thoralf

Direktlänk till inlägg 9 februari 2014

FUCK EU

Av Thoralf Alfsson - 9 februari 2014 23:00

 


Schweiz röstade ja till att begränsa invandringen från EU. När DN skriver om folkomröstningen börjar jag undra vad man menar i sin artikel.


”Alplandets röstberättigade invånare stod delade i två jämnstora läger när befolkningen fick säga sitt om de 80.000 EU-invandrarna som kommer till landet varje år, främst från välmående länder som Tyskland, Italien, Frankrike och Portugal. Ja-sidan lyckades till sist hamna strax över 50-procentsspärren, med 0,4 procents övervikt.”

 

Utan tvekan får man känslan av att DN vill förmedla bilden att det är välutbildade tyskar, italienare, fransmän och så vidare som söker sig till Schweiz och att det är det som är problemet. Lite märkligt när man kallar Italien, Frankrike och Portugal för välmående länder. Länderna har ju varit på randen till allvarliga ekonomiska kriser och vi vet ännu inte om det kommer att klara sig.


 Jag gissar att det till stora delar rör sig om invandrare till de uppräknade länderna som sedan söker sig vidare till Schweiz. Man kanske till och med använder EU som en språngbräda för att komma till Schweiz. Jag tror inte schweizare reagerar så negativt på lite tyskar, italienare eller fransmän som kommer till Schweiz. Men det rör sig nog om något helt annat som fått folket i Schweiz att rösta nej till invandring från EU.


Skall bli väldigt intressant att följa hur EU reagerar på folkomröstningen i Schweiz.

 
 
Ingen bild

Anki

10 februari 2014 00:04


Jag vill att SD följer exemplet och ordnar en folkomröstning här också!

-Gör det! Så fort det låter sig göras -Ni har Svenskarna med er, det vet ni!!

 
Ingen bild

S Hållström

10 februari 2014 00:19

Detta är ett bevis för att direktdemokrati är helt nödvändigt för att kunna säkra välfärden i framtiden.
Det går inte längre att lita på att "Svinarps Starke Man" a' La Kommunalråd eller EU palamentarikern som sitter i åratal på sin post styr skutan rätt.
Detta borde Sverigedemokraterna tillsammans med sina allierade systerpatier runt om i hela Europa ta en närmare titt på. Folk är riktigt rejält politikertrötta, P.G.A alla urusla politiker som tyvärr inte kunnat sköta sina uppdrag.

 
Ingen bild

Sturesson

10 februari 2014 00:33

Nu blir alla grisar i Schweiz ledsna.

Ingen mer lönedumpning
Slut på arbets-traffiking
Inga fler miljoner att tjäna på flyktingboenden
Inga fler bluffcoacher
Inga fler assistansmiljoner att bluffa till sig
Inga mer sk jobb inom alla dessa boenden
..O.s.v

GRATTIS alla Schweiz pensionärer
GRATTIS alla Schweiz skolor
GRATTIS alla Schweiz sjuka
GRATTIS alla Schweiz arbetstagare
GRATTIS alla Schweiz skattebetalare

 
Ingen bild

Morningstar

10 februari 2014 04:16

OT. Här kan ni se filmen som SVT vägrar visa före valet. Jag tvekar att dom tänker visa den ens efteråt. Det blir nog locket på. Varför förstår ni när ni har sett den. Passa på innan man tar bort den igen.

"Godheten" tar tempen på "tidens anda" av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma. Thommy Berggren medverkar i rollen som Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt ett par engelska professorer, Richard Wilkinson och Kate Picket.

http://dreamfilm.se/movies/details/2624-godheten/

 
Ingen bild

Olandstoken

10 februari 2014 04:52

EU börjar mer och mer likna ett Nigeriabrev eller ett pyramidspel där enbart ett fåtal drar in storkovan på andras bekostnad.

EU då Sverige röstade in sig kontra EU nu är som att jämföra Italien med Romarriket dvs nuvarande EU har snart lagt under sig hela Europa utan att någon verkar reagera på politiken som förs.

EU valet är för oss svenskar viktigare än det svenska valet då det är i EU den riktiga makten över Sverige finns så länge vi är medlemmar.

 
Ingen bild

Stefan A

10 februari 2014 07:10

Tror nog att Schweiz klarar sig utmärkt utan pekpinnar från Svenska sk. journalister, som har en allmänbildning på en gråstens nivå, folkomröstningar skulle inte gå att genomföra i Sverige, då Svensken inte skulle få någon objektiv information från fulmedia, utan översköljas av propaganda för ökad massinvandring, Sverige kunde lika gärna ha en TV-kanal, en radiokanal och en tidning, ingen skulle märka någon skillnad, alternativ media utan resurser är det enda som hindrar Sverige från att bli Europas nya DDR......

 
Ingen bild

Markku Ahonen

10 februari 2014 08:36

"Jag gissar..." skriver riksdagsledamoten Thoralf Alfsson. "Jag gissar..." Herregud, ska en riksdagsledamot gissa. Ta reda på fakta när du skrivet dina blogginlägg för du har all tid (sponsrad av oss skattebetalare) i världen att säga fakta istället för att gissa. Ta exempelvis reda på fakta om vad omröstningen handlade om.

 
Ingen bild

elfyma+

10 februari 2014 08:41

Reagerade som Thoralf på den förljugna DN-artikeln.
DN gav intrycket att det var enbart rika och välutbildade européer som Schweiz inte ville ha in i landet, eftersom de "drev upp priserna på bostäder".
Andra källor hävdar att det är den senaste tidens lågutbildade (lönedumpande) massinvandring som orsakar missnöje.
För så länge bara rika och välutbildade invandrade till landet var protesterna ljumma eller obefintliga.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 februari 2014 08:47

Då blir det svårare för bla Finnar att ta sej in i Schweiz
Undrar om dom har hög a-kassa i Schweiz?

 
Ingen bild

felix

10 februari 2014 09:21

Glöm inte heller att tidningarna skriver negativt om bl a Italien när det gäller migrationspolitiken.

Så enda stunden är Italien hemska, andra är dom underbara länder med bara välutbildade människor.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 februari 2014 10:21

Ahonen

Om du nu har fakta kan du ju gärna berätta för oss om jag har fel. Att du är sur för att man i Schweiz var så förnuftiga förstår vi. Tänk om vi i Sverige kunde ha en liknande omröstning om invandringen. Demokratin fungerar absolut bättre i Schweiz med sina folkomröstningar.

 
Ingen bild

P Ivarsson

10 februari 2014 11:20

http://www.folketsbio.se/filmer/filmer/1144 – en talande trailer på 1.20 minuter
http://Www.dreamfilm.se/movies/details/2624-godheten/ – hela filmen – 78 minuter
Så här skrev en vän till Gunilla Asp, VD-assistent på SVT, för att motivera för visningen – detta är ett utdrag från brevet sin finns på Facebook tillsammans med svaret från Gunilla Asp:
Det är trevligt att höra hur ni har för avsikt att förmedla en balanserad information till allmänheten. Men jag vet hur svårt det är för en person i din position att hinna övervaka det stora informationsflöde som allmänheten idag har tillgång till. Denna begränsade överblick skapar lätt blinda fläckar och jag uppfattar SVT:s ställningstagande till Stefan Jarls film som en följd av att ni inte uppfattar vad som sker på vissa håll i informationsflödet. Det pågår nämligen just nu en massiv diskussion på Internet kring finansvärldens och bankväsendets övertagande av samhället, helt utanför det demokratiska samhällets kontroll. Samtidigt sker diskussioner om medias allt hårdare styrning till förmån för denna bankelits långsiktiga mål som planeras i internationella grupperingar, utan något som helst intresse av att bli störda av demokratiska processer. Sett ur detta perspektiv kommer ert ställningstagande, att vägra visa filmen Godheten före valet, att ge alla dessa diskussioner på Internet vatten på sin kvarn och sprida upplevelsen av att SVT är styrt av bankeliten. Hur detta i förlängningen kommer att påverka allmänhetens förhållande till alla er idag dominerade mediaproducenter, kan säkert du räkna ut mycket bättre än jag.

 
Ingen bild

Karl-Oskar

10 februari 2014 11:22

Mer än 4/5 av Schweitz invandring kommer från Europa. ca 60% är från EU länder och 29% från fd Jugoslavien. Se statistik och http://www.migrationinformation.org/Feature/display.cfm?ID=731

Jag tycker att Ahonen har pekat på en viktig sak, nämligen att T A tolkar och förvanskar för sitt eget syfte. Det är till den största delen omflyttningar inom Europa på grund av arbetstillfällen som är Schweits invandring.

 
Ingen bild

Mahmoud A

10 februari 2014 11:58

@ Ahonen

Kommer alltid att tänka på ordspråket "Att märka ord är den dummes sätt att hävda sig" när jag läser din one-liners. :)

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 februari 2014 12:11

Statstelevisionen har stoppat Stefan Jarls debattfilm Godheten om samhällsutvecklingen i landet.

Men den stämmer inte in på regerings linje och därför är den stoppad för visning före valet.

Men nu är det så fiffigt att det finns något som heter Internet och som Sveriges regering stöttar i andra länders kritik av vregimen, och än så länge går den att se.

Se den nu, i morgon kan den vara totalförbluden

http://www.dreamfilm.se/movies/details/2624-godheten/

 
Ingen bild

Anna

10 februari 2014 13:49

Tycker SD inför valet ska lova att jobba för folkomröstning ang invandring + utträde ur EU. Kommer att mottas mycket positivt, tror jag.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 februari 2014 14:39

Karl-Oskar

Tänk lite längre än näsan räcker!

 
Lassekolja

Lassekolja

10 februari 2014 14:43

Det som gör mig mest konfunderad är den knappa majoriteten för minskad invandring. Kan hänga ihop med att "invandring till Schweiz" handlar om civiliserade européer och inte som "invandring till Sverige", en minoritet kompetens och resten övervägande "inkompetens" från MENA.
@Anna´s idé om folkomröstning om invandring resp. EU-medlemsskapet, d.v.s svensk direktdemokrati, är mycket god, även om ingen "demokratityp" fungerar i en demokratur, d.v.s i ett land med så kraftigt politiskt korrumperat mediaetablissemang. Den dagen då åtminstone Statsradion och Statstelevisionen, Ni vet dom båda "fria och oberoende" (ha-ha!) publicserviceföretagen i realiteten blir just fria och oberoende publicserviceföretag, först då blir svensk demokrati intressant!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 februari 2014 14:45

Tänk vad skickliga politiker vi har i Sverige. Aftonbladet rapporterar att största delen av Somaliska invandrare har Högskoleutbildning och snabbt kommer in i egen försörjning.

Finland har tydligen inte lika skickliga politiker för där kommer 85-90 % av Somalier som är analfabeter. Tur att dom i alla fall inte "får" lika många som vi.
http://goo.gl/0HHPIl

 
Ingen bild

Tony

10 februari 2014 15:27

Sven Dacke:
Nej tacka för det Finland har ju genom Markku Ahonen
sin begåvningsreserv placerad i Sverige!

 
Ingen bild

matspp

10 februari 2014 16:03

Karl-Oskar
Att vara medborgare i ett EU land och sedan flytta till Schweiz innebär INTE att man nödvändigtvis är därifrån (EU land) från början. Sedan kör du med gammal statistik från 2007.
Hämtat från: http://www.bfs.admin.ch/bfs/portal/en/index.html

An increasing number of foreigners come from more distant countries. The proportion of non-European nationals doubled since 1980 to reach 14.8% today. In 2012, 34.7% of the permanent resident population aged 15 or over in Switzerland, i.e 2,335,000 persons, had an immigration background. Four fifths of persons with an immigration background are themselves immigrants (first generation foreigners and native-born and naturalised Swiss citizens), whereas one fifth were born in Switzerland (second generation foreigners and native-born and naturalised Swiss citizens). DU har alltså FEL när du säjer att Mer än 4/5 av Schweiz invandring kommer från Europa!

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 februari 2014 18:06

Blandade funderingar...
Efter ett försök till kommentar i helgen, (skrev på fel bloggpost) insåg jag att inte bara alkolås behövs på tangentbordet. Även febervarianten är nödvändig...

De som hoppas på en folkomröstning i Sverige, likt den i Schweiz, kan glömma det omedelbart. Valresultatet där visade folkets åsikt om invandring och den fruktar sjuklövern.
Efter valresultatet kommer nu en än större "uppfostringskampanj" äga rum. Både till EU-valet och höstvalen. Faktavinkling blir godkänt i den "goda sakens" namn...

Hörde nu Alexander Bengtsson debattera mot Paula Bieler i Studio Ett. Vilka argument, vilka utfall, vilket hat. Grabben måste ha problem... Stora...

Vad gäller Stefan Jarl, har han gjort en film som hyllar de som aktivt deltog i Götrborgskravallerna 2001. Hyllar man Vänsterextremister med en film, är min åsikt om denna nu aktuella film färdig inan jag sett den. Sänd den låångt efter valet, sist en vardagskväll..



 
Ingen bild

Peter

10 februari 2014 18:47

Se Stefan Jarls film godheten - för vår gemensamma fiende är bankeliten, med fokus på den internationella som startar och finansierar krig & revolutioner, konstruerar ideologier som socialism, feminism, kommunism, tar över nationers centralbanker och därmed styr över dess befolkning, och som har ett slutmål - avskaffa kontanterna och chippa människan. Utan detta chip kan du varken köpa eller sälja. Men tar du märket är din frihet förlorad och du/vi blir slavar under en härskarelit a la Sovjet 2.0

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 februari 2014 19:05

Media översvämmas i dag av artiklar om valet, där många trummar på om "främlingsfientliga " krafter med mera.

Läst en rapport skriven av Sveriges Ambasad i Bern som på ett balanserat sätt beskriver stämningarna i Schweiz några dagar före valet.

Lite kort text och sedan kan ni läsa hela på länk

Kommande söndag hålls i Schweiz en folkomröstning mot den
s.k ”massinvandringen”. Initiativtagare är det högerpopulistiska
schweiziska folkpartiet (SVP) som under det senaste decenniet stått bakom
flera initiativ som givit Schweiz oönskad internationell uppmärksamhet
(minaretförbud, burkaförbud, automatisk utvisning av kriminella
utlänningar, etc.). SVP har sedan millennieskiftet åtnjutit drygt 25 procents
väljarstöd och därmed etablerat sig som det klart största partiet. Trots att
man sitter i regeringen är SVP också det parti som driver tydligast

Telemeddelande Sid. 1(4)

2014-02-05


BERN


Per Sjönell

http://goo.gl/eAmcJM




 
Ingen bild

Lotta

10 februari 2014 19:07

Om nu invandringen från utomeuropeiska länder är så liten, varför blev det då ett sådant rabalder när Schweizare röstade mot byggande av fler minareter?

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/schweiziskt-nej-till-fler-minareter_3864519.svd

Cecilia Malmström uttalar sig "– Det avtal Schweiz har med EU är ett helhetsavtal. Det går inte att bara plocka ut vissa delar, utan att tro att det får effekter, säger EU-kommissionär Cecilia Malmström till TT."

Vilka avtal har då Ahonens hemland Finland skrivit under som knappt tar emot några alls? Ställde en fråga till Ahonen för ett tag sedan som han klädsamt nog glömde svara på så jag ställer den igen: SD vill ta efter dit themland Finlands asylpolitik, är de rasister då?

 
Ingen bild

Lotta

10 februari 2014 19:08

Ditt hemland Finland skall det vara.

 
Ingen bild

Newt Miller

10 februari 2014 20:01

@Markku Ahonen

Markku, Markku, ... Först tänkte jag skriva ett personangrepp, men att sjunka till din nivå? Nej tack!
Ditt liv måste vara fasansfullt tråkigt nu när du inte längre får blogga i tidningen. Och ingen läser din privata blogg heller. I alla fall inga som vill kommentera dina vilsna funderingar. Är det därför du hänger här och gör bort dig?

Personligen tror jag inte så många förtjänar sin riksdagslön mer än vad Thoralf gör. Hur många av de 349 är ständigt i ropet i massmedia, i tidningar, i radio och tv och i bloggar? Du har säkert aldrig hört talas om hälften av de 349.

Nä, dra dig tillbaka och blogga om något på din sida, något som alla tycker är ointressant i vanlig ordning utom du.
Här läser vi bloggen med glädje. Enda störmomentet är du, men det går lätt att bara förbise, så obetydlig som du är.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards