thoralf

Direktlänk till inlägg 28 februari 2014

SVERIGEDEMOKRATERNAS RIKSDAGSVALSEDEL

Av Thoralf Alfsson - 28 februari 2014 12:32

Jag tänker inte kommentera valberedningens beslut att peta mig från riksdagsvalsedeln på annat sätt än att jag är mycket besviken! Inte minst över den förklaring jag fått av valberedningen. 

Några namn på listan överraskar och några namn saknas. Jag hade gärna sett Therese Borg och Gustav Kasselstrand på valbar plats. 

Jag vill uppmana alla mina läsare och sympatisörer som är kritiska till valberednings förslag att hålla en god nivå på språket och att inte gå till personangrepp via sociala medier eller i mejl. Framför gärna era åsikter men gör det med ett vårdat språk. 

Den som vill stödja mig kan göra det genom ett bidrag till Sverigedemokraterna Calmar och det infoblad som jag lagt upp på bloggen under den senaste veckan. Tanken med infobladet är att locka fler läsare till min blogg och därmed öka väljarstödet för Sverigedemokraterna. Det var dock inte så här jag hade tänkt mig att det skulle bli. Jag kommer själv bekosta tryckningen av ett stort antal infoblad. 

Genom ditt stöd/bidrag kan i så fall vårt infoblad tryckas i större upplaga och därmed spridas i ett större geografiskt område eller kanske till och med delas ut av posten som ODR.  

Till varje person som stödjer oss kan vi också skicka ut ett antal infoblad om vi också får kontaktuppgifter. 

Vill du stödja projektet ekonomiskt så kan du sätta in ditt bidrag på Sverigedemokraterna Calmars Bankgiro  5279-5465 och märka din inbetalning med ”Infoblad”. 

Jag kommer redovisa på bloggen hur mycket som inkommer till projektet.


Här kommer ett utkast med Baksida-Framsida och Uppslag på det 4-sidiga infobladet.

 

  
ANNONS
 
Ingen bild

robban

28 februari 2014 13:03

helt naturligt i SD's taktik att bli en del av 8-klövern

 
Ingen bild

Dragan Klaric

28 februari 2014 13:05

Väldigt sorgligt att se att de inte ger dig förtroendet att få vara kvar i riksdagen :(

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 februari 2014 13:05

Jag tror inte Kalmarpolitiker skall jubla för mycket än.

Om jag fattar det hela rätt är det bara ett förslag till lista som skall fastställas vid ett möte.

Och hur blir det om SD får fler mandat i Riksdagen? Behövs inte flera då

 
Ingen bild

Jan Söderman

28 februari 2014 13:08

"Kristina "mopsen" Winberg och Marit "bulldoggen Paulsen"
Där har vi ett skolexempel på ett vårdat språk.

 
Ingen bild

fd kollega

28 februari 2014 13:09

Beklagar verkligen situationen. Hoppas det finns en rimlig förklaring och du ändock finner ro att fortsätta arbeta för SD.
Trevlig helg.

 
Ingen bild

Johan Kraft

28 februari 2014 13:11

Det måste ha blivit ett allvarligt hjärnsläpp hos ledningen i SD. Att peta den potentiellt största röstmagneten i regionen är totalt obegripligt: Jag hade verkligen sett fram emot att få se min riksdagsman bli återvald.

 
Ingen bild

Thoralf A

28 februari 2014 13:11

Jan Söderman

Båda exemplen kommer från artiklar på nätet. Mopsen kallade Peter Kadhammar på Aftonbladet Kristina Winberg Så du får nog börja där.

 
Ingen bild

mom-61

28 februari 2014 13:12

Oj, nu börjar jag och mina åtta familjemedlemmar vackla angående våra röster till valen. Vad är det här? vi har följt Thoralf det senaste året och bättre kandidat har vi svårt att se. Alla var vi 100 % säkra på att rösta SD men nu undrar man naturligtvis Vad det är vi kommer att rösta på egentligen? Vill gärna ha en god förklaring till petningen av Thoralf. Jag antar att vi inte är ensamma om att ta oss en extra funderare. Har SD verkligen råd med det?

 
Ingen bild

Alf

28 februari 2014 13:13

Chockad, bilan har fallit en gång för mycket nu.

 
Ingen bild

Gösta

28 februari 2014 13:13

Beklagligt och ofattbart att du strukits från riksdagslistan Thoralf. Jag avser i och med detta att inte rösta SD..

 
Ingen bild

Johanna

28 februari 2014 13:16

Jag måste säga att Thoralf tar nyheten om en förlorad riksdagsplats på ett bra mycket bättre sätt än en viss Mishra vars besvikelse över den uteblivna sådana ledde till smutskastning och lögner i media på båda sidor om Öresund.

Thoralf blev petad från en plats han redan hade. Mishra trodde att hans tvivelaktiga charm skulle räcka... Så all heder till Thoralf!

 
Ingen bild

World Traveller

28 februari 2014 13:19

Min röst går till SD men jag ifrågasätter starkt SD's omdöme när de sparkar Thoralf. För övrigt trevligt att se Dragan Klaric här. Jag saknar din blogg.

 
Ingen bild

Lundabo58

28 februari 2014 13:20

Nu börjar det verka hjärnsläpp på allvar hos pk-valberedning/ledning inom partiet, ett par såna här petningar till, så är väl den riksdagslistan fylld till bredden med mediokra ja-sägare.

Hoppas iaf att du fortsätter inom kommunpolitiken.

 
Ingen bild

Adam

28 februari 2014 13:21

En stor anledning till att jag gick över (fick upp ögonen) på SD var just din blogg Thoralf. Hoppas verkligen att listan ändras!!

 
Ingen bild

Martin

28 februari 2014 13:24

@mom-61
Förklaringen är att Åkesson och hans anhang ser Thoralf som en kandidat som de som är kritiska mot partiledningens excesser skulle kunna samlas runt. Hellre några procent lägre i valet än att partiledningens privilegier hotas.

 
Ingen bild

Christer Persson

28 februari 2014 13:27

"Vi har kunnat konstatera att vi har olika sätt att kommunicera partiets politik, säger Michael Rosenberg, ordförande i valberedningen"
Det är klart ska man köra en del av ledningens taktik så är det komplett tystnad som gäller, inget sätt man vinner förtroende och väljare på. Skandal!!!
Nu har jag så klart ingen framtid i partiet längre men befinner mig på behörigt avstånd här i Kina så bryr mig inte heller längre.

 
Ingen bild

Pelle

28 februari 2014 13:30

Jag är mycket, mycket besviken på att varken du, Kasselstrand eller Borg finns med. Blir det inte uppror på stämman kommer jag att lägga min röst på ett annat parti.

Kan inte du ock Gustav starta ett nytt parti efter valet? Det skulle få min röst. Många inom SD känner inte längre igen sig.

 
Ingen bild

Farbror Fredde

28 februari 2014 13:31

Väldigt tråkigt. Kanske blir sofflocket då.

 
Ingen bild

Ronken

28 februari 2014 13:33

Jag blev också besviken och förvånad över att ni tre inte står med på listan. Märkligt!

 
Ingen bild

Peppaholm

28 februari 2014 13:35

Jag hade tänkt rösta SD därför att jag har trott att det var lika med Thoralfs synpunkter här på hans blogg. Om dessa är diskvalificerande så vet jag inte vad SD centralt har för inriktning. När Thoralf inte ens är värd en plats så att jag kan kryssa. Då hoppar jag av och funderar på något annat.

 
Ingen bild

Jepperdi

28 februari 2014 13:37

Mycket tråkigt och framför allt ogenomtänkt för att inte säga dumt att ge plats på listan åt dig Thoralf och Kasselstrand.

 
Ingen bild

Pepparholm

28 februari 2014 13:38

Inte ens på listan för att kunna kryssa. Skäms! Jag hoppar av.

 
Ingen bild

Martin

28 februari 2014 13:39

Väldigt synd att Thoralf inte är med på listan! Han vågar säga det vi alla tycker.

 
Ingen bild

Anders Engdahl

28 februari 2014 13:40

Jaha, då var det slutröstat på SD från mig och min familj. Tyvärr så får det bli så.

 
Ingen bild

Pepparholm

28 februari 2014 13:43

Inte ens en kryssplats på listan. Skäms! Jag hoppar av.

 
Ingen bild

Martin

28 februari 2014 13:43

Problemet här är ju att vi som väljare inte ens får möjlighet att personvalsrösta in Thoralf. Man får inte lägga till andra namn än som finns på listan redan när det gäller registrerade partier.
http://www.dn.se/nyheter/valet-2010/sa-funkar-personvalet/

(Diktaturen ska bestå)

En 61 plats skulle säkert inte vara något att bli inkryssad ifrån men att inte få vara med på listan alls är riktigt tråkigt och partiet förlorar min röst i riksdagsvalet om det blir så.

 
Ingen bild

lennart l

28 februari 2014 13:44

Obegripligt att valberedningen väljer bort dig, du är en av de som jobbar hårdast för att SD ska växa. SD har fått många nya medlemmar efter att de läst din blogg, jag är en av dem. Jag tycker du Thoralf ska redovisa här på bloggen vad valberedningen grundar sitt beslut på. Otack är världens lön.

 
Ingen bild

Du gör mest nytta på hemmaplan Thoralf

28 februari 2014 13:44

Skärp er ni som vill bojkotta SD eller hotar med sofflocket.

I och med detta kommer SD i Kalmar göra ett exceptionellt val då Thoralf kan fokusera till 110% på kommunvalet.

Även om Valkommitens beslut är både fyrkantigt och klumpigt så kan man inte börja resonera som en rättshaverist vilket man gjort i andra kommuner som typ Bjuv.

Gör man det så har man inte landet Sverige som första prioritet,och då bevisar man själv att prioritet nr1 är ens eget ego.


 
Ingen bild

Pepparholm

28 februari 2014 13:46

Trycket är tydligen högt och det tar tid att komma fram. Därav mina upprepningar. Men det kan inte sägas för ofta att detta är en skandal sett med före detta SD-fans ögon.

 
Ingen bild

Blåsippan

28 februari 2014 13:52

Att varken du Thoralf eller Kasselstrand och Borg med för den delen finns med förstörde min helg. Mina självklara val stämmer inte med SDs?! Är det jag (mitt sunda förnuft) eller SD som ändrats? Jag kommer sätta in ett bidrag senare i kväll till projektet ovan.

 
Ingen bild

mygel

28 februari 2014 13:54

Ingen Kasselstrand, ingen Alfsson. Adjö SD.

 
Ingen bild

Johan

28 februari 2014 14:04

Thoralf! Tror du inte själv att det bästa vore att tala om varför du petas? Då slipper vi ju spekulationer, ryktesspridning och splittring. Jag förstår din besvikelse, men tycker du inte att det är bäst att tala om varför?

 
Ingen bild

Thoralf A

28 februari 2014 14:06

Johan

Jag bloggar!

 
Ingen bild

Mogge, Norrköping

28 februari 2014 14:08

Mycket besviken över petningen av Thoralf, men självklart fortsätter
jag att rösta på SD.

 
Ingen bild

mom-61

28 februari 2014 14:11

@Du gör mest nytta på hemmaplan.
Nu är det ju inte så att det bara är Kalmarbor som läser Thoralfs blogg och som ser honom som en god representant för SD. Han har lagt ner otroligt mycket tid och engagemang för SD och då förtjänar han också en plats i riksdagen. Vi som inte har några representanter i våra kommuner vill ju då gärna se att de bästa sitter i riksdagen.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

28 februari 2014 14:15

Helt otroligt!! Du är ju den som givit röst åt SD här på din blogg. Ser framemot en förklaring... Vad händer?

 
Ingen bild

Martin.

28 februari 2014 14:16

@Martin Fredag 28 feb 13:43
Vill du verkligen rösta på ett parti som sätter Thoralf på plats 61 bara för att han är duktig och populär och drar många röster och därför utgör ett hot mot partiledningen?

 
Ingen bild

Pelle

28 februari 2014 14:18

Lyssna på mig nu Thoralf. Tag kontakt med de du har förtroende för inom SD. Det kan vara Gustav, Therese och många fler. Starta nästa vecka ett nytt parti. SD kommer ändå inte få något inflytande varken i detta eller nästa val. De har för få % och alla andra partier vägra samarbeta med dem.

Starta ett nytt parti. Ni kan inte anklagas för era rötter och många in som SD är idag trötta på i vilken riktning SD idag är på väg.

Ingen skada skedd. Sannolikt blir det inget riksdagsmandat redan i år. Jag är dock säker på att du och Gustav skulle ensamma kunna locka omgående 2-3% av de 10% som stödjer SD idag.

Vänta inte Thoralf utan våga ta detta steg nu. Sedan kan du och Gustav bli det nya stora Sverigevänliga partiet.

Ta steget redan nu. Sverige behöver er.

 
Ingen bild

sigge

28 februari 2014 14:20

Tråkigt att de petar dig. Tycker du gör ett bra jobb och kör med raka puckar. Om ledningens syfte är att frisera ytan och framstå som så timida som möjligt är det oroväckande, det är inte inställsamhet till sjuklövern vi behöver i svensk politik.

 
Ingen bild

mom-61

28 februari 2014 14:20

@ Thoralf A
Mycket märklig anledning till petning. Fattar de inte att det är just genom ditt bloggande som många har fått en bild av en vanlig Sverigedemokrat och därmed överväger att rösta på SD? Fattar de inte att man måste visa att en Sverigedemokrat är som vilken annan Svensk som helst, ja förutom mycket starkare och modigare då förstås, men att vi delar samma åsikter och att det inte är något konstigt med det. Utan er kommer bilden av en Sverigedemokrat fortsätta domineras av övrig media bild av er och man kommer att fortsättningsvis få höra att: Man kan ju inte rösta på Sverigedemokraterna för dom är ju farliga!

 
Ingen bild

biran

28 februari 2014 14:24

Ingen Thoralf ingen röst på SD från mig. Jag saknar också Stellan Bojerud och Stefan Torrsell.

 
Ingen bild

Tom

28 februari 2014 14:29

Jag lyssnade på en intervju med Linus Bylund idag och jag tror det inte är vägen fram för SD. Du är mer som Nigel Farage fast på nätet. Håller helt med dig om Gustav och Therese. Har du aldrig funderat på att din popularitet har ett värde och att du kan driva det i egen regi i ett eget parti? Det kan gå oerhört fort med rätt budskap.

Vi är många som inte helhjärtat gillar SD's utveckling men vill ändå inte ta steget över till SvP som är något annat. Dessa skulle du kunna fånga upp och kan driva din egen linje.

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 februari 2014 14:30

Sverige, mellanmjölkens land

Inte för fet, inte bara vatten
Pastöriserad
Homogeniserad

Kan passa alla, men oduglig som mjölk

 
Ingen bild

Undrande

28 februari 2014 14:35

Klart man skall rösta SD ändå och fortsätta stödja Thoralf iaf, alla röster behövs och kanske kan man så småningom korrigera detta!

 
Ingen bild

Roberth Ström

28 februari 2014 14:36

Vilket skämt

 
Ingen bild

Steph

28 februari 2014 14:38

Ynkligt av valberedningen. Det kom som en blixt från klar himmel. Jag tror din blogg har lockat många nya väljare och skrämt bort endast ett fåtal. Du har en rak retorik och fjäskar inte, vilket är ovanligt inom politiken. Jag hoppas alla visar sitt missnöje på ett civiliserat sätt till valberedning och övriga inom partiet.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

28 februari 2014 14:39

Ja det är märkligt. Jag kryssade Thoralf och jag kan inte någonsin påminna mig att jag har varit så nöjd med mitt val.

Hoppas verkligen inte att sista ordet är sagt här. Speciellt som man verkar behöva ännu mer folk inför kommande mandatperiod?

Det finns ju en del som verkar ha fört en ganska anonym tillvaro i riksdagen.

 
Ingen bild

Dumle

28 februari 2014 14:47

Beklagar att ynkryggarna i valberedningen är så slätstrukna att de undviker de SD-are som vågar prata klarspråk. Nu måste missnöjet fram till de ansvariga även om jag hyser låga förhoppningar om att de skall göra någon pudel.
I vilka frågor anser de att du inte kommunicerar partiets politik på "rätt" sätt? Och hur anser då dessa besserwissar att det skall göras istället? Aaaaaaaaaahhhhhhh!!!!!!!!

 
Ingen bild

Mikael Karlsson

28 februari 2014 14:48

Tråkigt. Men än är det ju inte helt kört dock.

 
Ingen bild

World Traveller

28 februari 2014 14:52

Till er i SD's ledning som läser här: jag tycker det finns tillräckligt med syltryggar i Sverige och att ni bör tänka efter en gång till om ni verkligen vill göra er av med en orädd kämpe som Thoralf. Anledningen till att mer och mer folk dras till SD är just för att det finns såna som Thoralf, med fötterna på jorden, som VÅGAR vara politiskt inkorrekt. Om ni nu börjar rätta er efter vad EXPO och media säger och tycker så är det snart slut med SD. Tänk efter för helvete och sparka istället de utan ryggrad i partiet. Bli inte det åttonde partiet i en ny 8-klöver.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

28 februari 2014 14:56

Ett gigantiskt misstag att peta Thoralf enligt min mening. Kommer i och för sig att rösta på Sverigedemokraterna ändå, men här tappar partiet tyvärr en del röster om inte detta ändras när den slutliga lista publiceras. Sen delar jag helt Thoralfs uppfattning att Gustav Kasselstrand och Therese Borg borde vara självklara på valbar plats.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

nite

28 februari 2014 14:57

Nu blev jag soffliggare.första och sista ggn jag skriver på nätet.är en S.k ubåt som läst dig med glädje i många år, är oerhört besviken nu.

 
Ingen bild

Mike

28 februari 2014 15:04

Galet tråkigt att läsa att du är petad. Din blogg är ju ett ljus i mörkret som garanterat fått många att börja sympatisera med SD.

 
Ingen bild

Tobbe S

28 februari 2014 15:05

Så här har jag mailat till partiledning, riksdagsledamöter och valberedning idag:
"Hej
Thoralf är nog den sverigedemokratiske riksdagsman som jag har störst förtroende för. Faktum är att han nog är en av de tyngsta skälen till att jag är medlem i Sverigedemokraterna. Han är, enligt mig, jordnära, håller bra kontakt med sina väljare, har kvar sin anknytning till yrkeslivet och redovisar via sin blogg på ett ärligt sätt sin vardag i Riksdagen. Jag ser nu att Thoralf, av valberedningen, petats från Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet i september.
Som jag ser det tyder valberedningens argument för petningen på omdömeslöshet, fjärmning från oss väljare och en väldigt dålig fingertoppskänsla. Om valberedningens förslag går igenom och den riksdagsman som jag har mycket stort förtroende för utesluts från riksdagslistan kommer jag att begära utträde ur Sverigedemokraterna. En riksdagslista utan Thoralfs namn kommer också att innebära att jag inte kommer att rösta på Sverigedemokraterna i de kommande två valen.
mvh/Tobbe S
medlem nr 35684"

 
Ingen bild

pg

28 februari 2014 15:11

Hej Thoralf,

Blev uppriktigt bestört när fick se listan ifrån SD till riksdagen!
Hoppas att Du är medveten om allt du gjort o skrivet, har uppskattats av mängd o massor.
Själv blev jag för första gången medlem i ett politiskt parti, SD. Och det är till största delen din förtjänst.

Men är medveten om att jag liksom allmänheten inte får veta allt vad som händer bakom stängda dörrar.

Men du har verkligen bidragit till att SD fått ett anseende och ett ökat förtroende.

Önskar av hela mitt hjärta att jag kunde hjälpa dig.


Med Vänlig Hälsning

PG

PS röstar trots detta som hänt på SD
Och uppmanar alla andra att göra det.
DS

 
Ingen bild

Stefan

28 februari 2014 15:13

@Thoralf

Detta kräver en förklaring! Jag bor på andra sidan Sverige och skulle personröstat på dig i valet -14. Varför i he-lvete är du borttagen?

Nu fattas det bara att JÅ möter upp på Bilderbergmötet i år också så är Sverige förlorat.

Jag börjar tvivla på om jag skall rösta SD när du inte längre är valbar.

Vad är detta för rensning som pågår???

 
Ingen bild

Lassese

28 februari 2014 15:15

Meddelade nyss till SD via mail att finns inte Thoralf med på riksdagslistan så röstar jag inte på SD.
Och så kommer det att bli.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

28 februari 2014 15:21

@ Tobbe S

Mycket bra formulerat mejl och jag kommer att skicka ett liknade under helgen och hoppas verkligen att denna lista kommer att se annorlunda ut innan den fastställs om några veckor!

http://karlskronabloggen.se

 
Stefan K

Stefan K

28 februari 2014 15:23

Några namn saknas, några namn borde petas. M.a.o är det precis som i alla partier.
De som inte får plats på detta förslag (OBS, förslag) kommer att göra ett enormt bra arbete för SD på andra håll. Thoralf i Kalmar, Kasselstrand i SDU och Therese Borg i SD-kvinnor.
Sedan kan SD komma att få fler platser i både EU och riksdag än vad många tror.

http://petterssonsblogg.se

 
Svensson

Svensson

28 februari 2014 15:23

Jag stödjer dig Thoralf, ge inte upp listan kan fortfarande ändras.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Support(sd)

28 februari 2014 15:24

Vilka är ersättare då?

 
Ingen bild

UncleBob

28 februari 2014 15:26

Jag kräver att Valberedningen omprövar sitt beslut och sätter in Thoralf på kandidatlistan till Riksdagen. Thoralf Alfsson är en av de tyngsta debattörerna i Svensk politik och det är fegt av Valberedningen att inte nominera honom. Att han blir medvetet misstolkad av media och fulbloggar på vänsterkanten (Expo, IRM m.fl.)gör ju bara saken mer angelägen.

 
Ingen bild

Alex

28 februari 2014 15:27

Jag kommer nu att överväga huruvida jag tänker rösta på SD. Inte värt att slösa bort en röst på ett parti vars ledning är så här inkompetent.

 
Ingen bild

AWSvensson

28 februari 2014 15:27

Thoralf var väl den förste som förstod värdet av en aktiv Sverigedemokratisk blogg,många är de som genom denna blogg fått upp ögonen och blivit intresserade av SD. En rimlig förklaring kan man fodra ,eller är det minsta motståndets lag som gäller

 
Ingen bild

Stefan

28 februari 2014 15:28

"Han kommunicerar inte politiken på rätt sätt, enligt valberedningen."
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-plockar-bort-alfsson_3317246.svd

Detta uttalande är extremt oroväckande.

 
Ingen bild

Lena

28 februari 2014 15:30

Som en blixt från en klar himmel kom beskedet att Thoralf inte finns med på de 60 första på valbara listan. Gick in på SD,s hemsida, där står att listan är ett förslag som ska behandlas på partiets valkonferens 15-16/3. Ser att det är många kvinnor med, (17 kvinnor med i toppen) det är kanske en prioritering? Det är också bra.) Verkar ändå som att någon i valberedningen inte gillar Thoralf. Hoppas det går att ändra på valkonferensen. Lycka till Thoralf!

 
Ingen bild

Andreas

28 februari 2014 15:35

Oklokt beslut. Du skulle gjort stor nytta som fortsatt riksdagsman, Thoralf. Men om ditt mål är att fortsätta vara heltidspolitiker finns nog goda chanser till sådana poster på kommunal eller regional nivå, om SD gör ett tillräckligt bra val.

Till alla er som tänker sluta rösta SD: Förstår ni inte att ni gör motsatsen mot att stödja Thoralf om ni slutar överger det parti han själv fortsatt kommer att vara med i, jobba för, och ha uppdrag åt.

 
Ingen bild

Gute

28 februari 2014 15:37

Min spontana reaktion är att det känns riktigt bedrövligt när en sån ytterst kompetent politiker som Thoralf inte finns med på listan.

Jag har inga fler offentliga åsikter om beskedet för dagen, men Thoralf, du har ett enormt stort stöd bland oss väljare och sista ordet i den här oväntade situationen är inte sagt.

Och till er som i akut affekt vänder partiet ryggen för ett beslut som inte passar er för dagen, politik är ett lagarbete så fortsätt att förvalta det som Thoralf har varit del i och tänk flera år framåt.

 
Ingen bild

C.H

28 februari 2014 15:38

Det var det jävligaste jag sett.Du och din blogg är ju största anledningen att rösta på SD.Snacka om att man nu känner Politikerförakt och avser att skita i valet.

 
Ingen bild

Göran B

28 februari 2014 15:42

Jag kommer inte att rösta på SD i år på grund av liberaliseringen av partiet. Det bästa vore om du och några andra kunde slå er ihop och bilda ett nytt parti. Jag ställer upp direkt. Tråkigt att inte Kasselstrand fick vara med heller, så mycket gott som han gjort för partiet.

 
Ingen bild

sarak

28 februari 2014 15:42

Jag kräver att valberedningens lista ändras.Om inte Thoralf är med kan SD hälsa hem.

 
Ingen bild

Olandstoken

28 februari 2014 15:42

Jadu Thoralf nu tror jag faktiskt valberedningen skitit i det blå skåpet om de inte har dig på listan då det är uppenbart att de vill få tyst på dig och ditt ärliga sätt att vara och skriva.

Mina värderingar ligger så nära dina som det kan komma men det är tydligt att det inte går att skriva vad som helst om man är med i ett parti där ledningen nu tror sig parkerat vid köttgrytorna.

Det är vi väljare som väljer vem vi vill rösta på och tas personen bort kommer givetvis rösten falla bort även den och då det enbart verkar vara änglar som ska ingå i SD så får man nog överväga om man platsar bland denna skara längre.

 
Ingen bild

Waterbug

28 februari 2014 15:45

Man upphör aldrig att förvånas över SD, partiledning, valberedning mm.
När jag ser riksdagslistan så ser jag kanske 5-6 namn som borde stå ovanför Thoralf, det kryllar ju av medelmåttor.

Tala om att skjuta sig i foten, det här kan även för mig bli en anledning att verkligen fundera över vad man skall rösta på, det är så enastående korkat att peta en av de mest folkliga och tillgängliga kandidaterna man har att man baxnar.

Kämpa på Thoralf, du är en av få politiker jag verkligen har förtroende för, inkluderat de där 60 namnen på SD's lista.

 
Ingen bild

besviken

28 februari 2014 15:48

@Andreas, vill inte stödja ett parti vars ledare inte förstår sitt eget bästa. Toppen är så rädd att bli satta på pottan att de i ren desperation väljer bort en av de få som verkligen kämpar för SD.

Har du sett någon av de andra kämpa så hårt för partiet som Thoralf? Nej, just det, du har inte hört flaska från de flesta.

Tänk till om det är ett sådant parti du vill stödja?

 
Ingen bild

lassese

28 februari 2014 15:49

Andreas: Det vore ju att göra som alla gamla gråsossar... fortsätta rösta på partiet som på punkt efter punkt överger de gamla idealen.
Det finns fler saker som retat upp folk... Att plocka bort Thoralf är bara det som får folk att ta steget.

Det blir en skammens dag för SD om den slutgiltiga listan inte har Thoralf med. Och det på en plats UNDER nr 30!

 
Ingen bild

Mats

28 februari 2014 15:51

Det man från Sd-håll gjort, i och med petningen av Thoralf på riksdagslistan, är att man öppnat ytterdörren på glänt.
Så fort Thoralf engagerar sig i lokalpolitiken kommer man ha ögonen på honom som hökar.
Och vid minsta lilla snedsteg kommer han sparkas ur partiet, ut i kylan, likt Patrik Ehn m.fl - allt i ledningens strategi att bli mer PK.

Sorry, men detta är Thoralfs egen långa knivars natt.
Han kan inte stanna i partiet.
Bättre att lämna på eget bevåg än att nesligen bli utsparkad.

 
Ingen bild

Waterbug

28 februari 2014 15:54

@Andreas
Givetvis slutar man inte rösta SD just för att ett namn blir petat, det är dock problematiskt när man har en valberedning som inte inser vikten av att ha med gediget folk med fötterna på jorden som Thoralf.

Thoralf är inget "problem" för SD med sin blogg, han är ett vattenhål, en röstmagnet och en finne i ar*let på etablissemanget och kompiskorruptionen inom kommun osv.

Nu känns det som att min favoritpolitiker blivit bortkvoterad, det finns inte på kartan att de 60 som är på listan besitter högre kompetens är The Big T !

 
Ingen bild

Kalmar pensionär

28 februari 2014 15:54

Jag kommer också att bli soffliggare för första gången.
Förstår inte hur de tänker inom partiet

 
Ingen bild

sd4ever

28 februari 2014 15:58

Thoralf du är bäst.
Dessa uteslutningar som sd gör kommer att bli deras fall.

 
Ingen bild

Håkan Rohdin

28 februari 2014 16:01

Du kanske är kontroversiell men vi är många som stödjer dig, politiken behöver mer än floskelmakare. Jag hoppas SD:s ledning verkligen tar sitt förnuft till fånga i denna fråga.

Jag förstår om Kasselstrand inte fick en plats, han behövs i ungdomsförbundet och har tiden med sig. Att vänta i fyra år till på en riksdagsplats behöver inte vara hela världen.

 
Ingen bild

Solidus

28 februari 2014 16:09

All heder till Thoralf som inte väljer att tala illa om Sd. Detta visar med önskvärd tydlighet vilken fin människa du är.

Jag kommer sakna Stellan Bojerud men där vet jag att hans hälsa är viktigare och jag önskar honom många fina år till.

Jag och min familj kommer att rösta på Sd till 100% då vi alla vet att det finns ingen opposition annat än Sverigedemokraterna.

Du kommer snart att finnas på en lista igen.

Vänligen

S.

 
Ingen bild

World Traveller

28 februari 2014 16:14

Thoralf är den politiker i Sverige, inte bara i Sverigedemokraterna, som har bäst kontakt med vanligt folk (och verkligheten). Vill partiledningen hellre ha politiker som inte har kontakt med väljarna, precis som övriga partier?

 
Ingen bild

Skånepåg

28 februari 2014 16:19

@ Thoralf.

Det finns få inom partiet som lagt ner det enorma arbete som du har gjort. Och tacken för detta blir en "kniv i ryggen". Fy f-n så ynkligt, så då blir man partilös igen!

P.S
Som en ren missnöjesmarkering mot detta idiotförslag (om du nu ställer upp), kommer vi givetvis att kryssa dig i kommunalvalet. Har en känsla av att detta inte ebart rör ditt bloggande, utan det är något helt annat som ligger bakom. Detta är en förnedring som jag själv aldrig hade accepterat och som en "krystad" bortförklaring inte kan dölja.

 
Ingen bild

Fredrik

28 februari 2014 16:21

Eftersom vi redan har passerat "point of no return" så vill givetvis de flesta politiker sko sig så långt det går. Då får obekväma människor (Affe i detta fall) stiga åt sidan.

 
Ingen bild

Tommy

28 februari 2014 16:22

@Thoralf
Du var inte tillräckligt politiskt korrekt. Även om jag sällan delat dina uppfattningar har jag uppskattat att du troligen varit Sveriges ärligaste riksdagsledamot. Du har också gjort många bra journalistiska insatser.

Sedan har jag naturligtvis ingen aning om hur du fungerat i riksdagsgruppen, det tror jag inte så många härinne har heller. Det kan ju absolut vara en faktor för beslut.

Tror det handlar ytterst om att SD:s ledning har högre ambitioner än att få 8-12 procent och på sikt sitta i regeringen, lex Fremskrittspartiet.
Vill man locka ytterligare väljare måste man ta bort kontroversiella kandidater( även om jag är lite konfunderad över att Ekeroth och Åkerlund klarade sig).

Allt handlar ytterst om makt. M övergav sin ideologi och blev "arbetarparti" för att locka medelklassen. Nu känns S helt ideologilösa för att inte skrämma medelklassväljare. Säga vad man vill om C men de har ju verkligen försökt profilera sig och det är ju inget som attraherar väljarna. Nu kanske inte du är likhetstecken för att helt parti men jag tror du är symptom på något i svensk politik. Landet lagom. 8-klöver kanske blir en verklighet.
Lycka till med vad du nu företar dig!
/Tommy

 
Ingen bild

Larino

28 februari 2014 16:22

Det här är bara för mycket! Kommer nu att överväga om var min röst ska hamna. Den röst som tidigare varit vikt för SD

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

28 februari 2014 16:27

Valberedningens förslag är inte detsamma som en fastställd valsedel. När jag läser namnen ser jag att det i år kan bli en turbulent stämma för att fastställa riksdagslistan.
Jag anser att Thoralf lagt ner ett föredömligt arbete som riksdagsledamot. Hans frispråkliga uttalanden skulle accepteras i en demokrati med åsikts- och yttrandefrihet. Men nu lever vi i ett Sverige där taket för åsiktsfrihet för varje dag sänks.
Jag hoppas därför att Thoralf kommer att sättas på valbar plats när riksdagslistan slutgiltigt fastställs.
Av SD riksdagsgrupp känner jag sympati för alla. Det är ett underbart gäng. Jag kommer att sakna er.
Visst skulle jag vilja vara med i riksdagen ännu en period, men det är omöjligt. Mina ytterst väldokumenterade sjukdomar gör att jag får vara glad om jag orkar vara med till denna riksdagsperiodens slut.
Men, som sagt, all tillönskan om välgång för Thoralf.

Thoralf Alfsson

28 februari 2014 16:35

Tack Stellan, skönt med stöd från RG

 
Ingen bild

kalle II

28 februari 2014 16:28

Svenskarnas Parti kommer att jubla! Hör ni det SD? Blir det ingen ändring så vet jag vart min röst kommer att landa, detta accepteras INTE!

 
Ingen bild

HS

28 februari 2014 16:28

Kanske möjlighet för Toralf att få plats på listan på annat sätt... Det är väl valkonferensen som sätter listan?
Toralf's engagemang behövs. Jag hopas att han syns i SD-sammanhang i fortsättningen också.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 februari 2014 16:36

AW Svensson : Ingen i partitoppen förstår detta med bloggar, brevlådor, nätverk, dom tror att dom har 10% vad dom än hittar på.

Det enda att göra är att maila SD centralt och tala om för dom att om inte Thor-alf är med på listan så kan man se sej i månen om stöd i valen.

Om så inte sker så får vi se till att SD når runt 2% i Eu valet
Gubben o Gumman väljer sofflocket i EU valet om detta inte ändras

Sedan är det ju helt upp till Alfsson själv att besluta vad han skall göra, hårdrar man detta så är det en indirekt uteslutning, som fullföljs så fort det går via hans blogg.

Thor-alf är inte önskvärd i partiledningen , det är det tråkiga sanningen, han är ett hot emot samtliga 5 där.

Ifall det är någon som skall kastas ut så är det Linus Bylund
Fast han har givetvis hållhakar på dom andra 4 så det går ju inte

Sådana här käftsmällar är tuffa att ta när man går in för ett uppdrag till 110%.

Att Thor-alf är populär råder det väl inget tvivel om, detta är förbannat orättvist gjort, och kommer att kosta om det fullföljs

Att ta upp SD till 10 % kommunalt sitta i riksdagen i 4 år är inte kattskit, få enskilda kommer dit

Gubben och Gumman stödjer dej Alfsson antingen du "hänger kvar" eller lämnar in medlemskortet, vilket är fullt förståligt.
Veta om att man inte är önskvärd tär på en i det långa loppet.

Sedan finns ju alltid möjligheten att bilda ett nytt parti
4-5% är fullt realistiskt till 2018

 
Ingen bild

Propagandaministern

28 februari 2014 16:36

Jag gillar starkt Thoralfs engagemang och kontakt med verkligheten men tyvärr ryker han i konkurrensen och ett ibland klumpigt sätt att uttrycka sig. Så ser det tyvärr ut i dagens Sverige. Det är en svår balansgång att hålla sig på rätt sida av gränsen, politiker får till skillnad från oss dödliga bara en chans. Men visst, Sverige sjunker ner i avgrunden och folk sitter och gnäller på språk och uttryck.

Ersättarna kommer förhoppningsvis uttrycka sig smidigare och proffsigare, trist är det såklart då man som väljare är så sjukt trött på floskler och pr.

 
Ingen bild

Mats Carlsson

28 februari 2014 16:38

Inte förvånad. Jag väntade mig detta. Trots att du är en oerhörd tillgång, duktig och hårt arbetande, så har du nog varit för frispråkig. Det går inte... Sorgligt helt enkelt och de som förlorar mest på det är SD.

 
Ingen bild

Sissi

28 februari 2014 16:38

Nej, välj inte soffan om ni vill protesters. Ta en valsedel som bara har partinamnet - och skriv Thoralf Alfsson på den. Det kanske inte räcker för att få in Thoralf, men om tillräckligt många gör det så kommer det att uppmärksammas.
(Och om det nu inte finns valsedlar som bara har partinamn så ta en blank och skriv 1) Sverigedemokraterna 2) Thoralf Alfsson)

 
Ingen bild

Refill

28 februari 2014 16:40

Personligen tror jag det kommer startas ett helt nytt Sverigevänligt parti. Frågan är bara vem som tar tag i det. Min röst kan de räkna med iaf. Jag gillar inte det jag nu bevittnar.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 februari 2014 16:47

@ Thoralf.

Det finns få inom partiet som lagt ner det enorma arbete som du har gjort. Och tacken för detta blir en "kniv i ryggen". Fy f-n så ynkligt och ett bevis på dåligt omdöme hos nomineringsgruppen m.fl Känns märkligt, men själv blev vi ”hastigt och olustigt” partilösa!

P.S
Som en ren missnöjesmarkering mot detta idiotförslag (om du nu ställer upp), kommer vi givetvis att kryssa dig i kommunalvalet. Har en känsla av att bakom denna förnedring och krystade bortförklaring (t.ex. Kent Ekeroth har en blogg) ligger något helt annat, så kanske dags att tänka på dig själv och din egen framtid. Du var antagligen helt enkelt för bra i vissas ögon och där personliga intressen är viktigare än att rädda det som återstår av vårt fosterland.

 
Ingen bild

Mogge.Norrköping

28 februari 2014 16:48

Kalle,ll(mr Henko) Hahahahaa

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 februari 2014 16:53

Sissi det är jättesnällt av dej att skriva så
Problemet är väl i vilket arbetsklimat Thor-alf hamnar i om vi röstar in honom ?
Å andra sidan kan det väl inte varit så jävla muntert dessa 4 år heller

 
Ingen bild

elfyma+

28 februari 2014 16:55

Thoralf:
Är det för dina skriverier på bloggen som du petats eller är det något annat skäl ?
Går det (är det tillåtet) att skriva in andra SD-medlemmar än de som finns på valsedeln ?
Har skrivit om valberedningens förslag på Varjager-bloggen, men har inte så mycket att gå vidare med.
Att donera pengar till SD känns inte så angeläget längre.

 
Ingen bild

Besviken

28 februari 2014 17:01

@Sissi, SD har spottat oss i ansiktet och då spottar vi tillbaka.

 
Ingen bild

Hasse

28 februari 2014 17:01

Sorgligt beslut av SD att överge dig som riksdagsledamot. Du har gjort ett fantastiskt jobb med att bjuda på dig själv och föra fram avigsidorna i svensk politik. Du har också blivit en högst personlig röst i PK-mörkret som inte kan ersättas av någon annan. Hoppas SD-ledningen gör en präktig pudel och återtar dig i församlingen. Lycka till framöver Thoralf. Vi älskar dig!

 
Ingen bild

Magentan

28 februari 2014 17:06


Nu har SD verkligen gått steget för långt! Med det enorma arbete och engagemang som Thoralf har lagt ner för SD:s räkning, både lokalt och i riksdagen, så är det ju ett rejält vansinne att ta bort honom från riksdagslistan - ett vansinne nästan i paritet med vansinnet i 7-klöverns invandringspolitik.

SD har inte råd med den här typen av blamager alldeles inpå valet. Vad håller de på med däruppe? Thoralf och hans blogg har VÄLDIGT MÅNGA läsare och sympatisörer RUNT HELA SVERIGE. Själv bor jag i andra änden av vårt land och har aldrig vare sig sett eller hört Thoralf live, men jag är ju en flitig läsare av hans blogg, och jag har många gånger önskat att vi skulle ha fler politiker av hans kaliber, i synnerhet i riksdagen!

Att stryka Thoralf från riksdagslistan kommer leda till många avhopp bland SD-röstare. Bland annat från mig, och jag tar lätt med mig åtminstone 5-6 personer som jag med möda och stor entusiasm (och med hjälp av Thoralfs blogg) har lyckats väcka till liv beträffande läget i Sverige.

Självklart slutar man rösta på ett parti som anser att en av de allra bästa representanterna ska bort. Annars blir det precis som det står i en kommentar ovan: "det vore ju att göra som alla gamla gråsossar... fortsätta rösta på partiet som på punkt efter punkt överger de gamla idealen."

NU HAR SD VERKLIGEN FÅTT 7-KLÖVERN OCH SVP ATT JUBLA.

Följande skrev jag i Thoralfs blogg för ett par år sedan:

"Om man slår upp ordet "rättrådig" i ett synonymlexikon får man fram följande alternativ: hederlig, redbar, redlig, rättvis, schysst, lojal, ärlig, omutlig, rättfärdig, rättsinnad, rättskaffens.
JUST DET. DÄR HAR VI THORALF I ETT NÖTSKAL."


 
Ingen bild

John

28 februari 2014 17:11

Stor synd och skam. Jag tycker du har varit ett ljus i mörkret.

 
Ingen bild

Göran

28 februari 2014 17:12

Att placera Thoralf Alfsson, Therese Borg och Gustaf Kasselstrand på "icke valbar plats" görs blott för att få spridning på personvalskryssen. De fyra "sydsvenskarna" i partitoppen är livförskrämda för att någon av ovan nämnda ska ta plats ovanför dem själva. Denna lista kan inte vara valberedningens, utan något annat slags skamgrepp kommet från "firman".

 
olle w

olle w

28 februari 2014 17:15

Lite ankdamsvarning och gnäll. Thoralf är kvar i partiet och mig verterligen fortfarande kommunalpolitiker. Finns ingen anledning att gapa om skandal eller "sluta rösta". Tvärt om, dessutom som Stellan påpekar ovan är detta ett förslag. Alla ni som är medlemmar varsågod och utnytja era möjligheter att påverka.

Skall vi vara sura för att Mats Dagerlid som inte är medlem inte är heller bara för att han bokstavligen är den vassaste pennan?

http://klimatsmart.blogspot.se

 
Ingen bild

Lotta

28 februari 2014 17:17

Oerhört tråkigt besked. Jag hoppas innerligt att valberedningen är här inne och läser inläggen så att de förstår hur mycket SD riskerar att förlora på sitt i mångas tycke felaktiga beslut.

 
Ingen bild

Lotta

28 februari 2014 17:18

Oerhört tråkigt besked. Jag hoppas innerligt att valberedningen är här inne och läser inläggen så att de förstår hur mycket SD riskerar att förlora på sitt felaktiga beslut.

 
Ingen bild

Lärare

28 februari 2014 17:19

Thoralf!

Vad är det som händer? Varför?
Hoppas vi får en förklaring. Gustav Kasselstrand hade jag också gärna sett på listan, men han kanske inte ville ställa upp.

Skulle tro det blir en ändring på riksdagslistan innan det är klart.

 
Ingen bild

kamphund

28 februari 2014 17:20

Helt ofattbart. Denna lista måste ändras. Thoralf ska med.

 
Ingen bild

World Traveller

28 februari 2014 17:22

Tommy, med din kommentar visar du att det finns mänskliga meningsmotståndare som inte bara är fulla av hat och skadeglädje, som man annars kan tro när man kommenterar på bloggarna. Jag önskar dig en trevlig helg så får vi fortsätta fajtas i kommentarsfälten senare ;-)

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

28 februari 2014 17:23

Det gäller att inte förlora sin själ. Thoralf har fört SD framåt och han har avslöjat och redovisat upprörande missförhållanden i nutidens svenska samhälle.
Valberedningen har lagt sitt förslag, men det är inte det slutliga beslutet. Det fastställer nomineringsstämman.
Vår SD-politik är större än Thoralf Alfsson eller Stellan Bojerud. Sakfrågan är större än individers känslor. Det är landet det gäller.
Jag vill se Thoralf som riksdagsledamot även under nästa period.

 
Ingen bild

Hacke

28 februari 2014 17:23

Blev lätt chockad av detta besked. Thoralf måste vara en oerhörd tillgång för partiet med sitt idoga arbete för ett bättre Sverige och ständiga avslöjanden inom framför allt den regionala politiken.
Hans blogg har idag utvecklats till en maktfaktor och älskas av folk från hela landet. Jag hoppas innerligt att valberedningens förslag justeras. Om inte kommer jag ändå självklart att lägga min röst för den enda oppositionen som idag har och går mot ännu mer inflytande på politiken och inte minst det offentliga samtalet/debatten. Att svika partiet för att en person - låt vara att det inte är vem som helst - petas från valbar plats anser jag knappast gagnar landet som måste vara det som står över allt annat, hur besviken man än är i stunden.
Om det blir så illa att Thoralf hamnar utanför riksdagslistan hoppas jag innerligt att han biter ihop och fortsätter sitt ovärderliga politiska engagemang på lokal och regional nivå för att sedan komma tillbaka på riksnivå - om viljan finns - och om möjligt ännu starkare och mer omtyckt av väljare från hela landet.
Thoralf, du är och förblir en klippa och förebild som politiker och företrädare för väldigt många ur det svenska folkdjupet.

 
Ingen bild

Katinka Glahd

28 februari 2014 17:29

Oh ThorAlf ,Du var mitt självklara val för ett x rätt in i RD.
Vi har träffats vid ett flertal tillfällen och Du har varje gång gett ett seriöst och gediget intryck.Hoppas att denna lista revideras.Ledningen i partiet bör nog tänka om och lägga ut en annan kurs för SD i detta supervalår,annars är det ett mardrömsförlopp för det svenska folket,och förlorar SD-ledningen fotfolkets förtroende så är lopper kört!
Allt arbete,allt slit,all uppoffring för det parti som skulle rädda våra barn och barnbarns framtid har då varit förgäves och vi dras ner i malströmmen när Apokalypsens fyra ryttare rider upp över horisonten.

 
Ingen bild

Preppen

28 februari 2014 17:33

Så är det i politiken.Alla kan inte bli valda.Nu är ju detta bara ett förslag

 
Ingen bild

Hans B

28 februari 2014 17:35

Sådärja då har sd tappat ca 500 väljare från oss i Spanien. Telefonen har ringt hela eftermiddagen och folk är inte nådiga över listan. Trodde inte att vi skulle se ett nytt krämarparti växa fram. Money talks !!

 
Ingen bild

Nils

28 februari 2014 17:37

Det var tråkigt att höra att vare sig du eller Kasselstrand finns på riksdagslistan. Den toppstyrda anpassningen till etablissemanget tar här ett stormsteg.

Systematiska frånsteg från nationalismen, utestängande av kompetent och populära krafter och uteslutningsärenden är bara några av de saker som gör det allt svårare för mig att rösta SD en tredje gång...

Kan du tänka dig att starta en konservativ nationalistisk svenskvänlig rörelse vill jag bli medlem direkt!

 
Ingen bild

Gute

28 februari 2014 17:38

Angående sammanbrottet Dan Eliasson hade "sent igår kväll".... när han satt och skrev på Twitter.

Han har givetvis gjort bort sig ordentligt och vrider sig "dagen efter" som en orm i en myrstack, och det är fullt förståeligt.

Det som däremot är riktigt oroväckande är att han idag får stöd av höga politiker för sitt misstag, dessa behöver synas i sömmarna.

En Generaldirektör har fått sitt uppdrag av en folkvald regering:http://sv.wikipedia.org/wiki/Generaldirekt%C3%B6r

 
Ingen bild

Kurtan

28 februari 2014 17:41

Har SD-toppen blivit infiltrerade är väl i detta läge inte en helt "crazy" fråga, eller?!

Är inte en utrensning av röstmagneter och de som talar klarspråk, som vår Thoralf, vad Pk-etablisemanget fruktar och vill ska ske? Söndra och härska heter det visst...

Endast döda fiskar simmar med strömmen, och Thoralf är allt annat än en död fisk eftersom han simmar mot strömmen för att komma till källan! Hela riksdagen och regeringen är översvämmade av "döda" fiskar som har och fortsätter att skada Sverige svårt så fler sådana behöver vi absolut inte!

Är det kanske denna "taktik" som SD-toppen nu har anammat (på uppmaning? av Pk-dårarna) ???

An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.
Winston Churchill

Kanske dessa visdomsord kan agera lite tröst?!
During times of universal deceit, telling the truth
becomes a revolutionary act. -- George Orwell

Vi får hoppas att de tar sitt eventuellt kvarvarande förnuft till fånga då vårt land och medbröder och systrar är i mycket allvarlig överhängande fara vare sig man inser detta eller inte!
MVH
 
Ingen bild

ugglan

28 februari 2014 17:45

Jag är mycket förvånad över SD-s riksdagslista. Hade förväntat mig att se både Thoralf Alfsson och Gustav Kasselstrand på valbara platser.

 
Ingen bild

Leif

28 februari 2014 17:51

Som så många andra så påtalar jag att Thoralf är min riksdagsman. Jag var en av många som personröstade Thoralf och på min ort så tog jag med mig ett par röster. Personligen stödde jag SD beslutet mot extremister och haverister men detta uteslutande har gått rent för lång om man inte ska kunna ha en annan mening än partiets strömlinjeformade och mer och mer PK aktiga. Forts.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

28 februari 2014 17:53

Vi kan ju hoppas att listan bara är preliminär och att valberedningen tar sitt förnuft tillfånga.
En liten twitterstorm kanske kan påverka i rätt riktning?

Listan innehåller 60 namn. Det betyder att om SD får mer än 17 procent riskerar SD att få tomma stolar.
Listan borde naturligtvis innehålla 175 namn med möjlighet för väljarna att kryssa för sina favoriter.

"Vi har kunnat konstatera att vi har olika sätt att kommunicera partiets politik, säger Michael Rosenberg, ordförande i valberedningen"
Tack och lov för det! Thoralf "talar till bönder på bönders vis", vilket innebär att han ibland får en massa okynnesanmälningar på sig och hamnar på förstasidorna.
Visst, all publicitet är inte bra publicitet, men de surdegar som Thoralf gräver upp och kallar vid sitt rätta namn på vanlig svenska får nog en och annan att vakna upp för galenskaperna i vårt samhälle.

Att, som en del kommentarer föreslår, bryta sig ur SD och starta ett eget parti tror jag är helt fel väg att gå.
Se bara på kommunisterna och alla deras fraktioner.

Sverige är ett splittrat land. Vi behöver inte ett splittrat parti också. Vi behöver ett parti, som står enat i sin kamp för Sveriges bästa.
Vi behöver dig Thoralf. Sverige behöver dig. Ge inte upp!

 
Ingen bild

Martina

28 februari 2014 17:53

Bäste Thoralf,
Jag vill börja med att tacka dig för allt det jobb och slit du gör för partiet. Din blogg spelade en stor roll för mig innan jag tog klivet in och blev medlem i partiet. Visst kanske vi kan bli lite frispråkiga här men ibland är det svårt att inte låta sig ryckas med av känslorna då många av oss anser att SDs politik behövs för att vårt Sverige som vi känner det ska kunna överleva. All heder åt dig Thoralf som ber oss läsare att besinna oss efter denna chock. Nu hoppas och tror jag att när den definitiva listan presenteras så kommer ditt namn att finnas med.
Till alla er som funderar på att inte rösta SD om Thoralf inte kommer med ber jag att fundera på det några ggr till. Jag tror knappast att vår vän Thoralf vill att vi ligger kvar hemma eller Gud förbjude lägger vår röst på nåt 7-klöverparti.
Återigen ett stort tack till dig Thoralf för allt du gör, du är en inspiration för många!

 
Stefan K

Stefan K

28 februari 2014 17:54

Om nu inte vallistan ses över innan det färdiga beslutet, ser jag två stora möjligheter för Thoralf.

För det första kan nu mer tid ägnas åt lokalpolitiken där du Thoralf kan bli en ännu större finne (förlåt Ahonen) i röven på 7-klövern.

För det andra ser jag dig som en utmärkt grävande journalist i SD:s kommande webbtidning Samtiden.

Oavsett har du Thoralf mitt odelade stöd, liksom partiet har det i fortsättningen.

Jag vet att du besitter en större stolthet än de som uteslutits eller petats och ägnar tid åt att i media misskreditera sitt parti och sina forna vänner. En hedersman/kvinna gör inte så.

Din framtid finns i SD och Sveriges framtid finns hos de män/kvinnor som kämpar för partiet på olika nivåer.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Calle

28 februari 2014 17:54

@ Thoralf
Du får mina synpunkter via mail. Vi skall inte mata trollen.
Allt det bästa till dig!

 
Ingen bild

Leif

28 februari 2014 17:55

Forts.
Jag är inte intresserad av ytterligare ett parti som vill att Sverige ska vara en uppfostringsanstalt där någon eller några beslutar vad som är korrekt eller inte. Om jag fortsättningsvis kommer att rösta SD eller väljer soffan vet jag inte än men soffan ter sig som ett alternativ till ett åttonde PK parti.

 
Ingen bild

Pelle

28 februari 2014 17:58

@Stellan

Nej, så är det inte. I mina öron låter det lite "kommunism" över det du säger. Vi ska kämpa inom systemet. Behåll det men försök påverka det inifrån. I toppen sitter sedan i verkligheten ett ytterst litet antal som tar alla beslut. De som opponerar sig åker ut. Se på hon i S som var emot Islamisten. Hon kämpade också inom systemet och åkte raka vägen ur riksdagslistan.

Vi en viss punkt är det bättre att fortsätta kampen i ett annat parti. Jag tycker Thoralf ska göra det. Det är så många som skulle välkomna ett sådant initiativ.

Detta är en petning och en signal att lägg ner din blogg och vi vet vad du tycker. Att dessutom Kasselstrand åker ut är för mig en skandal.

 
Ingen bild

Rentfält

28 februari 2014 18:00

Är väl insatt i ett nätverk av moderater i södra Sverige som hade för avsikt att lämna (m)-partiet i samtliga val under året till förmån för SD.På mailen kan jag nu konstatera att efter beskedet om, att Alfsson spolats alt. sparkats från SD:s riksdagslista ,så blir det inga röster på SD. Det blir det inte heller på moderaterna.SD-ledning tänk om!!!

 
Ingen bild

Waterbug

28 februari 2014 18:02

Skönt att läsa Stellans balanserade kommentarer (önskar dig allt gott!) visst är aldrig individer större än partiet.

Min största invändning mot det här är att frispråkiga röster verkar inte höra hemma hos ledningen, hur kan man så till den milda grad missuppfatta folket egentligen, det är ju just denna Farage i bloggform som mänskligheten behöver för att vakna.

Man får inte göra misstaget att bli samma politiskt korrekta maskin som de andra partierna och stänga ute tydligheten i politiken, ärligheten och rakryggigheten (uppfann precis ordet). Vi vill inte ha folk som dansar efter medias, expos pipor, vi vill ha självständiga människor som läser lusen av dåraktiga journalister.

Thoralf är sannolikt den näst mest populäre i SD bland flitiga nätanvändare efter JÅ tack vare sin underbara personlighet där han inte backar för någon eller något vilket har lämnat honom i skottgluggen flertalet gånger.

Det ändrar inte det faktum att det är just dessa personligheter som kan föra mänskligheten framåt, som ger oss hopp om framtiden, det måste banne mig finnas utrymme att vara en smula "obekväm" när man gör så mycket gott.

 
Ingen bild

Jesse Landsaas

28 februari 2014 18:09

Om man skulle ta en blank sedel å skriva Thoralf på den då, räknas det??? Eller är det endast de som står på listan man kan rösta på???

 
Ingen bild

Tompa

28 februari 2014 18:11

Vilken kalldusch att komma hem till. Att peta Thoralf känns bedrövligt.
Att peta en av de mest aktiva riksdagsledamöterna är ju ett oerhört korkat beslut. Jag skulle även jag vilja kunna personkryssa Kasselstrand och Therese Borg.

Fan vad kluven jag blev. Det finns inget annat att rösta på men nu blir man osäker även på SD. Det var inte en sån här fredag kväll jag hade tänkt mig.

Du Thoralf måste känna dig oerhört besviken och jag kan bara beklaga. Just nu vet jag faktiskt inte hur jag skall göra. Imorse var jag 110% säker på SD röst i alla val men nu vete fan. Skit också!!

 
Ingen bild

Tony

28 februari 2014 18:14

Mitt medlemskap kommer nog inte att bli
aktuellt mer om Thoralf Alfsson inte hamnar p
riksdagslistan. Medlem nr 66669.

 
Ingen bild

Martin

28 februari 2014 18:19

En myndighetschef som ska vara neutral kan på myndighetens sida lägga ut sina tweets där han spyr över en folkvald politiker.

En vald riksdagsman anses inte kunna informera och diskutera med sina väljare via sin blogg.
Sverige är just nu ett mycket skevt land.

 
Ingen bild

Mike

28 februari 2014 18:21

Nu förlorade SD en röst, det blir en blankröst. Behövs inte ett till PK-parti.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 februari 2014 18:21


Sveriges Lokalradio i Kalmar intervjuade i dag valberedningens ordförande Michael Rosenberg som är ansvarig för SDs nomineringslista beträffande ”petningen” av Thoralf. Svaret journalisten fick av denna var att ”man hade olika sätt att kommunicera”. Vem blev klokare av detta svar? Är man så dj-a feg att man inte ens kan lämna ett vettigt svar, utan måste ta till rena floskler?

P.S
En personlig hälsning från konen/frugan till Thoralf: ”Du har lagt ner så oerhört mycket arbeta för SD på alla sätt och vis och visat hur en pragmatisk politiker arbetar. Om nu detta är tacken för allt ditt slit, lämna in medlemskortet snarast möjligt innan dina belackare på toppnivå hinner ta nästa välplanerade steg”.

 
Ingen bild

Nils Dacke

28 februari 2014 18:25

Instämmer med Stellan Bojeruds inlägg. Sakfrågan är större än individers känslor det är landet det gäller. Dock kan mycket ändras, eftersom det endast är en preliminär lista och Thoralfs stöd är enormt stort i landet med tanke på hans gedigna bloggarbete och mycket annat han har tillfört. Tror dock eller hoppas innerligen att han kommer in på listan.

 
Ingen bild

Eugenes Retzius

28 februari 2014 18:25

Smart PR-trick för att få uppmärksamhet!

 
Ingen bild

HenrikP.

28 februari 2014 18:27

Med gapande förvåning scrollar jag listan på föreslagna namn till riksdagen......ingen Thoralf!! Skandalen är ett faktum. Sen klagas det på att folk är dåliga på att ställa upp på listor...Detta kommer att visa sig bli ett stort misstag då denna bloggs läsare är Thoralf mycket trogna. Gör om och gör RÄTT!!

 
Ingen bild

TonyNKP

28 februari 2014 18:27

Vill också skicka mitt stöd till Thoralf. Du är en mycket duktig politiker och jag följer din blogg sedan ett år tillbaks (dessutom i brist på andra SD-politiker som bloggar fritt). Tycker också att valberedningen skjuter sig i foten genom att peta dig. Du gör ett kanonarbete och jag hoppas att du fortsätter med det.

 
Ingen bild

pg

28 februari 2014 18:36

En uppmaning till alla Er med heta känslor!
Listan till riksdagen är ännu inte spikad. Framför åsikter och sympatier.
Men rösta på SD. SD behövs i riksdagen, och jag ser gärna att Thoralf finns med. Och vill att Thoralf skall vara med!

Avvakta lite och invänta besked!


Också medlem i SD!


 
Ingen bild

Patrik Ohlsson, Ängelholm

28 februari 2014 18:38

Förslaget till riksdagslista ser mycket habilt ut, och det är tillfredsställande. Jag får intrycket att valberedningen gjort ett utmärkt arbete. Men jag är förvånad att du inte är med i valberedningens förslag, Thoralf. Många är väldigt besvikna, vissa helt bedrövade över att du inte är med. Du är en mycket omtyckt SD-politiker.

Jag hoppas frågan om din närvaro på listan skall drivas till sin spets på valkonferensen, och att valberedningens förslag skall ställas mot ett förslag där du är med. Därefter får vi alla acceptera utfallet som i god demokratisk ordning kommer beslutas av delegaterna vid valkonferensen.

Men alla bör tänka på att ingenting står och faller med en person. Inte ens om Jimmie Å saknats på listan hade det faktum förändrats att Sverigedemokraterna är ett fantastiskt parti som ger hopp om ett annorlunda och bättre Sverige. Vi ska göra ett fantastiskt val i höst, och röra om ordentligt i den politiska grytan.

 
Ingen bild

Rune

28 februari 2014 18:41

"Vi har kunnat konstatera att vi har olika sätt att kommunicera partiets politik, säger Michael Rosenberg, ordförande i valberedningen"
----------------------------------
Vem sjutton är Michael Rosenberg? Här kommer alltså en människa som man aldrig förr har hört talas om och utesluter en av Sveriges mest kända kandidater till Riksdagen från valbar plats och plats överhuvudtaget från valsedeln. Får det verkligen gå till så?
Jag är chockad! Vad skall man nu rösta på?

 
Ingen bild

Kurtan

28 februari 2014 18:46

Skall här ge ett helt gratis råd till SD-toppen som troligen? kanske?har insett (om många kontaktar dem)att Thoralf hör hemma på denna lista...

Nämligen lägg till 10 eller 20 namn så att Thoralf m.fl kommer på denna! Chansen finns att SD får runt 20 procent om ni låter bli att "rensa" så som PK-media vill!

Nolltolerans skall det vara mot de som förstör Sverige var dag, inte mot de som vill rädda Sverige!!!

SD har 10 tals helt klara punkter som man måste tala klarspråk om och förmedla till det svenska folket som inte har en susning vad som sker!

T.ex retroaktiv föräldrastöd för barn för "nyanlända" som inte har betalat in en krona i skatt till det gemensamma... Ställ de som säljer ut och förstör våra barns framtid för egen vinning mot väggen med KLARSPRÅK!!!
MVH 
Ingen bild

Winston

28 februari 2014 18:53

För jävligt att peta Thoralf. Men jag är med SD in i döden. Det är allt eller inget nu. Finns inte tid till att tjafsa om detta innan landet passerar the point of no return vilket antagligen kommer ske senast 2022 om inte SD har egen majoritet då. Du kan åtminstone göra det du gör bäst i Kalmar, Thoralf!

 
Ingen bild

Theodor

28 februari 2014 18:53

Förkastligt! Får väldigt dåliga vibbar efter detta, är både medlem och tänker rösta på SD, men mitt förtroende för partiet har idag fått sig en ordentlig törn!

Hur utrycker jag mitt missnöje till ansvariga i valberedningen? Telefonnummer? Mailadress?

 
Ingen bild

elfyma+

28 februari 2014 18:57

Thoralf Alfsson = ej godkänd av Expo ?
Tohralf Alfsson = ej studiekamrat eller familjemedlem i en viss familj.
Thoralf Alfsson = ej heller någon Israelkramare i likhet med de flesta i Sverige ?
Thoralf Alfsson = bara en vanlig partiarbetare som gör sitt jobb bland gräsrötterna?
Vad är rätt ?

 
Ingen bild

Inge Sandén

28 februari 2014 19:05

Vi skola inte gå händelserna i förväg.
Sista ordet är inte sagt förrän på valkonferansen den 15-16 mars.
Michael Rosenberg.@Sverigedemokraterna.se
Michael är ordförande och måste bli medveten om vilken SD-klippa Thoralf är och om inte annat kan göras skall ytterligare namn med på listan,så kan alla vi Thoralf fan kryssa in Thoralf.
Skickar en slant till ditt flygblad.

 
Ingen bild

Odalbonde

28 februari 2014 19:06


Skandal :-(

 
Ingen bild

Snubben

28 februari 2014 19:08

Thoralf! Jag har nu besökt din sida åtminstone en gång i veckan de senaste åren och funnit den mycket intressant trots att jag bor i Norrland.
Hoppas att du inte "tappar sugen" nu. Keep up the good work!

 
Ingen bild

Ronny

28 februari 2014 19:09

Det finns väl knappast ord att förklara sin besvikelse över att Thoralf inte är nominerad på riksdagslistan. Men det enda jag säkert kan komma på i denna besvikelsen över SD:s agerande är att både jag och frugan, kommer att avsäga oss medlemskapet. Thoralf får räknas som en av dom största tillgångarna hos SD, både som politiker och bloggare. En tillgång och eldsjäl som har rönt enorm intresse för SD. Vill bara säga till er SD höjdare, FY FAN!!!!

 
Ingen bild

Ludvig

28 februari 2014 19:15

Mycket tråkigt och ofattbart. Jag skulle gärna se dig som partiledare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 februari 2014 19:16

Även om denna lista verkar vara preliminär, är detta oerhört. Hur tänker valberedningen?
Peta en av Sveriges bästa bloggare och politiker...
Man upphör aldrig att förvånas.
Det är här på bloggen som jag kämpat för ett bättre Sverige och varje dag under många år läst intressanta och avslöjande inlägg. Det är här jag fått inspiration och kraft för att stångas med cencorerna i Expressens och Sveriges Radios kommentatorsfält.
De som nu är stängda, då sanningen var för farlig för att komma ut till läsarna.

Nu ska varken yxor eller annat kastas i Östersjön eller i andra vatten. Men trycket på valberedningen för att Thoralf ska få en valbar plats måste bli hårt.

 
Ingen bild

Dille

28 februari 2014 19:18

Både Kasselstrand och Thoralf behövs

 
Lena

Lena

28 februari 2014 19:22

Rune@ 18.41 Vem är Mikael Rosenberg?
Håller med dig, vem är han? Ursäkta att jag säger detta i dessa underliga tider, men är inte hans namn judiskt? Har någon kollat upp honom? På en blogg jag läst påstås att SD är kidnappat av sionister!!! Ja jag vet ej, detta är bara en tanke. Iofs behöver man inte var av judiskt ursprung för att vara sionist, det är faktiskt många s k kristna (el frimurare av viss sort som är sionister).

http://qcjf

 
Ingen bild

Argus

28 februari 2014 19:22

Thoralf, jag är både ledsen, besviken och förbannad. Du tillhör en av de få personer inom Sverigedemokraterna som jag har fullt förtroende för. Detta är dock inte skrivet i sten då det bara är valberedningens förslag men om det skulle stå sig så känner jag just nu väsentligt mindre lust att rösta på SD.

Det finns personer på listan med en bakgrund som gör att jag inte tycker att de hör hemma i ett EU- och globaliseringskristiskt parti men som jag tycker har balanserats upp av andra patriotiska krafter som du till exempel.

 
Ingen bild

C.H

28 februari 2014 19:24

All media har försökt att sänka SD eftersom det är valår.Dom har inte lyckas något vidare trots ansträngningarna.Då griper SD själv in genom att utesluta Thoralf.Och si dom lyckades förlora tusentals röster i valet....smart uträknat.

 
Ingen bild

S-E & Marianne

28 februari 2014 19:27

Ingen Thoralf = ingen röst på SD !

 
Ingen bild

S-E

28 februari 2014 19:30

Ingen Thoralf = ingen röst på SD !

 
Ingen bild

Stefan

28 februari 2014 19:37

Fan, läser med bedrövelse att du är petad. Du har än bra blogg och riktigt vass penna.
Kan jag som (passiv) medlem påverka så du blir nominerad till listan?

 
Ingen bild

vmm

28 februari 2014 19:38

Det känns inte alls bra att du inte finns med på listan, Thoralf. Kanske värt att kämpa för att få till en ändring? Jag tror du har stort stöd bland väljarna.

 
Ingen bild

Morningstar

28 februari 2014 19:40

Bloggen är en stor anledning till att jag valde att kryssa Thoralf trots att jag inte ens bor i Kalmar. Han gav ett sympatiskt och rakryggat intryck. En man av folket och inte en politisk broiler som är mer vanligt. Sedan vill jag kommentera uteslutningarna. Kanske är en del motiverade men det verkar också som att många blivit uteslutna för rena struntsaker. Det verkar bara småaktigt. Sedan gillar jag inte fulspelet kring Kesselstrand. Det är uppenbart att man försökt kuppa bort honom men misslyckats. Petar man verkligen Thoralf så blir det bye-bye. För det var sista droppen. Men det värmer mig verkligen att så många stöder honom i kommentarsfälten.

 
Ingen bild

Micke

28 februari 2014 19:41

Vad ska man säga Mycket tråkigt! Stå på dig Thoralf,förmodligen följer (toppen av SD din blogg) det är många som följer din blogg. Tyvärr finns det inget annat parti som jag kan rösta på, några i bekanskaps kretsen är SVP"are och tycker SD är komunister hm lite extremt..men så är det. Stå på dig Thoralf// Skickar ett bidrag med:)

 
Ingen bild

Thomas_Matsson

28 februari 2014 19:41

Första gången jag skriver här. Läst din blogg varje dag det senaste halvåret.

Förstår din besvikelse och bitterhet – och det gäller att SD har en J*VLA bra förklaring! Man kan bara spekulera än så länge.

SD står inför formidabla utmaningar framöver. Från ideell organisation till marginellt riksdagsparti till eventuell absolut vågmästare. Valberedningen har förmodligen haft ett synnerligen styvt jobb.

Du – Thoralf – kommer fortsättningsvis alltid att vara Kung över Kalmar liksom din blogg! Utnyttja det till din fördel och gå vidare!


Tror jag - är det bästa.

 
Ingen bild

Hej!

28 februari 2014 19:42

På kryss med Thoralf, trevligt!

 
Ingen bild

Jenny

28 februari 2014 20:00

Sverige behöver politiker som är starka och kan säga ifrån. Ingen samling mellanmjölks politiker som ängsligt dansar efter vänstermedia.
Jag gillar Thoralf, han känns trygg och orädd. Nu kommer jag definitivt lägga min röst på M, eftersom jag inte tycker att Sverige behöver ytterligare ett menlöst socialistparti..

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

28 februari 2014 20:02

Ja vad ska man säga Thoralf Alfsson ???? Jag vart blockerad från denna sida pga vad ????? Sypantiserara med SD politik, dina inlägg. Men jag har tydligen sagt nå fel. Nu råka du inte bli med på partilistan ??? Du har kanske haft för radikala ideer ??? Hur som helst så kommer jag rösta på SD vid valet.

http://Barrkis

 
Ingen bild

Per W

28 februari 2014 20:06

Tråkigt att se att du inte nomineras. Jag är INTE sverigedemokrat men tycker du har haft ett mänskligt sympatiskt ansikte med bra åsikter. Läser din blogg ofta.
Din tid kanske kommer så småningom...

 
Ingen bild

londo

28 februari 2014 20:17

Om SD glömt sin roll som Sveriges enda oppositionsparti så kommer de blir väldigt snabbt påminda av väljarna.

 
Ingen bild

Rune

28 februari 2014 20:29

Lena@
Jag bryr mig inte om, om denne Michael Rosenberg är Svart, Kines eller Jude. Men att en totalt okänd person kommer från ingenstans och utesluter en av Sverigedemokraternas mest folkkära politiker från Riksdagslistan bara sådär rakt av är ju någonting oerhört. Detta utan att vi väljare får lämna våra synpunkter. Borttagningen från listan innebär ju också att våra åsikter stängs av.
Jag har ju tagit som självklart att de ledamöter som finns i Riksdagen skall fortsätta om de själva vill en period till.
Att stänga av Thoralf är ju ungefär som att sossarna under sextiotalet hade tagit bort Gunnar Sträng från valsedeln. Sådant gör man bara inte i en demokrati som menar allvar med demokrati.

 
Ingen bild

robban

28 februari 2014 20:40

så nu har det gått en stund och det som slår mig lite grand är ju att det tydligen inte har varit någon dialog med de som redan sitter i riksdagen om deras fortsatta engagemang, dvs att man faktiskt har en dialog med sina folkvalda om ett fortsatt förtroende eller att man är i farozonen. de som sitter i partiledningen har tydligen inte fattat att folk röstar på SD för att de är så himla bra utan att de övriga är ett sämre alternativ. i det perspektivet är ju div utrensningar och tjafs om nolltolerans tämligen meningslöst spel för galleriet.

 
Ingen bild

Alternativ för Sverige

28 februari 2014 20:40

Thoralf, snacka ihop dig med Kasselstrand, William Hane, Stefan Torssell, Lars Bern, Rolf Hillegren, Tobias Svensson, Therese Borg, osv. starta ett helt nytt parti nästa vecka Alternativ för Sverige. Sverige behöver ett alternativ till SD. SD har monopol nu. Många gillar inte det som sker men ser inget alternativ. Varför inte?

 
Ingen bild

Peter

28 februari 2014 20:44

Chock. Besvikelse. Förvåning.
Men ganska snabbt, genom att fundera över vilket parti SD har blivit - så är jag inte förvånad längre.
ThorAlf står på sig, han är rättfram, ärlig och avskyr lögner. Därmed är han ett osäkert kort för den sionistiska partiledningen.
Man ska gå i huvudfåran och hetsa mot invandrare och muslimer. SD, denna kontrollerade opposition har en uppgift i Elitens agenda, och det är att grupper i Sverige ska poliseras, demoniseras, splittras. Detta skapar föruttsättningar för Eliten som de kan spela ut; övervakning, kontrollera grupper, polisstat, avskaffa kontanter, inbördeskrig m m.
Klimatet bör ej diskuteras.
Israel är tabu.
Vilka som styr och hur de styr, tabu.
Pengasystemet - stopp.
Energi, icke sa nicke.
Då kan det ju hända att någon som ThorAlf får upp ett spår som avslöjar NWO agendan som ska mörkas.

Partitoppen har sålt sina själar i utbyte mot en karriär i slips. Men ThorAlf har inte sålt sin själ. Och vad är en människa utan en själ, som bytt sin själ mot en lön från djävulen själv?
Sverige och dess befolkning är utom hopp. Partitoppen i SD bevisar sitt fyla tryne i och med att välja bort en populär kraft som ThorAlf. Det är ett karaktärsmord, ett knivhugg i ryggen, ThorAlf offras av själlösa Åkesson, Karlsson, Ekeroth, Söder m fl. Utåt sett trevliga på ytan men inuti finner vi ryggradslösa, ängsliga karriärister som vill rädda inkomst/pension. Köttgrytsroffare.

 
Ingen bild

Petet

28 februari 2014 20:46

Hoppas min kommentar kom med. Skrev visst ett förbjudet land i MellanÖstern.

 
Ingen bild

a

28 februari 2014 20:49

Nu är det upp till Kalmardistriktet att nominera Thoralf ,det är trots allt distrikten som nominerar.

 
Ingen bild

ugglan

28 februari 2014 20:55

Man märker tydligt på kommentarerna på diverse sajter att beslutet att ställa Thoralf Alfsson utanför riksdagslistan är impopulärt.

Valberedningen får tänka till här en gång till och justera listan. Den presenterade listan skapar bara oro och spänningar bland oss som har tänkt att rösta på SD.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

28 februari 2014 21:04

Jag har fått suga på den här karamellen i några timmar. För annars skulle jag ha skrivit en massa olämpligheter.

Men jag är rent ut sagt förbannad!

Först får vi EU-listan. Och jag längtar till att få skicka Sveriges bästa politiker genom tiderna till EU, där han kan få prata klimatskepsism med UKIP och utveckla kontakter. Men nej, han fanns inte med där.

Jaja, jag kan väl kryssa på Thoralf till Riksdagen i alla fall. Kanske hans idéer får då större inflytande. MEN NEJ! Nu blir det inte så!

Jag är mycket ledsen, arg och besviken. Men jag har ändå lyckats lugna ner mig nu. Är det någon som vet vart man ska mejla om man vill nå valberedningen? Jag ska ta min tid, för att skicka en sansad mejl, utan svordomar, och med ett vårdat språk. Ty Alfsson begär att vi ska sköta oss när vi gör så.

Jag ska återpublicera mitt mejl här, när jag skickat den.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Micke

28 februari 2014 21:16

ugglan! Kollat runt på div sajter, folk är upprörda minst sagt det här är inte bra för SD. Mail adressen till michael Rosenberg stämmer den???

 
Ingen bild

Roberth Ström

28 februari 2014 21:21

Det kan inte vara för att Thoralf skrivit något på sin blog. För det finns andra som skrivit och gjort värre saker som är med på listan. Det stinker helt enkelt

 
Ingen bild

Eric H

28 februari 2014 21:23

Kan bara beklaga vad som hänt..
ThorAlf är ju en av de som verkligen gett sd ett ansikte utanför partiet och definitivt en röstmagnet..
Kan väl inbilla mig att Ahonen firar stort idag?
Större delen av "de sextios gäng" känner jag fö inte igen?
Men, Thoralf, detta kom för mig inte helt oväntat, du som fortfarande har kontakt med arbetsmarknaden, du bör veta att unga chefer generellt ogillar äldre underställda!
Min erfarenhet iaf.
"De äldre" har nämligen något som ynglen INTE har, erfarenhet och dessutom livserfarenhet från verkligheten.
Nu är det absolut dags att ompröva röstbeslutet, blankt kanske?

 
Ingen bild

Hasse

28 februari 2014 21:29

Thoralf du seglar upp som Sveriges mest älskade SD-politiker. Stort Grattis!

 
Ingen bild

Andreas

28 februari 2014 21:31

Är som en tom fågelholk angående nomineringen,men Thoralf har alla mina sympatier,vi Sverigevänner måste hålla ihop i motgång, något annat alternativ som är realistisk finns inte för Sverige 2014.

 
Ingen bild

Matts

28 februari 2014 21:33

Du ska tillbaks på listan punkt och slut!

 
Ingen bild

HellBoy

28 februari 2014 21:34

Nu är det kört för denna SD-ledning som tydligen tror att de kan sparka ut en av våra mest populära riksdagsledamöter. Hade Thoralf gjort bort sig eller inte synts alls i riksdagsarbetet hade det varit möjlig anledning till petning men det är ju tvärtom!! Tydligen är det så lågt i tak så de 4:as gäng är ängsliga och inte klarar minsta kritik. Rövslickeri tilltalar inte alla människor...inse detta faktum!!

 
Ingen bild

Stefan

28 februari 2014 21:37

Följer sedan länge Thoralfs blogg dagligen och har även fått vänner och bekanta att följa den, inte bara sådana som sympatiserar med SD. Det är en fröjd att dagligen läsa vad Thoralf skriver med sin vassa penna och rakryggade orädda sätt. Det är sådant här som vi behöver mer av i SD. Politiker som vågar gå emot den politiskt korrekta mittfåran och sätta pränt på vad vanligt folk tycker.

Det är med stor bestörtning som jag läser orsaken till att Thoralf blir petad från listan. Inser inte valberedningen hur populär Thoralf är? Visst, partiet står inte och faller med Thoralf och det finns många duktiga människor i partiet. Men jag vågar påstå att Thoralf sticker ut från dom andra genom sin vassa tunga och detta är något som verkligen behövs. Han om någon bidrar med att folk får upp ögonen för hur illa ställt det är i vårat land, och att då ta bort honom förefaller som ett mycket allvarligt misstag.

Så jag hoppas verkligen att det i slutändan slutar med att Thoralf kommer med på listan. Om det ändå inte gör det så hoppas jag inte att Thoralf ger upp, utan fortsätter att kämpa lokalt.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

28 februari 2014 21:47

Thoralf Alfsson är en viktig företrädare för SD. Han ses och han hörs. Måhända säger han ibland sådant som de politiskt korrekta finner störande. Men är det Expo och Aftonbladet & Co som skall styra SD:s politik?
SD bör låta Thoralf fortsätta att söka höja taket i svenskt debattklimat.
Jag har ofta sagt att frågan om Sveriges framtid är större än mina åsikter och känslor. Jag har önskat enighet och samling inom SD. Jag valde SD för att jag att jag tilltror partiet den största förmågan att styra svensk politik mot rätt mål.
Jag föredrar att Thoralf river upp dam istället för att anonymt flyta in i riksdagens tapeter. Min förhoppning är att en majoritet vid SD nomineringsstämma ser Thoralfs stora insats och placerar honom på valbar plats för riksdagen.
I övrigt har jag inget emot de kandidater valberedningen föreslår. Hade dock gärna sett minst en kandidat från SDU. Glad över att antalet kvinnor på listan ökat och vet att de som nu nomineras högt har såväl klokskap som erfarenhet.
Själv hoppas jag lyckas med kommunfullmäktigevalet i Sundbyberg. Jag är nu gruppledare och förstanamn, men rullstol och assistentberoende har gjort att jag accepterat en nominering till åttonde plats. Jag är ändå stolt att ha grundat SD Sundbyberg. Vi har fem förtroendevalda idag och går till val med minst19 namn på vår kommunala valsedel.
Vi har medlemmar från Chile, Danmark, Finland, Frankrike, Laos, Serbien, Syrien, Thailand och Österrike.
Min hälsa förbjuder vidare engagemang i riksdagen och möjligen kan jag klara kommunfullmäktige om det är snöfritt och jag får hjälp.
Jag hoppas blott att den slutliga nomineringen sätter den kunnige, skicklige och energiske Thoralf på valbar plats.
Jag beundrar ditt arbete, Thoralf.

Thoralf Alfsson

28 februari 2014 22:10

Stellan

Ännu en gång tack. Ditt stöd och dina kloka tankar betyder mycket, även för mina läsare gissar jag.

 
Ingen bild

AyC

28 februari 2014 21:52

Till Gösta ! Vad skall du då rösta på ??? Centern eller ...
Toralf !!! Misströsta inte. Vi kommer att stötta dig !
Du är tillbaka på nolltid ! Anledningen är väl din kritik mot Islam
som media kommer att lyfta fram inför valet. Vi stöttar dig helt i din kritik men PARTIET vill inte belastas med detta inför valet.
Men börja nu inte att baktala partiet pga detta utan sansa dig !
Nya tider kommer ...

Thoralf Alfsson

28 februari 2014 22:11

AyC

Har inte en tanke på att baktala partiet!

Jag är Sverigedemokrat.

 
Ingen bild

Annelie

28 februari 2014 21:53

Beklagar. Du behövs. Det var tack vare dej som jag började rösta på sd.

 
Ingen bild

hummelstadskarin

28 februari 2014 21:58

Har valberedningen fått fnatt, som tror att vi råd att avstå från Alfson, Borg och Kasselstrand?

 
Ingen bild

Peter

28 februari 2014 21:59

@MetalHeadViking.
Håller med dig.
Nu har det gått ett tag och nu är jag faktiskt förbannad. Även om jag inte längre är förvånad, så är jag ilsk.
@ThorAlf lider med dig.

Och nu när SD är PK, syftar då på nolltoleransen, till på köpet också sionistkontrollerade - då har de sålt sin själ, svikit dem som dragit stora lass. Så gör man bara inte. Det är en maktkamp där nationalisterna förlorat till förmån för fega karriärister.

Visst, vissa passar inte som politiker, eller så vill man "byta upp sig". SD har många gamla sympatisörer, kloka, lojala, hederliga, och som vänder SD ryggen.

Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men tar skada till sin själ? Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ? Människosonen skall komma i sin Faders härlighet med sina änglar, och då skall han löna var och en efter hans gärningar. Matt. 16:26,27

Sälj aldrig ut din själ!

 
Ingen bild

Dumle

28 februari 2014 22:11

Har nu mejlat samtliga SD-s riksdagsledamöter om den skandalösa behandlingen av SD-s mest engagerade och folkkära ledamöter! Men hittar ej mejladressen till valberedningens ordförande Michael Rosenberg. Någon som vet?
Om någon hört honom konkretisera det flummiga uttalandet om att det finns skilda uppfattningar om hur partiets politik skall kommuniceras, får han/hon gärna lägga ut detta på nätet.
Mvh

 
Ingen bild

Bo

28 februari 2014 22:14

Är inte Sverigedemokrat eller till höger om SD, men jag gillar Thoralfs grävande journalistik på denna blogg. Märkligt att ett växande parti som SD inte vill ha en erfaren person som Thoralf på sin riksdagslista. Det är just detta som gör riksdagspolitiken ointressant. Alla partier har samlats i mitten med knapptryckande i leden, tom V(PK) går inte att känna igen.

 
Ingen bild

besviken

28 februari 2014 22:15

@Stellan, har ni ingen som helst kontakt med ledningen i ert parti? Verkar som ni sitter med i riksdagen, men utan att egentligen prata med varandra.

Det är inte bara en önskan utan ett krav att Thoralf står på valbar plats. Skicka då istället iväg Rosenberg, han har diskvalificerat sig för tid och evighet. Ett uttalande som han borde ångra och be Thoralf om ursäkt för.

 
Ingen bild

Dumle

28 februari 2014 22:17

@Stellan Bojerud

Förutsätter att du kommer att vara närvarande på Valkonferensen den 15-16 mars och framföra de åsikter du luftat här:)
Tråkigt att din hälsa inte är vad den borde vara, men din mentala hälsa är i alla fall bland de bättre jämfört med Riksdagens 349 ledamöter samt SD-s valberedning!
Mvh

 
Ingen bild

Ko i en del av Sverige

28 februari 2014 22:22

Mina sympatier!
Ingen Thoralf, absolut ingen röst från min kommun, alla är ense där.
Valberedningen borde ta sig en titt i spegeln och fundera på vad man har gjort eller vad man kommer att göra!!
Gör om Gör Rätt.

 
Ingen bild

anette

28 februari 2014 22:22

Jag blir både ledsen och förbannad när jag läser det här. Det är till stor del Toralf och hans bloggs förtjänst som både jag och min man har tänkt rösta på SD ihöst.Jag hoppas verkligen att partiledningen ändrar sig. Lycka till Toralf

 
Ingen bild

Skånepåg

28 februari 2014 22:32

@ Stefan

Det värsta av allt är att det med all tydlighet framgår att partiledningen visat dåligt omdöme och tillsatt personer inom vissa ansvarsområde inom partiet där de är direkt olämpliga. Ansvaret för detta faller helt tillbaka på partiledningen och där det nu skedda visar på inkompetens hos vissa och som därför omedelbart borde ställa sina platser till förfogande.

 
Ingen bild

Hasse

28 februari 2014 22:36

- Stå på Thoralf, än är inte sista ordet sagt.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

28 februari 2014 22:41

Nu vet jag inte om det här inlägget verkligen är lämplig. Men Alfsson får ta bort den, om han anser att den inte passar.

Mejladressen som funkade är:

michael.rosenberg@sverigedemokraterna.se

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Gösta

28 februari 2014 22:43

AyC, i brist på bra alternativ lägger jag hellre ner min röst än lägger den på ett parti som får lägre och lägre i tak ju närmare valet vi kommer..

 
Ingen bild

Förbannad väljare

28 februari 2014 22:43

Skönt att åtminstone en riksdagsledamot uttrycker sitt fulla stöd för Thoralf och hans GIGANTISKA arbete för Sverige och SD. Läste på facebook att Landskronas starke man tillika sambo/man till Carina Herrstedt/ordförande SD-kvinnor uttryckte det samma. Hoppas detta är början på ett unisont upprop på Thoralfs återinträde på riksdagslistan å det snaraste.
Sådana här misstag kan inte SD kosta på sig. Jag kommer personligen ställa besvärliga frågor till Jimmie Åkesson själv när han passerar min kommun på sin Sverigeturné.

 
Ingen bild

Anna

28 februari 2014 22:48

Istället för att fjäska ska jag säga dig hela sanningen. Thoralf du passar helt enkelt inte i Stockholm, du gör inte det. Det är i denna region, Kalmar, som du kan göra mest nytta för SD. Hoppas du förstår hur jag resonerar. Lycka till

 
Ingen bild

Thomas_Matsson

28 februari 2014 22:51

Världen är full av dumpningar: flickvänner, pojkvänner, arbetsgivare, etc...

Och kanske även i vissa fall – valberedningar...

Minns att du skrev för ett tag sedan hur många som kom fram på den lokala puben och ville skaka hand och dunka dig i ryggen. Du har uppenbarligen en mycket stark lokal- och bloggpatriotisk Sverigevänlig förankring... Tänk på det!

Det som inte sänker dig stärker dig. Varför vara tyst mus i Riksdagen när du kan vara Kung i Kalmar i stället? Om jag bodde i Kalmar skulle jag kryssa dig direkt.

Hoppas att både du och SD blir vinnare trots allt.

 
Ingen bild

Errbe

28 februari 2014 22:56

Ett nytt parti råkar alltid dra till sig några knäppskallar, som satsar på att snabbt komma upp i en liten växande organisation. Därför är det i sin ordning att ledningen ibland "rensar ut" olämpliga företrädare. Dock känner jag igen ett par som varit ostyriga hela livet och lyckats bli utkastade från nästan alla partier som finns. De bör inte vara kvar i Riksdagen.

Men Thoralf är nog den mest förtroendeingivande riksdagsledamot jag känner till. Det är inte så många andra som har jämförbar erfarenhet från verkliga livet utanför politiken. Med sunt förnuft, initiativförmåga och energi ser jag Thoralf som den bäste representant jag kan tänka mig.

Om partiet inte inser den potentialen, ser jag ingen anledning att gå och rösta alls.

 
Ingen bild

Assar

28 februari 2014 23:03

Till er som inte ska rösta på SD för att Thoralf inte är med på listan. Bra, ni kanske inte har de rätta åsikterna ändå när det kommer till kritan. Till Thoralf. Du är bra, mycket bra. Gillar dig men alla får inte plats. Det kommer alltid att finnas någon som inte får plats.

 
Ingen bild

Dumle

28 februari 2014 23:04

@Anna
Med dina modesta anspråk på att tala om sanningen för oss andra, vore det synnerligen intressant om du också berättade om orsakerna till att du anser dig veta bättre. Varför passar inte en av SD-s mest engagerade politiker i Riksdagen? Berätta gärna sanningen.....

 
Ingen bild

Peter

28 februari 2014 23:05

@ThorAlf frågan är vad du NU, gör mest nytta? Inne i SD och trolitgivs munkavle samt med ett knivhugg i ryggen? Och kan de partitoppen ta dig till nåder? Det sägs att man ska passa sig för hundar man en gång har slagit.
Alla ska vi ju försörja oss. Vad hittar du nu ni försörjning. Om du kan ginna den, kanske du kan höra mest nytta UTANFÖR SD - du har en vinnande stil, hängivna anhängare som vi alla kan se. Och du kan bli SDs nya vakthund, deras nya EXPO.

Till alla oss andra säger jag; på dem bara! Åkesson, Söder, Ekeroth, Bieler, plus alla andra, låt dem höra era åsikter.

 
Ingen bild

urban

28 februari 2014 23:09

Thoralf.
Jag tycker det är omdömeslöst av partiet att inte ta vara på din fulla kompetens och petningen är uselt genomförd..

Jag tycker du skulle blogga på heltid för SD. Där skulle du göra väldigt stor nytta för partiet med din erfarenhet..

 
Ingen bild

Urban

28 februari 2014 23:13

Petningen var ytterst märklig.
Partiet borde ta vara på din erfarenhet och det du åstadkommit med in blogg.
Du borde blogga på heltid för SD.

 
Ingen bild

J-Å Nilsson

28 februari 2014 23:21

Jaha, så då har SD blivit PK. Tja, vad gör inte svenska politiker för att få vara kvar vid "köttgrytan".
Ibland blir man så djäkla trött på mänskligheten.

 
judaspainkiller

judaspainkiller

28 februari 2014 23:31

Har läst bloggen regelbundet men aldrig kommenterat då jag de sista åren inte sympatiserat med Sd. Men vad gäller engagemang och en inblick i riksdagen är du ett föredöme.

http://.

 
Ingen bild

Robert Axelsson

28 februari 2014 23:34

Hej Thoralf & alla övriga!

Har nu läst igenom de ca 200 kommentarer som till största delen uttrycker ilska, förvåning, frustration osv. med anledning av att det saknas ett namn inför valet 2014. Förstår till fullo allas känslor MEN samtidigt så kan jag inte förstå hur folk skriver hit och dit att "nu skall jag minsann inte rösta på SD i valet"...? Detta är ENBART ett förslag från valberedningen, med tanke på vilken stor uppbackning det finns från oss väljare här ikväll kring Thoralfs fortsatta riksdagsengagemang så förstår jag faktiskt inte varför många bara tycks lägga sig platt fall? Som sagt, detta är bara ett förslag och den faktiska riksdagslistan skall spikas först 15-16 mars! Finns således gott om tid att påverka situationen, att du som väljare kontaktar ditt eget distrikt, valberedning, enskilda riksdagsledamöter, Jimmie Åkesson osv. och meddelar hur du ser på saken...eller hur!? Finns viljan så kan man också göra förändringar, allt är INTE hugget i sten ännu så kom igen, sluta prata strunt om att bojkotta det ända vettiga partiet i vår Riksdag. Kämpa på istället för det ni tror på, dvs. Thoralf, och tillsammans skall ni se att när partiets valkonferens är slut den 16:e mars så är Kalmars starke man åter tillbaka på riksdagslistan!

God Afton till er alla!

 
Ingen bild

Brask Lapp

28 februari 2014 23:39

Trist att se at tbåde du Thoralf och Bojerud inte finns med nästa mandatperiod. Din blogg är mycket läsvärd. Hoppas at du gör ett jättejobb i Kalmar, så för vi hoppas att du är tillbaka om 4 år i riksdagen ;-)... som du ser blnd kommentarenrna har du stort stöd här ute i den riktiga världen, och jag lade märka till att SD på Fb backade med över 200 gilla i förmiddags. Kan det vara en Thoralf-effekt ;-)? Hur som helst, ge inte upp utan kämpa vidare. Gustav Vasa byggde inte Sverige på en dag. Du har det i blodet ;-)

 
Ingen bild

Lars

28 februari 2014 23:45

Jag tycker den sk. valberedningen ska vara medvetna om vem om har kört omkring halva Kalmar län och delat ut informationsblad, och dylika aktiviteter för partiet. Är detta tacken, uppskattningen etc.?

Gör om, gör rätt.. för fan

 
Ingen bild

Lundabo58

28 februari 2014 23:49

Thoralf. Oavsett hur du kommer att förhålla dig till partiet, så håller de flesta av oss gräsrötter på dig. något(Söder o de andra i partiledningsmaffian bör ha klart för sig).

 
Ingen bild

Undrande

28 februari 2014 23:56

Gör allt ni kan nu, mailbomba valberedningen, detta är ju inte klokt.Tack vare denna bloggen jag håller på SD. Kämpa Thoralf, vilket stöd du har, underbart!

 
Ingen bild

Lassese

28 februari 2014 23:57

Robert Axelsson: Även om SD skulle ändra och ta med Thoralf i den slutliga listan så vore det en omvändelse under galgen... och hur trovärdigt är det? Dessutom har ju SD sin gummiparagraf "nollltoleransen" att ta till mot TA i ett senare skede.
Nej jag sade upp mitt livstidsmedlemsskap idag. SD har petat en för mycket nu.

 
Ingen bild

OT

1 mars 2014 00:07

@SD partiledning.

Den dag SD anpassar sig så att de accepteras av sjuklövern är den dag SD inte behövs längre.

Att peta Thoralf från riksdagslistan gör att man börjar undra, är det verkligen så lågt i tak, behöver det verkligen vara så likriktat, finns verkligen inte viljan att vara en samlande kraft för Sverige i tiden?

För att citera Stellan Bojerud - "Jag anser att Thoralf lagt ner ett föredömligt arbete som riksdagsledamot. Hans frispråkliga uttalanden skulle accepteras i en demokrati med åsikts- och yttrandefrihet." Är det inte just detta SD kämpar för, demokrati, åsikts och yttrandefrihet?

Gör om gör rätt.

"Metallica - Nothing else matters": http://www.youtube.com/watch?v=wUK2QmdUXas

 
Ingen bild

Lars-Ola

1 mars 2014 00:23

Politik ska vara konkurrens. Vi behöver alternativ till SD. Detta är en petning och inget annat. Du har varit med denna period men anses inte nu platsa bland de 60 första. Slutsats?

Ge oss väljare vad vi vill ha. Dig och din politik i ett helt eget parti. Det finns inom SD massor av kraft, inom Alliansen, inom vänstern som är trötta på PK, toppstyrning och mediamakten. Denna grupp är stor.

Skapa ett parti för frihet, frihandel, beprövad erfarenhet och vetenskap byggd på nationell gemenskap och svensk kultur men där ni ALDRIG viker undan för gammelmedia eller 7-klövern.

Mina favoriter är: Thoralf, Kasselstrand, Tobbe Svensk, Tanja B, Jan Milld, Lars Bern, Rolf Hillegren, Björn Schaerström, Stefan Torssell,

Grunda all politik på BEVIS och vetenskap samt sunt förnuft.

Hur många röster skulle ni få tror du? Hur många skulle inte ansluta sig från Alliansen och Sossarna? Ni skulle vara större än SD redan detta val! Låt SD göra sina listor bäst de vill.

Vill SD inte ha dig och Kasselstrand vill jag inte ha dem. Så enkelt är det. God Natt!

 
Ingen bild

Robert Axelsson

1 mars 2014 00:24

@Lassese

Respekterar ditt agerande men delar inte din slutsats...bara för att en valberedning gjort ett förslag på riksdagslista så skall jag som medlem/sympatisör verka för att ändra på det jag anser vara felaktigt? Tycker det är fullt trovärdigt att beslutet ändras i samband med valkonferensen 15-16 mars efter att väljare/medlemmar/distrikt har framfört sina synpunkter...enligt mitt sätt att se det så handlar det om en demokratisk process!

 
Ingen bild

Göran

1 mars 2014 00:26

Hallå Thoralf!

Kryssade dig till riksdagen här ifrån västkusten.
Nu är jag dock makalöst trött på "de fyras gäng" och deras trixande.
Har röstat på SD sedan tidernas begynnelse. Nu får det dock vara nog. Svenskarnas parti erhåller framledes min röst. Sorry.

 
Ingen bild

Lundabo58

1 mars 2014 00:32

@ Robert Axelsson
De flesta av oss kommer trots allt att rösta SD, i brist på annat (än sålänge). Men vi kommer inte finna oss i att figurera som idioter i Björns Söders mfls maktpolitik.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 mars 2014 00:34

Jag tycker många här har en märklig attityd?
-Om jag inte får som jag vill så vill jag inte vara med.

Jag vet att vi alla gillar Thoralf. Men Thoralf uttrycker inga sådana önskemål. Snarare tvärtom. Sen är ju frågan vad Thoralf vill göra? Han blir en tillgång oavsett var han är.

Sen kan vi väl vänta och se. Ska dom inte få chansen att rätta till ett fel? Alla kan vi göra misstag, det är hur man tar itu med dem som räknas.

 
Ingen bild

Öronöga

1 mars 2014 00:45

@Thoralf. Besvikelsen är stor, annat vore konstigt. Dock, om vi listar positiva synpunkter? Slipper pendla till Sthlm. Mindre splittrade arbetsuppgifter. Samlad insats i kommunpolitiken. Mindre stress. Sabbats4år (tiden går fort och om 4 år är det val igen). Fler positiva punkter finns säkert.
Sverige behöver duktiga människor i kommunpolitiken. För min del betalar jag störst del av löneskatten till kommunen. Det är trist om stjärnorna drar till Riksdagen och b-laget ska få förtroendet att förvalta min kommunalskatt. Nä, de bästa vill jag ha i min närhet. De andra kan dra till Fjollträsk :-)

 
Ingen bild

Okänd

1 mars 2014 00:57

Synd att det blir så...SD börjar tappa stinget.

 
Ingen bild

Lars-Ola

1 mars 2014 01:05

Tillägg till mitt förra inlägg bara. Visste vore det häftigt med ett parti i riksdagen där man hade vissa grundvärderingar men där sedan varje riksdagsledamot fick rösta efter eget huvud och också förklara för väljarna. Någon är oense i klimatpolitiken. Gör inget. Rösta efter den egna uppfattningen. Svara sedan för det mot väljarna. Ett parti med vissa grunder som nationalism, frihandel, frihet, vetenskap, sunt förnuft, svensk kultur, osv men med mycket stor frihet och eget ansvar utan toppstyrning. Kanske en utopi men varför?

 
Erik Larsson

Erik Larsson

1 mars 2014 01:07

Alla kan inte få plats på riksdagslistan som bekant.
Det pågår en maktkamp inom SD så fler kommer få lämna helt klart.

http://sverigekanalen.tk

 
Ingen bild

Ateisten

1 mars 2014 01:12

SD gräver sin egen grav när man agerar på detta sätt.
Att Thoralf och Kasselstrand inte är med på listan är ju inget annat än ett skämt.

Sakfråga angående valet: kan man personrösta på dig och/eller Kasselstrand även om ni inte är med på riksdagslistan?

 
Ingen bild

Hakan

1 mars 2014 01:13

Hej! Det faktum att du blir "petad" är droppen. Som inte alla uteslutningar vore nog. Du har förmodligen med din blogg skapat mer uppmärksamhet än alla andra i ett 10% parti. Efter sa manga ar har SD inte lyckats skapa en enda alternativ mediaplattform värd att läsa mer än din blogg. Skandal. Du far gora som var familj. Ga till SVP. SD är numera ett systemparti. Sjuklövern har blivit attaklövern. Tack för din instats.

 
Ingen bild

OT

1 mars 2014 01:23

@SD partiledning.

Bara för att jag talar i gåtor...

Sveriges medborgare säger följande - "Help!": http://www.youtube.com/watch?v=1WEPFubnDOo

Önskar bara fler lokala politiker (FP & muppar undanbedes) med vett ansluter, utan er klarar vi ej oss, av den enkla anledningen förlåter vi er - "Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen": http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

 
Ingen bild

OT

1 mars 2014 01:25

En hyllning till Thoralf - AC/DC - TNT: http://www.youtube.com/watch?v=6_Y3zbRxZ6Q

"See me ride out the media waves
On your colour TV screen,
Out for all information that I can get
You know what I mean,
Women to the left of me,
And women to the right,
Ain't got no gun
Ain't got no knife
Don't you start no fight

Cause my words is T.N.T
I'm dynamite T.N.T and
I'll win the fight T.N.T
I'm a power load T.N.T watch me explain what the media wont say"

 
Ingen bild

Rob

1 mars 2014 01:47

Ett djupt beklagligt ställningstagande av SD.
Är det någon med sunda åsikter så är det du Thoralf.
Sitter i Götet å följer din blogg vet inte ens vem som representerar Sd i Göteborg, men dig känner jag till (märkligt eller hur).

 
Ingen bild

Löksill

1 mars 2014 02:11

För det första: Min väg har gått från skeptiscism till sympati, mycket tack vare din blogg, Thoralf! Tack!

Upprördhet råder uppenbarligen men detta snack om att rösta blankt eller uppmana till att starta ett nytt parti ter sig kontraproduktivt. Splittring och passivitet gör ingen nytta!

Eller, som en gammal nationskald skrev: "Skam få alla nya, fula namn som söndra våra hem!"

 
Ingen bild

joffe

1 mars 2014 02:39

G´day från Down Under Thoralf!

Boende utomlands har jag sedan du startade din blogg följt dig och tycker dina argument är klart lysande och förnuftiga och jag delar helt din uppfattning som också varande bördig fr Småland.

Att du inte finns med på SDs Riksdagslista är för mig en stor chock. Jag har meddelat att min röst och flera med mig uteblir om ingen ändring sker. Detta har jag meddelat Jimmie och SD.info.

Jag delar Bojeruds kommentar här ovan och saknas Stefan Thorsell på listan blir jag ännu mer bestört.

Hooroo!

 
Ingen bild

Blåsippan

1 mars 2014 02:45

I mitt hjärtas parti SD återfinns Thoralf, Kasselstrand och Borg. Sunt förnuft, ryggrad, skinn på näsan/svar på tal direkt, anti-PK och yttrandefrihet. Tydligen är inte det egenskaper som passar in i "nya PK-SD". Så får det va. Nya SD är inget parti för mig längre.

 
Ingen bild

Gran

1 mars 2014 02:55

Trött på hela skiten?
Rösta inte på SD.
Heller.

 
Ingen bild

Blåsippan

1 mars 2014 03:19

Jag har stöttat Thoralfs infoblad ekonomiskt. Gör så du med för ett bättre Sverige för dina barn.

 
Ingen bild

World Traveller

1 mars 2014 05:25

Thoralf och samtliga här: Titta på Nigel Farages tal i Skynews just nu. Handlar exakt om samma sak som SD's sparkning av Thoralf. Nigel säger; 'I rather be a leader of a party with members who might say a wrong word and don't conform to the present PC agenda than lead a party afraid of saying what people think' (kanske inte ordagrant, men något i den stilen). Något att tänka på (och ta efter) för SD's ledning.

 
Ingen bild

Realist med fötterna på jorden

1 mars 2014 07:11

SD kommer att tappa många väljare nu....
Man måste byta ut Åkesson mot någon som inte är så stel...Jomshof vore en mycket bra person som är naturlig och folklig...
Åkesson ger mig konstiga vibbar...
Lev väl

 
Ingen bild

Stefan A

1 mars 2014 07:36

Lägger man ned stort arbete för partiet, inte minst på den enda väg som står öppen för SD nätet, skall man premieras inte "bestraffas", det här måste ändras på, Thoralfs popularitet kan väl inte vara okänd för valberedningen, ett helt onödigt konfliktskapande.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 mars 2014 07:43

Lite tankar "dagen efter" och stärkande sömn:
Att först vara på begravning och sedan se att Thoralf blivit petad gjorde gårdagen dyster.
Men listan är tydligen preliminär. Positivt.
SD har tydligen gott om kompetent folk till riksdagslistan. Positivt.
Även om Thoralf (av någon märklig anledning) inte hamnar på listan finns ändå gott om rakryggade SD-poitiker. Positivt.
Stödet på nätet för Thoralf är enormt. Positivt.

Saknar inte bara Thoralf. Therese Borg och Stefan Thorssell är två duktiga krafter jag saknar. Negativt.
Tyvärr utrycker vissa stöd för Svp istället för SD. Negativt.
Splittring inom SD är precis vad alla motståndare önskar. Ge dem inte den glädjen.
De som verkligen behöver oroa sig nu är kommunpolitikerna i Kalmar. Om Thoralf inte hamnar på den slutgiltiga valsedeln och istället satsar på Kalmars kommunpolitik, är nog en Sverigedemokratisk valseger inte omöjlig...
 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

1 mars 2014 07:51

Valberedningen fungerar inte i SD som den skall och bör SNARAST AVGÅ OM DEN INTE KOMMER PÅ BÄTTRE TANKAR OCH FÖRSLÅR TORALF PÅ RIKSDAGSLISTAN.
Är övertygad om att TORALF blir föreslagen!

http://Lennart J

 
Ingen bild

Stefan K

1 mars 2014 07:59

Kan överhuvudtaget inte förstår de som nu skriver att de tänker byta parti. Bygger er solidaritet med SD på en enda person och hur många av er kände till Thoralf innan 2010?

Självklart är Thoralf ett rimligare namn på riksdagslistan, som i nuvarande form är ett förslag, än flertalet av de andra. Detta har också meddelats partiet.

 
Ingen bild

Ludvig

1 mars 2014 08:26

Det var väldigt tråkigt, peta den som vore mest lämpad t.o.m till partiledare. Nu får man tänka om när det gäller riksdagsvalet kanske.

 
Ingen bild

Stig Carlsson

1 mars 2014 09:01

Som vanlig gräsrot oroar det mig att du blir petad.För mig är du självklar,mer än många andra.

 
Ingen bild

Jackob

1 mars 2014 09:25

Tråkigt att en så hårt arbetande man som Toralf blir petad! Jagförstår att många blir upprörda som följer hans blogg och uppskattar alt det arbete han lägger ner men detta är villkoren i det politiska livet och med mycket stöd från dem som uppskattar Toralf så finns goda chanser att han nomineras till nästa val. Att sluta rösta verkar väldigt kontraproduktivt och att starta ett nytt parti med alt vad det innebär skulle vara rena döddansarn, se bara på alla partier på yttersta vänsterkanten som förökat sig genom delning pga. konflikter och hur framgångsrika är de.
Det enda rätta är att lyfta Toralf så mycket som möjligt lokalt och ge honom alt stöd där för att se vad som händer vid nästa val.

Heder åt Toralf som accepterar de politiska spelreglerna även när det käns motigt och inte faller för frestelsen att baktala alt och alla så högt som möjligt. De personer som gått ut i media och sprider lögner och halvsanningar om partiet bara för att de inte fått den uppmärksamhet de vill, har förmodligen gått med för att de trott att de med lätthet skall kunna göra politisk karriär och dem är det bara bra att bli av med.

Att vara politisk engagerad innebär att arbeta för förändring både i samhället och i de egna leden om man tycker det behövs, inte släppa all vett och sans vid motgångar eller personkonflikter då är ju även Toralfs arbete förgäves.

Jag tycker förövrigt att partitopparna gör ett utomordentligt arbete, man kan faktiskt uppskatta fler personer samtidigt.


 
Ingen bild

Waterbug

1 mars 2014 10:00

@Stefan K
Rätt, ingen vettig människa byter parti på grundbasis av att en person inte blir nominerad av en valberedning, men låt mig utveckla hur jag tolkar skeendet.

När man hävdar att man inte nominerar Thoralf på grund av att hans sätt att kommunicera inte faller i god jord hos VB (valberedning) och säkert även bland vissa i PS (partistyrelsen) så böjer man sig helt och hållet för den rådande dåraktiga indoktrinerade normen hos vänsterfolk och pk-media, i jakten på normalisering och acceptans av partiet så får man inte uttrycka sig på ett sätt som vore HELT normalt i varenda demokrati på planeten men inte i Sverige, så sjukt är läget här just nu och det letar sig in mer och mer i SD, det finns tendenser att man håller på att bli mer och mer "PK" i jakten på att växa snabbare.

Detta är i sig helt absurt eftersom journalister och 7-klövern ändå aldrig kommer att acceptera SD under överskådlig framtid. Dessutom är jag övertygad att den normale framtida potentiella SD-väljaren inte skräms bort av retorik såsom i denna bloggen, snarare tvärt om.

Det tyder också på en helt enastående dålig verklighetsuppfattning hos VB när man inte ser vilken röstmagnet Thoralf och hans blogg har varit och att man underskattar hur stort stöd han har runt om i landet. Det här en rakryggad blogg helt befriad från floskler och en politiker som har en enastående kontakt med sina väljare, och man hävdar att detta är FEL sätt att kommunicera när det i själva verket är ett helt klockrent och unikt sätt att kommunicera.

Det finns mer att utveckla runt detta, men vad som även fick mig att gå i taket är att VB inte hade några problem att nominera sig själva till riksdagsplatser (platserna 9,11 och 31)

Sammantaget allt så skall det dock till ännu mer för att få mig att byta parti men det har också att göra med att det totalt saknas alternativ.

 
Ingen bild

Arvid

1 mars 2014 10:04

Vi upprepar vad vi tidigare ett flertal ggr har hävdat:
Thoralf Alfsson förtjänar ett bättre parti än SD.
Visserligen är valsedeln inte slutgiltig - men, ingen Thoralf
resulterar i ingen röst på SD.

"Tohralf Alfsson = ej studiekamrat eller familjemedlem i en viss familj." Rätt/Fel

Sissi 16:38 har ett bra förslag som citeras:
"Nej, välj inte soffan om ni vill protesters. Ta en valsedel som bara har partinamnet - och skriv Thoralf Alfsson på den. Det kanske inte räcker för att få in Thoralf, men om tillräckligt många gör det så kommer det att uppmärksammas. (Och om det nu inte finns valsedlar som bara har partinamn så ta en blank och skriv 1) Sverigedemokraterna 2) Thoralf Alfsson)."

Refill 16:40 skrev:
"Personligen tror jag det kommer startas ett helt nytt Sverigevänligt parti. Frågan är bara vem som tar tag i det. Min röst kan de räkna med iaf. Jag gillar inte det jag nu bevittnar."

JA - VARFÖR INTRE?
Thoralf Alfsson
Jan Milld
Kasselstrand
Therese Borg
Stefan Torrsell
osv.

 
Ingen bild

kalle.p

1 mars 2014 10:43

Här tappade SD en röst..

 
Ingen bild

Tony

1 mars 2014 10:55

Man ska naturligtvis inte gå händelserna i förväg,
men partiledningen ska nog tänka till en gång till
innan den slutliga listan presenteras, men dom bör
få klart för sig vad som kan hända om inte Thoralf
finns med på denna lista, dit även Gustav Kasselstrand
och Therese Borg bör återfinnas,min skrivare är sönder,
men någon borde ladda ner alla insändare om detta ämne
och skicka till partikansliet för kännedom!

 
Ingen bild

joffe

1 mars 2014 12:01

Alfson Thorsell på valsedeln annars soffliggande! Ett gäng Down Under!

 
Ingen bild

Tomas

1 mars 2014 12:14

Jag kan verkligen inte förstå detta alltså! Jag är ofta inne
och läser på din blogg... Vilket enormt arbete och mycket tid
du lägger ner, väldigt intressanta artiklar diagram m.m
Denna nyhet förstörde verkligen min helg, har i flera år varit
jätte "taggad" inför valet 2014... Men nu tappar jag allt, verkligen
jättetråkigt att en så oerhört duktig politiker som du Alf inte
finns med på listan är under all Kritik! Samt även kasselstrand
och Borg naturligtvis! Vi är många som stöttar dig Alf du gör
verkligen ett helt otroligt fantastiskt arbete! Med vänlig hälsning, Tomas

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 mars 2014 12:36

Hur jag än letat på nätet kan jag inte hitta fler namn på ledamöter i den kritiserade valberedningen. Michael Rosenberg är ju inte ensam om den föreslagna RD-listan.

En valberedning är inte en ensam ö utan påverkbar både inom och från personer utanför partiet. "Att inte kommunicera" på det sätt som partistyrelsen (?) anser korrekt ... Vilka kommunicerar korrekt och är detta det bästa sättet för SD i dagens läge? Man kan undra. Korrekt ..?

Jantelagen? Den som vi svenskar är så världskända för ...

Att föreslå en sådan RD-lista är att slå in en spik. Det är inte den första och säkert inte heller den sista spiken, och vad händer då till sist? SD-toppen borde tänka lite längre.

Vad har SD-medlemmar/sympatisörer för alternativ just nu? Inget.

Det är SD som gäller - inget annat. Nej, alla måste svälja ilska och förtret och rösta SD i både EU-val och RD-val. (Att dessförinnan göra allt för att förändra listan ska de som kan naturligtvis göra.)

Dessa sympatier för bl a Thoralf är också ett test på en RD-ledamots popularitet. Vilka andra har utsatts för samma test? Ingen!

Thoralf är sin anfader trogen och den verklige folkledaren - rättrådig och mångkunnig ... och alla utmärkta epitet som redan skrivits i tråden. Detta kan sticka i andras ögon och ... Men jag vet att jag skulle plocka upp min grep ur källaren och följa honom om han beslutar att leda folket i protest.

Som jag ser det är SD ute på farliga vägar, som i bästa fall kan sluta i Östersjön. Om detta med nolltolerans betyder att alla inom SD ska hålla käft och låta toppen tala blir detta gräsrotsunderbyggda parti precis som de övriga - flytande ovanverk utan folkförankring. Vill vi det? Vill NI det?

Att sluta lyssna på det gräs som växer och bara bli en Husbondens röst - det har vi redan sett i andra partier.

Sverige har blivit ett konstigt, onaturligt land - pga de styrande men också pga dess folk. Vi kan skylla ifrån oss på så mycket och många, men till slut är det vi, "småfolket", som står där med det smälta smöret. Vi som glömt hur vi tar ansvar för både oss själva och för landet.

Vi SD-sympatisörer måste nu visa att vi inte är några vindflöjlar utan står fast vid våra beslut. Thoralf själv uppmanar ju oss att göra det.

De som har möjlighet visar sitt missnöje med listan - påverkar. (Jag måste tillstå att det också finns namn där som förvånar ...)

Vi som inte har den möjligheten röstar givetvis som vi tänkte för en vecka sedan - inget annat. Både i EU-val och RD-val. Vi låter inget eller ingen få oss att vika från vårt beslut.

Sedan får det gå som det gör i valen. Och efter valen ... (Det kanske blir 'Östersjön nästa' i vilket fall som helst. Men vi har gjort vad vi kunnat.)

 
Ingen bild

Tomas

1 mars 2014 13:02

Skickade detta mail till sd för att visa mitt missnöje med deras föreslagna kandidater samt naturligtvis hoppas att de inser deras misstag, att inte Thoralfs finns med på listan.

Hur tänker ni egentligen när varken alfsson,
Borg eller Kasselstrand finns med som förslag till riksdagslistan? Thoralf är ju en
oerhört duktig och omtyckt person, en riktig eldsjäl som gör ett oerhört bra jobb för partiet samt är med och bidrar till att sd får fler väljare vilket man bör tycka ska vara en stark bidragande och grundläggande orsak till att han ska finnas med på listan! Jag är onekligen inte ensam om att tycka såhär om man läser kommentarerna på thoralfs eminenta blogg.
Ni har skapat en kritikerstorm utan dess like vilket naturligtvis inte gynnar partiet samt förlorade röster i slutänden. Jag kan bara beklaga och påpeka "gör om gör rätt".

Med vänlig hälsning, Tomas.

 
Ingen bild

PFEP

1 mars 2014 14:41

Hej Thoralf, jag är inte ditt största fan, men jag anser att om inte SD rymmer personer där som du är lite "kärringen mot strömmen", då har man inget att göra i politiken-
Dagens 0-tolerans politik har skapat tystnad inom SD, knappast någon vågar prata från hjärtat av rädsla för att hamna inför en sluten domstol och då är det jo ett mega problem.
Det lär för min del bli en blankröst i kommande valet, för första gången sedan 1968 då jag för första gången fick ta del i det demokratiska livet som vuxen.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

1 mars 2014 15:27

Helt otroligt! Vad är det som pågår?
Är det så att ledningen i SD är rädda för en allt för skarp politiker som Thoralf?
Till SD´s ledning: se till att Alfsson blir valbar (även Kasselstrand).

 
Ingen bild

Johan

1 mars 2014 17:11

Där rök min röst från SD! Vad fan håller partitoppen på med?

Ska man göra allt för att bli en del av PK-media och etablissemanget? Verkar så!

 
Lassekolja

Lassekolja

1 mars 2014 18:07

"Vi har kunnat konstatera att vi har olika sätt att kommunicera partiets politik, säger Michael Rosenberg (ordförande i valberedningen) i TV".
Så långt är bara att hålla med Rosenberg. Men varför då välja bort en av de mest effektiva "kommunikatörerna" av SD´s politik? Olycksfall i arbetet?
Valberedningen med Rosenberg i spetsen, är svaret skyldig!
För Guds skull, det är valår!
SKÄRPNING!!!
Om inte jag misstar mig äger snart SD´s valkonferens rum. Jag skulle bli väldigt förvånad och besviken om inte "misstaget" att peta(?) Thoralf repareras under denna annalkande valkonferens. Ja, t.o.m en ursäkt från valberedningen till Thoralf och partiet bör ske!
Under förutsättning att valberedningen arbetar för partiets bästa, vilket vi förutsätter, bör även en så fantastiskt duktig och representativ person som Gustav Kasselstrand få upprättelse i form Jag har lovat henne för flera år sedan att "den dagen jag återfinner henne på en Riksdagsvalsedel får hon mitt kryss" och det står jag fortfarande fast vid!
Under alla förhållanden: SD 2014 !!!


http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

1 mars 2014 23:56

Jag konstaterar nu i efterhand att något blev fel i föreg. kommentar. Skall vara ungefär så här;.....Kasselstrand få upprättelse i form av en Riksdagsplats!
Betr. Therese Borg vet jag inte ens om hon kandiderar. Om hon gör det har jag för flera år sedan lovat henne......o.s.v.

http://www.status.st

 
Ingen bild

hummelstadskarin

6 mars 2014 08:39

Wolodarski, Sarnecki, Jakubowski, Bieler. Ser ni mönstret?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se