thoralf

Direktlänk till inlägg 5 februari 2014

PASCALIDOU

Av Thoralf Alfsson - 5 februari 2014 14:27

Alexandra Pascalidou har fått äta upp sin verbala antirasistattack mot Alice Teodorescu. Nedanstående skrev jag i ett blogginlägg i söndags kväll.


”Du står här och du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europe”


Underförstått att Alice Teodorescu inget begriper om rasism enligt Alexandra Pascalidou. Vilket stolpskott! Hur många i media kommer uppmärksamma detta äckliga påhopp!


Alice Teodoresu svarade dock väldigt bra.


”Jag tycker att det är ett väldigt fördomsfullt sätt att säga därför det enda du gör är att betrakta mig utifrån och det är rasism!”

 

Jag fick dock fel! Det uppmärksammades stort i sociala medier men inte lika mycket i media men det tvingade ändå Pascalidou och ansvariga för P1-debatt att skriva ett ursäktande inlägg på SVT-debatt.


Sanna Rayman tar upp saken i en blogg i SvD, där lyfter hon även hur sverigedemokraternas Paula Bieler behandlas av Pascalidou.


”När turen kom till sverigedemokraten Bieler försökte även hon berätta om sina upplevelser av rasistisk behandling som hon varit med om. Vid det här laget har Pascalidou sådan bytesvittring att hon inte ens tar in vad Bieler säger, nämligen att hon ofta varit med om att det ställs krav på att hon ska ha vissa åsikter pga sin härkomst. Att hon anklagas för ”blodsförräderi” osv.

 

Pascalidou fattar över huvud taget inte poängen, utan tar den sortens rasism i försvar. ”De kanske tycker att du borde veta bättre”, bräker hon. Sen langar hon fram sarkasmer och hånfullheter utan ände och avslutar med att i närmast fnittrig anda söka stöd för ironierna hos andra panelister, mot Paula Bieler.”

 

Någon ursäkt till Paula Bieler kan vi knappast räkna med från Aleaxandra Pascalidou! Däremot tar Pascalidou illa vid sig av att Rayman säger att Pascalidou ”bräker”. Nästan lite komiskt!


 


Visst är det synd om Pascalidou!

 
 
Ingen bild

Bänkt

5 februari 2014 15:04

Pascalidou förstår helt enkelt inte bättre, inget att bry sig om. Det man borde fråga sig hur en person med sån bildningsnivå får hålla i program som RingP1 och liknande. Hon saknar helt enkelt förståelse, och det gäller i många sammanhang. Ringer nån med "fel" åsikt så avbryter hon eller höjer rösten, förståelsen finns liksom inte där.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 februari 2014 15:53

Det finns en positiv sidoeffekt på detta program och Pascalidous hjärnsläpp, Det är att varenda debatt där invandring och "rasism" är med, kommer att granskas hårdare.
Varje redaktion, moderator och debattledare vet nu att de är välbevakade.

Vad gäller Pascalidou hoppas jag att hon tar en låång timeout. Gärna i Grekland...

 
Ingen bild

Grekiskt

5 februari 2014 16:31

Pascalidou försöker nu göra sig till ett offer istället för den okunnige PK-människa hon är. En mycket vanlig vänstermetod.

Ett av de första sakerna SD tar i tag med måste vara public service när de fått makt tillräckligt. Den måste tillbaka till vad en public service borde vara.

Så jag föreslår att SD använder den grekiska metoden. Stäng ner stället och släng ut hela 68-vänstern och dess anhängare m.a.o samtliga anställda..

 
Lassekolja

Lassekolja

5 februari 2014 17:38

A.P är född i Rumänien men om hon kan sägas vara rumänska vet jag inte, eftersom hennes föräldrar är/var(?) från Grekland.
Jag tillhör skaran, som aldrig missar Ring P1 och den programledare, som framstår mest inställsam och falsk är utan tvekan A.P Om någon vill ta upp ämnet integration & mångkultur (negativt) misslyckas hon alltid att dölja hur upphetsad hon blir. Då är hon inne och hackar sönder hela samtalet och inringaren ges inte en chans att förklara vad den vill.
Jag minns hur fruktansvärt illa hon talade om Sverige och svenskar när hon var med i "Mosaik". Jag minns att jag undrade redan då varför hon inte flyttade till nå´t "bättre" land

http://www.status.st

 
Ingen bild

Roger

5 februari 2014 17:53

A.P är invandrare som hoppar på en annan invandrare. I Sd-logiken borde det ju inte finnas några invandrare som har sunda värderingar. Men här verkar det finnas.

Men varför försöker du och dina vänner hela tiden baktala antirasismen? Motsatsen är ju att vara rasist. Är du det Thoralf?

 
Ingen bild

Stundtahl

5 februari 2014 17:57

Att av SR -Debatt i P1- lura in den geniala Alice Teodorescu och SD´s Paula Bieler i bakhåll var nog det mest lumpna …..men, vad förväntar mig sig av dagens SR P1 !?
Varken redaktionen eller programledaren A. Pacalidou är värdiga sitt uppdrag -detta bevisade de med all tydlighet i ett uselt inslag.
-Med viss förnöjsamhet kan man iaf betrakta att det ser trångt ut på spelplan när den vänsterorienterade kulturmobben börjar ägna sig åt inbördes mediakannibalism.

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

5 februari 2014 18:15

ATT KASTA STEN I GLASHUS
Alexandra Pascalidous påhopp på Alice Teodorescu får mig att tänka på talesättet, att man inte skall kasta sten när man själv sitter i glashus.

”Du står här och du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europe”

Vad är Alexandra Pascalidou om inte en väldigt vacker, t.o.m vald till Sveriges sexigaste kvinna 1996, välklädd, vit europé, programledare både i Sverige och Grekland tillika författarinna och kolumnist. Boendes på en fin adress i Stockholm. Vidare är både AP och AT födda i Bukarest Rumänien.

Bibliografi
Bortom mammas gata 2001
Korsvägar- röster om förortskultur 2002
Frontkick 2003
Taxi 2008
Min stora feta grekiska kokbok Bonnier Fakta 2010

Priser och utmärkelser
Framröstad som Sveriges sexigaste kvinna av tidningen Café 1996
Immigrantinstitutets förtjänstpris 1998
Integrationsstipendium 2000
The Swedish PEN-club prize 2001
Kommunalarbetsförbundets Kulturpris 2002
Statstjänstemannaförbundets Arbetslivspris 2002
En av de tio vinnarna av "Blatte Deluxe" priset 2006, Alexandra Pascalidou vann litteraturpriset.
Bernspriset 2002
Wiki

Kommer ihåg en intervju för många år sedan med AP där hon fick frågan om hon själv känt sig diskriminerad i Sverige. Nej, det hade hon aldrig gjort.

FLYKTEN TILL RASISTERNA och ISLAMOFOBERNA i HÖGAN NORD
Hur kommer det sig att alla länder som vänstern anklagar för rasism, strukturell rasism, misogyni, främlingsfientlighet, diskriminering, afro-, zigano- och islamofobi är de länder som svarta, zigenare och muslimer flyr Till! Om de har råd. Inte som det borde vara Från! Dessa länder styrs ju av den oförbätterligt ondskefulle vite mannen om man får tro den "antrasistiska" vänstern!

De "flyktingar" som vill utsätta sig för detta helvete korsar öknar, klättrar över berg och bevakade taggtrådsstängsel. De riskerar livet i enormt överlastade flytande likkistor, för smugglarnas snöda vinning skull. De sänker sina båtar för att hamna i sjönöd om kustbevakningen upptäcker dem, allt för att undvika bogsering tillbaka. Kustbevakningens fartyg räknas som respektive stats territorium och därmed säkrar flyktingarna rätten att söka asyl. Ett cyniskt utnyttjande av räddningsplikten till sjöss.

Det finns 56 muslimska länder att välja på så varför väljer muslimer Sverige? Landet som är längst bort både geografiskt, kulturellt, språkligt och religiöst.

 
Ingen bild

Tony

5 februari 2014 18:44

Hon är samma sorts invandrade stolpskott som Özz Nöjen
och Soran Ismail, stora i käften, beter sig nedlåtande som om
dom står på ett högre plan än oss andra! Om dom nu tycker sig
vara bättre människor än Svensken, vad gör dom här??

 
Ingen bild

Kalleman

5 februari 2014 19:20

Tyvärr har det blivit så i Sverige idag att har man en annan inställning till situationen i vårt land än den PK-korrekta, är man automatiskt en rasist eller t.o.m nazist det har etablissemanget bestämt. Åsiktsfriheten är satt på undantag detta supervalåret 2014.
En av de ca 400!

 
Ingen bild

Magentan

5 februari 2014 20:03

Otaliga gånger har det visat sig att det är PK-patrasket (som brukar benämna sig själva antirasister) som är de riktigt äkta rasisterna i verkligheten. Senaste gången detta framgick med pinsam tydlighet var i söndagens stora Pascalidou-debacle i P1. Ännu mer pinsamt tydligt blir det nu, när P1 och Pascalidou lyckas krysta fram en påtvingad ursäkt till Alice Teodorescu men fullständigt ignorerar att be Paula Bieler om en minst lika berättigad ursäkt efter alla de sarkasmer och hånfullheter som Pascalidou vräkte (eller bräkte) ur sig mot henne i samma program.

"Roger" skriver 17:53 till Thoralf: "Men varför försöker du och dina vänner hela tiden baktala antirasismen? Motsatsen är ju att vara rasist. Är du det Thoralf?"

För att underlätta för Roger med flera, så skulle det nog vara bra att alltid sätta citationstecken omkring orden "antirasist" och "antirasism" i texter som handlar om PK-patrasket. Precis som vi gör när vi t.ex skriver om de så kallade "ensamkommande barnen". Detta för att förtydliga att de så kallade "antirasisterna" lika lite är några antirasister som de "ensamkommande barnen" generellt är vare sig ensamkommande eller barn.

 
Ingen bild

J B Doe

5 februari 2014 21:14

Off Topic:
KORS I TAKET!
Vi har ju vant oss vid att apartheidpolitiken riktad mot etniska svenskar förtigs i svenska media. Därför blev jag glatt överraskad när senaste numret av annonsbladet Kalmarposten berättade om asiaten som körde bil med 1,64 promille men slapp undan straff med motiveringen att han var just asiat. "Man tror helt enkelt inte det är sant" "Det handlar tydligen inte om vad du gör, utan var du kommer ifrån" är tidningens kommentarer. Bra där, KalmarPosten!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 februari 2014 22:31

Tony : Festar med Linus Bylund bla

 
Ingen bild

B Johansson

6 februari 2014 06:54

Det var inte Pascalidou som bad om ursäkt. SR lade i efterhand till hennes namn när alltför många krävde det.
Det allvarliga är egentligen inte Pascalidou. Var hon står politiskt och hennes oförmåga att hålla sig neutral när den förda invandringspolitiken kommer på tal är känt från t.ex Ring P1.
Det allvarllga är att Public Service företaget Sveriges Radio har det dåliga omdömet att utse en så bevisat olämplig person som moderator att leda den så kallade debatten.
SR visar dessutom sin oförmåga att organisera en debatt genom urvalet av deltagare. Av deltagarlistans 25 deltagare lyckades SR bara hitta 2, Alice Teodorescu och Paula Bieler, med från den politiskt korrekta uppfattningen att den strukturella rasismen finns överallt. Det var klubben för inbördes beundran som hade möte ivrigt påhejade! av “moderatorn”. För att det skall bli en debatt måste det finnas och tillåtas olika argument som möts.
Det är lätt att misstänka att avsikten med programmet var på förhand bestämd och att Alice och Paula var där som alibi för att kalla det hela debatt.
Det skrämmande är att detta inte var en olyckshändelse eller engångsföreteelse. Det är ett konsekvent avsiktligt avvikande från Public Service avtalet.
Både SR och SVT är i stort behov av att reformeras, uppifrån och ner. Till att börja med borde de ansvariga för det här programmet ges nya arbetsuppgifter.

 
Ingen bild

Tony

6 februari 2014 09:17

Att ett Public Service företag besitter en sådan politisk
slagsida åsiktsmässigt som SVT gör är ett typiskt kännetecken
på att vårt land är på stadig kurs mot en diktatur.
Tror att det i SVT s anställnings intervjuer förutsätts att
den politiska hemvisten måste finnas bland den rödgröna
soppan. Och det som gör det extra fult, är att man öppet
kör med falsk marknadsföring, med dravel som att SVT är
politiskt neutralt och åsiktsmässigt, vilket deras
politiska hemvist motsäger å det grövsta.
Om ett privat företag ljugit så kraftigt om sina produkter
som SVT gör ständigt och jämt, så hade dessa företag fått
näringsförbud utan tvekan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards