thoralf

Direktlänk till inlägg 22 februari 2014

ISLAND GÖR TUMMEN NER FÖR EU

Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2014 16:53

Island drar tillbaka sin ansökan om EU-medlemskap. Läs artikel.


EU:s svängdörrspolitik när det gäller invandringen skrämmer säkert befolkningen på Island. Fiskepolitiken inom EU påverkar säkert också hur Island ser på ett EU-medlemskap.  


De kanske även har lyssnat lite mer på UKIP och Nigel Farage.


 
 
Ingen bild

World Traveller

22 februari 2014 17:04

Islänningar är jordnära, förnuftiga människor. Nu kommer media att kalla alla islänningar för nazister och rasister eller kanske till och med Sverigedemokrater.

 
Ingen bild

Sven Dacke

22 februari 2014 17:04

Om ett år röstar Skottland om självständighet, ett val som kan få omfattande följder för Storbritannien och EU. Den skotska regeringen vill vara kvar i EU men slippa euron.

Den 18 september nästa år ska skottarna rösta om att bli självständigt från resten av Storbritannien efter 306 år i union. På tisdagsförmiddagen offentliggjorde den skotska regeringen sin plan på hur ett självständigt Skottland skulle se ut.

– Detta är den mest detaljerade planen för självständighet som någonsin presenterats för ett folk, sade den skotske försteministern Alex Salmond när han presenterade planen. Det 670-sidiga dokumentet är tänkt svara på de vanligaste frågorna inför omröstningen

Av Strorbritaniens totala oljereserv ligger 90% på Skotlands teritorie, en nog så spännande nöt att knäcka

http://goo.gl/seiduU

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 februari 2014 17:15

Som jag brukar skriva, EU är bra, OM det hade skötts rätt. Ett fredsprojekt efter århundraden av storkrig med miljoner döda och skadade.
Nu har EU blivit en koloss som ska styra över allt och alla.
Islands agerande är förståeligt.
Folkomröstningen i Schweiz och EU,s reaktion kanske var droppen...

 
Ingen bild

Essendon

22 februari 2014 19:02

Nigel Farage i UKIP är en mästare på att hålla tal!
Hur många Svenskar känner till honom?
Svenska journalister döljer för att du inte skall få veta!
Svensk media med dess journalister är djävulens hantlangare!

 
Ingen bild

Eric H

22 februari 2014 23:13

Nu är ju inte Island något "tyngre" land inom Europa.
Likväl, ett nålstick mot EU-eliten är dock Islands tillbakadragande av sin ansökan.
Nu kan EU i lugn och ro fortsätta att ta in nya bidragssuktande halvfungerande länder, ett förfarande som inleddes med Greklands anslutning.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 februari 2014 00:32

Jag nästan skäms att erkänna att jag röstade JA till EU 1994! Även om jag hade mina skäl, iaf då(!). Jag körde långtradare inom det som idag är EU och att slippa (ibland) flera timmars struliga gränspassager hade jag självklart mycket att vinna. Observera att vi röstade om att gå från 12 till 15 jämförbara länder, inte till 25 och 27, varav nästan hälften att betrakta som U-länder. Att vi inte fått folkomrösta om samtliga förändringar efter 1995 är inget mindre än en skandal! Detta gör framför allt samtliga EU-positiva Riksdagspartier odemokratiska enl. mitt sätt att se på demokrati. Jag hade också mina tankar att även den utomeuropeiska invandringen till Sverige skulle harmoniseras till övriga EU´s nivå men ack vad lurad jag blev! Sammanfattningsvis har Sverige och svenskarna helt enkelt lurats in i något, som vi aldrig sagt JA till. Sverigedemokraternas förhållningssätt till EU passar mig perfekt, att omförhandla EU-medlemsskapet och därefter folkomrösta om förhandlingsresultatet, en utmärkt tanke!
SD 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Dan

23 februari 2014 00:48

Det är väl p.g.a det + alla framtida EU-Avhopp som de nu vill in i Ukraina med hjälp av USA. Ett mycket farligt spel för vår lille Carl Bildt som är där så som en överkaxig mopps.

 
Ingen bild

kritisk

23 februari 2014 07:16

Lassekolja

Odemokratiskt att vi inte fått rösta om samtliga ändringar sen 1995 säger du, och det har du en poäng med.
Men hur kommer det sig att det då ses som positivt (bland EU-kritiker) att Island drar tillbaka sin EU-ansökan utan att låta det isländska folket folkomrösta om det som det hade utlovats av den isländska regeringen, ganska odemokratiskt det med eller.

 
Ingen bild

joffe

23 februari 2014 07:25

En intelligent karismatisk vältalig politiker som Nigel Farage med pondus skulle behövas i Sverige.
Han häcklar förtjänstfullt EU-mupparna och borde bli vald till EU-ledare och därmed snarast avveckla hela EU-cirkusen i Brussel. En enad EU-stat typ USA eller Australiens stater KAN ALDRIG ÅSTADKOMMAS i ett Europa med alla skilda udda kulturländer med så olika arbetsmoral.

Varför berättar aldrig svenska journalister om denne förnuftige Nigel Farage och UKIP som nu har halva UK bakom sig gällande utträde ur EU?

 
Ingen bild

World Traveller

23 februari 2014 07:41

Kritisk vill ha en EU-diktatur där all självbestämmanderätt tas bort från länderna. Han vill se en Marxistisk elit styra, han vill se ett folkutbyte där muslimer tar över och Europas ursprungsinvånare får tjäna som slavar. Men men, var och en har ju rätt till sina åsikter.

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

23 februari 2014 08:32

Äntligen börja folk vakna

http://Barrkis

 
Ingen bild

Nils

23 februari 2014 08:46

Islands regering avbryter EU-förhandlingarna för att befolkningen är emot. Det är väl demokrati. Utan en folkomröstning går förhandlingarna inte att återuppta.

Om man skulle fråga Europas folk ville de rösta ner imperiebygget, så det gör man inte. Hitler hade ett bättre folkligt mandat.

http://www.folkebevaegelsen.dk/nyheder/article/ny-maling-eu-bliver-stadig-mere

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 februari 2014 08:50

Vad gäller EU, borde alla alla ingåenden länders innevånare få folkomrösta när en ev. utökning blir aktuell.
Tänker främst på Turkiet. Följderna med Turkiet i EU skulle bli förödande. En gigantisk massvandring av lågutbildade, Muslimer, Zigenare/Romer och andra med en icke-Europeisk kultur skulle förändra Europa i grunden.
Turkiets gränser skulle också bli en del av EU,s yttre gräns och en otroligt svag sådan...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 februari 2014 08:56

Dom länderna med verklig demokrati "Can smell a rat " när det gäller EU
Dit har Sverige lika långt som i invandringsfrågan så grymt socialistskadat som detta stackars land är

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

23 februari 2014 09:41

Sverigedemokraterna är inte ensamma om att profitera på okunskap och känslor. Populism är vanligt i de demokratiska partierna också.
I torsdags bestämde riks­dagen att tidelag ska förbjudas. En helt meningslös morallag ­eftersom djurplågeri redan är förbjudet. Ett förbud mot djursex må se ut som aktiv ­politik men är bara yta, reklambyråpolitik – kvasi­politik som stulit tid och fokus från verkliga djurskyddsfrågor, från viktiga lagar som borde skrivas för att värna djur i köttindustrin.
Det vet politikerna. Ändå har man ägnat tid åt lättsålt trams.
”Hårdare tag mot kriminella” är en populär slogan i valtider, trots att forskning vet att ­längre straff inte minskar brottslighet. Lagom straff ger bäst ­resultat. Det vet också ­politikerna. Ändå säger man det som folk vill höra.
Samma politiker säger också att man ska titta över samtyckes­lagstiftningen igen, trots att ­både S och M var överens med RFSU och andra remissinstanser som ansåg att det skulle missgynna våldtäktsoffer. Det har inte förändrats, politikerna vet vad de visste förra året. ­Ändå säger man det folk vill ­höra.
”Mindre skolklasser” är ett annat populärt krav som politiker sprider mot bättre vetande. För det låter bra, eller hur? Bondförnuftet säger att mindre klasser innebär att varje elev får mer uppmärksamhet av läraren. Men lite forskning stödjer den tesen – tvärtom. Elevers resultat blir bäst genom interaktion med ett lagom antal andra elever. Det vet politiker. Ändå säger man det folk vill höra.
Det finns en ­bisarr myt om att politiker ska lyssna på väljarna. Det ska de inte alls. Inte om väljarna inte vet vad de pratar om. Uppgiften är att upplysa väljaren, leda väljaren. Känslor, okunskap och ”sunt förnuft” ska inte tillåtas råda. Det kallas populism. Det är att ­svika medborgarna.
En otäck form av populism är hur arbetslösa systematiskt kränks genom att sättas i pseudo­verksamheter. Aktiveringstvång, kallas det. Man ska inte slå dank. Man ska ha det otrevligt medan man redan har det tufft. Och när a-kassan är slut tvingar socialkontoren människor att till exempel söka tio jobb för att få 1 900 kronor i socialbidrag.
Det låter kanske som ”hård kärlek”-bondförnuft men det är moralism. Riksdag och regerings utredningar vet att tvångsaktivering inte fungerar. Men för att inte framstå som bidrags­kramare förnedrar politiker människor som redan befinner sig på botten.
Det är inte bara skamligt, det är vidrigt. Populism är vidrigt. Inte främst för att populism drabbar sanningen, utan för att populism drabbar de mest utsatta i samhället. Djur, barn till kriminella, brottsoffer, ­svaga skolelever och arbets­lösa i exemplen ovan. Andra vanliga målgrupper för den otäcka kombinationen okunskap, folklig moralism och politikers populism är missbrukare, psykiskt sjuka och invandrare.
Den breda medel­klassen drabbas sällan. Den röstar glatt på populismen – i god tro dessutom. ­Utan kunskap återstår ju bara känslan, det osunda ­förnuftet.

http://Barrkis

 
Ingen bild

Kurtan

23 februari 2014 10:05

Läste på en blogg om oroligheterna i Venezuela där en protesterande mot kommunistdiktaturen hade ett plakat som mycket bra sammanfattar kommunister både där och här i Sverige (inklusive "godhetsapostlar" och "miljötalibaner". Översatt blir det;

"De talar som Marx. Regerar som Stalin. Och lever som Rockefeller. Medan människor lider".

Fundera lite på detta...
MVH


 
Ingen bild

Essendon

23 februari 2014 10:26

@ Björn Söderberg

"Den breda medel­klassen drabbas sällan"

Tyvärr inte.
Alla i befolkningen drabbas med högre skatter och lägre välfärd, utom för ledare i etablissemanget!

 
Ingen bild

Lotta

23 februari 2014 10:28

Har för mig att det krävdes att Sveriges finanser var i balans innan vi fick gå med i EU. Det innebar om jag inte minns helt fel att vi fick avslag på ansökan ett par eller fler gånger. Efter att man lyckats mygla in Grekland som definitivt inte hade sina finanser i balans tycks man skrotat dessa krav på presumtiva EU-medlemmar. Nu för tiden verkar det som om EU blivit en socialbyrå där fattiga länder beviljas medlemskap för att de skall försörjas av rikare länder, samt ett legitimt sätt för dessa länder att via den fria rörligheten bli av med icke önskvärda element som exempelvis zigenarna. Jag röstade nej till EU och Euron och har definitivt inte ändrat mig.

 
Ingen bild

kritisk

23 februari 2014 11:09

World traveller

Hur kom du fram till dina slutsatser om hur jag står gällande EU. Jag skriver ju att Lassekolja har en poäng med att svenska folket borde få ta ställning till medlemskap i EU då de avtal och bestämmelser sen 1994 har förändrats markant, så hur du fick det till att jag vill ah allt det du beskrev är för mig en gåta.
Jag undrade bara varför EU-kritiker i Sverige vill ha folkomröstning och samtidigt är positiva till hur Island regering inte låter folket rösta i denna fråga.

Nils

Enligt den länkade artikeln (om du läst den) står det att de var de var de EU-skeptiska partierna som lade förhandlingarna om EU-medlemskap på is, men det sades att den isländska befolkningen skulle få avgöra om förhandlingarna skulle återupptas. Så var får du att förhandlingarna avbröts för att folket var emot, det var ju ett beslut regeringen tog och sen tar man även beslutet att inte återuppta förhandlingarna fast man sagt att detta beslut ska tas i en folkomröstning. Så eftersom de flesta här verkar så säkra på vad Islands folk vill låt de då rösta och bevisa sin åsikt i sann demokratisk anda som de hade lovats.

 
Ingen bild

Ronny

23 februari 2014 11:18

Så kan det gå om man jobbar för, och med, ett parti som tar avstånd från sin befolkning, både historiskt och kulturellt. Det är Moderaterna. Dom har gått i frontlinjen för mångfald och mångkultur, främst för att öppna och premiera utländsk arbetskraft, även att 60 till 70 TUSEN ungdomar jobbar i övriga norden. Dom har fullständigt anammat Reinfeldts hatiska inställning till landets egen befolkning. Nu är risken överhängande att 100 tals partiarbetare får lämna, och många miljoner kr till partiet försvinner. Min skadeglädje är stor , och jag applåderar SD, söm får många före detta moderater i sina led.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 februari 2014 12:26

Kurtan... "De talar som Marx" osv. Mycket tänkvärt om Kommunismen. När man återigen hör om Nordkorea kan man tillägga: Bygger koncentrationsläger som Hitler..
Kommunismen har bara tillfört den härskande eliten något gott. Vanligt folk har alltid levt under förtryck i Kommunistiskt styrda länder...

 
Ingen bild

Bertil

23 februari 2014 13:07

Med tanke på att över 2/3 av islänningarna är emot ett EU-inträde så gjordes väl bedömningen att det inte ens var lönt att gå vidare med vare sig ansökan eller omröstning. Det är väl också på sätt och vis demokratiskt, att inte alltid köra vidare med huvudet i sanden efter sin politiska agenda utan istället se hur vindarna blåser.

 
Ingen bild

vmm

23 februari 2014 13:44

Nigel Farage är ju helt fantastisk! Kanske kan SD på något sätt bjuda hit honom inför EU-valet och hålla tal eller delta i något seminarium eller något liknande? Sedan gillar jag den där filmsnutten som handlar om UKIP och vad dom åstadkommit. Kanske kan SD fixa ihop någon liknande filmsnutt på några minuter som sammanfattar åren i riksdagen?

 
Ingen bild

Hm

23 februari 2014 15:18

Det är givetvis kul att höra Farage gissla Rompuy o co men jag har för mig att han inte är nationalist. Han skulle inte ha något positivt att säga om Sverigedemokraterna.

 
Ingen bild

Stundtahl

23 februari 2014 16:50


Island -världens äldsta demokrati, var uppmärksamma när de kände att det börjar lukta autokrati från Brussel.
-I elfte timman ser Tingvalla ut att ha tagit ett förnuftigt beslut.

Ang Mr Farage och hans oersättliga engagemang i EU frågor är det bara att lyfta på hatten.....

 
Ingen bild

HS

23 februari 2014 17:11

Nigel Farage (UKIP)är en hjälte.

 
Ingen bild

Gute

23 februari 2014 18:34

Kommunisterna på Aftonbladet försöker sabotera för Åkesson INNAN programmet "Nyfiken på partiledaren" sänds ikväll kl. 20:00 TV2.

Ja dessa kommunister, de gör allt för att försöka sprida sin politiska hatpropaganda, och det med stöd från de stora kvällstidningarna som skattebetalarna finansierar.

http://www.svt.se/nyheter/val2014/later-svt-jimmie-akesson-ljuga-i-tv

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article18401867.ab

 
Ingen bild

Leon

23 februari 2014 20:15

En kanske senkommen applåd till Björn Söderberg för hans analys av populismens ibland förödande inflytande på politiken. Något som bl a SD men även sådana partier som MP och V "surfar på". Det är alltför lätt att utnyttja ett "folkligt missnöje" genom att peka på "enkla" lösningar. Det är bara att definera "problemet" och sedan föra en tämligen ensidig, och dessvärre framgångsrik "plakatpolitik". Att sedan konsekvensanalyser sällan eller aldrig har någon framträdande plats i populistiksk politik är ju snarare regelän undantag.

Som någon här redan påpekat är det märkligt att ett beslut fattat av en parlamentarisk församling plötsligt oreserverat hyllas. I vanliga fall brukar de som nu ingår i "hyllningskören" tämligen bestämt förkasta sådana beslut. Och vanligen hävda att dessa ska underkastas "folkviljan".

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Tommy

23 februari 2014 20:49

@Björn Söderberg
Fullkomligt briljant analys. Hoppas verkligen alla som tycker att "sunt-förnuft" ska styra, inte minst med lördagsgroggen i handen tar sig tid att läsa och reflektera över ditt inlägg.
Hoppas även att herr Alfsson tar sig den tiden.
Samtidigt intressant att ingen av de frekventa besökarna har replikerat. Kanske för komplext?

 
Ingen bild

Gute

23 februari 2014 21:09

Åkesson sa under kvällens program att en bra ledare inte ska ta för mycket plats och styra och ställa, utan istället koncentrera sig på att samordna gruppen och få den att kunna fungera ihop. Med den inställningen kan man göra underverk.

Den kvinnliga statsvetaren slogs av att Åkesson fick en negativ bild av skolan när läraren ville att man skulle rösta på (VPK), ja det var en sund reaktion av en skolelev.

 
Ingen bild

Nils

23 februari 2014 21:31

Nej det är inte vidare "komplext" eller "briljant" för den delen att kalla synpunkter, man är oenig i, "populism" och det man själv tycker för någon sorts högre förnuft. Det hör väl till de lite mer trubbiga instrument innanför retoriken. Demokrati förutsätter att man för en samtal med hederliga argument och det kräver mer ansträngning, men är dess mera givande.

 
Ingen bild

Skånepåg

23 februari 2014 21:37

@ Tommy

Det enda Söderberg levererar är gammal välskriven välkänd skåpmat, även om man i vissa stycken kanske tolkar det olika. D.v.s inget att "hetsa upp sig på" eller anledning att replikera.

 
Ingen bild

Leon

23 februari 2014 22:11

@ Nils

Det är knappast avvikande åsikter eller väl underbyggda argument som förtjänar att "etiketteras" som populism. Det är snarare när man i sin politik använder en högst förenklad "problembeskrivning" baserad på rädsla eller okunskap som denna etikett ska komma till användning.

Din definition av demokrati är oantastlig. Men som jag ser det innebär detta också att argumentens "hederlighet" ska tillåtas underkastas analys. Och att det sedan finns en beredvillighet att godta att dessa antingen bekräftas eller vederläggs. Att envist i ett sådant fall hävda sin egen falsifierade ståndpunkt som varande sanningen leder knappast framåt.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Stefan

23 februari 2014 22:18

Tittade precis på Agenda och 2 min in i ”debatten” mellan SD och Fp stängde jag av. Om inte SD kan mobilisera bättre pålästa kandidater kan EU-valet bli mardröm inför riksdagsvalet.

Att Marit Paulsson kör sin ”arg-rejäl-hederlig-kärring-härskarteknik” är bara patetiskt. En hyfsat skicklig debattör skulle ha pulvriserat ”kärringen” men så skedde inte.

 
Ingen bild

Tommy

23 februari 2014 22:45

Synd att inte SD får vara med i slutdebatten i SVT inför EU-valet. En sådan röstmagnet som förstanamnet vill man ju ha i media så mkt som möjligt.
Nästan Britt Enqvist-klass.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

23 februari 2014 23:08

Att hårdare straff minskar brottslighet är ingen myt utan sanning. Men det måste kombineras med hög uppklarningsprocent. Dvs sannolikheten att komma undan med det måste vara låg.

Det är annars ett enkelt och billigt sätt att få folk att tro att man gör något istället för att satsa på polis och förebyggande åtgärder.

Hur många skulle sälja knark om de åkte dit i snitt var tredje gång och fick sitta fängelse i fem år för det?

Angående populism. Om inte politikerna kan övertyga sina väljare om det riktiga i deras beslut kanske inte besluten var så bra? Varför skall minoriteter ha större makt proportionellt än deras antal? Demokrati är att majoriteten bestämmer men med hänsyn till minoriteten. Inte att minoriteten bestämmer och majoriteten får finna sig i det eftersom vissa tycker att de är för dumma för att ens få det förklarat för sig.

 
Ingen bild

vmm

24 februari 2014 00:41

Om populism. Några här gillar inte populism. Dom tycker att då får dom okunniga massorna styra och det gillar dom inte.

Det här att samhället ska styras av vetenskapsmän och "proffs" istället för av folket är precis vad nationalsocialismen och kommunismen eftersträvar. Samhället ska styras av olika kommittéer och råd som består av vetenskapsmän och yrkesmän och utses av partiet... ja, i alla fall utses dom inte av det "okunniga" folket.

Nu har vi ett demokratiskt system, med alla dess fel och brister. Kanske för att vi lärt oss att alternativa system brukar gå åt h-vete. När SD beskylls för att vara populister och ägna sig åt ovetenskapligt tyckande (sagt i en nedlåtatande ton) så tycker jag SD borde sträcka på sig och stolt säga att dom står för ett demokratiskt samhällssystem. Folket kanske inte alltid vet bäst eller har rätt, men att avskaffa deras rätt att styra brukar inte sluta så bra. Frågor på det?

 
Ingen bild

Leon

24 februari 2014 06:37

@ vmm

Tvärt emot den uppfattning du torgför är populism inte "den okunniga massans" styre, snarare är det "elitens" sätt att profitera på ett "folkligt missnöje". Kan detta "missnöje" kanaliseras mot något specifikt "mål" enligt en förenklad problembeskrivning är det just "eliten" som vinner på detta. Både genom en ökad "makt" och ett starkt stöd från det "kollektiv" som egentligen ses med ett föga dolt förakt som "okunnig valboskap".

Att notera är att "populism" som medel att uppnå makt är något som i viss utsträckning kännetecknar ALLA politiska rörelser.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Islänning

27 februari 2014 19:11

Island har inte fattat beslut om detta. Altinget diskuterar det men har inte fattat något beslut. Folket står utanför Altinget och demonstrerar mot förslaget. Majoritet av befolkningen vill att Island fortsätter förhandlingarna med EU.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards