thoralf

Direktlänk till inlägg 18 februari 2014

PASS OCH PASSA SIG

Av Thoralf Alfsson - 18 februari 2014 23:55

Rikskriminalen föreslår att kostnaden för ett nytt pass skall öka från 350 kronor till 980 kronor om man förlorat sitt pass.


”Tror du man kommer att komma åt dem som tjänar pengar genom att göra såhär?
– Det är ett sätt, kanske man ska pröva om det får någon effekt, säger Lennart Eriksson, Sektionschef på passektionen i Göteborg.”

 

Detta förslag kommer inte få någon effekt om ett pass kan säljas för 10000 kronor.


Nej, det behövs betydligt hårdare regler mot de som ägnar sig åt denna verksamhet. Det är nästan pinsamt hur försiktiga svenska myndigheter är när det gäller den här typen av kriminell verksamhet. Vilka som titt som tätt förlorar sina pass vet nog de flesta.


SVT



Per Gudmundson skriver idag om de talare som är eller var inbjudna till ett islamiskt väckelsemöte i Stockholm.


”I lördags tillkännagav arrangörerna vilka gäster som ska framträda på de Muslimska familjedagarna. Familjedagarna är en konferens som hålls i Stockholmsmässan i Älvsjö den 18–20 april. Det är ett evenemang som arrangeras av tre av Sveriges största muslimska organisationer: Islamiska Förbundet i Sverige, studieförbundet Ibn Rushd samt Sveriges unga muslimer. Förra året samlade evenemanget omkring 3500 deltagare.

 

Ett av de internationella dragplåster som presenterades i lördags var just Mohammad Rateb Al-Nabulsi, som organisatörerna menade är ”bland nutidens mest kunniga”.

 

Ett annat dragplåster var Sheikh Jassem Al-Mutawa, en tv-predikant från Kuwait specialiserad på familjefrågor.”

 

SvD:s ledarblogg presenterar sedan Per Gudmundson väl valda YouTube-klipp från dessa båda herrar. Där de uttrycker sina homofobiska idéer och hur kvinnor skall tuktas. Med risk för att IRM nu än en gång går till attack lägger jag upp samma YouTube-klipp som Per Gudmundsson lagt upp på ledarbloggen.


Att IRM och deras fanatiska anhängare skulle reagera på det som sägs i klippen är nog att förvänta sig lite för mycket. Antagligen skriker de islamofobi hellre än beskyller muslimska ledare för homofobi. Många av IRM:s anhängare tänker kanske dessutom besöka dessa familjedagar i Älvsjö.




”Al-Mutawa har också en intressant syn på hur människans moral återspeglas i djurens beteende; på så sätt finner han stöd för straffet att stena kvinnor.”



 
 
Lassekolja

Lassekolja

19 februari 2014 01:06

Passmyndigheten/Polisen är pinsamt blåögd i vissa sammanhang!
I dessa elektroniska tider, går det inte att ogiltigförklara dom "borttappade" passen? Om man bara får "ta ut" två pass under giltighetstiden, som väl är 10år(?), så kommer dessa "borttappare" sannolikt inte att "tappa" fler pass!?! Skulle det ske får dom snällt vänta tiden ut!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stefan

19 februari 2014 02:52

Detta är TYPISKT!!!

Det missbrukas och den som drabbas är skötsamt folk (svenskar) som inte ofta tappar bort sitt pass. Svensken vet att det är en värdehandling handskas med det därefter.

Undra hur vi svenskar blir drabbade när fenomenet ”bilmålvakter” skall stoppas? Jag är tillräckligt gammal för att veta att denna plåga inte fanns för 20-30 år sedan.

Mitt förslag är:

Första gången man tappar passet blir det samma avgift + 100:-

Andra gången 5000:-

Tredje gången 10000:-

Fjärde gången 20000:-

Femte gången måste man noga utredas NOGA för att få ett nytt pass + 30000:-


PS.
Jag har funderat och frågat runt lite om vi på 70-80-talet kände till begreppet gruppvåldtäkt och kommit fram till att det inte fanns i vår begreppsvärld. Det är sålunda en ny företeelse som ingen journalist kan övertyga mig om motsatsen dvs. att jag minns fel.

DS.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 februari 2014 04:29

Bra att du gör dej till talesman för minst 3 miljoner svenskar som är politiskt vakna angående dom nya passavgifterna.
Förslaget är skrattretande för alla utom dom som förlorar eller får sitt pass stulet.
Snacka om att straffa fel personer med avgifter vilket är mera populärt i Sverige än riktiga böter faktiskt i olika tappningar

Ett sådant förslag skapas av dumskallar och genomförs av ännu dummare personer ,ungefär som metadebatten i Barometern om mobilens skadliga inverkan på skolan exemplet är Parkskolan i Mönsterås.

Vi noterar också att Inte rasist men.... väldigt välekiperade ligger och bevakar vad du skriver , för att sedan omskriva det och ringa till Kinnunen.
Ha koll på det för det finns lagstiftning brottsbalken 4 kapitlet ang Stalkning förfölja(nätet) kartlägga bevaka (nätet)
Detta gäller även juridikfronten hålla på att anmäla, som icke är brottsligt i sig men kan ingå ändå i 4 kapitlet

 
Ingen bild

Argus

19 februari 2014 06:11

Jag förstår inte varför vi överhuvudtaget ska dela ut SVENSKA pass till utländska medborgare. Om vi ska bevilja asyl utöver kvotflyktingar ska uppehållstillstånden vara tidsbegränsade med mål att återbörda flyktingarna till hemlandet så fort som situationen medger. Personer utan godtagbar ID- handling ska direktavisas vid gränsen. Den nya konservativa regeringen i Australien har infört en hårdare linje som på sikt, när väl budskapet gått hem, kommer att rädda människor ifrån att drunkna i flyktingsmugglarna icke-sjövärdiga båtar. Sverige och EU verkar tvärtemot uppmuntra till människohandel.

För Migrationsverkets anslag i år skulle UNHCR försörja varje syrier på flykt och inte bara den handfulla skara som genom kontakter och pengar som kan köpa sig en all-inclusive framtid i Sverige på allt hårdare arbetande svenskars bekostnad. Om svenska folket bara ville begripa vilka bidragsförmåner en ofrände har så skulle sjuklövern inte komma undan blott med tjära och fjädrar vill jag lova. Jag har från säker källa (god man) hört vad en "nyligen myndig" före detta "ensamkommande" har att röra sig med efter att lägenhet och el var betald. Svenska ungdomar kan bara drömma om ens en egen lägenhet. Illa, jag mår illa.

Det är hög tid att sätta stopp för de sinnessvaga och deras vansinne!

 
Svensson

Svensson

19 februari 2014 06:54

Man måste införa hårda straff för dessa som ägnar sig åt det här, för dom tjänar bra pengar på det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

AWSvensson

19 februari 2014 09:01

Mångkulturella skolor kräver mer resurser, något som vi haft kunskap om länge,20% av skolpengen ska föras till dessa skolor utöver den vanliga skolpengen ,allt enligt Smålandsnytt. Ett borttappat pass ska spärras och blir därmed ogiltigt,look a like personer kommer därmed inte in i Schengen .

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 februari 2014 09:23

Förslaget om passen är enbart löjligt. Det borde ha tagits krafttag för länge sedan. Att kunna plocka ut pass på pass efter att ha "tappat dem", borde fått myndigheterna att reagera för många år sedan, men inte...

Islamiskt väckelsemöte i Sverige. Hur kunde detta bli verklighet? Sorgligt och skrämmande...

Pratade med några människor i helgen. Vi kom in på skolan, arbetskraftsinvandringen, invandringen och det drogs några vitsar.
Men det som alla påpekade med sorgsen blick var:
Men, det får men inte säga..
Så får man inte tycka...
Det får man inte skämta om...
Hur blev det så i Sverige? Vi som ska ha en av världens starkaste mänskliga rättigheter. Men då gladde jag dem med att här och nu får ni prata fritt. Påpekade också att jag läser Sverigevänliga bloggar och tipsade om denna bloggen, Avpixlat och andra.
Man märker att det jäser under ytan hos folk. Makthavarna är genomskådade, så underbygga och förklarande fakta direkt till hushållen inför valen kommer att göra stor nytta.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 februari 2014 09:55

AW Svensson tänk när någon journalist ställer sej frågan varför resursförstärkning i dessa skolor behövs

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 februari 2014 09:59

Sitter just nu ock ser den pågående Utrikespolitiska debatten i Rikdagen.

Kalle Bilt vill ha mera EU, Urban Ahlin S vill ha mera EU, Bodil Ceballos MP vill ha mera omtanke om Körsbärsträden , och just nu Julia Kronlid SD som pratar Ukaraina och EU valet

Rekommenderar debatten i efterhand när den är tillgänglig

http://www.riksdagen.se/sv/

 
Ingen bild

sarak

19 februari 2014 10:14

Tack Argus.............Bra kommentar

 
Ingen bild

Observer

19 februari 2014 10:33

Rikskriminalens förslag om nytt passpris kommer troligen att utnämnas till årets skämt som brottsförebyggande åtgärd.Uppenbarligen har man tappat något också på den nämnda myndigheten.

 
Ingen bild

Elisabeth

19 februari 2014 10:43

Nej, Thoralf. Jag vet inte vilka som tappar sina pass titt som tätt, men det kanske du kan förklara för mig.
Likaså hur du kom fram till siffrorna, källa?

@Lassekolja: Ett pass är numera giltigt i 5 år!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

19 februari 2014 10:54

Borde man inte kunna göra så här?

Den som har tappat sitt pass får en märkning i sitt nya pass med instruktioner att det skall kollas extra noga just därför.

Borde göra åtminstone de märkta passen ganska så oaktraktiva på den tilltänkta markanaden?

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

19 februari 2014 11:09

Det är look-alike pass som efterfrågas, vilket gör att det bör vara landsmän till de som smugglas in i EU som "tappar" sina pass.

Ett effektivare förslag än en prishöjning för förnyelse av alla borttappade pass är att de som är notoriska passförlorare (eller alla om nödvändigt) skall tvingas skaffa EU-id i samband med att de skaffar pass. Passet behövs då e n d a s t för resor utanför EU och kan därför förvaras säkert av innehavaren mesta delen av tiden. Inom EU fungerar EU-id, vilket styrker medborgarskap till skillnad från t.ex körkort. Det minskar risken ordentligt med både borttappade och "borttappade" pass och en stor del av problemet torde vara löst.

De som trots innehav av EU-id notoriskt "tappar bort" sina pass åläggs att ha sina pass i förvar hos polisen och får hämta ut dessa i samband med utlandsresor utanför EU. Inom EU kan de legitimera sig med EU-id. Och hur många ggr per år har en "flykting" behov av att resa till det land denne flytt från eller andra länder utanför EU? Så extrabesväret är litet och det drabbar e n d a s t de som trots allt fortsätter att "tappa" sina pass i mängder, övriga berörs ej!

kung_och_fosterland

 
Ingen bild

Martina

19 februari 2014 11:34

Tack för att jag ska bli drabbad genom att kostnaden för ett pass ev mer än fördubblas, jag får se till att familjen förnyar sina pass olika år annars kan det påverka reskassan rejält!

Angående de inbjudna islamisterna tycker jag att vad det egentligen visar är islams rätta ansikte. Inte förrän det uppmärksammades i olika media valde de att avboka Al-Nabulsi så kontentan måste vara att om ingen uppmärksammat detta så hade alla fredsälskande muslimer fått ta del av hans fina kunskaper.

 
Thoralf A

Thoralf A

19 februari 2014 11:55

Elisabeth

Duger följande artikel från Dagens Nyheter där man anger priset till 10000 kronor och att det handlar om "look alike" pass som efterfrågas i tredje världen. Hur många etniska svenskar kan då komma ifråga som "look alike" med en somalier eller någon från Afghanistan?

http://korta.nu/passbluff

http://korta.nu/passbluff

 
Ingen bild

World Traveller

19 februari 2014 12:12

Thoralf, Elisabeth vill inte förstå. Hon vet mycket väl vilka som ''tappar'' sina pass regelbundet. Ofta personer med anknytningar till grupperingar som Al Nusra, Al Shabab, Hezb-ut-Tharir och andra bokstavskombinationer.

 
Ingen bild

Magentan

19 februari 2014 12:26

Även jag lyssnade på riksdagsdebatten en stund (i radion). Jag orkade endast med några minuter då och då, men konstaterade liksom Sven Dacke att både M och S önskar mer EU på alla håll och kanter, särskilt mer EU-bidrag (FRÅN Sverige) till alla länder överallt, inte minst till de fattiga östländerna såväl inom som utom EU.

7-klövern brinner verkligen för att våra svenska skattepengar ska spridas åt alla håll och kanter till så många som möjligt, utom till oss själva och våra egna fattigpensionärer så klart. När jag lyssnade var det som en tävlan mellan M och S vem av dem som är och genom tiderna har varit mest generös med våra svenska skattepengar. Svårt att säga vem som segrade. I vilket fall som helst vann Carl Bildt (M) överlägset när det gällde användandet av orden "generös" och "generositet" sammankopplade med orden "svensk" och "Sverige" i sina anföranden.

S-representanten (Urban Ahlin?) var mycket missnöjd med vårt enligt honom alldeles för låga svenska bidrag med trupper till stridande länder. Han tyckte moderaterna var oerhört snåla med att skicka ut våra svenska unga män och (numera även) kvinnor till alla inbördeskrigen på jorden. Det verkade emellertid som att (S) har glömt räkna in våra nysvenska jihadkrigare som i allt större skaror beger sig till Syrien och andra oroliga länder och deltar i deras inbördes strider för "den enda rätta läran".

 
Ingen bild

Lärare

19 februari 2014 13:22

Tittar nu på utrikespolitiska debatten, mycket intressant. Julia Kronlid och Johnny Skalin imponerar stort.

Skalin klarar galant av alla "papegojorna" som upprepar sitt ensidiga mantra gång efter annan, - "ni vill bygga murar och stänga gränser", de har tydligen inga andra argument.

Jag är så stolt över våra riksdagsledamöter, de imponerar varenda gång de är uppe och talar. Väntar nu på att åter få se Kent Ekeroth i full karriär! Saknar honom i debatterna, hoppas han nu blir mera synlig inför EU-valet. Smart av SD att inte sätta upp honom på EU-listan, han behövs här hemma! Vi behöver även Johnny Skalin här. Tror nog det blir så. Eller hur ska man resonera där?... SD räknar med två mandat.

 
Ingen bild

Lena

19 februari 2014 13:39

Pass är giltiga i 5 år numera. Men reglerna är skumma eftersom det sägs att det inte finns en "bortre gräns" för hur många pass samma person kan hämta ut. Varför har reglerna inte ändrats? Varför lägger sig inte polisen i de fall där det hämtats ut ett flertal pass på ett år. Det är ju bedrägeri! Ska inte vissa brott utredas? Skulle vara lätt att sätta en gräns (kanske på 2 ggr) för hur "slarvig" man får vara med sitt pass isf att höja beloppet. (Alla andra ska straffas för det som ett fåtal begår).

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

19 februari 2014 14:25

Lena : Man tycker ju att någon journalist skulle ställa en frågan om och om igen
Fullständigt absurt, det skulle nog t o m Inte rasist men... svenskfientlig också kunna ställa sej bakom

 
Ingen bild

VargMan

19 februari 2014 15:08

Elisabeth, lägger till fler länkar om saken..
http://www.sydsvenskan.se/sverige/borttappade-pass-saljs-till-flyktingar/
http://www.svt.se/nyheter/sverige/60-000-svenska-pass-tappas-bort-i-ar
Från 2007, ökning med 50% på generalkonsulatet i Istanbul, oroande utveckling.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/svenska-pass-saljs-till-flyktingar

Sen, ett annat bra tips om du vill söka efter information själv: www.google.se
En mycket bra sida, testa gärna vid tillfälle..

 
Ingen bild

BC

19 februari 2014 15:44

I vilken fantasivärld lever lärare i? Skalin svammlade, hakade sig och pratade helt osammanhängande så mycket att man inte förstod honom. Synd att han inte var första val i eu-valet. Inte undra på att han blev 3a på listan

 
Ingen bild

Katinka Glahd

19 februari 2014 16:14

Lösningen på detta importerade problem är enkel och drabbar inte oskyldiga människor överlag.
Vid första anmälan av försvunnit pass får passökaren vänta 2 år på att söka ett nytt.Efter andra ansökan blir väntetiden 3 år.Vid ännu en ansökan om den nu överhuvudtaget kommer ,så blir väntetiden 5 år!!Voila!

 
Ingen bild

Thoralf A

19 februari 2014 16:56

BC

Jag tror inte vi lyssnat på samma Johnny Skalin! Tråkigt att du inte förstår svenska. Eller är det så att du inte är insatt i Eu-frågorna så att du begriper vad Johnny säger.

Men det var bra att höra FP, S, M och C ledamöter bekänna färg.

 
Ingen bild

Sven Dacke

19 februari 2014 18:20

Efter att ha sett hela dagens Riksdagsdebatt undrar jag varför Folkpartiet har så många halvt/helt hysteriska politiker.

I dagens debatt var det Fredrik Malm som märktes speciellt, men jag har tidigare sett andra Folkpartister och dom är inte bättre.

Men varför beter sig riksdagspolitiker som dom gör, om det vore i en vanlig skola skulle det kallas mobbing vara förbjudet

 
Ingen bild

Lärare

19 februari 2014 18:49

BC

Jag lever i verkligheten som alla andra SD:are. Om du gjort detsamma så hade du fattat vad Skalin pratade om.

 
Ingen bild

BC

19 februari 2014 19:09

Hahaha nä jag använder Google translate *skämt*
Jag förstår att du måste försvara din partikollega men det var pinsamt att se honom idag. Och tyckte faktiskt synd om honom när malm tog replik.

Förstod Skalin själv vad han pratade om?

 
Ingen bild

lennart l

19 februari 2014 21:55

Thoralf...
Håller faktiskt med BC. Varken Johnny Skalin eller Julia Kronlid imponerar med sina framföranden. De är alldeles för osäkra och saknar pondus. Den som verkligen briljerar är däremot Kent Ekeroth. Aldrig försvarslös och maler ner sin debattmotståndare med sakargument. Väldigt bra jobbat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards