoppa denna människosmuggling i Australien  på så kort tid efter att ha vunnit valet.

Det blir värre i EU-blocket och katastrofen närmar sig, inte minst för Sverige som är politiska flathetens apostelland med Cecilia som hatas i EU och resten av förrädarna i 7-klövern.

Lycka till det behövs fr vännen Ulf Down Under"

Här är brevet från Liberal party. När kommer EU agera på samma sätt. När kommer en minister i en svensk regeringen skicka ut ett liknande brev. Man kan ju få drömma. I Europa härjar människosmugglarna mer eller mindre helt fritt. Miljöpartiet är de mest naiva politikerna och de mest opålitliga. Det har jag upplevt i Skatteutskottet under denna vecka då de bytt fot i flera frågor för att inte fälla regeringen.


 

 


Finns inte mycket mer att säga. Det är inte utan att man är lite avundsjuk!


 




Av Thoralf Alfsson - 20 februari 2014 23:09

Lyssna på Richard Jomshof från dagens debatt i riksdagen om polisfrågor.



I sitt anförande yrkade Richard Jomshof på sju reservationer. Jag tänkte redovisa lite mer kring dessa reservationer och hur partierna och ledamöterna röstade vid voteringen.


Reservation 4, Lag och ordning i problemområden.

Polisens roll är inte i första hand att vara snäll mot knivbeväpnade stenkastare. Polisen ska säkerställa att alla Sveriges medborgare ska kunna leva i trygghet och röra sig obehindrat, även i problemområden, utan risk eller rädsla för att utsättas för brott.


Regeringen måste snarast återkomma med förslag som ger polisen möjligheter och skyldigheter att kraftfullt åstadkomma detta. Åtgärderna ska även leda till att gärningsmännen faktiskt grips och straffas.


Reservation 4 röstades ner med siffrorna 280 mot 19


Reservation 6, Gärningsmannabeskrivningar.

Polisens huvuduppgifter är att gripa gärningsmän och skydda samhället från grovt kriminella. Från polisens sida måste man visa en vilja att först och främst gripa eftersökta gärningsmän utan hänsyn till politiskt korrekta normer. Om polisen fortsätter att utelämna signalement för vissa grupper av gärningsmän kan fler offer utsättas för brott i onödan.

 

Jag menar att regeringen måste sända ut tydliga signaler till polisen om att signalement rörande gärningsmännens utseende och ursprung aldrig får censureras när gärningsmannabeskrivningar kommuniceras till allmänheten.

 

Reservation 6 röstades ner med siffrorna 280 mot 19


Reservation 8, Brottsprovokation

Polisen ska i de angivna fallen kunna provocera fram ett brott som sedan lagförs utan hänsyn till den provokativa åtgärden vid straffmätningen. Det ska dock krävas att personen är predisponerad att begå brott genom att redan ha viljan. Polisen ska alltså inte provocera fram en vilja att begå ett brott, utan endast förse en potentiell gärningsman med ett tillfälle.

 

Jag menar vidare att även Säkerhetspolisen ska kunna använda sig av brottsprovokation i sin underrättelseverksamhet för att förebygga, förhindra eller upptäcka allvarlig brottslighet.

 

I en förundersökning ska beslutet om brottsprovokation fattas av en domstol på ansökan av åklagare. I brådskande fall ska interimistiska beslut kunna tas av åklagare och därefter skyndsamt prövas av domstolen. Vid underrättelseverksamhet ska beslut fattas av en oberoende nämnd så att besluten blir fristående från den verkställande myndigheten och den tilltänka tillsynsmyndigheten.

 

Reservation 8 röstades ner med siffrorna 279 mot 19

 

Reservation 9, Polisens uniformer.

Rikspolisstyrelsens beslut att låta poliser bära en religiös huvudbonad till uniformen är anmärkningsvärt. Att tillåta religiösa symboler till polisuniformen kommer sannolikt att påverka förtroendet för poliskåren mycket negativt. Detta öppnar upp för en poliskår där enskilda polisers neutralitet kan ifrågasättas bara genom en titt på deras uniform. Att till polisuniformen tillåta bärandet av en muslimsk slöja – vilken symboliserar såväl religiös underkastelse som en uppdelning mellan män och kvinnor – är häpnadsväckande och torde strida mot allt som vårt demokratiska och sekulära samhälle står för.

 

Rikspolisstyrelsens beslut är sammanfattningsvis mycket problematiskt. All myndighetsutövning ska självklart vara neutral, och uniformerna ska därför vara fria från såväl religiösa som politiska markörer.

 

Reservation 9 röstades ner med siffrorna 281 mot 19

 

Reservation 23, Sekretess vid utredning av misstänkt organiserad brottslighet

Sverigedemokraterna vill införa en ny lag som kriminaliserar delaktighet i organiserad brottslighet, kriminellt nätverk eller organisation: deltagande i kriminell organisation (DIKO). I arbetet mot denna sorts brottslighet ska Rikskriminalpolisen få vissa utökade befogenheter. Exempelvis ska en eventuell sekretess inte gälla när Rikskriminalpolisen begär ut information från en annan myndighet i en utredning om ett misstänkt DIKO-brott. Syftet är att underlätta och effektivisera förfarandet i dessa utredningar.

 

Reservation 23 röstades ner med siffrorna 279 mot 19

 

 

Reservation 25, Tiggeri

Ett otrevligt men allt vanligare inslag i gatubilden i Sverige är de utländska tiggare som besvärar förbipasserande. En majoritet av dessa kommer enligt uppgift från de nyare EU-länderna som Rumänien och Bulgarien.

 

Jag anser inte att samhället har något intresse av att tillåta tiggeriet. Dels förstör det gatubilden och besvärar hederliga medborgare, dels handlar det allt som oftast om yrkestiggare som reser runt och har tiggeriet som sin huvudsakliga försörjning. Det finns ingen som helst anledning att acceptera denna verksamhet, och därför vill jag införa ett uttryckligt förbud för utlänningar att bedriva tiggeri eller verksamhet som till sin art kan anses vara tiggeri eller dylikt.

 

Det bör dock göras en åtskillnad mellan det tiggeri som bedrivs av hitresta utlänningar, yrkestiggare osv., och det tiggeri som bedrivs av svenskar med alkoholproblem eller liknande. Jag anser att samhället ska ta hand om de svenska medborgare som inte kan anses vara yrkestiggare. Däremot bör vi alltså förbjuda utlänningar att tigga eller bedriva liknande verksamhet. Regeringen bör ta fram ett förslag som tillgodoser detta.

 

Reservation 25 röstades ner med siffrorna 280 mot 19


Jag tror alla räknat ut att de 19 ledamöterna som röstade för ovanstående reservationer är Sverigedemokrater. 7-klövern röstade emot samtliga av dessa förslag/reservationer vid dagens votering. Hur skall polisen kunna utföra sitt uppdrag om polisen inte får de verktyg som behövs för att verkställa sitt uppdrag?


Jag hoppas att ni kommer ihåg hur 7-klövern röstar i frågor rörande trygghet och säkerhet i vårt land, när du själv skall rösta den 25 maj och den 14 september!


 

Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2014 19:14

Utan Sverigedemokraterna i riksdagen hade aldrig denna debatt ägt rum. Då hade dessa sanningar aldrig blivit sagda i Sveriges riksdag. Kent Ekeroth utdelar en hel del smisk till de ledamöter som har modet att ta replik på hans anförande.


 


Sveriges EU-avgiften de senaste 10 åren. Miljarder kronor.


 

Källa: EU-upplysningen.


Personligen skulle jag vilja ställa en fråga till alla 7-klöverns ledamöter som alla pratar sig så varma för det överstatliga och odemokratiska EU och samtidigt önskar sig ett utvidgad EU. Framförallt åt öster med Turkiet och de forna delarna av Sovjetunionen där knappast någon demokrati råder utan snarare korrupta diktaturer. Nästa steg lär väl bli de afrikanska länderna vid medelhavet.


Hur många miljarder kronor vill dessa ledamöter i 7-klövern öka Sveriges nettoavgift till EU för att uppnå detta. Är det 10 miljarder kronoreller är 20 miljarder kronor eller är det 50 miljarder kronor. Och ifrån vilken sektor inom välfärden skall dessa pengar tas? Är det inom sjukvården? Är det inom skolan? Är det inom äldreomsorgen? Som om inte välfärden redan börjat krackelera!!


När man hör 7-klöverns godhetsledamöter undrar man om de överhuvudtagit funderar över kostnaderna. Förstår de inte att det är vårt lands innevånare som får stå för räkningen.


Ett mycket obehagligt exempel på EU:s maktbegär och odemokratiska beteende har vi fått den senaste veckan efter att majoritet i Schweiz folkomröstat ja för att begränsa invandringen från EU.


Hur reagerade EU på denna demokratiska folkomröstning?


EU reagerade odemokratiskt.


”Som ett direkt svar meddelade EU-kommissionen på söndagen att man fryser förhandlingar om schweiziskt medverkande i EU:s forskningsprogram Horizon 2020, som fördelar över 700 miljarder kronor för perioden 2014 till 2020, och studentutbytesprogrammet Erasmus+ som har en budget på knappt 130 miljarder kronor för samma period.

EU har redan stoppat förhandlingarna med Schweiz om ett närmare samarbete för elhandel.”

 

EU-kommissionen hämnas helt enkelt på Schweiz för att man röstade ”fel”. Är det att respektera en demokratisk folkomröstning? Jag får mycket obehagliga känslor när jag ser hur EU-kommissionen agerar.


Jag hoppas att det svenska folket förstår vad det är vi går till val om den 25 maj i Sverige. Är det en fullständigt överstatlig och federal stat man önskar. Är det inte det finns det bara ett möjligt parti att rösta på! Sverigedemokraterna.


 


Av Thoralf Alfsson - 18 februari 2014 23:55

Rikskriminalen föreslår att kostnaden för ett nytt pass skall öka från 350 kronor till 980 kronor om man förlorat sitt pass.


”Tror du man kommer att komma åt dem som tjänar pengar genom att göra såhär?
– Det är ett sätt, kanske man ska pröva om det får någon effekt, säger Lennart Eriksson, Sektionschef på passektionen i Göteborg.”

 

Detta förslag kommer inte få någon effekt om ett pass kan säljas för 10000 kronor.


Nej, det behövs betydligt hårdare regler mot de som ägnar sig åt denna verksamhet. Det är nästan pinsamt hur försiktiga svenska myndigheter är när det gäller den här typen av kriminell verksamhet. Vilka som titt som tätt förlorar sina pass vet nog de flesta.


SVT



Per Gudmundson skriver idag om de talare som är eller var inbjudna till ett islamiskt väckelsemöte i Stockholm.


”I lördags tillkännagav arrangörerna vilka gäster som ska framträda på de Muslimska familjedagarna. Familjedagarna är en konferens som hålls i Stockholmsmässan i Älvsjö den 18–20 april. Det är ett evenemang som arrangeras av tre av Sveriges största muslimska organisationer: Islamiska Förbundet i Sverige, studieförbundet Ibn Rushd samt Sveriges unga muslimer. Förra året samlade evenemanget omkring 3500 deltagare.

 

Ett av de internationella dragplåster som presenterades i lördags var just Mohammad Rateb Al-Nabulsi, som organisatörerna menade är ”bland nutidens mest kunniga”.

 

Ett annat dragplåster var Sheikh Jassem Al-Mutawa, en tv-predikant från Kuwait specialiserad på familjefrågor.”

 

SvD:s ledarblogg presenterar sedan Per Gudmundson väl valda YouTube-klipp från dessa båda herrar. Där de uttrycker sina homofobiska idéer och hur kvinnor skall tuktas. Med risk för att IRM nu än en gång går till attack lägger jag upp samma YouTube-klipp som Per Gudmundsson lagt upp på ledarbloggen.


Att IRM och deras fanatiska anhängare skulle reagera på det som sägs i klippen är nog att förvänta sig lite för mycket. Antagligen skriker de islamofobi hellre än beskyller muslimska ledare för homofobi. Många av IRM:s anhängare tänker kanske dessutom besöka dessa familjedagar i Älvsjö.




”Al-Mutawa har också en intressant syn på hur människans moral återspeglas i djurens beteende; på så sätt finner han stöd för straffet att stena kvinnor.”



Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2014 23:04

Idag åtalades de tre personer som gjorde inbrottet på MediaMarkt i Kalmar för två veckor sedan. Både Barometern och Östran skriver om det på sina webbsidor. Men ingen av tidningarna uppger att det handlar om tre rumänier i sina artiklar. Jag gissar att de kommer dömas till fängelsestraff och utvisning under 5-10 år. Frågan är om Barometern och Östran kommer skriva om en eventuell utvisning i kommande domar. Varför kan inte media berätta sanningen för sina läsare?



Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström har uppenbarligen drabbats av hybris. Jag blev minst sagt förvånad över hans svar på ledarsidan på en insändare från Icomos angående de sex vindkraftverken på södra Öland. Icomos insändare var ett svar på ett tidigare angrepp från Peter Boström på ledarsidan där han skriver att Icomos är en stor bluff. Icomos förklarar sin organisation och vidhåller sin allvarliga kritik av vindkraftprojektet och kallar det för ”substanial damage” och att de berörda parterna inte velat ta till sig det allvarliga i situationen.


På detta svarar Peter Boström följande.


”Ölandsbladet har bevakat Södra Ölands Jordbrukslandskap sedan 1867 och i synnerhet de premisser som föranledde att området blev världsarv 2000. Där slogs det tydligt fast att området blev ett världsarv just för att landskapet förändrades med människan. Icomos har nu ställt till nog med elände och oro!”

 

Uppriktigt sagt tror jag att Peter Boström inte har förstått vad det handlar om och varför södra Ölands odlingslandskap blev världsarv. Om han förstod det skulle han sänka tonläget radikalt.

Det verkar som det är Ölandsbladet som skall sätta upp dessa skattesubventionerade och konsumentsubventionerade vindkraftverk.


Hela Ölands karaktär och attraktionskraft på naturälskare håller på att gå förlorad på grund av den vindkraftsutbyggnad som pågår på Öland. Snart finns det inga öppna landskap kvar då det är vindkraftverk på varje del av Öland som upptar horisonten i varje väderstreck. Är det verkligen det som chefredaktören på Ölandsbladet önskar ölänningarna och alla sommar ölänningar.

Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2014 22:17

“Jag önskar att jag hade kunnat rädda kvar det goda Sverige till er, det land där jag fick växa upp och leva. Jag arbetade hårt och utan lön, vecka efter vecka, år efter år. Jag försökte få människor att vakna upp och se vad som hände med vårt land. Men min röst var en myggas pip i öknen. Det var de som ville skänka bort och ödelägga Sverige som hade resurserna, megafonerna och tolkningsföreträdet. Och de flesta svenskar ville inte vakna. Jag gjorde vad jag kunde. Men det räckte inte.”

 

Så avslutar Julia Ceasar sin senaste söndagskrönika idag och jag börjar dagens blogginlägg med detta citat.


Jag hoppas dock fortfarande att det svenska folket ska vakna upp. Min blogg har fått en hel del sovande människor att vakna och jag är övertygad om att jag med min blogg kommer väcka fler människor innan valet genom att skriva om t.ex statistik som media aldrig publicera.


Antalet uppehållstillstånd som Sverige beviljar borde skrämma alla svenskar och få dem att fundera på vad som pågår i vårt land. Många av de länder som människor kommer ifrån har en väldigt stor andel muslimer och därmed är sannolikheten stor att också de som beviljas uppehållstillstånd i Sverige har islam som sin religion.


Detta påverkar utan tvekan den islamisering som pågår i vårt land. Oavsett om det handlar om halaslakt, byggandet av moskéer och minareter med böneutrop, användandet av slöjor inom olika yrken, separata badtider o.s.v


Samtidigt kanske det är svårt att sätta perspektiv på siffrorna då det endast är siffror från ett excelark.


För att alla skall kunna referera till något har jag jämfört siffrorna för de olika länderna med folkmängden i några svenska städer (inte hundra procent exakt).


Statistiken nedan gäller beviljade upphållstillstånd alla kategorier åren 1998-2013 för några utvalda länder. Migrationsverket har ingen statistik före 1998.


 


Källa Migrationsverket

Av Thoralf Alfsson - 15 februari 2014 14:22

Lyssnat på Anders Borg i lördagsintervjun och jag måste säga att han svänger ganska rejält från att för bara några månader sedan förespråka jobbskatteavdrag till att idag säga att varje krona måste finansieras. Vi inom SD kan vara lugna med våra satsningar som grundar finansieringen på begränsad invandring. 7-klövern måste däremot finansiera sina satsningar med höjda skatter. Något som även Anders Borg nu insett.


Som vanligt handlade det om vinster i välfärden men utan att nämna sektorn för invandring och de enorma vinster som nu lockat även Bert Karlsson. Där det finns pengar att tjäna finns också Bert Karlsson.


Att kostnaderna för invandringen och andra märkliga reformer som subventionerad sjukvård till människor som befinner sig illegalt i Sverige eller att de som befinner sig i etableringsreformen skall få behålla bidragen även om de erhåller en lön nämndes givetvis inte under intervjun.


Jag har nyligen begärt ut statistik från Migrationsverket som sträcker sig lite längre tillbaka i tiden, ända till 1980. Döm om min förvåning blev minst sagt stor efter följande svar från Migrationsverket.


 



”Migrationsverket uppger att denna statistik inte finns tillgänglig längre tillbaka i tiden än 1998.”

 

Migrationsverket har alltså idag ingen kunskap/statistik över vilka nationaliteter som fått uppehållstillstånd före 1998!!! Det är minst sagt anmärkningsvärt eller sensationellt. Hur kan en myndighet så fullständigt missköta sitt uppdrag. Eller har man städat undan dessa uppgifter?


Mellan 1980 och 1997 fick ca 560 000 människor uppehållstillstånd i Sverige och Migrationsverket vet idag inte vilka nationaliteter det rör sig om.


I varje fall har Migrationsverket ingen sådan statistik tillgänglig. Sanslöst!


Sedan 1980 har hela 1 758 000 människor fått uppehållstillstånd i Sverige. I siffran ingår alla kategorier som flyktingar, anhöriginvandring, arbetskraftsinvandring och studerande. Studerande utgör dock mindre ä 7 procent av det totala antalet. Det som skrämmer mig allra mest är den katastrofala utvecklingen. Inte minst utvecklingen sedan Alliansen tog över regeringsmakten 2006.


 


Den som inbillar sig att det skulle bli bättre med en Socialdemokratisk regering med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet kan nog inte vara riktigt realistisk. Jag befarar att trenden istället kommer fortsätta med ökande antal uppehållstillstånd. Där anhöriginvandringen är en stark bidragande orsak.


Antalet utanförskapsområden kommer oundvikligen öka i vårt land med flera upplopp likt det i Husby. Situationen på arbetsmarknaden kommer bestå eller bara ändra sig marginellt vid en förbättrad konjunktur för att sedan bli än värre vid nästa lågkonjunktur.


Idag gäller det att vara väldigt mån om sig själv och att ha ett eget sparande för framtiden och framförallt inför sin pension. Att lita på samhällets resurser i det framtida Sverige är fullständigt ologiskt!


Det finns bara ett sätt att vända utvecklingen! Rösta på SD den 25 maj och den 14 september!

 

PS

Jag kommer återkomma med mer statistik.

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards