thoralf

Direktlänk till inlägg 14 februari 2014

BETRAKTELSER

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2014 01:01

I Kalmar bjöd Folkuniversitetet in till debatt om utanförskap. SD blev inte inbjudna, jag har inte ens hört talas om debatten förrän Barometern skriver om det i dagens tidning. Folkuniversitetet bjöd in alla partier som sitter i kommunstyrelsen, därmed kunde man undvika en inbjudan till Sverigedemokraterna. Enligt min mening vore det mest demokratiska att bjuda in alla partier i kommunfullmäktige.


Det enda syftet med att använda kommunstyrelsen som ”referens” är att utestänga Sverigedemokraterna. Sorgligt!


Varför skulle kanalchefen i P3 ljuga för Aftonbladet? Kanalchefen i P3 pudlar, Aftonbladet pudlar och Soran Ismail pudlar. Så tolkar jag gårdagens stora snackis.


Har ikväll lyssnat på dagens (torsdag) Ring P1. Enligt min mening är Täppas en katastrof för programmet. Är det någon programledare som borde stängas av fram till valet så är det Täppas. Han försöker ju inte ens dölja sitt hat!


Magdalena Andersson, socialdemokraternas tilltänkta finansminister ser inga problem med bankernas rekordutdelningar. Jag bara undrar hur hon skall kunna komma överens med Jonas Sjöstedt och Åsa Romson i den frågan. Miljöpartiet och Vänsterpartiet har ju varit fruktansvärt kritiska tidigare till hur banksektorn fungerar. De verkar vara mer på samma linje som Anders Borg! Det råder rena upp och nervända världen i svensk politik, åtminstone när det gäller S och M. Men jag gissar att Socialdemokraterna tänker göra om Moderaternas konsttrick med Nya moderaterna som lyckdes sno väljare från S. Nu ser vi Nya socialdemokraterna vars taktik är att sno alliansens väljare genom att ta deras politik.


Ännu en invandrare som sympatiserar med SD ringer till Ring P1 och Täppas.


 alt=Lyssna: Rafi i Ring P1: \"Soran \u00e4r en nobody\" ','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">


PS

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

14 februari 2014 01:36

Om man tolkar SR,s karantänregler, så är det ok att smutskasta SD. MEN inte strax före val. Hur blir det i oktober, november, december, januari, osv..?

Täppas, ett sorgligt kapitel. Där borde karantän gälla alltid.
Undrar också hur det går för Alexandra Pascalidou och SR,s karantänsregler. Efter bla. hennes medverkan i P1 Debatt så undrar man verkligen...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

14 februari 2014 04:02

Höra SR tex tala om den gedigna manualen för opartiskhet är helt rörande, MP samt V i varenda debatt oavsett fråga.

Titta speciellt på när Peter Ericsson hånskattar åt Eu bruden för moderaterna , där kommer den fullkomlige mulliga mansgrisen fram
Nu körde ju hon bara över honom igen.
Debatten gällde kvotering av kvinnor till börsbolag.
Plofs Peter tittade fram

Ni såg väl vad aggressiv Expressens kulturchef var i debatten med SR
När det gäller Expressens och deras hat var det trist att höra Tomas Mattsson säga " Ifrån våra källor i SD"

Vi skall dock låta bli att svärta ned denna bloggen med detta det Med det arbete Thor-alf arbete lägger ned för Sverige med den diskussionen blir bara fel här

 
Ingen bild

Sven Dacke

14 februari 2014 06:40

Kommer Björn Söder " Skammens dag" att ringa Täppas på P1 och prata klarspråk med den galma förvirrade mannen?

 
Ingen bild

Sven Dacke

14 februari 2014 07:47

Intressant artikel om Vindkraft och SD i Dalatidning

"Blir vindkraften gratismål för Sverigedemokraterna?
DEBATT
Relaterat

Fotograf: FREDRIK SANDBERG / TT
Den 12 februari blir en viktig dag när det gäller vindkraften. Då ska i Oslo Energimyndighetens generaldirektör presentera förslag på justering av subventionsnivån i elcertifikatsystemet, den så kallade kvotkurvan. Elcertifikaten är ett med Norge gemensamt subventionssystem till så kallad grön energi. Vindkraften är en förlustnäring som expanderar tack vare mångmiljardstödet årligen.
Sedan 2006 har vindkraften ökat med 700 procent, brukar energiministern stolt påpeka. Enligt branschorganisationen Svensk Vindenergi behövs nu föga oväntat en kraftig uppjustering av subventionerna. Elkonsumenterna betalar.
Frågan är givetvis politisk, men möjligen kommer en höjning att presenteras som en teknikalitet. Kanske kliar spendertarmen hos den centerpartistiska energiministern? Vi får se vartåt det lutar efter den 12 februari. Möjligen bränner det till."

Läs hela på länken
http://goo.gl/QIOZq4

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 februari 2014 09:38

Enligt min mening så borde både Täppas och Sverker stängas av till efter valet ,såna hatiska personer ska inte ha något programledarjobb !

 
Ingen bild

Niklas R

14 februari 2014 10:09

@Sven Dacke

SR filtrerar samtalen in till Ring P1 så att det inte blir alltför obekvämt och politiskt inkorrekt. Det är därför många gamlingar som inte har något allvarligt att diskutera eller invandrare får komma till tals. Ibland missar dock censuren i växeln ett samtal och då blir det som med invandrartandläkaren som tog upp ett politiskt inkorrekt ämne. Hade en etnisk svensk tandläkare ringt in så hade det aldrig släppts fram.

Med andra ord, Björn Söder kan ringa men jag tvivlar på att växeln kommer att släppa igenom samtalet.

 
Ingen bild

Magentan

14 februari 2014 11:08

Jag förstår verkligen alla de vänstermuppar som inte begriper varför Soran Ismail inte får uttrycka i radion att han "vill mörda sverigedemokrater" eller annat liknande mot SD.

Varför skulle just han inte få tillåtelse till det, när ALLA ANDRA FÅR BÄRA SIG ÅT PRECIS HUR SOM HELST OCH SÄGA (ELLER SJUNGA) PRECIS VAD SOM HELST OM OCH TILL SD I RADIO/TV? Jag har snarare fått intryck av att det är någon slags tävlan i de olika radio- och TV-programmen om vem som kan prata mest skit om SD och kan förnedra SD allra mest.

Skulle det kanske möjligtvis kunna vara så att det är någon eller några i Radio/TV som har börjat inse detta?

 
Ingen bild

Argus

14 februari 2014 11:52

Gudmundson levererar som vanligt: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ratt-att-stanga-av-soran-ismail_8990246.svd

 
Ingen bild

Magentan

14 februari 2014 11:59

Här är en (tydligt illröd) sosse som tycker att man ska få behandla SD precis hur nedlåtande och skamligt som helst. Han anser nämligen att SD är ett rasistiskt parti som katten har släpat in i riksdagen. Läs hans ledare i Dagbladet.

Jag kan tänka mig att för de sossarna som ligger längst ut på vänsterkanten måste det vara oerhört irriterande att det nu finns ett parti i riksdagen som tar röster från sossarna på grund av att partiet är mer likt det gamla, hederliga sossepartiet av vad dagens svenskhatande S är.

http://dagbladet.se/ledare/1.6844090-sd-ar-inte-vilket-parti-som-helst

 
Ingen bild

Magentan

14 februari 2014 12:00

... än vad dagens svenskhatande S är
(ska det vara i slutet).

 
Ingen bild

Ludvig

14 februari 2014 12:57

Ja Täppas är den sämsta programledaren, inte alls objektiv. En katastrof verkligen.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 februari 2014 13:08

Att bjuda in till debatt om utanförskap och inte bjuda in alla. Vilken ironi!

 
Ingen bild

HM Gotland

14 februari 2014 13:10

Det där var en härlig insändare. :-)

Man ska iofs inte glömma att det finns en kategori människor på landsbygden som har inkomster från vindkraft.

 
Ingen bild

HM Gotland

14 februari 2014 13:13

... och det är väl nästan så man beklagar att man är en relativt hederlig människa för annas kunde man ju få för sig att vässa pennan och skriva en liknande insändare om "Låt inte SD ta över frågan om nej till ett överstatligt EU"

 
Ingen bild

HM Gotland

14 februari 2014 13:15

Nu är det virrigt värre: Ovanstående två inlägg är riktade till Sven Dacke som beskriver en insändare angående vindkraft.

 
Ingen bild

Sven Dacke

14 februari 2014 13:33

"HM Gotland"
Det finns ju en del exempel på "spöktorn" i USA med övergivna olönsamma vindkraftverk som inge har råd att driva

Och jag har ingen lust att betala mera (elcertifilat) för att en markägare skall få extra förtjänst. Misstänker att det finns flera

 
Ingen bild

Suck

14 februari 2014 16:32

Ni måste lyssna på invandrarkillen ( ca 20 min in i programmet ). Det var det bästa jag hört i radion!!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1120

Trevlig helg!

 
Ingen bild

vmm

14 februari 2014 17:03

Lite mer om Soran-gate: jag minns efter valet 2010 när SD kommit in i riksdagen att det var... jag har för mig att det var hon som har Ring så spelar vi, alltså Lisa Cyrén... men jag är inte 100 procent säker efter så här lång tid, men i alla fall, som berättade att nu efter valet så kändes Sverige helt plötsligt mycket kallare... jag minns inte ordvalet men det var om att medmänskligheten nu var på reträtt och allt blivit sämre och det var kopplat till vad som hade hänt i valet. Kanske finns det någon händig som kan leta upp det gamla klippet så vi kan få höra. Helt klart ett exempel på hur antipatin mot SD finns inte bara inom samhällsjournalistiken på SR utan även i övrig programverksamhet. Och hur den kan slinka igenom utan att någon verkar bry sig.

 
Ingen bild

Stefan A

14 februari 2014 17:21

Det är bra om SR plockar bort några kulturmarxister från etern, de har en förmåga att samlas i media som flugor runt en sockerbit, förmodligen vet de om medias fortfarande och förvånande stora makt över allmänheten, det som står i tidningen är sant fast det mesta numera är lögn, iaf. om det handlar om SD....

 
Ingen bild

Hacke

14 februari 2014 17:25

Suck...

Underbart! Täppas & Co i public service-träsket börjar få det riktigt kinkigt med folkets röst.
Undrar när redan snöpta Ring P1 läggs ned helt på grund av bla, bla ,bla.

 
Ingen bild

Maja Dacke

14 februari 2014 17:27

Eftersom det just Soran - och enbart Soran - som fått 'undantagstillstånd' från SVT har jag börjat fundera. Och jag tror att det finns mycket mer bakom som 'styr' det hela. Allting är inte bara ett lager av uppgifter eller raka spår.

Vi vet att Soran har SD-kompisar. Vi vet att han är hyllad av PK-folk och även SD-dito. Vi vet att han törs ta bladet från mun i olika sammanhang och när han gör det skrattar folk - de som betyder något pekar inte finger eller hyschar på honom.

Han blev nu ett osäkert kort. Dra egna slutsatser. Men ingen lyssnar på mig så ... vi får väl se.

Soran är en bra valarbetare för SD ...

 
Ingen bild

Gute

14 februari 2014 18:15

Thoralf, när får vi höra dig eller någon av dina intressanta kollegor som sommarpratare i Sveriges Radio?

 
Ingen bild

Magentan

14 februari 2014 18:42

Maja Dacke skriver: "Eftersom det just Soran - och enbart Soran - som fått 'undantagstillstånd' från SVT ..."

Det verkar inte som det enbart är Soran som har satts i karantän av SR. Även chefredaktören för tidningen Arbetarbladet i Gävle har portats pga att han också anses för politisk. (Detta enligt den numera tydligt SD-hatande tidningen Metro.)

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 februari 2014 19:34

Gute...
Denna sommar kommer säkerligen ingen politiker få bli Sommarpratare. Förståeligt. Alternativet är att alla partiledare får prata, men jag tror knappast det.

Sommaren 2015 eller 2016 borde Jimmie Åkesson få chansen och gärna någon mer från SD.
Turbulensen runt Sorans karantän bara växer och växer. PK-medias chefer pratar och skriver mail för fullt. Att ha ett invandringskritiskt parti med i årets olika val, och att tvingas behandla det lika som de övriga sju, svider säkert. Det liknar nästan sk-tnödighet... SD påverkar hela Sverige...

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

14 februari 2014 19:53

Man är alltså förvånad över att SVT/SR åtminstone har en anständighetens gräns för sin objektivitet och opartiskhet?

Det handlar nog över att man är så vana att få föra ut sina politiska åsikter blandat med lögner och hat utan att någon reagerar eller ens får gå i svarsmål.

Sen när blev SVT/SR deras, av skattebetalarna, sponsrade plattform att nå ut till hela folket för att driva privata agendor och sin egen politik? Det får dom göra på fritiden åtminstone för egna pengar. Men det är väl ingen som är intresserad då, för tyckare som dessa går det mer än 13 på dussinet.

Det visar även på dubbelmoralen i dessa led. Yttrandefrihet och lika regler skall bara gälla när det gynnar dem och missgynnar deras motståndare. Vilka hycklare. Men fasaden rämnar och allt fler genomskådar dem.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

14 februari 2014 20:15

Ja, Rafi Ibrahim var riktigt bra när han ringde P1 och Täppas! Han körde över Täppas nästan lika mycket som Karlskronatandläkaren för ett par dagar sedan!

Bra också att han tog upp motsättningarna mellan olika invandrargrupper i slutet, det är något som det annars är "locket på" om i alla gammelmedier!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Gute

14 februari 2014 20:15

Hulda, du har helt rätt!

Något behöver dock göras för de tidigare sommarpratarna representerar inte hela befolkningen, det är ju det som är "poängen".

Sammanställning av antal sommarvärdar per parti sedan valet 2010:

S: 3 st
M: 2 st
FP: 2 st
C: 1 st
KD: 1 st
MP: 1 st
V: 1 st
SD: 0 st

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 februari 2014 20:43

Gute..
Inte förvånad. Men blir det om inte Jimmie Åkesson blir tillfågad senast inför sommaren 2015...

 
Ingen bild

Tony

14 februari 2014 21:01

Gute:
Nej SD, som väl idag stöds av ungefär en miljon om
man får tro opinions undersökningarna, räknas inte
när det gäller att höras och synas i Radio och TV,
det syns tydligt i debatter, i TV sofforna eller vad
det nu är för program. Undantaget är förstås om det
letats fram något skit om partiet, då är det förstasides-
nyheter i alla kanaler och tidningar.
Detta sker helt öppet i det land där man skriker sig hesa
över att inga får diskrimineras, vare sig enskilda eller i
grupp, undantaget då förstås Sverigedemokrater, dom får lov
att diskrimineras både enskilda och i grupp!

 
Ingen bild

Gute

14 februari 2014 21:16

Med all respekt för den eminente talaren Åkesson.

Men jag vill se och höra mer av lokala kämpar som Thoralf och alla de andra som nästan aldrig får sin röst hörd i etern, det är ju tack vare dem som vi äntligen kom in i riksdagen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se