thoralf

Direktlänk till inlägg 17 februari 2014

BAROMETERN, ÖSTRAN OCH ÖLANDSBLADET

Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2014 23:04

Idag åtalades de tre personer som gjorde inbrottet på MediaMarkt i Kalmar för två veckor sedan. Både Barometern och Östran skriver om det på sina webbsidor. Men ingen av tidningarna uppger att det handlar om tre rumänier i sina artiklar. Jag gissar att de kommer dömas till fängelsestraff och utvisning under 5-10 år. Frågan är om Barometern och Östran kommer skriva om en eventuell utvisning i kommande domar. Varför kan inte media berätta sanningen för sina läsare?



Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström har uppenbarligen drabbats av hybris. Jag blev minst sagt förvånad över hans svar på ledarsidan på en insändare från Icomos angående de sex vindkraftverken på södra Öland. Icomos insändare var ett svar på ett tidigare angrepp från Peter Boström på ledarsidan där han skriver att Icomos är en stor bluff. Icomos förklarar sin organisation och vidhåller sin allvarliga kritik av vindkraftprojektet och kallar det för ”substanial damage” och att de berörda parterna inte velat ta till sig det allvarliga i situationen.


På detta svarar Peter Boström följande.


”Ölandsbladet har bevakat Södra Ölands Jordbrukslandskap sedan 1867 och i synnerhet de premisser som föranledde att området blev världsarv 2000. Där slogs det tydligt fast att området blev ett världsarv just för att landskapet förändrades med människan. Icomos har nu ställt till nog med elände och oro!”

 

Uppriktigt sagt tror jag att Peter Boström inte har förstått vad det handlar om och varför södra Ölands odlingslandskap blev världsarv. Om han förstod det skulle han sänka tonläget radikalt.

Det verkar som det är Ölandsbladet som skall sätta upp dessa skattesubventionerade och konsumentsubventionerade vindkraftverk.


Hela Ölands karaktär och attraktionskraft på naturälskare håller på att gå förlorad på grund av den vindkraftsutbyggnad som pågår på Öland. Snart finns det inga öppna landskap kvar då det är vindkraftverk på varje del av Öland som upptar horisonten i varje väderstreck. Är det verkligen det som chefredaktören på Ölandsbladet önskar ölänningarna och alla sommar ölänningar.

 
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 februari 2014 23:21

Bilbranden på Svarvarevägen i helgen verkar ha mörkats ned
Förra veckan anlades brand i container vid Ica Magneten, hur det gick vid Berga centrum vet vi...

Brand i kolonistuga i området mellan Norrliden och Berga ej omnskriven veckaorna innan försökte någon tända på Staggneliusskolan

Varför mörkas detta ned

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

18 februari 2014 00:52

Branden i kolonistugan låg ute som nyhet på Barometern ca 30 min
Varför togs den bort, brandbilarna tutade ju dit ?

 
Svensson

Svensson

18 februari 2014 06:52

Varför har man utvisning från landet per år ? Varför inte livstidsutvisning, vill man ha tillbaka dessa människor till Sverige ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

18 februari 2014 07:30

Om någon frågar chefredaktörerna på Barometern och Östran varför de inte anger nationalitet kommer svaret garanterat att bli "- Det har ingen betydelse". Just det svaret gav Sydöstrans chefredaktör sommaren 2010, när en sommarvikarie skrivit "Irakisk medborgare" i en notis om en dom mot en person som "lekt polis" i väktaruniform och blåljus på bilen stoppat en kvinnlig bilist. Han misshandlade sedan kvinnan och stal hennes mobiltelefon. Det var för sent att ta bort "Irakisk medborgare" i papperstidningen, men på webben censurerades uppgiften bort klockan 08.00 måndag morgon när chefredaktör och redaktionschef anlände. Jag hade dock sparat en skärmdump "före och efter" och även dåvarande Politiskt Inkorrekt skrev om censureringen efter att först ha berömt Sydöstran för att de skrev ut nationalitet.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 februari 2014 08:00

Utvisning är en åtgärd som endast fungerar om man har 100% gränskontroll och elektronisk "stöldmärkning" av passen så att stulna eller borttappade pass blir värdelösa.

Det måste alla normalbegåvade människor begripa men tydligen inte våra Svenska politiker, och gränskontroll kräver troligen att Sverige går ur EU, så låt oss göra det.

Tills dess kommer strömmen av illegala att öka till sådana nivåer att till och med 7 klövern inser att det inte går längre

 
Ingen bild

Tony

18 februari 2014 10:53

Nu gormar facket om att SD kommer ut till arbetsplatserna
för att marknadsföra sin politik, nu skriker man efter
censur, demokrati för facket är tydligen en väldigt tunn
fernissa, röster som inte passar facket ska tystas ned, vad
deras medlemmar anser ja det skiter dom i! Ynkedom!

 
Ingen bild

Niklas R

18 februari 2014 11:24

De kommer säkert att bli utvisade då det är tämligen riskfritt att utvisa EU-medborgare då dessa kan ta sig tillbaka obemärkt ganska omgående. Ungefär som att Granskningsnämnden skulle fälla ett TV-inslag, rättvisa verkar ha skipats men ingen blev straffad och inget förändrades.

Så tuffa tag mot EU-medborgare är en rökridå för att förbättra statistiken att domstolarna visst utvisar kriminella utlänningar. Där utvisning faktiskt skulle få effekt, mot kriminella som kommer utifrån EU, är de mycket mer restriktiva med utvisning då det är svårt för den kriminelle att komma tillbaka till Sverige igen.

 
Ingen bild

Lena H

18 februari 2014 13:32

Barometerns Blank är nog lika blank utanpå huvudet som inuti, han verkar besatt av Thoralf på något sätt?

 
Ingen bild

Thoralf A

18 februari 2014 14:54

Lena H

Jag vet inte om han är besatt av mig Lena. Jag tolkar det snarare som ett hat! Han och Barometern har lierat sig med SD-hatande bloggar och använder dem som källor till sina artiklar. Kanske inte de bästa att ha som källor, då de knappast är objektiva.

Men Barometern som är en borgerlig tidning vill väl knappast vara sämre än Expressen som anlitade vänsterextrema för mer eller mindre brottslig verksamhet för att komma över uppgifter.

 
Lotta

Lotta

18 februari 2014 16:51

Sedan 2008 har 320 000 svenska pass förlorats. Nu vill man försöka stävja problemet med att successivt öka kostnaden från dagens 350 kr till 980 kr. Som om det skulle hjälpa när ett svenskt pass betingar ett värde på 4-5000 kr. Högsta priset enligt artikeln ligger på 80 000 kr. Varför inte införa att man inte kan hämta ut ett nytt pass förrän det gamla gått ut? 5 år är lagom tid för att förhindra "tapphänta" individer från att förlora sina pass så många gånger. En del kan tydligen tappa en 9-10 pass på ett (1) år utan problem.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/passa-dig--det-kan-bli-dyrt/

http://youtu.be/nOK-F79aRBo

 
Ingen bild

Gute

18 februari 2014 17:02

Det här är humor på högsta nivå, en kommunist inom facket ville förbjuda företaget att låta Åkesson besöka dem.

Han pratar hela tiden om mångfald men vill inte att SD ska få besöka företaget......det var en äkta kommunist!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5786965

 
Ingen bild

Gute

18 februari 2014 17:15

Länkarna blir ej klickbara emellanåt, eller går det att öppna dem ändå med någon Ctrl-manöver?

Sök på: Sveriges Radio Facket kritiskt till Åkessons besök på Volvo i Eskilstuna

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5786965

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 februari 2014 18:53

Annat ämne...
När Jimmie Åkesson utmanar LO/Socialdemokraterna på en arbetsplats i Eskilstuna blir det protester.
Mångfald är bra tycker Facket, men inte när det gäller politiska åsikter...

 
Ingen bild

Lasse

18 februari 2014 21:08

Jag testar länkningen


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5786965

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5786965

 
Ingen bild

Jen

18 februari 2014 21:24

SvD BITTE ASSARMO
Ingen lösning låta kåkstäder växa fram

"I väntan på att Rumänien får ordning på sin resursfördelning och rasismen mot romerna skulle politikerna kunna inrätta flyttbara bekväma och sanitetsförsedda arbetsbaracker i kommuner och stadsdelar som inte redan nu är lika tyngda av sociala problem, företrädesvis i Stockholmsområden som Äppelviken och Södermalm och kranskommuner som Danderyd och Täby."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards