thoralf

Direktlänk till inlägg 25 februari 2014

NYTT KOMMUNALRÅD I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 25 februari 2014 18:30

    


Sedan i söndags har det pågått ett minst sagt beklämmande drev mot Jimmie Åkesson efter programmet ”Nyfiken på partiledaren” i SVT och om Jimmie Åkessons beskrivning är riktig. En minst sagt obegriplig inställning från media men samtidigt ett så lysande exempel på hur vänstervriden och partiskt inte minst public service agerar. Snart 20 år gamla uppgifter och gamla vänsteranhängare får ge sin bild av dåtidens Sölvesborg för att ifrågasätta Jimmie Åkessons upplevelser på 90-talet. Att det handlar om 20 år tillbaka i tiden spelar uppenbarligen ingen roll för media.


Därför tänkte jag lyfte fram uppgifter som är mindre än 10 år gamla angående Dzenita Abaza som igår presenterades som blivande nytt kommunalråd för socialdemokraterna i Kalmar. Om det är hennes utländska bakgrund som ligger bakom valet hos socialdemokraterna låter jag vara osagt men man undrar ju. Läs artikel i Barometern.


Enligt en äldre artikel i Barometern jagades hon av Kronofogden för ett antal år sedan. I artikeln sägs det att hon hade skulder till kronofogden och inte mindre än 30 betalningsanmärkningar.


Uppgifterna kommer ursprungligen från en granskning utförd av Aftonbladet.


”Professor Henry Bäck tycker att det sänker trovärdigheten för politikerna.
– De fattar beslut om skatten. Därmed säger de att vi ska förvänta oss av varandra att vi betalar skatterna. När de inte gör det själva sänker det legitimiteten, säger Henry Bäck till Aftonbladet.”

 

”De 25 kommunpolitikerna med betalningsanmärkningar i länet har i genomsnitt skulder på 51 000 kronor var. Medeltalet är 13 anmärkningar var.

Men då drar framför allt följande politiker upp snittet ordentligt: Göran Waller (s), Mörbylånga, 71 anmärkningar, Åsa Cras (s), Emmaboda, 70 anmärkningar, Stefan Lagesson (kd), Nybro, 39 anmärkningar och Dzenita Abaza (s), Kalmar, 30 anmärkningar.


Professor Henry Bäck är skeptisk till politiker som sköter sig så illa. Han anser att partier med förtroendevalda som har skatteskulder hos kronofogden borde fundera på om partierna inte skulle uppmana dem att avgå.
– Deras partier borde överväga det.”


Hade det nu varit en Sverigedemokrat så hade givetvis dessa uppgifter lyfts fram i ljuset ännu en gång men nu handlar det ju om en socialdemokrat som dessutom är invandrare och då vet vi ju hur media sköter det hela. Största möjliga tystnad.


Missa inte att lyssna till Mattias Karlsson köra över Henrik Arnstad i Radio Sjuhärad.
I mitt infoblad som jag informerade om i gårdagens blogginlägg kommer här ett utkast till en ny sida. I infobladet tar jag upp blogginlägg som fått stor uppmärksamhet i media eller inneburit förändringar av myndighetsbeslut. Det övergripande syftet med infobladet är att locka nya läsare till bloggen. På denna sida får socialdemokraterna lite "uppmärksamhet".


  
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

25 februari 2014 19:17

Ja absolut, Thoralf. Din blogg gör stor skillnad i Kalmar. Men den gör också avtryck i hela Sverige!
Kämpa på!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 februari 2014 19:18

Har man mycket med kronofogden att göra såm skall man givetvis inte få politiska det kan väljarna kräva , valberedningar i dessa partier?

Så lite OT "Helan och Halvan i samarbete" Helan (moderaterna) Halvan (SVT68)

Dom dåliga skolresultaten beror på dataspelandet lanserar moderaterna
Dataspel har funnits i 20 år kom med något bättre elefanten dansar på

SVT68 jagar tag i en mamma som har problem med en dataspelande mamma som används i hjärntvättande syfte utan att förstå helheten

Det är inte lätt att vara medborgare i detta dasslandet med alla lögnare som sitter på infokanalerna

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 februari 2014 19:19

"dataspelande son "

 
Ingen bild

Gute

25 februari 2014 19:23

Michael Hess (SD) åtalas för hets mot folkgrupp efter att ha skrivit ”Våldtäkt är djupt inrotat i islamisk kultur” på Facebook.

Islam är ingen folkgrupp, men man är väl ute efter att försöka få till en fällande dom som praxis så att ingen i framtiden får yttra sig negativt om islam, den medeltida förtryckarideologin som etablissemanget numer kryper för.

Nästa steg blir nog att ingen får nämna kommunisternas blodiga historia!

 
Ingen bild

Ebbe

25 februari 2014 19:30

Thoralf. Du har en mycket bra blogg men du ska inte för en sekund tro att socialnämnden backade pga av den. Det pågick väldiga diskussioner där flertalet nämndledamöter ifrågasatte beslutet. Detta ledde till att det hela fick en lösning. Det var flertalet med specialkunskap inom området som togs in till hjälp från båda sidor, innan du nämnde detta på din blogg. Så tar du med det i din broschyr så kommer det dra ner allt annat som du verkligen har gjort. Eftersom SD inte har någon representant i Socialnämnden så får ni inte reda på sånt här och då kan ni gå och fantisera ihop hur mycket som helst.
Däremot bidrog din blogg till att folk och media reagerade starkt mot bidragsfusket som aldrig reddes ut helt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 februari 2014 19:36

Det hinner gå ca 20 minuter innan SVT68 slår nytt snyftrekord med den sjuka mamman från Rumänien, på det personliga planet är det en tragedi för henne och hennes barn, inget snack om den saken

För SVT68 handlar det om att så in skuld och skam hos Svenne så att alla skall få komma till Sverige
Fan man blir illamående av att dessa får hålla på i TV-huset

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 februari 2014 19:48

I dagens Barometer omnämns två 17-åringar som bråkat med varandra som män ?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 februari 2014 19:53

Då var det dags igen i SVT68 nu visas privata arbetsförmedlingar som ordnar jobb åt pensionsräddare utan utbilding reportage från Rosengård
Halleluja

Fotnot 50% av alla pensionsräddare får aldrig ett jobb i Sverige

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

25 februari 2014 20:42

Ja, Mattias körde verkligen över fejkhistorikern Henrik Arnstad i den debatten. Ovanligt också med en programledare som inte hela tiden avbröt!

Tycker även att sidan två i ditt blad ser bra ut och ser fram mot sidorna tre och fyra.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Tommy

25 februari 2014 20:56

@Thoralf
Överkörning är väl att ta i. Mattias Karlsson gör dock tyvärr återigen ett bra intryck. Framförallt behåller han lugnet till skillnad mot när Jimmie argumenterade mot Fries.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 februari 2014 22:15

Ebbe

Så du menar att inte Socialnämnden påverkades av media och den uppmärksamhet ärendet fick efter mitt blogginlägg.

Varför kallade inte Socialnämnden in personer med specialkunskap innan man tog första beslutet att dra in serveringstillståndet för Bistro Bar?

Jag har faktiskt goda informationskällor även om vi som parti är utestängda från alla nämnder inom Kalmar kommun. Jag utgår från den information jag har och dessutom tackade Tomas Kazantzidis mig via tidningen Östran i en artikel och personligen så någon inverkan hade säkert min blogg ;-) Även om du inte vill erkänna det.

Jag förstår att socialdemokraterna inte kommer gilla att mitt informationsblad kommer att delas ut till väldigt många hushåll.

Socialnämnden kunde ju ha tagit ett helt annat beslut från början men man skyddade Kalmarkrogar och Palace.
Palace hade ju bland annat serverat alkohol till minderåriga enligt en dom vid Kalmar tingsrätt. Något som socialnämnden beslutade om sekretess. Mycket märkligt. Det var enligt min mening enbart för att skydda sina egna beslut som gynnade vissa krogföretag.

 
Ingen bild

Dan

25 februari 2014 23:49

Det första SD bör göra så fort ni erhållit makten i landet är följande:

1. Säkerställa proffessionalitet i samhällsviktiga funktioner, Hit räknar vi massmedia, Domstolar, Polis mm.
2. Se till att viktiga samhällsfunktioner så som vård, skola, apotek, nationellt telenät, nationell väg o järnväg i n t e drivs som företag eftersom dessa i n t e är att betrakts som företag. Dessa ä r en nationell och gemensam t a n k e om en gemensam f u n k t i o n. -De är alltså i n g a f ö r e t a g!

 
Cavatus

Cavatus

26 februari 2014 00:18

Hallå! Flygbladsgeneralen anropar! Idag finns två nya flygblad uppladdade inför EU-valet. De är i visitkortsstorlek och kan "glömmas kvar" på cafébord, i biofoajéer, på bussäten osv. Sprid, sprid sprid!

Här är direktlänken till EU-mappen på flygbladssidan:

https://app.box.com/s/2nn817a7wxrsjpzms57p

Hoppas hela länken kommer med nu!

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Magentan

26 februari 2014 00:41

ALLVARLIGA CANCERDIAGNOSER MISSAS VARJE DAG!
Citat: "Katastrofvården i Sverige: pengar går före patientsäkerhet, läkarslarv är väldigt vanligt, allvarliga cancerdiagnoser missas troligen varje dag på vårdcentraler i Sverige"

Så börjar en artikel idag i en av våra politiskt korrekta nyhetstidningar. Pengar går före patientsäkerhet står det alltså, men det står inte ett ord om varför pengarna inte räcker till patientsäkerheten i Sverige. ALDRIG ett ord någonstans om att vår okontrollerade massinvandring kostar mellan 150-300 MILJARDER varje år. Hur mycket sjukvård skulle man inte kunna få för dessa enorma summor?

 
Svensson

Svensson

26 februari 2014 06:51

Hur ska en sån person kunna vara med och styra ekonomin i kommunen, när personen inte kan styra sin egna ekonomi ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Nils

26 februari 2014 08:54

Om man inte vet VARFÖR en politiker - eller någon annan - har betalningsanmärkningar, så vet man inte, om man kan ha förtroende för vederbörande. Det kan finnas många "bra" anledningar till att någon får ekonomiska problem.

 
Ingen bild

Tonmy

26 februari 2014 09:24

Tommy:
"Mattias karlsson gör dock tyvärr återigen ett bra Intryck"??
Och vad är där för fel med att göra ett bra intryck ?

 
Ingen bild

Tony

26 februari 2014 09:27

Ovanstående skall vara Tony , och inget annat.

 
Ingen bild

bet

26 februari 2014 10:42

Socialnämndens mygel tror jag folk reagerar på. Däremot det andra tror jag uppriktigt sagt ingen bryr sig om ute i stugorna. Välj något mer berörande än det.

Dina "fotsoldater" ;-) tycker nog det är bra, men som sagt jag tror inte Kalle bryr sig.

 
Ingen bild

Tommy

26 februari 2014 23:42

@Tony
Som icke-sympatisör föredrar jag mer mediatid för Kristina Winberg. Jag tror ingen SD-sympatisör idag skulle avstå SD för Kristina Winberg. Jag tror dock att en del potentiella väljare definitivt blev tveksamma efter att ha sett henne i Debatt. Mattias Karlsson kan nog däremot bidra till fler väljare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se