thoralf

Direktlänk till inlägg 23 februari 2014

GYNNAR SD

Av Thoralf Alfsson - 23 februari 2014 23:29

När till och med Alliansens företrädare, inte minst partiledarna, förutom Fredrik Reinfeldt inte ens hänger med i Moderaternas turer kring skatterna. Kan man knappast förvänta sig att väljarna skall hänga med i svängarna.  


Ännu en straffspark har serverats för Sverigedemokraterna. Något som även Alex Schulman till sin förtvivlan förstått.


”Så det senaste utspelet från regeringshåll gick plötsligt ut på att skatterna inte bara ska höjas, de ska höjas utav bara helvete. Och plötsligt står väljarna där återigen rådvilla - med ­både en regering och en ­opposition som vill höja skatterna. Och det värsta är väl att den där röran bara kan gynna SD.”

Alex Schulman


Jag undrar vad Alliansens företrädare ute i de lokala församlingarna tänker. De måste nu lägga om hela sin taktik inför de kommande valrörelserna. De kanske till och med börjat trycka upp valmaterial som nu måste skrotas. Det kan inte vara lätt att tillhöra Alliansen idag.


 

 
 
Lassekolja

Lassekolja

24 februari 2014 00:49

Har aldrig förstått "grejen" med Alex Schuman. För mig framstår han enbart som en egofixerad tönt, som inte har presterat nå´t särkilt för världen. Kan någon förklara vad som är så märkvärdigt med Alex Schulman, har kanske missat något?
I kvällens Agenda saknade jag en fråga till Fredrik Reinfeldt: "Anser Statsministern så här i efterhand att det var bra att SD förhindrade höjningen av brytpunkten, eftersom ni själva bara några månader senare själva vill höja skatter?"
Tycker att SD´s EU-kandidat(Winberg) gjorde bra ifrån sig mot Marit P. Bra att väljarna förstår att Folkpartiet(Marit P.) inte ser några problem med fullt öppna gränser med inflöde av vapen och knark till Sverige samt fritt utflöde av stöldgods från Sverige till bl.a Baltikum! Tolkar det som att 7:an tycker det viktigaste är att kunna resa utan att ha "jobbet" med att visa sitt pass!?!?!
Titta gärna på Svt-morgon kl.07:18, då kommer Jimmie i rutan!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

24 februari 2014 00:57

Alliansen höjer skatten! Varför då? Jo, "Elefanten(i rummet)" blir allt hungrigare!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Sissi

24 februari 2014 01:16

Märkligt det där argumentet med att man inte ska behöva visa pass. När man var ung och fick sitt första pass så såg man ju fram mot att samla stämplar som skulle visa var man hade varit, och så köpte man ett inter-rail kort och gav sig iväg - stor besvikelse när de lata gränskontrollanterna inte iddes stämpla passet...

 
Ingen bild

vmm

24 februari 2014 01:24

Min känsla när moderaternas skattehöjarpolitik blev känd var att dom vill förlora valet. Jag tror dom är trötta. Reinfeldt och Borg är lessa på det här och vill göra något annat. Dom vill inte avgå men dom vill lämna över staffetpinnen. Och jag tycker det känns helt rätt. Jag tror det är bra för ett land att man växlar mellan olika regeringar i lagom takt. Två eller möjligen max tre regeringsperioder. Sedan bör den andra sidan få en chans att göra det dom vill. På så sätt kan alla ligga på topp och komma med nya idéer. Regeringar har svårt att med någon trovärdighet komma efter två, eller ibland tre, mandatperioder och säga "hey, rösta på oss så får du det bättre". Vem försöker dom lura med det? Jag håller på SD och kommer att rösta på dom i valet om det inte sker något väldigt oväntat men rent realistiskt så kommer dom inte att få egen majoritet och bilda regering och då tycker jag det kan vara läge nu för ett regeringsskifte. Moderaternas skattehöjningseffekt tror jag är spiken i kistan för den här regeringen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 februari 2014 03:31

OT : Bilbrand behandlingshemmet Bottorp Vassmolösa Länsmansvägen 02.38

 
Svensson

Svensson

24 februari 2014 06:52

Skattehöjarpartiet Moderaterna. Medans massinvandringen väller fram, vill Fredrik Reinfeldt att just DU ska finansiera hans massinvandring.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Argus

24 februari 2014 07:44

Om våra traditionella partier hade fortsatt med den politik som de hade före 27 februari 1975 hade det varken funnits ett behov av eller utrymme för Sverigedemokraterna. å om SD är ett problem så är det väl bara att kila ner i arkivet och damma av ett gammalt partiprogram. Nu tror jag inte att det är så enkelt då dessa partier verkar ha sålt både själen och landet.

Jag rekommenderar alla jag känner att rösta i Europaparlamentsvalet och rösta Sverigevänligt (SD). Tillsammans med PVV, FN, UKIP med flera är det inte omöjligt att man kan förhindra bildandet av en total europeisk överstatlighet.

 
Ingen bild

Farbror Sven

24 februari 2014 08:32

Idag dräglar H.G Strömer av förnöjelse på sin blogg, han har lyckats få ihop nåt skit om Jimmies intervju i går kväll !

 
Ingen bild

World Traveller

24 februari 2014 08:38

Kritisk, Tommy, Elisabeth och övriga ''goda'' anti-rasistiska människor anklagar alltid SD för att vara ett populistiskt parti och för att komma med enkla lösningar på svåra problem.
1. Vilket parti är inte populistiskt?
2. Det finns ett engelskt talesätt som säger: Keep it simple stupid (KISS). Vilket betyder att lösningar bör hållas enkla för att kunna fungera.
3. Vem har skapat problemen? Inte är det SD.

Sen ser jag på SvtDebatt ytterligare en artikel vilka avskyvärda rasister vi svenskar är. En artikel som inte går att kommentera så klart. Ni ''goda'' människor har fått rasism på hjärnan. Sverige är väl för helvete det minst rasistiska landet man kan hitta. Om det nu är så rasistiskt som ni (Kritisk, Tommy, Elisabeth och övriga påstår varför kommer då så många invandrare hit?

 
Ingen bild

kalle II

24 februari 2014 08:59

Thoralf,

Tacksam om du ordnar så att "Moderaternas vallöften" och annat fint som skulle kunna pryda anslagstavlan på jobbet med lätthet kan tankas ner och printas. Går det att ordna en separat länk med en pdf-fil till sånt? Detta är valpropaganda av klass!

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 09:01

WT
Du har fått det om bakfoten. Sverige och svenskarna är inte rasister. Sd är rasistiskt.

På tal om kiss... Är Winberg det bästa sd har istället för skalin?
Eller vill sd bli av med ytterligare en kvinnlig politiker på ett "snyggt" sätt?
Hon lär ju inte åstadkomma nåt alls i Europaparlamentet

 
Ingen bild

bet

24 februari 2014 09:24

@BC, intressant med er allvetare. Kan berätta att Ladbrokes, världens största bettingföretag, ger 3,18 tillbaka på att SD får mindre än 10%. Rekommenderar att du satsar dina sparpengar där, du som vet.

Å andra sidan ger de 1,08 på att SD får mer än 10%. Ät den om du kan.

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 09:29

Bet på vilket sätt motsäger oddsen min förra kommentar?
Satsa du din pengar på ett parti som förlorar sin "vågmästarroll". Dom löständer sd haft försvinner nu.

 
Ingen bild

Hm

24 februari 2014 09:51

@BC
Fint att du vet hur det kommer att gå i valet. Å andra sidan kan man ju undra hur du vet det? Förr eller senare måste Löven öppna munnen och då vandrar ett antal sossar över till SD som är andra största parti i LO-kollektivet. Men det vore nästan rätt åt de insnöade stackare som röstar på den rödgröna röran att de får egen majoritet. Stackars Sverige och svenska folk.

 
Ingen bild

Niklas R

24 februari 2014 10:14

Ni glömde ta med att M vill höja trängselskatten, rejält, för att finansiera invandringen.

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 10:15

Hm...

Om du ska hoppa in i en konversation så läs från början, tänk lite och ställ inte frågor där svaren uppenbara.
Men om era politiker inte kan läsa på innan (typ Winberg) så kanske man inte kan begära så mycket av dom som röstar på dem.

Ladbrokes odds... Det som bet skrev om innan. Ska jag förklara mer lille vän?

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 februari 2014 10:19

På SVT Debatt skriver nu en lång rad Muslimska, Afro-"svenska", Romska och Vänsterorganisationer ett inlägg. "Vi kräver ett slut på vardagsrasismen".
Bla. är den Vänsterextema dömde Tobias Hübinett inblandad. Man undrar...

Kämpar de också mot rasismen mot etniska svenskar?
Mot åldringsrån som drabbar etinskt svenska äldre.
Mot Vänsterextremt våld som drabbar politiker?

Sedan undrar man hur många i dessa "organisationer" som delar medlemmar med de alla de andra och hur många som totalt står bakom debattartikeln... 
Ingen bild

World Traveller

24 februari 2014 10:23

BC, eftersom du kallar oss rasister för att vi protesterar mot gruppvåldtäkter och rån och misshandel av gamla så är du alltså förespråkare av sån kriminalitet. Jag antar att du tycker att våldtäkt och pedofili ska vara lagligt. Åsiktsfascist är den snällaste benämningen vi kan använda på er då och eftersom du envisas med att sätta etiketter på folk så får vi väl göra detsamma.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

24 februari 2014 10:35

Winberg...ha ha ha ha ha.

 
Ingen bild

World Traveller

24 februari 2014 10:38

Markku Ahonen 14 år.

 
Ingen bild

johannes

24 februari 2014 10:57

Winberg, årets skämtpolitiker. Noll koll på EU och hon ska ni skicka till Bryssel.

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 februari 2014 10:58

Jag skulle vilja ha en faktagranskning angående "matchen" mellan

Marit Paulsen - Kristina Winberg

Vem hade fel resp rätt i argument

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 11:14

WT
Vart har jag sagt att du är rasist? Det säger du själv.
Jag sa att sd är rasistiskt. Stor skillnad.

Varför skulle jag vilja att våldtäkt och pedofili ska vara lagligt? E du go eller?


 
Ingen bild

Magentan

24 februari 2014 11:21

Visst är det möjligt att vi får en rödgrön majoritetsregering efter valet i september och att SD, trots en ökning till 10-15%, förlorar sin vågmästarroll.

Jämfört med svenskhatarna Reinfeldt och Alliansens regeringstid kommer detta emellertid inte att innebära någon större försämring när det gäller vansinnet med den okontrollerade massinvandringen. Idiotin kommer att fortsätta ungefär som vanligt, men under nästkommande fyra rödgröna regeringsår kommer förhoppningsvis en såpass stor del av vår befolkning (både bland intelligenta och välintegrerade nysvenskar och de självutplånande godhetspursvenskarna) att tröttna respektive få upp ögonen för vad som pågår. Förhoppningsvis kommer även dessa då äntligen inse att Sverige med accelererande hastighet är på väg mot ett inbördeskrig liknande krigen i före detta Jugoslavien i Europa samt Syrien, Somalia och alla de övriga multikulti-krigsländerna i Mellanöstern och Afrika (samt övriga världen).

Folket i många andra EU-länder har ju tack vare deras mer neutrala medier kommit en bra bit längre än svenskarna när det gäller insikten i multikulti-vansinnet och har börjat "sätta ned foten" genom att rösta på rätt partier. Tyvärr måste vi i Sverige kämpa oss igenom fyra års vänsterregerande också innan folk inser att "det blev inte bättre med dom heller", precis som de nu inser i t.ex Danmark och Frankrike.

 
Ingen bild

Peter

24 februari 2014 11:40

IMF skickade en rapport till Anders Borg, som hab var tvungen att följa?
http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2014/02/anders-borgs-skattehojningar-msms-usla.html

 
Ingen bild

OH

24 februari 2014 11:45

Jag råkade lyssna på debatten mellan Pålsson och Winberg och jag måste säga att jag aldrig hört så mycket floskler som Pålsson vräkte ur sig, och hon som borde vara en person som ska vara insatt i EU frågor. Jag liksom andra har funderat över hur i EU SD:s representanter skall klara sig .Efter att ha hört Winberg totalt utplåna Pålsson skulle hon kanske behövas på hemmaplan vid riksdagsvalet.

 
Ingen bild

Stefan A

24 februari 2014 11:50

Tycker bilden av Marit Paulsen talar för sig själv,fp-ledningen måste agera. Att inte Winberg av naturliga skäl inte kan precis allt om EU är inte konstigt, SD har ju också som ambition att lyfta fram vanligt folk och inte kändisar, men enligt BC, Ahonen och johannes ytterst märkliga människosyn är personer " kända från TV" mera intelligenta än vanligt folk, men det kanske säger mera om deras egen intelligens, eller frånvaron av densamma....

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 februari 2014 11:52

Magentan : Helt korrekt analys, viktigast är nu vem som kommer efter Reinfeldt,och hur regeringssugen den personen är 2018.
Sveriges enda hopp är M samt SD i egen majoritet 2018
Då kan en mödosam uppstädning börja likt den i Danmark.
2018 är vinna eller försvinna /flytta från Sverige

Vänstermedia kommer att samla på sej skit om nya moderatledaren under kommande fyra år, han/hon sitter med nyckeln om kulturmarxismen skall få fingret för gott i Sverige .
Dom 4 kommande åren är dom viktigaste sedan Sverige bildades

Den personen kan rädda Sverige, givetvis är Jimmie Åkesson statsminister.

Som en lite vink till PK folket så jagas tydligen Ukrainas förra president för massmord.

I Sverige har vi massöverfallsvåldtäkter, mord ,masskriminalitet samt ett lågskaligt inbördeskrig mot den etniska svenska befolkningen i form av misshandel, bildbränder, rån ,bötning ,tillmälen etc.
Kan bli tufft för för fd politiker när statistik gås igen....

Ansvarsutkrävning blir det i Sverige frågan är bara hur tuff......

Gubben o Gumman skriver som Kalmars enda oberoende journalister utan koppling till Alfsson,SD eller Inte rasist men....lite arbetsskygg

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 11:56

Oh....
Du vet att pålson var den äldre tanten va? Det bara så du vet :)

Ddn som blev utplånad var Winberg. Det är ALLA överens om.

Eftersom ingen SD-politiker förutom Hansson gått ut och sagt något så verkar det även som att sd också tog fram skämskudden under agenda igår.


 
Ingen bild

Blåsippan

24 februari 2014 12:09

BC@

Den som är mest arrogant och avbryter mest vinner inte alltid.

 
Ingen bild

OH

24 februari 2014 12:12

BC
Ja nog verkade Pålsson gammal och faktiskt mentalt störd av svaren från Winberg. Pålsson kom bara med gammal skåpmat, hon liksom övriga i "de 7:s gäng" ser inte skogen för bara träd.

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 12:14

Blåsippan...

Hahaha Winberg gick ju hem med svansen mellan benen. Ska hon vara ett toppnamn.

Hon kommer ätas levande om hon kommer in till eu-parlamentet

 
Ingen bild

OH

24 februari 2014 12:20

BC
Du vet väl att stora ord och fett fläsk fastnar inte i käften.
Den som lever får se.

 
Ingen bild

johannes

24 februari 2014 12:50

Avsaknaden av partiledningens offentliga stöd talar för att även de såg och hörde hur bortgjord Winberg blev i SVT Agenda. Tycker synd om henne som får visa sin okunnighet helt utan stöd.

 
Ingen bild

Niklas R

24 februari 2014 13:18

@BC
"Oh....
Du vet att pålson var den äldre tanten va? Det bara så du vet :)

Ddn som blev utplånad var Winberg. Det är ALLA överens om. "

Definiera "ALLA" tack.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 februari 2014 13:45

BC

Om du inte trivs med SD varför hänger du här? Jag gillar inte ditt språk och anklagelser. På den här bloggen är dom inte välkomna. Sök dig till dina gelikar och sprid dina åsikter.

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 13:51

Mitt språk? Du menar att du tycker inte om meningsmotståndare?

 
Ingen bild

Magentan

24 februari 2014 13:58

Jämfört med den självbelåtna floskelsprutan Marit Paulsen var Christina Winberg en sund och frisk fläkt. Självklart är Winberg inte alls lika varm i kläderna och har inte alls lika många utnötta gamla klyschor att spruta fram i all hast som den uppblåsta gamla EU-veteranen Paulsen har efter ett helt decennium bland Brusselflummarna, men hon verkar desto mer verklighetsnära och ärlig i sin framtoning än Paulsen.

Det behövs NYTT folk i EU som inte har drabbats av EU-hybris utan kan se alla de växande EU-problemen ur respektive medlemsländers synvinkel!

 
Ingen bild

Thoralf A

24 februari 2014 14:14

BC

Du kallar mig för rasist. Det tolererar intre jag!!

 
Ingen bild

Thoralf A

24 februari 2014 14:18

Kristina Winberg gjorde det hon skulle i debatten med Paulsen. Hon lämnade de besked som behövs. Att Marit Paulsen har 8 års erfarenhet i EU-parlamentet ger henne givetvis fördelar emot Kristina Winberg som bara läst på under två veckor när det gäller EU.
Synd bara att inte Folkpartiets inställning till euron kom upp i debatten.

 
Ingen bild

World Traveller

24 februari 2014 14:19

BC, det finns knappast en enda invandringsförespråkare/islamvänlig/försvarare av invandrare som begår grova brott som kan diskutera utan att kalla oss rasister. Du är bara en i mängden. Har ni verkligen så svårt att hitta argument som talar för er sak?

 
Ingen bild

BC

24 februari 2014 14:24

Jag har inte kallat dig rasist. Säg gärna vart jag gjort det.

Jag sa att sd är rasistiskt. Inte samma sak som att säga att det är rasister i sd. Men lite hybris utav dig att tro att du är hela sd

 
Ingen bild

OH

24 februari 2014 14:25

Först säger Pålsson att det ställs stora krav på länders ekonomi för att komma med i det fina sällskapet, minuten efter säger hon att vi alla måste hjälpa Rumänien så dom kan få ordning på sitt land. Vidare påstod hon att om vi är med i detta stora sällskap och kan öka vår export med 1% kommer stora intäkter landet tillgodo. På vilket vis skulle den procenten ge landet mindre intäkter om vi bantade EU rejält. Förklara gärna det BC. På mig låter det som floskler.

 
Ingen bild

Stefan

24 februari 2014 14:27

Svd skriver:

”Även Hampus Brynolf, som gick i samma gymnasieskola som Jimmie Åkesson, säger att det var uppenbart för honom och dem han umgicks med att Jimmie Åkesson var rasist och att estetiken och retoriken från SD på 90-talet var tydlig.”

För att i nästa stund skriva:

”Men att Jimmie Åkesson träffade så många invandrare under sin uppväxt i Sölvesborg motsägs av såväl gamla lärare som av offentlig statistik. Åkessons gamla mellanstadielärare Inga Wallnäs säger till ETC att det inte var några större konflikter på skolan och att det knappt fanns några invandrare i området.”


Det låter lite motsägelsefullt att JÅ skulle vara en känd rasist i skolan som Hampus Brynolf påstår när sedan Inga Wallnäs påstår att det vare sig fanns invandrare eller större konflikter.

Dessa två ”sanningsvittnens” utsagor lämnar sammantaget en hel del frågetecken efter sig.


En viktig faktor att tänka på är att runt 1994 fanns inte Internet. Så att vara lika uppdaterad på sin omvärld då som nu lät sig inte göras. Det är något man bör tänka på när man kräver av JÅ att han ”borde känt till” vissa saker.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

24 februari 2014 14:50

Håller helt med Thoralf att Kristina Winberg gjorde vad hon skulle i debatten med EU-veteranen Marit Paulsen och blev faktiskt glatt överraskad eftersom jag inte hört Kristina tidigare!

När det gäller att spela på valet 2014 är naturligtvis Ladbrokes helt rätt ute när de bara ger 1,08 i odds på att Sverigedemokraterna kommer att få över 10 procent. Precis som Unibet var innan valet 2010 när de hade 1,01 i odds på att Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen. Det var alltså självklart!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 februari 2014 15:04

Bra Alfsson bara släng ut dom som kallar SD för rasister totalt 1 miljon människor i Sverige.
SD centralt är alldeles för dåliga på att vidta årgärder mot detta

Dessa vänstergrisar som håller på med det skall bara hållas kort
Dom kan leka på sina egna bloggar fast där är ju all kommentering ofta avstängd enligt deras demokratisyn

 
Ingen bild

johannes

24 februari 2014 15:25

Att SD är rasistiskt är lika självklart som att solen går upp i öster. Sen blir jag lite orolig när "Gubben o Gumman" vill att SD ska kasta ut alla som kallar SD för rasistiskt. Jag åberopar yttrandefriheten att få säga min mening. Även om SD inte gillar min uppfattning.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 februari 2014 15:26

Gubben o Gumman

Så sant som det är sagt!

BC
Menar du att mitt parti är rasistiskt men inga av dess främsta företrädare är rasistiska. Hur får du detta att gå ihop?

 
Ingen bild

Thoralf A

24 februari 2014 15:29

johannes

Detta är min blogg och jag har helt och hållet rätt att styra vilka kommentarer som godkänns.

Ta den debatten istället med Inte rasist men som inte tillåter några kommentarer på sin inlägg som förtalar meningsmotståndare. Börja där innan du uttalar dig på min blogg!!!

 
Ingen bild

Skånepåg

24 februari 2014 15:40

@ Johannes, BC m.fl

Den som inte insett att ordet rasist har blivit ett tillmäle, liksom andra ord i det här sammanhanget, långt ifrån dess egentliga betydelse och användning har inte mycket att komma med. Jag är därför mycket intresserad av vad ni lägger för egenhändigt "hopsnickrad" betydelse i ordet rasist.

 
Ingen bild

Magentan

24 februari 2014 16:00

"BC" har på den här sidan nu flera gånger frenetiskt påpekat att han/hon/hen inte har påstått att sympatisörer (t.ex. kommentatorer) eller representanter (t.ex. Thoralf) för SD är rasistiska, men att PARTIET är rasistiskt.

Hmmm???, verkar knepigt. Kan det vara så att BC är lite ängslig för att få någon typ av personanmälan på sig om han/hon/hen beskyller någon person för att vara rasist, och att BC därför istället svamlar om att det är SD, alltså PARTIET som är rasistiskt? Men okej då, om det nu är PARTIET som är "rasistiskt" måste denna "rasism" tydligt framgå i SD:s principprogram! Det är nämligen detta som ÄR det officiella partiet.

BC, nedan finns en länk till SD:s principprogram med klickbara kapitel (21 st). Var snäll och meddela i vilket/vilka kapitel samt på vilken/vilka sidor du har hittat det rasistiska med partiet Sverigedemokraterna!

http://sverigedemokraterna.se/var-politik/principprogram/


 
Ingen bild

Kritisk

24 februari 2014 16:03

Men det är okej kalla andra för grisar, fascister och svenskhatare som det har gjorts av vissa här. Antar att du tycker detta är okej då du inte har reagerat när det skett.

 
Ingen bild

VargMan

24 februari 2014 16:17

@ johannes.
Är det så självklart alltså? Detta tvärsäkra (som om man ska vara krass, inte är tvärsäkert alls om man vet lite om solen) påstående för du fram utan minsta bevis.
Jag kan föra i bevis att de som förordar nuvarande invandringspolitik, eller en ännu mer generös variant, är de verkliga rasisterna.
Antar att du är en förespråkare av generös invandring i andel och antal, kanske rent av att du vill ha fri invandring och helt öppna gränser..
Måste då fråga dig varför du hatar den stora majoriteten av fattiga/lidande/svältande i världen som du genom denna politik förvägrar hjälp värt många miljarder?
Vad grundar du din djupa rasism och ditt hat mot svaga personer i, så du till och med vill dränera deras länder på de som är rika/utbildade nog att söka sig hit?
Du vill hjälpa några få och anser att hjälpa många, många fler är fel. I mina ögon är det smått vidrigt faktiskt, att göra sådan skillnad på folk och offra de svaga som du och dina gelikar gör.
Men det är inte så illa att du jublar och hurrar över massdöd av fattiga och att 200 000 pensionärer i Sverige lever i fattigdom?

 
Ingen bild

Tony

24 februari 2014 16:23

Ahonen: Du som inte ens platsar som skribent
på en sketen PK tidning, du ska nog inte flina
hånfullt åt vilka EU representanter SD utser.
Har man fått så mycket stryk som du har fått genom
åren för dina drapor, så ska du nog ligga lågt!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 februari 2014 16:50

Johanne, du pratar som du har förnuft till.

Yttrandefrihet innebär inte att andra är skyldiga att ge dig en plattform att uttryck dom på. Den saken får du faktiskt ombesörja själv. Typ som Thoralf, starta en blogg. Men så gäller det ju att ha något att komma med också, eller hur Ahonen?

Ordet rasist eller som vissa försöker omdefinera det till, rasistiskt parti flyger genom luften. Men än har ingen kunna peka på ett exempel på denna rasist. Trots att det är lika säkert som att solen går upp i öst?

 
Ingen bild

Morningstar

24 februari 2014 17:12

Marit Paulsen anser att det finns plats för 200 miljoner invandrare i Sverige. Där ligger till och med den lilla rödhåriga yrhättan i lä. Vad ser ni godhets-humanister på detta? Står ni också bakom en politik som leder till Sverige får lite över 200 miljoner invånare? I så fall, har ni tänkt vidare hur detta land skall kunna föda så många invånare? Sverige klarar nämligen på sin höjd att föda 7 miljoner invånare. Det kommer krävas mycket import för att föda alla. Vart skall dessa pengar tas? Höja skatten till 200%? Vad kommer hända med färskvattenförsörjningen med så många invånare? Kommer vi få samma brist som i MENA-länderna idag? Men vi är väl onda rasister om vi inte ställer oss mangrant bakom Marits planer.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

24 februari 2014 17:16

Till alla sverigevänner!
Det lönar sig inte att käfta med BC, johannes & Co.
De lyssnar inte på argument och fakta. De är bara här för att provocera.
De hävdar yttrandefriheten när de skriver här, men att svara på deras inlägg gör bara att kommentarsfältet fylls av en massa dravel.
Just nu finns här 55 kommentarer, varav 12 handlar om johannes och 29 handlar om BC.
Var rädd om blodtrycket, dessa människor är inte värda er uppmärksamhet.

 
Stefan K

Stefan K

24 februari 2014 18:07

BC
Du skriver att SD som parti är rasistiskt, men att Sverigedemokrater inte är det.
Bra BC, då är vi överens om att de som representerar partiet och vi som röstar på det inte är rasister.
Bra att du förtydligar detta och härmed kan alla sluta ropa "inga rasister på våra gator".

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 februari 2014 18:22

Att bloggen tyvärr får inlägg av troll är beklagligt. Dessa troll vill provocera fram kommentarer som sedan ska hängas ut på div. svenskfientliga sajter.IRM med mera. Saklig debatt skulle vara trevligt, men något sådant har jag inte sett här.

Trollens flit är en del av valrörelsen och visar på en enorm rädsla för stora valframgångar för SD. Deras aktivitet kommer att öka under våren och sommaren, men deras framgång kommer att bli minst sagt, minimal.
Fler och fler svenskar ser nu massinvandringens baksidor( och de är många..) och inser att nu får det vara nog.
Då SD är det enda parti som vill stoppa massinvandringen, ökar väljarstödet, procent för procent trots lögner, påhopp, misshandel, störande av torgmöten mm. mm.

Pratade med folk denna helg också, och kritiken mot tiggare, invandrare, utländsk arbetskraft och hedersvåld fanns tydligt...

 
Ingen bild

Skånepåg

24 februari 2014 18:30

@ Edward Ulfertz

Du har så rätt och jag har inget att tillägga.

När jag hospiterade på en psykavdelning träffade man på den här typen av personer. Helt oemottagliga för fakta och sakliga argument. Då undrade man verkligen vad man gett sig in på. Beslöt då att även prova på och komplettera med teknisk utbildning och lyckades mot förmodan att klara bägge utbildningarna. En liten DMM (Digital Multi
Meter) nerstoppad i ena bröstfickan och ett stetoskop hjälpligt i den andra bröstfickan väckte i vissa sammanhang en viss munterhet!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 februari 2014 19:32

Jodå, det lönar sig. Det är många fler som läser än oss som postar. Vi behöver även deras stöd.

Det vinner man lämpligast på att bemöta påstående som dessa slänger sig omkring med i lugn och saklig ton. Att deras attityd inte vinner någon sympati kan de inte förstå.

Det är några månader kvar till valet. Och Löfven kommer att tappa röster så snart han börjar prata politik. Han behöver också utfrågas om sina tilltänkta samarbetspartners och vilket inflytande för sina hjärtefrågor de skall få.

 
Ingen bild

Tommy

24 februari 2014 20:07

@World Traveller( eller Google Traveller, ler)
Kan du hitta ett enda inlägg som jag gjort där jag kallar SD rasister så lovar jag att aldrig skriva ett enda inlägg till på Thoralfs blogg. Tror inte jag använt ordet rasist överhuvudtaget.
Tycker det är ett ord som missbrukas otroligt härinne.

Tyvärr är många partier populistiska, inte enbart SD. Helt riktigt. Efterfrågar dock mer trovärdig statistik. Låter ju kanske bra för Svenne med måndaggsgroggen i Sunne men ska man bli trovärdiga i bredare grupper i sina uttalanden vill jag ha saker som talar för förslaget mer än sunt förnuft. När det gäller hur polisen ska jobba. Vad tycker polisen själva? Finns det några positiva exempel från andra länder etc.

Sedan står jag för att framförallt många skribenter härinne samt Thoralf Alfsson inte riktigt verkar begripa att saker ofta är mer komplext än vad man ger sken av. Allt är inte svart eller vitt, inte ens favoriten Jugoslavien.
Mycket enkla lösningar är det...

För övrigt: Mer förstanamnet på EU-listan i media!!!

 
Ingen bild

s29

25 februari 2014 00:04

Först och främst skall jag erkänna att jag inte är ekonom. Men....hur kan man sätta en budget,och planera framtiden,när man inte ens vet vad parasitinvandringen kostar? Vem betalar vad? Som jag ser det så är Sverige ett företag. Likt alla andra kapitalistiska länder. Och alla företag behöver en bokföring. Om ex,vis Scania skulle skicka en årsredovisning till skatteverket och uppge diffusa siffror om ex,vis lönekostnaderna så skulle det säkerligen bli liv i luckan. Men i företaget Sverige verkar andra regler gälla.

 
Ingen bild

BC

25 februari 2014 07:59

Det är skillnad på att vara rasist och ha rasistiska åsikter... Men visst sd är full av lögnaktiga rasister.
Anser jag att du thoralf är rasist? Ja.

Nu när du säger att irm inte tillåter kommentarer på sin blogg så har dom sagt varför, för att dom har beslutat att det är för mycket jobb att moderera 2 kommentatorsfält. Kommentera på deras Facebooksida.

S29 att säga parasitinvandring är rasistiskt, eftersom Thoralf tillåter sådant språk så anser jag att han är rasist.

 
Nemo saltat sobrius

Nemo saltat sobrius

25 februari 2014 08:00

Eller varför skall vi ha invandring när vi har arbetslöshet? Varför skall vi jobba längre när vi har arbetslöshet? Varför tvingar vi sjuka att gå till jobbet när vi har arbetslöshet?

Det går inte ihop.

http://qgje

 
Ingen bild

Thoralf A

25 februari 2014 09:30

BC

Håll dig på IRM och kommentera där. Jag är inte rasist! Men jag är mycket kritisk till dagens invandringspolitik och de konsekvenser som följer med den. Det är detta jag lyfter i många blogginlägg. Det gör mig inte till rasist.

Jag kommer dessutom att lyfta det än mer under detta supervalår!

 
Ingen bild

BC

25 februari 2014 10:22

Thoralf...

Roligt att du fortfarande intalar dig själv. Dina blogginlägg och ditt sätt att moderera talar för sig själva.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 februari 2014 11:30

BC

Namnge en vänsterblogg som är lika öppen med kommentarer från meningsmotståndare som min blogg!

 
Ingen bild

Ludvig

25 februari 2014 11:50

Vilket svammel Reinfeldt levererade i Agenda. Men Winberg klarade av Paulsen mycket bra.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

25 februari 2014 12:41

För att inte tala om alla exempel BC kommer med, på just rasism? (Sarkastikt himlande med ögonen - smiley.)

Inga exempel kommer heller att komma eftersom det då, pinsamt tydligt kommer att framstå hur fåning anklagelsen är.

 
Ingen bild

Preppen

25 februari 2014 13:54

Bra jobbat Thoralf.Du måste komma ut mer i landsortspressen med debattartilar o.s v.

 
Ingen bild

s29

25 februari 2014 17:39

BC du har så rätt.Antar att jag har blivit lite frustrerad av att behöva tackla mig förbi alla dessa arbetssugna rumäner varje gång man skall in på arbetsförmedlingen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se